💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام خسته نباشید من قبلا هم این سوال از شما کرده بودم اما متاسفانه جواب نیامده میشه جواب منو بدید دل نگرانم دخترم در آستانه طلاق پیش دعا نویس بردمش گفته در وجودش همزاد اگر دوباره هم ازدواج کنه ظرف دوماه طلاق میگیره ایا همچین چیزی امکان داره
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
لطفا برای مسائل مهمی مثل ازدواج و طلاق، به جای مراجعه به دعانویس، به مشاور، وکیل و عالمان مذهبی مراجعه کنید.
چه بسا طلاقی که برای هر دو نفر مفید باشد هر چند که مبغوض ترین حلال عنوان شده است و چه بسیار مشکلاتی که با مراجعه به مشاوره و روانشناس برطرف شده اند.
🆔 @P_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبری فرمودند:
زبان من بود، حرف خدا بود
🎤استاد غلامی
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام من دارای سه فرزند هستم که حقوق کارگری کفاف زندگیم را نمیده یه مقدار پول به عنوان ارثیه بهم رسیده میخواستم بدمش دست کسی وسودش را بگیرم این کار حرام است با تشکر
➖➖➖➖➖➖
سلام با دفتر مرجعتان تماس بگیرید
🔻شماره تماس مراجع برای دریافت سوالات شرعی
https://eitaa.com/moogharrabon/692
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
ایا کسی که برای دخل وخرج زندگی مونده اگه پولی را به عنوان نزول دست کسب بده حرام است
✍️سوال شما به این کانال مرتبط نیست، اما چون اهمیت دارد پاسخ می دهیم. ربا به نص قرآن کریم، حرام و رباخواری اعلان جنگ با خدا و رسولش شمرده شده است(بقره/سوره۲، آیه۲۷۵)
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام وقت بخیر پیرو سوال یکی از افراد که چطور به خود شناسی برسیم
میتونید از مباحث استاد محمد شجاعی استفاده کنید قطعا یکی از بهترید اساتید هستند و در ایتا و تمام شبکه های اجتماعی صفحه دارند.
#ارسالی_مخاطب
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام علیکم خسته نباشید ببخشید
میشه یه منبعی را معرفی کنید که بتونم با اصل و اساس دین اسلام اشنا بشم؟
من خودم بچه مسجدی هستم ولی هر دفعه هرکی میومد یه چیزی از اسلام میگفت و میرفت و هیچوقت کسی نبود این دین را کامل و با جزییات توضیح بده.
خیلی ممنونم....
✍️سلام علیکم کتاب شیعه در اسلام علامه طباطبایی(ره) را مطالعه کنید
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام پسر ۲۵ ساله دارم به خاطر فقر چند ماهی نماز نمیخونه چکار کنم نماز خون بشه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
اﮔﺮ ﻓﻘﻂ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﻧﺪارﻧﺪ، ﺑﺎﯾﺪ ﻧﻤﺎز ﺑﺨﻮاﻧﻨﺪ، در اﯾﻦ ﺻﻮرت اﮐﺜﺮ ﻣﺮدم ﻧﺒﺎﯾﺪ ﻧﻤﺎز ﺑﺨﻮاﻧﻨﺪ! ﭼﻮن ﻫﺮ کسی برای خود مشکلی دارد و بیشتر میتوان درجه سختی مشکلات را کم و زیاد کرد، اما در حالت کلی تقریبا میتوان گفت همه مشکل یا گِرهی در زندگی خود دارند. برفرض یک دانش آموز ممکن است برای خود درس و مدرسه و نمره کم خود را مشکل ببیند، یک جوان مشکل ازدواج دارد. بسیاری از مردم با مشکلاتی مانند داشتن خانه، شغل مناسب مدنظرشان یا صاحب ماشین شدن دارند.
خداوند متعال نماز فقط برای حل مشکلات بر ما واجب نکرده و در آیات قران و احکام اسلام گفته نشده نماز فقط برای افراد مشکل دار واجب است. و همچنین دلایل بسیاری برای نماز خواندن وجود دارد.
