♦️ استقرار تجهیزات نظامی جدید آمریکایی در افغانستان
🔹 به گزارش بیبیسی، مارك ميلي، رئيس ستاد مشترك ارتش آمریکا گفت که شش بمبافكن دوربرد B-52 و 12 جنگنده F-18 براي محافظت از روند خروج 2500 نیروی نظامی آمريكايی و 16000 پيمانکار غير نظامی مستقر در افغانستان مورد استفاده قرار میگیرد.
🔹 با توجه به روند زمانبر خروج از اول مه تا یازدهم سپتامبر، آمریکا نگران تکرار حملات طالبان به این نیروهاست. تاکنون با وجود تهدیدات طالبان، از اول ماه مه، هیچ حملهای به نیروهای نظامی بیگانه در افغانستان صورت نگرفته است.
🔵 آینده سیاسی ترامپ، بدون حضور در شبکههای اجتماعی
🔻تحلیل
🔹 فیسبوک سرانجام حساب کاربری ترامپ در این شبکه اجتماعی را مسدود کرد. این حساب کاربری پس از حمله حامیان ترامپ به کنگره به حالت تعلیق درآمده بود. گرچه طبق قواعد فیسبوک، این تصمیم به مدت شش ماه یک بار، قابل ارزیابی است ولی بعید است که بار دیگر اجازه تشکیل حساب کاربری به ترامپ داده شود.
🔸 شبکههای اجتماعی بهویژه توییتر و سپس فیسبوک از جمله مهمترین ابزارهای رسانهای ترامپ برای موجآفرینی در تودههای مردم آمریکا و غلبه بر فضای رسانههای رسمی مانند شبکههای خبری تلویزیونی و رادیویی بوده است. حال آیا با ممنوعیت حضورش در این شبکههای اجتماعی، آینده سیاسی او شکل دیگری خواهد گرفت؟
🔸 نظرسنجیها نشان میدهد پس از حمله به کنگره، محبوبیت وی مقداری افول کرده و در حد 35 تا 40 درصد ثابت مانده است ولی پس از آن تاکنون، با وجود عدم فعالیت در شبکههای اجتماعی تغییر محسوسی نداشته است. این رقم کمابیش با میانگین میزان محبوبیت ترامپ در دوره ریاستجمهوریاش نزدیک است.
🔸 به نظر میرسد هسته اصلی حامیان ترامپ در طول ریاستجمهوری وی تثبیت شده و پس از ریزشهای اخیر، ثابت خواهد ماند. گرچه امکان گسترش آن بدون مواهب و امکانات رسانهای و سیاسی کاخ سفید، دشوار به نظر میرسد.
🔸 نکته دیگر اینکه لزوماً اکثر کاربران شبکههای اجتماعی در آمریکا(70 درصد طبق نظرسنجی مؤسسه پیو)، علاقهمند به پیگیری مسائل سیاسی و اشتراک مطالب مربوط به سیاست داخلی و خارجی در این شبکهها نیستند. بنابراین در تأثیرگذاری این شبکهها بر آینده سیاسی ترامپ نباید اغراق کرد.
✅ بخش مهمی از قدرت تبلیغاتی ترامپ در دوران ریاستجمهوریاش مرهون موقعیت حقوقی وی در این مقام بود. بدون آن، بسیاری از رسانهها، بهویژه شبکههای تلویزیونی و رسانههای جریان اصلی از انتشار اخبار مربوط به وی پرهیز خواهند کرد. پس شبکههای اجتماعی را نمیتوان مؤلفهای اصلی و بسیار مهم در آینده سیاسی وی دانست.
🔸چرا انتخابات فلسطین باید دوباره به صحنه برگردد؟
🔹گروه بینالمللی بحران طی گزارشی به موضوع تعویق انتخابات فلسطین و ضرورت احیای نهادهای فلسطینی از طریق برگزاری انتخابات پرداخته است و تاکید میکند که باید تاریخ جدیدی برای برگزاری انتخابات تعیین شود.
🔹اگرچه دلیل ظاهری به تعویق انداختن نامشخص عباس، امتناع اسرائیل از صدور رای در قدس شرقی اشغالی بود، اما سه عامل دیگر نیز وجود داشت که چشمانداز انتخابات را بیش از پیش به خطر میانداخت.
🔹قدرتهای غربی نیز که سالها فلسطینیان را برای ترمیم روند دموکراتیک ترغیب کرده بودند، به وقت آزمایش تا حد زیادی در حمایت از این امر شکست خوردند.
7.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اعتراف کارشناس بی بی سی به قدرت منطقه ای ایران؛ اگر سردار سلیمانی و نیروهایش نبودند، اکنون ایران به قدرت منطقه ای دست پیدا نمی کرد!
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 منطقه در یک نگاه
1️⃣ «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در پیامی به رهبر انقلاب، تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی را تشریح و بر ادامه راه مقاومت تا تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس تأکید کرد.
2️⃣ ارتش رژیم صهیونیستی رزمایش یک ماهه خود را برای آمادگی جهت جنگ تمام عیار در تمامی جبههها از شمال تا جنوب سرزمین اشغالی آغاز کرد.
3️⃣ عربستان اعلام کرد که مناسک حج امسال بر اساس پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود.
4️⃣ برخی منابع خبری از وقوع یک آتشسوزی گسترده در اطراف یک مرکز نظامی در حومه حیفا در سرزمینهای اشغالی خبر دادند.
5️⃣ مهدی سبحانی مدیرکل پیشین دفتر برنامه ریزی و رصد راهبردی وزارت امور خارجه به جای ترک آبادی به عنوان سفیر جدید ایران در دمشق منصوب شد.
