❓متن پیام:
سلام چرا ما برای امام حسین و ائمه گریه میکنیم مگه از یه مرده چه چیزی بر می آید خدا هست که شفا میدهد و اینکه چرا دو تا عرب (امام حسین و یزید)هم جنگ کردن ولی گریه اش رو ما ایرانیان میکنیم؟
✅ برای مشاهده پاسخ روی شماره سوالات زیر کلیک کنید:
سوال ۱۴۶ / ۱۷۱
👈🏼 لیست سوالات پاسخ داده شده در کانال
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۷۰
❓متن پیام:
سلام
وقت بخیر
ائمه در گرفتاری ها به چه کسی متوسل میشدند؟
✅ پاسخ:
خداوند در قرآن ميفرمايد:
« يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ وَ جاهِدُوا فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ »؛
اي كساني كه ايمان آوردهايد پرهيزگاري پيشه كنيد و وسيلهاي براي تقرب به خدا انتخاب نمائيد و در راه او جهاد كنيد باشد كه رستگار شويد.
🔺بنابراين طبق اين آيه شريفه پيامبر اسلام(صلی علیه و آله)هم به ذات خداوند متوسل مي شدند و از طريق وسيله قرار دادن امور فوق به خداوند تقرب ميجستند.
در روايتي كه از ابن مسعود نقل شده پيامبر اسلام (صلی علیه و آله) براي آمرزش گناهان امتش به خداوند را به حضرت علي(علیه السلام) قسم مي دهد:
«...فَخَرَجْتُ حَتَّي أُخْبِرَ رَسُولَ اللَّهِ (ص)فَرَأَيْتُهُ يُصَلِّي وَ هُوَ يَقُولُ: اللَّهُمَّ بِحَقِّ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ عَبْدِكَ اغْفِرْ لِلْخَاطِئِينَ مِنْ أُمَّتِي...»؛
خارج شدم تا اينكه رسول خدا را ديدم كه نماز مي خواند و در حال نماز مي فرمود خدايا به حق علي بن ابيطالب بنده تو خطاكاران از امت من را ببخش.
🌐 منبع و مطالعه بیشتر
➖➖➖➖➖➖➖➖
👈🏼 لیست سوالات پاسخ داده شده در کانال
➖➖➖➖➖➖➖➖
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۷۱
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر ممنون از کانال خوبتون
فلسفه #فرزندآوری چیست؟ عالم پیش از تولد کجاست؟
✅ پاسخ:
در پاسخ به این پرسش به نکات ذیل توجه نمایید :
1️⃣ اگر پدر و مادران ما هم مانند ما راحت طلب و مسئولیت گریز بودند الان از ما و شما اثری نبود و اگر همه چنین تصوری از بچه دار شدن داشته باشند نسل بشر قطع می شد و نوع او منقرض می گشت .
2️⃣ همان طوری که ازدواج از ضروریات زندگی انسان به شمار می آید و نیازی فطری و واقعی است و هدف ها و نیازهای زیادی را تأمین می کند مسأله تولید و بقای نسل انسان نیز از اهداف اساسی ازدواج است که مورد توجه دین اسلام قرار دارد و داشتن فرزند نیز خواسته ای تکوینی و فطری است و مبارزه با آن و بی اعتنایی نسبت به آن در واقع مبارزه و بی اعتنایی با این نیاز فطری و تکوینی است.
3️⃣ عالم دنیا آمیزه ای از سختی و آسانی و شیرینی و تلخی است . داشتن فرزند و تربیت آن نیز با وجود سختی ها و زحمت فراوان همراه با شیرینی و گوارایی خاصی است که برای کسانی که از این نعمت برخوردار نیستند قابل درک نیست . علاوه بر این تحمل سختی های فرزند دار شدن و تربیت او اجر الهی را در پی دارد و بی مزد و پاداش نمی باشد.
4️⃣ هدف اصلی از آفرینش انسان رسیدن او به قرب الهی و کمال و تعالی معنوی است و این امر در سایه تحمل سختی ها و شدائد حاصل می گردد و تحمل سختی و زحمت بچه داری و تربیت فرزند از اسباب و عوامل رشد و کمال معنوی است .
✅ در مورد زندگي انسان در عالمي ديگر ، معروف ترين اشارات و ديدگاه ها اشاره به عالمي دارد كه به نام "#عالم_ذر" مشهور شده است ؛ هر چند در منابع ديني اشاراتي به اين عالم شده اما در مورد «عالم ذر» منابع محدودي در آيات و روايات وجود دارد.
❗️در نتيجه اختلاف در مورد اصل اين عالم و ويژگي هاي آن بسيار است .
📌طرح اصلي وجود اين عالم از آن جا نشأت گرفته شده كه در برخي آيات اشاره شده که از فرزندان آدم پيماني بر ربوبيت خدا گرفته شده ، همه آن ها در برابر پرسش ربوبيت الهي پاسخ مثبت داده و بر اين امر اذعان نموده اند ؛
🔺 طرح اين امر باعث شده كه ادعا شود همه انسان ها قبل از اين عالم در عالمي ديگر نوعي حيات را تجربه مي كردند .
اما در خود اين آيات در مورد اين پيمان و اين كه چگونه و در چه زماني بوده است، توضيحي داده نمي شود.
🌐 منبع و مطالعه بیشتر
🌐 منبع و مطالعه بیشتر
➖➖➖➖➖➖➖➖
👈🏼 لیست سوالات پاسخ داده شده در کانال
➖➖➖➖➖➖➖➖
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۷۲
❓متن پیام:
سلام متبرک کردن لباس ها از ضریح ائمه چه مفهومی داره ؟
و اینکه بوس کردن فلز و ضریح برای چی ؟
✅ پاسخ:
فلسفه #تبرک ابراز علاقه و محبت و تعظیم معصومین است.
🔺مانند زمانى که یعقوب نبى(علیهالسلام) از فراق یوسف(علیهالسلام) نابینا شد که به پیراهن فرزندش تبرّک و استشفا جست.
🔺اصحاب پیامبر اکرم(صلی علیه و آله) هنگام وضو گرفتن ایشان، هجوم میآوردند تا هر کسى قطرهاى از آب وضوى ایشان را به عنوان تبرّک برگیرد به گونهاى که نمیگذاشتند قطرهاى از آب وضوى پیامبر بر زمین بریزد و اگر به کسى چیزى نمیرسید، از رطوبت دست دیگرى استفاده میکرد.
💠 پیامبران و امامان بدان جهت که بندگان شایسته خداوند هستند، سزاوار احترام و محبت هستند.
بوسیدن ضریح امامان(ع) و اولیاى الهى، فراهم کردن سفره غذایی برای مؤمنان به نیّت نام یکی از پیشوایان، برخاسته از عشق و محبت نسبت به آنان است و شرک محسوب نمیشود.
🌐 منبع و مطالعه بیشتر
🌐 مطالعه بیشتر
➖➖➖➖➖➖➖➖
👈🏼 لیست سوالات پاسخ داده شده در کانال
➖➖➖➖➖➖➖➖
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۷۳
❓متن پیام:
سلام به نظر میاد آیه 85سوره ال عمران با آیت الکرسی لااکراه فی الذین تناقض دارد؟
✅ پاسخ:
اجبار و اكراه در پذيرش دين نيست.
دين بايد با اختيار و انتخاب خود شخص صورت گيرد.
♦️اصولاً دين به عنوان يك مقوله ايماني و قلبي چيزي نيست كه اجبار پذير باشد .
⚠️ اگر در آيه دقت كنيد، متوجه مي شويد كه با زبان نفي سخن گفته، نه نهي، يعني فرمود: در دين اجبار نيست، نه اينكه نبايد اجبار كرد، يعني اجبار پذير نيست، نمي توان كسي را به زور انسان معتقد و مومن كرد، چون مربوط به اعتقاد و دل او و انتخاب او مي شود.
اما دين پذيرفته نزد خدا فقط اسلام است، يعني فقط دين حق مورد پذيرش خدا است.
⁉️مثل آن است كه بگويد انسان ها در انتخاب نيك و بد اختيار دارند. انسان مي توان راه درستي و پاكي را انتخاب، يا راه گمراهي و ضلالت و گناه را برگزيند. هيچ كدام اجباري نيست، اما خدا فقط نيكي و خوبي را مي پذيرد و مورد قبول است.
🔺 خداوند فقط به نيكوكاران پاداش مي دهد. اين دو با هم تناقض دارند؟
خداوند راه هدايت و ضلالت را معرفي و به انسان ها نشان داده و دستور و فرمان به سوي هدايت كرده، اما انسان ها را در انتخاب راه آزاد گذاشته كه هر كدام را بپذيرند و هر راه را خواستند، بپيماند، اما به آن ها فرمود كه تنها نيكوكاران و شاكران را پاداش مي دهد.
🌐 منبع و مطالعه بیشتر
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۷۴
❓متن پیام:
سلام مگر خدا مهربان نیست پس چرا تو جهنم انسان هارو میسوزونه بهتر نیست تو جهنم آدم های بد رو درمان کنه و نسوزونه چون همه آدم ها درمان میشن و خدا موجود بیهوده نیافریده
✅ پاسخ:
در جمع بندی منابع دینی می توان گفت تقریبا اکثریت انسان هایی که در جهنم به سر می برند، پس از تحمل عذابی موقت به بهشت می روند؛
مثلا شخصی را در نظر بگیرید که ایمان آورده، ولی به خاطر ضعف ایمان، گناهان کبیره انجام داده،این فرد اگر توبه نکرده باشد ، با سختی جان دادن یا عذاب برزخ یا شفاعت یا تحمّل عذاب موقت جهنم پاک گردیده، به بهشت میرود؛
🔺 درواقع عذاب برای او حکم تطهیر و درمان از پلیدی گناه را دارد .
🔴 اکثر انسان ها که آمیخته ای از خوبی ها وبدی ها را دارا هستند ،همین وضعیت را دارند ؛ زیرا مبنای برخورد خداوند با گنهکاران ، رحمت وبخشایش و گذشت است.
🔅آیات متعدد قرآن که از «غفور» و «رحیم» بودن خداوند نام برده ،می تواند اشاره به همین مطلب داشته باشد .
🔆در قرآن کریم ، تصریح شده است:
«إِنَّ اللَّهَ لَا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَٰلِكَ لِمَنْ يَشَاءُ؛
خداوند [هرگز] شرک را نمیبخشد! و کمتر از آن را برای هر کس بخواهد [و شایسته بداند] میبخشد!».
🌐 منبع و مطالعه بیشتر
💡@p_eteghaadi