👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا مرتد اعدام می شود؟
✍️پاسخ:
✅دین اجبارى نفى شده است:«لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ؛[بقره/۲۵۶] هیچ اكراهى در این دین نیست.»
👈چون دین عبارت است از یك سلسله معارف علمى كه معارفى عملى به دنبال دارد، و جامع همه آن معارف، یك كلمه است و آن عبارت است از اعتقادات و اعتقاد و ایمان هم از امور قلبى است كه اكراه و اجبار در آن راه ندارد، چون كاربرد اكراه تنها در اعمال ظاهرى است، كه عبارت است از حركاتى مادى و بدنى (مكانیكى)، و اما اعتقاد قلبى تحت اجبار قرار نمی گیرند. فرق این دو مثل این است که شما می توانید کسی را مجبور به تعظیم در مقابل خود بکنید، اما نمی توانید او را وادار به دوست داشتن خود بکنید.
👈اكراه و اجبار وقتى مورد حاجت قرار مىگیرد كه قوى و ما فوق (البته به شرط اینكه حكیم و عاقل باشد) بخواهد ضعیف را تربیت كند مقصد مهمى در نظر داشته باشد و نتواند فلسفه آن را به زیر دست خود بفهماند که در این جا، ناگزیر متوسل به اكراه مىشود، و یا به زیردست دستور مىدهد كه كوركورانه از او تقلید كند و ... .
👈که این نیز در مساله دین منتفی است. چون مواردی که خوبى و بدى و خیر و شر آنها واضح است، نیازى به اكراه نخواهد داشت. بلكه خود انسان یكى از دو طرف خیر و شر را انتخاب كرده و عاقبت آن را هم چه خوب و چه بد مىپذیرد و دین از این قبیل امور است چون حقایق آن روشن و راه آن با بیانات الهیه واضح است.
👈«قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ؛[بقره/۲۵۶] هدایت از گمراهى مشخص شده است.»
👈«إِنَّا هَدَیْناهُ السَّبیلَ إِمَّا شاكِراً وَ إِمَّا كَفُوراً؛[انسان/۳] راه را به او نشان دادهایم. یا سپاسگزار باشد یا ناسپاس.»
👈پس روشن می شود که احکام مرتد، ربطی به جبر در دین ندارد. بلکه این قوانین، از جمله قوانین اداره جامعه است. و جبر در قوانین جامعه، ضروری و ناگریز است. همان گونه که نمی توان در مقابل دزد، بی تفاوت بود و او را در عمل خود آزاد گذاشت، باید کسی که امنیت روانی مردم را نیز به خطر می اندازد، تنبیه کرد. که امنیت روانی، از امنیت مالی مهم تر است.
👈در احکام مرتد، هر مرتدی اعدام نمی شود. و با دقت در مصادیق حکم، روشن می شود که این حکم برای صیانت از آرامش روانی جامعه است. که عده ای با حربه ارتداد، آن را به خطر می اندازند:
👈«وَ قالَتْ طائِفَةٌ مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ آمِنُوا بِالَّذی أُنْزِلَ عَلَى الَّذینَ آمَنُوا وَجْهَ النَّهارِ وَ اكْفُرُوا آخِرَهُ لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ؛[آل عمران/۷۲] و جمعى از اهل كتاب (از یهود) گفتند: « (بروید در ظاهر) به آنچه بر مؤمنان نازل شده، در آغاز روز ایمان بیاورید و در پایان روز، كافر شوید شاید آنها (از آیین خود) بازگردند! (و این توطئه كافى است كه آنها را متزلزل سازد)»
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
🔹ابوولّاد حنّاط نقل كرده است كه از امام صادق عليه السّلام شنيدم كه فرمود:
🍃كسى كه خودكشى كند، جاودانه در آتش دوزخ خواهد ماند
📚ثواب الأعمال، صفحه 698
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اگر کسی قطع کننده ی صله ارحام کسی دیگری شود حکمش چیست؟
✍️پاسخ:
🔰اگر کسی باعث شود که دیگری قطع رحم بکند گناه کرده و باید توبه کند زیرا از نظر اسلام قطع رَحِم (عدم ارتباط با وابستگان) گناه کبیره است و در هیچ وضعی روا نیست. امام صادق(ع) میفرماید:
"حق الرحم لا یقطعه شیء؛ حق رحم را هیچ چیزی قطع نمیکند.(۱)
امام صادقمیفرمایند: "پیوند خویشاوندی خویش را حتی با جرعهای از آب محکم کن . بهترین راه برای خدمت به آنان این است که (لااقل) از تو آزار و مزاحمتی نبینند."!(۲)
کسی که قطع رحم و پیوند خویشاوندی نماید، مورد لعنت خدا و دور ماندن از رحمت اوست:
"فَهَلْ عَسَیْتُمْ إِن تَوَلَّیْتُمْ أَن تُفْسِدُواْ فِی الاْ َرْضِ وَتُقَطِّعُوَّاْ أَرْحَامَکُمْ أُوْلَـَّئِکَ الَّذِینَ لَعَنَهُمُ اللَّهُ.; (۳)) شما که در زمین فساد میکنید و قطع رحم مینمایید، مشمول لعنت خدا هستید و از رحمت او دور."!
