🔅هزینه سرسام آور نظامی ایران
🔻هزینه ی نظامی ایران در سالهای واپسین شاهنشاهی به راستی سرسام آور بود و در ۱۹۷۷(۵۵-۵۶) به ۱۰.۶ درصد تولید ناخالص ملی رسید .درحالی که این درصد در فرانسه ۳.۹ در انگلستان ۴.۸ در ترکیه ۵.۵ و در عراق ۸.۷ بود .در آن سال ایران با تمام همسایگان خود روابط دوستانه داشت و هیچ گونه خطر از هیچ سو نبود و در نتیجه چنین هزینه ی چشمگیری نظامی را به هیچ رو نمیتوان توجیه کرد
📚خاطرات اسدالله علم.جلد اول،ص۸۰
🔅وابستگی ایران به امریکا
🔹جریان مسافرت نمایندگان سناتورها را که در مورد فسلفه و لزوم فروش اسلحه به ایران مطالعه کنند ورفتن آنها را به بندرعباس و ترتیبی را که داده بودم عرض کردم که آنها را مجموعا اداره کردیم و فکر نمی کنم گزارش نامناسبی بدهند.(شاه)ضمن اظهار خوشوقتی خندیدند.فرمودند:ما را ببین اسیر چه گه هایی هستیم . سه تا پسره جُعَلّق کونی راجع به سرنوشت ما باید تصمیم بگیرند.تازه اگر اینها بگویند خیر،آمریکا نباید به ایران اسلحه بدهد .
📚خاطرات اسدالله علم .صفحه ۵۰۸.جلد پنجم
#پهلوی
وزیر خزانه داری امریکا :
شاه یک احمق است
🔅نظر عجیب و قابل ویلیام سایمون و هنری کسینجر در مورد محمدرضاشاه به روایت فریدون هویدا
📚فریدون هویدا . ص ۱۴۱.۱۴۲
#تاریخ_پهلوی
@pahlaviiran
instagram.com/pahlavi.iran
🔅مقایسه وضعیت نامطلوب آموزش و بهداشت ایران با کشورهای با درآمد کمتر در جهان
🔻بر پایه ی گزارش سال ۱۹۷۹ بانک جهانی،درصد اشخاص بالغ باسواد در ۱۹۷۵،درتانزانیا ۶۶،درترکیه ۶۰ و در ایران ۵۰ بیش نبود و همچنین در ۱۹۷۷ انتظار عمر متوسط در ترکیه ۶۰ و در ایران ۵۲ و در هندوستان و تانزانیا ۵۱ سال بود . به زبان دیگر چه در زمینه ی آموزشی و چه در زمینه ی بهداشتی وضع ایران از کشورهایی که درآمد کمتر یا خیلی کمتر داشتند، بهتر نبود.
📚خاطرات علم،جلد پنجم،صفحه ۱۱۷ و ۱۱۸
@pahlaviiran
instagram.com/pahlavi.iran
🔅تانک های چیفتن انگلیس
🔻در پایان دیداری که سفیر انگلیس از علم می کند ، به،طور خصوصی به او یادآور می شود اگر چه معامله ی ۸۰۰ تانک چیفتین به،سود صنایع و خزانه ی کشور اوست و به ایجاد کار در آنجا کمک می کند ، ولی این تانک ها برای زمین های کوهستانی،رودخانه ای یا باتلاقی (اشاره به مرز های جغرافیایی ایران ) نامناسب است.وانگهی نگهداری این تانکها دشوار و نیازمند دانش افراد فنی ورزیده ایست که در ایران فراهم نیست .بعد هم معلوم شد قدرت واقعی موتور این تانکها از انچه در دفترچه مشخصات نوشته کمتر است .
📚خاطرات اسدالله علم . جلد اول. ص۷۸
@pahlaviiran
instagram.com/pahlavi.iran
🔅بذل و بخشش فرح پهلوی از بیت المال به پادشاه آلبانی با دستور شاه
🔸️شنبه ۱۶ اسفند۵۴
صبح شرفیاب شدم.به عرض رساندم که علیاحضرت شهبانو امر میفرمایند صدهزاردلار دیگر هم از طرف بانک عمران به پادشاه آلبانی قرض داده شود.با آنکه تا کنون چهارصدهزارلار قرض گرفته است.فرمودند:چه باید کرد ؟ بدهید !
📚خاطرات اسدالله علم. جلد پنجم صفحه ۵۰۳
@pahlaviiran
instagram.com/pahlavi.iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔞🔞🔞🔞
📽فیلم سخنان مسئول حفاظت کاخ های سلطنتی از فساد اخلاقی اشرف پهلوی(خواهرشاه) و سکس وی با حیوانات!
پیشاپیش از درج این کلیپ عذرخواهی میکنیم!فقط باب روشنگری میباشد!
@pahlaviiran
۹ میلیارد دلار وام بلاعوض شاه به کشورهای استعمارگر در سال ۱۹۷۴
#تاریخ_پهلوی
🔅 @pahlaviiran 🔅
آیا میدانید سرچشمه رود هیرمند و بخش اعظمی از زمین های شرق کشور در پیمان سعد آباد توسط رضاشاه و با دخالت انگلیس به افغانستان واگذار شد و باعث خشکسالی و بی آبی سیستان و بلوچستان شد ؟
🔸تهیه شده در کانال تاریخ پهلوی
@pahlaviiran
instagram.com/pahlavi.iran
اعزام نیرو و تجهیزات نظامی ایران برای سرکوب مردم ویتنام به درخواست امریکا
@pahlaviiran
instagram.com/pahlavi.iran
⛔️بزرگترین ننگ تاریخی دوران حکومت رضاخان و جدایی بخش اعظمی از ایران و دادن مناطق استراتژیک به همسایه های ایران در پیمان سعد آباد
💠رضاشاه پهلوي ارتفاعات آرارات در غرب ايران را به تركيه، قسمتهائي از شرق ايران را به افغانستان و منطقه سوق الجيشي اروند رود (شط العرب) را به عراق بخشيد.
@pahlaviiran
⛔️خیانت بزرگ تاریخی و پیشکش نیمی از شط العرب( اروند رود ) به عراقی ها توسط رضاشاه و با دخالت انگلیس
🔴مناقشات ایران و عراق
بخش دیگری از مناقشات مرزی این دوره تاریخی، میان ایران و عراق و بر سر حاکمیت بر «اروند» رخ داد. با رویی کار آمدن ملک فیصل اول در عراق، روابط سیاسی دو کشور، در شکل جدیدی آغاز میشود. با استقلال کامل عراق از انگلستان، روابط رسمی دو دولت برقرار میشود. مساله مهم مورد مناقشه «کشتیرانی در شطالعرب» بود. « در سال 1313 دولت عراق به منظور جلوگیری از اعمال حاکمیت ایران در اروندرود با پشتیبانی انگلستان به جامعه ملل شکایت کرد. جامعه ملل طرفین را به مذاکرات مستقیم دعوت نمود و سرانجام بر اثر اصرار و فشار انگلیسیها که علاقه داشتند پیمان منطقهای هر چه زودتر منعقد شود، سرانجام در 4 ژونیه 1937 (13 تیر 1316) قرارداد مربوطه به امضا رسید... در قرارداد تحمیلی 1316 حق کشتیرانی در سراسر شطالعرب –به استثنای پنج کیلومتر آبهای مقابل آبادان تا خط تالوگ- به دولت عراق واگذار شد.» (مهدوی/ ص39و40)
@pahlaviiran
instagram.com/pahlavi.iran
عقده خود بزرگ بینیشاه
فریدون هویدا برادر امیر عباس هویدا در کتاب سقوط شاه می نویسد :توهمات عظمت گرایانه شاه به قدری او را از حقایق دور ساخته بود که حتی سازمان سیا در گزارش محرمانه ب سال ۱۹۷۶ شاه را به عنوان مردی که خطرناک ناشی از عقده ی خود بزرگ بینی او را تهدید میکند ، توصیف میکند .
📚منبع:فریدون هویدا،سقوط شاه .ص۱۵۶
🔸تهیه شده در کانال تاریخ پهلوی
@pahlaviiran
instagram.com/pahlavi.iran
🔹سرباز گارد شاهنشاهی : فکر می کردیم فرح زن سالمی است !
📚منبع:خاطرات مسعود انصاری، پسرخاله فرح پهلوی ص ۱۶۶.۱۶۷
🔸تهیه شده در کانال تاریخ پهلوی
@pahlaviiran
instagram.com/pahlavi.iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ وضعیت بد اقتصادی کشور در دوران پهلوی از زبان شاپور بختیار
این کلیپ برای آن دسته از افرادی که میگویند اگر شاه میماند ژاپن میشدیم و هم اکنون جز کشورهای پیشرفته دنیا بودیم و ...!
@pahlaviiran