14_SEMO-Mohammadi-Pasokh_Be_Soalate_Eteghadi_(154).mp3
5.08M
پرسش و پاسخ اعتقادی
🔹حجه الاسلام #محمدی
جلسه 154 - چرا بردن نام امام زمان (عج) در زمان غیبت حرام است؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
25.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌏 تفاوت #مسیحیت با #اسلام
به باریکی یک خط !!!😳🕋⛪️
🎙کارشناس : استاد زهیر #دهقانی_آرانی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌷قال الإمام العسکري عليه السلام:
مَن وَعَظَ أخاهُ سِرّا فَقَد زانَهُ و مَن وَعَظَهُ عَلانِيَةً فَقَد شانَهُ
🌸امام حسن عسکری علیه السلام می فرمایند:
هر كه برادرش را در خلوت پند دهد ، او را آراسته است ، و هر كس برادرش را در جمع پند دهد ، او را سرشكسته كرده است .
تحف العقول ، ص 489 .
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔰پاسخ:
بیشتر به خاطر این است که از یک سو بسیار از خود راضی هستیم و گمان میکنیم که عبد صالح و مخلص خدا میباشیم و هر چه پیش میآید، لابد خیر و مصلحت ما در آن بوده است!
و از سوی دیگر تنبل هستیم و حوصله تفکر، تأمل، بصیرت و تدبر و برنامهریزی برای اصلاح نداریم.
نه به گذشته و علل اتفاقات بد توجه داریم که عبرت بگیریم، نه به آینده و اصلاح بدی توجه داریم که برنامهریزی کنیم و فایده ببریم.
خداوند متعال فرمود تمامی این ابتلائات سویی که متوجه شما میشود، از خودتان است.
ما درست برعکس کرده و میگوییم: لابد خدا برایمان چنین خواسته و مصلحت ما این است.
بله، یک موقع انسان، به حد توان و ظرفیت خودش، با ایمان، توکل، توسل، تدبر، اخلاص، فکر، برنامهریزی، بصیرت و توجه جلو رفته، اما برایش حوادثی پیش میآید که ظاهرش خوشایند به نظر نمیرسد. آنجا "مصلحت خداست" برای او.
گاهی چیزی را خوب میداند و هر چه میرود به آن نمیرسد، چون برایش خوب نیست و نمیداند و مصلحت این است که نرسد، گاهی چیزی را بد میداند و از آن فرار میکند، اما با آن مواجه میشود، چون مصلحتش در همین است.
چنان چه با مثال آوردن جنگ، که در اصل نزد همگان ناخوشایند است، اما به هنگام حمله دشمن، چارهای از آن نیست، فرمود:
«كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ» (البقره، 216)
ترجمه: بر شما كارزار (با كفار، منافقین، دشمنان، مهاجمین و ...) نوشته و مقرر شد و حال آنكه براى شما ناخوشايند است، و بسا چيزى را خوش نداريد و آن براى شما بهتر است، و بسا چيزى را دوست داريد و آن براى شما بدتر است، و خدا مىداند و شما نمىدانيد.
اما وقتی کسی به خود و اطراف و احوالات فردی و اجتماعیاش بیبصیرت نگاه میکند، بیفکر تصمیم میگیرد، بیتدبر و آیندهنگری انتخاب میکند، بی خیال عمل میکند، به هر طرف باد بوزد میرود (یَمیلونَ بِکِلّ ریح / نهج البلاغه) ...، آن وقت خر چه به سرش بیاید حق اوست که خودش به سر خودش آورده است.
در چنین صورتی مصلحت این است که با سر به دیوار بخورد، شاید بیدار شود. نه این که الزاماً با سر به دیوار خوردن خیلی چیز خوبی است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
#طالع_بینها_و_فالگیرها
❓تا چه میزان می توان روی سخنان فالگیرها و طالع بین ها حساب باز کرد؟
👇👇👇👇
🔰 در تاریخ آمده است که امیرالمؤمنین علیه السلام می خواستند به جنگ نهروان بروند یکی از همین طالع بین ها آمد خدمت حضرت و به ایشان عرضه داشت:
من طالع را نگاه کردم و دیدم این زمانی که شما قصد رفتن دارید زمان بدی است و شما شکست خواهید خورد.
💠 حضرت فرمودند که اگر من به حرف تو گوش دهم مشرک می شوم؛ چرا که این یعنی تو در سرنوشت من تأثیر داری و تو می توانی اوضاع را عوض کنی پس خدا چه می شود؟!