6️⃣ هیئت سیاسی جریان آزاد ملی لبنان بهریاست «جبران باسیل» در نشست دورهای خود با صدور بیانیهای از «سعد حریری» نخست وزیر مکلف لبنان خواست به روند تشکیل دولت برگردد.
7️⃣ کمیته ملی راهپیماییهای بازگشت در نوار غزه اعلام کرد، سلسله فعالیتهای میدانی را در حمایت از قدس آغاز خواهد کرد که متعاقبا آنها را اعلام میکند.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 حکایت
داستان ارمنی بادمجان
استادشهیدمرتضی مطهری می فرمود:
در یکی از شهرستانها مردی از کسبه که خیلی مقدس بود، خدا به او فرزندی نداده بود، جز یک پسر، آن پسر برایش خیلی عزیز بود، طبعاً لوس و ننر و حاکم بر پدر و مادر بار آمده بود. این پسر کمکم جوانی برومند شد. جوانی، فراغت، پولداری، لوسی و ننری دست به دست هم داده بود و او را جوانی هرزه بار آورده بود. پدر بیچاره خیلی ناراحت بود و بچه به سخنانش گوش نمیداد، و از طرفی چون یگانه فرزند پدر بود، پدر حاضر نمیشد طردش کند، میسوخت و میساخت.
کار هرزگی فرزند به جایی رسید که کمکم در خانه پدر که هیچ وقت جز مجالس مذهبی (مجلسی) تشکیل نمی شد بساط مشروب پهن میکرد. تدریجاً زنان هرجایی را میآورد، پدر بیچاره دندان به جگر میگذاشت و چیزی نمیگفت. در آن اوقات تازه «گوجهفرنگی» به ایران آمده بود. عدهای علیه این گوجه ملعون فرنگی! تبلیغ میکردند. به عنوان این که فرنگی است و از فرنگ آمده حرام است، و مردم هم نمیخوردند، و تدریجاً مردم آن شهر حساسیت شدیدی درباره گوجهفرنگی پیدا کرده بودند، و از هر حرامی در نظرشان حرامتر بود.
در آن شهر به این گوجه «ارمنی بادمجان» میگفتند. این لقب از لقب «گوجهفرنگی» حادتر و تندتر بود، زیرا کلمه گوجهفرنگی فقط وطن این گوجه را مشخص میکرد، ولی کلمه «ارمنی بادمجان» مذهب و دین آن را هم معین کرد! قهراً در آن شهر تعصب و حساسیت مردم علیه این تازهوارد بیشتر شد.
روزی به آن حاجی که پسرش هرزه و لاابالی شده بود و خودش خون دل میخورد و خاموش بود. اهل خانه خبر دادند که امروز آقا پسر کار تازهای کرده است، یک دستمال «ارمنی بادمجان» با خود به خانه آورده است.
پدر وقتی که این خبر را شنید، دیگر تاب و توان را از دست داد، پسر را صدا زد و گفت: پسر شراب خوردی صبر کردم، دنبال فحشا رفتی صبر کردم، قمار کردی صبر کردم، خانهام را مرکز شراب و فحشا کردی صبر کردم، حالا کار را به جایی رساندهای که «ارمنی بادمجان» به خانه من آوردهای، این دیگر برای من قابل تحمل نیست. دیگر من از تو پسر گذشتم باید از خانه من به هر گوری که میخواهی بروی.
این نمونهای بود از حساسیتهایی که در مورد هیچ و پوچ و یا در مورد امور جزیی پیدا میشود، صد برابر حساسیتی است که در مورد امور اساسی پیدا میشود، کار حساسیت به جایی میرسد که تحمل «ارمنی بادمجان» از تحمل شراب و قمار و فحشا دشوارتر میشود.!
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵افول ابرقدرتی آمریکا در ادبیات اندیشمندان و اندیشکدههای غربی
واحد تحقیقات پنتاگون اخیراً در گزارشی اعلام کرد:
آمریکا در سال 2035، دیگر ابرقدرت جهان نخواهد بود. آمریکا احتمالاً خود را در محیطی مییابد که روسیه یا چین با این کشور برابری میکنند یا حتی در برخی زمینههای اقتصادی و نظامی از غرب پیشی گرفتهاند.
آمریکا و متحدان این کشور در 20 سال آینده در جهانی زندگی میکنند که شکلدهی نظم جهانی در آن به شیوهای که از زمان پایان جنگ سرد مرسوم بوده است بسیار دشوار خواهد بود.
در نظم جهانی آینده، تعدادی از دولتها با اراده سیاسی، ظرفیت اقتصادی و توانمندیهای نظامی، جهان را وادار به قبول نظمی نوین میکنند.
👌قدرتهای نوظهور از جمله چین، روسیه، هند، ایران یا برزیل به شکلی فزاینده نارضایتیشان را از نقش خود، دسترسی و قدرت در درون نظام بینالمللی حاضر اعلام کردهاند.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵نظم نوین جهانی (شیطانی)
✡ نزاد پرستی
🎥 حمله خواننده معروف آمریکایی به جو بایدن؛ اسرائیل یک رژیم بر پایه نژادپرستی است!
💢 "راجر واترز" خواننده معروف گروه "پینک فلوید" با انتشار ویدئویی جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد؛ واترز، ضمن اشاره به حمایت های همه جانبه بایدن از اسرائیل به مانند رؤسای جمهور سابق آمریکا گفت:
🔺 "آقای بایدن! اگر شما را از خانه چند صد ساله خود بیرون می کردند چکار می کردید؟ رژیم اسرائیل آپارتاید است و هرکسی وظیفه دارد در مقابل آن کاری کند"
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4