🔵 توافق موقت هستهای
🔻تحلیل
🔹 تارنمای اکسیوس به نقل از منابعی در کاخ سفید نوشته است که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دیدار با همتایش در رژیم صهیونیستی، از احتمال شکلگیری توافق موقت در مذاکرات احیای برجام سخن گفته است.
🔸 در متن خبر آمده که طبق پیشنهاد سالیوان، در ازای توقف موقت بخشهایی از برنامه هستهای ایران، امکان آزادسازی بخشهایی از داراییهای مسدودشدهاش فراهم خواهد شد و یا اینکه برای مبادلات کالاهای بشردوستانه، معافیتهای تحریمی صادر خواهد شد.
🔸 معنای این توافق آن است که در شرایط بیاعتمادی مفرط، طرفین اهرمهای فشار خود را حفظ میکنند. برای مثال:
1️⃣ ایران به جای بازگشت کامل به محدودیتهای برجام، صرفاً از غنیسازی ۶۰ درصد، به غنیسازی ۲۰ درصد بازمیگردد و نظارتهای فراپادمانی را نیز میپذیرد.
2️⃣ در مقابل، آمریکا نیز به جای لغو تحریمها، اقدام به صدور معافیت تحریمهای نفتی تا سقف خاصی برای چین، هند و کره جنوبی و امکان مبادلات بانکی در ازای واردات برخی کالاهای تکنولوژیک و اجازه آزادسازی بخشی از اموال بلوکهشده را خواهد داد.
🔸 این توافق میتواند به عنوان بستری برای اعتمادسازی در کوتاهمدت و جلوگیری از تشدید تنشهای منطقهای و فشارهای اقتصادی تؤأمان کاربرد داشته باشد و طرفین با صبر و طمأنینه بیشتری به مذاکرهای با پایداری بیشتر بیندیشند.
✅ گرچه حفظ اهرمهای فشار در کنار دریافت برخی امتیازات محدود؛ هزینه خروج از توافق موقت را افزایش میدهد ولی در عین حال، فاقد ضمانت اجرایی است و هر یک ممکن است به بنا به دلایلی به راحتی از آن کنار بکشند. علاوه بر اینکه اولاً شکلگیری چنین توافقی با موضع رسمی ایران مبنی بر بازگشت یکپارچه و یکباره به برجام تفاوت دارد و ثانیاً در صورت شکست دمکراتها در انتخابات میاندورهای کنگره، ممکن است شانس احیای برجام برای همیشه از دست برود.
https://t.me/joinchat/fBAFNI-ATX84Yzg0
🔵 افول ابر قدرتی آمریکا
🔻آیا رهبری آمریکا بر جهان پایان یافته است؟(بخش اول)
🔹بر آمدن قدرت های نوظهور ایران - روسیه - چین
در بیست و هشتمین نشست بین المللی والدای در سوچی رئیس جمهور پوتین در اشاره به پایان یافتن رهبری آمریکا بر جهان و نقش نوظهور رقبای دیگر این کشور، جهانی چند قطبی را بشارت داد.
بعد از خروج ایالات متحده آمریکا از افغانستان و کاهش نفوذش در عراق و سوریه و نیز پشت کردن این کشور به بسیاری از کانونهای تنش در جهان، آمریکا همچون سالخوردهای به نظر میرسد که به بازنشستگی رسیده و برای رهبران این کشور دشوار است حمایتی مردمی را برای هرگونه جنگ جدیدی در منطقه بسیج کنند. این بازنشستگی زودهنگام بسیاری (از روسیه و چین گرفته تا ایران) را به سمت پر کردن جای خالی این کشور و بازپس گرفتن عظمت گذشته خود سوق داده است.
