eitaa logo
پارادایم
102 دنبال‌کننده
5.2هزار عکس
3.4هزار ویدیو
15 فایل
🔹اهداف کانال پارادایم : ➖ترویج تمدن اسلامی / تشیع ➖نشر دستاوردهای انقلاب اسلامی با محوریت ولایت مطلقه فقیه ➖نقد و به چالش کشیدن سلطه حاکم بر جهان ➖نشر واقعیات تمدن غرب ➖نقدعملکرد مدیران باحفظ حرمت ها ➖ انتشار اخبار و اطلاعات روز در ابعاد مختلف
مشاهده در ایتا
دانلود
🔵 تمایل کره جنوبی به تسلیحات هسته‌ای 🔻گزارش 🔹 اندیشکده «شورای روابط خارجی» به بررسی این موضوع پرداخته که بخشی از نخبگان و جامعه کره جنوبی، تسلیحات هسته‌ای را برای امنیت ملی کره، حیاتی قلمداد می‌کنند. قابلیت‌های تهاجمی کره شمالی در کنار درک کره جنوبی از تهدید چین و اهمیت نقش جهانی کره جنوبی، سه متغیری است که بر این موضوع مؤثر است. 🔸 نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد مردم کره خواستار کسب سلاح هسته‌ای هستند. بخشی از نخبگان کره نیز معتقدند توسعه برنامه موشک‌های بالستیک و همکاری‌های امنیتی سه‌جانبه کره، ژاپن و آمریکا، برای افزایش بازدارندگی سئول کافی نیست. 🔸 برخی از سیاست‌مداران کره معتقدند سئول باید با خروج از ان‌پی‌تی و ساخت تسلیحات هسته‌ای، موقعیت برابری برای مذاکره با پیونگ‌یانگ ایجاد کند. ولی مخالفان، چنین اقدامی را «پوپولیسم هسته‌ای غیرمسئولانه» خوانده‌اند که ضمن نفی خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره، موجب تسری این اقدام به کشورهای جنوب شرق آسیا می‌شود. 🔸 پیشنهاد دیگر برای جبران «عدم تقارن قدرت دولایه (سطوح متعارف و هسته‌ای)» و برقراری «توازن وحشت» میان دو کره، استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی آمریکا در خاک کره جنوبی است. اقدامی که قبلاً میان سال‌های ۱۹۵۸ و ۱۹۹۱ انجام شد ولی جرج‌بوش پدر آن را ملغی ساخت. ولی انعقاد پیمان «اُکیس»، بار دیگر موجب طرح این موضوع در کره جنوبی شد. 🔸 پیشنهاد سوم، انعقاد توافقی میان آمریکا و کره جنوبی شبیه توافق «اشتراک تسلیحات هسته‌ای» ناتو و اتحادیه اروپاست. در این توافق، به سئول اختیاراتی درباره نوع کاربرد این تسلیحات، حتی در خارج از خاک کره اعطا می‌شود و نیازی به وجود سلاح هسته‌ای در کره جنوبی نیست. ✅ به نظر نمی‌رسد واشنگتن تمایلی به نظامی‌سازی برنامه هسته‌ای کره جنوبی داشته باشد. زیرا این امر ادعاهای آمریکا در پیگیری سیاست‌های عدم اشاعه را زیر سوال برده و اهرم آمریکا در مقابل رقبا و دشمنانش را تضعیف می‌سازد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ ﺍﺯ فردی ﭘﺮﺳﯿﺪﻧﺪ : ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻫﻤﻪ دعا ﺑﻪ درگاه ﺧﺪﺍوند ، ﭼﻪ ﺑﺪﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﯼ؟! ▫️ ﺟﻮﺍﺏ ﺩﺍﺩ : ﻫﻴﭻ. ▫️ ﺍﻣﺎ ، ﺑﻌﻀﯽ ﭼﯿﺰﻫﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻡ... ▫️ ﺧﺸﻢ ، ﻧﮕﺮﺍﻧﯽ ، ﺍﺿﻄﺮﺍﺏ ، ﺍﻓﺴﺮﺩﮔﯽ ، ﺍﺣﺴﺎﺱ ﻋﺪﻡ ﺍﻣﻨﯿﺖ ، ﺗﺮﺱ ﺍﺯ ﭘﯿﺮﯼ ﻭ ﻣﺮﮒ. ▫️ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺑﺎ ﺑﺪﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﻧﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﺣﺎلمان ﺧﻮﺏ ﻣﯿﺸﻮﺩ ﮔﺎﻫﯽ با ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻧﻬﺎ ، خیال ﺁﺳﻮﺩﻩ تری داریم... 😊 شادی و نشاط و شادمانی در هر لحظه زندگانی همراه و همدل و همرازتان باد! 🤲 ان شاءالله
🔴 نکته ای عجیب از کودتای ۲۸ مرداد چند روز قبل از کودتای آمریکایی مرداد ۱۳۳۲ ، آیت الله کاشانی همه بی مهری های مصدق و بی حرمتی های طرفدارانش به خود را کنار گذاشت و طی نامه ای دلسوزانه خطر کودتا را گوشزد کرد. اما مصدق نتوانست اختلافات را نادیده بگیرد و در پاسخ به نامه آیت‌الله کاشانی با ادبیاتی عجیب نوشت : " ۲۷ مرداد ماه مرقومه حضرت آقا توسط آقای حسن سالمی زیارت شد. اینجانب مستظهر به پشتیبانی ملت ایران هستم. والسلام " و یک روز بعد شد آنچه شد ... ✍"قاسم اکبری"
🔸انتشار غیررسمی بخش‌هایی از توافق جدید ایران و ۵+۱: آمریکا حداقل تا ۵سال دیگر اجازه خروج از برجام را ندارد 🔹 باقری مذاکره‌کننده ارشد برجام در نشستی خصوصی با خبرنگاران صحبت‌هایی درباره مفاد توافق جدید ایران با ۵+۱ کرده که بخش‌هایی از صحبت‌های مطرح شده به شرح ذیل است. باقری درباره زمان‌بندی پیاده‌سازی توافق در این جلسه اعلام کرده: ۴ زمان اصلی در این توافق وجود خواهد داشت: 🔹 روز جمع بندی: وزرای خارجه نهایی می‌کنند و امضا می‌شود. از همین روز ۳فرمان اجرایی ترامپ ویو می‌شود و نه لغو. همان نهادهای اقتصادی و ۱۷بانک هم در این روز از تحریم خارج می‌شوند. 🔹 روز تایید: ۶۰ روز بعد از روز جمع‌بندی می‌رسیم به روز تایید. این ۶۰ روز برای آن است که مجلس در کشور ما و طرف‌های مقابل کارهای لازم را انجام دهد و هر آنچه لازم است تصویب کند. عملا به جهت تصویب مجلس این ۶۰ روز به درخواست ما گنجانده شد. 🔹 روز باز اجرا: ۶۰ روز بعد لحظه‌ای است که اجرای برجام به طور کامل آغاز می‌شود. ۷ روز قبل از روز باز اجرا، ما طی نامه‌ای اعلام می‌کنیم که ما موافق باز اجرا هستیم و آماده‌ایم که کار را شروع کنیم. این روز از این جهت روز باز اجرا نامیده شد که بناست همان برجام دوباره شروع به کار کند. در این روز آن فرامین اجرایی که ویو شده بود به طور کامل لغو می‌شود. نکته دیگر اینکه مواد هسته ای ما قبل از روز باز اجرا در ایران است و خارج نمی‌شود. 