♨️ مهــــــــــم ♨️
❓متن پیام:
سلام وقتتون بخیر
چرا پاسخ سوالات رو نمیدین من تا به حال سوالات زیادی پرسیدم اما هیچ کدام رو پاسخ ندادین
خیلی از این سوالات ذهن رو بیش از حد مشغول میکنه
ممنون میشم راهنمایی کنید
اگر سوالات رو گزینشی پاسخ میدین پس لطفا اطلاع بدین که از جای دیگه پیگیری کنیم سپاس
✅ پاسخ:
سعی کارشناسان ما بر این است که به تمامی سوالات جواب دهند، حتی سوالات تکراری.
ولی برخی از سوالاتی که به دستمان میرسد، به موضوع کانال مربوط نمی شود و یا سوال شخصی است و جنبه عمومی ندارد.
در عین حال قبل از ارسال سوال، به لیست سوالات کانال مراجعه فرمایید و اگر جوابتان را نیافتید و عجله دارید می توانید:
1️⃣ با شماره
096400تماس بگیرید 2️⃣ و سوالات شرعی را از دفتر مراجع بپرسید 3️⃣ و چنانچه تمایل دارید سوال شما به صورت #خصوصی جواب داده شود، آیدی خود را در حرف ناشناس ارسال فرمایید.👇🏼 https://6w9.ir/Harf_8900215 لطفا توجه فرمایید👇🏼👇🏼👇🏼 ✅ پاسخ به #سوالات_شرعی را در کانال 🅿️ @P_Ahkaam ✅ پاسخ به #سوالات_اعتقادی را در کانال 💡@p_eteghaadi ✅ و پاسخ به #شبهات_روز را در کانال ⁉️@p_shobahaat مشاهده فرمایید. .
سوال ۲۰۹
❓متن پیام:
سلام
عرض ادب
سوالم این هست
چرا در سوره بقره آیه ۲۹ گفته شده
اول زمین را آفریدیم بعد آسمان را
ولی در سوره نازعات آیه ۲۷ تا ۳۰ گفته شده
اول آسمان را آفریدیم بعد زمین را
✅ پاسخ :
آیات مربوط به خلقت صراحت دارد که مجموع خلقت مادی در شش روز یعنی شش مرحله صورت گرفته است:
🔆خلق السماوات و الارض فی سته ایام
خلق السماوات و الارض و مابینهما فی سته ایام
⭕️ در روز (دوران) اول و دوم جهان که به صورت یک توده گازی شکل به هم پیوسته بود، با گردش به دور خود از هم جدا شد و از قسمت های جدا شده، منظومه ها و از جمله منظومه شمسی شکل گرفت و کرات پیدا شده، سرد و جامد و قابل سکونت شدند مانند زمین یا مذاب و نورانی ماندند مانند ستارگان.
⭕️در دو روز (دوران) نیز زمین که جزیی از آفتاب بود واز آن جدا شده بود، سرد گردید. فضا و جو آن سامان یافت و هموار گردید. روئیدنی ها از آن سر برآوردند و غذای جانوران شدند و تنوع جانوری حاصل شد و در نهایت برای سکونت انسان آماده گردید و فصول چهارگانه پیدا شد:
🔆الذی خلق الارض فی یومین.
و قدر فیها اقواتها فی اربعة ایام.