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام خدا قوت
مادر من سید است و مطابق فرموده مراجع من هم سید محسوب میشم اما اگر کسی از بپرسد سید هستم یا نه
بگویم بله
دروغ محسوب میشود
و اگر من شال سبز سید ها رو بیندازم اشکال دارد؟؟
لطفا پاسخ دهید قطعا فقط سوال من نیست سوال دیگران هم است
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
خیر سید اصطلاحی به افرادی که مادرشان سادات است اطلاق نمیشود.
شال سبز بطور کلی مانعی ندارد اما برای مردان پوشش سادات، مثل عمامه مشکی صرفا مخصوص کسانی است که از پدر به سادات منسوب هستند .
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام من قبلاهم اینو پرسیدم لطفا جواب بدین ..این که میگن وقتی حضرت مهدی ظهور کنن همه میگن این شخصو ما قبل هم دیده بودیم یعنی چی؟ یعتی ما ایشون رو هربار به صورت یک انسان مختلف میبینیم ونمیشناسیم ؟یاممکنه شخصی باشن که الان همه میشناسنش؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
اینجا پاسخ داده شده:
https://eitaa.com/p_eteghaadi/2045
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام ممنون از کانال خوبتون
من حق الناس دارم آبروی کسی رو بردم یا غیبت کردم ولی خیلی خیلی پشیمونم چیکار کنم
و این که میخوام عبد خدا بشم از کجا شروع کنم که به سلوک برسم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
جبران حق الناس آن است که رضایت قلبی صاحبان حق را به هر صورتی شد، به دست آورید. اما اگر مفسده دارد (منجر به ناراحتی و تنش و کدورت میشود، نیاز به کسب حلالیت نیست)؛ اما اگر مالی را از مردم تصرّف کرده یا ضایع نموده یا ضربهای بر بدن آنان وارد کردهاید که دیه یا قصاص دارد، باید یا رضایت آنان را جلب کنید و یا مال و دیه را به آنان بدهید.
اگر با زبان یا عمل تان، روح آنان را آزردهاید و آبرو و حیثیت آنان را بردهاید، در صورت امکان از آنان رضایت بگیرید اما اگر ممکن نیست، برای آنان دعا کنید و سعی کنید در جمعی که حیثیت او را خدشه دار کردید ازا و دفاع کنید.
اگر برخی افراد را نمیشناسید یا مردهاند یا دسترسی به آنان ندارید، در امور مالی، مال را به فرزندان یا وارثان آنان بپردازید. اگر دسترسی به آنان هم ممکن نباشد، در راه خدا برایشان صدقه بدهید.
در غیر امور مالی، در حق آنان دعا و استغفار کنید و صدقه و خیراتی هدیه نمایید و آنان را در عبادات خود شریک نمایید.
مسلما دعا کردن و استغفار طلبیدن برای آنان و رد مظالم پرداختن میتواند در این موردی که فرمودید بسیار راهگشا باشد.
توبه و استغفار کنید و خود را اصلاح کنید و با جبران عملی گذشته ان شاء الله مورد رحمت واسعه الهی قرار میگیرید.
🆔 @P_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥هیچ شبی نیست که ما نخوابیم
🤛 و به شما فکر نکنیم!!!
#انتقام ...
🔥1:20
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام خدا قوت ی سوال از محضرتون داشتم بنده خیلی دوست دارم از مستمندان دستگیری داشته باشم به جز افرادی که اصلا نمیشناسم وفقط از طریق دیگران معرفی میشنوندبه افراد آشنا وبستگان که نیازمند باشند کمک میکنم با چند مورد برخورد داشتم که اولا احساس میکنم متوقع شدن وبعضی پس از مدتی چنان داغ روی دستم گذاشتن که تمام وجودم آتش گرفته با فردی که در جایگاه مشاور هستن در میان گذاشتم نظرشون این است که بیش از اندازه از خود گذشتگی کردم ودر واقع ارزش خودم رو پایین آوردم وقانون دنیا این است که در برابر خوبی باید منتظر بدی باشی قبول کردن این مطلب با روحیات من سازگار نیست نمیتونم ببینم کسی نیاز به کمک داره من هم توان کمک دارم اما دریغ کنم لطفا راهنمایی بفرمایید
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
سلام
کمک هاتونو از طریق واسطه به دستشون برسونید ،که هم از آنها رفع نیاز شده باشد👌🏻 هم این که مواردی که فکر میکنید مانند متوقع شدنشان نسبت به سمت پیش نخواهد آمد،چون دیگر شما را نمیشناسند.