حضرت علی علیه السلام حرکت کردند و در جنگ پیروزی قاطعی هم کسب کردند.
✳️ پس هر کسی که به حرف های این اشخاص گوش فرا دهد در واقع معتقد شده که در این عالم دو مؤثر وجود دارد
یکی خداوند متعال و دیگری طالع بین، و از این جهت مشرک شده است.
🔹منطقی ترین و عالمانه ترین صورتی که می توان برای منشأ حرف ها و اطلاعات و سخنان این ها در نظر گرفت ارتباط با شیاطین جن است.
🔸 شیاطین جن خبرهایی را از طریق استراق سمع یا طرق دیگر بدست می آورند که در این میان یک خبر درست را مطرح می کنند تا بتوانند نود و نه خبر دروغشان را هم غالب کنند؛ پس طالع بین ها و فالگیرها یک قدم برای فرد برمیدارند تا بتوانند از طریق اعتماد سازی به هدف شوم خودشان دست یابند و مهمترین سرمایه فرد که ایمانشان باشد را از آنها بگیرند؛ پس از این جهت هم باید هوشیار باشیم.
🍃همچنین بخش قابل توجهی از اطلاعاتی که فالگیرها و طالع بین ها در اختیار اشخاص قرار می دهند در واقع از خود این اشخاص می گیرند به واسطه سوالاتی که می پرسند و سرنخ هایی که بدست می آورند، در حالی که آن شخص اصلا متوجه این کار نمی شود.
♻️ نا گفته نماند که درصد بسیار بالایی از این افراد دنبال شیّادی و کلاهبرداری و پرکردن جیب های خودشان هستند که در برخی موارد متأسفانه سوء استفاده های دیگری هم از افراد می کنند.
✅در نتیجه ما این راهها را به هیچ وجه توصیه و تأیید نمیکنیم و به همان راهی که اهل بیت ع و علماء رفتند توصیه می کنیم.
🔰 @p_eteghadi 🔰
#جبر_و_اختیار
⁉️ شخصی که می خواهد از بین دو یا چند راه یکی را انتخاب کند چه عاملی باعث می شود که در این انتخاب به سراغ غیر حق یا حق برود؟ مثلا نقش وراثت و محیط و اقتصاد و... زیاد هست یا نقش اختیار؟؟
👇👇👇👇
💠پاسخ
🔰 بحث عوامل مؤثر در تصمیم گیری، اراده و تربیت انسان از مباحث بسیار مهم در کلام و فلسفه است؛ عواملی مثل محیط، وراثت، فرهنگ، حکومت، مذهب، اقتصاد و غیره که عواملی بدیهی و قطعی و انکارناپذیر هستند. از طرفی اختیار هم امری بدیهی است.
🔹 ما قائل به اختیار مطلق برای انسان نیستیم و قائلیم که انسان در بسیاری از اعمالش مثل مرد یا زن بودن، مکان و زمان تولد،اصل وجود، انسان بودن و حتی در همین مختار بودن هم مجبور است.
🔸 انسان در برخی افعالش برخی عوامل تصمیم گیرنده در اختیار انسان است. به بیان دیگر، «جزء اخیر علة تامه» اراده خود انسان است.
برای این که معلولی به وجود بیاید ممکن است هزاران جزء دست به دست هم بدهند. این اجزاء که شامل محیط، وراثت، فرهنگ، آموزش و عوامل دیگر است را نمی توان انکار کرد اما در فعل اختیاری اراده انسان هم جزء همین عوامل و آخرین عاملی است که باعث به وجود آمدن یا نیامدن آن معلول می شود. تمامی این عوامل (وراثت، محیط، اقتصاد، حکومت و غیره) هر کدام به تنهایی علت ناقصه هستند -نه علت تامه- مجموع تمام این ها روی هم باز علت ناقصه هستند که نیاز به یک جزء دیگر هم دارد که همانا اراده انسان است.
✳️ در مورد مثال ها هم باید گفت آیا واقعا یزید مجبور بوده و هیچ نقشی در این تصمیم نداشته است؟!
اگر این گونه است پس چرا پدرش به او وصیت کرد که با امام حسین علیه السلام نجنگد؟ اگر یزید مجبور بود که این وصیت معنا نداشته است.
♻️بنابراین؛
اختیار امری بدیهی و وجدانی است ولی نه به صورت نامحدود بلکه به صورت محدود.
