🔹حوزه و سازمان روحانیت (قم، نجف، شهرستانها، مرجعیت و...)
1. شناسایی و بازمعرفی مراجع و علما در ابعاد فقهی، فلسفی، کلامی، اخلاقی، عرفانی و... در سده اخیر؛
2. گونهشناسی و ارائه تصویر تحلیلی در تعاملات علمی، اجتماعی و سیاسی حوزه علمیه قم با سایر حوزههای علمیه داخل و خارج کشور در سده اخیر؛
3. تبیین و تحلیل کارکردهای تشکلها و نهادهای اقماری حوزه علمیه قم در ابعاد اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در سده اخیر از جمله حوزههای علمیه خواهران، جامعة الزهرا، جامعة المصطفی و...؛
4. پیشنهادهای راهبردی و کارکردی ارتقای فعالیتهای ساختاری و محتوایی حال و آینده حوزه علمیه قم با استفاده از تجارب سده اخیر؛
5. سیر تاریخی تحولات نهادهای آموزشی و پژوهشی حوزه علمیه قم با تأکید بر سده اخیر؛
6. تحلیل تاریخی شکلگیری ارتباطات حوزه و دانشگاه در سده اخیر؛ (تعاملات علمی، همکاریهای سازمانی، تربیت نیرو و...)؛
7. شیوههای مدیریتی مدارس حوزه علمیه قم در سده اخیر؛
8. سیر تاریخی شکلگیری و تحولات نهاد مرجعیت در حوزههای علمیه؛
9. تحلیل مواضع مراجع و علما در برابر پدیدههایی همچون سکولاریزم و... در سده اخیر؛
10. تحلیل تاریخی، اجتماعی و فرهنگی اشتغال روحانیون در مشاغل غیرحوزوی در سده اخیر.
🔹 حوزه و آموزش و پژوهش
1. مهمترین روشها و برنامههای آموزشی و پژوهشی در سده اخیر حوزه علمیه قم؛
2. تغییرات و تحولات ساختاری و سازمانی آموزش و پژوهش در سده اخیر؛
3. گونهشناسی سنتهای آموزشی و پژوهشی در سده اخیر؛
4. تعامل و ترابط آموزش و پژوهش سده اخیر حوزه علمیه قم؛
5. تعامل و ترابط نظام آموزشی و پژوهشی حوزه و دانشگاه؛
6. تطورات منابع تدوینیافته آموزشی؛
7. منابع مطالعاتی پژوهشپژوهی؛
8. آموزش غیر حضوری و مجازی؛
9. آموزش و پژوهش خواهران در سده اخیر حوزه علمیه قم؛
10. آسیبشناسی عملکرد آموزش و پژوهش حوزه علمیه قم در سده اخیر؛
11. کارکردشناسی مراکز و مؤسسات آموزشی و پژوهشی اقماری حوزه علمیه قم در سده اخیر؛
12. نقش نظام جمهوری اسلامی در ارتقای آموزش و پژوهش حوزه علمیه قم؛
13. فناوری و روشهای نوین آموزشی و پژوهشی سده اخیر حوزه علمیه قم؛
14. مکاتب و جریانهای پژوهشی سده اخیر حوزه علمیه قم؛
15. نقش علمی حوزه در نظام آموزشی و پژوهشی کشور؛
16. جایگاه نظام آموزشی و پژوهشی حوزه در پاسخگویی به نیازهای نظام و انقلاب.
