🔵 چرا باید مرجع تقلید داشته باشیم ؟
🍁در متمدن ترین و مدرن ترین جوامع
بشری خصوصا جوامع دارای دمکراسی تقلید وجود داردوهرفردی در آداب و رسوم وعقایدوالگوهای زندگی و کارهای سیاسی خود فرد یاحزب یا کشور یا جامعه خاصی را ملاک کارهای خود قرار میدهدو از آنان تبعیت میکند .
عده ای از دکارتها ، عده ای از هگل وبعضی از مائو و لنین وامثال آن تبعیت میکنند ، برخی به اصطلاح متمدنها نیز آمریکا و اروپا را الگوی خود قرار داده واز فرهنگ آنان تبعیت میکنند.
درادامه به نمونه هایی از رهبران دینی ادیان مختلف اشاره خواهد شد
🍁جایگاه مرجعیت در مکتب تشیع بلندترین پایگاه معنوی است چراکه سرنوشت دین
وبعضا دنیای جامعه بدست آنها رقم میخورد ، بخشی از وظیفه مراجع تعیین مقدرات دینی مردم است که احکام الهی را بازحمت وقدرت علم و تخصص از منابع اصلی آن استنباط کرده و به زبان قابل فهم برای مردم در رساله عملیه منعکس می نماید تامردم به تکالیف دینی خود عمل کنند
در برخی از برهه های زمانی مرجعیت تقلید در مقدرات سیاسی و اجتماعی مردم نیز بسبار تاثیر گذار بوده است و هرگاه بحران یا خطری جامعه را دچار یاس و افسردگی کرده مقام مرجعیت واکنش نشان داده است
🍁اگر فردمسلمان بخواهد اعمالش را براساس قرآن و سنت انجام دهد باید قرآن و تفسیر آن و علومی که وابسته به آن است را به طور تخصصی یاد بگیرد .
همچنین باید با سنت وعلوم حدیث آشنایی کامل داشته باشد
اما اگر کسی از نظر علم و آگاهی به این درجه و مقام نرسیده باشد عقل حکم میکند از یک یا چند متخصص علوم اسلامی بپرسد و طبق آن عمل نماید ، قرآن هم به همین مطلب تصریح نموده و فرموده :فاسئلوا اهل الذکر ان کنتم لا تعلمون (ازآگاهان بپرسید اگر نمی دانید )
🍁این جمله رو خیلی شنیدیم که تقلید کار میمونه ، این جمله بدلیل نقش و جایگاه مراجع در هدایت جامعه شیعی از طرف دشمنان اسلام و تشیع و بویژه انقلاب اسلامی که نماد حاکمیت مراجع دینی و درصدر آن ولایت مطلقه فقیه میباشد مطرح شده است لذا می بایست همه هوشیار و مراقب باشیم تا در دام دشمنان گرفتار نشویم
🍁نمونه هایی از رهبران و مراجع دینی ادیان مختلف :
👈 مسحیت : پاپ اسقف رم و رهبر کاتولیکهای جهان است ، کاتولیک شاخه ای از مسحیت است . آنها معتقدند ، عیسی(ع) قدرت وصل و فصل کردن و کلیدهای بهشت را به پاپ داده است
👈 پروتستان شاخه ای ازمسحیت است که مبانی آن نخستین بار توسط مارتین لوتر مطرح شد .پروتستانهاامروزه بیشتر در شمال اروپا و آمریکای شمالی سکونت دارند.
