May 11
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
🌸به نام آنکه پرستش حریم شوکت اوست
🌸سپاس و شکر و ستایش سزای رحمت اوست
🌼تو ای دلی که بجویی نشان و علم خدا
🌼تمام آنچه که بینی گواه و آیت اوست
🌸به کهکشان و اتم ها نظر نما و ببین
🌸که ذره ذره ی هستی دلیل قدرت اوست
🌼ببین تمام جهان را به نظم و عدل و حساب
🌼که سال و ماه و کواکب نشان دقت اوست
🌸چه عضوی از تن انسان وجود بی هدف است؟
🌸که هر یکش پی کاری به امر و حکمت اوست
🌼 بشر! تو هم به دو روزی موظفی به جهان
🌼که عمده کار تو اینجا همیشه طاعت اوست
#پژوهش
#خوش_آمد
#تبریک
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
@pajohesh_esfahan
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
🌼🍃🌿🌸
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
مراحل فرایند پژوهش (۱)
پژوهش در رشتههای علمی به شیوههای گوناگون انجام میشود و نمیتوان یک روش مشخص که در همه شاخههای علوم کاربرد داشته باشد، معرفی کرد. با این حال، اصولی کلی بر فرایند پژوهش در رشتههای مختلف حاکم است که بیش از آنکه با هم متفاوت باشند به هم شبیه هستند. پژوهش به هر شکل و در هر رشتهای که انجام شود، همواره پیرو دستورالعملهای مدون و منطقی است که پژوهشگران را در انجام کارشان یاری میکنند. همچنین، به کار بستن این دستورالعملها آنان را قادر میسازد که ضمن کسب اطمینان بیشتر نسبت به درستی نتایج کارشان، نتایج و آثار سایر پژوهشها را ارزیابی کنند. معمولا در گام نخست، همه پژوهشها با یک یا چند پرسش آغاز میشوند. این پرسشها ذهن پژوهشگر را به خود مشغول کرده و او را به تلاش برای پاسخگویی به آنها وامیدارد.
#مراحل_فرایند_پژوهش
🅿️ @pajohesh_esfahan
🌸
🌿🍂
🍃🌺🍂
🌼🍃🌿🌸🍃
🌼🍃🌿🌸
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
مراحل فرایند پژوهش (۲)
در گام دوم، پژوهشگر به جستجو در منابع علمی زمینه موضوعی خود میپردازد و با بررسی دقیق آنها به تصویر روشنتری از میزان دانش موجود در آن زمینه دست مییابد؛ تصویری که مبتنی بر گزارشهای منتشره دیگر پژوهشگران در آن زمینه است. به این مرحله «مرور پیشینه پژوهش» میگویند.
👈 اگر در این مرحله، منابعی برای پژوهشگر مفید باشد و از آنها به نحوی استفاده کند، در گزارش تحقیق خود، فهرستی کامل از همه منابع مورد استفاده را به دقت ذکر میکند. استناد به این منابع ضمن آن که پیوندی بین پژوهش او با پژوهشهای قبلی نشان میدهد، به پژوهش در دست انجام، اعتبار بیشتری میبخشد و ارتباطهای علمی میان پژوهشگران را افزایش میدهد.
#مراحل_فرایند_پژوهش
🅿️ @pajohesh_esfahan
🌸
🌿🍂
🍃🌺🍂
🌼🍃🌿🌸🍃
🌼🍃🌿🌸
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
مراحل فرایند پژوهش (۳)
در مرحله سوم، پژوهشگر به گردآوری اطلاعات و دادههایی میپردازد که میتواند در آینده مبنای تحلیلها و تفسیرهایی قرار گیرد که در پایان به یافتن پاسخ پرسشهای اولیه منجر شود. این بخش از پژوهش که به مرحله گردآوری اطلاعات و داده معروف است، میتواند به شکلهای کاملا گوناگون انجام شود. مثلا در پژوهشهای معمول در حوزههای علوم انسانی و علوم اجتماعی مانند روانشناسی، علوم تربیتی و جامعهشناسی از ابزارهایی مانند پرسشنامه، مصاحبه و دیدن استفاده میشود. در علوم تجربی پژوهشگران در این مرحله به انجام آزمایشهایی میپردازند و تأثیر عوامل مشخصی را در زمینه کار خود مورد سنجش و آزمون دقیق قرار میدهند.