🔹 روز تکمیل: ۴۵ روز بعد از روز باز اجرا همه طرفین باید اجرای تعهدات خود را تکمیل کرده باشند. نحوه راستی‌آزمایی: 🔹 زمان راستی‌آزمایی ابتدا ۲۴ساعت بود. بعد شد ۳۰ ساعت و وقتی ما تحویل گرفتیم شده بود ۴۸ ساعت. ما با وزارت نفت و بانک مرکزی صحبت کردیم و گفتند واقعا شدنی نیست. طبق تدبیری که شد از روز جمع‌بندی که تحریم برخی نهادهای اقتصادی و ۱۷بانک برداشته می‌شود ما می‌توانیم راستی‌آزمایی را تا ۴ماه بعد انجام دهیم. از طرفی از فردای روز تایید تا روز باز اجرا هم فرصت اصلی راستی‌آزمایی است. 🔹 اگر ما راضی نبودیم ۷ روز قبل از باز اجرا نامه می‌زنیم و مثلا می‌گوییم فلان موضوع حل نشده و توسط هماهنگ کننده می‌رود در جلسه کمیسیون مشترک (کمیسیونی که هنوز آمریکا عضو آن نیست) و تصمیم‌گیری می‌شود. نکته این است که کمیسیون همه چیز اجماعی است و اگر ما موافقت نکنیم عملا تصمیم اتخاذ نمی‌شود. 🔹 ۱۶ محدودیت وجود دارد که همه اجماعی است به جز یک مورد آن هم موردی است که آژانس اعلام می‌کند دسترسی داشته باشد و ما نمی‌دهیم و اینجا اجماعی نخواهد بود. لذا برگشت پذیری از روز باز اجراست. 🔹 در مورد اسنپ بک هم چون در برجام آمده است و هم در قطعنامه ۲۲۳۱ نمی‌شود که کلا حذف کنیم. فقط بنا شد کمی این ابزار رو معقول‌تر کنیم. قید و شرط آوردیم که این اتفاق زمانی ممکن است که مبتنی به گزارش آژانس باشد. اگر کشوری هم به طور نامعقول اسنپ‌بک کرد بقیه کشورها باید اقدام او را جبران کنند. 🔹 نکته مهم این است که طرف مقابل تا پایان دوره اول بایدن قطعا از برجام خارج نخواهد شد. از طرفی اگر فردای انتخابات آینده رئیس جمهور آینده بخواهد از برجام خارج بشود طبق توافق باید ۳ سال بگذرد و این با ۲ و نیم سال آینده دوره بایدن می شود ۵ و نیم سال. 🔹 تبادل زندانی هم در زمان آقای عراقچی نهایی شده بود. یک سند هم در زمان ما نهایی شد و آماده ایم اجرا کنیم. خود آمریکایی تعلل کردند و موکول شد به آینده.
📌دن وایتفیلد، نامزد دموکراتِ کنگره‌ی آمریکا: 🔹دلیل وجود این است که بدون فقر نمی‌توانید میلیاردر داشته باشید. 🔹مقدار محدودی پول در ایالات متحده وجود دارد و وقتی تعداد انگشت‌شماری از مردم ۵۰٪ آن پول را احتکار می‌کنند، ۹۹.۹۹٪ از آمریکایی‌ها باید برای ۵۰٪ باقی‌مانده مبارزه کنند. 🔹فقر یک انتخاب سیاست است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔞نگاه استعماری غرب به زن از زبان "مدونا" 🔴چهره ی واقعی غرب مدعی حقوق زنان از زبان "مدونا" ، کسی که خود را برده ی جنسی تهیه کنندگانش معرفی می کند. ‼️، زن تراز اول سبک زندگی غرب در مراسم اهدای جایزه
🔸هشدار پوتین به ماکرون در مورد خطر فاجعه اتمی رئیس جمهور روسیه در تماس با همتای فرانسوی، موانع مستمر در برابر صادرات مواد غذایی و کود روسیه را به ماکرون گوشزد کرد. پوتین هشدار داد که حملات اوکراین به نیروگاه زاپروژیا پیامدهای بسیار وخیمی به همراه دارد و ممکن است به فاجعه بزرگ منجر شود.
