مهارت پژوهشگری 👨💻
⏳نکات کاربردی و پیشرفتهی ورد 🎗امروز می خوام یه ترفند خیلی عالی و کاربردی براتون بگم که به احتمال
ˏˋ°•*⁀➷
اول داخل این پست نوشتم لب تاب😉 یادم اومد اشتباه نوشته ام! درستش کردم! 👌😅
خاطرتون هست در یک پست این موضوع رو کار کردیم که بنویسیم لب تاب یا لپ تاپ یا لب تاپ یا لپ تاب ؟ 🥴😬🧐
الان مجدد اون پست رو براتون فوروارد می کنم تا براتون یادآوری بشه 👇مطالعه اش خالی از لطف نیست! خصوصا برای همراهان تازه وارد عزیز و بزرگوار✨🪴
#بدون_تعارف
ღ(¯`◕‿◕´¯) @𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
هدایت شده از مهارت پژوهشگری 👨💻
#غلط_ننویسیم
🔖 لب تاب یا لپ تاپ یا لب تاپ یا لپ تاب ؟ 🥴😬🧐 کدام درست است؟
➰ اگر به فروشگاههای موبایل و کامپیوتر سر زده باشید، حتما بارها دیدهاید که روی یک کاغذ نوشته شده؛ لپتاپ مدلِ فلان موجود است. البته هر کدام از فروشندهها ممکن است یکی از چهار شکل لب تاپ، لپ تاب، لب تاب یا لپ تاپ را به کار برده باشند.
🔖 در این پست قصد داریم درباره نگارش درست این واژه توضیح بدهیم.
➰ ؛Laptop واژهای انگلیسی است که از ترکیب Lap و top ساخته شده است. Lap یعنی بالای زانو و top یعنی روی و در مجموع Laptop به رایانه کوچکی گفته میشود که روی قسمت فوقانی زانو قرار گرفته و استفاده از آن بهدلیل سبکی و کوچکی آسان است.👌
➰ در نتیجه ب صامت در شکل اصلی واژه ی انگلیسی، وجود ندارد. اما چرا در زبان فارسی این کلمه به صورت لب تاب رایج شده است؟
➰ طبق خاصیت زبان فارسی، حروف به مرور زمان شکل آوایی خود را تغییر میدهند. مثلا در بسیاری از لغات، حرف پ به ب تبدیل شده است *در زبان شناسی این تغییر را کمکوشی مینامند* و این تغییر آوایی از گفتار به نوشتار هم سرایت کرده است.
➰ اما باید بدانیم که این تغییر، معنای اصلی واژه را مخدوش میکند و باید از واژه ی *لپتاپ* استفاده کنیم.👌
➰ همچنین بد نیست بدانید که کلمه رایانه کیفی😉 واژهای است که فرهنگستان زبان فارسی به عنوان جایگزین کلمه لپ تاپ پیشنهاد داده است.
#پژوهش
#درست_نویسی
#اطلاعات_پژوهش
@pajohesh_esfahan
╰━═━❀✿❥❀✿❥━═━╯
📬 چگونه یک خلاصهٔ خوب و مفید بنویسیم؟ _ ۵
🏷 خاطرتون هست که تا الان چهار نکته راجع به اینکه چطوری یک خلاصه ی مفید بنویسیم رو یاد گرفتیم.👌 (لطفا هشتگ #خلاصه_برداری رو دنبال کنید تا پست های قبلی براتون نمایش داده بشه.)
🔖 و در این پست پنجمین نکته👇
📬 در خلاصه نویسی به جنبههای حقوقی هم توجه داشته باشین!
🏷 درست هست که زحمت خلاصه نویسی بر عهدهٔ شماست، اما شما مالک متن خلاصهشده نیستین که! هستین؟! 😉 همونطور که ترجمه کردن یک اثر هم – تا زمانی که مالک اصلی تأیید نکنه و این حق رو به شما نده – شما رو به مالک ترجمه تبدیل نمیکنه.
🏷 بنابراین انتشار خلاصهٔ متون، فیلمها، پادکستها و … بدون اجازهٔ مالک اصلی، میتونه به معنای نقض حقوق صاحب اثر تلقی شده و تبعات حقوقی جدی برای شما داشته باشه.
