دوگانه های #بی_بی_سی؛ از نحوه انعکاس ۴ کشته در ایران تا مواجه با رکوردهای وحشتناک انگلیس و آمریکا
🇮🇷سمت چپ: تیتر " #ایران دومین قربانگاه کرونا در جهان! " برای روزی که ۴ نفر در ایران فوت شدند
🇬🇧سمت راست: گزارشی از اوضاع کرونا در روزی که آمار کشته ها در #انگلیس به ۵ هزار نفر و مبتلایان در آمریکا از ۳۰۰ هزار نفر فراتر رفت.
🇺🇸روز گذشته #آمریکا با 1224 مورد فوتی، رکورد تعداد مرگ و میر در یک روز را هم شکست
سرنوشت و نقش انسان در ابتلا به بیماری
پرسش:
مگر همه چیز مقدر نشده است (قُلْ لَنْ یصیبَنا إِلاَّ ما کتَبَ اللَّهُ لَنا)؟ پس چرا این قدر نگران بیمار شدن یا نشدن هستیم؟! اگر قرار است بیماری بگیرم، پس می گیرم و اگر هم نه پس نمی گیرم! دقیقاً من چقدر مؤثرم در این که سرنوشتم چطوری نوشته بشود؟ چون آدم هایی را دیدم که هر قدر تلاش کردند بیماری کرونا نگیرند، اما بازهم گرفتند و مردند!
پاسخ:
پاسخ اجمالی:
تمام مقدرات زندگی انسان ها در لوح محو و اثبات وجود دارد و بر اساس عواملی قابل تغییر و تبدیل است اما زمانی که به مرحله قضا رسید دیگر قابل تغییر نیست. از این رو اگر کسی از ابتدا اجل حتمی او مرگ بر اساس بیماری کرونا بود و این اجل به مرحله قضا رسید -که البته طبیعتاً بسیار محدود است و از حوزه علم و آگاهی ما خارج است- باید تأیید کرد که قطعاً چنین مرگی واقع خواهد شد؛ اما ازآنجایی که نمی دانیم اکنون، مرگ بر اساس این ویروس، از نوع قضای الهی و اجل حتمی و قطعی ما است یا از نوع مقدراتی است که قابل تغییر است، پس تا جایی که ممکن است باید بکوشیم با حفظ آرامش و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و توکل به خداوند، خود و خانواده خویش را از گزند این ویروس حفظ کنیم و در صورت ابتلا، تمام همت خود را صرف درمان و مراقبت از خود و بیماران کنیم.
پاسخ تفصیلی:
مقدمه:
قضا و قدر از مسلمات قرآنی است که گاهی آن را به شیوه ای تفسیر می کنند که گویی آدمی اختیاری در تعیین سرنوشت خودش ندارد و تمامی حوادث خارج از اختیار او است و او هیچ نقشی در پیشگیری یا درمان و رهایی از بیماری ندارد. در ادامه، با ارائه نکاتی مشخص می شود که این تفسیر از قضا و قدر نادرست است:
نکته اول:
بله همه چیز از طرف خدا مقدر شده است و همه تقدیرات توسط خداوند خلق شده است اما این انسان است که در هر عملی یکی از آن مقدرات را به مرحله قضا و حتمیت درمی آورد و آن فعل در خارج ایجاد می شود.
توضیح بیشتر اینکه در مورد قضای الهی که در عرف از آن به سرنوشت و قسمت تعبیر می شود اصولاً دو تفسیر وجود دارد:
1. بنابر تفسیر نخست، سرنوشت هر کس از روز نخست، بدون اطلاع و حضور او، از طرف خداوند تعیین شده؛ بنابراین هر کس با سرنوشت معینى از مادر متولد می شود که قابل دگرگونی نیست. هر انسانى نصیب و قسمتى دارد که ناچار باید به آن برسد. چه بخواهد و چه نخواهد، و کوشش ها براى تغییر سرنوشت بیهوده است.
بررسى منابع اسلامى نشان می دهد این تفسیر مورد تأیید اسلام نیست. قبول و پذیرش آن، تمام مفاهیم مسلّم اسلامى از قبیل: تکلیف، جهاد، سعى و کوشش و استقامت و غیره را به هم می ریزد. استاد شهید مطهرى می فرمایند: «اگر مقصود از سرنوشت و قضا و قدر الهی، انکار اسباب و مسببات و از آن جمله قوه و نیرو و اراده و اختیار بشر است، چنین قضا و قدر و سرنوشتى وجود ندارد و نمی تواند وجود داشته باشد». (1)
2. تفسیر دوم، نقش انسان را در تعیین سرنوشت زندگی او می پذیرد. در این تفسیر، نقش انسان نه تنها مغایر با سرنوشت نیست، بلکه جزئی از همان سرنوشت است. در سرنوشت انسان چنین نقش بسته است که او سرنوشت خویش را خودش را تعیین نماید. درواقع، اختیار داشتن انسان جزئی از قضای حتمی خدا است و این همان معنای درست سرنوشت است. از این منظر، هم ابتلا به ویروس کرونا به دلیل عدم رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و هم عدم ابتلای به این ویروس بجهت خود مراقبتی درست، در همه انسان ها ممکن و مقدر است تا این که انسان به واسطه سبک زندگی و انتخاب هایش، یکی را محقق سازد و حتمیت ببخشد.
نکته دوم:
البته این امکان نیز وجود دارد که برخی از افراد بسیار محدود و معدود نیز چون اجلشان حتمی شده به بیماری مبتلا شوند حتی اگر تمام تلاش خود را برای عدم ابتلا انجام داده باشد.