د دو روز ( و دوران) نیز امور آسمان ها سامان یافت:
🔆"ثُمَّ اسْتَوى إِلَى السَّماءِ وَ هِيَ دُخانٌ فَقالَ لَها وَ لِلْأَرْضِ ائْتِيا طَوْعاً أَوْ كَرْهاً قالَتا أَتَيْنا طائِعينَ فَقَضاهُنَّ سَبْعَ سَماواتٍ في يَوْمَيْنِ وَ أَوْحى في كُلِّ سَماءٍ أَمْرَها وَ زَيَّنَّا السَّماءَ الدُّنْيا بِمَصابيحَ وَ حِفْظاً ذلِكَ تَقْديرُ الْعَزيزِ الْعلیم"
سپس به آفرينش آسمان پرداخت، در حالى كه بصورت دود بود به آن و به زمين دستور داد: «به وجود آييد (و شكل گيريد)، خواه از روى اطاعت و خواه اكراه!» آنها گفتند: «ما از روى طاعت مىآييم (و شكل مىگيريم)! در اين هنگام آنها را بصورت هفت آسمان در دو روز آفريد، و در هر آسمانى كار آن (آسمان) را وحى (و مقرّر) فرمود، و آسمان پايين را با چراغهايى [ستارگان] زينت بخشيديم، و (با شهابها از رخنه شياطين) حفظ كرديم، اين است تقدير خداوند توانا و دانا!
💠و در سوره نازعات نیز می فرماید:
🔆"أَ أَنْتُمْ أَشَدُّ خَلْقاً أَمِ السَّماءُ بَناها رَفَعَ سَمْكَها فَسَوَّاها وَ أَغْطَشَ لَيْلَها وَ أَخْرَجَ ضُحاها و الْأَرْضَ بَعْدَ ذلِكَ دَحاها أَخْرَجَ مِنْها ماءَها وَ مَرْعاها وَ الْجِبالَ أَرْساها مَتاعاً لَكُمْ وَ لِأَنْعامِكُمْ "
آيا آفرينش شما (بعد از مرگ) مشكلتر است يا آفرينش آسمان كه خداوند آن را بنا نهاد؟! سقف آن را برافراشت و آن را منظّم ساخت و شبش را تاريك و روزش را آشكار نمود! و زمين را بعد از آن گسترش داد و از آن آب و چراگاهش را بيرون آورد و كوهها را ثابت و محكم نمود! همه اينها براى بهرهگيرى شما و چهارپايانتان است!
💡@p_eteghaadi
‼️اگر توجه کنید آنچه در سوره نازعات آمده، خلقت زمين نيست، بلکه گستردن زمين است.
(دحاها) حتي کلمه «استوي» در سوره بقره به معناي #خلقت نيست، بلکه به معناي استيلا و تسلط يا پرداختن به آن است.
🔆 در اين صورت معناي آيه چنين است:
او خدايي است که براي شما آنچه در زمين است بيافريد، سپس به کار آسمان پرداخت و آن را در هفت آسمان استوار ساخت.
⁉️حال با توجه به معناي آيه چه اشکالي دارد که آفرينش آسمان، پيش از خلق زمين باشد، اما استوار ساختن آن به هفت آسمان، پس از خلقت زمين صورت گرفته باشد؟
اگر کلمه "استوی" را به معناي خلقت بدانيم و همين طور کلمه (دحاها) در سوره نازعات به معناي خلقت باشد، چندين پاسخ از طرف قرآنپژوهان ارائه شده،
⭕️ يکي از آن پاسخها چنين است:
کلمه «ثم» نه به معناي «ترتيب واقعي»،بلکه به معناي «ترتيب ذکري» باشد.
به اين معنا که در مقام گزارش از آفرينش آسمان و زمين، ابتدا به خلقت زمين اشاره کرده، سپس به خلقت (پرداختِ) آسمان، پس آيه سوره بقره اصولاً در مقام گزارش به حسب وجود واقعي و تحقق خارجي نيست، بلکه در جهت بيان گزارش از واقعياتي است که صورت گرفته، در مقام گزارش ابتدا آن را بيان کرده که براي مردم اهميت دارد، که خلقت زمين است، يعني اگر چه به حسب آيات سوره نازعات، خلقت آسمانها پيش از زمين است اما چون روي زمين، روزي انسانها و منابع آن وجود دارد که مورد توجه و نياز مردم است .
⚜خداوند آن را در ابتدا ذکر کرده، سپس به گزارش خلقت آسمانها (که پيش از آن آفريده شده بود) پرداخته است.