🔹 حوزه و تهذیب و تربیت
1. برنامههای تهذیبی حوزه علمیه قم در سده اخیر؛
2. گونهشناسی روشهای تهذیبی و تربیتی حوزه در سده اخیر؛
3. برترین محصولات، منابع، کتب، رسائل و تقریرات تهذیبی و تربیتی سده اخیر؛
4. نقش حوزه و عالمان وارسته آن در تطورات معنوی جامعه و حاکمیت در سده اخیر؛
5. تهذیب و تربیت اسلامی حوزههای علمیه خواهران سده اخیر حوزه علمیه قم (ایجاد، حفظ و بسط)
6. نقش فرهنگ جهاد، شهید و شهادت در ارتقای تهذیبی و تربیتی طلاب و اساتید؛
7. نقش انقلاب اسلامی در تهذیب و تربیت طلاب و اساتید حوزه علمیه قم؛
8. آسیبشناسی رویکرد تهذیب و تربیت حوزه علمیه قم و روحانیت در ارتباط با جامعه و حکومت؛
9. نقش فعالیتهای اجتماعی و جهادی و خدمترسانی در ارتقای تهذیب و تربیت حوزه و جامعه؛
10. نقش توسل، دعا، مناجات و هیئات مذهبی در تهذیب و تربیت حوزه و جامعه؛
11. نقش ارتباط تهذیبی و تربیتی حوزه با مردم و مردمی شدن آن در ارتقای معنوی حوزه و جامعه؛
12. نقش تربیتیافتگان حوزه در مقابله با معنویتگرایان دروغین؛
13. آسیبشناسی تهذیب و تربیت حوزه علمیه قم در ارتباط با روحانیت، جامعه و حکومت.
🔹 حوزه و عرصههای فرهنگی، تبلیغی و رسانهای
1. کتب، آثار و محتواهای تبلیغی در سده اخیر؛
2. حوزه علمیه قم و نهادهای تبلیغی آن در سده اخیر؛
3. فناوریهای نوین و تطور تبلیغ در سده اخیر از سنتی به روزآمد، جامع و مجازی؛
4. حوزه علمیه قم و تطور روشهای تبلیغی و شبکههای تبلیغی؛
5. تبلیغ و حوزههای علمیه خواهران؛
6. برنامهها و فعالیتهای حوزه علمیه قم در عرصههای فرهنگی و رسانهای؛
7. حوزه علمیه قم و رسانههای ارتباط جمعی در سده اخیر؛
8. حوزه و اعزام مبلغ تخصصی؛
9. تبلیغ و مراجع در سده اخیر؛
10. نقش حاج شیخ عبدالکریم حائری، احیاگر حوزه در احیای تبلیغ؛
11. مراجع ثلاث و احیای تبلیغ؛
12. بررسی تحلیلی آثار و محتواهای تبلیغی در سده اخیر؛
13. شخصیتهای تبلیغی موفق در سده اخیر؛
14. مبلغین خارج از کشور در سده اخیر.
🔶فعالیت مدرسه عالی الزهرا (سلام الله علیها) اردبیل 🔹معاون پژوهش مدرسه عالی الزهرا(سلام الله علیها) اردبیل از برگزاری جلسه دفاعیه پایان نامه سطح سه این مرکز آموزشی خبر داد.
🔹خانم حکیمه نوری معاون پژوهش مدرسه بیان داشت: به حول و قوه الهی ششمین جلسه دفاع پایان نامه طلاب سطح سه رشته تفسیر و علوم قرآن روز یکشنبه 12 دی ماه ساعت 10 صبح به صورت حضوری برگزار گردید.
🔹وی افزود: در این جلسه خانم سمیه جاوید از پایان نامه خود با عنوان « آسیب های اجتماعی طلاق و افزایش سن ازدواج و راهکارهای مقابله با آن از دیدگاه قرآن کریم » با راهنمای حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد شجاعی و داوری حجت الاسلام والمسلمین دکتر کاظم معاضدی دفاع کرد.
🔹معاون پژوهش الزهرا اردبیل گفت: جلسه دفاع، پس از قرائت چند آیه از کلام الله مجید و اعلام برنامه توسط دبیر جلسه شروع و سپس دانش پژوه به ارائه گزارشی از پایان نامه پرداخت.
🔹خانم نوری اظهار کرد: در ادامه داور محترم نظراتشان را درخصوص پایان نامه خانم جاوید مطرح نمودند و استاد محترم راهنما به دفاع از پایان نامه پرداختند و طلبه نیز با ارائه توضیحاتی، از پایان نامه خود دفاع کردند.