توضیح بیشتر اینکه در روایات از دو لوح در حوزه مقدرات انسان نام برده شده است: لوح محفوظ و لوح محو و اثبات. در اصطلاح، لوح محفوظ همان قضای الهی است که همه حوادث به قلم الهی به ثبت رسیده است. کسی جز خداوند از آن آگاهی ندارد. هر چه در این لوح نگاشته شود، تغییر نمیکند، به طور مثال هر یک از انسانها دارای اجل حتمی هستند که به هیچ عنوان قابل تأخیر و تقدیم نیست.
اما لوح محو و اثبات قابل تغییر و تبدّل است، به طور مثال اجلّ معلّقی مثل مرگ براثر بیماری کرونا وجود دارد، لکن این اجل به سبب رعایت بهداشت فردی و یا دعا، صدقه یا کار خیر قابل تأخیر افتادن است، همان طور که در روایات واردشده و یا این که به خاطر کارهای سوء مثل عاق والدین و قطع رحم به جلو میافتد. (2)
بر این اساس تمام تقدیرات زندگی انسان ها در لوح محو و اثبات وجود دارد و بر اساس عواملی قابل تغییر و تبدیل است اما زمانی که به مرحله قضا رسید دیگر قابل تغییر نیست.
نتیجه :
اگر کسی از ابتدا اجل حتمی او مرگ بر اساس بیماری کرونا مقدر شده بود که البته طبیعتاً بسیار محدود است، باید تأیید
کرد که قطعاً واقع خواهد شد و هیچ کس را گریزی از آن نیست؛ اما ازآنجایی که نمی دانیم اکنون، مرگ بر اساس این ویروس، از نوع قضای الهی و اجل حتمی و قطعی ما است یا از نوع مقدراتی است که قابل تغییر است، پس تا جایی که ممکن است باید بکوشیم با حفظ آرامش و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و توکل به خداوند، خود و خانواده خویش را از گزند این ویروس حفظ کنیم.
پی نوشت ها:
1. شهید مطهری، مجموعه آثار، انتشارات اسراء، ج 1، ص 384.
2. علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 4، انتشارات موسسه الوفاء، 1403 ق، ص 130-131.
کلمات کلیدی
اجل معلق، اجل حتمی، قضا و قدر، بیماری، اختیار، کرونا
.................
برگرفته از برنامه اندرویدی پرسشهای کرونا
http://pasokhgoo.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسش_و_پاسخ_های_اعتقادی - استاد #برنجکار
#زیست_مومنانه_و_مسئله_شر #کرونا
شبهه 4
👇👇👇👇👇
☑️ @berenjkar_ir
در خانه ما
رونق اگر نیست
صفا هست!
تا دیروز
بسیاری از ما
مقهور رونق و
ظاهر زیبا و انسانی غرب
بودیم
زندگی پاستوریزه،
شهرهای شیک،
ژست های تمدنی:
پیشرفت،انسان گرایی،
حقوق بشر،آزادی،و.....
فقط
یک ویروس ریزتر از
سرسوزن بس بود تا
این هیمنه بادکنکی را
در برابر
چشمان بهت زده جهانیان بترکاند و نابود کند و
این نظامِ
نمرودی و مغرور را
بر زمین زد.
هجوم و ستیز این
متمدنان از ما بهتر
بر سر دستمال کاغذی و
دزدی دریایی و سرقت تجهیزات یکدیگر،
از کشورها و جوامعی که
تا دیروز لاف تمدن میزدند و
از ما حق توحش میگرفتند،
تأسف بار نبود،
تهوع آور و ترحم انگیز
بود.
ما شرقی ها
ساده ایم،
لاف زدن بلد نیستیم،
ظاهرمان،اتوکشیده نیست
ولی
خدا را شکر
تا دلت بخواهد
انسانیم،مهربانیم
در وقت بحران،
هوای هم را داریم،
در درد و رنج هم
شریکیم
با هم میخندیم،
با هم میگرییم،
با هم و برای هم
دعا میکنیم،
بر سر چند ماسک،
همدیگر را نمیدریم،
چند لقمه نان مان را
با هم
تقسیم میکنیم:
در خانه ما،
رونق اگر نیست،
صفا هست
آنجا که صفا هست
در آن نور خدا هست
حال و هوای این روزهای خودباختگان وطنی را
که
در طول این سالها
مادام و مکرر
ژست های
متمدنانه غربیان را
بر سرمان میزدند،
میبینم،
به یاد حکایت
تفاخر و تفرعن قارون و
ساده دلان ظاهربین
بنی اسرائیل
می افتم.
فرصت شد آیات ۷۹ تا ۸۳ سوره قصص را بخوانید.
کرونا
از خواب زمستانی
بیدارمان کرد
چشم هایمان را شست
تا
جور دیگر ببینیم
پوشال های فریبنده دنیا و غرب را کنار زد
تا دست های چدنی و
و توحش تلخ دنیا گرایی
را همگان،نظاره کنند
کرونا،
چشمان مان را
به داشته های مان
روشن کرد
دین،معنویت،امید،
سلامتی،امنیت،
عشق،مهربانی،برادری.
کرونا و
دیگر بلایا
شر مطلق نیستند
مثل درد در بدن
بیدار و هوشیار و
بیقرارمان میکنند تا
ببینیم و بدانیم و
پر شتاب تر
حرکت کرده و
تلاش کنیم.
خدایا
معلم خوب و مهربان ما
سلام
✋🏼
شرور و تلخی های
این عالم هم
خیر و شیرینند
ممنونیم که
چشمانمان را
بر حقایق اشیاء گشودی و
دانا و بیدارمان ساختی
بر معرفت و بیداری مان
همواره بیفزا و
توفیق بندگی و شکر
عنایت فرما
آمین
همین
✋🏼
امید به معجزه خدا یا امید به دارو و پزشک؟!
