#تفکـــر_در_آیـات_قــــرآن
#شناخت آقا امام زماڹ(عج)❤️
💯ما باید کاری کنیم که حضرت مهدی عجل اللہ تعالی فرجه الشریف ما را ببینند؛ نه این که ما به دنبال دیدن حضرت باشیم.💯
⭐یکی از شروط این امر شناخت حضرت است⭐
🍃 در زمان پیامبر صلی اللّہ علیه وآله وسلم (ڪہ مقامش از همه امامان بالاتر است) عده زیادی آن وجود مبارک را ميدیدند، اما خدای سبحان درباره آنها فرمود:
🌴 آیه 198 سوره اعراف 🌴
🕋«و تراهم ینظروڹ الیڪ و هم لایبصروڹ»
⚡️ترجمه:
آنها را میبینی که به تو مينگرند، ولي تو را نميبینند. اهڸ نظر هستند، اما اهڸ بصیرت نیستند.
✍ هنر ایڹ است که به گونهای باشیم که وجود مبارک امام زمان عجل اللہ تعالی فرجه الشریف ما را ببینند.
🍂 در قرآن کریم آمده است:
خدا که بر همه چیز بصیر است، در روز قیامت به عدهای نگاه نمی کند:
🌴 آیه 77 سوره آڸ عمراڹ 🌴
🕋«ولایکلّمہم اللّہ و لاینظر الیہم یوم القیامة و لایزکّیہم»
⚡️ترجمه:
خداوند در قيامت با آنها سخن نمىگويد و به آنان نيز نظر لطف نمىكند، آنها را از گناه پاك نمىسازد
✍ اگر ما در مسیر صحیح حرکت ڪنیم، و برای شناخت آن حضرت تلاش کنیم آن حضرت بدون شک ما را میبیند.
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج❣
@darshainabazqoran
🔔 ویروس کرونا، و تقوا!!!
💠 از وقتی ویروس کرونا آمده، به شدت مراقب هستیم تا به ما سرایت نکند؛
🔹 روزی ۵۰ بار دستهایمان را میشوئیم؛
🔹 در و دیوار و دستگیرۀ درب و محیط کار و زندگی خود را ضد عفونی میکنیم؛
🔹 نزدیک کسی که مشکوک است نمیرویم؛
🔹 از حضور در اماکنی که احتمال آلودگی وجود دارد، میپرهیزیم و...
✅ این کارها بسیار عالی و لازم است
فقط یک نکته:
«تقوا» دقیقا یعنی همین؛
👈🏻 یعنی همینطور دقیق، مراقب پاکی قلبمان باشیم؛
👈🏻 از گناه و کارهای مشکوک به معصیت دوری کنیم؛
👈🏻 در معاشرت با افراد مشکوک به آلودگی، مراقب باشیم؛
👈🏻 از حضور در محافل آلوده به گناه بپرهیزیم؛
👈🏻و اگر آلوده شدیم، با استغفار و توبه، روح خود را شستشو دهیم.
⚠️ یادمان باشد؛
✔️ اگر به ویروس کرونا مبتلاء شویم، نهایتا از زندگی دنیا محروم میشویم؛
اما...
✔️ اگر با گناه، قلب و جان ما آلوده شود و دنبال بهبود نرویم، از زندگی ابدی محروم خواهیم شد.
✅ وقتی پزشکان دستورالعملهایی جهت آلوده نشدن به ما میدهند، گوش میکنیم و سریع به اشتراک میگذاریم؛
❌ ولی حرف خدا و پیامبر و امامان که برای آلوده نشدن روح ماست را جدی نمیگیریم! 😔
👈🏻 ای کاش حداقل به اندازۀ دنیای خود، نگران آخرت خود هم بودیم؛ 😓
👌🏻 کلام آخِر:
🕋 یاایهاالذین آمَنوا آمِنوا
⚡️ای کسانیکه ایمان آوردهاید؛ ایمان بیاورید (سورۀ نساء).
