♨️شبهه ۲۰
سوال یکی از اعضای کانال
سلام واقعا کانالتون فوق العاده است وخیییلی لذت میبریم ولی چرا اینقدر ریز دارید مباحث را مطرح میکنید میشه یک نمونه از شبهات را بیان بکنید که آینده قرار است مطرح بشود تا ما بیشتر ضرورت این مقدمات را بدانیم(چون شما میفرمایید آینده این مباحث بکار می آیند هر چند همین الان هم خیلی اعتقادتمون درست شده)
جواب شبهه ۲۰
(مثل این شبهه زیر را شاید یک سال آینده بهش برسیم چون بحث های بعدی ما معاد نبوت امامت و... زمان میبرد ولی با داشتن این اعتقادات به راحتی میتوانید شبهات را جواب بدهید چون ما قصدمان آموزش ماهیگیریه (قدرت پاسخ به شبهات) نه ماهی دادن (جواب به شبهات))👇👇
شبهه👇👇
آمریکا اگر بخواهد با شما وارد جنگ بشود شما چه کسی را دارین کمکتون بکند به راحتی نابودتان میکند؟
جواب👇👇
اولا: آمریکا اینهمه کشورها و سرمایه ها را بسیج کرده تا گروه های مقاومت را از بین ببرد آیا موفق به این کار شده تازه اینها گروه هستند که آمریکا خودش میگه ۷تریلیون ما خرج کردیم آخرش هم اگر میخواهیم به منطقه بیاییم باید چراغ خاموش بیاییم.
ثانیا: شاید ما خواب باشیم یا اطلاع نداشته باشیم که آمریکا میخواهد چه غلطی بکند ولی خداوند که میبیند و میداند (قبلا داخل بحث علم خداوند گفتیم که علم خداوند یعنی ورود کردن و دخالت کردن درقضایا(البته نه همیشه) و گفتیم همه چیز ملک خداست) حالا با این دو مقدمه خداوند چون علم دارد و همه چیز ملک و سرباز اوست به شنهای بیابان طبس میگوید نگذارید که اینها هیچ غلطی بکنند البته شرط اینکه جُندالله (سربازان خداوند مثل شن و...حتی تفنگی و بمبی که دست آمریکایی هاست جُند و سربازان خداوند هستند) به کمک ما بیایند این است که ما هم عبدالله و جندالله باشیم (این ۸سال دفاع مقدس خیلی از همین جندالله ها به کمک ما آمده اند هرچند ما آنها را ندیدیم).
البته بعدا ان شاالله مفصل تر خواهیم پرداخت الان فقط به عنوان نمونه گفتم
@pasokh999
سوالات و شبهات پیرامون این بخش👇👇
۱.چرا خداوند موجودات را خلق کرد مگر نیازمند به موجودات بوده؟آیا این نقص برای خداوند نیست؟🤔
۲.من دوست نداشتم خلق شوم، چرا خداوند من را خلق کرد؟🤔
۳.خداوند عالم را از چی خلق کرد؟ اگر بگویید از عدم مگر از عدم هم میشود چیزی خلق کرد؟🤔
۴.چرا خداوند شیطان را خلق کرد که ما را فریب بدهد🤔
جواب این سوالات و خیلی از سوالات پیرامون بحث خالقیت خداوند فردا ان شاءالله به صورت روان و دقیق خدمتتان ارسال میکنم.
بزرگوارانی که تازه تشریف می آورند ضمن خوش آمد گویی لطفا مطالب را از اولین پیام پیگیری بفرمایید مباحث کاملا به هم ارتباط دارند🌹
جواب شبهات ان شاءالله در چند مرحله پاسخ داده خواهد شد👇👇
(نکته:ما شبهه را اول در کانال میفرستم تا حداقل نصف روز شما بزرگوارن ببینید و رویش فکر بکنید بعد جواب میفرستیم داخل کانال
)
مرحله اول برای بزرگوارانی که اطلاعات قویی ندارند لذا در این مرحله با تمثیل و کلیپ جواب میدهیم
مرحله دوم برای بزرگوارانی که اطلاعات متوسط دارند تمثیل با استدلال
مرحله سوم برای اساتید و دانشجویان بزرگوار در این مرحله ان شاءالله الله کاملا علمی است
ویژگی هر سه مرحله روان گویی خواهد بود اگر خداوند لطف بفرماید و علم و الفاظش را عنایت کند🤲
♨️شبهه ۲۱
چرا خداوند موجودات را خلق کرد مگر خداوند به موجودات نیازمند بوده که خلقشان کرد؟ آیا این نقص برای خداوند نیست❓
جواب اول به شبهه ۲۱👇👇
✅هر «بود»ی ، «نمود»ی دارد؛ نمی شود خداوند فیاض باشد ، اما فیضی نداشته باشد ، همان گونه که نمی توان نور باشد، اما روشنایی نداشته باشد. و رحمت باشد، اما بخشش نداشته باشد!
بنابراین از همین جا می توان نتیجه گرفت که خلقت جهان نتیجه صفات خداوند است .
خداوند فیض و بخشش دارد . لازمه آن این است که هر چه امکان وجود دارد ، فیض و هستی خداوند را دریافت کند چون قابلیت وجود برای جهان هستی بود ، خداوند آن را آفرید؛ بنابراین جهان هستی ، نشان دهنده صفات خداوند است.
خداوند از آن جا که "علم" و "قدرت" و "فضل" و "جود" بی نهایت دارد ، جهان و انسان را آفریده ،لازمه این صفات آن است که خلقت خداوند بهترین و کاملترین آفرینش باشد، یعنی در مجموعه هستی اگر وجود مخلوقی، زیبایی و کمال آفرینش مجموعه عالم را افزایش دهد، لازم است خدا آن موجود را خلق کند، زیرا عدم خلقت آن موجود، یا ناشی از عدم اطلاع و آگاهی از زیبایی آن است، یا در اثر ضعف و ناتوانی از خلقت آن است.
@pasokh999
جواب دوم به شبهه ۲۱
✅ علت ایجاد یک اثر هنری مانند خط خوش یا نقاشی زیبا و بی نظیر از یک صحنه چشم نواز یا سرودن شعری لطیف و دل انگیز چیست؟ علت خلق یک ابتکار توسط مبتکر چیست؟
آیا خلق این آثار نشانه دارایی و ثروت و نبوغ خالق است یا نشانه نقص او؟
حقیقت امر این است که خالق یک خط یا نقاشی نیازی به اثر خویش ندارد و اثر خلق شده نشانه توان او می باشد.
خدای متعال نیز در خلق عالم نیازی به مخلوقات نداشت و این خلق زیبا و دقیق بیانگر علم و قدرت بی نظیر خالق آن است.هدف حضرت حق از خلق عالم -با بی نیازی که از موجودات دارد- به کمال رساندن آنها بود.چرا که سراپای موجودات نقص و نیاز است.در واقع خلق موجودات لطف حضرت حق به آنها و رساندن آنها از فقر محض به کمال محض در سایه مهر و ربوبیت حضرت حق است.
نکته اول
👌✅میل آدمی به خلق شدن قابل اثبات است و انکار این میل تنها از باب مجادله است و گرنه از بین میلیونها اسپرم تنها همین من و شما بودیم که بر اساس میل خودمان به ثمر نشستیم و مابقی دور ریخته شدند.
نکته دوم
غالب افراد بشری وسایل بی ارزش را دور می ریزند.اما برخی افراد زیرک و با ذوق و سلیقه از همین وسایل دورریختنی اشیایی زیبا و مفید و گاه قیمتی می سازند.به گونه ای که سایرین می گویند یعنی واقعا این وسایل عجیب از همین اشیای بی ارزش ساخته شده اند؟اصلا باورکردنی نیست.احسنت به خالق آن.گاه خالقان همین اشیا عمر خویش را صرف برپایی نمایشگاهها می کنند وافراد دسته دسته فوج فوج برای دیدن از آن سرازیر می شوند.
آیا این کار بیانگر قدرت خالق آن اثر نیست؟
@pasokh999
جواب سوم به شبهه ۲۱👇👇
خداوند کمال محض می باشد ؛ و هدف و غایت داشتن برای او بی معنی است. لذا او خلق می کند ، چون خالقیّت اقتضای ذات اوست. یعنی خالقیّت عین ذات اوست و فرض خدای غیر خالق ، مثل فرض مربّع سه ضلعی ، فرضی است متناقض.
👌☘برای این که جواب این سؤال مشخص شود به خودمان رجوع می کنیم. ما انسان ها قوّه ی خیال و تعقّل داریم ؛ قوّه ی شنوایی و بینایی داریم ، که گوش و چشم ابزار آنها می باشند ؛ حتی کمال جویی و آگاهی جویی داریم؛ و ... ؛ اینها کمالات ذاتی ما یا به تعبیری ، اوصاف ذاتی ما هستند ؛ به نحوی که اگر این قوا نباشند موجودی به نام انسان نیز نخواهد بود و نقص و ضعف در این قوا ، یک نحوه نقص و ضعف در انسان بودن ماست. ــ توجه : داشتن چشم و گوش برای دیدن کافی نیست. برای دیدن و شنیدن نیاز به قوّه ی بینایی و شنوایی هست که قوایی روحی هستند برای همین است که انسان در حالت خواب بدون چشم و گوش نیز می بیند و می شنود ــ. حال اگر کسی از ما بپرسد که شما چرا می بینید یا می شنوید؟ چه جوابی می دهیم؟ جواب می دهیم که: می شنوم و می بینیم چون انسانم و قوّه ی شنوایی و بینایی دارم. به همین صورت ما تخیّل می کنیم، تعقّل می کنیم و در پی آگاهی هستیم ؛ چون انسانیم و اینها از ذاتیّات انسان است. موجودی که قوّه ی شنوایی و بینایی ــ نه چشم و گوش ــ و تعقّل و تخیّل و علم جویی و کمال جویی ندارد ، یقینا انسان نیست ؛ چون فاقد کمالات اوّلیه انسانی است .چنین موجودی اگر زنده و از نظر ظاهری شبیه انسان باشد ، تنها یک شبه انسان است . مثل این است که میمونی را با جرّاحی پلاستیک شبیه انسان کنند. البته توجّه شود که مراد داشتن اصل این قواست نه فعلیّت یافتن آنها(چون گاهی کسی انسان است ولی بخاطر جنون یا مریضی و...اینها را ندارد)
@pasokh999
جواب چهارم به شبهه۲۱👇👇
👈خداوند متعال جامع جمیع کمالات وجودی است ؛ خلق می کند چون خالق است ؛ رزق می دهد چون رازق است ؛ زنده و حی ّ می کند چون محیی است و ... . اگر خدا خلق نمی کرد خدا نبود؛ چون اگر خلق نمی کرد خالق نبود؛ و اگر خالق نبود فاقد این صفت کمالی بود؛ و اگر فاقد یکی از کمالات بود ناقص بود و اگر ناقص بود ، واجب الوجود نبود ؛ و موجودی که واجب الوجود نیست خدا نیست. پس خدا می آفریند چون آفریدن کمال ذاتی اوست. اگر ما تخیّل نمی کردیم پس قوّه ی خیال نداشتیم اگر تعقّل نمی کردیم پس عقّل نداشتیم؛ اگر اختیار نمی کردیم مختار نبودیم، آیا بنّایی که هیچ بنایی نساخته و نقّاشی که هیچ نقشی نکشیده است معنی دارد؟ خدایی که خالق نباشد یک موجود توهمّی است که اسمش را خدا گذاشته ایم. لذا معنی ندارد که بگوییم اگر خدا ما را نمی آفرید ... . معنی ندارد که بگوییم خدا اگر می خواست ما را نمی آفرید. خدا نه تنها ذاتش واجب الوجود است ، اراده و علم و اختیارش هم واجب الوجود است. عبارت «اگر می خواست» یعنی «ممکن بود» و « امکان » در مقابل « وجوب» است. اگر گفته شود که: «برای خدا ممکن بود که ما را نیافریند» ، معنایش این است که در اراده و علم و اختیار خدا امکان راه دارد. در حالی در ساحت واجب الوجود امکان راه ندارد. چون از امکان صفات ، امکان ذات لازم می آید ؛ و امکان وجود با وجوب وجود بالذات سازگار نیست.
👌✅👌حاصل و لب کلام👇👇
اینکه خالق بودن خدا عین ذات اوست ؛ و فرض خدای غیر خالق ، فرض موجودی غیر خداست. لذا او نمی آفریند تا کمالی کسب کند ، بلکه چون کمالی به نام خالقیّت را دارد ، پس می آفریند.
@pasokh999
جواب چهارم به شبهه ۲۱
✅از آنچه گذشت ، معلوم می شود که : هر چه خدا آفریده است ، ظهور اسماء کمالیّه اوست که همگی عین ذات خدا می باشند. بنا براین تمام موجودات ، ظهور اسماء خدا و ظهور کمالات اویند ؛ ظهور علم و اراده و اختیار اویند. بنابراین خدا از آفرینش، هدفی جز خود نداشت(منظور ظهور صفات خودش) آفرید چون آفرینندگی کمال ذاتی اوست. آفرید چون خداست اگر آفرینش نبود پس خدایی نبود ؛ اگر معلول نباشد یقینا علّت تامّه ی آن هم نخواهد بود.
👌✅آفرینش خدا مثل کار نجّار و بنّا و نقّاش و امثال آنها نیست. آفرینش خدا مثل آفرینش قوّه ی خیال ماست با این تفاوت که خدا واجب الوجود است ولی قوّه ی خیال ممکن الوجود می باشد. همان طور که قوّه ی خیال ما صور خیالی را به محض اراده کردن ظاهر می کند ، خدا نیز به محض اراده کردن ، موجودات را ظاهر می کند. صور خیالی ما از عدم نمی آیند، بلکه کمالات خود قوّه ی خیالند که ظهور می یابند ؛ یعنی اراده ی ماست که به صورت آن موجودات خیالی جلوه می کنند ؛ لذا به محض اینکه اراده ی خود را از آنها برگیریم ، در اراده ی ما فانی می شوند.(مثلا من تصور میکنم که تلویزیون را روشن بکنم اگر اقدام کردم تلویزیون را روشن کردم آن تصور من تبدیل به واقعیت و وجود خارجی میشود(یعنی تلویزیون روشن میشود) ولی اگر اراده نکردم فقط تصور کردم تصور من فانی و نابود میشود) مخلوقات نیز ظهور کمالات و اسماء خدا و ظهور اراده ی او هستند. صور خیالی جدا از قوّه ی خیال نیستند ؛ مخلوقات هم جدا از خدا معنی ندارند. صور خیالی جدا از قوّه ی خیال و اراده نیستند ولی عین قوّه ی خیال و اراده یا جزء آنها هم نیستند. مخلوقات هم جدا از خدا نیستند ولی عین او یا جز او هم نیستند.
@pasokh999