✨ 🌸حضرت محمد(ص) : 🍃بدانید همانا درب خانہ فاطمہ درب خانہ من اسٺ پس کسی کہ حرمٺ خانه فاطمہ رابشکند بہ ٺحقیق حجاب خدا را هٺک کرده اسٺ 📚بحارالانوارج۲۲ص۴۷۷
یک جهان زیبایی یک عمر سرافرازی🌸 یک تبسم ناز یک تن سالم🌸 یک دل خوش یک صبح دلنشین و🌸 دنیا دنیا آرزوهای زیبا هدیه من برای شما 🌸 🌸
الهی 🙏 ترسانم از بدی خود😓 ببخش مرا به خوبی خود🙏😔 اول هفته تون بخیر🌷
🔸اعتراف هاآرتص : اسرائیل غیر از شلوغ‌کاری و لفاظی‌های خالی سیاستی درباره ایران ندارد 🔹 یک رسانه صهیونیستی اعتراف کرده رژیم صهیونیستی غیر از شلوغ‌کاری و لفاظی‌های توخالی سیاستی در قبال ایران ندارد.
📸عکس تاسف بار از حواشی دیدار شب گذشته پرسپولیس و فولاد خوزستان نعیم احمدی عکاس ورزشی با انتشار این عکس نوشت: 🔸پدر این دختر بچه زمانی که هواداران فحش میدادن گوشش را گرفته بود. 🔹از ابتدای بازی به استقلال، وريا، نکونام و هاشمی نسب بدترین فحش‌ها داده شد. 🔸شاید اگر هواداران، پرسپولیس و بازیکنان را تشویق میکردن باعث انگیزه می‌شد و راحت فولاد را شکست میدادن.
🔸استفاده موساد از «ایران اینترنشنال» برای جنگ اطلاعاتی 🔹«باراک راوید» خبرنگار معروف صهیونیست در واکنش به نحوه پوشش اخبار مذاکرات وین توسط شبکه سعودی موسوم به «ایران اینترنشنال»، اذعان کرد: موساد به‌طور منظم از این رسانه برای جنگ اطلاعاتی خود استفاده می کند.
🔴 تفاوت از زمین تا آسمان است 🔹همه انتقادات ما از این دولت در جای خود محفوظ و قطعا به مطالبات منصفانه ادامه خواهیم داد ؛ اما اگر بخواهیم عملکرد این دولت با دولت قبل را مقایسه کنیم در برخی زمینه ها تفاوت از زمین تا آسمان است. 🔹مثلا همین مدیریت صنعت برق در تابستان. پارسال در همین روزها به بهانه کمبود برق شاهد جیره بندی و خاموشی های مکرر و ملال آور بودیم. اما امسال ، پیک تابستانی گذشت و اصلا چنین چیزی پیش نیامد. 🔺اینکه پس از فقط یک سال این معضل حل شده بیشتر مربوط می شود به نوع مدیریت صنعت برق در دولت جدید تا دلایل دیگر 🔺حالا اگر قطعی های پارسال به دلیل ضعف مدیریت بوده یا شیطنت یا لج بازی یا عمد در عصبانی کردن مردم ، هرچه که بود آن دولت رفت و یک ملت را با رفتنش خوشحال کرد ... ✍"قاسم اکبری"
🔹تعدادی از خانواده‌های قربانیان #۱۱_سپتامبر به بایدن نامه نوشته‌اند و خواسته‌اند دارایی‌های مسدود شده ۳.۵ میلیارد دلاری را به مردم افغانستان برگردانند. 🔹آن‌ها گفته‌اند: این کار از نظر قانونی مشکوک و از نظر اخلاقی اشتباه است؛ این پول، تنها متعلق به ملت است نه ما. (لینک) 🔺پ. ن: بایدن در ماه فوریه، ۷ میلیارد دلار از وجوه بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرد. قرار شد نیمی از این بودجه صرف کمک‌های بشردوستانه شود و بقیه به خانواده‌های قربانیان ۱۱ سپتامبر اختصاص یابد.