🏷 حتی به تازگی در ایران هم قوانین جدی در این زمینه وجود داره و قانون، اون قدر باز و وسیع تعریف شده که تقریباً هر اثری رو در بر میگیره. حتی کپی یک مطلب از یک کانال ایتایی یا تلگرامی، به فرض این که اون فرد ناشر رسمی هم نباشه و شخصیت حقوقی هم نداشته باشه، میتونه مصداق نقض مالکیت معنوی باشه ⛔️ و قوانین قضایی ایران از صاحب اثر حمایت میکنن.
🏷 بنابراین اگه میخواهید متن خلاصه شده یا مایندمپ و نقشه ذهنی مبتنی بر یک اثر رو به شکل عمومی منتشر کنید، حتماً مطمئن بشین که رضایت صاحب اثر رو تأمین کردهاین.
🏷 نمونههای فراوانی در کشورمون وجود داشته که فرد، متن کامل یا خلاصهٔ کتابی رو به شکل صوتی خونده و در سایت یا کانال خودش منتشر کرده؛ بعداً که صاحب اثر ازش شکایت کرده، مدعی شده که تازه فکر میکرده کاری فرهنگی انجام داده، در حالی که سرقت آثار و نقض مالکیت معنوی، مصداق کار فرهنگی نیست! 🙄🤔
🏷 پس ... مرز بین استفادهٔ منصفانه و سرقت، بسیار باریک هست و در خلاصه نویسی، همیشه فرض کنید: انتشار خلاصه برداری هاتون، مصداق سرقت و نقض مالکیت معنوی هست، مگر این که مطمئن بشین میتونید خلاف آن رو در دادگاه اثبات کنید.
🔖 و نکته ی بسیار مهم آخر اینکه...
🏷 توجه کنین که اشاره به منبع در هنگام انتشار متن خلاصه شده، رافع مسئولیت حقوقی نیست! 🚫 چون حقوق بر اساس اضرار به صاحب اثر تعریف میشه و نه استناد و ارجاع یا عدم ارجاع به منبع اصلی.🚫
📬 ادامه دارد...
#روش_مطالعه
#خلاصه_برداری (۱۱)
#یادداشت_برداری
@pajohesh_esfahan
┗━━ˏˋ°•*⁀➷━━━━┛
؛━⊰♧°♧
از امروز به یاری خدا می خوام برم سروقت یه موضوع فوق العاده جذاب و کاربردی که احتمالا برای خیلی از شماها یه چالش هست! 👇
⚛️ نکاتی مهم در ارتباط با استخراج مقاله از پایان نامه یا رساله (۱)
🔹استخراج مقاله از پایان نامه یا رساله، هم برای رزومهتون خوب هست و هم برای نمره گرفتن در مقاطع تحصیلات تکمیلی و چاپ مقاله در مجلات معتبر ضرورت داره.
🔺پس باید به این کار به عنوان یکی از وظایف مهم خود در طول تحصیل نگاه کنین و پیچوخمهاش رو کاملا بلد باشین.
🔹این کار اونقدرها که میگن سخت نیست اما اگر اصول کار رو بلد نباشین، کمی به دردسر خواهید افتاد و اونوقت هست که نتیجه کارتون هم جالب از آب درنخواهد اومد.
🔺 در این سری پست ها به شما یاد میدم که چطور باید از پایان نامه یا رساله تون، یک مقاله خوب و باکیفیت استخراج کرد.🤔
🔹برخلاف تصور برخی از افراد، تبدیل پایان نامه یا رساله به مقاله، همون کپی پیست کردن بخش های مختلف پایان نامه یا رساله در قالب یک مقاله نیست!!
🔺هرچند محتوای پایان نامه و رساله با مقاله باید یکسان باشه، اما استخراج مقاله از پایان نامه یا رساله به همین سادگی نیست؛ بلکه باید اصول و نکاتی در این کار رعایت بشه.
