#دستورات_ماثور
🔴 #اذکار پیش از دعاهای روز #عرفه ....
▪️از مجموع روایت اهل بیت عصمت و طهارت سلام الله علیهم اجمعین خاصه #امام_صادق سلام الله علیه که در #مصباح_المتهجد و #اقبال_الاعمال و #مصباح_کفعمی آمده است پیش از شروع به دعای عرفه اذکار زیر گفته شود:
🔻۱. صد مرتبه: (اللَّهُ اَكْبَرُ)
🔻۲. صد مرتبه: (الْحَمْدُ للَّهِ)
🔻۳. صد مرتبه: (سُبْحانَ اللَّهِ)
🔻۴. صد مرتبه: (لا اِلهَ اِلَّا اللَّهُ)
🔻 ۵. صد مرتبه: سوره توحيد
🔻۶. صد مرتبه: آية الكرسي
🔻۷. صد مرتبه: صلوات بر محمّد و آل محمّد (صلی الله و علیه و آله)
🔻۸. صد مرتبه: سوره قدر
🔻 ۹. ده مرتبه: لااِلهَاِلَّا اللَّهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، يُحْيي وَيُميتُ، وَيُميتُ وَيُحْيي، وَهُوَ حَي لا يَموُتُ، بِيَدِهِ الْخَيْرُ، وَهُوَ عَلي كُلِّشَيءٍ قَديرٌ.
🔻 ۱۰. ده مرتبه: اَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذي لا اِلهَ اِلاَّ هُوَ الْحَي الْقَيُّومُ وَاَتوُبُ اِلَيْهِ
🔻۱۱. ده مرتبه: يا اَللَّهُ ،
ده مرتبه: يا رَحْمنُ ،
ده مرتبه: يا رَحيمُ ،
ده مرتبه: يا بَديعَ السَّمواتِ وَالْأَرْضِ،
ده مرتبه: يا ذَاالْجَلالِ وَالْإِكْرامِ ،
ده مرتبه: يا حَي يا قَيُّومُ ،
ده مرتبه: يا حَنَّانُ يا مَنَّانُ ،
ده مرتبه: يا لا اِلهَ اِلاَّ اَنْتَ ،امينَ .
سپس بگو:
اَللّهُمَّ اِنّي اَسْئَلُكَ يا مَنْ هُوَ اَقْرَبُ اِلَي مِنْ حَبْلِ الْوَريدِ، يا مَنْ يَحوُلُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ، يا مَنْ هُوَ بِالْمَنْظَرِ الْاَعْلي وَبِالْاُفُقِ الْمُبينِ، يا مَنْ هُوَ الرَّحْمنُ عَلَي الْعَرْشِ اسْتَوي، يا مَنْ لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيءٌ، وَهُوَ السَّميعُ الْبَصيرُ، اَسْئَلُكَ اَنْ تُصَلِّي عَلي مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ و بخواه حاجت خود را4
خدايا از تو خواهم اي كسيكه او نزديكتر است به من از رگ گردن اي كه حائل شود ميان انسان و دلش اي كه او در ديدگاه اعلي است و در افق آشكاري است اي كه او بخشاينده است و بر عرش استيلا دارد اي كه نيست مانندش چيزي و او شنوا و بينا است از تو خواهم كه درود فرستي بر محمد و آل محمد
📚چنانچه گفته شد این اذکار از جمع روایی بین روایات #مصباح_المتهجد ص۶۸۷ و #اقبال_الاعمال ج۱ ص ۳۳۷ و #مصباح_کفعمی ص۶۶۱ ذکر شد .
#اعمال
#عرفه
🔰 @p_eteghadi 🔰
#دستورات_ماثور
🔴 نماز ی که قبل از دعای #عرفه خوانده می شود ...
🔻 ۱. دو رکعت نماز:
نماز روز عرفه در اماکن به جز «عرفات» دو رکعت بعد از نماز ظهر و عصر و پیش از دعا های عرفه در زیر آسمان خوانده می شود. و به گناهان و خطاهای خود اعتراف کند که امام صادق علیه السلام فرمود هرکس چنین کند پاداش کسانی که درسرزمین عرفاتند خواهد داشت و گناهانش آمرزیده گردد 1 شایسته است این نماز مقدمه ای برای ورود به محضر الهی با اخلاص و توجه به درگاهش در نیازمندی کامل باشد.
🔻 ۲. نماز دو رکعت و چهار رکعت بعد ازنماز عصر در مصباح کفعمی روایت شده است .دو رکعت نماز، در رکعت اول بعد از سوره حمد سوره توحید و در رکعت دوم بعد از حمد سوره کافرون را بخوان.بعد چهار رکعت (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت بعد از حمد سوره توحید ۵۰ مرتبه بخوان و سپس تسبیحات زیر را که از پیامبر صلی الله علیه و آله نقل شده است رابخوان.
سُبْحانَ الَّذي فِي السَّمآءِ عَرْشُهُ، سُبْحانَ الَّذي فِي الْاَرْضِ سَطْوَتُهُ ،سُبْحانَ الَّذي فِي الْبَحْرِ سَبيلُهُ، سُبْحانَ الَّذي فِي النَّارِ سُلْطانُهُ،سُبْحانَ الَّذي فِي الْجَنَّةِ رَحْمَتُهُ، سُبْحانَ الَّذي فِي الْقُبوُرِ قَضآؤُهُ، سُبْحَانَ الَّذِي فِي الْهَوَاءِ أَمْرُهُ سُبْحانَ الَّذي رَفَعَ السَّمآءَ، سُبْحَانَ الَّذِي وَضَعَ الْأَرْضَ سُبْحانَ مَنْ َلا مَنْجا مِنْهُ اِلاَّ اِلَيْهِ.2
منزه است خدايي كه در آسمان است عرش او منزه است خدايي كه (مظهر) خشم اودر زمين (آشکار)است منزه است خدايي كه در دريا راه دارد منزه است خدايي كه در آتش دوزخ سلطنتش موجود است منزه است خدايي كه در بهشت رحمت او است منزه است خدايي كه در گورها قضا و فرمانش جاري است منزه است خدايي كه فرمان او در هوا و فضاست منزه است خدايي كه آسمان را بالا برد منزه است خدايي كه زمين را گسترد خدايي كه ملجا و پناهي از او نيست جز بسوي خودش
📚 زادالمعاد ص۲۵۸
مصباح کفعمی ۶۶۱
#اعمال
#عرفه
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 عظمت مسلم بن عقیل
▫️ فاصله بین مكه تا كوفه سیصد فرسخ بود و وجود مبارك ابی عبدالله، مسلم بن عقیل را به عنوان #نماینده_رسمی خود از مكه به كوفه فرستاد. در این مدّت كوتاهی كه مسلم در كوفه بود، عده زیادی وجوهات و سهم امام خدمت مسلم داده بودند كه او بتواند تجهیزات نظامی را به دستور ابی عبدالله فراهم كند.
