سوال ۱۴۷
📛 شبهه 📛
چرا پيامبر حضرت علی را در مكه و يا عرفات که همه مسلمانان حضور داشتند به مردم معرفی نكردند؟
❇️ پاسخ ❇️
✅ دو پاسخ نقضی:
ما هم میپرسیم👇
☑️ اولا چرا پیامبر همین دوستی را در مکه که همهی مسلمین بودن اعلام نکرد؟ در مکه مگه چه مشکلی وجود داشت ایشان در #غدیر خم آورد و مطرح کرد؟
☑️ ثانیا شما که تابع عمل صحابه و عمر هستید چرا عمربن خطاب در آخرین سفر حج خود خلیفه بعد از خود را معرفی نکرد و گفتند مکه مکان مناسبی برای تعیین خلیفه نیست و این امر را به مدینه موکول کرد؟ (طبق کتاب بخاری معتبرترین کتاب شما)
✅ و اما پاسخ حلی و کامل:
❶⇦ پیامبر کاملا تابع وحی است هر کجا خدا دستور بدهد همانجا اتفاق میافتد. چنان که خداوند در آیه 50 انعام از زبان پیامبر میفرماید:
« بگو... تنها از چیزی پیروی میکنم که بر من وحی شده است»
و چون آيه ابلاغ در غدير نازل شده است او نيز مأمور است تا همان مكان و نه هيچ مكان ديگری به اين امر اختصاص يابد.
📚در خود منابع اهل سنت نیز شأن نزول آيه ابلاغ را در غدير خم و ولايت امير المؤمنين میدانند.
❷⇦ پیامبر در خطبهی حجهالوداع به طور غیرمستقیم امامت امیرالمومنین را اعلام کرده بود. خطبهای که توصیه به اطاعت از اهلبیت در کنار قرآن داده است: انّی قد ترکتُ فیکم ما ان اخذتم به لن تَضلوا کتاب الله و عترتی
همانطور که اطاعت از قرآن واجب است تبعیت از اهلبیت نیز واجب است.
❸⇦ جمعيت حاضر در غدير خم که بیش از صدهزار نفر ميشد در آن عصر جمعيت کمی نبود خصوصا آنکه در ميان همان جمعيت، همه صحابه بزرگ و سرشناس رسول خدا (ص) و تمامی همسران حضرت بعنوان پيام رسانان غدير، حضور داشتند.
❹⇦ منی و عرفات و يا مكه مکان مناسبی برای معرفی مستقیم جانشینی نبودند. منی و عرفات و يا شهر مكه محلی است كه تمام توجه مردم در ايام حضور در آن مكان، به عبادت و تضرع و انقطاع الی الله و اعمال مخصوص به آن مكان و زمان مبذول میگردد و هر گونه برنامهای ديگر در آن سرزمين، يا توجه مردم به عبادت را متوجه خود میسازد و يا اهميت ويژه آن امر را از بين میبرد.
👈 اگر آن حقيقت در مکه ابلاغ ميشد يقيناً جاذبه روز غدير را نداشت و دلها را به سمت خود جذب نمیکرد چون همه مردم در حال عبادت وانجام مناسک حج بودند از اين رو لازم بود اين امر مهم، در مکانی صورت گيرد که خالی از هرگونه مراسم عبادی ودينی باشد تا فکر وحواس مسلمين بدان متمرکز گردد.
❺⇦ سرزمين غدير بنا به موقعيتی که داشت چنين ويژگی را دارا بود
شرايط زمانی و مكانی در غدير به حدی مهيّا و مناسب بوده كه جمعيت حاضر در غدير جلو آمده و با امير المؤمنين عليه السّلام بيعت كرده و با كلماتی همچون «بخ بخ لك يا بن ابی طالب!» تبريك گفتهاند و در مرئی و منظر تمام حاضران در غدير اين اتفاق را به عنوان سندی ماندگار در تاريخ ثبت نمودند.
💡@p_eteghaadi
سوال ۱۴۸
◩چرا عزاداری امام حسین (ع) از اول ماه محرم شورع می شود؟
▤ دلایل مختلفی میتواند داشته باشد:
▼ احادیثی که میگوید ائمه از اول محرم محزون بودند و ذکر مصیبت را آغاز میکردند.
#امام_رضا_علیه_السلام میفرماید از اول دهۀ محرم حزن و اندوه در چهرۀ پدرم دیده میشد و حالت عزادار به خود میگرفتند.
و همچنین فرمودند: هنگامی که ماه محرم شروع میشد، دیگر کسی پدرم را خندان نمیدید و هر روز ناراحتی او بیشتر میشد تا روز دهم محرم. پس وقتی روز دهم میرسید، آن روز روز مصیبت و اندوه و گریۀ او بود.
⁙ (کَانَ أَبِی ع إِذَا دَخَلَ شَهْرُ الْمُحَرَّمِ... امالی صدوق ص۱۹۰ ح۱۹۹)
در روایت مشهور دیگری وقتی پسر شبیب در اول محرم بر امام رضا(ع) وارد شد، حضرت برای او ذکر مصیبت شهادت و اسارت اهل بیت(ع) را کردند.
⁙ (دَخَلْتُ عَلَى الرِّضَا ع فِی أَوَّلِ یَوْمٍ مِنَ الْمُحَرَّمِ.. امالی صدوق ص۱۹۲ ح۲۰۲)
▼ آمادگی عزاداران برای اینکه بتوانند مصیبتهای سنگین روز عاشورا را تحمل کنند.
چرا که پس از یک هفته عزاداری، حضور در ذکر مصیبت هولناک عاشورا قابل تحملتر خواهد بود.
تمام عزاداران میدانند که اگر عزاداری از روز عاشورا شروع میشد چقدر ذکر مصیبتها در عاشورا دردناکتر و غیرقابل تحملتر میشد.
#پیامبر_اکرم_(ﷺ) فرمودند:
⁙ «إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ حَرَارَةً فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لَا تَبْرُدُ أَبَداً» (مستدرک الوسائل ج۱۰ ص۳۱۸)
این حرارت را هر کسی حس کرده باشد، میداند بیمقدمه وارد روز عاشورا شدن بسیار دشوار است.
▼ فرصتی برای افزایش توجه دلهای غافل تا مبادا در روز عاشورا بیاحساس حاضر شوند.
ممکن است یک دهه عزاداری قبل از عاشورا برای بعضیها کسب توجه و آمادگی برای ایجاد سوز در روز دهم باشد. کسانی که دل غافلی دارند یا در اثر توجه به تعلقات دنیا احساس محبتشان به امام حسین(ع) کم شده باشد ده روز فرصت دارند تا در محافل عزاداری با شنیدن مواعظ و معارف دینی آمادگی لازم را کسب نمایند...
▼ نوعی اعلام آمادگی برای نصرت و یاری امام حسین(ع) و جلوگیری از غربت و مظلومیت ایشان در عاشورا.
در واقع این عزاداری دهۀ اول محرم یک نوع اعلام آمادگی برای نصرت است تا صرف سوگواری، و گویی عزاداران به قصد یاری اباعبدالله الحسین(ع) از همان ابتدای محرم به خیمۀ اباعبدالله الحسین(ع) میروند که مولایشان را غریب نگذارند. به همین دلیل عزاداری دهۀ عاشورا رنگ و بوی حماسی دارد و دستههای عزا با علائم دستههای رزمی در میادین دیده میشوند. در حالی که عزاداری از عصر عاشورا و شام غریبان به بعد تنها رنگ و بوی غم به خود میگیرد و حتی از ظهر عاشورا به بعد بیرقها را به علامت شهادت اباعبدالله الحسین(ع) برافراشته نگه نمیدارند.
🪶حجت الاسلام علیرضا پناهیان
💡@p_eteghaadi
19.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سوال ۱۴۹
📳 دشمنی #امام_حسین (ع) با ایرانی ها ؟!؟
📛 شبهه 📛
امام حسین (علیه السلام):
"ما از تبار قریش هستیم و هوا خواهان ما عرب و دشمنان ما ایرانی ها هستند. روشن است که هر عربی از هر ایرانی بهتر و بالاتر و هر ایرانی از دشمنان ما هم بدتر است.
ایرانیها را باید دستگیر کرد و به مدینه آورد٫ زنانشان را بفروش رسانید و مردانشان را به بردگی و غلامی اعراب گماشت"
منبع: سفینه البحار، صفحه ١۶۵
❇️ پاسخ ❇️
✅ یزیدیان زمانه همزمان با آغاز #ماه_محرم، روایتی از امام صادق علیه السلام (البته با تقطیع و تحریف و ترجمه اشتباه و ناقص) را به نام امام حسین (علیه السلام) جا میزنند تا بلکه به زعم خود نقشی در کمرنگ کردن عزاداری و عشق مردم به سالار شهیدان ایفا کنند ولی زهی خیال باطل.
💡@p_eteghaadi
💢بهت و تعجب "نکیر و منکر" در شب اول قبر!
✅«سه آیه آخر سوره مبارکه حشر را تلاوت کنید تا ملکه ذهن شما شود و اولین اثری که از آن میبینید، پس از مرگ و شب اول قبر است!
.
🔵وقتی که نکیر و منکر از طرف پروردگار برای سؤال و جواب می آیند، در جواب «من ربک؟» .
بگوئی:
🌺«هو الله الذی لا اله الا هو عالم الغیب و الشهادة هو الرحمن الرحیم -
هو الله الذی لا اله الا هو الملک القدوس السلام المؤمن المهیمن العزیز الجبار المتکبر سبحان الله عما یشرکون ، هو الله الخالق البارئ المصور له الاسماء الحسنی یسبح له ما فی السماوات و الارض و هو العزیز الحکیم »
.
✳️وقتی این طور پاسخ بگویی ملائکه الهی مبهوت و متحیر می شوند...!
.
💥«چون این معرفی حق است به زبان حق، نه معرفی حق به زبان خلق...»
.
📗سوره حشر، آیه 24- 22 .
📕مرحوم عارف بزرگ آیت الله نصرالله شاه آبادی
💡@p_eteghaadi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 پیام رهبر انقلاب در پی جسارت به ساحت قرآن مجید در سوئد:
📢 اشد مجازات برای عامل جسارت به ساحت قرآن مجید مورد اتفاق همه علمای اسلام است
🔹 حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی جسارت به ساحت مقدس قرآن مجید در سوئد را حادثهای تلخ و توطئهآمیز و خطر آفرین خواندند و تاکید کردند: اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است، دولت سوئد باید عامل جنایت را به دستگاههای قضایی کشورهای اسلامی تحویل دهد.
📝 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جسارت به ساحت مقدس قرآن مجید در سوئد، حادثهای تلخ و توطئهآمیز و خطرآفرین است. اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است، دولت سوئد نیز باید بداند که با پشتیبانی از جنایتکار، در برابر دنیای اسلام آرایش جنگی گرفته و نفرت و دشمنی عموم ملتهای مسلمان و بسیاری از دولتهای آنان را به سوی خود جلب کرده است.
وظیفه آن دولت آن است که عامل جنایت را به دستگاههای قضایی کشورهای اسلامی تحویل دهد. توطئهگران پشت صحنه نیز بدانند که حرمت و شوکت قرآن کریم روز به روز افزونتر و انوار هدایت آن درخشانتر خواهد شد، امثال این توطئه و عاملان آن، حقیرتر از آنند که بتوانند جلوگیر این درخشش روزافزون باشند. والله غالبٌ علی اَمرِه
سیدعلی خامنهای
۳۱ تیرماه ۱۴۰۲
💻 Farsi.Khamenei.ir
11.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مداحی بنیفاطمه در واکنش به #اهانت_به_قرآن
💡@p_eteghaadi
#داستان
💚 مناظرهی امام رضا علیهالسلام
با یحیی بن ضحاک سمرقندی
عدهای از حضرت رضا علیهالسلام خواهش کردند که در حضور مأمون در مناظرهای در مورد امامت شرکت کند. امام پذیرفت، مجلسی تشکیل شد و «یحیی بن ضحاک سمرقندی» برای بحث با ایشان دعوت شد.
امام فرمود: «بپرس!»
او گفت: «شما بپرسید ای پسر رسول خدا تا ما به سؤال شما افتخار کنیم».
امام فرمود: «ای یحیی! نظر تو درباره کسی که ادعا میکند راستگوست ولی به راستگویان، نسبت دروغگویی میدهد، چیست؟ آیا چنین کسی راستگو و پیرو دین حق است یا دروغگو؟»
یحیی مدتی به فکر فرو رفت و چیزی نگفت.
مأمون گفت: «چرا جواب نمیدهی؟»
یحیی گفت: «سؤالی از من کرد که نمیتوانم پاسخ دهم».
مأمون از حضرت رضا علیهالسلام پرسید: «منظورتان از این سؤال چه بود؟»
امام فرمود: «من از یحیی با کنایه پرسیدم اگر ابوبکر راستگو بوده، پس راویان صادق و راستگو که گفتهاند ابوبکر بر فراز منبر رسول خدا صلیاللهعلیهوآله اعلام کرد: «شما مرا امیر خود قرار دادید ولی من بهتر از شما نیستم». باید این سخن هم راست باشد و اگر این سخن ابوبکر راست است میگوییم امیر باید از رعیت بهتر باشد، پس ابوبکر امام نیست.
همچنین از قول ابوبکر نقل کردهاند که گفته است: «من شیطانی دارم که مرا وسوسه میکند و من گرفتار او هستم»، اگر ابوبکر راستگوست و این سخن هم راست است، پس نمیتواند امام باشد چون شیطان نمیتواند در امام تصرف کند و نیز از عمر نقل کردهاند که گفته است: «امامت ابوبکر یک کار ناگهانی و بدون مقدمه بود که خداوند ما را از شرّ آن حفظ کرد، پس هر کس این کار را تکرار کند، او را بکشید».
اگر عمر راستگو بود پس امامت ابوبکر به نظر عمر هم صحیح نبوده و اگر دروغ گفته که خودش برای زعامت و رهبری مسلمین لیاقت ندارد.»
سخن حضرت که به اینجا رسید مأمون آنچنان عصبانی و ناراحت شد که بیمقدمه فریادی کشید که همه آن عده متفرق شدند.
سپس رو کرد به بنی هاشم و گفت: «مگر من نگفتم حضرت رضا علیهالسلام را شروع کننده بحث قرار ندهید و علیه او جمع نشوید؟ اینها علمشان از علم رسول الله است».
📚بحار الأنوار ، ج ۱۰ ، ص ۳۴۸
مناقب آل أبي طالب ، ج ۲ ، ص ۴۰۴
💡@p_eteghaadi