@pajouhesh12
🔶معرفی کتاب: 📕تحقيق و پژوهش در كلام مقام معظم رهبري
نام پديدآور : مهدي آقابابايي
مشخصات نشر : قم - انتشارات عطر عترت
موضوع : تحقيق و پژوهش
موضوع : علوم اجتماعي- تحقيق
عناوين اصلي كتاب شامل:
اشاره؛ فهرست مطالب؛ پيش درآمد؛ مقدمه؛ فصل اول: تعريف ، لازمه تحقيق و رسالت آن در حوزه؛ فصل دوم: بايستگيها و پيراستگي هاي تحقيق و محقق؛ فصل سوم: وظايف حوزه هاي علمیه 🔹جهت دانلود به کتابخانه دیجیتالی قائمیه اصفهان مراجعه نمائید.
@pajouhesh12
🔶فراخوان چهاردهمین جشنواره علامه حلی آغاز شد. 🔹بخش ویژه این دوره به مناسبت یکصدمین سالگرد باز تأسیس حوزه های علمیه: «دستاوردهای دانشی و عملکردی حوزه علمیه قم» 🔹گروههای علمی پژوهش، در این دوره از جشنواره عبارتند از: تفسیر و علوم قرآنی، علوم حدیث و درایه، کلام، اخلاق و تربیت، فقه و حقوق اسلامی، فلسفه و منطق، اصول فقه، تاریخ اسلام و تشیع، ادبیات، علوم انسانی (مرتبط با حوزه دین). 👈👈کلیه طلاب با حداکثر سن 35 سال (متولدین 1/1/1365 و بعد از آن) می توانند تا 31 اردیبهشت سال 1401 با مراجعه به معاونت پژوهش مدارس خود یا پایگاه کوثرنت به نشانی kowsarnet.whc.ir نسبت به ثبت نام و ارسال آثار در قالب های جشنواره، اقدام نمایند.
🔶فعالیت های مدرسه عالی الزهرا(سلام الله علیها) اردبیل 🔹طراحی و تدوین بروشور با عنوان:« شاخص های قرآنی مکتب سردار سلیمانی» به مناسبت دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی(ره) توسط اعضای هسته پژوهشی مدرسه
@pajouhesh12
🔶معاونت پژوهش مدرسه عالی الزهرا(سلام الله علیها) از برگزاری نشست علمی- پژوهشی با عنوان «الزامات علمی و فکری مکتب حاج قاسم سلیمانی» بهمناسبت دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی با حضور دکتر مرتضی ابراهیمی خبر داد.
🔹بهگزارش حکیمه نوری معاونت پژوهش مدرسه عالی الزهرا(سلام الله علیها)، دکتر مرتضی ابراهیمی کارشناس علوم سیاسی و عضو هیئتعلمی دانشگاه محقق اردبیلی در نشست حضوری و برخط به مناسبت دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی گفت: مهمترین الزامات فکری و علمی مکتب سردار سلیمانی، شناخت ارکان اسلام و حرکت متناسب با آن است.
🔹وی در باب ویژگیهای انسانی سردار سلیمانی اظهار داشت: داشتن اصل باور و وفاداری به باور از شاخصههای انسانهای فرهیخته و بزرگ است و هر دوی این ویژگیها را سردار داشت و بر همین اساس در ردیف انسانهای مؤمن قرار گرفتهاست.
🔹دکتر ابراهیمی افزود: عجین کردن اخلاق با باور و قرار دادن قدرت در اختیار اخلاق ویژگی دوم سردار سلیمانی است و همین ویژگی او را در بین مسلمان و غیرمسلمان، مجذوب و ممتاز کردهاست.
🔹عضو هیئتعلمی دانشگاه محقق اردبیلی در بخش دیگری از سخنانش به وظایف طلاب در راستای حرکت در مسیر مکتب سلیمانی اشاره کرد و اذعان داشت: اسلام سه رکن دارد که اولین آن رکن اعتقادی و بینشی است و یکی از الزامات مکتب سردار سلیمانی آشنائی نسبت به بعد شناختی و بینشی ایشان است که این اولین گام در جهت قرار گرفتن در مسیر حرکت سردار سلیمانی است.