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج❣
@darshainabazqoran
Tafsir_00615616284101561628487.mp3
861.6K
چه کمکی از خدا بخواهیم؟
إهْدِنَا الصِّراطَ
خدایا! راه نشانم بده!
راه هر کاری را به ما نشون بده، راه عبادت را نشون بده.
#قرآن
#إهْدِنَا_الصِّراطَ
#استاد_رنجبر
@darshainabazqoran
🌸🌸🌸🌸🌸
چرا در امتحانات الهی باید از نماز کمک بگیریم؟ / نماز و امتحان، هر دو برای از بین بردن تکبر است!
نماز امتحانات الهی را آسان میکند. آیۀ قرآنش هم این است: «از صبر و نماز کمک بگیرید، البته اين كار جز بر خاشعین، گران و دشوار است؛ وَ اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ وَ إِنَّها لَكَبيرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخاشِعين»(بقره/45) یعنی فقط آدم خاشع میتواند اینطور راحت سر به سجده بگذارد و از نماز کمک بگیرد.
وقتی میفرماید: «از نماز کمک بگیرید» این سؤال پیش میآید که برای چه کاری باید از نماز کمک بگیریم؟ برای پاسخ باید ببینیم که اصلاً ما برای چه چیزی در این دنیا هستیم؟ برای چه زنده هستیم؟ ما برای امتحان، زندهایم پس برای امتحان باید از نماز کمک بگیریم. همچنین معلوم است که در سختیها باید صبر داشته باشیم و از صبر کمک بگیریم.
پس راه دور زدن امتحانات الهی این است که برویم سرِ سجادۀ نماز و بگوییم: «خدایا! تو با این امتحان میخواستی تکبر از دلم زائل شود، حالا من با نماز میگویم: تو بزرگ هستی و من کوچک هستم»
حضرت فاطمۀ زهرا(سلام الله علیها) میفرماید: «خداوند نماز را برای دوری از تکبر، واجب کرده است؛ فَرَضَ اللَّهُ...الصَّلَاةَ تَنْزِيهاً عَنِ الْكِبْرِ»(من لايحضره الفقيه/3/568) یعنی فلسفۀ نماز هم این است که تکبر از دل مردم خارج شود. و طبق فرمایش امیرالمؤمنین(علیه السلام) امتحانات الهی نیز برای خارج شدن تکبر از قلوب بندگان است. ببینید چه نسبتی بین این دو وجود دارد! برای همین است که در امتحانات الهی باید از نماز کمک بگیریم. اصلاً همۀ سختیها و امتحانات سخت الهی برای از بین بردن تکبر است.
@darshainabazqoran
🔴شبهات دینی کرونایی
حدیثی از امام صادق علیه السلام رو نقل میکنن درباره شهر قم و شبهاتی رو مطرح میکنن، که مگه قم محل امن نبود، پس چی شد؟
امام صادق عليه السلام فرمودند:
“اذا عَمَّتِ الْبُلْدانَ الْفِتَنُ فَعَلَیکمْ بِقُمْ وَحَوالیها وَنَواحیها فَانَّ الْبَلاءَ مَدْفُوعٌ عَنْها”
هنگامی که فتنه ها همه شهرها را فرا بگیرد به قم و اطراف آن پناه ببرید که بلا از قم دفع شده است
(بحار الانوار ج ۲۶ ص ۲۱۴)
1⃣ ببینید در فهم احایث باید دو عنصر رو خوب فهم کنیم، زمان و مکان صدور حدیث، بعبارتی باید شرایط تاریخی اون زمان رو خوب مسلط باشیم تا بفهمیم منظور امام معصوم چیه
زمان امام صادق(علیه السلام) که مصادف با حکومت عباسیان بود، شیعیان وعلویان خیلی تحت فشار حکومت بودن، زندانی و کشته میشدن. از طرفی هم قم با مرکز حکومت یعنی مدینه، فاصله زیادی داشت و حاکمان کاری با اهالی قم نداشتن، بهمین دلیل قم محل مناسبی برای تجمع شیعیان بود. تو این فضا باید روایت امام صادق علیه السلام رو درنظر بگیریم، و گرنه به اشتباه میفتیم. البته درباره قم تا زمان ظهور امام زمان عجل الله، روایات بلندی اومده، و همیشه قم از قداست خاصی برخوردار است
فلذا شما به تاریخ رجوع کنید، اولین کسانی که به قم مهاجرت کردن، خاندان اشعری بودن که در قرن دوم و حدودا همزمان با امامت امام صادق علیه السلام زندگی میکردن.