بهترین راه حل فهم آن هم در عمل است. یعنی اگر کسی اختیار را انکار کرد باید در عمل به او اختیار را فهماند مانند همان داستان معروف مولوی.
💢 عوامل متعدد دیگری هم وجود دارند که قطعاً در تصمیم سازی، اراده و اختیار انسان نقش دارند. هر کدام از این عوامل بخشی از اختیار انسان را محدود می کنند تا جایی که ممکن است هیچ اختیاری برای انسان باقی نماند که در این صورت هم هیچ مجازاتی متوجه انسان نخواهد بود
💯 مانند کسی که او را مجبور می کنند تا شراب بخورد.
💠 اگر انسان اختیار نداشته باشد مسئولیتی متوجه او نخواهد بود فلذا فرستادن پیامبران و کتب آسمانی و تعلیم و تربیت و جزا و پاداش و غیره تماماً بی اساس خواهد بود.
معنا ندارد به کسی که مجبور است به او بگویند فلان کار را انجام بده چون او مجبور است و یک راه بیشتر پیش رو ندارد. اگر سنگی به شیشه بخورد و شیشه را بشکند کسی این سنگ را مؤاخذه نمی کند چون فاعل مختار نیست علی رغم این که فاعل مباشر هست ولی آن دستی که این سنگ را پرتاب کرده است مؤاخذه می کنند چون فاعل مختار است.
🔸 میزان پاداش و کیفر هم به میزان اختیار بستگی دارد. هر چه اختیار انسان بیشتر باشد پاداش و کیفر او بیشتر خواهد بود. فلذا اگر کسی در یک محیط بسیار بدی بوده یک کار نیک و پسندیده و یک عبادت معمولی او از جانب خداوند متعال پذیرفته خواهد شد در حالیکه همین عبادت از شخصی که در یک محیط سالم و خوب رشد کرده است پذیرفته نخواهد شد.
🔰 خداوند متعال برخی پیامبران را به واسطه ترک اولی هایی به شدت مجازات کرده است که اگر یک انسان معمولی صد بار مرتکب آن اعمال می شد یک بار هم مجازات نمی شد؛ چون شرایطی که در اختیار پیامبران بوده در اختیار دیگران نبوده و از این جهت مسئولیت آنها را بسیار سنگین کرده است.
🔹 همین طور نسبت به عالم و جاهل، که در روایت آمده است: «حَفْصِ بْنِ غِيَاثٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قَالَ: يَا حَفْصُ يُغْفَرُ لِلْجَاهِلِ سَبْعُونَ ذَنْباً قَبْلَ أَنْ يُغْفَرَ لِلْعَالِمِ ذَنْبٌ وَاحِدٌ.» (کافی/ج1، ص 47) یعنی ممکن است خداوند گناهان بسیاری را از شخص جاهل ببخشد ولی یک گناه را هم از شخص عالِم نبخشد چرا که آن امکانات و عواملی که در اختیار عالم بوده در اختیار او نبوده است.
✳️ پس خداوند متعال همه انسان ها را با یک چوب نمی راند بلکه تمام عوامل محدود کننده اختیار شخص و میزانی که خود او در این فعل مؤثر بوده را در کیفر و پاداش افراد لحاظ می کند.
🔵 مثال دیگر آیه شریفه سوره احزاب است که می فرماید: «يا نِساءَ النَّبِيِّ لَسْتُنَّ كَأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ»(سوره مبارکه احزاب/32) یعنی زنان پیامبر از این جهت که در خانه پیامبر هستند مثل بقیه نیستند و با اینان مانند بقیه رفتار نمی شود بلکه اگر گناه کنند مجازاتشان مضاعف است و اگر هم تقوا داشته باشند پاداششان مضاعف است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
هدایت شده از همنشینی با خوبان 🗨
8.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#راهبرد_طلایی در نصرت ولی خداست.
همین الان صوت سنجاق شده کانال را با این کلیپ کوتاه و راهبردی حضرت آقا ارزیابی کنیم.👇
https://eitaa.com/s_mardom_ir/125
آیا شما میدانید راهبرد طلایی این انتخابات چیست ⁉️
#ستاد_مردم_ایران #مشارکت_حداکثری
@s_mardom_ir
❌ #شبهه:
⁉️ خدایی که از دیدن کودکان کار روی بشکههای نفت غمگین نمیشود، اما از دیدن موی زنان در خیابان، عرش او میلرزد، خدا نیست؛ اگر خدایی هست بیشک قبله شما اشتباه است.
👇👇👇👇