▫️ ببینید #عظمت_مسلم_بن_عقیل در چیست؟ مسلم بن عقیل را با نیرنگ به دام انداختند همان كار جاهلی؛ با فریب او را دستگیر كردند، همان كار جاهلی؛ وقتی به «دارالاماره» رفت به عمر سعد گفت پس وصایای من را گوش كنید. عمر سعد رو برگرداند، دوباره تكرار كرد كه شما وصایای من را گوش كنید. دیدند مسلم بن عقیل اشك می ریزد، گفتند یك سلحشور جنگجو یا می كُشد یا كُشته می شود، اشك برای چیست؟ گفت اشك برای خودم نیست، شما به جای #مهمان_نوازی خیانت كردید، تمام این بدنم آسیب دیده است، لبان مطهرم آسیب دیده است، در برابر این نامردی های شما هیچ اشك نریختم، گریهام برای این است كه من در یك نامه رسمی برای مولایم حسین_بن_علی_بن_ابی_طالب نوشتم كه این مردم بیعت كردند شما به طرف كوفه حركت كنید، اگر حسین بن علی به اعتماد نامه من به كوفه بیاید، با زن و بچه بیاید، گرفتار شما بشود، من چه كنم؟!
▫️ وصایای خود را ارائه كرد فرمود كه شما كه در جنگ بر من مسلّط نشدید با فریب گرفتید، این سلاح های جنگی من مِلك من است، من مقداری كه در این شهر شما بودم برای تهیه زندگی ام قرض دارم سلاح های جنگی مرا بفروشید و قرضم را ادا كنید. پول فراوانی در اختیار مسلمبن عقیل بود! آن پول به عنوان #وجوه_شرعی، سهم امام در اختیار او بود كه به ابی عبدالله تسلیم كند، در آن مال تصرّف نكرد، فرمود من در مصارف شخصی ام مقروضم.
▫️ بنا شد سرِ مطهر ا و را از پیكر جدا كنند، خواستند پشتبام دارالاماره ببرند، دیدند اصلاً ترس در پیكر مطهر مسلم بن عقیل نیست، لبان او به ذكر حق گویا بود. وقتی بالای دارالاماره بردند، رو كرد به طرف مكّه، زیر شمشیرِ قاتل گفت: «السلام علیك یا ابا عبدالله یا حسین». آن قاتل جسارتی كرد، مسلم بن عقیل (سلام الله علیه) زیر شمشیر قاتل است به قاتل می گوید: «أیها العبد» من دارم #آزادانه شهید می شوم، ولی تو برده مقام هستی، تو بنده ای و من آزاد هستم.
طولی نكشید كه سر به دست قاتل بود، پیكر مطهر بی سر مسلم را از پشت بام دارالاماره به كوچه پرت كردند. عده ای بدن مطهر مسلم و هانی را در همان كوچه ها گرداندند.
▫️ اگر مسلم بن عقیل در آخرین لحظه زیر شمشیر قاتل گفت: «یا حسین»، سالار شهیدان هم در آخرین لحظات در كربلا فرمود: «یا مُسْلِمَ بْنَ عَقیلٍ وَ یا هانِىَ بْنَ عُرْوَةَ، ... مالی أُنادیکُمْ فَلا تُجیبُونی».
#سالروز_شهادت_حضرت_مسلم_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی ماه محرم الحرام ـ شب سوم
تاریخ: 1385/11/02
🔰 @p_eteghadi 🔰
#دستورات_ماثور
🔴 تسبیحات روز #عرفه
در #مصباح_کفعمی روایت کرده است بگو اين تسبيحات را كه ثواب آن از كثرت احصاء نميشود .
سُبْحانَ اللَّهِ قَبْلَ كُلِّ اَحَدٍ، وَسُبْحانَ اللَّهِ بَعْدَ كُلِّ اَحَدٍ، وَسُبْحانَ اللَّهِ مَعَ كُلِّ اَحَدٍ، وَسُبْحانَ اللَّهِ يَبْقي رَبُّنا ويَفْني كُلُّ أَحَدٍ، وَسُبْحانَ اللَّهِ تَسْبيحاً يَفْضُلُ تَسْبيحَ الْمُسَبِّحينَ فَضْلاً كَثيراً، قَبْلَ كُلِّ اَحَدٍ، وَسُبْحانَ اللَّهِ تَسْبيحاً يَفْضُلُ تَسْبيحَ الْمُسَبِّحينَ فَضْلاً كَثيراً بَعْدَ كُلِّ اَحَدٍ، وَسُبْحانَ اللَّهِ تَسْبيحاً يَفْضُلُ تَسْبيحَ الْمُسَبِّحينَ فَضْلاًكَثيراً مَعَ كُلِّ اَحَدٍ، وَ سُبْحانَ اللَّهِ تَسْبيحاً يَفْضُلُ تَسْبيحَ الْمُسَبِّحِينَ فَضْلاً كَثيراً لِرَبِّنَا الْباقي وَيَفْني كُلُّ اَحَدٍ،وَسُبْحانَ اللَّهِ تَسْبيحاً لا يُحْصي وَلا يُدْري، وَلا يُنْسي وَلايَبْلي، وَلا يَفْني وَلَيْسَ لَهُ مُنْتَهي، وَسُبْحانَ اللَّهِ تَسْبيحاً يَدوُمُبِدَوامِهِ وَيَبْقي بِبَقآئِهِ في سِنِي الْعالَمينَ وَشُهوُرِ الدُّهوُرِ، وَاَيَّامِالدُّنْيا وَساعاتِ اللَّيْلِ وَالنَّهارِ،وَسُبْحانَ اللَّهِ اَبَدَ الْاَبَدِ وَمَعَ الْاَبَدِ، مِمَّا لا يُحْصيهِ الْعَدَدُ، وَلا يُفْنيهِ الْاَمَدُ،وَلا يَقْطَعُهُ الْاَبَدُ، وَتَبارَكَ اللَّهُ اَحْسَنُ الْخالِقينَ
منزه باد خدا پيش از هر كس و منزه باد خدا پس از هركس و منزه باد خدا با هركس و منزه باد خدا كه باقي ماند پروردگار ما و فاني شود هركس و منزه باد خدا تنزيهي كه فزوني گيرد بر تسبيح تسبيح گويان فزوني بسياري پيش از هركس و منزه باد خدا تنزيهي كه فزوني گيرد بر تسبيح تسبيحگويان فزوني بسياري پس از هركس و منزه باد خدا تنزيهي كه فزوني گيرد بر تسبيح تسبيحگويان فزوني بسيار با هر كس، و منزه باد خدا تنزيهي كه فزوني گيرد بر تسبيح، تسبيحگويان برتري بسياري براي پروردگار ما كه باقي ماند و جز او فاني شودهر كس و منزه بادخدا برايش تنزيهي كه به شماره در نيايد و دانسته به دوام او و باقي ماند به نشود و فراموش نگردد وكهنه نشود و فنا نپذيرد و انتهايي نباشد و منزه باد خدا تنزيهي كه دوام داشته باشدبقاي او در طول سالهاي اين جهان و ساير جهانيان و ماههاي اين روزگار و هر روزگار و روزهاي دنيا و ساعات شب و روز و منزه باد خدا تا جاويدان است جاويدو همراه با جاويد بدانسان كه شمارهاش نتوان كرد و زمان و مدت آنرا به فنا نكشاند و قطعش نكند »هرگز« و بزرگ است خدا بهترين آفريدگان.