👈 یهودیت : خاخام های یهودی عنوانی است مربوط به پیشوای مذهبی و کسی که استاد تورات و دانش کاملی از تورات دارد
👈 بودائیان : دالایی لاما لقبی است که به رهبر دینی بودائیان داده میشود و دارای پیروان فراوانی در جهان می باشد
👈 اسلام ( اهل سنت ) : عبدالعزیز بن عبدا... آل شیخ التمیمی مفتی اعظم ورهبر دینی عربستان و از نوادگان محمد بن عبدالوهاب است
👈 محمد سید طنطاوی امام جماعت مسجد الازهر و شیخ دانشگاه الازهر مصر ، او بالاترین رهبر مذهبی یک میلیارد مسلمان سنی مذهب در جهان بود
👈مفتی اعظم مصر شوقی علام در حال حاضر
🍁 فقهای متاخر اهل سنت معتقد به جواز تقلید و وجوب آن برای عام می باشند ، زیرا هر فرد مکلف به انجام دادن احکام شرعی است و نبودن حجت برای اثبات تکلیف ، موجب زوال آن و طرد شریعت می شود
🍁 نتیجه گیری :
👈 همه ادیان به اشکال مختلف دارای رهبران و مراجع دینی هستند و هدایت جوامع را از نظر دینی برعهده دارند
👈 داشتن یک مرجع تقلید برای فرد نه تنها لازم بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر است و برای خیر دنیا و اخرتمون میبابست مقلد باشیم ( فرد باید یا مقلد باشد یا مجتهد)
👈 ترویج این موضوع که مردم خود آگاه شده اند و دیگر نیازی به تقلید ندارند و فقط خدا و قرآن کفایت میکند از طرف دشمنان دین مطرح میشود
👈 ما وظیفه داریم فرزندانمان را بااین امر مهم اشنا و ضمن روشنگری ،اهمیت آن را گوشزد کنیم چرا که عواقب اعمال و فتار فرزندان مستقیما به والدین برمیگردد .
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔺کشته شدن کارتونیست هتاک به ساحت مبارک پیامبر اسلام(ص)
🔸ویلکس ۷۵ ساله با هتک حرمت به مقام پیامبر اکرم توانسته بود در جوامع دین ستیز غربی برای خود اعتباری دست و پا کند.
🔹او به همراه دو پلیس محافظ، همگی در یک تصادف جادهای کشته شدند.
🔹ویلکس از سال ۲۰۰۷ و پس از بروز خشم مسلمانان و دوستداران پیامبر تحت محافظت پلیس سوئد بود. مسلمانان جهان از همان زمان این رفتار دولت سوئد را نوعی جایزه دادن به اسلامستیزی دانستند.
🔵 دو سناریو درباره انتخابات زودهنگام پارلمانی در عراق
🔻تحلیل
🔹 چند روز بیشتر به زمان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در عراق باقی نمانده است. سناریوهای این انتخابات را میتوان از دو منظر تشکیل فراکسیون اکثریت و انتخاب نخستوزیر مورد ارزیابی قرار داد.
🔸 از منظر تشکیل فراکسیون اکثریت، دو سناریوی کلی وجود دارد: نخست ترکیب صدر، حکیم، العبادی، حزب دموکرات کردستان و الحلبوسی و دوم ترکیب ائتلاف فتح، دولت قانون، فالح فیاض و احتمالاً ائتلاف العزم.
🔸 در وضعیت نخست، مهمترین رکن فراکسیون اکثریت، ائتلاف صدریها با حزب دموکرات کردستان خواهد بود. در این صورت، مهمترین گزینه برای نخستوزیری مصطفی الکاظمی است. اگرچه صدریها در حال تبلیغات روی یک فرد منتسب به جریان خود هستند، اما احتمالاً درنهایت روی الکاظمی توافق خواهند کرد.
🔸 در صورت تحقق سناریوی دوم، شرایط پیچیدهتر میشود. در چنین حالتی، علاوه بر اینکه برخی اختلافات میان ائتلاف فتح و کتائب حزبالله کمرنگ میشود، ایران نیز برای عبور از الکاظمی انگیزههای لازم را پیدا خواهد کرد. در این سناریو، میتوان فردی مانند نوری المالکی را گزینه نخستوزیری دانست. توافق ایران و آمریکا بر نخستوزیری المالکی محتمل است.
