🔶 معجزه خدا
اصلاً استغفارِ ما و بخشش خدا، درواقع یک معجزه است؛ یعنی خلاف قوانین طبیعت است! «سَیّئه» یعنی آثار سوء گناه که طبق قواعد عالم، باید دامن آدم را بگیرد! گناه مثل این است که من با چاقو، انگشتان خودم را قطع کنم (امام صادق(ع): إِنَّ الْعَمَلَ السَّیِّئَ أَسْرَعُ فِی صَاحِبِهِ مِنَ السِّکِّینِ فِی اللَّحْم؛ کافی/ج2/ص272) استغفار هم مثل این است که بگویم: «خدایا من غلط کردم، حالا دستم را دوباره درست کن!» وقتی از خدا میخواهی که جبران کند، یعنی خدایا تو مهربان هستی
توجه به قوانین حاکم بر حیات، ما را بهسوی خدا سوق میدهد! حتی منهای موضوع دین و قیامت، ما برای همین زندگی چندروزۀ دنیا و همین اهداف دنیایی خودمان هم نیاز به لطف و رحمت خدا داریم. میفرماید: «وَ رَحْمَتی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْءٍ» (اعراف/156) رحمت خدا ابتدائاً همۀ اشیاء عالم و همۀ اشخاص را در بر میگیرد. اما بعد کمکم این رحمت، از افراد بد برداشته میشود و به افراد خوب، اختصاص پیدا میکند.
@panahiian
8.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶بذار روی دستات آب بریزم!
#تصویری
@panahiian
🔶 سمت خدا
وقتی ما به سمت خدا نمیرویم(حتی اگر خیلی هم بد نشویم و جنایتی هم نکنیم) همینکه بهسمت خدا در تکاپو نیستیم و عاشقانه بهسوی خدا حرکت نمیکنیم، همۀ موجوداتِ عالم، با ما بد میشوند؛ چون همه عاشق خدا هستند و دارند بهسمتش حرکت میکنند «یُسَبِّحُ لَهُ ما فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْض» (حشر/24) حالا اگر تو بیاعتنا باشی، آنها با تو بد میشوند؛ در و دیوار و همۀ ذرات و موجودات عالم با تو بد میشوند، آنوقت احساس تنهایی و غربت میکنی.
اما وقتی به ذکر خدا میپردازی و برای رفتن بهسمت خدا تلاش میکنی، میبینی که همۀ ذرات و اشیاء عالم با تو خوب میشوند؛ لباست با تو خوب میشود، آب و غذایی که میخوری با تو خوب میشود، مهربانی این عالم را با خودت میبینی، آنوقت احساس وحشت و تنهایی در تو از بین میرود و دچار غم و غربت نمیشوی.
@panahiian
15.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 راه حل کاهش نارضایتی ها
#تصویری
@panahiian
🔶 راه حل تقویت معنوی توجه به مسائل سیاسی ست!
برای اینکه معنویت خودمان را افزایش دهیم، چهکار باید کنیم؟ یکی از مهمترین راههایش «توجه به مسائل سیاسی» است! بالاترین پاداشها که رضایت خدا و نزدیکشدن به خداوند است، همهاش در امور اجتماعی است؛ در امور فردی نیست! هیچکسی با نماز شب و با دعا و مناجات در موضوعات فردی، آنچنان نمیتواند رشد معنوی پیدا کند که در دعا و مناجات برای جامعۀ اسلامی و برای امور سیاسی، میتواند تقرب پیدا کند.
طبق روایت، نزدیکترین شخص به رسول خدا(ص) در روز قیامت «امام عادل» (مدیر صالح یا سیاستمدار خوب) است (روضهالواعظین/2/466) اگر معنای عمومی امامت را در نظر بگیریم «امام عادل» کل مدیران را شامل میشود؛ یعنی هرکسی که در جایی مدیریت و فرماندهی و ریاست کند و به عدالت و تقوی رفتار کند.
و مبغوضترین و بدترین فرد در نزد خدا، کسی است که در مقام سیاستمداری و سیاستورزی و مدیریت- به جامعۀ اسلامی ظلم کند (همان) بدترین آدم کسی نیست که مرتکبِ قتلها و ظلمها و گناهان فردی شود، بدترین آدم کسی است که مدیر جامعه است و به جامعه ظلم میکند؛ لذا برخی از کسانی که در عرصۀ مدیریتهای اجتماعی یا سیاسی آدم بدی میشوند و مدیریت جائرانه دارند، یکدفعهای دچار سقوط وحشتناک میشوند.
