مدل دینداری و سنخهای روانی(۲) سنخهای روانی و رفتارشناسی معصومان.mp3
17.07M
🔹 مدلهاي دينداري و سنخهاي رواني
🔸قسمت دوم: "سنخهای روانی و رفتارشناسی معصومان"
🔸فایل صوتی جناب حجت الاسلام دکتر احمد حسین شریفی، استاد تمام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی
#نقد_ مباحث_ روشنفکری
# #استاد_احمدحسین_شریفی
@meshkatnoor🔴
دکتر مرندی،
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی بر تبیین شرایط روزه داری در سنین مختلف، تأکید کرد: بیمارانی که مبتلا به ویروس کرونا شده و بهبود یافته اند، توصیه می شود حداقل تا ۶ هفته اقدام به روزه داری نکنند.
دکتر علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، نامه ای در خصوص روزه داری در شرایط کرونایی به مراجع عظام تقلید و مسئولان ارسال کرد.
کرونا به جز نحسی خوبیهایی هم داشت
تشخیص مبتلایان به کرونا از روی صدای سرفه
براساس این گزارش، موضوع روزه داری در بحران ویروس کرونا در جلسه ای با حضور اساتید متدین دانشگاه ها از تخصص ها و فوق تخصص های متخلف و با مشارکت حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده، رئیس موسسه موضوع شناسی فقهی در محل فرهنگستان علوم پزشکی مورد بحث قرار گرفت.
جمع بندی نظرات جلسه فوق پس از مشورت با وزیر بهداشت و مسئولان ستاد مبارزه با کرونا و تائید آنها برای استحضار مراجع عظام تقلید و مسئولان و هر گونه اقدام مقتضی از سوی آنها ارسال شد.
متن کامل نامه رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در خصوص روزه داری در شرایط کرونایی به شرح ذیل است:
روزه داری در بحران ویروس کرونا
روزه داری ماه مبارک رمضان یکی از ارکان پنج گانه اسلام است که با قصد قربت و بندگی آفریدگار برای تکامل انسان، فریضه واجب برای تمام مسلمانان است. در سال جاری علاوه بر بیماران و مسافرینی که از روزه داری معذورند، با توجه به بحران ویروس کرونا موضوعات خاصی در مورد سلامت انسان در روزه داری ماه مبارک رمضان مطرح می شوند که پرداختن به آنها برای امت اسلامی کشور عزیزمان ضروری است. لازم بذکر است تبعیت محض از توصیه های ستاد مبارزه با بیماری کرونا لازم و ضروری است. پزشکان متفق الفوق هستند که نخوردن غذا بطور متناوب مانند روزه داری اسلامی نه تنها عارضه ای در افراد سالم ایجاد نمی کند بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ های التهابی زیان بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می شود.
لذا کلیه افراد سالم کمتر از ۶۵ سال با رعایت موارد زیر می توانند روزه بگیرند:
۱- رعایت کلیه توصیه های بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مانند رعایت فاصله های اجتماعی، شستشوی مکرر دست ها، پرهیز از نزدیک شدن به بیماران کرونایی
۲- نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر
۳- استفاده از نبولایزر و یا جوشاندن آب در ظروف در باز به منظور مرطوب نگه داشتن نسبی محیط منزل
۴- کاهش مصرف چای و قهوه و مواد شیرین و افزایش مصرف سبزیجات و میوه جات در فاصله افطار تا سحر
۵- پرهیز از محیط های گرم و خشک
در افراد سالمند(۶۵ سال و بیشتر)، عوامل مساعد کننده به ابتلا به بیماری کرونا به ویژه دیابت قندی، افزایش فشار خون، چاقی مفرط، بیماری های قلبی – عروقی، سرطان و بیماری های مزمن ریوی شایع می باشند و درصد قابل توجهی از سالمندان به علت کمی مراقبت های سلامت، از وجود این بیماری ها در خود بی اطلاعند.
از طرف دیگر براساس شناخت کنونی ما از ویروس کرونا به نظر می آید که افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، سرطان و یا دیابت بیش از دیگران در معرض ابتلای شدید به این ویروس هستند. نظر به اینکه در افراد مسن ابتلا به این ویروس ممکن است باعث نوع شدید بیماری شود، لذا با احتمال ضرر برای آنها توصیه می شود در صورتی که دسترسی به پزشک ندارند علاوه بر رعایت توصیه های بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، آنهایی که مطمئن نیستند روزه برای آنها ضرر ندارد احتیاطا از انجام این فریضه الهی پرهیز نموده و آن را پس از اطمینان از اتمام همه گیری این بیماری قضا نمایند، مگر این که با نظر پزشک متخصص اطمینان از بی ضرر بودن روزه برای آنها حاصل شود.