از ایران شروع میکنیم که ضعیفترین حلقه در ائتلاف (مسکو – پکن – تهران) است. ایران با خوانش این تحولات به سمت بازپس گرفتن عظمت امپراطوری ایران حرکت کرد. از خروج آمریکا از توافق هستهای استفاده کرد و غنی سازی با غنای 3.67 را به بیست درصد رساند و سپس در پی تمرکز بر تاسیسات نطنز این میزان را به شصت درصد رساند. این افزایش سطح غنی سازی پاسخی از سوی ایران و در راستای به چالش کشیدن اسرائیل بود. همچنین پیام فشاری بود که ایران به غرب ارسال کرده مبنی بر اینکه ایران قدرتمند است و با روسیه و چین ائتلافی راهبردی دارد؛ در نتیجه بازگشتش به مذاکرات هستهای دست خالی نخواهد بود بلکه از عوامل قدرتی برخوردی است که به این کشور اجازه نشستن کنار بزرگان و بازی با آنها را اعطا میکند.
درست است که سلاح تحریمها اقتصاد ایران را از پای درآورده؛ اما تهران به سیاست بازی لپه پرتگاه و دور زدن تحریمها ادامه داده است. این کشور مرزهایی باز برای عبور از ایران تا دریای مدیترانه از طریق شبه نظامیان ولایی وابسته به خود در عراق، لبنان و سوریه دارد. به وسیله این شبه نظامیان مرزهای این کشورها را درهم شکسته و در نتیجه میتواند با آزادی انواع سلاح و کالا را جابه جا کند.
نویسنده: مصطفى الفرحات
منبع: القدس العربی / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
https://chat.whatsapp.com/JdKHRxcX5c7LYe4QNE1WhY
🔵 افول ابرقدرتی آمریکا
🔻آیا رهبری آمریکا بر جهان پایان یافته است؟( بخش دوم)
🔹بر آمدن قدرت های نوظهور ایران - روسیه - چین
ایران در دروازه آمریکا گلهای متعددی به ثمر رسانده است. به گونهای که این تصور به وجود میآید که ایران تبدیل به قدرتی بزرگ شده است در حالی که اینگونه نیست. با این وجود، چشم پوشی آمریکا از اقدامات ایران به خاطر سرگرم بودنش به قضایای راهبردی دیگر بزرگترین تشویق برای ادامه دادن به طرح توسعه طلبیاش است. از جمله امتیازهایی که ایران وارد دروازه آمریکا کرد توقیف کشتیهایی است که از خلیج فارس عبور میکنند. تعرض قایقهای جنگی ایران به کشتیهای آمریکایی و قبل از آن سرنگونی هواپیمای شناسایی آمریکا و تحریک بازوهایش در یمن برای هدف قرار دادن تاسیسات نفتی عربستان قرار دارند. در عراق نیز بازوهای ایران پایگاه های آمریکایی و حتی اطراف سفارت این کشور را در بغداد هدف قرار میدادند. اخیرا نیز تنشزایی ایران علیه منافع آمریکا به عرصه سوریه رسیده است. به این ترتیب که پایگاه التنف هدف قرار گرفت. علی رغم اینکه هیچ طرفی مسئولیت آن را برعهده نگرفته؛ اما واشنگتن به خوبی از عامل آن باخبر است.
درباره بازگشت به توافق هستهای نیز ایران شرطهای آمریکا را نپذیرفته است و بازگشت به توافق 2015 را اساس راه حل میداند. درکنار آن خواستار لغو تمام تحریمها و تضمین دولت آمریکا برای عدم خروج دوباره از آن است. این کشور همچنین پرداختن به مسئله موشکی و توسعه نفوذش در کشورهای عربی را نپذیرفته است. حتی متحد ایران یعنی بشار اسد نیز اکنون از رویارویی با حضور آمریکا در سوریه صحبت میکند.
روسیه نیز توانسته است آمریکا را مجبور کند حضورش در آبهای گرم دریای مدیترانه را به رسمیت بشناسد. همچنین توانست قطعنامههای آمریکا در شورای امنیت در خصوص سوریه را به تعطیلی بکشاند. روسیه شانزده بار در این راستا از حق وتوی خود استفاده کرده است.