🔹کارشناس علوم سیاسی دانشگاه محقق رکن دوم اسلام را اخلاق معرفی کرد و افزود: در مکتب سردار سلیمانی تمام اقدامات رفتاری بااخلاق آمیختهاست و همهچیز در اختیار اخلاق قرار دارد چرا که با اخلاق انسان زنده میماند و در تاریخ ماندگار میشود.
🔹در ادامه دکتر ابراهیمی با اشاره به رکن سوم اسلام گفت: توجه به احکام الهی و انجام اقدامات و رفتارهای متناسب با آن احکام و ادارهکردن سیاست همسو با اوامر و نواهی الهی ، بعد دیگری از ابعاد مکتب سردار سلیمانی است که باید شناخته شده و به آن عمل شود.
🔹مدرس دانشگاه محقق اردبیلی در پایان تصریح کرد: تنها اقتضاء و لوازمی که میتواند ما را در دریافت فکر و علم سردار یاری رساند آشنائی با مبانی شناخت سردار از اسلام و عمل کردن براساس مبانی رفتاری و مبانی اجرایی ایشان است در غیر این صورت مکتب سردار برای ما ناشناخته خواهد ماند. 👇👇
@pajouhesh12
🔶بهگزارش حکیمه نوری معاونت پژوهش مدرسه عالی الزهرا(سلام الله علیها) اردبیل، حجتالاسلام و المسلمین سیدحسین موسوی مدرس حوزه های علمیه خواهران و برادران در نشست حضوری و برخط بهمناسبت شهادت حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) گفت: در مسیر هدایت انسان، خداوند متعال همه انبیای خود را یاری کرده و همه ابزارها و امکانات را مسخر پیامبران خود ساخته تا مردم در مسیر حق قرار گیرند.
🔹استاد موسوی با اشاره به نمونههای تاریخی امدادهای غیبی الهی به انبیا(علیهم السلام) اتصریح کرد: امدادهای غیبی و نصرت الهی فقط برای انبیای الهی نیست؛ بلکه هر کسی که بخواهد مردم را به سوی حق دعوت کند در اختیار او قرار داده و نمونه آن در انقلاب اسلامی ایران کاملاً مشهود است.
🔹مدرس حوزه علمیه خواهران بیان داشت: وقتی پیامبر( صلی الله علیه و آله و سلم) برای نبوت اسلام برگزیده شد از همه جهت تحت فشار بود و رومیها و قریشیها و امپراطوری ایران پیامبر را در تنگنا قرار داده بودند در چنین بستری پیامبر با امدادهای غیبی الهی توانست پیروز شود.
🔹ایشان درباره دلیل خلقت حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) گفت: خلقت حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) در شرایط سخت رسالت به طور قطع جایگاه فرزندی نبود؛ بلکه خداوند حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) را برای یاری و نصرت پیامبر خلق کردهاست.
🔹وی تاکید کرد: .تسلی قلب پیامبر و حمایتهای حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) از پدر در موقعیتهای مختلف از جمله در جریان مباهله و غیره همه نشان از یاری پیامبر توسط حضرت زهرا دارد.
🔹استاد موسوی در پایان گفت: تاریخ نشان دادهاست زنده ماندن اسلام و تداوم جانشینی پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در ائمه اطهار(علیهمالسلام) و غیره مدیون جاننثاری زهرای اطهر است و خداوند خواسته با زهرا، پیامبر را یاری رساند و اسلام را زنده نگه دارد.👇👇
@pajouhesh12
🔶معرفی کتاب : فاطمه (ع) اسوه بشر 📕کتاب «فاطمه (ع) اسوه بشر» به قلم «عبدالله جوادی آملی» در 260 صفحه منتشر و در «مرکز نشر اسراء» منتشر شده است.
