eitaa logo
پارادایم
102 دنبال‌کننده
5.3هزار عکس
3.4هزار ویدیو
15 فایل
🔹اهداف کانال پارادایم : ➖ترویج تمدن اسلامی / تشیع ➖نشر دستاوردهای انقلاب اسلامی با محوریت ولایت مطلقه فقیه ➖نقد و به چالش کشیدن سلطه حاکم بر جهان ➖نشر واقعیات تمدن غرب ➖نقدعملکرد مدیران باحفظ حرمت ها ➖ انتشار اخبار و اطلاعات روز در ابعاد مختلف
مشاهده در ایتا
دانلود
✳️ گاردین: پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد قبوض انرژی از ژانویه (دی‌ماه) به ۴۲۶۶ پوند در سال برسد که نسبت به زمستان سال‌های قبل، تقریبا ۴ برابر شده است. (لینک)
🇮🇹♻️ کشتار در لیبی... 🔻 با آغاز اولین روزهای استعمار ایتالیا، عمر مختار، شیخ سنوسی، تلاش‌های مقاومت لیبی را سازماندهی و برای نزدیک به بیست سال رهبری کرد.عمر مختار از رهبران برجسته مقاومت لیبی در سیرنائیکا علیه استعمار ایتالیا بود. 🔻 ایتالیا با سیاسی کاری و بعد از یک آتش بس ساختگی و مذبوحانه جهت تقویت نیروهای خود، لیبی را در سال ۱۹۳۲ به سطح یک جنگ تمام عیار رساند. 🔻 حصارهایی از سیم خاردار از دریای مدیترانه تا منطقه واحه جغبوب کشیده شد تا کمک ها و شریان حیاتی را برای نیروهای مقاومت را قطع کند. 🔻 اندکی پس از آن، دولت استعماری ایتالیا برای سرکوب نیروهای مقاومت، اقدام به تبعید گسترده مردم جبل اخدر در کشور لیبی کرد.  🔻 مهاجرت دادن اجباری بیش از ۱۰۰ هزار نفر به اردوگاه های کار اجباری به مناطق سولوق و الاقیلا جایی که باعث شد هزاران نفر در شرایط فلاکت بار جان باختند. 🔻 تخمین زده می‌شود که تعداد لیبیایی‌هایی که در جنگ یا گرسنگی و بیماری جان خود را از دست داده‌اند، حداقل ۸۰ هزار نفر است، یعنی یک سوم جمعیت سیرنائیکا.  🌐 https://www.hmoob.in/wiki/History_of_Libya_as_Italian_Colony
🔵دلایل شکست فرایند صلح افغانستان 🔻گزارش 🔹 «مؤسسه خاورمیانه» در مقاله‌ای به مناسبت گذشت یک سال از حکومت طالبان، به بررسی دلایل شکست آمریکا در افغانستان و ناکامی فرایند صلح پرداخته و چهار دلیل را برای آن برشمرده است: 1️⃣ شکست در نبرد روایت‌ها دولت تحت حمایت آمریکا نتوانست روایت خود مبنی بر کارآمدی در ارائه خدمات به جامعه و مقابله با تروریسم را در اذهان مردم تقویت کند. در مقابل، طالبان موجودیت خود را بر اساس مبارزه با دشمن اشغال‌گر و «دولت دست‌نشانده» او تعریف کرد و روایت خود از یک گروه مبارز و خستگی‌ناپذیر را به خوبی ترویج نمود. 2️⃣ شکست در رهبری مذاکرات صلح بازیگران ذی‌نفع از مذاکرات آمریکا با طالبان چشم‌انداز متفاوتی داشتند. تکنوکرات‌های افغانستان درصدد تسلیم کامل طالبان بودند، رهبری دولت در پی «ادغام مجدد» جنگجویان طالبان با ارتش بود و «مجاهدین» به دنبال «تقسیم قومی قدرت» بودند. به همین دلیل نهایتاً نتوانستند در فرآیند مذاکرات مشارکت کنند. 3️⃣ ساختارهای موازی شورای عالی صلح به رهبری عبدالله‌عبدالله در رقابت دائمی با دولت به ریاست اشرف‌غنی بود. علاوه بر اینکه نقش وزارت امور خارجه، سازمان اطلاعات و شورای امنیت ملی در مذاکرات نیز روشن نبود. این روند با مداخلات خارجی آمریکا، امارات و عربستان پیچیده‌تر شد. 4️⃣ تبدیل صلح به معامله‌ای خارجی نقش ایالات متحده در جلوگیری از صلح مهم است. آمریکا ابتدا با هدف مبارزه با تروریسم به افغانستان لشگرکشی کرد ولی تغییر اولویت‌های سیاست خارجی آمریکا و اهمیت مهار چین، باعث شد بدون آن‌که تغییری در ماهیت طالبان رخ دهد، از افغانستان خارج شود. 🔸 نویسندگان مقاله برای بهبود روند صلح و ثبات در افغانستان، سه توصیه به آمریکا ارائه می‌کنند: افزایش تعامل با سازمان‌ها و احزاب سیاسی، اقلیت‌های قومی و مذهبی و حتی گروه‌های شبه‌نظامی مخالف طالبان؛ رفع تحریم‌های شورای امنیت و آمریکا در ازای آغاز روند سیاسی و تشکیل دولت فراگیر و نهایتاً اتخاذ رویکردی دیپلماتیک و چندجانبه علیه حضور القاعده در افغانستان.