با این حال بسیاری از ناظران تاکید میکنند آمریکا همچنان قدرت برتر جهان استبا وجود اینکه پوتین جهان جند قطبی را بشارت میدهد و دائما قدرت هستهای بودن روسیه را یادآوری میکند؛ اما بودجه نظامی، اقتصادی و راهبردی آمریکا قابل مقایسه با روسیه نیست و چشم پوشی آمریکا از اقدامات ایران و روسیه به این خاطر است که این کشور خود را برای رویارویی با غول چینی آماده می کند. تشکیل ائتلاف اوکاس (آمریکا، انگلیس و استرالیا) زمینه سازی برای پایان دادن به توسعه نفوذ چین است. این ائتلاف به واشنگتن آزادی حضور در اقیانوس آرام و مناطق نزدیک به چین را میدهد. حتی بسیاری باور دارند خروج آمریکا از افغانستان به ضرر چین و روسیه خواهد بود.
نویسنده: مصطفى الفرحات
منبع: القدس العربی / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
https://chat.whatsapp.com/JdKHRxcX5c7LYe4QNE1WhY
🔵 حکایت
می گویند روزی ملا نصرالدین به همسرش گفت: " برایم حلوا درست کن که تعریف آن را فراوان از ثروتمندان شنیده ام."
همسرش می گوید: " آرد گندم نداریم." ملا می گوید: " از آرد جو استفاده کن." همسرش می گوید: " شیر هم نداریم." ملا جواب می دهد: " به جایش آب بریز." همسر ملا می گوید:" شکر هم نداریم." ملا پاسخ می دهد: " شکر نمی خواهد. "
همسر ملا دست به کار می شود و با آرد جو و آب، به اصطلاح حلوا می پزد. ملا بعد از خوردن، چهره درهم می کشد و می گوید:
" چه ذائقه ی بدی دارند این ثروتمندها."
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 ضمانت برجام با بهبود روابط اقتصادی!؟
🔻گزارش
🔹 اندیشکده شورای روابط خارجی اروپایی در یادداشتی توصیه کرده که اعضای برجام، به جای پیگیری ضمانت در چارچوب اهداف اقتصادی، آن را در چارچوب بهبود روابط اقتصادی طرفهای عضو، دنبال کنند. به ادعای نویسنده، مزایای لغو تحریمها به اندازهای برای ایران اهمیت دارد که از مذاکره عقبنشینی نکند.
🔸 در این یادداشت آمده است که افزایش فروش نفت ایران اولین مزیت رفع تحریمهاست. سایر تجارتها نیز به کاهش تحریمها پاسخ مثبت خواهند داد. ایران برای حفظ اقتصاد خود نیاز به واردات کالاهای خاصی از خارج دارد. این امر معمولاً در زمانی که ایران تحت تحریم است منجر به کسری تجاری میشود.
🔸 لغو تحریمها به بانک مرکزی ایران اجازه میدهد تا به ذخایر ارزی که مجموعاً بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار است، دسترسی پیدا کند. این به کاهش نرخ دلار و بهتبع آن کاهش تورم خواهد انجامید. همچنین رفع تحریمها با افزایش ارزش ریال، به کاهش قیمت کالاهای تولیدی و افزایش دستمزدها میانجامد. به باور نویسنده، مزایای طبیعی رفع تحریمها، سه مورد است:
1️⃣ انگیزهای کوتاهمدت برای ایران ایجاد میکنند تا به تعهدات هستهای خود در چارچوب برجام عمل کند.
2️⃣ زمینهای برای تسهیل معاملات تجاری و سرمایهگذاری عمده، مانند خرید هواپیماهای غیرنظامی یا سرمایهگذاری خارجی در بخش نفت و گاز است.
3️⃣ تابآوری اقتصادی ایران را افزایش میدهد.