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام وقتتون بخیر و تشکر بابت کانال خوبتون
میخواستم بپرسم سلام آخر نماز برای چه کسی یا چه کسانی است ؟ یعنی در آخر نماز و در سلام آخر به چه کسانی سلام میدهیم که میگوییم السلام علیکم و رحمه الله و برکاته ....
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
در این جمله مخاطب مبهم است، امّا در روایات مصادیقی از این مخاطب را بیان فرمودهاند از جمله گفته شده: این سلامها خطاب به ملائکه موکل انسان هستند. در بعضی از روایات گفته شده این سلام خطاب به تمام ملائکه و فرشتگان است و در بعضی آمده که این سلامها به انبیاء الهی است و شاید هم بتوان گفت: بعد از آن که نمازگزار در سلام اول به خصوص رسول خدا ـ صلی الله علیه و آله و سلّم ـ (و اهلبیت) سلام کرد و در سلام دوم به تمام نمازگزاران و تمام بندگان شایسته اعم از انبیاء و مؤمنین انسی و جنّی و ملائکه سلام کرد در سلام سوم به صورت جمعی به همه آنها سلام میدهد و همه را مورد مخاطب خود قرار میدهد.
تشریع سلام سوم در معراج به رسول خدا ـ صلی الله علیه و آله و سلّم ـ پیامبر ـ صلی الله علیه و آله و سلّم ـ در مورد نماز خود در معراج میفرماید: چون به خود و اهلبیت خود صلوات فرستادم استقامت نمودم، دیدم فرشتگان و انبیاء و مرسلین پشت سر من صف کشیدهاند، خطاب به من رسید، ای محمّد: بر ایشان سلام کن، پس گفتم: السلام علیکم و رحمة الله و برکاته. پس وحی رسید «سلام و تحیت منم، و تو و ذریهات رحمت و برکات هستید.
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام وقت بخیر
میخواستم بدونم چرا خدا تو احکام خانما اینقدر سخت گیری کرده؟؟ من خودم بشخصه شاید چادری نباشم ولی حجاب دارم اما بعضی از این احکام واقعاا بی انصافیه .. چرا اقایون میرن بیرون میتونن از ادکلن استفاده کنن ولی ما نه!! مگه ما دل نداریم ؟؟ من خودم دوست دارم بیرون میرم از ادکلن استفاده کنم ولی بخاطر اینکه گفتن گناهه اینکارو نمیکنم ... بعضیام که همش میگن خونه استفاده کن ، یا اینکه میگن خانما نباید زینت داشته باشن ! چرا واقعا؟؟ یعنی یه خانم به عنوان یه انسان نمیتونه وقتی بیرون میره زینت داشته باشه ؟؟ یا مثلا اون دنیا میخوان بگن چون شما از ساعت و انگشتر و دستبند استفاده کردید جاتون جهنمه؟؟
چرا باید خانما هرچی ارایش وزینت و ادکلن و... رو تو خونه استفاده کنن ولی اقایون ازادن ؟؟ این چه عدالتیه؟؟ تو دنیای امروزی که یه چیز عادیه اینکه یه خانم هیچ زینتی به عنوان ساعت و انگشتر و.... نداشته باشه واقعااا غیرقابل درکه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
از بررسی آیاتی که آداب معاشرت اجتماعی میان مرد و زن را نشان میدهد، دانسته میشود که مهمترین تاکید قرآن بر شیوه لباس پوشیدن به گونهای است که، بدون تعیین سبک خاصی برای پوشش، حشمت و وقار زن محفوظ باشد تا مورد آزار افراد فرومایه قرار نگیرد و کسی جرأت تعرض به وی را پیدا نکند.