💠برخي از مفسران کلمه «بعد ذلک»را در سوره نازعات به معناي «مع ذلک» ميدانند، همان گونه که در آيه «عتلّ بعد ذلک» به معناي «مع ذلک» است. در اين صورت، معناي آيه مورد نظر در سوره نازعات اين است: زمين را با اين حال (آفرينش آسمان) بگستراند، يعني به همراه آفرينش آسمان، گسترش زمين نيز صورت گرفت.
🚫بر اساس اين معنا، ميتوان گفت که اصولاً آفرينش آسمانها و زمين کاملاً تفکيک شده از هم نيستند و آيات صريحاً از آفرينش نام نبرده، بلکه به استوار ساختن آسمان يا گستردن زمين اشاره کرده است.
‼️نکته قابل توجه برای شما پرسشگر محترم این که قرآن کتاب زمین شناسی و کیهان شناسی نیست تا گزارش کیفیت خلقت زمین و آسمان ها را ریز و مفصل بیان کند تا شما انتظار داشته باشید که تمام جزئیات این وقایع در قرآن به صورت منظم بیان شده باشد بلکه قرآن کتاب هدایت به معارف اعتقادی حق و اخلاق انسانی و قوانین عبادی و اجتماعی و اقتصادی حیاتبخش است و در مسر هدایتگری گاهی به فرازهای مختلفی از زمینه های مختلف علمی گریزهایی زده که اجمالی هستند تا بشر را به قدرت و توانایی و حکمت و عدالت خدا توجه دهد.
البته که هیچ مطلب ناحق و خلاف واقعی در قرآن نیامده، اما بسیاری از بیانات قرآن در زمینه های مختلف اجمالی است و شما نباید با احساس ناسازگاری بین آن بیان اجمالی با دریافت های علمی، فوری در حقانیت خدا و قرآن ونبوت و معاد شک کنی. بلکه باید در اصول معارفی که قرآن ارائه کرده دقت کنی اگر مطلب باطلی گفته در آن صورت شک کن.
قرآن جهان را محتاج و خدا را بی نیاز مطلق و یگانه شمرده است و این جهان را مرحله گذرا و جهان آخرت را جاوید شمرده که در آن جهان بشر با دستاوردهایش در این دنیا خواهد بود و برای هدایت بشر پیامبری را لازم شمرده و پیامبران را معرفی کرده و ...
🌐 منبع و مطالعه بیشتر
🌐 مطالعه بیشتر
🌐 مطالعه بیشتر
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۱۰
❓متن پیام:
سلام چرا زنان باید هنگام نماز حجاب داشته باشند حتی اگر نامحرم نباشد ولی مردان با پوشش حداقلی هم میتوانند نماز بخوانند شاید شما بگویید موضوع حجاب نیست موضوع احترام است اگر پوشش حداقلی برای مرد کافی است چرا با همین پوشش در اجتماع ظاهر نمیشود
✅ پاسخ :
بیگمان خداوند از همه چیز در همه حال با خبر است و پوشیده و پنهان براى او مفهومى نـدارد.
بـا بـنـدگـان خـود نیز نامحرم نیست، ولى انسان در حال عبادت خود را در حضور خدا میبیند و با او سخن میگوید، در چنین حالى باید مناسبترین لباس را در حـضـور او بپوشد.
روشن است که مناسبترین لباس براى زن، همان لباس کامل است؛ یعنى لباسى که نشانۀ عفت و پاکدامنى او است و بهترین حالات او را منعکس میکند.
تنها چنین لباسى شایستهی حال عبادت است.
حـتـى در مـورد مـردان نیز نـه تنها نماز خواندن با بدن عریان باطل است و با روح خضوع و احترام به ساحت مقدس پروردگار سازگاری ندارد، بلکه بهتر آن است که علاوه بر پوشش مقدار واجب، با لباسى نماز بخوانند که نشانۀ نهایت احترام باشد.
علاوه بر این، رعایت حجاب در نماز آثار و مصالح زیر را در پیدارد:
۱ . نوعی تمرین مستمر و روزانه برای حفظ حجاب در همهی موارد واجب است.