پرسش:
تردید دارم که خداوند به صورت معجزه آسا در امور جهان دخالت می کند؟ وقتی همه چیز بر اساس علل خاص خودش است، دخالت خداوند یعنی چه؟ جالب است که برای درمان بیماری کرونا، همه امیدشان به آزمایشگاه و پزشکان و تولید داروی جدید است؛ نه به راز و نیاز و خدا.
پاسخ:
پاسخ اجمالی:
خداوند نه «ساعت سازی لاهوتی» است که بعد از خلق جهان، آن را به حال خودش وانهد؛ و نه اسباب و مسببات را نفی کرده بلکه خداوند چنین اراده کرده که هر اتفاقی از طریق علل و اسبابی که دارد، رخ دهد و اراده و افعال اختیاری انسان نیز در این مسیر مؤثر باشد. همچنانکه دارو از عوامل مؤثر در درمان است، دعا نیز از عوامل مؤثر است که تأثیرش گاهی از طریق هدایت ما در استفاده درست و بجا از دارو و مراجعه به پزشک خوب است؛ و گاهی به شکل اعجازین و فراسوی علل و اسباب عادی. تمامی این علل و اسباب، در چارچوب اذن و اراده الهی مؤثر هستند و نباید تأثیر آن ها را مستقل از اراده و اذن خداوند تلقی کرد.
پاسخ تفصیلی:
مقدمه:
مؤمنان در مواجهه با مشکلات هم به راز و نیاز و دعا و توسل می پردازند و هم از علل و اسباب متعارف برای حل مشکل بهره می برند. در ادامه، با ارائه نکاتی معقول بودن این دیدگاه را توضیح می دهیم:
نکته اول:
به صورت کلی می توان سه نوع نگاه به ساحت هستی در رابطه با تأثیرات الهی داشت:
نگاه اول: اینکه بگوییم خداوند هیچ دخالت در ساحت هستی نداشته و حوادثی که پهنای عالم اتفاق می افتد، صرفاً مبتنی بر قواعد علیتی است که خداوند از روز ازل آن را تنظیم کرده است. در این فرض خداوند همچون «ساعت سازی لاهوتی» است «که سازنده جهان طبیعت است ولی در آن مداخله و فعالیتی ندارد.» بسیاری از دانشمندان و اهل فلسفه در دو سده اخیر در مغرب زمین چنین تصویری از خداوند در ذهن دارند. (1)
نگاه دوم: اینکه با نگاهی کاملاً جبری بگوییم همه چیز (حتی اختیاری که انسان توهم آن را دارد) درید قدرت الهی بوده و ازآنجایی که خداوند خالق همه چیز است، خالق افعال انسان ها و تمام رخدادهایی که در جهان در حال اتفاق افتادن است نیز می باشد. در این نگاه، خداوند همچون «تایپیستی ملکوتی» تلقی شده که در هرلحظه هر چه اراده کند را می نویسد و هر آنچه نوشته شده معلول اراده مستقیم اوست. این همان اندیشه جبری است که هرگونه تأثیر و کنش را از ناحیه موجودات (حتی موجودات مختار) نفی کرده و در جامعه اسلامی و در میان اهل سنت، «اشاعره» پرچم دار این نگاه به هستی هستند. (2)
نگاه سوم: روشن است که هر دو نگاه اول و دوم، دو سوی افراط وتفریط در نگاه به ساحت هستی بوده و به یک اندازه اشتباه و غیرقابل قبول می نماید. لذا ناگزیر می بایست نگاه سومی در این مسئله داشت: درست است که همه چیز به اراده خداوند محقق می شود، اما خداوند اراده کرده تا انسان نیز اراده داشته باشد. ازاین رو اگر فعلی از انسان صادر می شود، مستند به اراده و اختیاری است که خداوند به او داده است. نیاز انسان به خداوند، هم از جهت اصل پیدایش است و هم از جهت بقای وجودش و هم از جهت قدرت و اراده ای که خدا برایش در نظر گرفته است و هم از جهت اسبابی که به آن ها نیاز دارد. به این دیدگاه که نه تفویض است و نه جبر، «امر بین الامرین» گفته می شود. درنتیجه همه هستی تحت مشیت و اراده حضرت حق بوده و خداوند، عالم را به واسطه وسایط اداره می کند. ازاین رو اگر قرار باشد، درمانی حاصل شود نیز باید با اذن و اجازه او و نیز با وساطت واسطه ها حاصل شود. از این رو، درمان از طریق دارو و پزشک نیز خارج از چارچوب اذن و شفای الهی نیست.
نکته دوم:
حضور دائمی خداوند ارتباطی با مسئله معجزه و عدم معجزه از ناحیه الهی نداشته و به این معنا نیست که اگر خدا وجود دائمی دارد، پس باید در امور عالم نیز دخالت مکرر، مستقیم و معجزه آسا داشته باشد! و یا اینکه بگوییم چون قائل به دائمی بودن حضور خداوند هستیم، پس نباید به سراغ پزشک، آزمایشگاه و متخصصین رفته و تنها باید به راز و نیاز با خداوند مشغول باشیم!
انبیا و امامان الهی نیز هنگام بیماری به پزشک مراجعه و استفاده از دارو را تجویز می کردند و به سببیت اسباب در جریان امور، اعتقاد داشتند و شفای الهی را نیز در همین چارچوب می دیدند. مثلاً وقتی حضرت علی ضربت شمشیر را خوردند، پزشک یهودی آمد و به معجزه خدا چشم ندوختند. (3)
نکته سوم:
تذکر به این نکته نیز لازم است که گاهی درمان بیماری، از طریق غیرعادی، انجام می شود چنانکه عیسی (ع) به اذن خدا چنین نمود و بیماران را فراسوی داروهای متعارف، شفا داد و یا مردگان را زنده کرد (4).