پس هیچچیز نباید مانع از انجام دادن این فریضه الهی شود; و تا حدی که ممکن است نباید ترک شود، هر چند طرف مقابل قطع رحم کرده باشد; چنانکه پیامبراکرم میفرماید:
"قطع رحم نکن هر چند رحم از تو ببرد."(۴)
مردی خدمت امام صادق آمد و از بستگان خود شکایت نمود، حضرت به او فرمود: در عین حال به آنان نیکی کن! آیا تو هم میخواهی مثل آنان باشی و قطع رحم کنی؟ اگر چنین کنی خدا نظر لطفش را از همه شما خواهد برداشت.(۵)
از آن جایی که صلة رحم واجب است و قطع رحم حرام است لذا کسی نباید باعث قطع رحم دیگری شود. (۶)
البته باید روشن باشد که منظور از صلة رحم، رفت و آمد روزانه نیست؛
صله رحم حد مشخصی ندارد، و می تواند با تلفن، نامه یا پیام از طریق واسطه و مانند آن باشد، ولی باید طوری باشد که قطع رحم گفته نشود. بعضی از فقها فرموده اند: "مراد از صلة رحم این است که فرق گذارده شود بین رحم و اجنبی. صلة ارحام متوقف بر مراوده و رفت و آمد با ایشان نیست. با احوال پرسی و پیغام فرستادن از طریق تلفن یا نامه هم محقق می شود".(۷)
📚پی نوشت ها:
۱. بحار الانوار، ج ۷۴، ص ۱۳۱.
۲. سفینةالبحار، ج ۱، ص ۵۱۴.
۳. سوره محمّد، ۲۲ـ۲۳.
۴. میزان الحکمة، ریشهری، حدیث شماره ۷۰۶۱.
۵. همان، حدیث شماره ۷۰۶۷.
۶. سوال از دفتر آیت الله سیستانی به شماره ۷۸۳۶۵۶۵.
۷. همان .
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
👇👇👇
♨️سوال :
🔰نام مادرحضرت رقيه (ع)جه بود؟
✍️پاسخ:
✅علامه حائری در کتاب معالی السبطین درباره مادر حضرت رقیه (سلام الله علیها) مینویسد: مادرش “شاه زنان“(شهربانو) دختر یزجرد بود(1).
ولی برخی منابع نام مادر او را ام اسحاق ذکر کرده اند(2)
🔺با توجه به اینکه طبق نقل منابع از همسران امام حسین(علیه السلام) فقط بانو رباب در کربلا حضور داشته است،بنابراین مادر حضرت رقیه(سلام الله علیها) در کربلا نبوده است.
📚پی نوشتها:
(1)-سرگذشت جانسوز حضرت رقیه ( عليها سلام ) ،ص 9 به نقل از معالی السبطین، ج 2، ص 214.
(2)- الاربلى، على بن عيسى، كشف الغمة فى معرفة الائمة، تهران، كتاب فروشى اسلاميه، بىتا، ج2، ص216 ؛ الطبرسى، ابوعلى فضل بن الحسن، اعلام الورى بأعلام الهدى، بيروت، دار المعرفة، 1399 ه .ق، ص251. اعیان الشیعه،ج2،ص389 و ج13،ص48.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#تاریخی
✅پرسش:
دوباره شوهرم نمازشو دير ميخونه خيلي باهاش حرف زدم ديگه خسته شدم ..هميشه به خاطر دير خوندنش گريه ميکنم دارم ديوونه ميشم چکار کنم..
بخش اول
🌺پاسخ:
سؤال تان حاکی از این است که فردی مذهبی هستید و مسائل شرعی و دینی در زندگی تان اهمیت دارد.
