🇮🇷
📝 باز هم یک شیء ناشناس وارد آسمان آمریکا شد و ارتش ایالات متحده با جنگنده اف۱۶ آن را روی دریاچه هونور در نزدیکی میشگان ساقط کرد.
✅ این چهارمین شیء ناشناس است که در دوهفته گذشته وارد آسمان آمریکا میشود.
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
جنگ ریز تراشهها
🔹دنیا بر پایه ریز تراشهها میچرخد. از گوشیهایِ در دست شما تا یخچالها و کارخانههای خودروسازی گرفته تا سیستمهای موشکی نظامی و تقریبا همه اجزا زندگی دیجیتال امروز ما همه بر پایه دستگاههای کوچک اما پیچیدهای به نام نیمهرسانا ها ساخته شده است. ساخت نیمهرساناها خیلی سخت است و به ماشینهای بزرگ و پیچیده، دانش تکنیکی پیشرفته و مواد خیلی کمیاب نیاز دارد. هم اکنون تولید این چیپها از شبکهای از کمپانیها در سراسر دنیا تشکیل شده که چند تا از آنها گلوگاهی Choke point هستند. برای مثال شرکت TSMC تایوان تولید بیش از ۹۰٪ چیپهای سطح بالا در دنیا را انجام میدهد.
🔹اهمیت حیاتی نیمرساناها در ترکیب با پروسه پیچیده تولیدشان، آن را تبدیل به یک زمین بازی رقابت بین آمریکا و چین در نبرد بر سر تصاحب تکنولوژی آینده کرده. اگر جنگ سرد اول با توسعه سلاحهای اتمی تعریف میشد، جنگ سرد تکنولوژیک جدید با چیپهای کامپیوتری تعریف میشود. کریس میلر از اساتید دانشگاه "تاریخ ملی" آمریکا در کتاب "جنگ تراشهها" مینویسد: "استراتژيستها در پکن و واشینگتن دریافتهاند که همه تکنولوژیهای پیشرفته، از یادگیری ماشینی Machine learning گرفته تا سیستمهای موشکی، از خودروهای خودران تا پهبادهای مسلح، به تراشههای پیشرفته نیاز دارد".
🔹جنگ سرد تکنولوژی بین چین و آمریکا و همچنین کمبودهای ناشی از همهگیری کرونا، منجر به تلاشهای زیادی از سوی دولت فدرال شده تا تولید نیمهرساناها را به "خانه" بیاورند. اما واقعیت تولید تراشه در داخل خیلی کمتر از انگیزههای وطن پرستانه برای جلو زدن از یک رقیب ژئوپلیتیک اغوا کننده است.
🔹عجله ایالتها و شهرها (در آمریکا) برای تبدیل شدن به معادن طلای نیمه رساناها، دعواهای قدیمی بر سر مسکن سازی، مدرسههای عمومی و ... را احیا کرده. جنگ دیوانهوار بر سر تراشهها باعث شده که میلیاردها دلار پول به سمت این شرکتها سرازیر شود. دولت در راه تلاش برای تصاحب تکنولوژی آینده مشکلات امروز را نادیده گرفته است.
🔹جایگاه آمریکا به عنوان کارخانه تولید نیمهرساناها برای دههها نزولی بوده. طبق گزارش اتحادیه صنایع نیمهرسانا، سهم آمریکا از صنعت تراشهها از ۳۷٪ در سال ۱۹۹۰ به تنها ۱۲٪ در سال ۲۰۲۰ رسیده. برای معکوس کردن این روند آمریکا همه موانع را برای جذب تولیدکنندگان تراشه به آمریکا برداشته. در سطح فدرال، کنگره قانون CHIPS را در ماه آگوست تصویب کرد که ۲۸۰ میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در تحقیق و ساخت بومی نیمه رساناها اختصاص میدهد.
🔹این استخر پول و در کنار آن موج تشویقیهای دولتهای محلی، تولید کنندگان را به این سو سوق داده که کارخانههای خود را به آمریکا بیاورند. شرکت اینتل چیپ ساز پیشرو آمریکایی گفته ۲۰ میلیارد دلار برای ساخت بزرگترین کارخانه تراشه دنیا در اطراف شهر کلمبوس در ایالت اوهایو هزینه کرده که طبق گفته شرکت، حداقل ۳۰۰۰ نفر پس از تکمیل آن در سال ۲۰۲۵ مشغول به کار میشوند. مدیر عامل اینتل به نشریه تایمز گفته: "ما به ایجاد سیلیکون وَلی Silicon Valley کمک کردیم و حالا میخواهیم آن را به 'قطب سیلیکون' (Silicon Heartland) تبدیل کنیم".