🔵 چالش‌های سیاسی و ژئوپلتیک بریکس 🔻گزارش 🔹 اندیشکده روسی والدی در مقاله‌ای بیان داشته که پنج عضو بریکس، ۴۲ درصد از جمعیت جهان، ۲۴ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان و بیش از ۱۶ درصد از رشد جهانی را شامل می‌شوند. پس این گروه می‌تواند در آینده به عنوان جایگزینی برای گروه اقتصادی G7 در نظر گرفته شود. 🔸 در این مقاله ذکر شده که اعضای بریکس علی‌رغم اختلافات سیاسی و رقابت‌های ژئوپلیتیک، نسبت به خطر نظم تک‌قطبی لیبرال ایالات متحده برای منافع آنها، اشتراک نظر دارند. اما گسترش بریکس با چالش‌هایی مواجه است: 1️⃣ اولاً در خصوص درک اعضای بریکس از نظم بین‌المللی مطلوب غرب و نوع ارتباط آن‌ها با این نظم، تفاوت نظر وجود دارد: از رویکرد خصمانه روسیه تا روش محتاطانه چین و نگرش مبهم هند. بنابراین دیدگاه منسجم و روشنی درباره نظم چندقطبی مطلوب برای جایگزینی نظم تک‌قطبی غرب وجود ندارد. 2️⃣ ثانیاً دیدگاه اعضا درباره توسعه بریکس‌پلاس، متفاوت است. از الحاق بلوک‌های منطقه‌ای مانند اتحادیه اقتصادی اوراسیا، انجمن همکاری جنوب آسیا و اتحادیه گمرکی جنوب آفریقا تا همکاری با ائتلاف‌هایی مانند سازمان شانگهای و نهایتاً الحاق دولت‌های مهم در مناطق ژئوپلتیک، سه دیدگاه متفاوت است. 3️⃣ چالش سوم، منازعه و جدال میان دولت‌هایی هستند که متقاضی عضویت در بریکس هستند. برای مثال ایران و آرژانتین به عنوان دو نامزد بالقوه، بر سر پرونده‌های قدیمی دچار تنش هستند و عضویت هر دو می‌تواند بر سطح همکاری‌های بریکس، تأثیر منفی داشته باشد. ✅ به نظر می‌رسد چالش‌های دیگری که در مسیر توسعه بریکس وجود دارد، اختلافات ژئوپلتیک کشورهای متقاضی بریکس‌پلاس مانند ایران و عربستان و هم‌چنین اختلاف‌نظرهای داخلی این کشورها نسبت به نوع مواجهه با بلوک‌بندی‌های جهانی باشد.
💢 دولت از کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیاردی با موفقیت عبور کرد 🔹 احمد وحیدی: دولت با اتکا به ظرفیت داخلی از کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی با موفقیت عبور کرد. 🔹 در تلاش هستیم طی مذاکره با دولت عراق، گذرنامه موقت تعبیه کنیم که هنوز این توافق حاصل نشده است. 🔹 پنج میلیون کارت ملی هوشمند صادر و تحویل داده شده است و مابقی هم به سرعت صادر خواهد شد.​ 🔹 در مقام مقایسه با حوادث طبیعی در جهان، مدیریت به هنگام و صحیح حادثه، در ایران قوی‌تر دنبال می‌شود.