این معجزات و کارهای خارق العاده، همیشگی نیست و از این رو، هم موظفیم دعا کنیم و به رحمت و قدرت نامحدود خدا امیدوار باشیم و هم موظفیم به حکمت خدا اعتماد کنیم و کارهای عادی مؤثر در درمان بیماری را بپیماییم چراکه ممکن است در این مورد حکمت خدا
وند چنین اقتضا کرده باشد که شفا نه از طریق معجزه بلکه از طریق انجام کارهای متعارف انجام گیرد؛ چنانکه در روایتی آمده «أبى الله أن یجری الاشیاء إلا بالاسباب فجعل لکل شئ سببا؛ خداوند اباء می ورزد از این که کارها را جز از طریق علل و اسباب انجام دهد و به همین جهت، برای هر کاری سبب و علتی قرار داد»(5).
نتیجه :
بر اساس نکاتی بیان شد، این نگاه که «تدبیر جهان یا به دست خدا باشد یا به دست انسان» نگاه نادرستی است و در این مسئله حالت سومی نیز وجود دارد و آن تأثیر هر دو به نحو توأمان و طولی است. از این منظر، همه چیز به اراده خداوند محقق می شود، اما خداوند نیز چنین اراده کرده که هر اتفاقی از طریق علل و اسبابی که دارد، رخ دهد و اراده و افعال اختیاری انسان نیز در این مسیر مؤثر باشد. به همین جهت، چه بسا خداوند بنا بر حکمتی که دارد، شفای برخی از بیماران را از طریق معجزه و علل غیرمتعارف انجام دهد، اما نباید چنین تلقی کرد که این سنت الهی است و افعال اختیاری انسان و دارو و درمان هیچ تأثیری در این زمینه ندارند.
پی نوشت ها:
1. ایان باربور، علم و دین، ترجمه بهاء الدین خرمشاهی، تهران، مرکز نشر دانشگاهی، 1362، ص 50.
2. ر.ک سید شریف جرجانی، علی بن محمد، شرح المواقف، شریف رضی، ۱۳۲۵، ج ۸، ص ۱۴۵؛ طوسی، خواجه نصیرالدین، تلخیص المحصل، بیروت، دار الاضواء، ۱۴۰۵، ص ۳۲۵؛ امام الحرمین جوینی، عبد الملک بن عبد الله، الارشاد الی قواطع الادله فی اصول الاعتقاد، بیروت، دار الکتب العلمیه، ۱۴۱۶، ص ۷۹.
3. محمدتقی لسان الملک سپهر، ناسخ التواریخ، ج ۴، ص ۲۸۶.
4. سوره مائده، آیه 110.
5. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، بیروت، انتشارات موسسه الوفاء، چاپ دوم، 1403، ج 2، ص 90.
کلمات کلیدی
بیماری، معجزه، دعا، امر بین الامرین
.................
برگرفته از برنامه اندرویدی پرسشهای کرونا
http://pasokhgoo.ir
👆 فرق بهشت معصومه با
گورستان Hart lsland چیست که دفن اجساد در
یکی میشود «گور دسته جمعی» و دیگری در آمریکا میشه«مقبره دسته جمعی»!
بی بی سی را بهتر بشناسیم.
در ایران،گور دسته حمعی که اتفاق نیفتاده،
میشود دلیل ناتوانی نظام و
در آمریکا ،همان میشود لطف دولت برای ایجاد«مقبره عمومی»!
چند پیشنهاد برای رزمایش مواسات
عزیزی نوشته بود خیلی دوست دارم در این رزمایش مومنانه شرکت کنم اما حقیقتا شرایط مالی ام مساعد نیست.
✅بهانه شد برای چندپیشنهاد رزمایشی:
1⃣یکم. حلقه بسازید
با رفقا و همکاران و اهل فامیل و یا هم محله ای حلقه درست کنید و برای رزمایش فکر کنید و ایده دهید. این گام اول را دست کم نگیرد. شروع پربرکتی است.
2⃣دوم. هم عهد شوید
هم عهدی بسازید. مثل یک قرار فامیلی تا هزینه مهمانی و عیدی را خرج رزمایش کنید. یا همین عهد سر شام هیات. یا حتا با خانواده مان؛ مثلا یک وعده گوشت در ماه کمتر مصرف کنیم و به نیازمند برسانیم.
3⃣سوم. بانک درست کنید
شناسایی کنید. یکی از مشکلات خیریه ها و گروه های جهادی شناسایی است. بانک اطلاعات دقیق از افراد و نیازمندی های آنها تهیه کنید و در اختیار نهادهای خیریه ای قرار دهید. لیستی هم از افراد خیر و دستگیر تهیه کنید.
4⃣چهارم. بدون پول هم می شود
لیست ایده و طرح دستگیری غیر مالی درست کنید. مثلا خرید کردن برای سالمندان یک محل. یا شاد کردن بچه های یک پرورشگاه. درس دادن به بچه های کار. گروه درست کنید و صاحبان مغازه و خانه ها و طلبکارها را راضی کنید مراعات کنند.
5⃣پنجم. آبروی تان را خرج کنید
پول ندارید؛ آبرو که دارید. آبروی تان را خرج کنید. هرکس شما را می شناسد و اعتماد دارد و برایش اعتبار دارید سراغش روید. حالا فامیل یا محل کار یا کانال تلگرامی تان.
6⃣ششم. رابط شوید
خیرین را شناسایی کنید و برای شان وعده دیدار فراهم کنید. دستشان را بگیرید و با آنها به نیازمندان سر بزنید.
7⃣هفتم. قاشق زنی راه بندازید
برای پول جمع کردن هم ایده درست کنید. به یک پیامک و استوری اکتفا نکنید. یکی از راه های پول جمع کردن دقیق گزارش دادن است. یک تیم رسانه ای قوی بسازید برای گزارش به مردم و خیرین.
