🔸اخلاص در انفاق
🔻آیتالله العظمی مکارم شیرازی
🔹رسول خدا صلّی الله علیه وآله وسلّم در روایتی کوتاه و پر معنا می فرماید: هرگاه یکی از شما حاجتی از برادر دینی اش دارد ابتدا او را مدح و ستایش نکند و مثلا نگوید که شما فلان شخصیت را دارید و از لحاظ جود و بخشش فلان و فلان هستید و همه جا صحبت از بذل و بخشش شماست و یا شما مانند حاتم طائی می مانید و امثال آن. زیرا اگر چنین کند این ستایش برای آن برادر مؤمن کمرشکن است و خلوص نیّت او را خدشه دار می کند.
🔹معمول است اگر کسی بخواهد از دیگری تقاضایی کند ابتدا طرف مقابل را مورد ستایش قرار می دهد مثلا می گوید: مشکلی داریم که خدمت شما رسیدیم و شما هم به حمد الله مشکل گشا هستید و خیرتان به همه می رسد. (این کار موجب می شود که خلوص نیّت او از بین می رود.)
🔹در بعضی از روایات وارد شده است که شرک در عمل از حرکت مورچه در شب تاریک بر روی سنگ سیاه هم مخفی تر است. این یک واقعیت است زیرا اگر انسان به اندازه ی سر سوزنی حواسش جمع نباشد به این شرک و ریا مبتلا می شود. مثلا چه بسا کسی که انفاق می کند انتظار دارد که فرد انفاق شونده از او تشکر کند که اگر چنین نکند گاه او را مذمت می کند و می گوید که او نه تنها از ما تقاضا دارد، حتی طلبکار هم هست. گاه ممکن است انتظار خدمت، تلافی و مدح و ثنا داشته باشیم که موجب می شود خلوص نیّتِ ما خدشه دار شود.
🔹 شاید به همین دلیل است که در روایات آمده است که انفاق، هم باید جهرا و هم سرّا زیرا اگر در انفاق جهری و علنی خلوص نیّت به مقدار کافی نباشد این خلوص نیّت در انفاق پنهانی غالبا وجود دارد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍️ یادداشت
🔰 تفکر انتقادی در سیره امام رضا
💠 یکی از دغدغههای امروز در جوامع بشری، شیوههای نقد و انتقاد است. تفکر انتقادی، فرایند ذهنی تجزیه و تحلیل اطلاعات است. در این فرایند به بررسی علل و عواملی پرداخته می شود که به وجود آورنده این گونه سخنان و قضایاست. تفکر نقادانه در حقیقت، فرایندی شناختی، هدفمند و سازمان یافته است که شخص، با استفاده از آن افکار و عقاید خود و دیگران را بررسی می کند و با ارزیابی و تفسیر ماهرانه، به درک و فهم روشن تر و بهتری دست می یاید؛ در ادامه نمونهای از تفکر نقاد در سیره امام رضا (علیه السلام) را بیان خواهیم کرد.
🔸 یونس بن عبدالرحمن، یکی از دوستداران حضرت امام رضا غمگین و گریان نزد حضرت آمد. عده ای به او نسبت های ناروایی داده بودند که به شدت متأثرش کرده بود به حضرت گفت: یابن رسول الله! فدایت گردم، با چنین افرادی معاشرت دارم، در حالی که نمیدانستم به من چنین نسبتهایی می دهند!