🔹لذا در ابتدا بد نیست اصول اولیه مقاله نویسی رو در نظر داشته باشید و بدونید مقاله چگونه نوشته می شه.😳
🔺برای اینکه بفهمیم چگونه از پایان نامه یا رساله مون، مقاله استخراج کنیم، باید بدونیم که مقاله با پایان نامه و رساله، از نظر ساختاری تفاوتهای اساسی داره و باید اونها رو اجرا کنیم تا مقاله ی خوبی بنویسیم. پس ... ششدُنگ و با حواسی جمع با ما باشین تا با این تفاوتها آشنا بشین. 😉
#مقاله_نویسی
#استخراج_مقاله
#آشنایی_با_ترفندهای_پژوهشگری
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──❀ ⃟⃟ ❊╌──⊰᯽⊱
🌐 جستجوی پیشرفته در گوگل (۱)
خدمتتون عارضم با جستجوی پیشرفته و حساب شده در گوگل؛
👈 هم مطالب مرتبط با عبارت سرچ شده ی خودتون رو دقیق تر و در مدت زمان بسیار کمی پیدا می کنین.😇
👈 هم دیگه وقتتون بین صفحات نامرتبط تلف نخواهد شد و مستقیما جواب موضوع سرچ شده رو پیدا می کنین.😍
🔹 برای همین در ادامه چند ترفند مهم برای جست و جوی بهینه در گوگل رو با هم مرور خواهیم کرد.👌
🔍 سرچ مختص به واژه
🔹 اگر به دنبال سرچ در مورد موضوعی خاص هستین، بهتر هست که اون رو در داخل دبل کوتیشن قرار بدید تا نتایج دقیق تری از سمت Google به شما ارائه بشه. با قرار دادن عبارت بین (” “) نتیجه ای که دریافت می کنین بسیار دقیق بوده و حاوی مطالبی هست که عینا پیرامون عبارت داخل کوتیشن تهیه شده ان.
مثال 👈 "کلاژن"
🔍 جستجوی چند عبارت به صورت همزمان به کمک OR
🔹 به طور کلی وقتی دو عبارت رو کنار هم سرچ کنین، گوگل تمام نتایج مرتبط با آن دو رو به شما نمایش خواهد داد! یا در کنار هم یا به صورت تکی! حال برای جستجوی قسمت خاصی از عبارت تایپ شده، می تونید بین اون دو، اپراتور OR رو قرار بدید تا نتایج مشخص تری براتون پیدا کنه.
مثال 👈 کلاژن OR پوست
🔍 جستجو به کمک And
🔹 با قرار دادن And بین دو عبارت، گوگل صفحاتی رو به شما نشون خواهد داد که حتما هر دو عبارت قبل و بعد And رو در خود جای داده باشن و تمام صفحاتی که شامل این دو کلمه هستن برای شما به نمایش گذاشته می شه.
مثال👈 کلاژن And پوست
#راهبرد_جستجو
#سایت_پژوهشی
#آشنایی_با_ترفندهای_پژوهشی
@pajohesh_esfahan
┗━━━❥❥••┈┈•━━┛
May 11
🧩 و باز معرفی یک نرمافزار کاربردی دیگه
🔸نرم افزار پژوهیار
🧩 این نرم افزار به افرادی که کار تخصصی پژوهشی مثل رساله نویسی یا پایاننامه نویسی انجام میدن توصیه میشه چون دارای قابلیت های بسیاری هست: 👇
🎗امکان استناددهی هم زمان به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی (برتری ویژه نسبت به اِندنوت، مِنِدلی و ...)
🎗تبدیل خودکار استناد درون متن انگلیسی به فارسی
🎗امکان تفکیک منابع موجود در کتاب نامه بر اساس نوع مدرک (کتاب، مقاله، پایان نامه و …)
🎗قابلیت تفکیک منابع اطلاعاتی در کتاب نامه بر اساس زبان مدرک
🎗پشتیبانی از شیوه های استناددهی ای.پی.ای، ونکوور، شیکاگو، هاروارد و …
🎗استناددهی به انواع آیتم های اطلاعاتی مانند: پایان نامه، کتاب، مقاله، وب، شبکه های اجتماعی، پاورپوینت، متن مصاحبه و ...
🎗امکان نظم و ترتیب دادن به حجم زیادی از منابع اطلاعاتی اعم از مقاله، کتاب، پایان نامه و سایر منابع اطلاعاتی
🎗قابلیت ذخیره کردن صفحات وب و یادداشت نگاری روی اون ها
🎗یادداشت برداری از مقالات ذخیره شده در محیط نرم افزار و امکان انتقال راحت اون ها به وُرد
🎗ایجاد و ویرایش کتاب نامه در انتهای پژوهش به صورت خودکار
و ...