8⃣هشتم. تکراری نباشید
کمک فقط سبد کالا نیست. مثلا به بقالی و نانوایی محله یا شهر بروید و لیست بدهکاران را پاک کنید. یخچال و کولر و شیر آب دستشویی نیازمند محل را درست کنید. برای دست فروش های خانه نشین مشتری پیدا کنید.
9⃣نهم. به خودتان نگاه کنید
در هر صنف و حرفه ای که هستید رزمایش را برای خودتان بومی کنید. پزشک ببیند چه کاری از او ساخته است. کارگر و مکانیک هم. روزنامه نگار هم بگوید در فصل رزمایش مشکل یک خانوار و یا بیشتر را رسانه ای حل می کند و غیره.
🔟دهم. جلوی پای تان را ببینید
ببینید چه چیز جلوی پایتان قرار می دهند. غفلت نکنید از نسیم و خنکا و جذبه خیررسانی. خیلی وقت ها پیش روی مان ضیافت می چینند تا ببینیم.
الان مهمترین چیزی که جلوی پای تان است همین اصل رزمایش است. تلاش کنید هرکس با هرگرایشی، انقلابی و غیرانقلابی را دعوت کنید به این رزمایش مومنانه. هرکس هرجا بود بلند شود و گارد مردم دوستی بگیرد.
#رزمایش مواسات
کارهای بزرگ
در مساجد و محله ها
امام جماعت،پایگاه بسیج و کانون های فرهنگی هر مسجد و محله،
می توانند با تشکیل یک شورای مشترک فرهنگی عملیاتی و جلب مشارکت
خیرین و ریش سفیدان و معتمدین محل و
با هماهنگی و هم افزایی،
این کارهای بزرگ را
حتی با دستان خالی
انجام داده و در این
شرایط حساس به
سرانجام برسانند:
۰۱ از اهالی محله،
پزشک یا کادر درمان
میشناسید!
شما و اهالی محله،
به تدریج
با آنها تماس بگیرید،
خداقوت بگویید و
اینکه امنیت و آرامش ما
مرهون گذشت و
جانفشانی شمااست،
برای سلامتی تان،
گروه مجازی تشکیل داده و
دعا کرده و نذر می کنیم.
نگران خانواده نباشید،
مثل خانواده و
خویشان خودمان،
به آنان سرزده و
هوایشان را داریم.
۰۲از اهالی محله،
همسایه ای مبتلاء به کرونا شده!؟
با او یا خانواده اش
تماس بگیرید،
احوالی بپرسید
بگویید برای سلامتی آنان
نذر و دعا کرده اید و
انشاالله
همه چیز درست می شود و
اگر کاری از دست تان
برمیآید،دریغ نمی کنید
۰۳برای همسایه ها و اهل محل و خانواده کادر درمان و بیماران یا
آشنایان نزدیک،
یک گروه مجازی راه بیندازید تا
از احوال هم جویا شوید،
برای رفع بلایا و
سلامتی و طول عمر عزیزانمان بویژه
بیماران و کادر درمان،
برای موفقیت و
سربلندی کشور و
عبور از گردنه ها و بحران ها
هر روز
برنامه ختم قرآن وصلوات و دعاهای مشهور
برپا کنید،
برای رفتگان،مراسم
ترحیم و ختم مجازی
برگزار کنید و به
صاحبان عزا تسلیت بگویید
جشن ها و اعیاد را
بویژه
عید فطر را
بهم تبریک گفته و
با شعری یا سخنی
همدیگر را شاد کنید و...
۰۴ما امسال،
هزینه های مرسوم را
صرفه جویی کردیم
مثل خرید لباس عید،
هزینه تنقلات و پذیرایی
و یا هزینه های سفر نوروزی
حتی
برای بعضی ها،
هزینه مراسم ترحیم،
از این موارد هنوز هم داریم
جشن تولدها،
عیدانه بچه ها،
جشن نیمه شعبان،
زکات فطره و...
از طرف دیگر
هستند در کوچه و محله ما
آبرومندانی که
چند ماه،کار و درآمد
نداشته و با سیلی
چهره خود،سرخ نگه میدارند.
صندوق مواسات را
با جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی از
محل صرفه جویی اهالی محل،برای کمک به
نیازمندان و محرومان محله
تشکیل دهید و
آبرومندانه و مخفیانه
مستقیما یا از
طریق امام جماعت،
ریش سفیدان و
معتمدین محل
به دست نیازمندان محله
برسانیم.
۰۵موارد و اقلام مورد نیاز اعلامی و ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا یا دیگر مراکز مسوول را تعیین و شناسایی کرده و با مشارکت مسجدی ها و اهالی محل در رفع و تامین آن بکوشید.
۰۶از داوطلبان به خدمت و تخصص ها و مهارت ها و توانمندهای آنان ثبت نام به عمل آورده و به مراکز مسؤول معرفی نموده یا
در برنامه های فرهنگی و امدادی محله بکارگیری نمایید.
۰۷برگزاری دوره های مجازی مدیریت فاصله اجتماعی, بهداشت و پیشگیری برای اهالی محل
۰۸برنامه ریزی هدفمند برای حضور و جلب مشارکت اهالی محل در برنامه و طرح های همیاری و عام المنفعه
یا علی
✋🏼
إنَّ الله مع الذین اتقوا و الذین هم محسنون
💠تاملاتی در باب جهان کرونایی و پسا کرونایی
🖋محسن بهاروند
🔸ویروس کووید ۱۹ اگر چند ماه دیگر ادامه با این شدت ادامه یابد تاثیرات زیادی بر حیات ملی و فرا ملی در جهان خواهد گذاشت و دانشمندان بسیاری در مورد ابعاد مختلف آن خواهند نوشت. قدر مسلم این است که تاریخ جهان موثر به پیش از شیوع کرونا و پسا کرونا تقسیم خواهد شد. اما در این مقطع می توان مشاهدات و تاملاتی پراکنده در مورد آن بیان نمود.
