🤔بنده در دانشگاه یک استاد دارم که هر روز از دین و علما ایراد میگیرد مثلا دیروز میگفت که یکی از ایرادات عملا این است که به عده ی طلاق که 3ماه و 10روز است چاره ای نیاندیشیده اند ،،چون پیامبر دلیل عده را فقط قاطی نشدن انساب به هم دانسته طبق گفته استاد ،، و میگفت فقط یک حدیث پیامبر درباره عده فرموده است وحال علما در حالی که ازمایش ژنتیک وجود دارد چرا به جای عده فتوا به ازمایش ژنتیک نمیدهند تا مردم راحت شوند
🗯پاسخ:
❗️علما بر طبق روایات متعددی که در مورد لزوم عده در طلاق وارد شده است حکم به عده زن داده اند.
🔷امام صادق فرمود:
«عده زن مطلقه سه بار پاک شدن است در صورتی که حیض میشود و سه ماه می باشد در صورتی که حیض نمی شود»
📚الکافی ج6 ص90
❗️همین روایت را شیخ طوسی نیز در دو کتاب خود نقل می کند
📚تهذیب ج8 ص116- وص130
📚الاستبصار ج3 ص333
🗯در کتاب شریف وسایل الشیعه و پاورقی وسایل در این رابطه بیش از 20 روایت نقل شده است که جهت آگاهی رجوع فرمایید:
📚وسایل الشیعه ج22 ص198 باب 12 و باب13 وص258 باب41 و...
❗️همینطور میرازی نوری نیز در مستدرک الوسائل در این رابطه روایات متعددی نقل می کند
📚مستدرک الوسائل ج15 ص370 باب36 و ص334 باب17 و18
👌بنا براین در لزوم عده طلاق برای زنان ما یک روایت نداریم بلکه دهها روایت در این زمینه وارد شده است که به صورت مطلق حکم به عده نگه داشتن داده شده است
🗯در تفسیر شریف نمونه چنین امده است :
« بدون شک عده دو فلسفه اساسی دارد که در قران و روایات اسلامی به ان اشاره شده است؛
1⃣نخست مساله حفظ نسل و مشخص نمودن وضع زن از نظر بار داری و عدم بارداری
❗️نوسینده در جای دیگر چنین می اورد:
« این که امروزه گفته می شود با ازمایش می توان نسب فرزند را مشخص کرد مساله قابل قبولی نیست چرا که این ازمایش ها آن قدر که شما فکر می کنید دقیق نیست به طوری که هیچ خطا و اشتباهی در ان نباشد بلکه خطای انسانی و خطای دستگاهی در انها است
2⃣فلسفه دیگر این است که عده وسیله ای است برای بازگشت به زندگی اول و از بین بردن عوامل جدایی بخصوص با توجه به اینکه اسلام تاکید می کند که زنان در دوران عده باید در خانه مرد بمانند و طبعا یک معاشرت دائمی چند ماهه خواهند داشت که به انها مجال خواهد داد مساله جدایی را دور از هیجانات زود گذر مجددا مورد بررسی قرار دهند
📚تفسیر نمونه ج24 ص230
📚کتاب النکاح ج4 ص 51
3⃣فلسفه دیگری که می توان بیان داشت حکمت بهداشتی ان است ارتباط جنسی زمینه مناسب برای انتقال یا شکل گیری بیماری ها و عفونت های مختلف را فراهم می کند این احتمال در ارتباط های متعدد جنسی بیشتر و خطرناک تر است در این میان زن به دلیل ساختار جسمی و فیزیکی قابلیت بیشتری برای دریافت و پرورش و انتقال بیماری ها و عفونت ها دارد زمان عده در حقیقت می تواند نقش قرنطینه برای رحم زنان باشد
4⃣ حکمت دیگر که می توان بیان داشت عده سبب حفظ حریم زوجیت است
❗️اگر زن امروز پیش یکی و فردا پیش دیگری باشد این مخالف با عواطف و احساسات اعضای خانواده می باشد ازدواج بلافاصله زن به نوعی نادیده انگاری عواطف و احساسات اعضای خانواده است.
🗯به هر حال روایات به صورت مطلق حکم به عده زنان می دهد و نمی گوید تنها دلیل این کار حفظ انساب باشد .بنابراین اگر چه بتوان مشکل انساب را با آزمایش حل کرد نمی توان حکم به جواز نگه نداشتن عده داد.
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🔰 سخننگاشت | وقتی برخی ماسک نمیزنند من از آن پرستار فداکار خجالت میکشم
🔻رهبر انقلاب: رهبر انقلاب: من وقتی میبینم بعضیها همین چیز ساده، همین ماسک را نمیزنند، من از آن پرستار خجالت میکشم که آن جور دارند فداکاری میکنند. من خواهش میکنم همه در این زمینه فعّالیّت کنند بتوانیم در ظرف مدّت کوتاهی این زنجیره سرایت را قطع کنیم و کشور را به ساحل نجات برسانیم. ۹۹/۴/۲۲
🏷 ارتباط تصویری با نمایندگان #مجلس
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#مرد_بی_غیرت
🤔#پرسش
❔آیا در روایات آمده است ، مردی که زنش بی حجاب بیرون می رود و او چیزی به زنش نمی گوید و بلکه او را #ترغیب به بی حجابی می کند دیوث و جهنمی است ❕❕
💠#پاسخ💠
❕به این نکته در روایات #اشاراتی شده است .
💠پیامبر گرامی فرمود ؛
« هر مردی که راضی باشد همسرش خود را بیاراید و از خانه بیرون رود ، آن مرد #دیوث و بی غیرت است و هر که او را دیوث بنامد گناه نکرده است ، هر گاه زن آرایش کنان و عطر زنان از خانه اش خارج شود و شوهرش به این کار او #راضی باشد ، به ازای هر قدمی که بر می دارد برای شوهر او خانه ای در جهنم بنا می شود »
📚بحار الانوار ج100 ص249
👌در روایت دیگر از علی علیه السلام آمده است که فرمود ؛
« ای مردم #عراق خبر دار شده ام که زنان شما در گذرگاه ها با مردان تنه به تنه می خورند آیا شرم نمی کنید »
📚الفقیه ج3 ص444
👌از این رو یکی از صفات پسندیده مومن ، #غیور بودن او معرفی شده است .
🔶امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« خداوند غیور است و هر غیوری را نیز دوست دارد »
📚الکافی ج5 ص535
👌و فرمود ؛
« غیرت داشتن نشانه #ایمان است »
📚الفقیه ج3 ص444
❕پدران و برادران نیز مخاطب روایات مذکوره هستند و آنان نیز نباید نسبت به بی حجابی دختران و خواهران خود بی تفاوت و احیانا #راضی به آن باشند اما نباید افراط در این مساله و اعمال زور و ضرب و زدن و مانند آن صورت گیرد ، همین اندازه که انسان امر و نهی کند کافی است ، و در صورت عدم توجه نوامیس به امر و نهی ، تکلیفی بر عهده مردان نمی باشد .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
⁉️سوال
لطفا بگید چرا باید ما دخترا حجاب داشته باشیم فلسفش چیه ضد دینا خیلی تو این مساله اشکال می کنن
🗯پاسخ
♦️درباره ادله وجوب حجاب در اسلام ما در گذشته مفصلا بحث کرده ایم که میتوانید کلید واژه « حجاب» را در کانال سرچ کنید
🔵حال درباره فلسفه حجاب طبق انچه در تفسیر شریف نمونه امده است می گوییم:
🔶فلسفه حجاب چیز مکتوم و پنهانى نیست زیرا:
1⃣برهنگى زنان که طبعاً پیامدهائى همچون آرایش و عشوه گرى و امثال آن همراه دارد، مردان مخصوصاً جوانان را در یک حال تحریک دائم قرار مى دهد تحریکى که سبب کوبیدن اعصاب آنها و ایجاد هیجانهاى بیمار گونه عصبى و گاه سرچشمه امراض روانى مى گردد، مگر اعصاب انسان چقدر مى تواند بار هیجان را برخود حمل کند؟ مگر همه پزشکان روانى نمى گویند هیجان مستمر عامل بیمارى است؟
مخصوصاً توجه به این نکته که غریزه جنسى نیرومندترین و ریشه دارترین غریزه آدمى است و در طول تاریخ سرچشمه حوادث مرگبار و جنایات هولناکى شده، تا آنجا که گفته اند «هیچ حادثه مهمى را پیدا نمى کنید مگر اینکه پاى زنى در آن در میان است»!