2⃣نکته دوم اینکه، اگر دقت کنید، در متن روایت اومده، در مواقع فتنهها به قم مراجعه کنید. حالا این چه ربطی به ویروس کرونا داره، خدا میدونه. آیا ویروس، معنی فتنه رو میده؟
3⃣نکته سوم اینکه، معنی بلا، در متن حدیث به چه معناست؟ آیا منظور شیوع بیماری هست؟ چون کسی که به این حدیث ایراد گرفته، فتنه و بلا رو معادل شیوع بیماری و کرونا گرفته. آیا منظور بلایای طبیعی هست؟ یا منظور چیز دیگهای هست، چون تو خود قم چند بار سیل اومده. اصلا بالاتر از این، در طول تاریخ، خود خانه خدا، چندین بار سیل اومده و کعبه ویران شده، مسجدالحرام حرم امن الهی هست و جزء امنترین نقاط دنیا بحساب میاد، که در قرآن هم به امن بودنش اشاره شده. پس نباید موضوعات مختلف رو باهم قاطی کنیم و مصادیق غلط نباید جایگزین کنیم
منظور از امن بودن مسجدالحرام و حرم اهل بیت، امنیت معنوی و روحانی هست، نه امنیت مادی و جسمی
@darshainabazqoran
بخش اول
🔴 شبهه: میگن حرم و ضریح مگه شفا نمیداد؟ پس چرا الان جلودار کرونا نیست؟ چرا در حرم و مساجد بستن؟ دیدی معجزهای در کار نیست...
یک سوال؟ اگه شما رفتی تو حرم یک امامی، دستت رو به ضریح گرفتی و یک لیوان سم خوردی و شروع کردی به گریه و زاری و توسل، که ای امام معصوم(ع) منو شفا بده. آیا اینجا شفا پیدا میکنی؟ قطعا اینطور نیست، چون تو یک آدم بیعقلی هستی که خودت، خودت رو انداختی تو خطر، و جواب این بیعقلیت رو میخوای امام معصوم بده، کجا امام گفته من در هر صورتی شماهارو شفا میدم؟ کی گفته دم ضریح سم اثر نمیکنه؟ کی گفته تو حرم، اگه خودت رو بخوای آتیش بزنی، آتش گلستان میشه؟ کی گفته تو زمستون با لباس کم بری حرم سرمانمیخوری؟ چون حرم محل شفاس.
اصلا حرم چیه، خود امیرالمؤمنین علیه السلام پای یک دیواری نشسته بود، متوجه شد دیوار از قبل شکسته و احتمال فروریختن هست، سریع بلند شد و رفت جای دیگه نشست
توحید صدوق ، چاپ سنگی، ص . 337
باید به کسانی که میگن مگه حرم شفا نمیداد چرا بخاطر یه کرونا بستنش؟ باید گفت خود امام معصوم وقتی احتمال خطر میده، عقلایی رفتار میکرد. قطعا ماهم که از پیروان اون امام هستیم باید مثل اون برخورد کنیم. بله اون حرم شفا میده، بیماری های سختتر هم شفا میده، ولی در چهارچوب عقل و اسباب و علل.