افراد دچار لاغری بسیار شدید و چاقی مفرط نیز در فاصله گذاری ها و رعایت توصیه های بهداشتی احتیاط بیشتری نمایند. بیماری دیابت عامل مساعد کننده عمده برای ابتلا به ویروس کرونا است و لذا توصیه می شود فقط آن گروه از بیماران دیابتی اقدام به روزه داری نمایند که سن کمتر از ۶۵ سال داشته و تحت درمان و مراقبت نزدیک پزشک باشند(با رژیم غذایی یا متفورمین، آکاربوز، گلوتاژن و گروه گلیپتین ها (مهارکننده های DDP-4) بوده، قند ناشنای آنها کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر و یا هموگلوبین A1c کمتر از ۷ دارند)، آموزش پذیر و متعهد به پایش منظم قند خون هستند و اصول حفاظتی و پیشگیری توصیه شده ستاد بحران کرونای کشوری را به دقت رعایت می نمایند.
بیماران دچار فشار خون در صورت روزه بگیرند که فشار آنها در کنترل مطلوب یعنی فشار بالا (سیستولی
ک) کمتر از ۱۴۰ میلی متر جیوه و فشار پایین (دیاستولیک) کمتر از ۸۰ میلی متر جیوه باشند.
بیمارانی که پیوند اعضاء شده اند، نباید روزه بگیرند، روزه گرفتن برای بیماران پیوند قرنیه بلامانع است.
در بیمارانی که مبتلا به سایر بیماری ها هستند و قبلا روزه برای آنها منعی نداشته است، روزه داری در شرایط بحران ویروس کرونا متفاوت از سال های دیگر نیست و در موارد خاص با نظر پزشک متخص اقدام نمایند.
در مورد بیمارانی که مبتلا به ویروس شده و بهبود یافته اند، توصیه می شود حداقل تا ۶ هفته اقدام به روزه داری نکنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسش_و_پاسخ_های_اعتقادی - استاد #برنجکار
#زیست_مومنانه_و_مسئله_شر #کرونا
شبهه 4
👇👇👇👇👇
☑️ @berenjkar_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسش_و_پاسخ_های_اعتقادی - استاد #برنجکار
#زیست_مومنانه_و_مسئله_شر #کرونا
شبهه 5
👇👇👇👇👇
☑️ @berenjkar_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسش_و_پاسخ_های_اعتقادی - استاد #برنجکار
#زیست_مومنانه_و_مسئله_شر #کرونا
شبهه 6
👇👇👇👇👇
☑️ @berenjkar_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسش_و_پاسخ_های_اعتقادی - استاد #برنجکار
#زیست_مومنانه_و_مسئله_شر #کرونا
شبهه 7
👇👇👇👇👇
☑️ @berenjkar_ir
سلام علیکم. فایل مجموعه دوم پاسخ به شبهات کرونا از مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات حوزه👆
👆مدلهايـدينداري و سنخهاي رواني
🔸قسمت سوم: سنخهاي رواني و نسخههاي دينداري
آيا پذيرش نظريه سنخهاي رواني مستلزم پذيرش کثرتگرايي در دينورزي و لزوم ارائه نسخههاي مختلف دينداري است؟
پارهاي از روشنفکران پاسخ مثبت به اين سؤال دادهاند.
تحليل رابطه سنخهاي رواني با فطري بودن دين و رابطه سنخهاي رواني با کثرتگرايي در دينورزي و ...
#احمدحسينـشريفي
@AH_sharifi
گزارش صداوسیما از فعالیت های مختلف طلاب جهادی در مقابله با ویروس کورونا
رخنمایی شکاف نژادی در آمریکا با شیوع کرونا
روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» در سرمقاله خود به رفتارهای تبعیضآمیز دولت ترامپ در بحبوحه شیوع کرونا اشاره کرد و نوشت، علیرغم آنکه کروناویروس تفاوتی بین نژادهای مختلف قائل نیست اما آمریکا رفتارهای نژادپرستانه دارد.
در مقدمه این گزارش آمده است، تا جایی که میدانیم ویروس جدید کرونا تبعیضی بین نژادها قائل نیست اما آمریکا رفتارهای تبعیض آمیزی دارد و آمار و ارقامی که تاکنون منتشر شده نشان میدهد، سیاهپوستان به یک میزان نامتناسب در ایالات متحده آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست میدهند.
این گزارش به آمار و ارقام منتشر شده اشاره کرد و نوشت، آمار و ارقامی که در هفتههای اخیر از شهرها، مناطق و ایالات منتشر شده، نگران کننده است، ۳۰ درصد از جمعیت شیکاگو سیاهپوست هستند اما ۷۰ درصد از افرادی که در این شهر بر اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند، سیاهپوست میباشند.