نقل می کنند در یکی از مراسمات رسمی چشمان کشاورزی به صورت یکی از شاهزادگان افتاد و عاشق جمال او گشت. کشاورز که تا آن روز طعم خوش عشق را نچشیده بود با دیدن روی زیبای شاهزاده با تمام وجود احساس کرد که عاشق او شده است. به همین دلیل به این فکر افتاد که از شاهزاده خواستگاری کند. زمانی که از شاهزاده خواستگاری کرد با جواب منفی و قاطع او روبرو شد اما کشاورز که احساس می کرد زندگی او بدون شاهزاده دیگر معنایی ندارد، هر بار که جواب منفی شاهزاده روبرو می شد، با اراده و عزم قاطع تر از او خواستگاری می کرد. وقتی شاهزاده دید کشاورز واقعا به او علاقه دارد و ممکن نیست از عشق او دست بکشد، شرطی را برای کشاورز قرار داد که در صورت عمل به این شرط کشاورز به آرزوی خود برسد و شاهزاده بدون هیچ مخالفتی با او ازدواج کند. شرط شاهزاده این بود: از امشب باید چهل شب پشت سر هم نماز شب بخوانی. کشاورز که حتی از کیفیت نماز شب آگاهی نداشت، با خوشحالی شرط را قبول کرد و راهی خانه خود شد تا آماده انجام دادن شرط شاهزاده شود. در ابتدای راه، بیدار شدن قبل از اذان صبح و وضو گرفتن برای او بسیار سخت و طاقت فرسا بود اما چهره زیبای شاهزاده که در حوض حیاط خانه آنان رخ نشان می داد تمام این سختی ها را به شیرینی تبدیل می کرد. شبها گذشت، تا اینکه کشاورز حال خوش معنوی و مستی عشق به خدا را با تمام وجود احساس کرد. کشاورز که تا چند شب پیش به عشق شاهزاده برای نماز شب بیدار می شد، الان از عشقی که سراسر وجود او را پر کرده بود، بیدار می شد، دیگر هیچ علاقه ای به شاهزاده نداشت و عشق شاهزاده جایش را به عشق به خدا داده بود...
🔹آری تا زمانی که انسان با عشق خداوند آشنا نشود و لذت یاد او را نچشد، انجام فرایض دینی برای او بی معنی و طاقت فرسا می باشد، پس برای اینکه بتوانید شوهر خود را به سوی نماز سوق دهید باید او را با لذت یاد خدا آشنا کنید، چنانچه او با لذت یاد خداوند آشنا شد دیگر هیچ چیزی نمی تواند او را از یاد خدا غافل کند، برای این کار:
*او را تشویق کنید تا در مراسمات مذهبی شرکت فعال داشته باشد. از فرصتی که در ماه محرم پیش می آید کمال استفاده را داشته باشید. و هرگز شوهرتان را به خاطر نماز نخواندن سرزنش و یا تهدید نکنید که نتیجه معکوس دارد و در این کار جری تر خواهد شد.
*سفرهای زیارتی را در برنامه زندگی خود قرار دهید.
*در برابر چشمان او عاشقانه به عبادت خدا مشغول شوید.
*کتاب هایی که با موضوع یاد خدا نوشته شده است را مطالعه کنید و نکات مهم آن را با بیان شیرین برای او نقل کنید.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#اخلاقی
✅پرسش:
دوباره شوهرم نمازشو دير ميخونه خيلي باهاش حرف زدم ديگه خسته شدم ..هميشه به خاطر دير خوندنش گريه ميکنم دارم ديوونه ميشم چکار کنم.
بخش دوم
🌺پاسخ:
☘️سعی کنید با دقت نکات زیر را در تعامل با همسرتان به کار گیرید:
۱.رمز موفقیت امر به معروف برخواسته بودن از دل می باشد اگر واقعا دل انسان برای دیگران بسوزد و قصد کمک داشته باشد این احساس به مخاطب می رسد و تاثیر پذیر می شود اما گاهی مخاطب احساس می نماید که در مسیر امر به معروف قدرت نهفته است و دیگران با این کار او را انسانی ضعیف و ناتوان و گناهکار می دانند لذا مخالفت خود را بیشتر می نماید.
۲.امر به معروف تنها با گفتار عملی نمی شود و لازم است با عمل توأم گردد و به وسیله زبان و عمل با هم انجام پذیرد. تا تأثیر بیشتری داشته باشد.
۳. زمانی ما می توانیم دیگران را امر به معروف نماییم که توانسته باشیم در انها نفوذ نموده و قدرت تاثیر گذاری خود را بالا برده باشیم.مطمئنا زمانی که توانستیم در دیگران نفوذ کنیم می توانیم عقاید و اطلاعات خود را به ]نها منتقل نماییم. در ادامه به راهکارهایی که می توانند در نفوذ به دیگران و تاثیر گذاری در دیگران مورد استفاده قرار گیرد اشاره می کنیم.مطمئنا با رعایت اصول و نکات زیر، مى توانید میزان تأثیرگذارى خود را افزایش دهید و مسیر امر به معروف خود را هموارتر نمایید.