🔵 توافق هسته‌ای احتمالی از نگاه اندیشکده ضدایرانی 🔻گزارش 🔹 بنیاد ضدایرانی «دفاع از دموکراسی‌ها» در مقاله‌ای به ارزیابی توافق احتمالی احیای برجام پرداخته است. نویسندگان این مقاله به استناد جعلیات رژیم صهیونیستی، مدعی تلاش ابران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای هستند. آن‌ها معتقدند اخلال و خراب‌کاری رژیم صهیونیستی در برنامه هسته‌ای ایران، منجر به عقب‌نشینی تهران و در نتیجه انعقاد برجام شد. 🔸 نویسندگان اذعان می‌کنند که مطلوبیت اسرائیل توقف کامل برنامه هسته‌ای ایران حتی در ابعاد تحقیق‌ و توسعه است، در حالی که برجام برای اولین بار به ایران مجوز غنی‌سازی اورانیوم را داد، به تحقیقات موسوم به PMD پایان بخشید و مانع تعمیم نظارت‌های آژانس به سایت‌های نظامی و دفاعی ایران شد. 🔸 در این مقاله دلیل شکست سیاست ترامپ در قبال برنامه هسته‌ای ایران، فرصت ترامپ به تهران برای مذاکره مجدد عنوان شده است. در حالی که به بیان نویسندگان باید «تصمیم نهایی» را می‌گرفت. آنان مشخص نکرده‌اند منظور از «تصمیم نهایی» چیست، ولی به نظر می‌رسد حمله نظامی مد نظر بوده باشد. 🔸 نویسندگان دلیل مقاومت ایران را چهار فرض می‌دانند: اولاً آمریکا اراده‌ای برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ندارد، ثانیاً اسرائیل بدون حمایت آمریکا اقدام به حمله نظامی نخواهد کرد، ثالثاً اقتصاد ایران می‌تواند در برابر فشار تحریم‌ها مقاومت کند و رابعاً تهران با هیچ تهدید داخلی معناداری برای بقای خود مواجه نیست. 🔸 منع تولید مواد شکافت‌پذیر، تداوم تحقیقات «ابعاد احتمالی نظامی» و منع توسعه برنامه موشک‌های بالستیک، سه شرطی است که در این مقاله به عنوان شرایط «توافق بهتر» ذکر شده است. نویسندگان تهدید می‌کنند اگر یک اجماع دو حزبی در کنگره نتواند کاخ سفید را از اعطای امتیاز به ایران منصرف نماید، اسرائیل راهبرد خود مبنی بر «هدف‌گیری سر اختاپوس» را پیگیری خواهد کرد.
📍علی کریمی: از عزاداران امام حسین عذرخواهی می‌کنم 🔹پیشنهاد من فقط این بود که می‌توانیم در اوضاع فعلی نذری‌های دیگری انجام دهیم.
سـ🌸ـلام 🌸🍃صبح یکشنبه تون باطراوت 🌸🍃امیدوارم توشه 🌸🍃امروزتون پُر باشه 🌸🍃از سلامتی، نشاط 🌸🍃دلخوشی 🌸🍃عاقبت بخیری 🌸🍃عشق و محبت 🌸🍃وخوشبختی وشادی
🔴 خیانت به امنیت 🔹آن قدر پلیس مملکت این مظهر احترام به قانون و اقتدار ملی را به انحاء مختلف ضعیف و ذلیل کرده اند که هر روز شاهد معرکه گیری علیه پلیس و دهن کجی به ماموران قانون هستیم. 🔺کجای دنیا یک روز سلیطه ای برای جلوگیری از بازداشت شوهرش بر بالای خودروی پلیس می نشیند و جیغ و داد می کند و مامور بیچاره تنها کاری که از دستش بر می آید فیلم برداری با گوشی شخصی اش است و روز دیگر زنی با پررویی و وقاحت تمام در بازداشت شوهرش اخلال ایجاد می کند و به خودروی پلیس آویزان می شود؟! و بدتر آنکه وقتی می افتد در فضای مجازی ول و رها شایعه می کنند که گشت امر به معروف این زن را از خودرو به بیرون پرتاب کرده است!! 🔹این از خدا بی خبرانی که در تضعیف پلیس نقش داشته اند از برخی مسئولین بی کفایت گرفته تا بعضی خائنین داخلی بدانند که نتیجه این خبط و خطایشان با ناامن شدن جامعه به زودی گریبان خود و خانواده شان را هم خواهد گرفت ... ✍"قاسم اکبری"
⭕️ توییت سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در ۵٣ امین سالروز به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی: ۵۳ سال پیش در چنین روزی۲۱ آگوست سال ۱۹۶۹، صهیونیستها ‌ ⁩ قبله گاه اول مسلمین را به آتش کشیدند و این اولین و آخرین جنایت اشغالگران ‌ ⁩ نبود. ‌ ⁩ تنها راه نجات فلسطین است و مسجدالاقصی و همه مساجد عالم تا آزادی کامل فلسطین، مرکز مقاومت ضدصهیونیستی باقی خواهند ماند.