طبیعتاً برای کسانی که مدیر نیستند نیز همین امکان رشد معنوی در موقعیت خودشان وجود دارد. پیامبر(ص) میفرماید: عابدترین مردم کسی است که دلسوز جامعۀ اسلامی است، دلش برای مردم میسوزد و از صمیم دل، تسلیم جامعۀ اسلامی و جمیع مسلمین است (أَنْسَکُ النَّاسِ نُسُکاً أَنْصَحُهُمْ جَیْباً وَ أَسْلَمُهُمْ قَلْباً لِجَمِیعِ الْمُسْلِمِین؛ کافی/3/418)
@panahiian
8.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 وقتی همه با تو بد می شوند!
#تصویری
@panahiian
11.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌱 عشق راه تطهیر دل
👈🏼 عشق واقعی، آثار سوء حسادت، رقابت، خودخواهی، و همۀ بدیها را نابود میکند
#تصویری
@panahiian
💠 حجت الاسلام علیرضا پناهیان
🔶 امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: «هر مقدار که عقل یک آدم بیشتر شود، ایمانش به مقدرات الهی افزایش پیدا میکند و تغییرات عالم را کوچک میشمارد» مرحلۀ اول علم است و اگر توجه کنیم و عقلمان افزایش پیدا کند، ایمانمان به تقدیر الهی بیشتر میشود. در این صورت تغییرات عالم برایمان مهم نخواهد بود. یک نمونۀ جالب از کوچک شمردن تغییرات عالم توسط امیرالمؤمنین(ع) وقتی بود که بعد از جنگ صفین داشتند با مالک اشتر دردِ دل میکردند و از بیوفایی یارانشان شکایت میکردند. مالک اشتر از باب همدردی گفت: ما به هر حال دو جنگ سخت را پشت سر گذاشتهایم و مردم هم طبیعتاً به سمت دنیا مایل هستند، اگر یکمقدار پول خرج کنید مردم به سمت شما تمایل پیدا میکنند! امیرالمؤمنین(ع) در پاسخ به مالک فرمودند: «اینکه از بیت المال بخواهیم به بعضیها زیادی بدهیم امکان ندارد!» بعد فرمودند: «اگر خدا بخواهد، این کار صورت میگیرد و پیروز میشویم و اگر نخواهد، این کار صورت نمیگیرد و ما شکست خواهیم خورد» یعنی حضرت نگاه مالک را به یک جای دیگری بردند و فرمودند به خدا نگاه کن و به زمین نگاه نکن! این نگاهی است که تغییرات عالم را کوچک و بیمقدار میبیند و فقط نگاهش به خداست.
🔷 یکی از علمای بسیار تیزبین در مسائل تاریخی میفرمودند: چند نفر از یاران مسلم بن عقیل بودند که وقتی مسلم در کوفه غریب شد، او را در کوفه کمک نکردند اما قصدشان این نبود که جان خود را حفظ کنند و شهید نشوند، یعنی از مرگ نترسیده بودند، ولی تشخیصشان این بود که دیگر ارزش ندارد ما فدا بشویم، خودشان را نگه داشتند برای امام حسین(ع) و در کربلا هم شهید شدند. اما اگر اینها در همان کوفه به میدان میآمدند و محکم از مسلم حمایت میکردند و شهید میشدند چهبسا ورق برمیگشت و یک اتفاق دیگری رقم میخورد! این «شاید» بر اساس یک سلسله از معادلات خیلی قابل تأمل است؛ اگر آنها خودشان را برای مسلم که نائب امام حسین(ع) بود میکشتند و فدا میکردند شاید مقدرات تغییر میکرد چون خونِ شهید خیلی اثر دارد.
@panahiian
14.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 آینده از آن ایرانیهاست
🔰 طبق روایت، ایرانیها قبل از ظهور اسرائیلیها را نابود میکنند!
🔹یا ابن الحسن! ما پای قدم تو اسرائیل را نابود خواهیم کرد!
🔹همه از خانههای اسرائیلیها فاصله بگیرند...
👈 تجمع بزرگ بیعت با امام زمان(ع)
#تصویری
@panahiian