۲ . نماز خواندن در منظر مردم و در اماکن عمومی و مساجد، حجاب کامل را میطلبد و این مصون ماندن زنان از نگاه دیگران و حفظ آرامش روحی نمازگزار را در پیدارد.
🌐 منبع و مطالعه بیشتر
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۱۱
❓متن پیام:
سلام علیکم
نقل است که بهشت و جهنم ابدی و پایانی ندارد و انسانهایی که به واسطه اعمالشان وارد آنجا میشوند همیشگی و دائم هستن این دائم بودن حالا بیشتر در بهشت تا به کی ادامه پیدا خواهد کرد وقتی انسان تصور میکند که تا ابد در بهشت خواهد ماند دیوانه میشود آخه تا به کی
البته از جهنم اطلاعی ندارم آیا آنهایی که وارد جهنم میشوند در آنجا هم ابدیت وجود دارد یا بعد از مدتی جهنمیان هم به بهشت در خواهند آمد
✅ پاسخ ۱ :
هرچند شاید نتوان برای کم و کیف آن زندگی جاودان بر اساس تصورات دنیایی توضیح روشن و دقیقی داد اما این حقیقت عقلی غیر قابل انکار است که ادامه زندگی انسان در آخرت، لازمه حکیمانه بودن داستان آفرینش است؛
زیرا بهشت و دوزخ ،نتیجه و پاداش انتخاب های درست و یا نادرست انسان ها در زندگی دنیا است که انگیزه انسان ها را برای رسیدن به کمال و سعادت بالا می برند.
اگر قرار باشد با رسیدن به این جایگاه یا پس از زندگی محدودی در بهشت دیگر انتهای داستان فرا برسد و فنا و نابودی در انتظار انسان باشد، برای وی چه انگیزه ای برای رسیدن به این نتایج باقی می ماند⁉️
انسان دارای روح جاودانه است، بر این اساس چون هستی و وجود یافت ، دلیلی برای نابودی او وجود ندارد. جاودانگی جزئی از ذات وجود آدمی است و به همین خاطر جاودانگی عالم آخرت و بهشت، پدیده ای است که خواسته فطری و درونی انسان است که همیشه آن را می خواهد ؛ بنابراین عالم آخرت و بهشت، پاسخی به خواستة درونی آدمی است.
🌐 منبع و مطالعه بیشتر
✅ پاسخ ۲ :
آخرین منزلگاه بشر در سیر عالم وجود، بهشت یا جهنم است. آنان که وارد بهشت میشوند، همیشه و جاودان در آن جا زندگی می کنند و در ناز و نعمت به سر می برند.
اما آنان که به جهنم می روند، دو دسته هستند:
1⃣یک دسته مدتی در آن جا مجازات می شوند و وقتی حسابشان پاک شد، از جهنم بیرون می آیند و وارد بهشت می شوند.
2⃣دستة دیگر از جهنمیان برای همیشه در آن جا می مانند و جایگاه ابدی آنان دوزخ است.
درمنابع اسلامی گفته می شود که عموم افراد پاک و با ایمان، در بهشت جاودانه خواهند بود و برخی از گناهکاران (که وجود آنها غرق در کفر و انکار و گناه و تجاوز است) برای همیشه در مجازات و عذاب دوزخ می مانند.
🔆 به تعبیر قرآن کریم
«بلی من کسب سیئةًً و احاطتْ به خطیئتُه فإولئک اصحاب النّارهم فیها خالدون»
«آری کسی که مرتکب گناهی گردد و آثار آن تمام وجود او را احاطه کند، چنین کسی اهل دوزخ است و جاودانه در آن خواهد ماند».
از دیدگاه شیعه، خلود در جهنم فقط برای کفّار و مشرکان و منکران خدا و قیامت و انبیا است و مسلمان و مؤمن، گرچه مرتکب گناهان کبیره شده باشد، دائماً در جهنم نمیماند، بلکه پس از چشیدن عذاب به مقدار لازم بالاخره نجات پیدا میکند واهل بهشت میشود.