۴.از شیوه های تربیتی غیر مستقیم استفاده کنید. در این شیوه به جای اینکه محتوای تربیتی به صورت مستقیم به مخاطب انتقال داده شود؛ به صورت غیر مستقیم مخاطب در معرض پیام های تربیتی قرار می گیرد. تهیه و اهدا کتبی که درباره نماز می باشد؛ نوشتن روایاتی که با موضوع نماز است و قرار دادن آن در جایی که مخاطب با آن روبرو شود و یا هر چیزی که احتمال می دهید در تشویق او برای خواندن نماز اول وقت مفید است فراهم کنید مثلا از نوار مربوط نماز یا فیلم مربوط به نماز یا داستان هایی از انسان های موفقی که به نماز اهتمام داشته اند.... می تواند در این میان مفید باشد.
۵.دوست در شکل گیری شخصیت فرد نقش مهمی دارد، تاثیر دوست بر رفتارهای فرد نا محسوس است بگونه ای که حتی خود فرد هم از این تاثیر آگاه نمی شود؛ بنابراین سعی کنید، همسرتان با افراد متدین معاشرت داشته باشد.
۶.در صورت همکاری با شما و لو یک گام و یا انجام داددن کوچک ترین رفتار مثبت از طرف او را ، مورد تشویق قرار دهید.
۷.از لحن آمرانه، توهین و تحقیر به شدت پرهیز کنید.
۸.پذیرش مثبت بدون شرط داشته باشید.
کاری کنید که همسرتان احساس کند او را به دلیل ارزش ذاتى اش پذیرفته اید و به او اهمیت مى دهید و به عنوان یک انسان مورد احترام صادقانه و خالصانه شما قرار گرفته است و بدون توجه به نکات ضعف و عیوبى که دارد مورد پذیرش شما است. این توجه و پذیرش مثبت، به همسرتان احساس ارزشمندى مى بخشد و تأثیر پذیرى اش را نسبت به شما افزایش مى دهد. بنابراین باید همسرتان را بدون قید و شرط و صرفاً به خاطر ارزش ذاتى و ماهیت انسانى اش، پذیرفت و به او احترام صادقانه گذاشت.
۹.عدم سرزنش مستقیم.
در صورتى که اشتباه و لغزشى در همسرتان مشاهده کردید، به طور مستقیم از او گلایه نکنید و وى را مورد انتقاد مستقیم و سرزنش قرار ندهید. وقتى تذکر اخلاقى با کنایه و اشاره گفته شود، زودتر اثر مى بخشد تا اینکه با صراحت از گناه یا اشتباه نام برده و انتقاد گردد. چه بسا برخورد مستقیم و بى پرده با گناه و لغزش در مراحل اولیه، سبب گستاخى و جرأت بیشتر وى شود و زشتى کار در نظر او رنگ باخته و به توجیه آن بپردازد و یا به شکل دیگرى مقاومت کند. بنابراین باید مانند یک دوست دلسوز یا مشاورى دانا با او برخورد شود. امیرمؤمنان على علیه السلام مى فرماید: «موقعى که جوان نورسى را به سبب گناهانش، نکوهش مى کنى، مراقب باش که قسمتى از لغزش هایش را نادیده انگارى و از تمام جهات مورد اعتراض و توبیخش قرار ندهى، تا جوان به عکس العمل وارد نشود و نخواهد از راه عناد و لجاج، بر شما پیروز گردد»(1)
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#اخلاقی
🔹پيامبر خدا (صلی الله علیه و آله):
🍃هر كه مال خود را به اختيار از نيكان دريغ كند، خداوند مالش را به اجبار نصيب بدان گرداند
📚ميزان الحكمه جلد12 صفحه 385
🔹 @pasokhgoo1👈
#حدیث
به همسرم سوء ظن پیدا کردم‼️
👇👇👇
♨️سوال:
🔰همسرم بازاري واکثرا باخانما سروکارداره متاسفانه درطول اين مدت زندگي يکي دوبار خطاهايي از ايشون ديده ام که منجربه سوءظن من به ايشون شده به آرامي وبا لحني مهربانانه مشکل رادروقت مناسب باايشون درميون گذاشتم وبالاخره طوري حل شده و همسرم گفته من اشتباه ميکنم ومن براي ادامه زندگي وکش ندادن مشکل قبول کردم
حالامشکلي که دارم واقعا اينه که اين سوءظن منو بيمارم کرده نميتونم باهاش ادامه زندگي بدم خداميدونه تو زندگي هم ازهيچ لحاظي براش کم نذاشتم خواهش ميکنم مشکلم رابه دقت خونده و راه حل اساسي برام بذارين که منو قانع بکنه چون ديگه قانع نميشم دوتا هم فرزنددارم و بعد خدا پناهگاهي هم ندارم
بفرماييدبا اين سوءظن بيش ازحدکه باعث شده شباهم کابوس ببينم وآرامشمو کلا بهم ريخته چيکارکنم ؟
✍️پاسخ:
✅ هيچ چيز مانند بدبيني در خراب كردن يك رابطه خوب زناشويي و ويران نمودن يك كانون گرم خانواده قدرتمند نيست و لذا شيطان از اين حربه در به آشوب كشيدن خانواده هاي غافل، استفاده بسيار ميكند. بدبيني خالق تشويش و استرس، عصبانيت، تنفر و ترس است. هيچ فرد بدبيني نمي تواند به روشني فكر كند و تصميم بگيرد. بدبيني و سوءظن از آفت هاي مهم زندگي زناشويي است.