طبق این گزارش، اوضاع در منطقه «میلواکی» بدتر از شیکاگو است: سیاهپوستان، ۲۶ درصد از جمعیت این منطقه را تشکیل میدهند اما ۷۳ درصد از تلفات ناشی از ابتلا به کرونا مربوط به سیاهپوستان میشود.
نسبت جمعیت سیاهپوستان به تعداد تلفات مبتلا به کرونا در «میشیگان» نیز ۱۴ درصد به ۴۱ درصد است و در لوئیزیانا نسبت این آمار ۳۲ به ۷۰ درصد است و در مریلند نیز علیرغم آنکه ۳۰ درصد از جمعیت را سیاهپوستان تشکیل میدهند، ۴۰ درصد از آمار و ارقام مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا به سیاهپوستان مربوط میشود.
این گزارش سپس با اشاره به این موارد ادامه داد که هنوز آمار و ارقام فدرال را در این زمینه نمیدانیم زیرا هیچ آمار و ارقامی در این خصوص ارائه نداده است و علیرغم آنکه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری فدرال معمولاً باید مکان، سن و نژاد آنهایی که از این ویروس متضرر شدهاند را دنبال کرده و مورد پیگیری قرار دهد اما در حال حاضر و در برهه کنونی هیچ آماری در این خصوص ارائه نکرده است.
برخی از اعضای کنگره با ارسال نامهای به «الکس آزر» وزیر خدمات درمانی و انسانی آمریکا از او خواستند که این رویه فعلی را تغییر دهد و آماری در خصوص مکان، نژاد و سن مبتلایان و قربانیان کرونا ارائه دهد زیرا این آمار و ارقام برای فهم آنچه که در برخی از حساسترین جوامع آمریکا در حال رخ دادن است، ضروری است.
این گزارش ادامه داد که احتمالاً شکاف نژادی در انجام آزمایشات و درمان وجود داشته باشد و حتی ممکن است نابرابریهای موجود، تأثیر بحران کرونا در آمریکا را نابرابر جلوه داده باشد. سیاهپوستان به طور قطع از چاقی بیمارگونه، دیابت، آسم و فشارخون رنج میبرند که تمامی این بیماریها شرایط را برای مبتلایان به کرونا وخیمتر میکند.
واشنگتنپست سپس با اشاره به شرایط نامساعد برای سیاهپوستان توضیح داد که واقعیت موجود در خصوص سیاهپوستان آمریکا یک مسئله تصادفی نیست بلکه نتیجه شرایط اقتصادی و محیطی است که در تاریخ طولانی رفتارهای تبعیضآمیز آمریکا به سیاهپوستان تحمیل شده است.
این گزارش در تحلیل شرایط نامناسب سیاهپوستان در آمریکا نوشت شرایطی چون محرومیت سیاهپوستان از داشتن مسکن استاندارد، فقدان دسترسی آنها به خدمات پزشکی، فقدان دسترسی و نزدیکی آنها به فروشگاههای مواد غذایی نیز موجب شده که ابتلا به بیماری کروناویروس به وضعیت کنونی که امروز با آن مواجه هستیم تبدیل شود.
سیاهپوستان معمولاً در مقایسه با سفیدپوستان بیشتر در مشاغل خدماتی چون رانندگی اتوبوس و فعالیتهای مراقبتی مشغول هستند و همین امر آنها را در مقایسه با افرادی که امکان دورکاری برایشان فراهم است، در معرض خطر بیشتری قرار میدهد.
طبق این گزارش، مهاجران غیرقانونی نیز که اغلب در حاشیههای شهرها زندگی میکنند به دلیل عدم دسترسی مناسب به تست کرونا و درمان بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
دکتر «آنتونی فائوچی» مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی نیز هفته گذشته اعتراف کرد که کووید-19 بیشتر اقلیتها را تحت تأثیر قرار داده است و تصریح کرد: «در حال حاضر کاری جز ارائه بهترین خدمات درمانی ممکن به آنها نمیتوان انجام داد. ارائه بهترین خدمات درمانی امری اساسی و ضروری است».
طبق جدیدترین آمار و ارقام منتشر شده تا روز گذشته (جمعه)، یک میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۳۸ نفر از مردم جهان به کروناویروس آلوده شدند و ۱۰۳ هزار و ۵۱۲ نفر نیز جان خود را از دست دادند.
ایالات متحده آمریکا همچنان با ۵۰۳ هزار و ۱۷۷ مورد ابتلا و ۱۸ هزار و ۷۶۱ مورد فوتی بالاترین آمار و ارقام مبتلایان به ویروس ناشناخته «کووید-۱۹» را دارد.
منبع: www.w57.ir/oxk
#شکست_کرونا
#کرونا در اروپا و آمریکا