🔸 قیمت نرم افزار با تخفیف 30 %، 42,000 هزار تومان هست و می تونید اون رو از 👈 اینجا تهیه کنید.
🧩 آموزش این نرم افزار کاربردی رو می تونید از لینک های زیر دانلود و مشاهده کنید.
🔸جلسه اول
🔸جلسه دوم
🔸جلسه سوم
⛔️انتشار پست فقط با آدرس کانال لطفا🤗
#پژوهش
#نرم_افزار
#اطلاعات_پژوهش
@pajohesh_esfahan
┗━━ˏˋ°•*⁀➷━━━┛
🌐 جستجوی پیشرفته در گوگل (۲)
🔍 استفاده از علامت –
🔹 به وسیله دستور مِنها می تونیم بخشی از نتایج جستجو رو به طور کامل حذف کنیم. یعنی چی؟؟! 👈 به طور مثال شما قصد دارین در مورد "تاثیر کلاژن بر پوست" اطلاعات کسب کنین ولی قصد دارین سایت دیجی کالا رو از نتایج خودتون حذف کنین تا تبلیغ لوازم آرایشی این سایت برای شما نمایش داده نشه 👌 برای رسیدن به این هدف تنها کافی هست پس از سرچ عبارت مورد نظر خودتون، علامت مِنها رو قرار داده و دیجی کالا رو بعد اون تایپ کنین.
🔍 علامت * در جستجوی پیشرفته گوگل
🔹 گاهی اوقات هم پیش میآد که کلیتی از موضوع رو می دونید ولی به دنبال یافتن پاسخ دقیق سؤال خودتون هستین. به طور مثال تنها بخشی از یک موضوع رو به خاطر دارید و عنوان دقیق اون رو نمی دونین. برای سرچ کردن صفحات مرتبط با این موضوع اول علامت * رو قرار بدید و بعدش بخشی از موضوع رو که به خاطر دارین، تایپ کنین. به عبارت ساده تر شما با گذاشتن * به گوگل دستور میدین که جای خالی عبارت سرچ شده رو براتون پر کنه و نتایج دقیقی رو به شما نشون بده.
🔍 سرچ با فرمت خاصی از فایل
🔹 این نوع سرچ برای افرادی هست که به دنبال سرچِ فرمت خاصی از فایل هستن. به عنوان مثال اگه قصد دارین فایل PDF در مورد موضوع مدنظرتون پیدا کنین، بعد از نوشتن موضوع، عبارت filetype :pdf رو قرار بدید تا تمامی نتایج معادل عبارت با فرمت پی دی اف برای شما نمایش داده بشه. مثل وقتی دنبال پی دی اف مقاله ای هستین!👌
#راهبرد_جستجو
#سایت_پژوهشی
#آشنایی_با_ترفندهای_پژوهشی
@pajohesh_esfahan
┗━━━❥❥••┈┈•━━━┛
خوب...
🔖 تا اینجا در یازده پست تقریبا تمامی نکات مربوط به #خلاصه_برداری رو با هم یاد گرفتیم.
🔖 و از امروز میرم سروقت یادداشت برداری و فرقش با خلاصه نویسی
📬 یادداشت برداری چی هست و چه کاربردی داره؟
🔖 در یادداشت برداری شما نکته یا نکاتی رو در متن درس یا کتاب دیدهاین و فکر میکنین این نکتهها ممکن هست در جای دیگری به کارتون بیان. به همین علت اونها رو از متن جدا کرده و برای خودتون نگه میدارین. حالا یا با حاشیه نویسی کنار کتاب یا نوشتن در دفترچه یادداشت تون یا با هایلایت کردن👌
🔖 البته... یادداشت برداری میتونه شامل خلاصه نویسی هم باشه. مثلاً ممکن هست هنگام خوندن یک کتاب علمی ببینین که نویسنده در بین صحبتهاش به داستان چگونگی ایجاد سیاره ها اشاره کرده. شما حس میکنین این داستان رو روزی جایی لازم خواهید داشت. پس از روی اون یادداشت برداری میکنین. یعنی خیلی کوتاه، داستان تشکیل سیارات رو نکته برداری می کنین.