🔹۱.جهان برای یک اپیدمی آماده نبود. علم با سرعت در جنبه هایی پیشرفت کرد که زندگی روزمره به حساب نمی آورد. علم در سلولهای بنیادین، کلونینگ، هوش مصنوعی و... جلو رفت ولی به یک اپیدمی ساده فکر نکرده بود. علم و تکنولوژی در جای دیگر نیز چنین کرد. در حالیکه امنیت شبکه های مهم و سایتهای حساس را زیاد کرد به این فکر نکرد که امنیت ممکن است از راه همین گوشی های هوشمند در دست مردم عادی بخطر بیفتد.
🔹۲.نظام سرمایه داری و لیبرالی بیش از همه دچار شکست و سرخوردگی شد. این همه پیشرفت فنی و اقتصادی نتوانست اپیدمی را مهار کند. سرمایه داری دیر جواب داد چرا که باید سود خود را در یک بحران پیدا می کرد.
🔹۳.اخلاق، حقوق بشر و همبستگی میان ملل رنگ باختند و هر کس به فکر خود بود. کشورها مرزها را به روی هم بستند. در کشورهای مدعی همسایگان درها را به روی همسایگان خود بستند. راهزنی کشورها از هم شروع شد. فروش اسلحه رکورد زد.
🔹۴.فرصتی پیش آمد که بعضی کشورهای شرقی روابط بهتری را با هم آغاز کنند. فرهنگ شرقی برای رفیق روز سختی بودن نمود بیشتری پیدا کرد. مبنای خوبی برای روابط آینده پی ریزی شده است. ساز و کارهای فعلی نظام بین الملل ناکارآمد و یکطرفه است حتما نیاز به اصلاح دارد. باید در وقت اندکی مبنایی ایجاد کرد که اصول منشور حفظ ولی ساز و کار اصلاح شود.
🔹۵.معیاری برای سنجش کارآمدی و ناکارآمدی دولتها ایجاد شد. نه برای ریشه کنی کرونا بلکه برای مدیریت بحران و هماهنگی همه قوای یک دولت برای مقاومت ملت. همدردی و همبستگی دولتها و ملتها به محک تجربه سپرده شد و دولتهای جهان مسابقه کارآمدی گذاشتند.
🔹۶.سیاست روی خشن خود را نشان داد. بسیاری به فریبکاری و پنهانکاری روی آوردند. در سیاست بین الملل دشمنان حتی در سخت ترین شرایط هم دست از خصومت برنداشتند و در پی تحقیر ایران بودند. سیاست کشورهای پیشرفته تغییری نکرد و به آن بعنوان فرصتی برای فشار بیشتر استفاده کردند.
🔹۷.روشنفکران، هنرمندان، نویسندگان و انسانهای سراسر دنیا با هم اعلام همبستگی کردند. سیاست، اقتصاد و اپیدمی جوهره بشریت را تغییر نکرد و انسانهای صالح را به هم نزدیکتر کرد.
🔹۸.اعتماد به علم بیشتر شد. این شاید بزرگترین تحول جهان باشد. انسانها بیش از هر چیز به حرف علم گوش کردند.
🔹۹.مردم ایران باید بخود افتخار کنند. وقتی در بزرگترین دموکراسیهای دنیا با چوب و مشت و لگد مردم را مجبور می کنند که در خانه بمانند مردم ایران جز عده ای اندک بزرگترین مراسم باستانی و مذهبی خود را تعطیل کردند تا از شیوع بیش از حد ویروس پیشگیری کنند. بخشی از این امر ریشه در احترام مذهب ما به علم نیز دارد.
🔹۱۰.ما به فروشگاهها حمله نکردیم به هم شلیک نکردیم. غارت نکردیم و نشان دادیم می توانیم با هم در موقع متحد شویم این نعمت اندکی نیست. ما قبلا در ریشه کنی فلج اطفال، کنترل جمعیت و بالاتر از همه در جنگ تحمیلی نشان دادیم که در مواقع سختی و خطرناک می توانیم همبسته شویم.
این درس بزرگی است که باید قدر آن را بدانیم و در تقویت آن بکوشیم.
#کرونا
#پَساکرونا
#آینده_پژوهی
🔻🔻🔻🔻
@daghdagheha
کانال پاسخ های مطمئن،با حمایت و پشتیبانی نهادهای حوزوی و همکاری مستمر اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در رشته های علوم انسانی اسلامی و به منظور تهیه و ارایه پاسخهای متقن و مستند به شبهات و نیازهای معرفتی راه اندازی شده است.مطالب این کانال از میان پاسخهای علمی و روشمند، انتخاب شده و به اشتراک گذاشته میشود و در بسیاری موارد،اساتید همکار،پاسخ را برای کانال تهیه و ارسال مینمایند.
خدمتگزاران شما در این کانال دینی و معرفتی ،متواضعانه از همه عزیزان درخواست میکنند که :
۰۱حتی المقدور در انتشار مطالب و پاسخها در شبکه های اجتماعی عضو بویژه کانال هایی که درگیر این سوالات و شبهات هستند،
تلاش نمایید.
۰۲ این کانال را در شبکه های اجتماعی عضو و نیز برای عزیزانی که علاقمند به معرفت دینی هستند، معرفی فرمایید.
@pasokh_motmain
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️موشن گرافیک احکام کرونا
🔷بیان احکام و توصیه های لازم در خصوص بیماری کرونا توسط استاد فلاح زاده.