اینکه گفته میشود حجاب برای دفع وسوسه مردان و جلوگیری از برانگیخته شدن غرایز جنسی آنان است، کاملا غلط است؛ زیرا همه فقها در همه مذاهب میدانند که بخشی از زنان جامعه اسلامی را در آن زمان کنیزان تشکیل میدادند، و شمارشان آنقدر فراوان بود که داشتن آن (غلام یا کنیز) از نظر فقهی یکی از سه حاجت اصلی زندهگی مانند خانه و وسیله سواری به شمار میرفت. کنیزان در جامعه اسلامی آن زمان مکلف بودند که بدون حجاب باشند و حکومت زمان حضرت عمر، درست مانند قوانین روم قبل از اسلام، برای کنیزانی که حجاب میداشتند، مجازات تعیین کرده بود. در واقع حجاب مخصوص زنان آزاد و محترمی بود که به لحاظ طبقاتی جایگاهی احترامآمیز در جامعه داشتند و جایگاه اجتماعی آنان را به تصویر میکشید
پیامبر خدا (ص) فرموده اند: «بر زن لازم است خود را به بهترین عطرش خوشبو کند، بهترین لباس هایش را بپوشد، به بهترین وجه زینت کند و با چنین وضعی صبح و شب با شوهرش ملاقات نماید»پس اسلام با معطر بودن زن مخالفتی ندارد بلکه، می فرمایند: «هر زنی که خود را معطّر کند و از خانه بیرون رود، تا زمانی که به خانه اش باز گردد، مورد لعنت و نفرین قرار می گیرد». بنابراین آنچه که از سوی اسلام حرام اعلام گردیده و مراجع تقلید نیز بر آن تأکید نموده اند، این است که استعمال عطر و ادکلن باعث خوشایندی و جلب توجه و استشمام نامحرم گردد.
در مورد ساعت هم باید به عرف مراجعه شود، استفاده از ساعت عرفا زینت و مسبب جلب توجه نیست.
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام وقت بخیر دخترم ۲۸ سالشون هست ازدواج نکردن اوایل خواستگار زیادداشتن اما مدتیه خواستگار ندارن خیلی توسل چله ذکر نماز دعاهای قرانی برای بخت گشایی وسحروجادو همه روانجام دادم اما فایده نداشت شماره زیاد میگیرن ولی تماس نمیگیرن بااینکه خیلی به خدا اعتقاددارم واقعا دیگه ناامید شدم نمیدونم چیکار کنم لطفا راهنمایی کنید
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
برای مشکل ازدواج نماز جعفر بسیار توصیه شده است، آیت الله بهجت در پاسخ به پرسش مشابهی که به ایشان گفته بودند در امر ازدواج موفق نمیشویم چنین پاسخ داده اند که: خدا انشالله [مشکل او را حل کند]. خودشان دعا کنند. نماز جعفر را بخوانند به همان ترتیبی که در [کتاب] زاد المعاد است، و بعد از آن (بعد از نماز) در سجده حاجتشان را بخواهند و چون امر [مهمی] است [چرا که] هم دنیایی و هم آخرتی [است]، لذا در آن وقتی که دعایشان را در سجده [از خدا] میخواهند، مختصری چشمشان را تر کنند(کمی اشک بریزند).
همچنین مراجعه کنید به👇🏻
🔻راهکارهای گشایش بخت و ازدواج
https://eitaa.com/kavasayat/3688
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
از کجا معلوم قرآن را خدا گفته باشه؟ شاید یه دانشمند یا یه فیلسوف یا حتی خود حضرت محمد(ص)گفته باشن؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
دعوت به تحدی ار طرف خود قرآن پاسخ این پرسش است، که قبلا نیز در اینجا مطرح شده است👇🏻
https://eitaa.com/p_eteghaadi/1963
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام ووقت بخیر
ببخشیدمن یه دختر27ساله هستم که بدلایل مشکلات خانواده و....