✅ نظر نویسنده آن است که ایران ضمانت رفع تحریم را نه در اطمینان از افزایش درآمدهای نفتی و یا آزادسازی اموال بلوکهشده، بلکه در بهبود روابط تجاری جستجو کند و بر روی فرآیندها و مکانیسمهایی متمرکز شود که چنین شرایطی را فراهم میکند. حال آنکه روابط اقتصادی ایجادشده پس از اجرای برجام ضمانتی برای عدم خروج آمریکا از برجام فراهم نکرد.
https://t.me/joinchat/fBAFNI-ATX84Yzg0
🔺مصباحی مقدم: گشایش دولت رئیسی را بعدا میفهمید
🔹عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: گزارش رئیس جمهور درباره گشایش های اقتصادی و گزارش معاون اول رئیس جمهور درباره فراوانی کالا در کشور درست است.
🔹 مردم الان حاصل این گشایش ها را به صورت ملموس و محسوس در زندگی معیشتی خودشان درک نمی کنند.
🔹 در ماه های آینده آثار مثبت این گشایش ها نمایان خواهد شد. دولت نمی خواهد اغراق یا زیاده گویی کند.
7.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شهیدچیتسازیان پس از شعرخوانی آقای امیری اسفندقه
➕ راهکاری که یک شهید برای رسیدن به مقام شهادت به او گفت
🌹 ۴ آذر ۱۳۶۶؛ شهادت #شهید_چیت_سازیان گرامی باد
6.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 شما هم فکر میکنید حجاب در کشورهای دیگر آزاد است!؟
🔺خانم دکتر جمشیدی
6.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 لیبرمن، وزیردفاع پیشین رژیم صهیونیستی:
ایران 74 بار از ما بزرگتر و جمعیت آن 9 برابر ما است/در اسرائیل همه چیز در مرکز متراکم است اما در ایران فاصله دو کلانشهر تهران و مشهد 900 کیلومتر است/وضعیت ما با ایران کاملا متفاوت است!
♨️ نظم نوین جهانی
✡ کاهش موُلفه اصلی قدرت / جمعیت (بخش اول)
1⃣ برای بررسی زوایای امنیتی و سیاسی مسأله جمعیت، به بررسی تاریخچهٔ #کنترل_جمعیت در دنیا نیازمندیم؛ #انقلاب_جنسی در غرب یکی از مهمترین دستاوردهای #مدرنیته بود، پس شناسایی درست غرب منوط به آشنایی با این انقلاب است که باعث کاهش شدید #فرزندآوری در غرب شد بهطوری که در آمریکا آمار فرزندآوری به نصف رسید!
2⃣ دکتر محسن مرادیان تحقیقی انجام داده است و در آن ١٧ مدل در زمینهٔ نشنال پاور (قدرت ملی) را استخراج و مؤلفههای مؤثر در #قدرت_ملی کشورها را احصا کرده است؛ در تمامی این مدلها، #جمعیت یک مؤلفهٔ اصلی است، جمعیت بهعنوان عامل قدرت ملی با هیچ عامل دیگری قابل قیاس نیست!
3⃣ حالا با مشخص شدن این سطح از اهمیت موضوع جمعیت از سوی ابرقدرتها، #احمقانه است که فکر کنیم موضوع جمعیت از نظر آنها مورد غفلت قرار بگیرد! با کاهش نرخ فرزندآوری در نتیجهٔ انقلاب جنسی، غربیها به چارهاندیشی نشستند؛ آنها دو راه پیشِرو داشتند:
👈 راه اول بازگشت به #خانوادهمحوری قبل از انقلاب جنسی بود. این راه عملی نبود به این خاطر که در جامعهٔ آن دوران مسائل جنسی با مسائل اقتصادی پیوند خورده بود!
👈 راه دوم این بود که #مؤلفههای_قدرت از جمله جمعیت، از باقی کشورهای دنیا نیز گرفته شود.
4⃣ #ستاره_فرمانفرمائیان نخستین کسی در کشور بود که قبل از انقلاب، طرح تنزل جمعیت را آغاز کرد، او در آمریکا تحصیل کرده بود و تحت نظارت سفارت آمریکا در ایران فعالیت میکرد.
https://chat.whatsapp.com/JdKHRxcX5c7LYe4QNE1WhY