✳️ گاردین: پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد قبوض انرژی از ژانویه (دی‌ماه) به ۴۲۶۶ پوند در سال برسد که نسبت به زمستان سال‌های قبل، تقریبا ۴ برابر شده است. (لینک)
🇮🇹♻️ کشتار در لیبی... 🔻 با آغاز اولین روزهای استعمار ایتالیا، عمر مختار، شیخ سنوسی، تلاش‌های مقاومت لیبی را سازماندهی و برای نزدیک به بیست سال رهبری کرد.عمر مختار از رهبران برجسته مقاومت لیبی در سیرنائیکا علیه استعمار ایتالیا بود. 🔻 ایتالیا با سیاسی کاری و بعد از یک آتش بس ساختگی و مذبوحانه جهت تقویت نیروهای خود، لیبی را در سال ۱۹۳۲ به سطح یک جنگ تمام عیار رساند. 🔻 حصارهایی از سیم خاردار از دریای مدیترانه تا منطقه واحه جغبوب کشیده شد تا کمک ها و شریان حیاتی را برای نیروهای مقاومت را قطع کند. 🔻 اندکی پس از آن، دولت استعماری ایتالیا برای سرکوب نیروهای مقاومت، اقدام به تبعید گسترده مردم جبل اخدر در کشور لیبی کرد.  🔻 مهاجرت دادن اجباری بیش از ۱۰۰ هزار نفر به اردوگاه های کار اجباری به مناطق سولوق و الاقیلا جایی که باعث شد هزاران نفر در شرایط فلاکت بار جان باختند. 🔻 تخمین زده می‌شود که تعداد لیبیایی‌هایی که در جنگ یا گرسنگی و بیماری جان خود را از دست داده‌اند، حداقل ۸۰ هزار نفر است، یعنی یک سوم جمعیت سیرنائیکا.  🌐 https://www.hmoob.in/wiki/History_of_Libya_as_Italian_Colony
🔵دلایل شکست فرایند صلح افغانستان 🔻گزارش 🔹 «مؤسسه خاورمیانه» در مقاله‌ای به مناسبت گذشت یک سال از حکومت طالبان، به بررسی دلایل شکست آمریکا در افغانستان و ناکامی فرایند صلح پرداخته و چهار دلیل را برای آن برشمرده است: 1️⃣ شکست در نبرد روایت‌ها دولت تحت حمایت آمریکا نتوانست روایت خود مبنی بر کارآمدی در ارائه خدمات به جامعه و مقابله با تروریسم را در اذهان مردم تقویت کند. در مقابل، طالبان موجودیت خود را بر اساس مبارزه با دشمن اشغال‌گر و «دولت دست‌نشانده» او تعریف کرد و روایت خود از یک گروه مبارز و خستگی‌ناپذیر را به خوبی ترویج نمود. 2️⃣ شکست در رهبری مذاکرات صلح بازیگران ذی‌نفع از مذاکرات آمریکا با طالبان چشم‌انداز متفاوتی داشتند. تکنوکرات‌های افغانستان درصدد تسلیم کامل طالبان بودند، رهبری دولت در پی «ادغام مجدد» جنگجویان طالبان با ارتش بود و «مجاهدین» به دنبال «تقسیم قومی قدرت» بودند. به همین دلیل نهایتاً نتوانستند در فرآیند مذاکرات مشارکت کنند. 3️⃣ ساختارهای موازی شورای عالی صلح به رهبری عبدالله‌عبدالله در رقابت دائمی با دولت به ریاست اشرف‌غنی بود. علاوه بر اینکه نقش وزارت امور خارجه، سازمان اطلاعات و شورای امنیت ملی در مذاکرات نیز روشن نبود. این روند با مداخلات خارجی آمریکا، امارات و عربستان پیچیده‌تر شد. 4️⃣ تبدیل صلح به معامله‌ای خارجی نقش ایالات متحده در جلوگیری از صلح مهم است. آمریکا ابتدا با هدف مبارزه با تروریسم به افغانستان لشگرکشی کرد ولی تغییر اولویت‌های سیاست خارجی آمریکا و اهمیت مهار چین، باعث شد بدون آن‌که تغییری در ماهیت طالبان رخ دهد، از افغانستان خارج شود. 