🔻بند 229 قانون حمورابی تقریبا 4000 سال پیش
✍اگر معماری برای کسی خانه ای بسازد و آن را محکم نسازد و خانه فرو ریزد آن معمار محکوم به مرگ است!
#تاریخ_جهان
@parsig_ir
دختر اردوغان اومده از رئیس جمهور آفریقا جنوبی تعریف کنه.
گفته اون پوستش سیاهه، ولی قلبش سفیده.
دختر اردوغان بهم نشون داد "که ناکس کس نمیگردد از این بالا نشینی ها"
@prasig_ir
🔻ساخت یخچال توسط مهندسین ایران باستان
✍مهندسین ایران باستان از سال ۴۰۰ پیش از میلاد بنای خنک کننده گنبدی شکلی ميساختند که یخچال نام داشت و میتوانست حتی در تابستانِ کویر هم یخ را نگهداری کند
#هویت_ما
@parsig_ir
سالی که احتمال حمله به ایران میرفت و ایران تحریم بود، امیرکبیر یک مهندس اتریشی را استخدام کرد تا برای ایران توپ جنگی بسازد.
اما فلز مورد نیاز موجود نبود و راه واردات هم به علت تحریم مثل امروز بسته بود. امیرکبیر فراخوان عمومی به مردم داد که مردم دیگ های اضافه خود را بیاورید برای ساخت توپ برای دفاع از میهن !!
نفوذی های انگلیس در شهر و «روزنامهها» که تازه راه اندازی شده بود بین مردم شایعه کردند که میرزا تقی خان میخواهد ظرف غذای شما را بگیرد و جنگ راه بیاندازد.
طرح امیرکبیر شکست خورد.
چند وقت بعد انگلیس به ایران حمله کرد.
جزیره خارک را اشغال کرد و ایران را تحت فشار قرار داد تا این که افغانستان از ایران جدا شد. و آغازی بود بر دوره قحطی و آبله اواخر قاجار که قریب به ۱۰ میلیون ایرانی از بین رفتند!
#جنایت
@prasig_ir
اینجا پمپ بنزینی است در تهران . دهه چهل
حروف(ب پ) روی پمپ بنزین مخفف چیست؟
ب پ مخفف بریتیش پترولیوم یا نفت انگلیسه. چون در ان زمان انگلستان وجهه ی خوبی در ایران نداشته در اذهان عمومی به بنزین پارس معرفیش کردند.
تا حالا هم بی پی در کل دنیا فعالیتهای زیادی داره و نشت زیاد نفت در خلیج مکزیک آمریکا در سال ۲۰۱۰ توسط این شرکت انجام شد.
خسارات وارده که از این شرکت گرفته شده بالغ بر ۶۲ میلیارد دلار است.
@parsig_ir
🩺⚗️ ایران قطب تولید «رادیودارو» در منطقه
پیشرفتهای صنعت هستهای کشورمون در بحث تولید رادیوداروها ایران رو در «رتبه اول منطقه در تولید رادیوداروها» قرار داده. حالا به لطف خدا با استفاده از رادیوداروهای جدید، روند و کیفیت درمان و تشخیص سرطانها در کشورمان بسیار بالاتر رفته
#خبر_خوب
@prasig_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زبان فارسی در پاکستان و شبهقاره هند دستکم هشت تا نه سده پیشینه دارد. در پاکستان که هم در روزگار گسترش تمدن فارسیزبانهای مسلمان، در شبه قاره به وجود آمد تا سده سیزدهم هجری، زبان فارسی به مدت هفت سده دارای سوابق رسمی، علمی، ادبی، و اداری بودهاست.😢
#پست
@prasig_ir
به این کلمهها دقت کنید: «داماد»، «کشک»، «نان»، «شوش»، «گرگ»
یک ویژگی جالب این کلمهها این است که اگر هر كدام از آنها را از طرف دیگر، يعنی از آخر به اول هم بخوانیم باز به خودِ همان کلمه میرسیم!
حالا این ترکیبها یا گروه كلمهها را در نظر بگیرید: «ماش شام»، «خرس سرخ»، «مرگ گرم». این ترکیبها هم همان خاصیت را دارند، یعنی خودشان و معکوسشان یکی است!
و اما جالبتر و سختتر از همه این ابیات است:
شکّر بترازوی وزارت برکش / شو همره بلبل بلب هر مهوش
رامش مرد گنج باری و قوت / تو قوی را بجنگ در مشمار
در ادبیات به این آرایۀ ادبی یا صنعت شعری «قلب مُستَوی» گفته میشود و معمولاً شاعران برای نشان دادن توانایی خود از آن استفاده میکنند.
@parsig_ir
اولین چرخ خیاطی در ایران توسط مظفرالدین شاه قاجار از سفر فرنگ آورده شد.تهرانی ها بر این باور بودند که این وسیله ساخت فرنگستان است و دوختن لباس با آن جایز نیست و پارچه نجس می شود!
گرچه اولین چرخ خیاطی در ایران توسط مظفرالدین شاه از سفر فرنگ آورده شد اما سالها طول کشید تا این اختراع جدید جای دوخت و دوز به روش سنتی را گرفت و فراگیر شد. شاه این اختراع فرنگی را به همراه یک خیاط قفقازی به تهران آورد تا لباس درباریان توسط آن دوخته شود.
.
"بارتلمی تیمونیه" فرانسوی را اولین کسی می دانند که در سال 1830 چرخ خیاطی را اختراع کرد. در آن زمان دوزندگان هموطن او که خیال می کردند با این اختراع جدید کار و کاسبی آنها کساد خواهد شد شبانه به خانه او ریخته و اختراع او را آتش زدند اما ایده ساخت ماشین دوزندگی چیزی نبود که از ذهن ها برود.
@parsig_ir
🚨چقدر این داستان آشناست 👇👇👇
زین الدین زیدان :
یک روز وقتی پول برای کفش خریدن نداشتم خیلی گریه کردم.
فردای آن روز ، شخصی رو دیدم که فقط یک پا داشت.
به خودم گفتم ، زین الدین چقد ثروتمندی!
❌❌❌پست بعدی رو حتما بخون 👇👇👇👇
@prasig_ir
پارسیگ
🚨چقدر این داستان آشناست 👇👇👇 زین الدین زیدان : یک روز وقتی پول برای کفش خریدن نداشتم خیلی گریه کردم
این داستان هم از سعدی در حکایت هجده از باب سوم گلستان داریم، که میگه:
«هیچ گاه از سختی های زندگی شکایت نمیکردم بجز وقتی که از بی پولی کفش نداشتم و پایم برهنه مانده بود.
دلتنگ و ناراحت به مسجد جامع شهر کوفه رفتم. یک نفر را در آنجا دیدم که پا نداشت. خدا را شکر کردم و دیگر از بیکفشی ناله و شکایت نکردم.»
اصل حکایت: «هرگز از دور زمان ننالیده بودم و روی از گردش آسمان درهم نکشیده مگر وقتی که پایم برهنه مانده بود و استطاعت پای پوشی نداشتم به جامع کوفه در آمدم دلتنگ. یکی را دیدم که پای نداشت سپاس نعمت حق به جای آوردم و بر بی کفشی صبر کردم
#هویت_ما
@prasig_ir
پشت میز نشین ها بدونن که؛بابا رجب 29 سال با نِی غذا خورد،،،
شیشلیک از گلوش پایین نمیرفت...همین!😓
@prasig_ir
یکم بهمن ۱۳۵۳ خورشیدی یادروز درگذشت دکتر محمد قریب پزشک متخصص کودکان و بنیانگذار طب نوین اطفال و مرکز طبی کودکان تهران
قریب در بیمارستانی درگذشت که عمری برای درمان کودکان کوشیده بود .
#هویت_ما
@prasig_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همه این چراها یه جواب داره و اون هم اینه که اونها می خوان از نام کوروش برای اهداف سیاسی خودشون سوء استفاده کنند و قطعا الگوی رفتاری اونها کوروش نبوده و اگه امروز کوروش بود و این جنایات های آشکار رو به چشم می دید قطعا در آزادسازی یهودیان بعد از فتح بابل تجدید نظر می کرد!.
#پست
@prasig_ir
یکی از وحشتناکترین و غیر اخلاقیترین آزمایشهای انجام شده در تاریخ، مربوط میشه به آزمایشی که روی 22 بچهی یتیم انجام شد. همه بچهها از نظر مهارتهای تکلم یکسان بودن. بچهها رو بصورت رندوم به دو گروه مساوی تقیسیم کردن. وقتی بچههای گروه اول حرف میزدن، تشویق میشدن که چقدر شیوا و...
روان صحبت میکنن. ولی وقتی بچههای گروه دوم حرف میزدن اگه یه لحظه تپق میزدن یا مکث میکردن به شدت مورد سرزنش و تحقیر قرار میگرفتن. بعد از مدتی بچههای گروه دوم که از نظر گفتار و تکلم کاملا مشابه گروه اول بودند،دچار اختلال تکلم شدند و این اختلال تکلم تا آخر عمر با خیلیهاشون موند...
این آزمایش بقدری بد و بدور از اخلاق هست که به مطالعهی هیولا (The Monster Study) معروف شده. این آزمایش در سال 1939 در دانشگاه آیووا و توسط Wendell Johnson و Mary Tudor انجام گرفت.
@prasig_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از دوران باستان تا به امروز، وطن پرستی یکی از مهمترین ارزشهای ایرانیان بوده و برای آنان موضوعی حماسی و مغناطیسی است. این احساس وفاداری به وطن در تمامی جنبههای زندگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آنان نهفته است و از زمانهای باستانی تا به امروز، در ادبیات، هنر، موسیقی و هر زمینه دیگری از فرهنگ ایرانی به شکل حماسی و الهامبخش بروز یافته است.
#پست
@prasig_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروزه وقتی شما کلمه واکسن رو می شنوید چه کشورهایی به عنوان مخترع اولین واکسن به ذهنتون میاد؟ انگلیس؟ آمریکا؟ فرانسه؟ 🤔
دیگه چه چیزهایی رو می شناسین که ریشه در مغرب زمین نداشته باشن ولی به اسم اونها شناخته بشن! 🧐
#پست
@prasig_ir
*یتیمچه یا یئتینجه*
📝اسماعیل ملاعباسزاده
غذایی که امروزه به اشتباه با نام یتیمچه شناخته میشود، تقریبا معادل همان تاسکباب بدون گوشت میباشد.
معمولا درباره دلیل نامگذاری آن گفته میشود که چون گوشت در آن وجود ندارد این خوراکی یتیم شده و به این دلیل یتیمچه، یعنی یتیم کوچک نامیده میشود!
به نظر میرسد نوشتار درست این خوراکی واژه ترکی « یئتینجه» است.
«یئتینجه» به خاطر اینکه از "مواد کم موجود" در آشپزخانه تهیه میشود به این نام نامیده میشود و معنای دقیق آن« تا آنجا که مقدور باشد» است.
@parsig_ir