امام با مهربانی به وی فرمود: ای یونس بكوش همیشه با مردم به اندازه معرفت آنان سخن بگویی و معارف الهی را برایشان بیان نمایی از بیان مسائلی که درک نمی کنند، خودداری کن. ای یونس! هنگامی که تو دُر گرانبهایی را در دست خویش داری، اگر مردم بگویند که سنگ با کلوخی در دست توست، با آنکه سنگی در دست تو باشد و مردم بگویند که در گرانبهایی در دست داری، چنین گفتاری چه تأثیری در اعتقادات و افکار تو خواهد گذاشت؟ آیا از چنین افکار و گفتار مردم سود و زیانی می بینی؟
✅ در این نمونه، امام رضا (علیه السلام) شیوه تفکر نقاد را این گونه تبیین می فرماید که در آغاز باید سخنان مردم که همان اطلاع یافتن است، را شنید و جمع آوری کرد و سپس با تجزیه و تحلیل آن و مطایقت با معیارهای درست، سره را از ناسره بازشناخت.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/173562
📎 #اعتقادات
📎 #امام_رضا
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 #پرسش_پاسخ
❓چرا اعتقاد به معاد مهم است؟
🔹شناخت هدف نهایی زندگی و مسأله معاد، نقش اساسی را در جهت دادن به فعالیت ها و انتخاب و گزینش کارها ایفا می کند و در واقع عامل اصلی در تعیین خط مشی زندگی را نوع نگرش و بینش انسان نسبت به حقیقت خود و کمال سعادتش تشکیل می دهد و کسی که حقیقت خود را تنها مجموعه ای از عناصر مادّی و فعل و انفعالات پیچیده آنها می پندارد و حیات خود را منحصر به چند روزه زندگی دنیا می انگارد و لذّت و سعادت و کمالی را ورای بهره های مربوط به همین زندگی نمی شناسد، رفتارهای خود را بگونه ای تنظیم می کند که تنها نیازهای دنیوی و خواسته های این جهانی اش را تأمین کند، اما کسی که حقیقت خود را فراتر از پدیده های مادّی می داند و مرگ را پایان زندگی ندانسته، آنرا نقطه انتقال از جهانی گذرا به جهان جاودانی می شناسد و ...
👈 شرح پرسش و پاسخ
🔗ofoghhawzah.ir/Newspaper/item/87577
🔰 @p_eteghadi 🔰
25.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
⁉️ مردم را از هر چیزی منع کنی به سوی آن حریص تر می شوند در مورد حجاب هم همینگونه است! آیا بهتر نیست در این قضیه آزادی انتخاب باشد؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
✅مرگ ناگهانی واهمیّت صلوات
✍مرحوم قطب الدّین راوندی رضوان اللّه تعالی علیه به نقل از ابوهاشم جعفری حکایت نماید:
روزی شخصی به محضر مبارک حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد علیه السلام وارد شد و اظهار داشت: یاابن رسول اللّه! پدرم سکته کرده و مرده است و دارای اموال و جواهراتی بسیار می باشد، که من از محلّ آن ها بی اطّلاع هستم. و من دارای عائله ای بسیار سنگین هستم، که از تامین زندگی آن ها عاجز و ناتوان می باشم. و سپس اظهار داشت: به هر حال من یکی از دوستان و علاقه مندان به شما هستم، تقاضامندم به فریاد من برسی و مرا از این مشکل نجات دهی. امام جواد علیه السلام در پاسخ به تقاضای او فرمود: پس از آن که نماز عشای خود را خواندی، بر محمّد و اهل بیتش علیهم السلام، صلوات بفرست. پس از آن، پدرت را در عالم خواب خواهی دید؛ و آن گاه تو را نسبت به محلّ ثروت و اموالش آگاه می نماید. آن شخص به توصیه حضرت عمل کرد و چون پدر خود را در عالَم خواب دید، به او گفت: پسرم! من اموال خود را در فلان مکان و فلان محلّ پنهان کرده ام، آن ها را بردار و نزد فرزند رسول خدا، حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد علیه السلام برسان. هنگامی که آن شخص از خواب بیدار گشت، صبحگاهان به طرف محلّ مورد نظر حرکت کرد. و چون به آن جا رسید، پس از اندکی جستجو اموال را پیدا نمود و آن ها را برداشت و خدمت امام جواد علیه السلام آورد و جریان را برای حضرت بازگو کرد. و سپس گفت: شکر و سپاس خداوند متعال را، که شما آل محمّد علیهم السلام را این چنین گرامی داشت؛ و از شما را از بین خلایق برگزید، تا مردم را از مشکلات و گرفتاری ها نجات بخشید.
📚 الخرایج والجرایح: ج 2، ص 665،
🔰 @p_eteghadi 🔰
20.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #ببینید
🌹 دعایی برای عاقبت بخیری در آخرالزمان
🎙 استاد عالی
🔗 https://btid.org/fa/video/210682
🔰 @p_eteghadi 🔰
امیرالمؤمنین عليه السلام:
از خشم بپرهيز كه آغاز آن، ديوانگى و پایان آن، پشيمانى است
إيّاكَ وَالغَضَبَ؛ فَأَوَّلُهُ جُنونٌ وآخِرُهُ نَدَمٌ
غررالحكم حدیث 2635
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 حجاب شهود
🔹 انسان بخواهد خدا را ببیند باید #همیشه_چشم باشد؛ تا از خودش خبری هست خبری نیست! این بیان نورانی را مرحوم صدوق نقل کرد که حضرت فرمود: «احْتَجَبَ بِغَیرِ حِجَابٍ مَحْجُوبٍ وَ اسْتَتَرَ بِغَیرِ سِتْرٍ مَسْتُور»؛ بین خدا و خلق هیچ حجابی نیست مگر خود خلق.