🔹کتاب «فاطمه (ع) اسوه بشر» در معرفی شخصیت حضرت فاطمه (س) و شامل پنج بخش است.
🔹در فصل نخست با عنوان «کلیات» به بیان مباحثی با عناوین ضرورت شناخت اهل بیت (ع)، گستره شناخت اهل بیت، اهل بیت (ع) بهترین الگوی هدایت، فاطمه (س) آینه تمامنمای اهل بیت، فاطمه (س) الگوی فراجنسیتی و فاطمه (س) الگویی فراتر از زمان و مکان، پرداخته است.
بخش دوم کتاب : به بررسی فضایل و مناقب اهل بیت (ع) و حضرت فاطمه (س) اختصاص یافته است. «حضرت فاطمه (س) در آینه قرآن» عنوان بخش سوم است که طی آن فاطمه (س) در صفای آینه وحی و به روایت آیات و سوره هایی چون آیه تطهیر، آیه مودت، سوره کوثر، سوره قدر و سوره دهر معرفی شده است.
کتاب در بخش چهارم به بررسی و تبیین سیره حضرت فاطمه (س) در ابعاد علمی و معرفتی، تربیتی و آیین همسرداری و اجتماعی و سیاسی پرداخته است.
بخش پنجم کتاب نیز به طرح هفت پرسش و پاسخ پیرامون حضرت فاطمه (س) اختصاص یافته است.
@pajouhesh12
پایگاه اینترنتی جامع احادیث نور
بزرگترین وبگاه حدیثی شیعه : hadith.inoor.ir
حدیث روز :https://hadith.inoor.ir/fa/hadith/103955
معرفی اجمالی پایگاه (https://hadith.inoor.ir/fa/about)
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)
پیشگام در داده پردازی علوم اسلامی
▫️▫️▫️
📢 @noorsoft کانال رسمی نور در ایتا
@pajouhesh12
قهرمانِ پرافتخار.pdf
6.72M
📚 کتابچه : مجموعه بیانات رهبر انقلاب درباره شهید حاج قاسم سلیمانی☝️
@pajouhesh12
کتابخوان همراه نور، فرصت خوب کتاب خوانی!
قابل توجه عموم طلاب حوزههای علمیه
مجموعهای از برترین کتابهای درسی، در سطوح مختلف تحصیلی حوزه، به صورت دیجیتال در اختیار شما است!
با نصب رایگان و عضویت در کتابخوان همراه نور، میتوانید از این کتابها و هزاران کتاب دیگر بهرهمند شوید.
کتابخوان همراه نور دارای نسخه اندروید، ویندوز و سایت اینترنتی است، پس برای کتابخوانی و مطالعه، وقت را از دست ندهید!
www.hamrahnoor.ir
جهت دریافت لینک دانلود عدد ۵ را به ۳۰۰۰۱۰۱۰۸۴ پیامک نمایید.
دانلود نسخه اندرویدی:
www.noorsoft.org/fa/software/View/6706
دانلود نسخه ویندوزی:
www.noorsoft.org/fa/software/View/15539
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)
پیشگام در داده پردازی علوم اسلامی
www.noorsoft.org
▫️▫️▫️
📢 @noorsoft کانال رسمی نور در ایتا
@pajouhesh12
📣آغاز ثبتنام اعضای هیئت علمی، طلاب و دانشجویان برای دریافت بن اعتباری خرید کتاب
📍ثبتنام جهت دریافت بن اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیئت علمی، طلاب و دانشجویان سراسر کشور در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از روز چهارشنبه (بیستودوم دیماه ۱۴۰۰) آغاز میشود. 🔹به گزارش ستاد خبری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، خانه کتاب و ادبیات ایران به نمایندگی از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای سیاستهای ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از نشر کشور در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اقدام به توزیع بن اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیئت علمی، طلاب و دانشجویان سراسر کشور میکند.