🔹محل درنظر گرفته شده برای کارخانهها به جز نزدیکی به منابع آب فراوان که برای ساخت چیپهای کامپیوتری لازم است، برای محل کار قشر متوسط درجه یک است و مرکز دادههای شرکتهای آمازون، گوگل و فیسبوک است.
🔹تشویقیهای توسعه شامل کاهش یا معافیت مالیاتی املاک و اعتبارهای مالیاتی، و کاهش یا نادیده گرفتن کامل مالیات برای پروژههای بالاتر از یک میلیارد دلار است.
🔹یک هفته بعد از اعلام شرکت اینتل، ایالت اوهایو تشویقیهای اضافی دو میلیارد دلاری را اعلام کرد که بالاترین میزان در نوع خود در تاریخ این ایالت بود. به عنوان بخشی از این بسته، دولت ایالتی ۷۰۰ میلیون دلار برای توسعه بزرگراه و بهبود دیگر زیرساختهای آن اختصاص میدهد. بنا به تحقیق دانشگاه ایالتی اوهایو در سال ۲۰۲۰، "این گونه سهلگیریهای مالیاتی موجب تضعیف نهادهای عمومی مثل مدارس میشود که شدیدا به مالیات املاک نیاز دارند".
🔹عجیب است که ایالت آریزونا که دههها به خاطر بحران بیآبی و بیابانهایش مشهور بوده، یکی از کانونهای شکوفایی صنعت تراشه در آمریکا ست. این کارخانهها روزانه میلیونها گالن آب مصرف میکنند. با این حال شرکت اینتل ۳.۸ میلیارد دلار GDP برای این ایالت آورد. البته اینتل با استناد به دادههای خود میگوید که ۸۰٪ این آب در سال ۲۰۲۰ دوباره بازیافت شده، اما حتی اگر ۲۰٪ آن بازیافت نشود، روزانه ۲.۸ میلیون گالن آب استفاده میشود که به منابع آب مالیاتی آمریکا َضربه میزند.
🔹بعضی متخصصان میگویند که حتی اگر این کار باعث به آوردن کارخانهها به آمریکا کمک کند، این کشور باز هم سالها از صنعت تراشهسازی تایوان عقبتر است.
🇮🇷
📝 تجزیهطلبی یک روز پس از شوآف وحدت
❄️🌹❄️
🔻یک روز بعد از نشست دانشگاه جورجتاون، عبدالله مهتدی سرکرده گروهک کومله که تجزیه کردستان ایران از جمله اهداف آنهاست، در مصاحبه با تلویزیون روداو متعلق به نچیروان بارزانی گفته است: ناسیونالیستهای تندرو و پانایرانیستها ما را قبول ندارند و مخالف ملت خواندن ما هستند اما پس از آزادی خواست خود را (تجزیه) مطرح میکنیم و الآن وقتش نیست، بعدها آرایش سیاسی عوض میشود و لزوما چنین نیست.
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷
📝 فوری حمله با چاقو به یک روحانی در خیابان دماوند
❄️🌹❄️
🔻دقایقی پیش در خیابان دماوند به یک روحانی با چاقو حمله میشود که طی این حمله فرد مصدوم به بیمارستان منتقل میشود.
🔹بر اساس اطلاعات ضارب سوار بر موتورسیکلت بوده و همچنان فراری است.ماموران پلیس به دنبال دستگیری ضارب هستند و هنوز علت درگیری مشخص نیست.
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷
📝 پرده دری و بی حیایی خاندان پهلوی
❄️🌹❄️
🔻آنتونی پارسونز _سفیر وقت انگلیس در ایران_ در نقل خاطرات خود، ضمن اینکه این جشن را یکی از نخستین جرقه های انقلاب اسلامی توصیف می کند، می گوید:
🔹جشن هنر سال ۱۳۵۶ شیراز از نظر کثرت صحنه های اهانت آمیز به ارزش های اخلاقی ایرانیان از جشن های پیش فرا تر رفته بود.
🔸به عنوان مثال به نقل از یک شاهد عینی صحنه هایی از نمایش را که ترتیب داده بودند یک باب مغازه را در یکی از خیابانهای پر رفت و آمد شیراز اجاره کرده و ظاهرا می خواستند برنامه خود را کاملا طبیعی در کنار خیابان اجرا کنند، صحنه نمایش نیمی از داخل مغازه و نیمی در پیاده رو مقابل آن بود. یکی از صحنه هایی که در پیاده رو اجرا می شد، تجاوز به عنف بود که به طور کامل (نه به طور نمایشی) به وسیله یک مرد کاملا عریان با یک زن در مقابل چشم همه صورت می گرفت!!!