🔖 در عین حال، اگر نویسنده داستان رو با جزئیات زیاد شرح داده باشد و شما هم اون رو در آینده نیاز داشته باشین، همزمان مجبور خواهید بود از تکنیک های خلاصه نویسی هم استفاده کنین.
🔖 پس یادداشت برداری و خلاصه نویسی یه جورایی هم شبیه هم هستند و هم؛ با همدیگه فرق دارند! 👀🤔
📬 ادامه دارد...
#پژوهش
#روش_مطالعه
#خلاصه_برداری
#یادداشت_برداری (۱)
#اطلاعات_پژوهش
@pajohesh_esfahan
┗━━ˏˋ°•*⁀➷━━━━┛
آموزش مهارتهای مطالعه به کودکان و نوجوانان.pdf
1.23M
📔 آموزش مهارتهای مطالعه به کودکان و نوجوانان
📗 نویسنده: دکتر حسن توزنده جانی
🏷 این کتاب با هدف ایجاد عادت مطالعه در کودکان و نوجوانان و آشنایی والدین، معلمان و مربیان با شیوههای آموزش این مهارت به مخاطبان موردنظر تدوین یافته است؛ که در آن اطلاعاتی در رابطه با کاربرد تواناییهای کلامی (زبانی) و عملی جهت رشد توانمندیهای زبانی و خواندن کودکان گردآمدهاست. بر این اساس نگارنده نمونههایی از فعالیتهای ساده آموزشی را نیز برای خانوادهها و کودکان ارائه نمودهاست.
#معرفی_کتاب
#منبع_شناسی
#پیشنهاد_مطالعه
@pajohesh_esfahan
┗━━ೃ⁀➷.━━━┛
#غلط_ننویسیم
✍️ الزاما یا لزوما؟!
📩 الزاماً و لزوماً گاه بهاشتباه بهجای هم به کار میرن؛
🗳 واژهی «الزاما» یعنی بهاجبار، بهناچار
ولی ...
🗳 «لزوما» یعنی ضرورتا، بهضرورت که در زبان فارسی، لزوما به معنای «همیشه» هم به کار میره.
📩 به نمونه های زیر نگاه کنین:
📌سکوت لزوما به معنای رضایت نیست. (درست)
📌سکوت الزاما به معنای رضایت نیست. (نادرست)
📌 قیمت بالای کالا لزوماً بهمعنای کیفیت خوب نیست.
(درست)
📌قیمت بالای کالا الزاماً بهمعنای کیفیت خوب نیست.
(نادرست)
📩 پس «الزاما» (=اجبار) رو نباید به جای «لزوما» (=همیشه) به کار برد.
🗳 برای رفع این مشکل و اینکه این دو کلمه رو جا به جا به کار نبرید، میتونید به جای لزوما از قید فارسی «همیشه» یا کلماتی مثل اون استفاده کنید! (به یاد خانم شیرزاد😅)
#تایپ_تحقیق
#درست_نویسی
╭┈─────────
𝓲𝓭 ➤@pajohesh_esfahan
╰┈─────────
هدایت شده از مهارت پژوهشگری 👨💻
🖇 امام باقر عليه السلام در حدیث تأمل برانگیزی می فرمایند:
🔖إيّاكَ وَالتَّسويفَ، فَإِنَّهُ بَحرٌ يَغرَقُ فيهِ الهَلكى
🖇 از امروز و فردا كردن بپرهيز؛ زيرا آن دريايى است كه غرق شوندگان در آن هلاک می شوند.
🔖 تحف العقول، صفحه 285
🖇 امروز و فردا کردن و کار امروز رو به فردا انداختن، باعث غرق شدن در دریای تسویف و سپس ... هلاکت … و ...