🔻سپس تکرار کن وبگو:
وَالْحَمْدُ للَّهِ قَبْلَ كُلِّ اَحَدٍ، وَالْحَمْدُ للَّهِ بَعْدَ كُلِاَحَدٍ... تا آخر دعا لكن بجاي هر سُبْحانَاللَّهِ، الْحَمْدُللَّهِ بگو.
و چون به اَحْسَنُ الْخالِقينَ رسيدي بگو: لا اِلهَ اِلَّا اللَّهُ قَبْلَ كُلِّ اَحَدٍ تا ...به آخر بجاي سُبْحانَ اللَّهِ، لا اِلهَ اِلَّا اللَّهُ ميگوئي .
و بعد از آن بگو: وَاللَّهُ اَكْبَرُ قَبْلَ كُلِّ اَحَدٍ تا... به آخر كه بجاي سُبْحانَ اللَّهِ، اَللَّهُ اَكْبَرُ ميگوئي1
📚 مصباح کفعمی ص ۶۶۲
#اعمال
#عرفه
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢وجه تسمیه عرفه💢
عرفه به معنای شناخت است و در عرفات انسان با راز و نیاز به درگاه الهی معرفت خود را بالا برده و شستشویی میکند
شستشویی کن و آنگه به خرابات خرام
⭕️وجه تسميه آنرا چنين گفته اند كه جبرائيل عليه السلام هنگامى كه مناسك را به ابراهيم مى آموخت، چون به عرفه رسيد به او گفت عرفت و او پاسخ داد آرى، لذا به اين نام خوانده شد.
و نيز گفته اند سبب آن اين است كه مردم از اين جايگاه به گناه خود اعتراف مى كنند و بعضى آن را جهت تحمل صبر و رنجى مى دانند كه براى رسيدن به آن بايد متحمل شد. چرا كه يكى از معانى عرف صبر و شكيبايى و تحمل است.
📘بحار، ج 45، ص 85- 86
آدم ع در عرفات به گناهان خود اعتراف کرد لذا عرفه نامیدند
📙علل الشرائع / ج2 / 400 / 142
همچنين در روايتي آمده كه آدم و حوا پس از هبوط از بهشت و آمدن به كره خاكي در اين سرزمين يكديگر را يافتند و به همين دليل عرفات و اين روز عرفه نام گرفته است.
امام باقر (ع) فرمود: هيچ نيك وبدى نباشد كه در اين كوههاى عرفات بايستد وخدا را بخواند جز اينكه دعايش باجابت رسد، اما نيكان دعاهاى مربوط بدنيا وآخرتشان واما بدان دعاهاى مربوط به دنياشان مستجاب گردد.
📚(بحار:99/261)
👌روز عرفه روزشناخت ومعرفت است. عرفه روز عرفان حقيقى خالق هستى از راه راز ونياز وتوبه است.
در روايت از حضرت صادق (ع) چنين آمده است:
«انه من لم يغفر له فى شهر رمضان لم يغفرله الى قابل الا ان شهيد
عرفه اگر كسى در ماه رمضان آمرزيده و بخشوده نگردد تا رمضان آينده آمرزيده نمى شود مگر اين كه روز عرفه (نهم ذى الحجه) را درك كند»
📕الكافی/ ج4 / 65
🔰 @p_eteghadi 🔰
#دستورات_ماثور
🔴 دعاها و #اعمال نزدیک غروب روز #عرفه
🔻۱. #سيد_بن_طاووس رضوان الله علیه درضمن ادعيه روز عرفه فرموده كه چون نزديك شود غروب آفتاب بگو بِسْمِ اللَّهِ وَبِاللَّهِ وَسُبْحانَ اللَّهِ و...» واين همان دعاي عشرات است .به جلد سوم اعمال مشترک صبح و غروب مراجعه شود.
🔻۲. يا رَبِّ اِنَّ ذُنُوبي لا تَضُرُّكَ، وَاِنَّ مَغْفِرَتَكَ لي لا تَنْقُصُكَ،فَاَعْطِني ما لا يَنْقُصُكَ، وَاغْفِرْ لي ما لايَضُرُّكَ. 1
پروردگارا همانا گناهان من زياني به تو نزند و محققاً آمرزش تو از من نقصاني به تو نرساند پس عطا كن به من آنچه را نقصانت نرساند و بيامرز برايم آنچه را زيانت نزند
🔻۳. اَللّهُمَّ لا تَحْرِمْني خَيْرَ ما عِنْدَكَ لِشَرِّ ما عِنْدي، فَاِنْ اَنْتَ لَمْ تَرْحَمْني بِتَعَبي وَنَصَبي، فَلاتَحْرِمْني اَجْرَ الْمُصابِ عَلي مُصيبَتِهِ. 2
خدايا محرومم مكن از آن خيري كه نزد تو است بخاطر آن شري كه در پيش من است پس اگر تو به رنج و خستگيم رحم نميكني پس محرومم مدار از پاداش مصيبت ديدهاي بر مصيبتش
🔻۴. صلوات عصر روزعرفه ده مرتبه بگوید:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ عَلَي آلِ مُحَمَّدٍ وَ ابْعَثْنِي عَلَي الْإِيمَانِ بِكَ وَ التَّصْدِيقِ بِرَسُولِكَ وَ الْوَلَايَةِ لِعَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ عَدُوِّهِ وَ الِانْتِقَامِ بِالْأَئِمَّةِ مِنْ آلِ مُحَمَّدِ فَإِنِّي قَدْ رَضِيتُ بِذَلِكَ يَا رَبِّ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ فِي الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ وَ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ فِي الْمَلَإِ الْأَعْلَي وَ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ فِي الْمُرْسَلِينَ اللَّهُمَ أَعْطِ مُحَمَّداً عَلَيْهِ السَّلَامُ الْوَسِيلَةَ وَ الشَّرَفَ وَ الْفَضِيلَةَ وَ الدَّرَجَةَ الْكَبِيرَةَ الرَّفِيعَةَ فِي [من] الْجَنَّةِ اللَّهُمَّ إِنِّي آمَنْتُ بِمُحَمَّدٍ وَ لَمْ أَرَهُ فَلَا تَحْرِمْنِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ رُؤْيَتَهُ وَ ارْزُقْنِي صُحْبَتَهُ وَ تَوَفَّنِي عَلَي مِلَّتِهِ وَ اسْقِنِي مِنْ حَوْضِهِ مَشْرَباً رَوِيّاً سَائِغاً هَنِيئاً لَا أَظْمَأُ بَعْدَهُ أَبَداً إِنَّكَ عَلي كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ اللَّهُمَّ إِنِّي [كَمَا] آمَنْتُ بِمُحَمَّدٍ عَلَيْهِ السَّلَامُ فَعَرِّفْنِي فِي الْجِنَانِ وَجْهَهُ اللَّهُمَّ بَلِّغْ [أَبْلِغْ] رُوحَ مُحَمَّدٍ مِنِّي تَحِيَّةً كَثِيرَةً وَ سَلَاماً اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ [عَلَي] آلِ مُحَمَّدٍ الَّذِينَ أَذْهَبْتَ عَنْهُمُ الرِّجْسَ وَ طَهَّرْتَهُمْ تَطْهِيراً اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ عَلَي آلِ مُحَمَّدٍ الَّذِينَ أَمَرْتَ بِطَاعَتِهِمْ وَ أَوْجَبْتَ حَقَّهُمْ وَ مَوَدَّتَهُمْ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ عَلَي آلِ مُحَمَّدٍ الَّذِينَ أَلْهَمْتَهُمْ عِلْمَكَ وَ اسْتَحْفَظْتَهُمْ كِتَابَكَ وَ اسْتَرْعَيْتَهُمْ عِبَادَكَ فَإِنَّهُمْ مَعْدِنُ كَلِمَاتِكَ وَ خُزَّانُ عِلْمِكَ وَ دَعَائِمُ دِينِكَ وَ الْقُوَّامُ بِأَمْرِكَ صَلَاةً كَثِيرَةً طَيِّبَةً مُبَارَكَةً نَامِيَةً تَامَّةً وَ أَبْلِغْ أَرْوَاحَهُمُ الطَّيِّبَةَ وَ أَجْسَادَهُمُ الطَّاهِرَةَ مِنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ وَ كُلِّ سَاعَةٍ تَحِيَّةً كَثِيرَةً وَ سَلَاماً الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ وَ صَلَّي اللَّهُ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ وَ سَلَّمَ تَسْلِيماً. 3
📚 مصباح کفعمی ص۶۶۲
📚اقبال الاعمال ج۱ ص ۴۲۰ -۴۲۱
#اعمال
#دستورات_ماثور
#عرفه
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 مکتب معرفت
🔹 امروز که #روز_عرفه است روز دعا و ناله است. این دعای «عرفه» در ادعیه و زیارات و مجامع ما فراوان است؛ منتها دو دعا خیلی معروف است: یکی دعای عرفه امام سجاد (سلام الله علیه) است و یکی برتر از همه و والاتر از همه، دعای نورانی سیدالشهداء که عصر روز نهم ذی حجّه یعنی امروز، حسین بن علی (سلام الله علیهما) آن دعا را خواند که تمام چشمان حضرت پر از اشک بود و آن دعا را می خواند.
🔹 همان طوری که کنار کعبه جای استجابت دعاست، کنار آن ناودان جای استجابت دعاست، آنجا که هاجر ناله زد جای استجابت دعاست، این روز هم وقت استجابت دعاست. این تعبیر قرآن است: ﴿رَبَّنا إِنِّی أَسْكَنْتُ مِنْ ذُرِّیتی بِوادٍ غَیرِ ذی زَرْعٍ﴾.
🔹 حضرت ابراهیم که به تعبیر جناب سعدی «خلیل من همه بت های آزری بشکست» گفت خدایا! اینجا یک مشت سنگلاخ است، باغ شدن، آباد شدن، خانه شدن هیچ ممکن نیست؛ نه خاک دارد نه آب دارد. هاجر گفت که من یک زن، تازه مادر شدم، این هم بچه ام اسماعیل، این را در این صحرا، در این سرزمین گذاشتی کجا داری می روی؟! مأموریت ابراهیم خلیل این بود که اینها را اینجا بسپارد و برود، خب به چه کسی بسپارد؟ هاجر گفت: «إِلَی مَنْ تَدَعُنَا»؟ احدی اینجا نیست، من هستم و این بچه! ابراهیم گفت: «إِلَی رَبِّ هَذِهِ الْبَنِیة»؛ به هر حال این سرزمین صاحبی دارد. این چه روحیه ای است! این چه عقیده ای است! این چه ایمانی است! دعا ما را به اینجا می رساند؛ وقتی خداوند گفت برو من حافظم، می گوید #چشم!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/06/09
🔰 @p_eteghadi 🔰
#به_وقت_طلوع
*دعای امام سجاد علیهالسلام در روز عرفه*
✍ از توصیههای بسیار مهم و موکد در روز عرفه، قرائت دعای چهل و هفتم صحیفهی سجادیه در صبح عرفه، در تمرکز و خلوتی اطمینانبخش، قبل از ورود به دعای معروف امام حسین علیهالسلام است.
➖ وَ انْزَعِ الْغِلَّ مِنْ صَدْرِي لِلْمُؤْمِنِينَ/
و سینهام را از کینۀ مؤمنان خالی کن،
➖ وَ اعْطِفْ بِقَلْبِي عَلَى الْخَاشِعِينَ /
و نسبت به آنان که به مقام خشوع رسیدهاند، مهربانم نما،
➖ وَ كُنْ لِي كَمَا تَكُونُ لِلصَّالِحِينَ
و با من چنان باش که با شایستگانی...
🔰 @p_eteghadi 🔰
آداب و اعمال شب و روز عید قربان
الف) شب عید قربان
شب دهم ذیحجه شبی مبارک و جزء چهار شبی است که احیاء و شب زنده داری در آن ها مستحب است. در شب عید قربان، درهای آسمان باز بوده و برای این شب اعمالی ذکر شده است:
۱- زیارت امام حسین علیه السلام
۲- خواندن دعای «یا دائِمَ الْفَضْلِ عَلیَ الْبَرِیَّةِ» که در شب جمعه هم وارد شده است.
ب) روز عید قربان
روز دهم ذیحجه که روز عید قربان می باشد بسیار روز شریفی است و برخی از اعمال آن عبارت است از:
۱- غسل
غسل در این روز سنّت مؤکد است و بعضی از علماء نیز آن را واجب دانستهاند.
۲- دعا
خواندن دعاهائی که وارد شده پیش از نماز عید و بعد از آن از جمله دعای ندبه و دعای چهل و هشتم صحیفه سجادیه که اوّل آن «اَللّهُمَّ هذا یَوْمٌ مُبارَکٌ» است و دعای چهل و ششم صحیفه سجادیه که اینگونه آغاز میشود: «یا مَنْ یَرْحَمُ مَنْ لا یَرْحَمُهُ الْعِبادُ».
۳- نماز
نماز عید قربان دو رکعت است: در رکعت اول، بعد از خواندن حمد و سوره، باید پنج تکبیر بگوید، بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند، بعد از قنوت پنجم، تکبیر دیگری بگوید، به رکوع رود، دو سجده بجا آورد، برخیزد و در رکعت دوم چهار تکبیر بگوید، بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید، به رکوع رود، بعد از رکوع دو سجده کند، تشهّد بخواند و نماز را سلام دهد. در روز عید قربان مستحب است که بعد از نماز، با گوشت قربانی افطار شود.
نماز عید، سورهٴ مخصوصی ندارد، امّا بهتر است در رکعت اول آن، سورهٴ شمس و در رکعت دوم، سورهٴ غاشیه یا در رکعت اول سوره «سبح اسم» و در رکعت دوم سوره «شمس» را بخوانند.
👇👇👇
همچنین در قنوت نماز عید قربان، هر دعا و ذکری خوانده شود کافیست، امّا بهتر است این دعا خوانده شود:
اللّهُمَّ أَهْلَ الْکِبْریاءِ وَالْعَظَمةِ وَ أهْلَ الجُودِ وَالجَبَرُوتِ وَ أهْلَ العَفْو وَالرَّحْمَةِ وَ أهْلَ التَقّویٰ وَالمَغْفِرَة، أسْئَلُکَ بَحَقِّ هدا الْیوَمِ الّذی جَعَلْتَهُ لِلمُسْلِمینَ عیداً وَ لِمُحَمّدٍ صَلّیٰاللهُ عَلیْه وَ آلِهِ ذُخْراً وَ شَرَفاَ وَ مَزیداً، أن تُصَلّی عَلیٰ مُحَمّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أنْ تُدْخِلنی فی کُلِّ خَیْرٍ أدْخَلْتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّد وَ أنْ تُخْرِجَنی مِنْ کُلِّ سُوءٍ أخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ آل مُحَمَّدٍ، صَلَوٰاتُکَ عَلَیُهِ وَ عَلَیْهِمْ، اللّهُمَّ إنی أسْئَلَکَ خَیرَ مٰا سَئَلَکَ مِنْهُ عِبادُکَ الصّٰالِحُونَ وَاعُوذُ بِکَ مِمّا اسْتَعاذَ عِبادُکَ الْمُخْلِصوُنَ
«خدایا ای اهل بزرگی و عظمت و ای شایسته بخشش و قدرت و سلطنت و ای شایسته عفو و رحمت و ای شایسته تقوا و آمرزش از تو خواهم به حق این روزی که قرارش دادی برای مسلمانان عید و برای محمّد صلی الله علیه و آله ذخیره و شرف و فزونی مقام که درود فرستی بر محمّد و آل محمّد و درآوری مرا در هر خیری که درآوردی در آن خیر محمّد و آل محمّد را و برونم آری از هر بدی و شری که برون آوردی از آن محمّد و آل محمّد را که درودهای تو بر او و بر ایشان باد. خدایا از تو خواهم بهترین چیزی را که درخواست کردند از تو بندگان شایسته ات و پناه برم به تو از آنچه پناه بردند ازآن بندگان شایسته ات.»
۴- تکبیر
خواندن تکبیرات برای کسی که در منا باشد بعد از پانزده نماز که اولش نماز ظهر روز عید است و آخرش نماز صبح روز سیزدهم است. و کسانی که در سایر شهرها هستند نیز بعد از ده نماز از ظهر روز عید تا صبح دوازدهم این تکبیرات را بگویند. که این تکبیرات بنا بر روایت صحیح در اصول کافی از این قرار است:
اللهُ اَکْبَرُ اللهُ اَکْبَرُ لا اِلهَ اِلا اللهُ وَاللهُ اَکْبَرُ اللهُ اَکْبَرُ اللهُ اَکْبَرُ و لِلّه الْحَمْدُ اللّهُ اَکْبَرُ عَلی ما هَدانا اَللّهُ اَکْبَرُ عَلی ما رَزَقَنا مِنْ بَهیمَةِ الاْنْعامِ وَالْحَمْدُلِلّهِ عَلی ما اَبْلانا.
خدا بزرگتر از توصیف است، معبودی جز خدا نیست و خدا بزرگتر است، و ستایش خاص خدا است خدا بزرگتر است بر آنچه ما را راهنمائی کرد خدا بزرگتر است بر آنچه روزی ما کرد از چهارپایان انعام (شتر و گاو و گوسفند) و ستایش خاص خدا است برای آنکه آزمود ما را.
و مستحب است که به مقداری که توانایی است این تکبیرات بعد از نمازها تکرار شود.
۵- قربانی کردن
یکی از اعمال این عید بزرگ که سنت مؤکد نیز می باشد قربانی کردن است که مختص به حاجیان نبوده بلکه همه مسلمانان بسته به استطاعت مالی خویش می توانند قربانی کنند.
در منابع روایی، روایاتی از معصومین علیهم السلام نقل شده است که اشاره به جملات دعا گونه ایشان هنگام ذبح قربانی دارد. شیخ طوسی در یکی از کتاب های خود نقل کرده است که: رسول خدا صلوات الله علیه هنگام ذبح قوچی فرمودند: «اللهمّ تقبّل من محمّد و آل محمّد و من امّة محمّد؛ خدایا این قربانی را از من محمد و آل محمد و هم چنین امت محمد قبول فرما!»[۶]
در جایی دیگر وارد شده است: شخصی که طریقه ذبح کردن قربانی را می داند بهتر آن است که خودش ذبح کند و اگر نمی دانست کسی را دستور دهد و خود او نیز حاضر باشد. در وقت ذبح قربانی پیشانی آن را به طرف قبله نموده و «بسم الله الرحمن الرحیم» گفته و ذبح نماید و بعد از ذبح قربانی این دعا را بخواند: «وَجَّهْتُ وَجْهِیَ لِلَّذِی فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ، حَنِیفاً مسلما وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِکِینَ، إِنَّ صَلاتِی وَ نُسُکِی وَ مَحْیایَ وَ مَماتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ، لا شَرِیکَ لَهُ، وَ بِذلِکَ أُمِرْتُ، و أنا من المسلمین، اللهم منک و لک، بسم الله و الله أکبر، اللهم تقبل منی» [۷]
و نیز از مولای متقیان امیر مومنان علیه السلام نقل شده است که: قربانی مسلمان را جز مسلمان نکشد و هنگام ذبحش بگوید: «بسم اللَّه و اللَّه اکبر وَجَّهْتُ وَجْهِی لِلَّذِی فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ حَنِیفاً مسلما وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِکینَ، إِنَّ صَلاتِی وَ نُسُکی وَ مَحْیای وَ مَماتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ، لا شَرِیک لَهُ وَ بِذلِک أُمِرْتُ وَ أَنَا أَوَّلُ الْمُسْلِمِینَ.»[۸]
پی نوشت:
[۱] حج، آیه ۳۷.
[۲] پایگاه اطلاع رسانی آیت الله العظمی مکارم شیرازی، استفتائات قربانی.
[۳] پایگاه اطلاع رسانی آیت الله العظمی بهجت.