#مراحل_فرایند_پژوهش
🅿️ @pajohesh_esfahan
🌸
🌿🍂
🍃🌺🍂
🌼🍃🌿🌸🍃
🌼🍃🌿🌸🍃
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
مراحل فرایند پژوهش (۴)
در مرحله چهارم، دادههای گردآوری شده به روشهایی چون استفاده از مبانی علم آمار یا تحلیل و توصیف، سازماندهی و دسته بندی میشوند. این سازماندهی و مرتب سازی به نحوی صورت میپذیرد که امکان توصیف و مقایسه نتایج به دست آمده برای پژوهشگر فراهم میشود. توصیف و تحلیل نتایج به دست آمده و یا ترسیم نمودارها و جدولها از روشهای معمول سازماندهی و دسته بندی و خلاصه سازی دادهها به شمار میآید.
#مراحل_فرایند_پژوهش
🅿️ @pajohesh_esfahan
🌸
🌿🍂
🍃🌺🍂
🌼🍃🌿🌸🍃
🌼🍃🌿🌸🍃
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
مراحل فرایند پژوهش (۵)
در مرحله پنجم پژوهشگر میتواند بنا بر تحلیل یافتههای مراحل قبل به تفسیر روشنی از موضوع پژوهش پرداخته و پاسخی برای پرسشهای اولیه خویش بیابد.
شاید بتوان گفت: این گام اصلی ترین مرحله ی یک پژوهش می باشد!
#مراحل_فرایند_پژوهش
🅿️ @pajohesh_esfahan
🌸
🌿🍂
🍃🌺🍂
🌼🍃🌿🌸🍃
🌼🍃🌿🌸
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
مراحل فرایند پژوهش (۶)
در آخرین گام، نتایج پژوهش انجام شده میتواند به یکی از روشهای معمول در انتشارات علمی به صورت چاپی یا الکترونیکی منتشر شود.
مثلا نتایج پژوهشها ممکن است در قالب گزارشهای مفصل یا مختصر تحقیقی، مقالههای علمی مجلهها، رسانههای گروهی، سایتهای اینترنتی یا ارائه در همایشهای تخصصی ملی یا بین المللی انتشار یابد. این نتایج میتواند در آینده مورد استفاده سایر پژوهشگران قرار گیرد و مبنایی برای انجام مطالعات بعدی باشد. اگر پژوهشها از نوع کاربردی باشند، نتایج به دست آمده در اختیار کسانی قرارمیگیرد که میتوانند از آن نتایج برای حل مشکلات موجود بهره گیرند.
خروجی پژوهش ها می تواند در قالب کتاب، مقاله، پایان نامه، مستند و ... تنظیم و روانه بازار شود.
#مراحل_فرایند_پژوهش
🅿️ @pajohesh_esfahan
🌸
🌿🍂
🍃🌺🍂
🌼🍃🌿🌸🍃
✦؛﷽✦
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
1️⃣ نکاتی در مورد انتخاب موضوع
💯علاقه شخصی محقق
💠یکی از عوامل بسیار مهم موفقیت در پژوهش و تسهیل امور تحقیق، علاقه شخصی است. زیرا تحقیق هم مثل هر امر دیگری، دشواری هایی دارد که در صورت نبود میل و کشش از سوی محقق، ادامه کار به نحو مطلوب میسر نخواهد شد. و راندمان کار به شدت کاهش می یابد.
💯عقلی بودن موضوع تحقیق
💠موضوع تحقیق باید به گونه ای باشد که عقلا امکان تحقیق، وجود داشته باشد. مثلا در دوران کرونا، به دنبال کشف مکانی عاری از ویروس کرونا برای ادامه زندگی باشیم. چنین تحقیقی به جهت شدت سرایت ویروس، عقلا محال است.
💯عملی بودن موضوع تحقیق
💠موضوع تحقیق به گونه ای باشد که امکان اجرای تحقیق وجود داشته باشد. مثلا در شرایط کرونا، امکان تحقیقات مداخله ای بر بیماران (آموزش گروهی مطلبی، به بیماران بستری در بیمارستان به مدت حداقل هشت جلسه)، موجود نیست.
لذا موضوع گرچه عقلی است ولی عملی نیست.
#موضوع_یابی
┏━━━━━━━🌺🍃━┓
↪️@pajohesh_esfahan
┗━━🌺🍃━━━━━━┛