✍️سلام در همین پیام آیدی یا شماره خود را بگذارید.
🙏🙏🙏🙏🙏
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام خسته نباشید من یک خانم خانه دارمحجبه هستم مگه دین اسلام نگفته که زن وظیفه نداردرخانه کارکندراستش مازنهاباکارکردن درخانه هیچ مشکلی نداریم صبح زودتاآخرشب توخونه مشغول کارکردنم هیچ اعتراضی ندارم ولی اینجوری مردهاهی به مامیگن وظیفه اتونه کارمیکنیدبخداخستگی توتنمون میمونه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
نگاه اسلام به زن را رهبری در در تفسیر یک حدیث بسیار دقیق تبیین نمودهاند: «در داخل خانواده، ازنظر اسلام مرد موظّف است که زن را مانند گلی مراقبت کند. میفرماید: «المرأة ریحانة»؛ زن گل است. این مربوط به میدانهای سیاسی و اجتماعی و تحصیل علم و مبارزات گوناگون اجتماعی و سیاسی نیست؛ این مربوط به داخل خانواده است. «المرأة ریحانة و لیست بقهرمانة»؛ این چشم و دید خطا بینی را که گمان میکرد زن در داخل خانه موظّف به انجام خدمات است، پیغمبر با این بیان تخطئه کرده است. زن مانند گلی است که باید او را مراقبت کرد. با این چشم باید به این موجود دارای لطافتهای روحی و جسمی نگاه کند. این، آن نگاه اسلامی است»
این موضوع در سخنان دیگر ایشان بیشتر و دقیقتر موردبررسی و کنکاش قرارگرفته است: «در جامعهٔ ما متأسفانه بهتبع خیلی از جاهای دنیا، شأن زن شناختهنشده است. در نظر اسلام و در نگاه کلیای که اسلام دارد، زن همان است که در این جملهٔ «اَلمِرأَةُ رَیحانَةٌ وَ لَیسَت بِقَهرَمانَه" است؛ مثل یک گل. یک گل، وجودش لازم است و نگهداریاش لوازمی دارد: وَ لَیسَت بِقَهرَمانَه؛ منظور از قهرمان، این قهرمان متعارف ما نیست، قهرمان یعنی کارگزار؛ یعنی درواقع رئیس خدمه. اینجوری نیست که خانم در خانهٔ شما مسئول خدمتگزاری باشد، حالا ولو بهعنوان رئیس خدمه؛ قضیّه این نیست. وَ لَیسَت بِقَهرَمانَه؛ قهرمان در تعبیرات عربی و در اصطلاحات رایجِ ادبیات عرب عبارت است از آنکسی که ملک شمارا برایتان اداره میکند؛ یعنی کارهایتان را انجام میدهد».
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام ما عروسی مختلط دعوت شدیم به ما میگن بیاید یه گوشه بشینید از لحاظ شرعی درسته که ما بریم؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
مختلط بودن اگر به معنای مجلس گناه است، خیر حضور در چنین مراسمی جایز نیست.
شرط جواز حضور در مجلس معصیت این است که به وسیله فریضه نهی از منکر، گناه ترک شود، و لذا آنکه قادر بر تغییر معصیت نیست حضور او در آن مجلس حرام است.