اگر با اين مشكل مقابله نكنيد زندگي زناشويي و جان و جسم و روان تان نابود ميشود. بدبيني و شکاکیت مانع عشق و مهرباني و محبت كه لازمه زندگي زناشويي سالم است، مي شود، و لذا ما نبايد اجازه بدهيم جوّ بدبيني در زندگي ما ايجاد شود؛ خصوصاً اگر بدبيني ما منشأ بيروني نداشته و زاييده افكار و تخيلات ما باشد. يكي از علل جدي بدبيني ها، سوء تفاهم است؛ هنگامي كه به همسر و شريك زندگي خود بدبين ميشويد، در حقيقت به ارتباطاتي خيالي و مخفي مظنون شده ايد، كه باعث رنجش شما مي گردد.
درست است که چند باری این اتفاق افتاده که شوهر شما اشتباهاتی داشته است، ولی در همه اظهار پشیمانی کرده و به اغوش خانواده برگشته است، که این گنج بزرگی است که شما باید قدر بدانید و از این فرصت برای زندگی خود استفاده کنید.
* انرژي منفي ندهيد؛ فكر كردن دست خود انسان است و ما مي توانيم فكر كردن را كنترل بكنيم. روزانه بطور متوسط، شش هزار فكر در ما جريان پيدا مي كند كه بيشتر آن هم منفي است و مي توانند اثر سوء بر ما بگذارند، در حاليكه به راحتي ميتوان جلوي آن را گرفت
* ذهن، معمار زندگي ماست، و هرگونه كه بينديشيد زندگي تان به همانگونه شكل مي گيرد.
* افكار منفي، فكر زائد محسوب مي شوند، و فكر زائد مال وقت زائد است و وقت زائد مال بيكاري است؛ پس يكي از راه هاي هجوم افكار منفي به انسان ها بيكاري است و انسان هايي كه بيكار هستند افكارمنفي شان بيشتر است
* ديگر اينكه شما بايد تغيير موقعيت داشته باشيد. اگر افكار منفي در موقعيتي به سراغتان مي آيد آن موقعيت را تغيير بدهيد. دنبال كاري برويد و مشغول بشويد . مي توانيد خودتان را سرگرم كنيد
* در روايات از معصومين صلوات الله عليهم اجمعين آمده است كه : بدگماني انسان را دچار اضطراب ميكند. لذا اگر مي خواهيد اضطراب و استرس نداشته باشيد، حسن ظن داشته باشيد. حسن ظن باعث راحتي قلب و آرامش روح است. بدگماني باعث غصه مي گرددد و حسن ظن غم و غصه ها را از بين مي برد. اگر مي خواهيد دلتان صفا و طهارت نفس داشته باشد خوش گمان باشيد و به خدا توكل كنيد.
* بيشك شما همسرتان راخيلي دوست داريد ولي بدانيد بدگماني اين عشق را از بين مي برد؛ چون بدگماني روي رفتار شما اثر مي گذارد و آرم آرام اين عشق شما را از بين مي برد و در مقابل او از شما فاصله گرفته و فكر منفي شما به وقوع مي پيوندد. اگر شما خوش گمان باشيد و رفتارهاي شايسته داشته باشيد محبت شوهر شما بيشتر مي شود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#مشاوره
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا اين حرف درسته که خدا به هر کس در دنيا کمتر نعمت بدهد در قيامت جبران ميکنه و کساني که بيشتر در دنيا بهشون داده شده خدا در قيامت کمتر ميده؟
✍️پاسخ:
✅ملاک در این مطلب زیاد و یا کم دادن نعمت در دنیا نیست بلکه ملاک این است که آن فرد با این نعمت(چه کم و چه زیاد) در دنیا چگونه برخورد کرده است.
چه بسا نعمت کمی در این دنیا برای فرد فاسقی (بدکار) که در آن دنیا باید جوابگو باشد و به واسطه همان به جهنم می رود و نعمت زیادی که برای یک مومن باعث بهشتی شدن و پاداش فرد می شود.