🔹ولی موضوع به شیراز محدود نشد و توفان اعتراض که علیه این نمایش برخاست، به مطبوعات و تلویزیون هم رسید. من این موضوع را با شاه در میان گذاشتم، اگر چنین نمایشی به طور مثال در شهر منچستر انگلیس اجرا می شد، کارگردان و هنرپیشگان آن جان سالم به در نمی بردند! شاه مدتی خندید و چیزی نگفت!
🔺پ ن: پرده دری و بی حیایی خاندان پهلوی تا حدی بود که حتی راوی خارجی آن را در کشور غیر مسلمان جرم بزرگی میداند!!!
📚منبع: ویلیام شوکراس، آخرین سفر شاه، صفحه ۱۱۵
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🔰تجزیهطلبی یک روز پس از شوآف وحدت
یک روز بعد از نشست دانشگاه جورجتاون، عبدالله مهتدی سرکرده گروهک کومله که تجزیه کردستان ایران از جمله اهداف آنهاست، در مصاحبه با تلویزیون روداو متعلق به نچیروان بارزانی گفته است: ناسیونالیستهای تندرو و پانایرانیستها ما را قبول ندارند و مخالف ملت خواندن ما هستند اما پس از آزادی خواست خود را (تجزیه) مطرح میکنیم و الآن وقتش نیست، بعدها آرایش سیاسی عوض میشود و لزوما چنین نیست.
🔰تبادل پیام همچنان پابرجاست
باقری مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران گفت: مذاکرات در چارچوب تبادل پیامها بین دو طرف همچنان ادامه دارد و طرفین در حال تبادل دیدگاههای خود با یکدیگر هستند. مذاکرات ما معطوف به تحریمهای اقتصادی است و تحریمهای اقتصادی در چارچوب توافقی که در سال ۲۰۱۵ انجام گرفت، باید برداشته شود. در صورتی که منافع ما تأمین شود، هیچ مانعی برای نهاییسازی توافق وجود ندارد.
🔰قهرمان پوشالی براندازها
پس از تلاش رسانههای غربی برای برجستهسازی نازنین بنیادی در گروههای برانداز و تجزیهطلب مستندی درباره فرقه ساینتولوژی و تام کروز تهیه شده در شبکه هالیوودی HBO منتشر شده است که نشان میدهد بنیادی عضو این گروه شبه ماسونی بوده و در زمانی مجبور به ارتباط با تام کروز و تمیز کردن دستشویی او با مسواک شخصی شده است.
🔰ارتباط با اژدها در فاز راهبردی
ژو یونگبیائو، مدیرعامل مرکز تحقیقاتی دانشگاه لانژو به وبگاه گلوبال تایمز گفت: میتوان پیشبینی کرد که پس از دیدار رئیسجمهور ایران و چین روابط تهران و پکن وارد مرحله جدید و بالاتری شود. همکاری در چارچوب ابتکار کمربند و جاده و سازمان همکاری شانگهای فضای بیشتری برای همکاری چین و ایران فراهم میکند.
🔰قطعات ایرانی جایگزین زیمنس
راشاتودی اعلام کرد که پس از آنکه تحریمها مانع از سرویس تجهیزات ساخت آلمان در نیروگاههای برقآبی روسیه شد، مسکو مونتاژ قطعات ایرانی را برای جایگزینی تجهیزات زیمنس آغاز کرده است. توربینهای گازی MGT-70 هم که ایران میسازد شبیه تجهیزات زیمنس است.
🔰افزایش حقوق در انتظار سربازان متأهل
برابر ماده ۴۹ قانون خدمت وظیفه عمومی حقوق سربازان وظیفه متأهل ۹۰ درصد حداقل حقوق کارکنان نیروهای مسلح مبانی بر قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین خواهد شد.
🔰ماهواره ایرانی برای پیشبینی زلزله
زمانیان، رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران گفت: در حال ساخت ماهواره آیات با هدف پیشبینی زلزله هستیم. اولین دستگاه دیالیز در کشور نیز طراحی و بومیسازی شده است.