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام وقتتون بخیر با توجه به آیه ی سوم سوره ی نسا آیا مردان میتونن ۳ یا چهار تا زن داشته باشن یا معنی این آیه به چیز دیگری اشاره دارد؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
وَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تُقْسِطُوا فِي الْيَتَامَىٰ فَانْكِحُوا مَا طَابَ لَكُمْ مِنَ النِّسَاءِ مَثْنَىٰ وَثُلَاثَ وَرُبَاعَ ۖ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَوَاحِدَةً أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَلَّا تَعُولُوا؛ و اگر در اجراى عدالت ميان دختران يتيم بيمناكيد، هر چه از زنان [ديگر] كه شما را پسند افتاد، دو دو، سه سه، چهار چهار، به زنى گيريد. پس اگر بيم داريد كه به عدالت رفتار نكنيد، به يك [زن آزاد] يا به آنچه [از كنيزان] مالك شدهايد [اكتفا كنيد]. اين [خوددارى] نزديكتر است تا به ستم گراييد [و بيهوده عيالوار گرديد].(ترجمه فولادوند)
بعضى مردان، دختران يتيم را براى تكفّل و سرپرستى به خانه مىبردند، بعد هم با آنان، با مهريهى كم ازدواج كرده و به آسانى هم آنان را طلاق مىدادند. آيه نازل شد كه اگر از بىعدالتى بيم داريد، با زنان ديگر ازدواج كنيد. آيهى قبل، دربارهى رعايت عدالت در اموال يتيمان بود، اين آيه، فرمان عدالت در ازدواج با دختران يتيم است.
در آن زمان مردان با چهار زن ازدواج مى كردند و نيز با پنجمى و ششمى تا ده زن نيز ازدواج مينمودند و براى خود مانعى نمى ديدند و اگر دارائى آنها با اين ازدواج متعدد از بين ميرفت به اموال يتيم دست درازى ميكردند و آن را خرج مينمودند. خداوند با نزول اين آيه از ازدواج با بيش از چهار زن نهى فرمود. تا مجبور نشوند به مال يتيم دست درازى نمايند و نيز فرمود: اگر از اداره كردن چهار زن از لحاظ مخارج عاجز شوند به يك نفر اكتفا كنند.
در اسلام اصل، تک همسری لست، و بیشتر از آن در شرایط خاصی مجاز میشود. شیخ طوسی بر اصل تکهمسری ادعای اجماع فرموده و چنین مرقوم میدارد:( و الاستحباب ان لا یزید علی من یعلم ان لا یقوم بها و قال جمیع الفقهاء: المستحب الاقتصار علی واحدة) و بعد میفرماید: دلیلنا ان ما ذکرناه مجمع علیه و الزیادة و النقصان عنه يحتاج الی دليل. وقتی صحبت از معاشرت به معروف و عدم ایذاء زن میشود، مسئله بسیار مهم و حساس است. در دین اسلام حقوق اشخاص بسیار مهم است.
در روایت داریم امام صادق(ع) فرمود: اگر انسان احساس کند، فوت کردن(دمیدن) او سبب ایذا و اذیت دیگری میشود؛ این کار جایز نیست.
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام خسته نباشین استاد ما در دانشگاه میگفتند که وقتی فرزند یکی از ائمه در آتش افتاده بود چون ایشان سر نماز بودند اهمیتی به این موضوع ندادند و تا پایان نمازشان ایستادند
آیا این روایت واقعا وجود دارد؟چون این موضوع مربوط به خیلی وقت پیش است من حضور ذهن ندارم که دقیقا کدام یک از ائمه
آیا واقعا اگر همچین اتفاقی برای ما بیفتد جایز است که اهمیتی ندهیم؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍️سلام وقت بخیر
هدف از بیان این روایت این بوده که انسان باید در نماز آنقدر غرق در عبادت و گفتگو با خدا باشد که اصلا متوجه این امور نشود. اینکه می فرماید امام کاری انجام ندادند، یعنی اصلا متوجه چنین چیزی نشدند، از آن طرف هم خداوند متعال جبران کرد و آتش را بر فرزندش سرد کرد(همانند داستان حضرت ابراهیم) اما اگر خطری در نماز شما یا اطرافیانتان را تهدید کرد، حتما نماز را بشکنید و خطر را دفع کنید. فتوای علما هم همین است
🔻مسأله ۱۱۵۹ شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است، ولی برای حفظ مال و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد.