مثال می زنم : آدم فقیری را در نظر بگیرید که جز لباس تنش چیزی ندارد اگر همین فرد به خدا کفر بورزد و با دست و پایی که خدا به او داده است گناه انجام دهد فردای قیامت از همین نعمت کمی هم که به او داده شده بازخواست می شود و به جهنم می رود (نمونه واقعی آن استیون هاوکینگ فیزیک دان مطرح معاصر است که تمام بدنش فلج است و فقط انگشت او تکان می خورد و نظریات خود را با انگشت تایپ می کند او در نظریه اخیر خود خدا را انکار کرده است این فرد با این که خدا در این دنیا چیزی به او نداده(اعضای بدنش تحلیل رفته) در آخرت هم مورد غضب خدا قرار خواهد گرفت و هیچ تکریم نمی شود)
در مقابل مومن ثروتمندی را تصور کنید که این ثروت را در راه خداو رفاه بندگان خدا صرف می کند و این نعمت را زمینه ای برای عبادت بیشتر خود قرار داده است. این فرد نه تنها در قیامت این نعمت از او بازخواست نمی شود بلکه به خاطر این عملکردش تکریم نیز می شود.
آنچه که در برخی از روایات دیده می شود که خدا در روز قیامت از فقیر عذر خواهی می کند و به او نعمت های فراوانی می دهد درباره فقیر مومن است :
امام صادق(ع) میفرماید: همانا روز قیامت خداوند از بنده مؤمن که در دنیا فقیر و محتاج بوده دلجویی میکند چنان که برادری از برادرش عذر میخواهد.
خداوند به او میفرماید: به عزت و جلالم سوگند! تو را به خاطر اهانت و خواریات در نظرم محتاج کردم؛ پس پردهها را بردار و ببین به جای دنیا چه چیزها به تو دادهام.
پس پردهها را بردارد و آنچه را که خدای متعال از عوض دنیا به او داده بنگرد و سپس به خدای عزوجل میدارد: پروردگارا! با این عوضی که به من عطا فرمودی، زیانی به من ندارد آنچه از دنیا از من بازگرفتی.(کافی، ج2، ص264، ح18)
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اسراي کربلا چه روزي آزاد شدند و چه روزي قصد سفر به کربلا کردند؟
✍️پاسخ:
✅درباره مدت اسارت حضرت زینب و حرکت آنان از شام به مدینه، مرحوم دکتر آیتی بر این باور است که تاریخ حرکت اهل بیت به شام، هنگام رسیدن آنان به دمشق، مدت توقف اسیران در مرکز حکومت یزید، تاریخ حرکت آنان از دمشق به مدینه و هنگام ورود آنان به مدینه، به درستی معلوم نیست.(1)
✍️برخی نوشتهاند که سر مطهر امام حسین(ع) روز اوّل صفر به شام رسید و چند روز بعد اسیران وارد شام شدند.(2) روز هشتم ورود اهل بیت(ع) به شام یزید آنان را احضار کرد و بین ماندن در شام یا رفتن به مدینه آزاد گذاشت، که آنان رفتن به مدینه را انتخاب کردند.(3)
📍طبق نقل مشهور کاروان اسرا در مسیر برگشت به مدینه،روز بیستم صفر - #اربعین شهادت امام حسین(علیه السلام) - به کربلا رسیدند.
📚پی نوشتها:
1 – علی نجاتی، قطعهای از بهشت، ج2، ص 607.
2 – علامه شعرانی، دمع السّجوم، ترجمه نفس المهموم، ص 287 – 289.
3 – همان، ص 534.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#تاریخی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰فرزندم حدود سه سال دارد. وقتی کار اشتباهش را به او می گوییم، پرخاش کرده و حتی ما را می زند. لطفا راهنمایی ام کنید.
✍️پاسخ:
✅یک کودک در حدود سنین ۲ تا ۶ سالگی نمی تواند احساسات خود را به خوبی کنترل کند. برای حل این مشکل بهتر است ابتدا بدانیم چرا کودک دیگران را می زند و این زدن به چه معانی می تواند باشد.
در ارائه الگو به کودکتان بررسی و ارزیابی کنید که این رفتار برگرفته از کدام الگو و رفتار است.
لازم است از برخورد خشن در حضور ایشان و با خود او خودداری شود. زمانی که یک فرد بزرگسال، کودکی را کتک می زند، بچه احساس عجز و نا امیدی می کند. این احساسات باعث می شود که کودک افسرده و پرخاشگر شود.
کارتون و برنامه های خشن و... نیز می بایست حذف شود.
لازم است نیازهای کودک از قبیل نیازهای عاطفی و روانی تامین شود و به اندازه کافی به کودک برای بازی و کنجکاوی وقت و آزادی اختصاص داده شود.