#اخبارکوتاه
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢پرواز سیمرغ بر فراز تحریم
🔹جشنواره فجر امسال در حالی برگزار شد که برخی جریانهای داخلی و خارجی تلاش نمودند تا با فضاسازی رسانهای مانع برگزاری جشنواره گردند! فشار به عدم حضور فیلمها در جشنواره، حمله به تهیهکنندگان، کارگردانان و دستاندرکاران فیلمهای سینمایی آماده برای ارائه به جشنواره، اولین گام آنان بود. پس از ناکامی در این مسیر، تلاش برای بیاعتبارسازی جشنواره از طریق تحقیر کلید خورد. پس از ناکامیهای پی در پی، این بار تلاش شد تا علاقمندان به سینما پای تماشای فیلمها ننشینند! و در گام آخر مراسم اختتامیه را تحریم کردند! اما آنچه رقم خورد فراتر از تصورات همه کارشناسان بود و دستاندرکاران جشنواره فیلم فجر و وزارت ارشاد در تلاشی شبانهروزی که هفتهها به طول انجامید، توانستند از آنچه برخی بدخواهان این سرزمین کلید زده بودند عبور کنند و کار مطلوب و قابل قبولی برای مخاطبین ارائه دهند که با استقبال مطلوب تماشاگران همراه بود.
🔸مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر نیز که تابلوی شاخص ارزیابی کلیت کار است، در سطح مطلوبی برگزار شد. این مراسم دارای ویژگیهای جالب توجهی بود:
🔹1ـ حضور 24 فیلم در جشنواره سودای سیمرغ حکایت از استقبال بهتر از گذشته فیلمسازان از جشنواره بود. فیلمهایی که از تنوع خوبی برخوردار بود و در ژانرهای مختلفی ساخته شده بود. همچنین به لحاظ اقلیمی نیز تعلق به اقصا نقاط مختلف کشور داشت و از تنوع بومی خوبی برخوردار بود.
🔸2ـ سالن مملو از جمعیت مشتاق و علاقمندان در سالن مراسم اختتامیه، به خوبی از استقبال مردمی حکایت داشت.
🔹3ـ هیئت داوران شناخته شده و صاحبنظری که حضورشان اعتبار جشنواره گردید. چهرههای به نامی چون ابراهیم حاتمیکیا، محمدرضا شریفینیا، پرویز شیخطادی، مجید اسماعیلی، سیدمحمود رضوی، محمدتقفی فهیم، مسعود نقاشزاده که همین وزانت داوران جای هیچ ان قلتی را باقی نگذاشته بود.
🔸4ـ حضور اکثریت برندگان جوایز هنگام اهدای سیمرغها، از جمله نقش اول و مکمل مرد، نقش اول و مکمل زن، بهترین تهیهکننده و بهترین کارگردان و... به خوبی نشان داد که جمع قابل ملاحظهای از هنرمندان و دستاندرکاران سینما با خط تحریمیها همراهی نکردهاند.
🔹5ـ حضور چهرههای به نام ابوالفضل پورعرب، جهانگیر الماسی، عنایت بخشی، هوشنگ توکلی، محمدحسین لطیفی، جمال شورجه، محمدعلی باشهآهنگر، محمدرضا شرفالدین، مجید صالحی، هومن برقنورد، فرهاد قائمیان، انسیه شاهحسینی، پردیس پورعابدینی، سجاد بابایی، علیرضا علویان، شهرام خلج و... با حضور مجری توانمند آقای محمدرضا شهیدیفرد، در مراسم اختتامیه نشان داد که سالن خالی از چهرههای اصیل سینما نبوده است.
✍🏻مهدی سعیدی
#حرفروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
🔰گزارش روز
🔻آچمز در حضور شگفتیساز
رسانههای دنیا هنوز هم تحلیل و بررسی ابعاد مختلف حضور گسترده و میلیونی مردم ایران در راهپیمایی 22 بهمن امسال را در دستور کار خود قرار دادهاند. با وجود تلاش برخی رسانهها برای روایت صحیح آنچه اتفاق افتاد، ولی شبکههای بیبیسی و سعودیاینترنشنال در حالی اقدام به پوشش مراسم راهپیمایی عظیم 22 بهمن در سراسر ایران کردند که بار دیگر سعی داشتند این راهپیمایی را کوچک نشان دهند و مدعی شوند که هزاران نفر در آن شرکت داشتند. نهایت واکنش این شبکهها نشان دادن تصاویر و اظهارات جانبدارانه علیه راهپیمایی بود. از بیکیفیت نشان دادن تصاویر راهپیمایی و حکومتی توصیف کردن آن تا اظهاراتی درباره حضور شهروندان خارجی در راهپیمایی! شگردهایی بود که این رسانهها در قبال راهپیمایی حماسی مردم به کار گرفتند. برای مثال شبکه سعودی، حضور میلیونی ایرانیان در راهپیمایی 22 بهمن را تاب نیاورد و در گزارشی مضحک، مخاطبان خود را آماج دروغهای شاخداری از جمله اجبار اقشار مردم و تعهد از زندانیان برای حضور در این راهپیمایی کرد!