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
باسلام وخداقوت.میشه درمورد فکری که ازارم میده کمکم کنید ایامامیتوتیم توی هرکارخیری ولو یه صلوات همه زنده ها ومرده هاروشریک کنیم فکراینکه نمیشه زجرم میده
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
از چند جهات میشود اموات را راضی نگه داشت، یکی این است که آنها دستشان از این دنیا کوتاه است و یک سری اعمال و وظایفی بوده که آنها متاسفانه در آن گاهی کوتاهی کردند، بنابراین ما برای شادی آنها باید به دنبال رفع این کوتاهیها باشیم تا حقوقی که بر گردن عزیزمان است را صاف کنیم تا آن فرد پاک شود. این بالاترین نوع راضی و شاد کردن اموات است که میتوان برای عزیز از دست رفته انجام داد.
یکی دیگر از کارها برای شاد کردن اموات این است که حسابش را با خدا و مردم صاف کنیم. یعنی اینکه ممکن است عزیز در گذشته ما به افرادی مدیون باشد و حق الله یا حق الناس بر گردنش باشد، بنابراین با صاف کردن آن حق میتوان رضایت اهل قبور را به دست آورد. از اقدامات دیگر برای شاد کردن روح اموات شریک کردن آنها در اعمال خودمان است. مثلا قرآن میخوانید، نماز میخوانید، خدمتی به خلق میکنید یا به زیارت امامان یا اهل بیت میروید، همان را با امواتتان شریک کنید و نیت کنید که در این کار خوب من، فلانی هم شریک باشد. خداوند این دعا را از مسلمانان قبول میکند.»
از معصومان روایت شده است: «خداوند دست باز و جلال و جبروت دارد و اگر بخواهیم ۱۰۰ نفر را در کار کوچکمان شریک کنیم از خداوند چیزی کم نمیشود و او همه را در آن کار شریک خواهد کرد.»
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام
آیا در دین اسلام چیزی به نام ( عرفان ) و اینکه انسان در همین دنیای مادی به حقیقت معرفت و خود خدا برسد ، حقیقت دارد ؟ چگونه میتوان وجود این مسائل را اثبات کرد ؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
کسى که آیات کریمه قرآن و سخنان پیامبر اکرم و اهلبیت طاهرینش (ع) را با دقت مورد توجه قرار دهد بىشک، مطالب بسیار بلند و ژرفى در قلمرو عرفان و نیز آداب و دستورالعملهاى فراوانى در ارتباط با سیر و سلوک عرفانى خواهد یافت. به عنوان نمونه، مىتوان به آیات مربوط به توحید ذات و صفات و افعال در سوره توحید و ابتداى سوره حدید و آخر سوره حشر اشاره و هم چنین آیاتى که بر حضور الاهى در سراسر عالم هستى و بر احاطه او به تمام موجودات و تسبیح و سجده تکوینى همه مخلوقات براى خداى متعال دلالت دارد، اشاره کرد.
آنچه را که در مجموع میتوان گفت، این است که عرفان برخاسته از تعالیم قرآن و اهل بیت (ع) است و خاستگاه اسلامی دارد؛ هرچند نباید اباطیل برخی از جاهلان صوفیه که خود را عارف میخوانند و هر چیزی را به نام عرفان به خورد مردم میدهند، پذیرفت و عرفان نامید.
توحید در عرفان اسلامی به این معنا است که جز خداوند چیز دیگری وجود ندارد؛ از این دید عارف مسلمان همه چیز را تجلی خدا می بیند و غیر از او چیزی را نمی بیند و ماسوی الله را مظاهر حق میداند که به عنایت او وجود یافتهاند. توحید عارف قویتر و بالاتر از توحید فیلسوف است. عارف وجود حقیقی را خدا میداند و غیر از خدا همه را نمود و عین ربط به خدا میداند
نکته پایانی این که باید مراقب باشیم تعالیم ناب عرفانی را از علمای دین و پیران این راه بیاموزیم و به قول معروف:
طی این مرحله بی همرهی خضر مکن
ظلمات است بترس از خطر گمراهی
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام .من چیکار کنم موقع نمازخواندن حواسم پرت نشه و در رکت ها اشتباه نکنم خیلی تلاش میکنم اما باز هم سر نماز فکرم ذهنم درگیر میشه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
برای تمرکز در نماز قبل از هر چیز نیاز به شناخت نسبت به خداوند است، هرمقدار معرفت انسان به حق تعالي بيش تر باشد، احساس او نيز بيش تر خواهد بود و در برابر پروردگار خاضع و خاشع خواهد بود و خداوند را ناظر و حاضر خواهد ديد.