بنابراین همانطور که بیان شد، از تنبیه و سختگیری نسبت به کودک اجتناب کنید و در صورت تداوم رفتار پرخاشگرانه وی را برای مدتی از توجه محروم کنید و به وی پاسخ ندهید.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا طلب مغفرت برای قاتلین ائمه معصومین اشكال دارد و یا اصلا کار درستی است؟
✍️پاسخ:
✅دشمنان ائمه(ع) دشمنان خدا هستند. چنان كه در زيارت جامعه كبيره مي خوانيم:«مَنْ عَادَاكُمْ فَقَدْ عَادَى اللَّهَ» هر كسي با شما ائمه و اهل البيت (ع) دشمني كند به حقيقت با خدا دشمني ورزيده است. هر كسي با ائمه (ع) دشمني يا مخالفت كند، كافر و مشرك و اهل جهنم است. چنان كه در بسياري از روايات از جمله در همان زيارت بسيار معتبر جامعه كبيره مي خوانيم:
👈« مَنْ خَالَفَكُمْ فَالنَّارُ مَثْوَاهُ وَ مَنْ جَحَدَكُمْ كَافِرٌ وَ مَنْ حَارَبَكُمْ مُشْرِكٌ وَ مَنْ رَدَّ عَلَيْكُمْ فِي أَسْفَلِ دَرْكٍ مِنَ الْجَحِيم» يعني هر كه با شما(ائمه ) مخالفت كند دوزخ جايگاه اوست، هر كسي منكر امامت و مقام و منزلت شما شود كافر است، و هر كسي بر عليه شما وارد جنگ شود ، مشرك است. و هر كسي امر و فرمان شما را اطاعت نكند در درَك اسفل يعني پايين ترين و بدترين نقطه جهنم جاي او است.
👈با اين وصف چگونه مي توان قاتلين ائمه (ع) - كه لعنت خداوند هر لحظه و هر دم بر آنان باد- را مورد دعا قرار داد در حالي كه دعا و استغفار و طلب آمرزش براي هر كسي بيانگر يك نوع دلسوزي و اظهار محبت و علاقه است. يعني همان چيزي كه در بسياري از آيات قرآن از آن نهي شده است.
👈 در سوره مباركه توبه مي خوانيم: « ما كانَ لِلنَّبِيِّ وَ الَّذِينَ آمَنُوا أَنْ يَسْتَغْفِرُوا لِلْمُشْرِكِينَ وَ لَوْ كانُوا أُولِي قُرْبى مِنْ بَعْدِ ما تَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُمْ أَصْحابُ الْجَحِيم » (۱) براي پيامبر (ص) و مؤمنان جايز نيست كه براي مشركان از خداوند طلب مغفرت و آمرزش كنند، هر چند آن مشركان از نزديكان شان باشند، پس از آن كه بر آن ها روشن شد كه اين گروه اهل جهنم هستند.
👈وقتي مي دانيم كه قاتلين ائمه (ع) به طور قطع و يقين اهل جهنم و در بد ترين و پايين ترين جاي جهنم جايشان است، دعا و طلب مغفرت براي شان اولا- هيچ فايده اي ندارد. چنان كه قرآن كريم در مورد منافقين به پيامبر اكرم (ص) مي فرمايد: به هيچ وجه براي شان دعا و استغفار نكن، كه اگر هفتاد ( بلكه هفتاد هزار ) بار هم براي شان استغفار كني خدا آن ها را نمي آمرزد. (۲) ثانيا – كسي براي آن ها دعا و استغفار و دلسوزي كند در قيامت هم نشين و همراه آنان خواهد بود.
💥لذا نه تنها دعا و استغفار براي آنان جايز نيست. بلكه تأكيد قرآن و روايات بر اين است كه نسبت به كفار و مشركين و منافقين و همه كساني كه فكر و عقيده و عمل و رفتارشان در نقطه مقابل قرآن و خدا قرار دارند، اظهار تنفر و دشمني علني داشته باشيد و به پيروي از خدا و فرشتگان آنان را مورد لعنت و نفرين خود قرار دهيد.
👈 زيرا آنان شجره ملعونه و به تعبير قرآن« كلمه خبيثه و شجره خبيثه » هستند (۳) قاتلين و دشمنان ائمه (ع) بعد از آن كه فهميدند حق با آنان است به مخالفت با آنان بر خاستند و راه كفر را در پيش گرفتند. چنين افرادي به حكم آيه ۱۶۱ سوره بقره و ۸۷ آل عمران و آيات زيادي از قرآن مورد لعنت خدا و فرشتگان و همه مؤمنان بلكه همه مردم قرار دارند.