#کرونا
#کرونا_را_شکست_میدهیم
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @tasvir12 👈عضویت
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
عبدالرسول:
سخنان روشنگر و تأمل برنگیز
آیه الله ضیاآبادی:
تاثیر افکار و رفتار انسان ها
بر عالم تکوین و علل بروز بلایا👇
🔴🔶همه ما یک معذرت خواهی به ایران و انقلاب بدهکاریم.
☸ سالها بود که عده زیادی از ما ایرانیان خود را تحقیر کرده و غرب و شرق عالم را به چشم همدیگر می کشیدیم، خود را ملتی بی فرهنگ و ادب دانسته که باید از غرب الگو بگیریم تا حداقل بتوانیم مثل انسان زندگی کنیم.
در کتاب ها رفاه و امکانات و زندگی غربی را عالی جلوه داده و آمال و هدف سیاست و فرهنگ کشور خود را، آنان قرار می دادیم که باید تلاش کنیم مقداری مثل آنان شویم.
اما کرونا که آمد همه چیز تمام شد و تشت رسوایی غرب از بام افتاد، در خیابان های غرب و بعضا شرق به خاطر ماسک و دستمال کاغذی صف های عریض و طویل ایجاد شد و عده ای به جان هم افتادند و از خجالت یکدیگر در آمدند.
فروشگاه ها در یک اقدام متحیرانه مورد هجوم هزاران نفر قرار گرفت و قفسه های آن خالی از کالا شد.
عده ای کلیپ بیرون داده و با چشمان گریان برای خود طلب دستمال توالت و غذا و امکانات بهداشتی کردند. عده ای نیز در راهرو و حیاط بیمارستان ها شب را به صبح گذرانیدن تا سیستم بهداشت غرب بتواند مقداری به خود بیاید و امکاناتی فراهم کند.
کادر درمان و متخصصین غرب نیز که در فیلمها دارای بهترین ابزار و لباس بودند، اکنون از روی نداری ماسک یکبار مصرف را ده بار استفاده می کردند و پلاستیک زباله را به عنوان لباس مخصوص ضد عفونی، به تن می کردند و با آن سلفی حقارت می انداختند.
از همه بدتر بازگشت دولت های غربی به شغل و پیشه گذشته خود یعنی راهزنی و غارت دیگر ملل بود، آنها ماسک و دستکش دیگر کشورها را به سرقت می برند و اجازه رسیدن کمک ها و حتی خریدهای دیگر کشورها را به مقصد نمی دهند و دوباره راهزن دریایی شدندـ
به قول جوکر شخصیت افسانه ای غرب: خداکنه که قحطی نشه چون مردم متمدن غرب حتی همدیگر رو می خورند.
و اما ایران...
نمی گوییم همه چیز عالی است و همه امکانات فراهم، اما فروشگاه ها پر از محصولات است و نمی توان صفی برای خرید در جایی دید. قفسه ها مملو از کالا بوده و مردم کم و به اندازه خرید می کنند.
جدای از سازمان های دولتی،
مردم و گروه های جهادی در کف خیابان بوده و بدون چشمداشت اقدام به کمک پیشگیرانه در ضد عفونی کردن معابر می کنند، به نیازمندان بسته غذایی داده و از آنها سرکشی می کنند.
کارگاه های تولید ماسک در مدارس و مساجد راه افتاده و هر کس در توانش برای مردم خدمت می کند تا مراکز درمانی و منازل مردم بدون حداقل امکانات نباشد.
ایرانیان در این بحران، چون غرب نه تنها مصرف کننده صرف نبودند، بلکه خود یک تولید کننده شدند تا اثبات کنند ایران عزیز و انقلاب اسلامی،حرفهای بسیاری برای
دیدن و شنیدن و یادگیری
دنیای معاصر و بویژه غرب متمدن! دارند.
آری با دیدن این صحنه ها در ایران و مقایسه با دنیای غرب،
بسیاری از ما
یک معذرت خواهی به ایران و انقلاب اسلامی بدهکاریم که چگونه چماق غرب را مکررا
بر سر آن فرود می آوردیم، عملی که کرونا اثباتگر غلط بودن آن شد.
ایران عزیز
من، معذرت می خواهم.
🥗دکتر سید محسن هاشمی
در خانه ما
رونق اگر نیست
صفا هست!
تا دیروز
بسیاری از ما
مقهور رونق و
ظاهر زیبا و انسانی غرب
بودیم
زندگی پاستوریزه،
شهرهای شیک،
ژست های تمدنی:
پیشرفت،انسان گرایی،
حقوق بشر،آزادی،و.....
فقط
یک ویروس ریزتر از
سرسوزن بس بود تا
این هیمنه بادکنکی را
در برابر
چشمان بهت زده جهانیان بترکاند و نابود کند و
این نظامِ
نمرودی و مغرور را
بر زمین زد.
هجوم و ستیز این
متمدنان از ما بهتر
بر سر دستمال کاغذی و
دزدی دریایی و سرقت تجهیزات یکدیگر،
از کشورها و جوامعی که
تا دیروز لاف تمدن میزدند و
از ما حق توحش میگرفتند،
تأسف بار نبود،
تهوع آور و ترحم انگیز
بود.