آیا دامن زدن مستمر از طریق برهنگى به این غریزه و شعلهور ساختن آن بازى با آتش نیست؟ آیا این کار عاقلانه اى است؟
❗️اسلام مى خواهد مردان و زنان مسلمان روحى آرام و اعصابى سالم و چشم و گوشى پاک داشته باشند، و این یکى از فلسفه هاى حجاب است.
2⃣آمارهاى قطعى و مستند نشان مى دهد که با افزایش برهنگى در جهان، طلاق و از هم گسیختگى زندگى زناشوئى در دنیا به طور مداوم بالا رفته است، چرا که «هرچه دیده بیند دل کند یاد» و هر چه «دل» در اینجا یعنى هوسهاى سرکش بخواهد به هر قیمتى باشد به دنبال آن مى رود، و به این ترتیب هر روز دل به دلبرى مى بندد و با دیگرى وداع مى گوید.
💢در محیطى که حجاب است (و شرائط دیگر اسلامى رعایت مى شود) دو همسر تعلق به یکدیگر دارند، و احساساتشان و عشق و عواطفشان مخصوص یکدیگر است.
🗯ولى در «بازار آزاد برهنگى» که عملاً زنان به صورت کالاى مشترکى (لااقل در مرحله غیرآمیزش جنسى) در آمده اند دیگر قداستِ پیمان زناشوئى مفهومى نمى تواند داشته باشد و خانواده ها همچون تار عنکبوت به سرعت متلاشى مى شوند و کودکان بى سرپرست مى مانند.
3⃣گسترش دامنه فحشاء، و افزایش فرزندان نا مشروع، از دردناکترین پیامدهاى بى حجابى است که فکر مى کنیم نیازى به ارقام و آمار ندارد و دلائل آن مخصوصاً در جوامع غربى کاملا نمایان است، آنقدر عیان است که حاجتى به بیان ندارد.
❗️نمى گوئیم عامل اصلى فحشاء و فرزندان نامشروع منحصراً بى حجابى است، نمى گوئیم استعمار ننگین و مسائل سیاسى مخرب در آن مؤثر نیست، بلکه مى گوئیم یکى از عوامل مؤثر آن مسأله برهنگى و بى حجابى محسوب مى شود.
🔶و با توجه به اینکه «فحشاء» و از آن بدتر «فرزندان نامشروع» سرچشمه انواع جنایتها در جوامع انسانى بوده و هستند، ابعاد خطرناک این مسأله روشن تر مى شود.
هنگامى که مى شنویم در انگلستان، در هر سال ـ طبق آمار ـ پانصد هزار نوزاد نامشروع به دنیا مى آید، و هنگامى که مى شنویم جمعى از دانشمندان انگلیس در این رابطه به مقامات آن کشور اعلام خطر کرده اند ـ نه به خاطر مسائل اخلاقى و مذهبى ـ بلکه به خاطر خطراتى که فرزندان نامشروع براى امنیت جامعه به وجود آورده اند، به گونه اى که در بسیارى از پرونده هاى جنائى پاى آنها در میان است، به اهمیت این مسأله کاملاً پى مى بریم، و مى دانیم که مسأله گسترش فحشاء حتى براى آنها که هیچ اهمیتى براى مذهب و برنامه هاى اخلاقى قائل نیستند فاجعه آفرین است، بنابراین هرچیز که دامنه فساد جنسى را در جوامع انسانى گسترده تر سازد تهدیدى براى امنیت جامعه ها محسوب مى شود، و پى آمدهاى آن هرگونه حساب کنیم به زیان آن جامعه است.
❗️مطالعات دانشمندان تربیتى نیز نشان داده، مدارسى که در آن دختر و پسر باهم درس مى خوانند، و مراکزى که مرد و زن در آن کار مى کنند و بى بند و بارى در آمیزش آنها حکمفرما است، کم کارى، عقب افتادگى، و عدم مسئولیت به خوبى مشاهده شده است.
4⃣مسأله «ابتذال زن» و «سقوط شخصیت او» در این میان نیز حائز اهمیت فراوان است که نیازى به ارقام و آمار ندارد، هنگامى که جامعه، زن را با اندام برهنه بخواهد، طبیعى است روز بروز تقاضاى آرایشِ بیشتر و خود نمائى افزونتر از او دارد، و هنگامى که زن را از طریق جاذبه جنسیش وسیله تبلیغ کالاها و دکور اطاقهاى انتظار،و عاملى براى جلب جهانگردان و سیاحان و مانند اینها قرار بدهند، در چنین جامعه اى شخصیت زن تا سر حد یک عروسک، یا یک کالاى بى ارزش سقوط مى کند، و ارزشهاى والاى انسانى او به کلى به دست فراموشى سپرده مى شود، و تنها افتخار او جوانى و زیبائى و خود نمائیش مى شود.
و به این ترتیب مبدل به وسیله اى خواهد شد براى اشباع هوسهاى سرکش یک مشت آلوده فریبکار و انسان نماهاى دیوصفت!
در چنین جامعه اى چگونه یک زن مى تواند با ویژگیهاى اخلاقیش، علم
و آگاهى و دانائیش جلوه کند، و حائز مقام والائى گردد؟!
🗯براستى دردآور است که در کشورهاى غربى و غرب زده، و در کشور ما قبل از انقلاب اسلامى، بیشترین اسم و شهرت و آوازه و پول و درآمد و موقعیت براى زنان آلوده و بى بند و بارى بود که به نام «هنرمند و هنرپیشه»، معروف شده بودند، و هر جا قدم مى نهادند گردانندگان این محیط آلوده براى آنها سر و دست مى شکستند و قدمشان را خیر مقدم مى دانستند!
شکر خدا را که آن بساط برچیده شد، و زن از صورت ابتذال سابق و موقعیت یک عروسک فرنگى و کالاى بى ارزش درآمد و شخصیت خود را بازیافت، حجاب بر خود پوشید اما بى آنکه منزوى شود و در تمام صحنه هاى مفید و سازنده اجتماعى حتى در صحنه جنگ با همان حجاب اسلامیش ظاهر شد.
📚تفسیر نمونه ج14 ص442
🔵پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🔰 سخننگاشت | مجلس یازدهم مظهر امید و انتظار مردم است
🔻رهبر انقلاب: مجلس یازدهم، مجلس امید و انتظار مردم است. چون مردم در شرایط سخت اقتصادی پای صندوقها آمدند و به شما نمایندگان محترم رأی دادند. علاوه بر این تبلیغاتی میشد که ناامیدکننده بود، با همهی این شرایط، مردم با یک درصد قابل قبولی پای صندوقها آمدند و به شماها رأی دادند؛ چون امیدوار بودند. ۹۹/۴/۲۲
🏷 ارتباط تصویری با نمایندگان #مجلس
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
این روایاتی ک گذاشتید مبنی بر حفظ حجاب یک زن و مرد مسلمان است ک کاملا قبول دارم...
بنده ب دنبال این هستم ایا جدا روایت و ایه ای هست مبنی براینکه حکومت اسلامی باید حجاب را اجبار کند برهمگان هم مسلمان هم غیر مسلمان???
✅پاسخ
یکی از واجبات مسلم در اسلام مساله امر به معروف و نهی از منکر است که در این باره روایات فراوانی وارد شده است
❗️امر به معروف دارای سه مرحله است
1 مرحله قلبی ( انزجار قلبی از گناه
2 مرحله زبانی
3 مرحله عملی
📚وسایل الشیعه ج16 ص131 باب 3
❗️ فقها نیز این مراحل را ذکر کرده اند و تصریح کرده اند که مرحله سوم و اقدام عملی بر عهده حاکم اسلامی وحکومت می باشد
📚ترجمه تحریر الوسیله ، امام خمینی ج1 ص545
❗️ حجاب تا آنجا که در حریم زندگی خصوصی افراد است، یک امر فردی و خصوصی است و کسی نمیتواند دخالت کرده و تجسس نماید، ولی آنگاه که به یک امر اجتماعی تبدیل شد و با حقوق دیگران ارتباط پیدا کرد ، حکومت و حاکم می تواند از باب نهی از منکر و صیانت از اخلاق و معنویت جامعه، حجاب را الزامی کند و برای آن مجازات تعیین نماید.
❗️ بی حجابی از محرمات الهی محسوب می گردد و طبق قاعده هر فعل حرامی قابل تعزیر است و تعزیر نیز با نظرِ حاکم است، یعنی از دیدگاه فقهی حاکم شرع می تواند برای جلوگیری از گسترش محرمات الهی و بالخصوص بی حجابی، مجازات وضع کند.
❗️ ایت الله العظمی مکارم در مورد اجبار حکومت به مساله حجاب می فرماید:
" حکومت اسلامی و مسلمانان نسبت به گناهان پنهانی افراد وظیفه ای ندارند ولی بدون شک نسبت به گناهانی که به طور علنی و اشکار در سطح جامعه مطرح انجام می شود وظیفه نهی از منکر دارد والا جایی برای انجام این وظیفه باقی نمی ماند"
❗️ ودر مورد حجاب غیر مسلمانان در مملکت اسلامی می اورند:
" یک اصل مسلم در اسلام داریم که هر حکمی که برای مسلمانان ثابت است دیگران نیز مکلف به ان هستند ( الکفار مکلفون بالفروع کما انهم مکلفون بالاصول ) بنابراین انها هم موظف به حکم حجاب هستند وما دوران قبل از انقلاب را فراموش نکرده ایم که وقتی اختیار و ازادی داده شد چه زنانی با چه وضعی می امدند و اکثر جوانان را به فساد کشیدند"
📚 احکام بانوان ص185 و186
❗️ حاصل انکه طبق روایات و فتاوی فقها حکومت وحاکم اسلامی وظیفه دارد از باب امر به معروف ونهی از منکر وجلوگیری از کشیده شدن جامعه به فساد و فحشا حکم حجاب را در جامعه اجباری کند چه برای مسلمین وچه برای غیر مسلمین
پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🔰 سخننگاشت | مجلس یازدهم از قویترین و انقلابیترین مجالس دوران انقلاب است
🔻رهبر انقلاب: خوشبختانه مجلس تشکیلشده یکی از قویترین و انقلابیترین مجالس دوران انقلاب هست. هم جوانان تحصیلکرده و انقلابی، هم مدیران انقلابیِ دورههای گذشته و هم بالاخره سابقهداران در قوّهی مقنّنه عدّهای هم هستند. مجموعهی این سه گروه مجموعهی بسیار خوب و کارآمد و بهدردبخوری را بحمداللّه در این مجلس به وجود آورده. ۹۹/۴/۲۲
🏷 ارتباط تصویری با نمایندگان #مجلس
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
مگه گناه و ثواب هر کس برای خودش نیست ؟ و اگر من بی حجاب باشم اون دنیا مجازات نمیشم.پس اینکه به زور من رو به بهشت هدایت میکنند چه جریانی هست ؟
✅پاسخ
در پاسخ شما گفتنی است که به طور مسلم زندگانی دسته جمعی برای افراد بشر دارای فواید وبرکات فراوانی است ولی در مقابل ان محدودیت هایی نیز برای او ببار می اورد
❗️در زندگی اجتماعی سرنوشت افراد بهم مربوط است وافراد در سرنوشت هم اثر دارند حق نظارت در اعمال دیگران حق طبیعی و خاصیت زندگی دسته جمعی است
❗️در اجتماع چیزی به عنوان " ضرر فردی " وجود تدارد و هر زیان فردی امکان این را دارد که به صورت یک " زیان اجتماعی" دراید وبه همین دلیل منطق وعقل به افراد اجازه می دهد که در پاک نگه داشتن محیط زیست خود از هرگونه تلاش و کوششی خود داری نکنند
❗️پیامبر گرامی فرمود:
" یک فرد گنهکار در میان مردم همانند کسی است که با جمعی سوار کشتی شود و به هنگامی که در وسط دریا قرار گیرد تبری برداشته وبه سوراخ کردن موضعی که در ان نشسته بپردازد و هرگاه به او اعتراض کنند در جواب بگوید من در سهم خود تصرف می کنم اگر دیگران اورا از این عمل خطرناک باز ندارند طولی نمی کشد که اب دریا به داخل کشتی نفوذ کرده ویکباره همگی در دریا غرق می شوند"
📚 مسند احمد ج4 ص268
📚 نهج الفصاحه ص836
❗️ پیامبر با این مثال جالب منطقی بودن وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را مجسم ساخته و حق نظارت فرد بر اجتماع را یک حق طبیعی که ناشی از پیوند سرنوشت ها است می داند
📚تفسیر نمونه ج3 ص38
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
جرم جهنمیان سکس و مشروب بود؛
و پاداش بهشتیان سکس و مشروب
آیندگان ما به سادگی ما میخندند...
ﺗﻮ ﻣﯽ ﻓﻬﻤﯽ؟
ﻣﻦ ﻧﻤﯽ ﻓﻬﻤﻢ !
ﻓﺮﻕ ﺣﻮﺭﯼ ﺑﺎ ﻓﺎﺣﺸﻪ ﭼﻴﺴﺖ ؟
ﻳﮑﯽ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺨﺪﺍﻡ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﻳﮕﺮﯼ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺨﺪﺍﻡ ﺑﻨﺪﻩ ﯼ ﺧﺪﺍ ...
ﺧﺪﺍﻳﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﭘﻴﺮﻭﺍﻧﺶ ﺣﻮﺭﯼ ﺭﺷﻮﻩ ﻣﻴﺪﻫﺪ ﻭ ﺑﻬﺸﺘﯽ ﮐﻪ ﻓﺎﺣﺸﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﺍﺳﺖ !
ﮐﺪﺍﻡ ﯾﮏ ﺑﯿﮕﻨﺎﻫﻨﺪ؟
ﻓﺎﺣﺸﻪ ﺍﯼ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺳﺮ ﻧﺎﭼﺎﺭﯼ ﺍﯾﻨﮕﻮﻧﻪ ﺷﮑﻤﺶ ﺭﺍ ﺳﯿﺮ ﻣﯿﮑﻨﺪ ؛،؛
ﯾﺎ ﺣﻮﺭﯼ ﮐﻪ ﻟﺬﺕ ﺗﻨﺶ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﮐﺎﺭﻫﺎﯼ ﺧﻮﺏ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﺍﺳﺖ؟
ﺗﻮ ﻣﯿﺪﺍﻧﯽ ؟
ﻣﻦ ﻧﻤﯿﺪﺍﻧﻢ !
«صادق هدایت»
خواهشمند است در خصوص این شبهه روشنگری بفرمایید.
✅پاسخ
❗️فرق ازدواج با حوریان در بهشت با زنا و فاحشگی در این است که در ازدواج روابط بر اساس ضوابط می باشد وارضای جنسی به صورت نظامند وقانونی پاسخ داده میشود در حالی که در فاحشگی و زنا ضوابطی وجود ندارد وغیر قانونی است
❗️در زنا و فاحشگی اعتبار زن از بین می رود واو به موجودی بی ارزش و پست تبدیل می شود در حالی که ازدواج موجب ابرومندی دو طرف می شود
❗️در زنا و فاحشگی چون احساس گناه وجود دارد پرده های حایل میان انسان و خدا از بین می رود وانسان شقی می گردد
❗️زنا وفاحشگی سبب ساز از بین رفتن بنیان خانواده وشیوع فرزندان نامشروع می شود
❗️زنا و فاحشگی سبب انواع بر خورد ها و کشمکش های فردی و اجتماعی در میان هوس بازان می شود
❗️زنا و فاحشگی باعث اشاعه انواع بیماری ها میشود
❗️سبب سقوط جنین و کشتن فرزندان وقطع نسل می گردد
❗️حضرت امیر فرمود : زنا وفاحشگی سبب از بین رفتن صفا و نورانیت در انسان و قطع روزی و تسریع در نابودی انسان ها می شود ودر اخرت سبب غضب پرودگار وسختی حساب ودخول در جهنم می شود
📚مجمع البیان ج۶ ص۴۱۴
❗️این ها بود فرق بین فاحشگی وازدواج چه ازدواج در دنیا وچه ازدواج در اخرت با حوریان
📚تفسیر نمونه ج۱۲ ص۱۰۳
❗️اما فلسفه وعده دادن خداوند به نعمت های جسمانی بهشت از جمله ازدواج با حوریان این است :
❗️از نظر قرآن معاد هم جسمانی است وهم جنبه روحانی دارد چرا که انسان در آن صحنه با جسم وروح حاضر میشود وطبعا باید در هر دو جنبه غرق مواهب وبرکات الهی گردد.
❗️نعمت های جسمانی بهشت مانند نعمت های معنوی بسیار متنوع وگسترده وجالب ودل انگیز است وقران روی آن بسیار تکیه کرده است تا از این طریق توجه همه انسان ها را به اعمال وصفات وفضایل که سرچشمه این مواهب است جلب کند ومی دانیم نوع بشر بیش از آنچه به نعمت های روحانی می اندیشد توجه به مواهب جسمانی دارد
📚پیام قرآن،ایت الله مکارم،ج6 ص176
❗️اما فرق بین شراب موعود بهشتی با شراب دنیوی
"شراب بهشتی هیچ گونه ارتباطی با خمر وشراب آلوده دنیا ندارد همان گونه که قرآن می گوید:"شراب بهشتی نه مایه فساد عقل است ونه موجب مستی می شود"صافات 47
❗️در شراب بهشتی جز هوشیاری ونشاط ولذت روحانی ومعنوی چیز دیگری در آن نیست"
📓تفسیر نمونه،ایت الله العظمی مکارم شیرازی،ج21 ص443
✅پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
لطفا طبق روایات حرمت رقص غیر مشروع را ثابت کنید چون بعضی میگن اخوندا از جیبشون این حکم رو در اوردن
✅پاسخ
فقها در مورد رقص دیدگاههای مختلفی دارند
❗️در باره ی حرمت "رقص" ممکن است به دو گونه احادیث استناد گردد:
1. دسته ای از آنها به صورت عام، مربوط به نهی از هرگونه لهو و لعب و لغو است، که رقص هم از مصادیق آنها به شمار می رود، مانند حدیث امام صادق(ع) که فرمود:
«زمانی که آدم (ع) از دنیا رفت، ابلیس و قابیل زبان به شماتت او گشودند و (در مرگ او شادمانی کرده) و به ساز و آواز پرداختند، پس هر کس که روی زمین به این گونه، لذت جوید به آن دو اقتدا کرده است».
📚الکافی ج6 ص431
❗️ یا حدیثی که از امیر المؤمنین علی نقل شده است که فرمود: «عاقل نیست کسی که در پی لعب باشد و دائم با لهو و طرب خو د را مشغول سازد».
📚مستدرک الوسایل ج13 ص220
2. دسته ای از روایات که صریحا از رقص نهی کرده اند، مانند احادیثی که در زیر می آید:
❗️از امام صادق (ع) نقل شده که پیامبر (ص) فرمود: «نهی می کنم شما را از رقص
📚الکافی ج6 ص432
❗️از رسول خدا نیز نقل شده که نهی کرد از ضرب و رقص و هر گونه لهو و لعب، و از حاضر شدن در چنین مجالسی و استماع آن
📚مستدرک الوسایل ج13 ص21
❗️از دیدگاه اسلام چون انسان موجودی با کرامت ودارای ارزش فوق العاده است بایستی تمام همت خودرا مصروف این هدف کند واز انچه او را از این هدف باز می دارد پرهیز کند
❗️از جمله موانع جدی انسان در این راه اشتغال به لهو ولعب و غفلتی است که از این راه عاید انسان می,گردد
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
ایااین درسته که امام زمان (عج) تمام مخالفین خود را گردن می زند؟
✅پاسخ
ابتدا باید دانست که پیشوایان معصوم بخصوص حضرت مهدی مایه رحمت وعطوفت ویاور ضعیفان میبباشند بنابراین بهترین وانسانی ترین رفتارها را با عموم مردم داشته اند وخواهند داشت،درصورتی هم که نیاز به شدت عمل بوده،از ان برای کمک به مظلومین استفاده خواهند کرد،پس قهر ومهر انان هردو مایه برکت وخیر برای مردم هستند
❗️پیامبر گرامی فرمود:مهدی را ساکنان زمین واسمان دوست دارند
📚بحارالانوار ج 51،ص 74
❗️در روایت دیگر فرمود بسوی مهدی امت روی می اورند مانند روی اوردن زنبور عسل بسوی ملکه شان
📚الحاوی للفتاوی،ج 2،ص153
❗️ودر روایت دیگر فرمود:مهدی قلوب بندگان را از عبادت خداوند پر کرده وعدالت خداوند را در قلوب شان جای میدهد
📚الغیبه،شیخ طوسی،ص 179
❗️در روایت دیگری امده است:که حتی پرندگان اسمان نیز از حکومت مهدی شاد وخوشحال هستند
📚بحارالانوار،ج 51،ص80
❗️آیا در چنین جامعه ای که عموم مردم از کوچک وبزرگ،پیروجوان،زمینی وآسمانی،به او عشق می ورزند ومطیع اوهستند نیاز به کشتار هست؟؟؟
❗️اما در رابطه با اخباری که در انها کشتار در حجم وسیعی را مطرح کرده اند،باید توجه کرد
1:قسمتی از انها مربوط به فتنه های قبل از ظهور است وهیچ گونه ارتباطی به دوران بعد ظهور ندارد
2:دسته ای از روایات از طریق عامه واهل سنت نقل شده است که بیشتر انان مشکل سندی دارد
3:دسته ای نیز از طریق شیعه تقل شده است ک نمی توان به تمام انها نیز اعتماد کرد،ومشکل سندی دارد
📚موعود شناسی،رضوانی،ص570
❗️البته نمیگوییم که پس از ظهور هیچ گونه کشتاری رخ نخواهد داد،بلکه میگوییم این کشتارها بسیاری کم بوده و آن هم در برابر کسانی است ک در صدد مقابله با حضرت حجت برامده اند وبه هیچ عنوان قابل اصلاح وهدایت نیستند وامام عصر برای برپا کردن حکومت جهانی خود ناگریز به از بین بردن آنها میباشد
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
Clip-Panahian-ZendeghiSakhatMishavad-64k.mp3
2.4M
🎵 زندگیهامون سخت میشه؛ اگر ...
#کلیپ_صوتی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
لطفا برای من ثابت کنید این همه کهکشان ها و پدیده ها و اجسامی که در زمین و آسمان است خدای اسلام آفریده و ساخته دست خدایان ادیان دیگر نیست
✅پاسخ
یک مسلمان طبق براهین کاملا عقلی نخست اثبات می کند که برای عالم خدایی است که وجود موجودات از اوست
❗️او از براهینی چون برهان نظم ،حدوث،وجوب و امکان،علت و معلول ،فطرت،محدودیت برای این مطلب استفاده می کند
📚پیام قران جلد 2و 3،منشور جاوید جلد 1،مفاهیم القران ج1،الاهیات ج1
❗️پس از اثبات وجود خدایی برای این عالم طبق براهین عقلی در مرحله دوم با براهین قاطع عقلی اثبات می کند که ان خدا یکتا وبی همتا است وشبیه ومانندی ندارد وجامع جمیع صفات کمالی می باشد
❗️او بر این مطلب از براهینی چون فطرت،هماهنگی جهان،برهان صرف الوجود،برهان فیض وهدایت،برهان ترکیب و ...استفاده می کند
📚منابع پیشین
❗️یک مسلمان در مرحله سوم با دلایل عقلی اثبات می کند که خداوند عالم به مقتضای صفات کمالیش باید برای هدایت بندگان ونجات دادن انان از منجلاب جهل و گمراهی وبه کمال رساندن انان پیامبرانی را از سنخ خودشان برای هدایتشان ارسال کند
📚الالهیات ،سبحانی ج3
❗️در مرحله بعدی عقل راه هایی را برای شناخت پیامبران راستین از پیامبران دروغین پیش روی انسان می گذارد مانند اعجاز،بررسی محتوای دعوت،گرداوری قراین ،و...
📚پیام قران ،جلد7
❗️یک مسلمان در برابر ادعای نبوت پیامبر اسلام کلیه طرق برای پی بردن به صحت نبوت ایشان را بررسی کرده وتصریح می کند که ایشان پیامبر خداوند است که برای اگاهی رجوع کنید
📚پیام قران ،ایت الله مکارم ج8
❗️در پایان مشاهده می کند که کلیه انچه را که از طریق ادله عقلی ثابت کرده است در تعالیم اسلامی وارد شده است
📚بحار الانوار ج3 و4 و5 و6
❗️بدین گونه پی می برد که دین حق دین اسلام است که تعالیمش کاملا موافق با عقل می باشد همان عقلی که چراغ راه انسان برای شناخت حقایق است ومی بینیم این دین فراوان توصیه به عقل واستفاده از ان کرده است
📚بحار الانوار جلد 1
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
شیطان که از آتش است چگونه در آتش میسوزد ودیگر آنکه آیا شیطان توبه میکند یاخیر؟؟
✅پاسخ
درمورد بخش اول سؤالتان باید گفت:هم جنس بودن مانع از عذاب دیدن نمیگردد ،همانند اینکه ما انسانها نیز از خاک افریده شده ایم،و در عین حال که اگر خشتی برپیکرمان فرود آید از آن آسیب خواهیم دید
❗️اما در رابطه با بخش دوم سؤالتان روایتی است که سیوطی از علمای اهل سنت،درتفسیرش میاورد:که روزی ابلیس باموسی ملاقات کرد وخطاب به موسی عرضه داشت:توکسی هستی که پروردگار به رسالت خود برگزیده وبا تو سخن گفته است،من گناه کرده ام ومی خواهم توبه کنم واسطه ی بین من وخداوند شو تا توبه ی من را بپذیرد،موسی چنین کرد،خداوند به موسی فرمود: به شیطان بگو اگر می خواهد توبه اش را بپذیرم به قبر آدم سجده کند،اما شیطان استکبار ورزید وخشمگین شد وگفت:وقتی که آدم زنده بود به او سجده نکردم ،حال در حالی ک مرده است بر او سجده کنم؟
📚الدر المنثور،ج1،ص51
❗️همین روایت را علامه ی گرانقدر، مجلسی در بحارالانوار ج60،ص280میاورد
❗️همچنین در روایت دیگری امده است ک این جریان در زمان حضرت نوح هم اتفاق افتاد ،اما شیطان از سجده بر قبر آدم امتناع ورزید
📚بحارالانوار،ج60،ص281
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
تکلیف بچه های شیعیان که قبل از بلوغ می میرند چیست بهشت میرن؟چیکار میشن؟
✅پاسخ
در روایات ماآمده است که فرزندان شیعیان ومؤمنین که قبل از سن بلوغ از دنیا رفته اند،دربهشت برزخی تحت تربیت حضرت ابراهیم وساره وحضرت زهرا قرار گرفته ودر آخرت نیز وارد بهشت میشوند
❗️شیخ صدوق روایت میکندکه امام صادق فرمود:
خداوند اطفال مؤمنین را (دربهشت برزخی)تحت تربیت ابراهیم وساره قرار میدهد وانان او را پرورش میدهند و وقتی قیامت شود انان را به پدرانشان در بهشت ملحق میکنند
📚من لا یحضره الفقیه ج۳ ص۴۹۰
❗️در روایات دیگر امده است آنان تحت تربیت حضرت زهرا قرار می گیرند
📚همان مدرک
❗️علامه ی مجلسی می گوید ک بین این دو روایت می توان چنین جمع کرد که بنا به درجات پدراشان برخی از آنان تحت تربیت ابراهیم وساره وبرخی تحت تربیت حضرت زهرا قرار میگیرند
📚بحارالانوار،ج5،ص294
❗️اما درقیامت
شیخ صدوق در أمالی خودش روایت میکند ک فرزند عثمان ابن مظعون از دنیا رفته بود،پیامبر خطاب به او چنین فرمود:
برای بهشت هشت در وبرای جهنم هفت در میباشد آیا شاد نمیشوی که در روز قیامت نزد هیچ دری حاضرنمیشوی مگراینکه فرزندت را درکنارت می یابی که کمر تو را گرفته است وبرای تو نزد پروردگار شفاعت میکند(وخداوند نیز شفاعت اورا قبول میکند)
📚امالی،صدوق،ص۶۶
📚وسایل الشیعه ج۳ ص۲۴۶
❗️در روایت دیگری امام باقر فرمود:
هر کس از او فرزندانی بمیرد و او صبر پیشه کند ان فرزندان او را از اتش جهنم باز می دارند
📚الکافی ج۳ ص۲۲۰
❗️روشن است که انان خود بهشتی هستند که می توانند والدین خود را شفاعت کنند تا وارد بهشت شوند
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
چرا پس از حضرت یوسف پیامبری از فرزندانش برداشته شد
✅پاسخ
در این باره روایاتی نقل شده است
❗️شیخ کلینی در کافی شریف روایت می کند که امام صادق فرمود:
انگاه که یعقوب بر یوسف وارد شد یوسف ملاحظه عزت پادشاهی را کرد وبرای یعقوب از مرکب خود پیاده نشد
جبرییل بر یوسف نازل شد وگفت ای یوسف دست خود را بگشا واز ان نوری ساطع را خارج کرد و ان نور به جو اسمان منتقل گردید
❗️یوسف گفت این چه نوری بود که از دستم خارج شد
❗️جبرییل پاسخ داد نور نبوت بود که از ذریه تو خارج شد بخاطر عقوبت عدم پیاده شدن برای پدرت لذا از فرزندان تو نبی وپیامبری نخواهد بود
📚الکافی ج3 ص760
❗️همین مضمون را صدوق در علل الشرایع ج1 ص55 وعلامه مجلسی در بحار الانوار ج12 ص251 نقل می کند
❗️اما باید توجه داشت که این جریان منافاتی با عصمت یوسف ندارد وتنها یک ترک اولی بود که ایشان مرتکب گردید
❗️چنان که علامه مجلسی چنین می گوید:
نمی توان این جریان را بر تکبر یوسف یا تحقیر کردن او نسبت به یعقوب حمل کرد چرا که انبیا از این امور منزه هستند بلکه یوسف ملاحظه مصلحت کرد برای حفظ عزتش نزد مردم جهت تدبیر امور انان وترویج دین چرا که نزد مردم چنین بود که اگر فرمانروا برای غیر خودش از مرکب پیاده شود این را سبب خواری و کوچکی ان فرمانروا می دانستند اما شایسته ان بود که یوسف رعایت ادب با پدر را می کرد واین کار اولی بود از رعایت این مصلحت لذا یوسف مرتکب ترک اولی شد و مورد عتاب قرار گرفت ونور نبوت از او خارج شد چون انبیا بخاطر مقام والایی که دارا هستند بخاطر کوچکترین مساله مواخذه می شوند
📚 مراه العقول ج10 ص215
❗️البته برخی علما این جریان را قبول ندارند زیرا
اولا: با ایاتی که استقبال یوسف از یعقوب را گزارش میدهد تطبیق ندارد چرا که در ایات چنین امده است که او پدر ومادرش را به اغوش کشید وان ها را بر تخت سلطنت نشاند « یوسف 99،100.