🔖 یعنی چی!؟؟
📎 یعنی همینکه می خواهی دیگه نمازهات رو اول وقت و با حضور قلب بخونی یا می خواهی نمازهات رو به جماعت و در مسجد بخونی ولی می گذاری برای بعد…
📎 یعنی همینکه می خواهی هر روز قرآن و دعاهای مفاتیج الجنان رو بخونی ولی می گذاری برای بعد…
📎 یعنی همینکه می خواهی امانت یا پول شخصی رو ببَری پس بدی می گی حالا بعد…
📎 یعنی همینکه می خواهی یک کار خیری بکنی می گی بعد…
📎 یعنی همینکه می خواهی یک فن یا هنری رو یاد بگیری می گی بعد…
📎 یعنی همینکه می خواهی یک کتاب خوب بخونی می گی بعد…
📎 یعنی همینکه می خواهی از یه گناهی که ناخواسته انجامش میدی، توبه کنی می گی بعد…
📎 یعنی همینکه می خواهی پژوهشت رو به سرانجام برسونی و می گی بعد…
و…
📌 عجب سخن قابل تأمل و زیبایی 🤔
🔖 مواظب باشیم در دریای تسویف که اکثرمون دچارش هستیم، غرق نشیم!!
📌 اگه دوست داشتین در این ارتباط بیشتر مطالعه کنین؛ به این یادداشت زیبای آیت الله مصباح یزدی سری بزنید 👈 از تسویف، سستی و غفلت بپرهیز! ༄᭄✿
انتشار پست همراه با آدرس کانال.😷
#پژوهش
#حدیث_گرافی
#فلسفه_پژوهشگری
༺@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏༻
╰┅─────༄᭄✿──┅╯
🔖 خاطرتون باشه در بحث #خلاصه_برداری گفتم؛ ما خلاصه نویسی رو با اهداف مختلفی انجام میدیم.
مثل:
🖇انجام تکالیف درسی
🖇اطمینان از یادگیری
🖇تسهیل مراجعههای بعدی به متن
🔖 حالا می خوام بهتون بگم معمولاً یادداشت برداری هم با یک سری هدف انجام میشه:
📬 اول: تهیه ی ماده خام برای تألیف یک کتاب یا مقاله یا پایاننامه
🔖 اگه تا الان، کتاب یا مقاله یا پایاننامه نوشته باشین، حتماً اهمیت یادداشت برداری رو بیشتر از دیگران می دونید.
🔖 هفتهها، ماهها و گاه سالها یادداشت برداری میکنین و نکتههایی رو که در منابع مختلف میبینید، ثبت و ضبط میکنین تا نهایتاً بتونید اونها رو در بخشی از اثر خود به کار بگیرین.
📬 پس ... همهٔ متنهای تألیفی، به این نوع مادهٔ خام احتیاج دارند.
🔖 نهتنها در یک نوشتهٔ غیرداستانی و علمی، که حتی یک داستاننویس هم به یادداشت برداری و تهیهٔ مادهٔ خام نیاز داره.
🔖 اون باید اطلاعاتی در مورد شخصیتهای داستانش، محل وقوع رویدادها، پیشینهٔ تاریخی، جنبههای فرهنگی و … گردآوری کنه تا بتونه اونها رو مانند روحی در نوشتهٔ خودش جاری کنه و روایتی جذاب، ملموس و باورپذیر خلق کنه.
📬 این شکل از یادداشت برداری همون چیزی هست که از اون با عنوان «فیش برداری» هم یاد میشه.
🔖 و من در پست های قبلی کانال، دربارهٔ #فیش_نویسی کامل توضیح داده ام.
📬 ادامه دارد...
#پژوهش
#روش_مطالعه
#خلاصه_برداری
#یادداشت_برداری (۲)
#اطلاعات_پژوهش
@pajohesh_esfahan
┗━━ˏˋ°•*⁀➷━━━━┛
༻⃘⃕؛❀༅⊹━┅┄
•✿ عرض ســــــــلام و احــــــــــــــترام فراوان دارم خدمت همه ی شما پژوهشگران عــــــــــــــزیز و بزرگوار؛ ✨
؛•❥*ೃهم اعضای قدیمی و ماندگار کانال؛
؛•❥*ೃهم عزیزانی که تازه به جمع ما پیوسته اند و ان شاءالله ماندگار خواهند شد؛
🌼خوشحالم که مطالب کانال مورد توجه تون قرار گرفته و قدم رنجه فرمودید و به جمع ما پیوسته اید.🌼
•✿ دوستان قدیمی می دونند که ما در سه چهار جلسه، بحث عنوان سازی رو با هم دیگه کار کردیم و گفتیم که چطور از موضوعی که داخل ذهن مون هست یک عنوان طراحی کنیم و مقاله یا کتاب یا پایان نامه مون رو بر مبنای اون عنوان شروع کنیم.