🔹 در #حجاب معمولاً سه ضلع مطرح است می گوییم بین این شخص و آن شخص، این آقا حاجب است؛ در حجاب حتماً سه ضلع مطرح است: یک محجوب؛ یک محجوب عنه و یک حاجب؛ ولی در رابطه با ذات اقدس اقدس الهی، خود این شخص حاجب است؛ تا خودش هست خدا را نمی بیند: «لَیسَ بَینَهُ وَ بَینَ خَلْقِهِ حِجَابٌ غَیرُ خلقه»، بعد آن بزرگوار گفت: «تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز».
وقتی که خلق خودش را می بیند پس محجوب است، وقتی محجوب است، نمی تواند خدا را ببیند. نفس مادامی که غیر خدا را می بیند که نمی تواند خدا را ببیند، تا خودش را می بیند که خدا را نمی بیند؛ «رسد آدمی به جایی که به جز خدا نبیند» می شود #عرفان_عملی.
🔹 حضرت به ابوبصیر کور می گوید «الله» را الآن می بینی؛ این أبو بصیر نه باید امام را ببیند نه باید خودش را ببیند نه باید چیز دیگر را ببیند تا «الله» را ببیند. خدا مرحوم #بوعلی را غریق رحمت کند! او در نمط نهم اشارات اینها را خوب تبیین کرده است؛ می گوید: «من آثر العرفان للعرفان فقد قال بالثانی»؛ حتی اگر کسی شهود را ببیند عارف نیست نه فقط شاهد را!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار جمعی از اعضای شورای علمی همایش عرفان اهل بیتی با حضرت استاد
تاریخ: 1398/11/13
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚#معرفی_کتاب
📘«فقه و امنیّت (امنیت پژوهی در تراث فقه شیعه)
🔹کتاب «فقه و امنیّت (امنیت پژوهی در تراث فقه شیعه)» اثر محمداسماعیل نباتیان به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۵۱۵ صفحه منتشر شد.
🔹پژوهش حاضر، امنیت پژوهی در تراث فقه شیعه است که با محور قرار دادن اثر گرانسنگ جواهرالکلام و نیز دیگر آثار فقه شیعه در مقام استخراج و استنباط گزارههای فقهی ناظر بر امنیت و وجوه و سطوح مختلف آن با روش استنباط استنادی برآمده است.
🔹اثر حاضر با هدف بررسی مسئله امنیت از منظر فقه شیعه نوشته شده است؛ از این رو با تطبیق و رصد ابواب مختلف فقه در آثار فقهای شیعه تلاش شده گزارههای فقهی ناظر بر امنیت از این منابع استفاده شود و زمینه تأملات فقه امنیت را فراهم کند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 #عوامل_فشار_قبر
✍ بداخلاقی و خشونت (خصوصا در خانواده) :
در این رابطه داستان عجیب و بسيار قابل توجهی در رابطه با سعدمعاذ که از اصحاب بزرگ رسول اکرم صلی الله علیه و آله بود در روایات وارد شده است.
که سعد وقتی از دنیا رفت پیامبر (ص) با پای برهنه در تشییع او شرکت کرد و وقتی کار دفن به پایان رسید مادر سعد کنار قبر آمد و گفت : ای سعد، بهشت بر تو گوارا باد!
سپس پیامبر فرمود : همین حالا سعد را فشار قبر گرفت!
وقتی دلیلش را پرسیدند پیامبر (ص) اینگونه فرمود : سعد در خانواده با آنها تند و خشن بود و اخلاق خوبی نداشت.
📚 کتاب از احتضار تا عالم قبر
🔰 @p_eteghadi 🔰
یک #پیرزن که زیر باران مانده بود را #سوار کردم. وقتی او را به #مقصد رساندم کرایه نگرفتم و به او گفتم: به جای کرایه برای #اموات من #صلوات بفرست...
....در آن سوی هستی کسانی را دیدم که پدران و مادران من به حساب می آمدند. به من گفتند: نمیدانی صلوات های آن پیرزن چقدر برای ما #تاثیر مثبت داشت...
📙 کتاب سه دقیقه در قیامت.
⚰ #یاد_مرگ #مرگ
🔰 @p_eteghadi 🔰