ثانیا : با ایه." هیچ گناهکاری بار گناه دیگران را بدوش نمی کشد تنافی دارد"(فاطر 18)
❗️چرا باید بخاطر عمل یوسف فرزندانش از نبوت محروم شوند انانکه تقصیری ندارند
📚مجمع البیان طبرسی ج5 ص456
📚منشور جاوید, علامه سبحانی ج11 ص472
❗️طبق این نظریه باید گفت علت اینکه چرا نبوت در نسل یوسف ادامه نیافت برای ما روشن نیست وخداوند خود بهتر می داند که نبوت را در چه کسانی قرار دهد "انعام 124"
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
شما در سوالی در رابطه با اینکه چرا از فرزندان یوسف نبی کسی به پیامبری نرسید،در پایان عرضه داشتید که انتخاب نبی به دست خداست واو بهتر میداند که چه کسی پیامبر باشد،سوال من این است که چرا من پیامبر نشدم،؟فرد باید چه ویژگی داشته باشد تا به پیامبری برسد
✅پاسخ
خداوند در آیه 124انعام میفرماید«خداوند آگاه تر است که رسالت خویش را کجا قرار دهد»
❗️ایت الله مکارم چنین می اورد:
شرط نبوت قبل از هرچیز آمادگی روحی،پاکی ضمیر،سجایای اصیل انسانی،فکر بلند،واندیشه ی قوی وبالاخره تقوی وپرهیزگاری فوق العاده در مرحله ی عصمت است ووجود این صفات،مخصوصا امادگی برای مقامح عصمت،چیزی است که جز خدا نمیداند،به همین دلیل انتخاب نبی به دست خداست وخدا میداند این مقام را در چه جایی قرار دهد
📚تفسیرنمونه،ج5،ص430
❗️به بیان دیگر:
خداوند با علم ازلی ومطلق خود میدانست که عده ی خاصی از بندگانش با اختیار خود بیش از دیگران ودر بالاترین حده ممکن از استعداد خود بهره برداری میکنند ومسیر تکامل را می پیمایند
❗️علم خداوند به این شایستگی ومنزلت این افراد که با اختیار خودشان فراهم شده،سبب شد که خداوند از میان افراد بشر آنان را برگزیند وتفضلأ پاداش انان را در قالب پیامبری عطا نماید وانان را از علم واراده ای برخوردار کند که به واسطه ی ان به مصونیت کامل برسند
❗️اعطای نبوت به افراد،معلول شایستگی انان است واین اعطا بدون حساب نیس واین معنا در بخشهای اغازین دعای ندبه امده است :
«خداوندا تو رو سپاس......تو با آنها(اولیاءت)شرط نمودی که نسبت به زینت ها ومنزلت های دنیوی بی اعتنا باشند وانها نیز این شرط را پذیرفتند وچون میدانستی به این شرط عمل خواهند کرد،انان را پذیرفتی ومقرب خود ساختی وفرشتگان را بر انها نازل کردی و با وحی خود انان را گرامی داشتی واز علم بی کران خود بهره ها دادی»
📚دعای ندبه،مفاتیح الجنان،ص704
❗️چنانکه امام صادق فرمود:
«خداوند انسانهایی را از فرزندان آدم انتخاب کرد وتولد انان را پاک وبدنهای انان را پاکیزه گردانید ،نه بخاطر طلبی که از خداوند داشته باشند،بلکه از انجا که خداوند در هنگام خلقت میدانست که از او فرمانبرداری میکنند واو را عبادت میکنند وهیچ گونه شرکی به او روا نمیدارند پس اینان به واسطه ی فرمانبرداری از خداوند به این کرامت ومنزلت والا در نزد خدا نایل شدند»
📚بحارالانوار،ج10،ص170
❗️با تأمل در انچه که امد روشن میشودکه چرا امثال ما پیامبر نشدیم وبه چه دلیل پیامبران به مقام نبوت رسیدند
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
در مورد مشروب ایه ای از قران بدید که من بتونم باان کسی را قانع کنم چون ازم ایه قران میخواد که حرام بودنش را از قران بشنوه وحرف منو قبول کنه ممنون میشم،
✅پاسخ
خداوند در ایه ی 90سوره ی مائده میفرماید:«ای کسانی که ایمان اورده اید،شراب وبت ها وازلام پلیدند واز عمل شیطانند،از انها دوری کنید تا رستگارشوید»
❗️ودرایه ی91سوره ی مائده میفرماید:«شیطان میخواهد در میان شما به وسیله ی شراب وقمار عداوت ایجاد کند وشما را از ذکر خدا واز نماز باز دارد»
❗️ودر آیه ی219بقره میفرماید:«درباره ی شراب وقمار از تو سؤال میکنند،بگو در انها گناه وزیان بزرگی است»
❗️به این هم توجه کنید که درباره ی حرمت خوردن شراب ،گذشته از انکه ایات قران براین مطلب گواهی میدهد،روایات فراوانی نیز وارد شده است،چنانکه امام رضا فرمود:«خداوند هیچ پیامبری را مبعوث نکرد،مگر به تحریم کردن شراب»
📚الکافی،ج1،ص115
❗️در روایات دیگری امده است:«که خورنده ی شراب مانند پرستنده ی بت است»
📚مستدرک الوسایل،ج17،ص43
❗️در روایت دیگری پیامبر فرمود:«شراب حرام است»
📚دعائم الاسلام،ج2،ص131
❗️جهت اگاهی بیشتر از روایات وارده در مورد حرمت شراب ،رجوع کنید به کتاب شریف وسایل الشیعه،ج25،ص296،باب 9
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سؤال
چرا علما اجازه میدن دستشون رو مردم ببوسن ایا دست بوسی رفتار شاهان رو یاد اور نمیکنه؟؟
✅پاسخ
بوسیدن دست علماء،همان تعظیم علمای دین،از شعائر اسلامی واظهار محبت به دین اسلام واز مظاهر این دبن الهی است،چنانکه خداوند درآیه ی 32حج،میفرماید:
«هرکس نشانه های دین خداوند را تعظیم واحترام کند این از تقوای دل است»
❗️این مسئله گذشته از انکه ریشه در این ایه ی قران دارد،در روایات اسلامی نیز به ان اشاره شده است،چنانکه شیخ بزرگ کلینی درکافی شریف روایت میکند:که امام صادق فرمود:
❗️شایسته نیست بوسه زدن برسر ویا دست هیچ کس ،مگر رسول الله یا کسی که از او اراده ی رسول الله شده باشد»
📚الکافی،ج3،ص472
❗️علامه ی گرانقدر مجلسی دربحارالانوار شریف می اورد:
«مراد ازکسی که از او اراده ی پیامبر شده است،امامان هستند باالاجماع،وغیر امامان از سادات وعلماء......،چرا که محتمل است شمول حکم شامل علماء بالله وعمل کنندگان به عملشان وهادیان مردم بشود،چراکه علماء وارثان انبیاء هستند،لذا بعید نیست دخول انان در کسی که از او اراده ی رسول الله شده باشد