•✿ در اون چند پست یاد گرفتیم که عنوان با موضوع فرق داره و حتما باید فرق شون رو بدونیم...
بعد دامنه ی موضوع انتخابی مون رو محدود کنیم و قلمروسازی...
و بعد اون موضوع رو در قالب عبارت استاندارد (عنوان تحقیق) بسازیم و بیانش کنیم.
•✿ و اگر اون پست ها رو با هشتگ #عنوان_سازی مرور بفرمایید مشاهده می کنید که من در انتهای پست آخر این مبحث، گفته ام شاید ادامه داشته باشه؟😅😉 چون مطمئن بودم باز هم در این ارتباط برای برخی سوال پیش میاد. 👌
•✿ همینطور هم شد و با توجه به سوالات مکرر شما الان اومده ام چند تا نکته ی مهم دیگه راجع به عنوان سازی رو براتون بگم.
•✿ که البته این مطالب مربوط به قبل از عنوان سازی هست 🤔 و من همیشه و همیشه اهمیت این چند مورد که در پست بعدی می گم 👇 رو به طلاب و دانشجویان خودم متذکر میشم!
#پژوهش
#عنوان_سازی
#عنوان_تحقیق
#موضوع_تحقیق
#کارگاه_عنوان_سازی
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──♡♡╌──⊰᯽⊱
༻⃘⃕؛❀༅⊹━┅┄
🔹 حالا در این پست می خوام به این نکته اشاره کنم که در راستای انتخاب موضوع و عنوان سازی چند کار دیگه رو هم باید انجام بدین تا این فرایند کامل باشه و شما بهترین نتیجه رو داشته باشید.
🔹 بهتون پیشنهاد می کنم اگه تصمیم به انتخاب یک موضوع و سپس ساختن یک عنوان برای مقاله، پایان نامه، رساله یا کتاب تون دارین، قبل از هر کاری یک سری از موضوعات مورد علاقه خودتون رو لیست کنید.
🔹 مثلا روی یه کاغذی بنویسید من به موضوعات " خطرات هوش مصنوعی، چگونگی تربیت اعتقادی فرزندان، چگونگی تغییر وضعیت فرهنگی جامعه، بحث جمعیت و فرزندآوری، روانشناسی های زرد فراگیر شده، توسعه ی فردی و ... " خیلی علاقهمندم و دوست دارم در این چند حیطه کار کنم.
🔹وقتی این چند مورد رو، روی کاغذ نوشتید و لیست کردید، کمی ذهن تون از آشفتگی نجات پیدا می کنه.👌
🔹 در مرحله ی بعد تک تک اون موضوع ها رو با یه نگاه منطقی و واقع بینانه یه بررسی مجدد داشته باشین. مثلا ببینید این موضوعات به رشته ی شما می خورند یا نه؟! ⁉️تکراری هستند یا نه؟! ⁉️منابع کافی و جامع دارند یا نه؟! ⁉️ دردی از جامعه دوا می کنند یا نه و ...
🔹 مطمئن باشید در این مرحله اگر عاقلانه و منطقی به این موضوعات پیش رو نگاه کنین، یک سری از علاقه مندی هاتون حذف میشه و نهایتش دو یا سه موضوع براتون باقی می مونه.
🔹 در مرحله ی بعدی، شما باز هم باید در مورد اون دو یا سه موضوع با افراد و اساتید متخصص اون گرایش و مبحث مشورت کنید و ببینید موضوعات مورد علاقه تون چقدر فضاهای خالی تحقیقی اون موضوع رو پر می کنند و چقدر نو و کاربردی هستند و نهایتا یک موضوع رو برای خودتون نهایی کنید.
🧩 پس...
🔹 بعد از اینکه از بین موضوعات مورد علاقه تون یک موضوع رو نهایی کردید، اون موقع برید سروقت عنوان سازی!
🔹 نه اینکه چند موضوع رو با هم عنوان سازی کنید و خودتون رو به زحمت بیندازید بعد هم موضوعات از نظر اساتید متخصص اون گرایش رد بشن!
📌 شاید ادامه داشته باشه😅🤦♂️
#پژوهش
#عنوان_سازی
#عنوان_تحقیق
#موضوع_تحقیق
#کارگاه_عنوان_سازی
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──♡♡╌──⊰᯽⊱