🔸 نویسندگان مقاله برای بهبود روند صلح و ثبات در افغانستان، سه توصیه به آمریکا ارائه می‌کنند: افزایش تعامل با سازمان‌ها و احزاب سیاسی، اقلیت‌های قومی و مذهبی و حتی گروه‌های شبه‌نظامی مخالف طالبان؛ رفع تحریم‌های شورای امنیت و آمریکا در ازای آغاز روند سیاسی و تشکیل دولت فراگیر و نهایتاً اتخاذ رویکردی دیپلماتیک و چندجانبه علیه حضور القاعده در افغانستان.
🔵 چالش‌های سیاسی و ژئوپلتیک بریکس 🔻گزارش 🔹 اندیشکده روسی والدی در مقاله‌ای بیان داشته که پنج عضو بریکس، ۴۲ درصد از جمعیت جهان، ۲۴ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان و بیش از ۱۶ درصد از رشد جهانی را شامل می‌شوند. پس این گروه می‌تواند در آینده به عنوان جایگزینی برای گروه اقتصادی G7 در نظر گرفته شود. 🔸 در این مقاله ذکر شده که اعضای بریکس علی‌رغم اختلافات سیاسی و رقابت‌های ژئوپلیتیک، نسبت به خطر نظم تک‌قطبی لیبرال ایالات متحده برای منافع آنها، اشتراک نظر دارند. اما گسترش بریکس با چالش‌هایی مواجه است: 1️⃣ اولاً در خصوص درک اعضای بریکس از نظم بین‌المللی مطلوب غرب و نوع ارتباط آن‌ها با این نظم، تفاوت نظر وجود دارد: از رویکرد خصمانه روسیه تا روش محتاطانه چین و نگرش مبهم هند. بنابراین دیدگاه منسجم و روشنی درباره نظم چندقطبی مطلوب برای جایگزینی نظم تک‌قطبی غرب وجود ندارد. 2️⃣ ثانیاً دیدگاه اعضا درباره توسعه بریکس‌پلاس، متفاوت است. از الحاق بلوک‌های منطقه‌ای مانند اتحادیه اقتصادی اوراسیا، انجمن همکاری جنوب آسیا و اتحادیه گمرکی جنوب آفریقا تا همکاری با ائتلاف‌هایی مانند سازمان شانگهای و نهایتاً الحاق دولت‌های مهم در مناطق ژئوپلتیک، سه دیدگاه متفاوت است. 3️⃣ چالش سوم، منازعه و جدال میان دولت‌هایی هستند که متقاضی عضویت در بریکس هستند. برای مثال ایران و آرژانتین به عنوان دو نامزد بالقوه، بر سر پرونده‌های قدیمی دچار تنش هستند و عضویت هر دو می‌تواند بر سطح همکاری‌های بریکس، تأثیر منفی داشته باشد. ✅ به نظر می‌رسد چالش‌های دیگری که در مسیر توسعه بریکس وجود دارد، اختلافات ژئوپلتیک کشورهای متقاضی بریکس‌پلاس مانند ایران و عربستان و هم‌چنین اختلاف‌نظرهای داخلی این کشورها نسبت به نوع مواجهه با بلوک‌بندی‌های جهانی باشد.