🔸 براساس رویدادها و روندهای موجود و در صورت وقوع هرکدام از دو سناریوی بالا، نفوذ ایران در عراق روبه کاهش خواهد بود که بخش اساسی آن سویههای اقتصادی دارد. تهران نیازمند بازنگری در سیاست خارجی خود در قبال عراق است. دگرگونی تدریجی و عبور از اولویتهای سیاسی به سمت تنوعبخشی به روابط اقتصادی ضروری به نظر میرسد.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍مسأله فراتر از قهرمانی حسن یزدانی و امیرحسین زارع در کشتی است.
🔹دعوا، دعوای #ما_میتوانیم و احیای روحیه قهرمانی ملت ایران در تمام عرصههاست. چه کشتی و فوتبال، چه سیاست و اقتصاد.
🏴چقدر آخر این ماه سخت و سنگین است
تمام آسمان وزمین بی قرار وغمگین است
🏴 بزرگتر ز غم مجتبی (ع) و داغ رضا(ع) فراق فاطمه با خاتم النبیین (ص) است
🏴رحلت جانکاه پیامبر مهربانی و رحمت خاتم الانبیاءحضرت محمد مصطفی(ص)
🏴 وشهادت کریم آل طه حضرت امام حسن مجتبی (ع)
🏴 و غروب آفتاب هشتم حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) را تسلیت عرض می کنم.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌🎥 کاریکاتوریست هتاک به پیامبر در شب رحلت آن حضرت کشته شد!
🔺لارس ویلکس، کارتونیست سوئدی که کاریکاتور موهنی از پیامبر اسلام (ص) را کشیده بود و موجب خشم مسلمانان شد، در یک تصادف رانندگی کشته شد
🔵 چین و پاکستان؛ چشم در چشم طالبان
🔻گزارش
🔹 اندیشکده رند در یادداشتی، نوع نگرش پکن و اسلامآباد به حکومت طالبان را مورد ارزیابی قرار داده است. نویسنده معتقد است مقابله با تهدیدات تروریستی و تجزیهطلبانهای که چین در مناطق مرزی با افغانستان مواجه است، میتواند به چالشی در روابطش با پاکستان بدل شود.
🔸 اولین مزیت مشترک چین و پاکستان در قدرتگیری طالبان، تضعیف هندوستان است. چین از طریق توسعه روابطش با کشورهای آسیای میانه بهویژه تاجیکستان درصدد مانعتراشی برای نفوذ دهلینو در آسیای مرکزی بود و اکنون با حضور طالبان در افغانستان، این امر دشوارتر خواهد شد.
🔸 پاکستان نیز با امکان رشد و تقویت روزافزون گروههایی مانند شبکه حقانی، لشگر طیبه و جیش محمد(ص)، بیش از پیش هند را تحت فشار امنیتی قرار خواهد داد. طالبان حتی اگر بخواهد هم بعید است توانایی مهار این گروهها و کنترل تقابل با پاکستان را داشته باشد.
🔸 زمینه مشترک دیگر میان چین و پاکستان، اتصال زمینی دو کشور در چارچوب پروژه «یک کمربند، یک جاده» به وسیله ترکیبی از پروژههای جادهای و ریلی از طریق خاک افغانستان است. این مسأله سودآوری قابل توجهی برای پاکستان خواهد داشت و بخشی مهمی از کریدور اقتصادی چین به سوی اقیانوس هند است.
🔸 اما دو اختلاف جدی در رابطه با نوع مواجهه با طالبان میان دو بازیگر همسایه وجود دارد. اول، هدفگذاری چین مبنی بر مقابله با تأمین مالی طالبان از طریق قاچاق مواد مخدر است که مشخص نیست لزوماً مورد حمایت پاکستان باشد.
🔸 اختلافنظر دیگر، مصادیق گروههایی است که تحت عناوین تروریست یا تجزیهطلب مورد هدف این دو بازیگر هستند. مشخصاً گروههایی که از نظر چین تهدید محسوب میشوند، از نظر پاکستان تهدید نیستند و لزوماً در این خصوص فشاری از اسلامآباد به طالبان وارد نخواهد شد.