از این رو اعضای هیئت علمی، طلاب و دانشجویان سراسر کشور میتوانند از روز چهارشنبه (بیستودوم دیماه ۱۴۰۰) برای دریافت بن خرید کتاب به آدرس ketab.ir مراجعه کرده و ثبتنام کنند.
🔹گفتنی است؛ سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب ۲۵۰ هزار تومان است که از این مقدار ۶۰ درصد، معادل ۱۵۰ هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب بوده و ۴۰ درصد معادل ۱۰۰ هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت بانک صادرات ایران است. همچنین سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیئت علمی ۵۰۰ هزار تومان است که از این مقدار۵۰ درصد معادل ۲۵۰ هزار تومان سهم عضو هیئت علمی و ۵۰ درصد معادل ۲۵۰ هزار تومان نیز برعهده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت بانک صادرات ایران خواهد بود.
🔹یارانه خرید کتاب (بن کتاب) بهصورت «اعتبار خرید» به کد ملی متقاضیان اختصاص پیدا میکند. بنابراین برای ثبت نام نیاز به واریز وجه نیست و سهم خریدار از یارانه اعتبار خرید کتاب هنگام خرید کتاب محاسبه و کسر خواهد شد.
🔹با توجه به بودجه اختصاص یافته و سقف اعتباری تعیین شده برای هر استان، اولویت ثبت نام با متقاضیانی است که زودتر ثبت نام کردهاند. بدیهی است پس از تکمیل ظرفیت و اعتبار استان، امکان ثبت نام متقاضیان جدید نخواهد بود.
🔹لازم به ذکر است؛ لطفا فرایند ثبتنام را تا دریافت این پیامک «یارانه خرید کتاب روی کد ملی شما شارژ شد» ادامه دهید تا عملیات ثبت نام و خرید قطعی و ثبت شود. هر کد ملی تنها یکبار مجاز به دریافت یارانه خرید کتاب (بن کتاب) است. هنگام ثبتنام، شماره تلفن همراه باید فعال، در دسترس و «در اختیار» شخص ثبتنام کننده (کد ملی خریدار) باشد.
دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از سوم بهمنماه آغاز میشود و تا دهم بهمنماه ١٤٠٠ به مدت هشت روز ادامه خواهد داشت. علاقهمندان برای بازدید و خرید کتاب میتوانند به ketab.ir مراجعه کنند.
@pajouhesh12
📌 فراخوان جشنواره گوهرفاطمی
🔴 محورهای جشنواره:
🔰جهاد و ایثارگری
🔰فرهنگ و هنر
🔰دانش و پژوهش
🔰خلاقیت و نوآوری
🔰کارگاه های آموزشی عفاف و حجاب
🔴 قالبهای شرکت در جشنواره:
🔰 آثار علمی پژوهشی (کتاب، مقاله، پایان نامه) در خصوص عفاف و حجاب
🔰 فیلم کوتاه
🔰 عکس
🔰 نقاشی
🔰 دلنوشته
🔰 شعر
🔰 سرود
🔰 تئاتر
🔰 موشن گرافی
🔰 طراحی گرافیت
⏰ مهلت ارسال آثار: ۲۵ دی ماه ۱۴۰۰
⏪ آدرس دبیرخانه علمی جشنواره: قزوین، شهرک کوثر، فلکه سوم، انتهای بلوار بسیج، ابتدای بلوار هجرت، مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قزوین، معاونت پژوهش
⏪ آدرس دبیرخانه هنری: قزوین، بلوار آزادگان، ساختمان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، طبقه همکف، سازمان بسیج هنرمندان سپاه صاحب الامر (ع) استان قزوین
@pajouhesh12
معاونت پژوهش حوزه های علمیه خواهران استان اردبیل
📣آغاز ثبتنام اعضای هیئت علمی، طلاب و دانشجویان برای دریافت بن اعتباری خرید کتاب 📍ثبتنام جهت دریاف
با سلام. به اطلاع می رساند امکان ثبت بن کتاب برای طلاب وجود دارد . طلاب به جای شماره دانشجویی ، کد طلبگی را وراد نمایند.