🔸️گزارههای تحلیلی: مطالعه و بررسیها نشان از اختلاف دیدگاههای نشریات و رسانههای بیرونی تا درونی در انعکاس وقایع مرتبط با انقلاب و نظام اسلامی ایران دارد؛ در این زمینه همواره دو دسته اصلی قابل تفکیک هستند؛ برخی از اینها دوستند و به دنبال نمایش کامیابیها و پیروزیهای ملت ایرانند تا از آن الهام گیرند. رسانههای حوزه مقاومت و برخی از کشورهای برادر و دوست در منطقه از این طیفند. اما پارهای از این رسانهها، متعلق به اردوگاه دشمنان انقلابند و با سردرگمی و تعجب از این حضور گزارش میکنند و از بس صحنه غیرقابل باور و خلاف پیشتحلیل آنهاست، حتی دست به سانسور میزنند و از رسانه که در حقیقت باید ابزار آگاهیبخش باشد، به مثابه آخرین و البته مؤثرترین جنگابزار علیه ایران اسلامی و وارونهنمایی دستاوردها، موفقیتها و پیشرفتهایش بهره میگیرند. این رسانهها خود را شکست خورده احساس میکنند؛ چرا که حقاً برای جنگ شناختی علیه ایران در ماهها و هفتههای اخیر با اسم رمز «مهسا امینی» سنگ تمام گذاشته و طراحان و پروژهبگیرانشان به آنها گفته بودند این بار دیگر کار انقلاب و نظام اسلامی ایران تمام است! اما نه تنها این طور نشد، بلکه آمریکاییها با ناامیدی از همه بازیگران میدانی، به شخصیت کارتونی و مضحک کسانی که ادعا میکردند شرایط برای جنبش و انقلابی نو در ایران فراهم است پی بردند و همه آنها از چشم اربابانشان افتادند. البته عاقبت دریوزگی جزء این نیست. اگرچه برای آنها درس عبرت نخواهد شد، اما برای جوانان و نوجوانان ما درسآموز بود. آنها عظمت و بزرگی انقلاب و پیوند قلبی مردم با انقلاب و امام جامعه را دیدند؛ این عامل معنویت و باور همان چیزی است که دشمنان انقلاب نمیبینند و لذا نمیتوانند معناداری این حضور شگفتیساز را دریابند.
✍️ #فتحالله_پریشان
http://Eitaa.com/samenbr
6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 روایتهای زنده شبکه سه، صدای منوتو را در اورد
❄️🌹❄️
🔹مدتی است که شبکه سه در قالب برنامه سیاست خارجی به کشورهای مختلف سفر میکند و به صورت زنده و مستقیم از واقعیتهای کشورهای دنیا میگوید.
🔺بارها صدای رسانههای وابسته از این نوع شکست روایت غالب و سانسور در آمده است. اخیرا نیز دکتر خانعلی زاده به آمریکای جنوبی سفر کرده است و هر شب روی آنتن شبکه سه ماجراهای آمریکای جنوبی را روایت میکند.
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷
📸 عادی سازی کشف حجاب و کلاه فرمالیته شهروندان ایرانی در آپارات!
❄️🌹❄️
🔸اگر قرار است آپارات، یوتیوب شود، پس دیگر چه نیازی است به فیلتر یوتیوب؟!
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷
📝 ایران در جمع ۲۰ کشور صاحب نیروگاه برقابی جهان
❄️🌹❄️
🔻در فهرست ۲۰ کشور برتر جهان در حوزه ظرفیت نیروگاههای برقابی، چین در صدر و رتبه دوم به برزیل تعلق گرفته. آمریکا، کانادا، روسیه، هند و ژاپن در رتبههای بعدی قرار دارند.
🔹ایران با ظرفیت ۱۲.۲ هزار مگاواتی برق تجدیدپذیر رتبه ۱۹ را به خود اختصاص داده. براساس این آمار ۱۳.۵ درصد از برق کشور از این طریق تامین میشود.
🔺براساس گزارشات بینالمللی، توربینهای برقابی ایرانی با بزرگترین شرکتهای سازنده در این حوزه از جمله زیمنس آلمان و جنرال الکتریک آمریکا توان رقابت دارد.
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷
🎥 گفتگوی تصویری
❄️🌹❄️
🎙 سخنران:امیر حسین منطقی- استاد دانشگاه
✅ موضوع: ارکان جهادتبیین
⏰ زمان: سه شنبه ۲۵ بهمن ماه ساعت ۲۰:۳۰
❌ لینک ورود به نشست:
🆔 https://rubika.ir/ahlolbasar