@darshainabazqoran
بخش دوم
🔵شبهه، مگه حرم و اماما شفا نمیدادن؟ چیشد پس با یک کرونا حرمشون تعطیل شد؟ کو شفا و معجزه؟
قسمت دوم پاسخ
نکته بعدی این هست که شفا دادن و معجزه کردن یک استثناء هست و قرار نیست دنیا با استثنائات اداره بشه. خدا دنیارو بر اساس اسباب و علل بنا کرده. گاهیهم برای هدایت بشر و اتمام حجت برای مردم و شناسوندن فرستادگانش، اجازه میده به اذن خودش معجزه و شفا محقق بشه. اگر قرار بود همه چی با اعجاز صورت بگیره، دیگه اسمش معجزه نبود. معجزه یعنی خرق عادت، یعنی اون چیزی که درحالت عادی اتفاق نمیفته
بخاطر همین همون امام یا پیامبری که شفا میداد، کارهای معجزه مانند میکرد، با یک دست درب قلعه خیبر رو که چهل نفر اونو تکون میدادن، از جا میکَند، همون امام از طریق سم به شهادت میرسید. چون دنیا براساس اسباب و علل دایر هست نه معجزه، وگرنه هیچ کسی پیش خدا محبوب تر از اهل بیت علیهم السلام نیست برای شفا دادن. ولی خواست خدا بر این است که سم اثر کنه
ویروس کرونا هم همینه، اگر در حرم تجمع بشه، در کنار ضریح تجمع بشه، دستهای آلوده به ضریح بخوره، این درحالت عادی سبب میشه احتمال شیوع بیماری بالا بره، سنت خدا درحالت عادی اینه. بله شاید به اذن خدا اعجازی صورت بگیره ولی ما باید حالت عادی رو برای زندگی خودمون لحاظ کنیم. وگرنه میری حرم مریض میشی، میگی این بود شفا؟ اونوقت دین و ایمانت رو ازدست میدی. اصلا اگه اینطوری بود، پیامبر و اهل بیت بهداشت رو رعایت نمیکردن، مسواک نمیزدن، میگفتن میکروب دربدن ما معصومین نمیمونه. چه حرفیه که میزنن میکروب و ویروس تو حرم زنده نمیمونه؟
جذام یک بیماری مسری هست فرد جذامی آمد تا با پیامبر(صلی الله علیه وآله) بیعت کند، پیامبر دستشان را به سوی او دراز نکرد و فرمود: دستت را نگه دار بیعتت را پذیرفتم.
📗 بحار، ج۷۶، ص۳۴۶، و: ج۶۵، ص۸۲.
یعنی پیامبر(صلی الله علیه وآله) که متصل به منبع وحی و معجزه هست، با شخص جذامی دست نداد که سرایت پیدا نکنه
امام صادق (عليه السّلام) فرمود:
أَبَى اَللَّهُ أَنْ يُجْرِيَ اَلْأَشْيَاءَ إِلاَّ بِأَسْبَابٍ
خدا خوددارى و امتناع فرموده كه كارها را بدون اسباب فراهم آورد
اصول کافی، ج 1، ص 259
پيامبرى از پيامبران خدا بيمار شد. گفت خودمو درمان نمى كنم تا همون كسى كه بيمارم كرده، خودش درمانم كنه و شفام بده. خداوند عزوجل بهش وحى کرد: «شفايت نمى دهم، مگر آن كه بری خودت رو درمان كنى، كه شفا از من است»
(مکارم الاخلاق، ص۳۶۲)
یعنی پیامبر خداهم باشی درحالت عادی باید با غیر معجزه زندگی کنی، باید بری دنبال درمان، باید پیشگیری کنی تا مریض نشی. و البته دعا و توسل هم خودش از اسباب و علل هست و به درمان بیماری کمک میکنه.
@darshainabazqoran