ما شرقی ها
ساده ایم،
لاف زدن بلد نیستیم،
ظاهرمان،اتوکشیده نیست
ولی
خدا را شکر
تا دلت بخواهد
انسانیم،مهربانیم
در وقت بحران،
هوای هم را داریم،
در درد و رنج هم
شریکیم
با هم میخندیم،
با هم میگرییم،
با هم و برای هم
دعا میکنیم،
بر سر چند ماسک،
همدیگر را نمیدریم،
چند لقمه نان مان را
با هم
تقسیم میکنیم:
در خانه ما،
رونق اگر نیست،
صفا هست
آنجا که صفا هست
در آن نور خدا هست
حال و هوای این روزهای خودباختگان وطنی را
که
در طول این سالها
مادام و مکرر
ژست های
متمدنانه غربیان را
بر سرمان میزدند،
میبینم،
به یاد حکایت
تفاخر و تفرعن قارون و
ساده دلان ظاهربین
بنی اسرائیل
می افتم.
فرصت شد آیات ۷۹ تا ۸۳ سوره قصص را بخوانید.
کرونا
از خواب زمستانی
بیدارمان کرد
چشم هایمان را شست
تا
جور دیگر ببینیم
پوشال های فریبنده دنیا و غرب را کنار زد
تا دست های چدنی و
و توحش تلخ دنیا گرایی
را همگان،نظاره کنند
کرونا،
چشمان مان را
به داشته های مان
روشن کرد
دین،معنویت،امید،
سلامتی،امنیت،
عشق،مهربانی،برادری.
کرونا و
دیگر بلایا
شر مطلق نیستند
مثل درد در بدن
بیدار و هوشیار و
بیقرارمان میکنند تا
ببینیم و بدانیم و
پر شتاب تر
حرکت کرده و
تلاش کنیم.
خدایا
معلم خوب و مهربان ما
سلام
✋🏼
شرور و تلخی های
این عالم هم
خیر و شیرینند
ممنونیم که
چشمانمان را
بر حقایق اشیاء گشودی و
دانا و بیدارمان ساختی
بر معرفت و بیداری مان
همواره بیفزا و
توفیق بندگی و شکر
عنایت فرما
آمین
همین
✋🏼
خدمتی دیگر از مرکز ملی پاسخگویی:
📱تولید نرم افزار اندرویدی «پرسش کرونا»
✅پرسش و پاسخ هایی با رویکرد
🔹قرآنی
🔸حدیثی
🔹کلامی
🔸تاریخی
🔹اخلاقی
🔸مشاوره و روانشناسی
🔹احکام شرعی
✅ارائه پاسخ ها به دو صورت اجمالی و تفصیلی
✅ذکر منابع پاسخ ها
✅ارائه پاسخ ها به دو صورت متنی و صوتی
✅امکان ارسال پرسش
✅دریافت از سایت مرکز ملی پاسخگویی
لینک مستقیم دریافت نرم افزار
http://dte.bz/porsesh-corona
لینک نرم افزار در کافه بازار:
https://cafebazaar.ir/app/com.pasokhgoo.corona
با توجه به این 👆گزارش مستند و آماری در حضور رییس جمهوری محترم،باید مساجد و اماکن مقدس از اولین اماکنی باشند که در مرحله مدیریت هوشمند با تنظیم و تصویب پروتکل،بازگشایی شوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کامران باقریلنکرانی در پیامی ویدئویی با اشاره به قرار گرفتن در آستانه ماه مبارک رمضان و شرایط پاندمی کووید 19 اظهار داشت: سئوال بسیاری در این شرایط این است که آیا روزهداری باعث تضعیف سیستم ایمنی میشود یا آن را تقویت میکند.
وی گفت: برخی از افراد هستند که به دلایل مختلف روزهداری برایشان خوب نیست که گروه خاص هستند اما مطالعات بسیار نشان داده که روزهداری با مدل اسلامی یعنی خوردن سحری و افطاری و حذف وعده غذایی ناهار سبب بهبود سیستم ایمنی بدن میشود.
وزیر اسبق بهداشت با بیان اینکه از نظر انسانشناسی باستان انسانها در طول تاریخ معمولا غذایشان را به صورت منظم نمیخوردند، بیان کرد: این شیوه که 3 وعده منظم خورده شود، به جای اینکه موقع گرسنگی غذا بخورند یک اتفاقی جدیدی در تاریخ بشر است.
وی تصریح کرد: مدل روزهداری اسلامی که سحری خورده میشود و بین 10 ساعت تا 16 ساعت گرسنگی کشیده میشود سپس افطار استفاده میگردد؛ سبب میشود بدن بخشی از ذخیرههای زائدی که در خودش داشته را آزاد کند، متابولیسم بدن از مصرف قند و تولید اسیدهای چرب به مصرف کیوتن بادیها شیفت پیدا کند و پاکسازی در بدن رخ میدهد.
وزیر اسبق بهداشت با بیان اینکه در شرایط کنونی غیر از گروهی که به دلیل بیماریهای جسمی امکان روزه ندارند، خاطرنشان کرد: روزهداری سبب ارتقای سیستم ایمنی بدن، کاهش عفونتها، کاهش استعداد به سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی میشود و میتوانیم با بسیاری از بیماریها مقابله کنیم.
https://eitaa.com/joinchat/945422359Cd198281eda
نامه دکتر مرندی رییس فرهنگستان علوم پزشکی به مراجع عظام تقلید و مسئولین در مورد روزه در شرائط کرونایی
سلام علیکم
با احترام، موضوع روزه داری در بحران ویروس کرونا در جلسه ای با حضور اساتید متدین دانشـگاه ھا از تخصص ھا و فوق تخصص ھای مختلف و با مشارکت حجت الاسلام فلاح زاده رئیس موسـسه موضوع شناسـی فقھی در محل فرھنگسـتان علوم پزشـکی
مورد بحث قرار گرفت و جمع بنـدی نظرات پس از مشورت بـا وزیر محـترم بھـداشت، و برخی از مسـئولین محترم ستاد مبارزه با کرونا و تائید آنان به پیوست جھت استحضار و ھر گونه اقدام مقتضی تقدیم میشود
دکتر سید علیرضا مرندي
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی