6.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥رضاخان بیسواد چگونه رضاشاه شد!
@pahlavikhaen
📙 وزیری که از ترس رضاشاه با تریاک خودکشی کرد
🔹 در ۲۰ بهمن ۱۳۱۵ رضا شاه محمود جم، رضا قالی میرخسروی و علیاکبر داور را به خاطر تردیدی که در معامله و صدور پنبه به شوروی برایش پیش آمده بود به کاخ خود (مرمر) فراخواند و ابتدا امیرخسروی و سپس داور را به باد فحش، و ناسزا گرفته و به طرز بسیار موهنی از اطاقش بیرون انداخت. این اقدام رضاشاه آخرین ضربه بر روحیه به شدت آسیبدیده و پریشان داور وارد ساخت.
🔹علی اکبر داور که سخت نسبت به آینده تاریک خود نومید شده بود، پس از پایان جلسه هیأت دولت در نیمه همان شب و پس از ورود به منزل خودکشی کرد ( با مخلوط الکل و تریاک) و به عمرش پایان داد. رضا شاه که از این اقدام داور به شدت عصبانی شده بود، عمل او را تقبیح کرده و نشریات فقط اجازه یافتند به طور مختصر بنویسند که داور بر اثر سکته قلبی درگذشته است.
📚حسین مکی، تاریخ بیست ساله ایران، جلد ششم، چاپ اول
@pahlavikhaen
🔴صدام ایرانی
🔹بمباران هوایی مردم در زمان محمدرضا شاه نیز ادامه پیدا کرد و در سال 1342 در نبرد گجستان، عشایر بویراحمد به خاک و خون کشیده شدند. در این حمله هوایی به گفته محمد بهمن بیگی، حتی به چادر سفید مدارس هم رحم نشده بود.
📚اگر قره قاج نبود، محمد بهمن بیگی، ص157
@pahlavikhaen
6.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥خاطرات وحشتناک رضاخانی
🔹مهمانی خونین از عشایر کشور که بعد از دعوت و صرف غذا همگی به دار آویخته می شوند و یک طناب دار اضافه می آید که در ....ادامه را در کلیپ ببینید
@pahlavikhaen
8.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 راه آهن رضاخانی
.
🔹راه آهنیکه از هیچ یک از شهرهای مهم ایران جز تهران عبور نکرد و برای منافع انگلیس به جای شرق به غرب از شمال به جنوب کشیده شد!
@pahlavikhaen
🔴مژدگانی خونین
🔹آقای آلبرتو بلیچی، خبرنگار ایتالیایی در کتاب خود قسمتی از مکالمه تلفنی شاه و خواهرش اشرف بعد از زلزله طبس را چنین آورده است:
- اشرف: اعلیحضرت!
- شاه: بله.
- اشرف: داداش من برای شما یک خبر خوب دارم یک مژده!
- شاه: چیه این خبر؟ چی شده؟
- اشرف: (با هیجان) زلزله اومده، طبس با خاک یکسان شده.
- شاه: (با تعجب) اینکه مژده نداره!
- اشرف: چرا مژده نداره داداش؟ کشتار آنقدر زیاده که هم مذهبیها و هم کمونیستها چه بخواهند چه نخواهند باید به آنها برسند.
- شاه: (کمی خوشحال) مگر چقدر کشته شدند؟
- اشرف: خیلی؛ خیلی زیاد، داداش تو خوشحال نیستی؟
- شاه: نه، گمان نمیکنم با خبر این زلزله شورش متوقف بشه؛ ولی تو راست میگی! زلزله همه رو مشغول میکنه؛ ما میتونیم فوری دست به کار بشیم.
- اشرف: (با خوشحالی) دیدی گفتم داداش، دیدی گفتم خدا با ماست! خدا ما رو دوست داره.
- شاه: خبر کی به تو رسیده؟
- اشرف: همین الان، مژده هم دادم، شما هم باید به من مژده بدید.
📚زندگی و عیاشیهای اشرف، آلبرتو بلیچی، ص37
@pahlavikhaen
🔺️سرنوشت متفاوت این ۵ نفر!
شهادت در جبهه
حبس ابد
طرد و خانه نشینی
قتل با ضربات چاقو
رهبری نظام
شهید #مصطفی_چمران ،
عباس امیرانتظام،
مهندس بازرگان،
داریوش فروهر،
رهبر معظم انقلاب
@pahlavikhaen
🔴اروندرود چطور شوهر رفت؟
🔹نوری سعید، وزیر خارجه عراق نزد رضاشاه آمد. بعد از تعظیم با گریه خطاب به رضاشاه گفت: شایسته است ایران به این بزرگی و عظمت و جمعیت و داشتن خلیج فارس و بحر عمان بر کشور ضعیف و نحیف عراق ترحم فرماید و یک راهی برای نفس کشیدن به دریای آزاد به ما بدهد؟!
🔹بعد برای [خر کردن بیشتر] رضاشاه شروع به گریه کرد و گفت: اگر من دست خالی به بغداد برگردم نفوذم لکهدار میشود و شما یک نوکر وفادار را از دست خواهید داد. رضاشاه که در مقابل این حرفها تحت تاثیر قرار گرفته بود [خر شده بود] گفت: جلوی آبادان مال ایران باشد، مابقی مال شما! به همین راحتی!
@pahlavikhaen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تورمی که صدای شاهنشاه را هم درآورد!
@pahlavikhaen
🔴اگرمیخواهیدبدانید آزادی پوشش چه برسرماخواهد آورد تاریخ زن پهلوی را بخوانید
🔖میخواهم دو تاریخ اززنان ایران در زمان پهلوی و انقلاب اسلامی رامقایسه کنیم و نتیجه را بسپاریم به قضاوت شما
📌زن پهلوی ،زنی بود که پهلوی مدعی بود با آزادی و تجدد وترک مظاهر تمدن ایرانی اسلامی زندگی اورا بهبودخواهد بخشید وبرای او عدالت به ارمغان خواهد اورد.اما در عمل آیا برای زن ایرانی متجدد تحول شگرف به وجود آمد؟
📌انچه که تاریخ پهلوی درباره زن از خود به جای گذاشته سینمای مبتذل ،فساد خاندان اشرف،کاباره ها،افزایش شدید طلاق و فقر و زاغه نشینی وفسادبود،اما انقلاب اسلامی دریچه ی دیگری از معنویت و پیشرفت به سوی زن گشود،آمار عجیب زنان محصل ، پزشک،مهندس ،معلم ،مدال های جهانی زنان ورزشکار و دانشمند گوشه ای از دستاورد زن انقلاب اسلامی است .
📌اگر بخواهیم مستنداتی برای ادعایمان از وضعیت زندگی زن متجدد پهلوی بگوییم میتوان به مقاله ای در «روزنامه ایران ما»، تحت عنوان «تقسیم عادلانه ثروت»اشاره کرد که دراین زمینه چنین آمده است:«به ندرت در روزنامهای به موضوعهایی مانند تحول زندگی زنان و تأثیر آن به این که همگی تصدیق می کنند چنین تحولی واقعا انجام گرفته است، بر میخوریم. »
⏪حال این شما و این وجدان شما که کدام نوع سبکزندگی امنیت و تشخص بیشتری برای زن به ارمغان آورده است
منابع :
حسین ابوترابیان، مطبوعات ایران از شهریور 1320 تا 1326، تهران اطلاعات، 1366، ص 56.
برشی از روزنامه های تاریخ پهلوی
@pahlavikhaen