پس از آن فهم معانی نماز، هرمقدار معرفت انسان به حق تعالي بيش تر باشد، احساس او نيز بيش تر خواهد بود و در برابر پروردگار خاضع و خاشع خواهد بود و خداوند را ناظر و حاضر خواهد ديد.
آمادگي قبل از نماز: کسي كه مي خواهد در نماز حضور قلب داشته باشد، لازم است به مقدمات نماز توجه داشته باشد و وضو را به صورت كامل انجام دهد و قبل از نماز لحظاتي را با خدا خلوت كند.
از اسباب حضور قلب، رعايت احكام و آداب نماز است، مانند نگاه كردن به محل سجده در حال قيام، نگاه كردن بين دو پا در حال ركوع، نگاه كردن به دامن در حال تشهد و سلام و چسباندن دست ها به بدن در حال قيام و غيره.
اگر قبل از نماز چند دقيقه اى به وسيله ذكر خدا و مناجات و خواندن نمازهاى مستحبى و تلاوت قرآن، خود را آماده نماز كنيم، ذهن از حواس پرتى و پراكندگى و از توجه به كثرت، به سوى وحدت متوجه مى شود، در نتيجه در نماز فكر انسان به اين طرف و آن طرف متوجه نمي شود. كسى كه قبل از نماز با ديگرى بگو مگو و بحث داشته يا خوشحال يا ناراحت شده، اگر فوراً وارد نماز شود، نمازش تحت تأثير آن افكار خواهد بود و حضور قلب نخواهد داشت.
🆔 @P_eteghaadi
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام
من حس میکنم خدا منو دیگه نمیبخشه ادم شکاکی که به همه چی شک داشت و داره همش توهین های بد به اماما و.. تو ذهنم میاد عذابم میدن از همه چی بدم اومده از همه چی میترسم 😓
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
اعتقادات اسلامی یک زنجیره هماهنگ و به هم پیوسته است. به طوری که اگر یکی از دانههای این زنجیره مفقود شود کلّ زنجیره گسسته و غیرمفید خواهد شد. در مورد اعتقاد به ائمه (ع) نیز همین طور است؛ زیرا از آن جا که انتخاب و تعیین آنها با خدا است، پس انکار حتی یکی از آنها به منزله انکار جمیع است.
این که فرموده اید خداوند مرا نمیبخشد،مشخص است ارتباط قلبی دارید و اعتقاد شما به خدا پابرجاست.
صِرف اعتقاد به وجود خدا برای ایمانِ مقبول، کافی نیست، بلکه تمام لوازم آن بایستی فراهم باشد. یکی از لوازم اعتقاد به خدا، اعتقاد به فرستادگان خدا یعنی انبیا و رسولان است. به این معنا که انکار آنها مستلزم انکار خدا است
روایتی از امام کاظم (ع) است که فرمودند: «کسی که به ما بغض داشته باشد در واقع به پیامبر خدا بغض ورزیده و او در حقیقت مُبغض خداوند است و مُبغض خدا سزاوار آتش الاهی است و احدی یاور او نخواهد بود»
حال برای تقویت ارتباط خود با اهل بیت، در مورد زندگی ایشان و سخنان ایشان مطالعات بیشتری داشته باشید، از محافل و افرادی که نسبت به آنها بدگویی میکنند فاصله بگیرید و از توسل نسبت به خودشان خصوصا امام زمان غافل نشوید.
🆔 @P_eteghaadi