🌐 منبع و مطالعه بیشتر
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۱۲
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر یه چیزی که من جدیدا خیلی از زبون جون ها میشنوم اینکه میگن چرا تو دین اسلام اگه یکی بخواد مذهبش رو از اسلام به مسیحیت یا مذهب دیگه ای تغییر بده بهش حکم اعدام میدن یا اینکه اگه یه بابایی یکی از بچهاش مذهبشو از اسلام به مسیحیت تغییر بده ارث بهش تعلق نمیگیره آیا همچین گفته هایی صحت داره
✅ برای مشاهده پاسخ روی شماره سوال کلیک کنید:
سوال ۶
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۱۳
❓متن پیام:
وقتتون بخیر من یک سوال داشتم راجع به قران اینکه میگن کتابی مثل قران نداریم و قرآان بقیه رو به مبارزه تلبیده و اینکه میگن کسی نمیتونه همچین کتابی رو بنویسه یک اعتقاده?اگر خیر پس برای مثال شاید همچین کتابی وجود داشته باشه . چه کسی اینو میسنجه?شایدم همچین کتابی وجود داشته باشه ولی با قران مقایسه نشده باشه لطفا اگه میشه پاسخگو باشید واقعا ذهنمو درگیر کرده.🙏
✅ پاسخ :
#قرآن كتابي است كه هم آورنده آن مشخص و هم هدف آن معين است و هم اعلام شده كه، آورنده فقط مامور ابلاغ است و كلام از جانب او نيست.
👌🏻 بلكه از جانب رب العالمين است و فرستنده كه رب العالمين است اعلام كرده،
❗️اگر قبول نداريد كه اين كتاب از جانب من است، حداقل يك سوره مانند آن بياوريد و به سخن دانان منصف كه خودتان به سخن داني آنان اعتراف داريد، ارائه دهيد؛ اگر قبول كردند كه مثل قرآن است. پس اين ادعا دروغ است و اگر نتوانستيد چنين كلامي حداقل به اندازه يك سوره بياوريد كه اهل سخن مورد قبول خودتان بر همانندي آن با قرآن شهادت دهند، (كه نمي توانيد حتي اگر جن و انس پشت به پشت هم دهيد) پس باور كنيد كه اين كتاب از آسمان و از جانب خداست.
⭕️ آيه به شرح زير است:
«وَإِن كُنتُمْ فِي رَيْبٍ مِّمَّا نَزَّلْنَا عَلَىٰ عَبْدِنَا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِّن مِّثْلِهِ وَادْعُوا شُهَدَاءَكُم مِّن دُونِ اللهِ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ»
«اگر در آنچه بر بنده مان نازل كرده ايم شك داريد، پس سوره اي مانند آن بياوريد و شاهدان خودتان را به قضاوت و تاييد همانندي آن با قرآن فرابخوانيد اگر راست مي گوييد.»
💢 با توجه به اين آيه معلوم مي شود قرآن معيار و ملاك مشخص براي ارزيابي معرفي كرده و آن جمع سخندانان و سخن شناساني است كه صلاحيت اين قضاوت را دارند، حتي اگر مومن به قرآن هم نباشند
🔆 قرآن كتاب داستان نيست تا با نوشتن داستاني با آن معارضه شود.
كتاب تاريخ نيست،
كتاب علمي نيست،
كتاب سخنوري و ادبيات نيست
تا با نوشتن شعر و نثري زيبا با آن معارضه شود.
🔺قرآن در عين كه همه اينها هست، هيچ كدام از اينها هم نيست. بلكه همه اينها را به خدمت هدف خودش كه هدايتگري است، به كار گرفته است.
قرآن كتاب معرفت به مبدا و معاد و كتاب هدايت به كمال و كتاب ارائه كننده برنامه عملي سعادت و فلاح است و بايد با ارائه كتابي در اين زمينه كه خدا و معاد و فلاح را غير اين و بهتر از اين و ... معرفي كند با آن معارضه كرد.
🌐 منبع و مطالعه بیشتر
💡@p_eteghaadi