📚بحارالانوار،ج73،ص38
❗️چنانکه ایت الله العظماء مکارم،تصریح به استحباب بوسیدن دست علماء میکند
📚استفتاءات،ج1،ص495
❗️مقام معظم رهبری نیز چنین می اورند:
«بوسیدن دست از مصادیق احترام است ونسبت به کسانی که احترامشان مستحب است،احترام با دست بوسیدن حاصل میشود»
📚احکام روابط،ص171
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
در بعضی از شبهات مطرح میکنند ک حضرت یوسف به خدمتگذارانش سپرد تا جام طلا را در بار برادرش بنیامین گذاشتند و خود اظهار بی اطلاعی کرد تا به بهانه دزدی او را در پیش خود نگهدارد در حالی که پیامبران دروغ نمیگویند و جالبتر اینکه در ادمه آیه میگوید که من این مکر را از خداوندم آموخته ام
لطف کنید دلیل این ترفند حضرت یو سف بفرستید
✅پاسخ
یکی از مواردی که در رابطه ی با عصمت یوسف بران استدلال میشود تا عدم عصمت ایشان اثبات شود،ایه ی هفتاد سوره ی یوسف است که میفرماید:
«هنگامیکه (مأموریوسف)بارهای انها را بست،جام ابخوری(گران قیمت)پادشاه را در بار برادرش گذاشت،سپس کسی صدا زد ای اهل قافله شما سارقید»
❓ایا جایز است انسان کاری کند که شخص بی گناهی ،بخصوص برادرش را متهم سازد،چرا پیامبر معصوم راضی شد،چنین نسبتی به افراد بی گناه بدهد
❗️پاسخ این است که جواب این سؤالات از لابه لای ایات سوره یوسف وقرائن دیگر به روشنی میتوان دریافت،زیرا
❗️اولا این کار با توافق خود بنیامین انجام گرفته است،زیرا ایات سوره کاملا گواهی میدهد که یوسف قبلا خود را به او معرفی مرد واو میدانست که این نقشه برای نگه داشتن او چیده شده است وبه این امر راضی بود
❗️ثانیاً گوینده ی این سخن«شما سارق هستید»یکی از کارگزاران یوسف بوده است،پسران یعقوب وقتی پیمانه را داخل بار یکی از برادران یوسف یافتند یقین کردند که سرقت از ناحیه ی انان صورت گرفته
به هر حال این سخن واین تشخیص مربوط به کارگزاران یوسف بوده وارتباطی با خود او ندارد،تنها کاری که یوسف انجام داد همان گذاشتن پیمانه دربار برادرش بود ونتیجه ی ان،همان اتهامی بود که مایه ی نجات واسایش وارامش ان برادر میشد واو به این مسأله راضی بود
❗️ثالثأ مجموع این برنامه چه در مورد برادران وچه در مورد پدر،تکمیل برنامه ازمایش خداوند نسبت به انها
بود،به تعبیر دیگر یوسف طبق فرمان الهی که از طریق وحی دریافته بود،سبب شد که مقاومت یعقوب دربرابر از دست دادن فرزند دومش که کاملا مورد علاقه اش بود ازموده شود واز این طریق حلقه ی تکامل وپاداش عظیم وثواب او تکمیل شود همچنین برادران در این ماجرا نیز بار دیگر ازموده شوند که ایا حاضرند پیمانی که با پدر بسته بودند در مورد تنها نگذاردن بنیامین عملی سازند
❗️خلاصه مجموعه ی این داستان مملو از صحنه های امتحان وازمایش،چه درمورد یوسف وچه در مورد پدرش وچه درمورد برادرانش است ودرآیه ی زیر به این مطلب اشاره شده است،
«اینگونه راه چاره به یوسف یاد دادیم او هرگز نمیتوانست برادرش را مطابق ایین پادشاه مصر بگیرد،مگر انکه خدا بخواهد وما در جات هرکس را بخواهیم بالا میبریم»
یوسف،76
❗️جهت اگاهی بیشتر رجوع کنید به کتاب پیام قران،ج7،ص118 به بعد
وبحارالانوار،ج11،ص72به بعد
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
این که اموات در مواقعی مانند جمعه ازاد هستند ایا صحت دارد چه افرادی این گونه می باشند وکیفیت ان چگونه است؟
✅پاسخ
شیخ حرعاملی در کتاب شریف فصول المهمه بابی را گشوده است تحت این عنوان«ارواح مؤمنین وکفار خانواده ی خود را بعد از مرگ زیارت میکنند»
❗️ودراین باب روایات متعددی درهمان معنای باب نقل میکند
📚فصول المهمه،ج1،ص326،باب70
❗️امام صادق فرمود:«مؤمن خانواده ی خود را زیارت میکند،خداوند انچه ان را دوست دارد به او نشان داده وانچه را مکروه میداند از او مخفی می کندوکافر خانواده ی خود را زیارت میکند درحالیکه انچه دوست دارد از او پنهان میدارد وانچه مکروه میدارد را به اونشان میدهد وفرمود از مؤمنین بعضی هرجمعه خانواده ی خودرا زیارت میکند وبعضی به مقدار عملش»
📚الکافی،ج3،ص230
❗️در روایات دیگر امام کاظم فرمود:«مؤمن به مقدار اعمالش خانواده ی خود را زیارت میکند،برخی از انان هر روز،وبرخی هر دو روز،وبرخی هر سه روز،کمترین انان هرجمعه،زمان ان وقت ظهر ومانند ان است
📚الکافی،ج3،ص231
📚بحارالانوار،ج6،ص257
❗️جهت اگاهی بیشتر رجوع شود به کتاب شریف بحارالانوار،ج6،ص202،باب8
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
⁉️سوال
ایا امر به معروف و نهی از منکر در جامعه با آزادی بشر منافات ندارد
🗯پاسخ:
❗️مقصود از امر به معروف و نهى از منكر كه دو ركن بزرگ اجتماعى اسلام به شمار مى روند، همان دعوت و راهنمايى افراد به كارهاى نيك و سودمند و بازداشتن آنان از كارهاى زشت و مبارزه با انواع انحراف هاى اجتماعى و اخلاقى است.
⁉️پيش از همه، بايد ديد كه آيا اجراى اين دو اصل در اجتماعى كه افراد آن معمولا همه با هم همبستگى كامل دارند و سرنوشت همه را يك چيز تشكيل مى دهد، به سود جامعه هست يا نه؟
❗️هرگاه اجراى چنين اصلى به نفع اجتماع باشد، بايد در اين صورت به خاطر فوايد مهمّ آن از آزادى فردى كاست و آزادى افراد را در چهارچوب اين اصل محدود ساخت.
شيوه زندگى انسان در اعصار كهن به شكل اجتماعات بسيار كوچكى در درون غارها و شكاف كوه ها و داخل جنگل ها بود و تقريباً همبستگى و تشريك مساعى و ارتباط و تعاون اجتماعى بر اجتماعات آنان حكومت نمى كرد.