[۴] پایگاه جهان نیوز.
[۵] پایگاه جهان نیوز.
[۶] محمد باقر کمره ای ترجمه آسمان و جهان (ترجمه کتاب السماء و العالم بحار الانوار علامه مجلسی)، ج۹، ص ۱۸۲.
[۷] المقنع، شیخ صدوق، ص۲۷۵.
[۸] همان، ص ۲۱۹.
منبع: حوزه نت
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 #حدیث_روز
🔸پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: يُغفَرُ لِصاحِبِ الأضحِيَّةِ عِندَ أوَّلِ قَطرَةٍ تَقطُرُ مِن دَمِها ؛
🔹با ريختن اوّلين قطره خون قربانى [به زمين] ، صاحب قربانى آمرزيده مى شود .
📚 كتاب من لايحضره الفقيه
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔻عید سعید قربان بر همه بندگان صالح حضرت حق مبارک باد...
به امید روزی که همه بتوانیم نفس اماره خود را برای او قربانی کنیم و به رستگاری برسیم.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢قربانی و دفع بلا💢
✅✅از روايات فهميده مي شود كه ذبح يا خون ريختن وقرباني كردن حيوان حلال گوشت و تقسيم آن بين فقرا و نيازمندان و يا با آن گوشت غذا پخته شود به همسايگان، اقوام و نيازمندان داده شود، عملي پسنديده و سنت است. از امام محمد باقر(ع) روايت شده كه همانا خداوند دو عمل را دوست دارد، يكي اطعام و خوراندن غذا يا مهماني دادن دوم خون ريختن يعنى ذبح گوسفند، شتر و يا هر حيوان حلال گوشت ديگر و توزيع گوشت بين نيازمندان
📚بحار الانوار، ج1، ص 232.
هم چنين عقيقه كردن براي فرزندان يكي از سنت هاي مستحبي است كه در روايات تأكيد زيادي بر اجرا و انجام آن شده است. عقيقه همانند صدقه دادن براي حفظ سلامتي و رفع بلا از فرزندي است كه به خاطر او به اصطلاح خون ريخته مي شود، يعني گوسفندي ذبح مي شود .اگر چه هر دو عمل(يعني خريد گوشت از قصابي و تقسيم آن بين فقرا، و يا قرباني كردن حيوان حلال گوشت و توزيع گوشت آن) مطلوب و پسنديده است، ليكن از روايات فهميده مي شود كه تأثير خون ريختن بيشتر از خريد گوشت و توزيع آن است. چنان كه در روايات آمده است كه به جاي عقيقه كردن گوسفند جهت سلامتي فرزند، نمي توان پول آن گوسفند و يا قرباني را به فقير داد، بلكه بايد عقيقه انجام بگيرد يعني ذبح و قرباني بشود و گوشت عقيقه را پخته و مردم را به خوردن آن دعوت كنند. و خوب است حداقل ده نفر را اطعام كنند
📚الاداب الدينيه للخزانه المعينيه، ، ص 306
و هر چه تعداد دعوت شدگان بيشتر باشد، بهتر است،و اگر غذا پختن براي وي ميسر نبود، جايز است گوشت را ميان فقرا تقسيم نمايند. سيره و روش بزرگان دين مثل حضرت امام خميني رضوان الله تعالي عليه و آیت الله بهاء الدینی و دیگر بزرگان؛نيز همين بود. براي سلامتي و رفع بلا وگرفتاري پول مي دادند تا گوسفندي بخرند و ذبح كنند و گوشت آن را بين فقرا تقسيم كنند.
🛑دقت کنید
این ریختن خون نیست که دفع بلا میکند، بلکه قربانی کردن در راه خدا است که دفع بلا مینماید. چنان چه در قرآن کریم تصریح مینماید که از این قربانیهای شما گوشت یا خونی که میریزید، به خدا نمیرسد، بلکه تقوا و نیت شماست که ارزشمند است: «لَنْ يَنالَ اللَّهَ لُحُومُها وَ لا دِماؤُها وَ لكِنْ يَنالُهُ التَّقْوى مِنْكُمْ كَذلِكَ سَخَّرَها لَكُمْ لِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلى ما هَداكُمْ وَ بَشِّرِ الْمُحْسِنينَ» (الحج، 37)
ترجمه: هرگز گوشتها و خونها (ى قربانيان) به خدا نمىرسد. ولى تقوا و پرهيزكارى شما است كه به خدا مىرسد. خداى توانا اينگونه آن قربانيان را براى شما مسخر كرده تا شما خدا را براى اينكه هدايتتان نموده بزرگ بشمريد. [يا محمّد] تو اين بشارت را به نيكوكاران بده.
و خداوند ابتدا فرمود: فرزندت را قربانی کن. یعنی ثمرهی حیات و زندگیات و بزرگترین دلبستگیهایت را قربانی کن. و هنگامی که بنده ـ حضرات ابراهیم و اسماعیل (ع) – پذیرفتند، فرمود: نیازی نیست، امتحان انجام شد. لذا قوچ را قربانی کن. یعنی کافیست که شما نفس حیوانی و سبوعیت را در راه خدا قربانی کنی تا انسان شوی.
«وَ اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ ابْنَيْ آدَمَ بِالْحَقِّ إِذْ قَرَّبا قُرْباناً فَتُقُبِّلَ مِنْ أَحَدِهِما وَ لَمْ يُتَقَبَّلْ مِنَ الْآخَرِ قالَ لَأَقْتُلَنَّكَ قالَ إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقينَ» (المائده، 27)
ترجمه:و خبر دو پسر آدم را بحق برايشان بخوان آن گاه كه آن دو قربانى كردند پس، از يكى از آن دو پذيرفته شد و از ديگرى [قابيل] پذيرفته نشد. گفت: بىگمان تو را مىكشم. [هابيل] گفت: خدا قربانيان را فقط از پرهيزگاران مىپذيرد.
راجع به قربانی. قربان از «قرابت» است. یعنی کاری برای نزدیک شدن.
وقتی هدف خدا باشد فکر نمیکنم نوع حیوان خیلی تفاوتی داشته باشد البته بسته به توانایی فرد قربانی کننده!چه بهتر که چیزی که برای خدا میدهیم بهترین نوع آن باشد اگر توانش را داشته باشیم.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند: «خداوند قربانی را قرار داده است تا مساکین از گوشت سیر شوند»
📚بحارالانوار، ، ج 96، ص 296ـ298
لذا سفارش شده که حیوان چاق را برای قربانی انتخاب و گوشت آن سه قسمت شود، یک بخش برای خودشان، بخش دوم را به فقرا بدهند، و بخش سوم را هدیه نمایند.