✅ نکته مهم اینکه آیا دشمنیِ مشترک دو بازیگر با هند، آنقدر اولویت خواهد داشت که به خاطر آن از برخی اختلافنظرهای دیگر در خصوص حکومت طالبان صرفنظر کرده و همکاری ژئوپلتیک علیه دهلینو را افزایش دهند؟
📄خبرگزاری اسپوتنیک در تحلیلی، مطالبۀ بازگرداندن اراضی تاریخی ایران در قفقاز را حق دولت ایران دانسته و استدلال جالبی آورده:
🔹اگر جمهوری باکو دلیل تاریخی برای تعلق قره باغ به خودش دارد ایران نیز دلایل محکمتر تاریخی برای مالکیت کل قفقاز جنوبی دارد.
🔺 فیسبوک: اختلال ناشی از مشکل تکنیکی است نه حملهی سایبری
🔹نیویورک تایمز در مورد اختلال در فیس بوک، اینستاگرام و واتس اپ به نقل از دو منبع جداگانه در تیم امنیتی فیس بوک نوشته است احتمال این که مشکل در دسترسی به این برنامهها به دلیل حمله سایبری باشد بسیار کم است و احتمالا اختلال ناشی از یک مشکل تکنیکی است نه حمله سایبری
🔹جان گراهام کامینگ از مدیران فیسبوک گفته: مشکل احتمالا از سرورهای فیسبوک است که باعث عدم دسترسی به واتس اپ و اینستاگرام شده است
🔹اندی استون یکی از سخنگویان فیس بوک در توییتر نوشته است: ما خبر داریم که برخی در بخشهایی اژ دنیا در دسترسی به برنامههای ما دچار مشکل شدهاند. در حال تلاش هستیم تا مشکل را به سرعت بر طرف کنیم و بابت اتفاقی که افتاده عذرخواهی میکنیم.
🔵 سیاست ضدتروریسم روسیه در افغانستان
🔻گزارش
🔹 تارنمای نشنالاینترست در مقالهای به نقل از پژوهشگران مؤسسه رند بیان داشته که مسکو در چند سال گذشته روابط خود را با طالبان توسعه داده و موقعیت نیروهای خود را در آسیای مرکزی تقویت کرده است تا از تشدید تهدیدات وضعیت افغانستان علیه خود جلوگیری کند. خلاصهای از این مقاله در ادامه میآید.
🔸 جلوگیری ار تشدید تروریسم در آسیای مرکزی، ممانعت از روند مهاجرت به این کشورها، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و مخالفت با رشد ایدئولوژیهای رادیکال و تکفیری، چهار منفعت امنیتی مهم روسیه در وضعیت کنونی افغانستان است. در این راستا، مسکو میتواند اقدامات زیر را انجام دهد:
1️⃣ پشتیبانی اطلاعاتی از تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان درباره امنیت مرزها و برنامهها و فعالیتهای گروههای تروریستی.
2️⃣ کمکهای بشردوستانه به تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان با هدف حمایت از مهاجران افغانستانی و کمک به مدیریت مرزها و جلوگیری از قاچاق مواد مخدر.
3️⃣ پشتیبانی اطلاعاتی از طالبان در مورد گروههای تروریستی در داخل افغانستان بهویژه داعش.
4️⃣ استفاده از مزدوران روسی یا نیروهای ویژه نظامی در داخل افغانستان و مناطق مرزی آسیای میانه برای مقابله با گروههای تروریستی.
5️⃣ تقویت اقدامات ضدتروریستی علیه اعضای روستبار گروههای تکفیری مانند داعش که به مرور پس از شکست، به روسیه و همسایگان آن بازمیگردند.
6️⃣ حمایت نظامی از تاجیکستان و ازبکستان به منظور عملیاتهای نظامی در مرزها علیه داعش و پرواز جنگندهها علیه اهدافی در داخل افغانستان از درون پایگاههای هوایی در این دو کشور.