🔵 هیل: بزرگترین مانع احیای برجام، کنگره است 🔻گزارش 🔹 جاناتان لرد از کارشناسان سابق پنتاگون در یادداشتی به ارزیابی نقش کنگره در احیای توافق هسته‌ای پرداخته است. وی بیان می‌کند که با توجه به احتمال پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات آتی کنگره و ریاست‌جمهوری، ایران انتفاع اقتصادی پایدار و بلندمدتی از توافق نخواهد داشت. 🔸 در این مقاله آمده که کنگره در سال ۲۰۱۵ با تصویب قانون «بازنگری توافق هسته‌ای ایران» - که طبق آن رییس‌جمهور باید گزارش‌های دوره‌ای از پایبندی ایران به توافق را به کنگره ارائه دهد - اختیار لغو تحریم‌های هسته‌ای را نیز به کنگره اعطا کرد. 🔸 نویسنده یادآور می‌شود که در ۲۰۱۵ سناتورهای مخالف برجام نتوانستند رأی لازم برای جلوگیری از اجرای برجام را به دست آورند ولی اکنون اگر لایحه رد برجام در سنا تصویب شود، سپس به مجلس نمایندگان می‌رود و در صورت تصویب در آن مجلس، رییس‌جمهور برای اجرای برجام مجبور به وتوی آن خواهد بود. 🔸 در این مقاله ذکر شده که گرچه وتوی رییس‌جمهور بایدن منجر به اجرای برجام می‌شود ولی فضای دوقطبی پیرامون برجام و هزینه سیاسی جدال دولت با کنگره، باعث خواهد شد تا کاخ سفید از اجرای کامل و بهینه تعهداتش باز بماند. 🔸 نویسنده با اشاره به پیشرفت‌های هسته‌ای ایران پس از خروج آمریکا از برجام، بیان داشته که عملکرد ترامپ سبب شد تا زمان برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای کاهش یابد. اما به این علت که آلترناتیوی برای برجام وجود ندارد، در کوتاه‌مدت گریزی از بازگشت به آن نیست.
🔸 گاردین: آمریکا در آستانه جنگ داخلی است 🔸 روزنامه انگلیسی "گاردین" در گزارشی درباره تحولات آمریکا نوشت: ▫️ بی‌اعتمادی فزاینده‌ به نهادهای سیاسی در ایالات متحده نشان می‌دهد که این کشور ممکن است در آستانه یک درگیری داخلی جدید قرار گیرد. ▫️ طبق نظرسنجی‌های آمریکایی نیمی از آمریکایی‌ها انتظار جنگ داخلی در چند سال آینده را دارند و از هر پنج ساکن ایالات متحده، یک نفر معتقد است که خشونت سیاسی در برخی شرایط موجه است. ▫️ سیستم سیاسی در ایالات متحده تضمین نمی‌کند که هیچ درگیری خشونت آمیزی در کشور وجود نداشته باشد. ▫️ شما بین سه تا پنج میلیون آمریکایی می‌بینید که به دلیل اعتقادات سیاسی خود مایل به آسیب رساندن به دیگر آمریکایی‌ها هستند؛ این نشان می‌دهد که مردم آمریکا از دموکراسی حاکم بسیار ناامید شده و فکر می‌کنند که روند جاری دیگر کارساز نیست./النجبا
🔸 ادعای تل‌آویو: برنامه پهپادی ایران خطرناکترین تهدید برای اسرائیل است 🔹 یک مؤسسه امنیتی صهیونیستی در گزارشی ضمن اذعان به قدرت ایران در حوزه ساخت پهپاد نوشت، در حال حاضر برنامه پهپادی ایران خطرناک‌ترین تهدید برای این رژیم است.
🔴 تافته های جدابافته 🔹وزیر بهداشت اعلام کرد ، سقف کارانه پزشکان در بخش دولتی تا ۱۲۰ میلیون تومان افزایش یافت!! مخاطبین محترم دقت فرمایید فقط کارانه ۱۲۰ میلیون ، یعنی جدای از حقوق ثابت!! و آن هم بخش دولتی! یعنی بخش خصوصی که جای خود !! 🔺به جرات می توان گفت پزشکان جزو معدود قشرهایی هستند که هم در دولت قبل و هم در این دولت مشمول عنایات خارق العاده و همیشگی مسئولین بوده و هستند!! تا جایی که دیگر این ها از یک عده متخصص در یک امر خدمات رسانی عمومی تبدیل به یک قشر بسیار مرفه با فاصله زیاد طبقاتی نسبت به عموم جامعه شده اند. 🔺جالب اینجاست که از نظر دولت افزایش نجومی دریافتی این تافته های جدابافته هیچ تاثیری در تورم ندارد و فقط و فقط کارمندان زبان بسته عامل تورم اند. و مضحک تر آنکه وقتی پای دریافت مالیات از این نجومی بگیران بهداشتی می رسد شاهد مماشات بی مورد و بیش از اندازه با فرارهای مالیاتی بسیار زیاد و آشکار در این قشر هستیم !!! ✍"قاسم اکبری"