📚تحریر الوسیله ، امام خمینی ;، ج 1، ص 423ـ424، / بحارالانوار، همان
ابوبصیر از امام صادق علیه السلام علت قربانی را پرسید، حضرت فرمودند: «هنگامی که اولین قطره خون قربانی به زمین می ریزد گناهان صاحبش بخشیده می شود و به وسیله قربانی معلوم می شود چه کسی تقوای الهی دارد
قربانی وسیله تقرب و نزدیکی به خداوند است، که حضرت علی علیه السلام می فرمایند: "اگر مردم می دانستند چه فوایدی در قربانی است ، هر آینه قربانی می کردند و لو با قرض گرفتن باشد
بحارالانوار، ج 96، ص 296ـ298
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔰 قربانی در سنت زرتشتی و ایران باستانی
⛔️ هر سال به عید قربان که میرسیم عدهای میگویند: «شما مسلمانان چرا خون حیوانات را میریزید؟ چرا قربانی میکنید؟ ما آریاییها در دوران باستان به جای کشتن حیوانات، درخت میکاشتیم!»🐑🌴
✅ در پاسخ باید بگوییم:
1⃣ ما مسلمانان در عید اضحی (عید قربان) برای زنده نگه داشتن راه ابراهیم (ع) که پدر موحدین همه عالم است، و به شکرانه سرفرازی او در امتحان الهی، گوسفند قربانی میکنیم و گوشت آن را به فقرا و نیازمندان میدهیم. این یعنی انسانیت.
2⃣ کسانی که مدعی هستند نباید خون حیوانات را ریخت، آیا خودشان تابحال گوشت نخوردند؟ همبرگر و سوسیس چه؟! ای کاش برخی افراد قبل از اینکه حرفی بزنند یک نگاهی به خودشان بیاندازند.
3⃣ ما مسلمانان درخت هم میکاریم. منتها همین آریاییهای روشنفکرنما، در کریستمس، به تقلید از اروپاییها، درختها را قطع میکنند و به آن لامپ آویزان میکنند!
4⃣ قربانی کردن گوسفند ،بز، اسب و گاو در فرهنگ هخامنشی و ایضاً در سنت زرتشتی همواره وجود داشته. آنان خیلی خیلی بیشتر از مسلمانان حیوانات را قربانی میکردند (حتی در مواردی مرسوم بوده که حیوان را قبل از قربانی شکنجه میکردند). برای مشاهده کامل اسناد نگاه کنید به:
https://b2n.ir/d62114
#عید_قربان
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢دعای روی چاقوی عید قربان...💢
سوال: دعای روی چاقوی عید قربان چیست؟؟
جواب: یکی از سنت های اشتباه در روز عید قربان خواندن دعا بر روی چاقویی است که با آن قصد قربانی حیوان را دارند زیرا هیچ دعایی برای چاقو قربانی وجود ندارد.
تنها دعایی که موجود است، دعایی است که هنگام قربانی مستحب است که ذابح آن را بخواند و این دعا در قسمت آداب عقیقه در کتاب مفاتیح الجنان موجود است و به این صورت است:
وَجَّهْت ُ وَجْهِي َ لِلَّذِي ْ فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأرْضَ حَنِيْفاَ مُسْلِماَ وَما أنا مِن َ الْمُشْرِكِيْنَ إنَّ صَلاتِي ْ وَ نُسُكِي ْ وَ محيايَ وَمَماتيِْ لِلّه رَبِّ الْعالَمِيْن َ لاشَريْك َ لَهُ وَ بِذالِك َ اُمِرْتُ وَ أنا مِنَ الْمُسلِمِيْن َ، ألَّلهُمَّ مِنْك َ وَ لَكَ بِسْمِ الله ِ وَالله ُ أكْبَرُ ،
پس از دعا و ذبح (اگر صاحب قربانی خودش ذابح است)، بگوید:
اَللّهُمَّ تَقَبَّل مِنّی
و اگر کسی دیگر دارد ذبح می کند، ذابح بگوید:
اَللّهُمَّ تَقَبَّل مِن فُلانِ بنِ فُلان
(یعنی نام صاحب قربانی برده شود)
و البته گفته اند که اگر کسی دیگر ذابح است، صاحب قربانی در صورت امکان دستش را دست ذابح بگذارد و دعای فوق را بخواند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 عید سعید قربان
🔸 #عید_سعید_قربان که از اعیاد بزرگ اسلامی است را به پیشگاه ولی عصر (ارواحنا فداه) تهنیت و به عموم مسلمانها و شما برادران و خواهران نمازگزار با ایمان تبریک عرض می کنیم.
🔸 این عید همانند عید سعید فطر از برجسته ترین روزهای پربرکت اسلامی است. مستحضرید که عید رسمی اسلام #بدرقه_یک_عبادت است. عید تشریفاتی به آن معنا نیست. جریان عید فطر، بدرقه ماه مبارک رمضان است و عید سعید قربان، بدرقه احرام و حج تمتّع و عمره تمتّع و اینهاست؛ یعنی وقتی بنده عبادتش را انجام داد، به پیشگاه مولایش نزدیک شد #جشن می گیرد و این جشن برای همین دو #عبادت بزرگ اسلامی است. اعیاد دیگر که مربوط به #ولایت است آن هم از همین سنخ است. اگر روز جمعه را عید گفتند برای آن نماز جمعه است و اگر عید غدیر عید هست برای آن #ولایت است. در اسلام عید بدرقه عبادت یا در صحابت عبادت است و این عید برای جوامع اسلامی است تنها برای شیعه نیست، «لِلْمُسْلِمِینَ عِیداً» که همه مسلمان ها این روز را باید به برکت خطبه های امام جشن بگیرند.
#بازنشر
#عید_قربان
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های عید قربان
تاریخ: 1397/05/31
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ | قربانی شگفتیساز در تاریخ
🔻 رهبر انقلاب: نوبت میرسد به روز عید قربان، این قربانی شگفتانگیز و شگفتیساز در تاریخ که بینظیر است. #حضرت_ابراهیم مأمور میشود که نوجوان خودش را به دست خودش به قتل برساند -امر الهی است، آزمایش الهی است- آن هم فرزندی که سالهای متمادی از وجود او محروم بوده و در پیری اَلحَمدُ لِلَّهِ الَّذی وَهَبَ لی عَلَى الکِبَرِ إِسماعیلَ وَإِسحاق؛خدای متعال این بچّه را به حضرت ابراهیم داده بود و خب پیدا است چقدر انسان به فرزندِ اواخر عمر و دوران پیری دلبسته است.
🔺️ به این فرزند که حالا «فَلَمَّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْیَ» -یک جوانی و یا نوجوانی شده- گفت میخواهم تو را به قتل برسانم، این دستور خدا است. آن جوان هم گفت: یا أَبَتِ افْعَلْ ما تُؤْمَرُ سَتَجِدُنی إِنْ شاءَ اللَهُ مِنَ الصَّابِرین. ببینید اینها حوادث عجیب تاریخ دین، تاریخ دینداری، تاریخ ایمان، تاریخ اسلام است. ۱۳۹۹/۵/۱۰
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 آزمون نعمت ها
🔸 انسان تا نفس می كشد نباید آنچه را كه دارد نشانه كرامت بداند، همه اینها ابتلاست. شما می بینید در هیچ جای قرآن از نعمت های بهشت به عنوان #بلای_مبین، بلیه و مانند آن یاد نمی شود. «بلاء»، «بلاء مبین» یعنی #نعمت.