✅ روسیه فعلاً سعی داشته از اهرم نیازمندی طالبان به رفع تحریمهای شورای امنیت و همچنین شناسایی رسمی، به عنوان ابزار فشاری علیه این گروه استفاده کند. در عین حال که مدیریت امنیتی افغانستان علاوه بر وضعیت درونی طالبان به رفتارهای بازیگران خارجی بهخصوص پاکستان نیز بستگی دارد که بیش از مسکو به واشنگتن نزدیک است.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 اختلاف در خانه ژنرالهای چهار ستاره
🔹حزب کارگزاران دچار اختلافات عمیق شده است. پس از استعفای فرزانه ترکان از شورای مرکزی، برخی رسانه های اصلاح طلب خبر داده اند که دو چهره قدیمی و استخوان دار این حزب لیبرال نیز آماده جدا شدن از کادر شورای مرکزی هستند.
🔸یدالله طاهرنژاد و حسین مرعشی دو عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی اعلام کرده اند که دیگر تمایلی برای کار سیاسی ندارند. البته خبر استعفای مرعشی خیلی زود توسط رسانه حزب کارگزاران تکذیب شد؛ اما بازهم به نوعی نیمی از خبر درست بود؛ به این معنی که گویا او نیز مانند طاهرنژاد از عضویت در حزب استعفا نداده بلکه استعفایش ناظر به ادامه عضویت در شورای مرکزی بوده است.
🔹روزنامه شرق در گزارشی به وضعیت این روزهای حزب کارگزاران پرداخته و از قول محمد عطریانفر می نویسد: آنها هیچگاه از عضویت حزب انصراف ندادهاند؛ آنها قصد دارند جای خود را در شورای مرکزی به جوانترها واگذار کنند. تدبیر احتمالی آنها متکی به شرایط جدیدی است که حزب تصمیم گرفته پوستاندازی کند.
🔸اگرچه عطریانفر در بخشی از گفتگوی خود خبر از جوان گرایی در حزب و تغییرات اساسی داده است؛ اما در بخشی دیگر حرف های خود را پس گرفته و ادعا کرده است که مخالف جدا شدن مرعشی از حزب کارگزاران است.
🔹 او گفته است که: «بههیچوجه استعفای آقای مرعشی تأثیری بر جایگاه او بهعنوان سخنگوی حزب ندارد و کماکان او سخنگوی حزب کارگزاران است. نکته دیگر آنکه استعفای آقای مرعشی باید در کنگره عمومی کارگزاران مورد بررسی قرار گیرد که من اطمینان میدهم ما در کنگره زیر بار استعفای او نمیرویم و اجازه نمیدهیم او از شورای مرکزی جدا شود.»
🔸پیش از این فرزانه ترکان در انتقاد نسبت به عملکرد حزب خانوادگی هاشمی گفته بود که پدرخواندههای اصلاح طلب جایشان را به جوانترها نمی دهند، ترکان ادامه داده بود:اگر قرار باشد که همیشه دبیر و رئیس ما و کمیسیون سیاسی ما همان افرادی باشند که ۱۵ و ۲۰ سال قبل بودند نمیتوان تغییری حس کرد چراکه این افراد هر کاری که بلد بودند و هرچه به ذهنشان رسیده تا امروز انجام دادهاند، باید اجازه بدهیم که ایدههای نو و جوانهایی که خلاق هستند بیایند و برنامه، کمک و راهکار ارائه بدهند.
🔹سطح اختلافات میان اصلاح طلبان پس از انتخابات بسیار عمیق شده است؛ ژنرال های چهار ستاره ستادی با مصائب بزرگ و عجیب روبرو شده اند؛ آنها از یک سو با بحران ناکارآمدی روبرو شده و بدنه سربازان میدانی و خیابانی خود را از دست داده اند، از سوی دیگر میان رهبران جبهه اصلاحات نیز شکاف های اساسی پیش آمده است. از چند ماه قبل از انتخابات میان کرباسچی و مرعشی بر سر شرکت یا عدم شرکت در انتخابات بحث های جدی درگرفته و حالا زخم ترکش های آن اختلافات حالا سرباز کرده است.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4