🗯 در چنين زندگى كه سرنوشت افراد به يكديگر چندان بستگى ندارد، شايد مبارزه با فساد و جلوگيرى از انحراف ضرورى به نظر نرسد.
🔷ولى در شيوه زندگى دسته جمعى با سرنوشت مشترك، مبارزه با فساد و دعوت مردم به كارهاى نيك، يك وظيفه خطير اجتناب ناپذير است.
❗️زيرا در اين نوع زندگى، همه افراد يك اجتماع به صورت اعضاى يك خانواده در مى آيند و پيوند وحدت و ارتباط آن چنان در ميان آنان محكم و استوار مى گردد كه هيچ فردى نمى تواند براى خود حساب جداگانه اى باز كند و خود را از نتايج اعمال خوب و بد ديگران جدا فرض كند.
🗯در چنين اجتماعى تمام افراد، در سود و زيان اعمال يكديگر كاملا شريك و سهيم بوده و نتيجه عمل يك فرد دامنگير همه افراد مى شود. اين جاست كه هيچ فردى هرچه هم خود را دور از اجتماع تصوّر كند نمى تواند تماشاگر صحنه زندگى گردد و خود را از سود و زيان كارهاى افراد ديگر دور بدارد; روى همين پيوند و ارتباط است كه اگر بر اثر خلافكارى برخى، ضربه اقتصادى يا فرهنگى بر پيكر اجتماعى وارد شد، دود آن به چشم همه رفته و همه در برابر آن متأثّر خواهند شد.
🗯انحراف هاى اخلاقى، بسان بيمارى هاى واگيردارى است كه - خواه ناخواه - دامن ديگران را نيز مى گيرد; هرگاه ميكروب «التور» در نقطه اى پيدا شد، فوراً بايد مبارزه پيگيرى بر ضدّ آن آغاز نمود و ديگران را از معاشرت با آن بيمار بازداشت و در غير اين صوت، همه كشور و يا كشورها را فرا مى گيرد.
❗️همچنين، انحراف اخلاقى و اجتماعى و هر نوع آلودگى فكرى و روحى - بسان بيمارى جسمى - برق آسا در دل اجتماع رسوخ نموده و همه اجتماع را فرا مى گيرد.
🗯فرض كنيد يك نفر خانه خود را به صورت لانه فساد درآورَد و پاى افرادى «لااُبالى» به آن جا باز شود، آيا مى توان تصوّر نمود كه دختران و پسران آن نقطه كه هر روز شاهد رفت و آمد گروهى منحرف به آن لانه هستند مصون و پاك بمانند، يا اين كه آنان نيز به مقتضاى طغيان شهوت، به آن نقطه كشيده مى شوند و روز به روز دايره فساد گسترش پيدا كرده و بازار آن داغ تر مى گردد.
🗯اين جاست كه مى توان گفت اجراى پيگير اصل «مبارزه با انحراف هاى اخلاقى و اجتماعى» ضامن سعادت اجتماعى است كه افراد آن در كنار يكديگر زندگى مى كنند; و سكوت در برابر گناه و مفاسد، غلط و گناهى بزرگ است و هرگز نمى توان حساب فرد را از حساب جامعه جدا ساخت. در حقيقت يك فرد مبارز، از حقوقا خود و اجتماعى كه در آن زندگى مى كند دفاع مى نمايد و هرگز نبايد اصل آزادى افراد بهانه شود كه ما از اين وظيفه انسانى شانه خالى كنيم و بايد به اين نكته توجّه و ايمان داشته باشيم كه آزادى افراد تا آن جا محترم است كه سلب آزادى از ديگران نكند و مصالح جامعه را به خطر نيفكند.
❗️قرآن مجيد با واقع بين خاصّى كه از ويژگى هاى اينا كتاب آسمانى است به اين حقيقت اشاره كرده و مى فرمايد:
«و از فتنه اى بپرهيزيد كه تنها به ستمكاران شما نمى رسد (بلكه همه را فراخواهد گرفت; چرا كه ديگران سكوت اختيار كردند)».
📚سوره انفال، آيه 25
❗️عين اين سؤال را يكى از ياران پيامبر اكرم از حضرتش پرسيد، پيامبر در پاسخ او مثلى را مطرح كرد كه خلاصه آن اين است:
«اجتماع ما بسان كشتى بزرگى است كه در آن كالاهاى تجارتى حمل شده و سرنشينانى نيز همراه دارد. هر فردى از سرنشينان در طىّ راه مختار و آزاد مى باشد، ولى او هرگز نمى تواند زير پوشش «آزادى فردى» بدنه كشتى و يا زير پاى خود را سوراخ كند و در مقام پاسخ بگويد: من نقطه اى از كشتى را مورد تصرّف قرار مى دهد كه زير پاى من قرار گرفته است، در صورتى كه چنين جوابى از اين فرد پذيرفته نيست; زيرا تنها سلامت خويشتن را به خطر نمى افكند، بلكه او با اين عمل سرنوشت همه سرنشينان و كالاهاى تجارتى را به خاطر افكنده و همه را به سوى نابودى و نيستى سوق مى دهد.
جامعه ما نيز بسان كشتى است; افراد جامعه سرنشينان اين كشتى مى باشند; آنان در ضرر و نفع يكديگر شريك و سهيمند و هرگز ن
مى توان حساب فرد را از اجتماع جدا نمود.»
📚نهج الفصاحه ص836
🗯روش اسلام درباره محترم شمردن آزادى هاى فردى با روش مكتب هاى امروز جهان يك تفاوت حقيقى دارد، در جهان امروز آزادى تا آن جا محترم است كه از ناحيه فرد، ضررى متوجّه اجتماع نگردد و منافع ديگران به خطر نيفتد هرچند به ضرر خود آن شخص تمام گردد و بر سعادت او لطمه جبران ناپذير وارد سازد.
ولى در اسلام آزادى فردى تا آن جا محترم است كه مزاحم ديگران نباشد و سقوط و آلودگى اجتماع را فراهم نسازد; همچنين به سعادت خودش نيز لطمه اى وارد نكند و كارى انجام ندهد كه موجب بدبختى او گردد.
❗️مثلا در جهان امروز گرايش به بت پرستى و پرستش انواع موجودات رايج و آزاد است و جهان غرب در پوشش آزادى فردى اين عمل را تخطئه نمى كند، ولى اسلام چنين عملى را كه مايه انحطاط فرد و سقوط پرستش كننده است سخت تخطئه كرده و با فشار هرچه بيشتر مانع از انجام چنين اعمالى مى گردد
🗯امر به معروف و دعوت مردم به كارهاى نيك و بازداشتن آنان از كارهاى زشت، داراى درجات و مراتبى است. آنچه مربوط به توده مردم است اين است كه با زبان نرم و بيان دلنشين برادران دينى خود را پند و اندرز دهند و آنان را از عواقب بد گناه باز دارند و اگر احتمال تأثير دهند حتّى مى تواند روابط دوستانه خود را با آنان قطع كنند.
❗️اين نوع مبارزه با فساد و نظارت عمومى هرگز ايجاد هرج و مرج نمى كند، امّا درجات بالاتر از اين (مانند اجراى مجازات و كيفرها و حدود الهى درباره افراد گناهكار) بايد زير نظر حكومت اسلامى و مانند زمان پيامبر انجام گيرد و هيچ فرد عادى حق ندارد در اجراى نظارت عمومى خودسرانه اقدام نمايد.
📚منابع جهت مطالعه و تحقیق:
1⃣تفسیر نمونه ج3 ص37
2⃣وسائل الشیعه ج16 ص117 باب1
3⃣بحار الانوار ج97 ص68 باب1
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