🔸 در دعاهای عیدین یعنی #عید_قربان و عید فطر عرض می کنیم: «وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ عَلَىٰ مَا أَبْلانا»؛ «أبلانا» یعنی «أنعمنا» یعنی «أعطانا و أحسن إلینا»؛ «إبلاء» همان اِنعام است.
«بلاء» نعمت است منتها «بلاء» را «بلاء» گفته اند برای اینكه در آن آزمونی مطرح است. چون بار آزمونی در مفهوم كلمه «بلاء» تعبیه شده است، نعمت های دنیا همش بلیه است، بلاست؛ یا بلای حَسَن است یا بلای سیئ، بالأخره آزمون است؛ اما در هیچ جای قرآن از نعمت های بهشتی به عنوان «ابلاء»، «بلاء» و مانند اینها تعبیر نشده است، چون آنجا جای امتحان نیست آنها پاداش محض است. آنجا كسی را امتحان نمی كنند، هر كه را خواستند امتحان بكنند در دنیا امتحان كردند، معلوم شد كه اینها چه كاره اند.
🔸 بنابراین هر نعمتی كه خدای سبحان به انسان داد، انسان تا نفس می كشد #در_معرض_خطر است و هرگز كسی خیال نكند خدا او را تكریم كرده است، اینطور نیست، خدا او را آزمود و امتحان كرده است و می داند كه این شخص چه كاره است.
#عید_سعید_قربان
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه توبه جلسه 47
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚شرم خنجر
💠این کتاب به قلم «محمدعلی رجبی کیاسری» متن مجلس تعزیه «ذبح اسماعیل» در 267بیت است. هدف نویسنده از نوشتن این کتاب مرور گزارش قصص مجالس و نقد و ارزیابی مختصر ادبی آن و آوردن نمونه هایی از ماخذ تحقیقی اولیه این آثار در روایات و تاریخ اسلامی است. کتاب حاضر شامل سه فصل است که سر فصل های آن عبارتند از: «خلاصه متن»، «نتیجه داستان مجلس»، «بررسی ادبی متن»، «متن مجلس»، «ذبح و قربانی فرزند»، «امتحان اولیا» و «رضا و تسلیم صالحان».
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
بسم الله الرحمن الرحیم
💐عید سعید قربان مبارک باد💐
📋ایام تشریق؛ آیه به حاجیان توصيه مى كند كه بعد از مراسم عيد قربان به ياد خدا باشند. با توجه به قرينه آيات، "ایام معدودات" مربوط به پايان مراسم حج است و ناظر به روزهاى يازده و دوازده و سيزده ماه خواهد بود كه در روايات به عنوان (ايام تشريق ) ناميده شده است. چنانكه از نامش پيداست ايامى است روشنى بخش كه روح و جسم انسان را در پرتو اين مراسم، نورانى مى كند. حاجیان می توانند دو یا سه روز پس از عید در منی بمانند و مراسم را به جا آورند. در پايان آيه، يك دستور كلى به تقوا داده می شود که مى تواند اشاره به اين باشد كه مراسم حج، گناهان گذشته شما را پاك كرد، و همچون فرزندى كه از مادر متولد شده است پاك از اين مراسم باز مى گرديد، اما مراقب باشيد بعدا خود را آلوده نكنيد.
🔷 آیه روز:
وَ اذْكُرُوا اللَّهَ فِي أَيَّامٍ مَعْدُودَاتٍ فَمَنْ تَعَجَّلَ فِي يَوْمَيْنِ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ وَ مَنْ تَأَخَّرَ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ لِمَنِ اتَّقَى وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّكُمْ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ َ (بقره / آیه 203)
🔶 ترجمه:
و خدا را در روزهاي معيني ياد كنيد! (روزهاي 11 و 12 و 13 ماه ذي الحجه). و هر كس شتاب كند، و (ذكر خدا را) در دو روز انجام دهد، گناهي بر او نيست، و هر كه تاءخير كند، (و سه روز انجام دهد نيز) گناهي بر او نيست، براي كسي كه تقوا پيشه كند. و از خدا بپرهيزيد و بدانيد شما به سوي او محشور خواهيد شد!
🔰 @p_eteghadi 🔰
چرا در روزی که گفته می شود عید است حیوان آزاری می کنید و آنها را ذبح می کنید؟.mp3
2.1M
⭕️ سوال:
⁉️ چرا در روزی که گفته می شود عید است حیوان آزاری می کنید و آنها را ذبح می کنید؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #اعتقادات
📎 #عید_قربان
🔰 @p_eteghadi 🔰
♥️ #امام_کاظم علیه السلام فرمودند:
🍃 در دنيا ، مانند كسى باش كه در خانه اى ساكن است كه مال او نيست و منتظر رفتن است.
🍀 كُن فِي الدُّنيا كَساكِنِ دارٍ لَيسَت لَهُ ، إنَّما يَنتَظِرُ الرَّحيلَ .
📖 تحف العقول، ص ۳۹۸
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢قرض برای حج 💢
آیا برای رفتن به حج می توان از کسی قرض گرفت؟
الف. حج یکی از بزرگ ترین عباداتی است که قرض گرفتن برای انجام آن، جایز است و روایاتی از امامان معصوم (ع) در جواز قرض گرفتن برای انجام آن در کتاب های حدیثی وجود دارد.
📚کافی ج 4، ص 279
ب. موضوع دیگری که در این جا مطرح می شود؛ این است که با توجه به این که استطاعت مالی، یکی از شرایط وجوب حج است، آیا حجی که با قرض گرفتن هزینه های مالی باشد، می تواند همان حج واجبی باشد که یک بار انجام آن در طول عمر، برای هر شخص واجب است؟ به عبارت دیگر؛ آیا انجام چنین حجی، کفایت از حج واجب می کند؟
نظر بسیاری از مراجع تقلید به سؤال بالا به شرح زیر است:
اگر غیر مستطیع، مصارف حج را قرض کند، مستطیع نمىشود، هر چند بتواند بعداً به سهولت قرض را اداء کند.
📚مناسک حج (المحشى للإمام الخمینی)، ص 25،
و اگر با آن حج به جا آورد از حجة الاسلام ]حج واجب[کفایت نمىکند.
البته برخی از مراجع معظم تقلید؛ مانند حضرات آیات خوئی، گلپایگانی، فاضل لنکرانی، خامنه ای، صافی گلپایگانی و زنجانی می گویند: هر گاه کسى مقدارى پول قرض کند که آن پول به مقدار مخارج حج باشد، و قدرت پرداخت آن را بدون مشقت بعد از آن داشته باشد، حج بر او واجب خواهد بود.
🔰 @p_eteghadi 🔰