📚پي نوشت ها:
۱. توبه ( ۹)، آيه ۱۱۳
۲. همان، آيه ۸۰ و سوره منافقون ( ۶۳ )، آيه ۶
۳. ابراهيم ( ۱۴)، آيه ۲۴
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا نماز انسان را گناه و فحشا باز میدارد؟
✍️پاسخ:
✅معناي آيه اين نيست که هر کسي نماز به جا آورد، قطعاً نمازش او را از همه منکرات بازمي دارد. کليّت اين جمله مردود است و واقعيت خلاف آن است، چرا که در روايتي از حضرت آمده است که اگرکسي نماز بخواند و نمازش او را از فحشا و منکر باز ندارد، با اين کار به خدا نزديک نمي شود، بلکه چه بسا از خدا دور شود.(1)
👈 پس ممکن است کسي نماز بخواند، اما نمازش خاصيت بازدارندگي از گناه را نداشته باشد. تنها نماز مقبول و جامع شرايط صحت و کمال اين خاصيت را دارد، گرچه نماز فاقد شرايط به صورت جزئي و تا حدودي، از خاصيت بازدارندگي بهرهمند است؛
👈*کسي که نماز مي خواند، يکي از شرايطش اين است که از نجاسات بپرهيزد يا با لباسي که از مال غصبي تهيه شده، نماز خواندن صحيح نيست. تقيد نمازگزار به پاکي و پاکيزگي بدن و مال و مراعات اموال ديگران و به دست آوردن مال حلال، نوعي خاصيت بازدارندگي از فحشا و منکر است.
👈*همچنين نماز ذکر است و انسان را از غفلت که ريشه بسياري از گناهان است، خارج مي کند.
👈*نماز ذکر و توجه به خداست و همين امر باعث نورانيت دل و از بين رفتن تمايل به گناه در انسان مي شود.
👈*نماز باعث تقويت ايمان به خدا و معاد مي شود و همين امر باعث دوري از گناهان در آينده مي شود.
👈*نماز به همراه دعا و استغفار است و از اين طريق نمي گذارد سياهي گناه همه دل را بپوشاند و انسان قساوت قلب بگيرد که اين قساوت خودش عامل بسياري از گناهان است.
👈*نماز عامل تقويت تقوا است و تقوا سدي محکم در برابر گناهان ايجاد مي کند.
👈*نماز ريشه گناهان (کبر و غرور) را ميخشکاند: ريشه بسياري از گناهان، غرور و خودپسندي است، يعني عاملي که ابليس (عابد چند هزار ساله مستجاب الدعوه) را از مقام عبوديت، انداخت و به «شيطنت» و «رجيم» متصف ساخت.
💥بنابراين معناي آيه و روايات تنها مي تواند نماز مقبول الهي باشد؛ يعني آن نمازي که باعث تقويت ايمان و تقوا و به همراه دعا و استغفار باشد و همه شرايط ظاهري و باطني آن مراعات شده باشد.
📚پي نوشتها:
1 - کنزالعمال، ج 7، ص 525 - 526.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#اعتقادی
✅پرسش:
شوهرم اجازه رفتن به پیاده روی اربعين را نمی دهد. خدا راضي نيست بي اجازه شوهرم بروم. خيلي دوست دارم بروم کربلا، يعني امام حسين دعوتم نکرده؟
🌺پاسخ:
زيارت واقعي قسمت چه كسي ميشود؟ شايد اگر همه زيارت به اين بود كه: بار سفر ببنديم و با قطار يا اتوبوس يا ماشين شخصي، خود را به مشهد برسانيم، چند روز بمانيم و برگرديم، كار خيلي ساده بود و همه طلبيده ميشدند! اما موضوع به همين سادگي نيست، نميتواند باشد.
زيارت، يعني تلاش براي ارتباط برقرار كردن با انسان كاملي كه واسطه فيض خداوند است و مسئول راهبري تو، هم ملزوماتي ميخواهد و هم الزاماتي دارد. مگر انسان براي طي يك سفر فقط به كنسرو و كالباس و بنزين و بليط احتياج دارد؟
چشم و گوش و دل و جانت بايد آماده، گوش به زنگ و هوشيار باشد.
با تمام وجود بايد بجهي در اين درياي فيض و محبت. مقصود از اين کلام آنست که انسان بداند زمينه اين عمل از طرف خداوند وکششي است که از طرف معصومين(ع) فراهم مي شودو اعمالي سبب پيدايش اين موفقيت مي گردد.تا که از جانب معشوق نباشد کششي کوشش عاشق بيچاره به جايي نرسد.گفتني است طلبيدن ،همان توفيق و موفقيت در اعمال است. عواملي كه در موفقيت زيارت دخالت مي كنند متعدد است؛
1. تلاش و همت خود انسان، 2. فراهم شدن شرايط از سوي ديگران.3 خواست خداوند و جور شدن امور.
خواهر محترم، بدانيد اگر دوست دارید به زیارت امام حسین (ع) بروید و در این باره هم تلاش کردید و موانعه ای (مثل اجازه ندادن شوهرتان و...) ایجاد شد و نتوانستید بروید ، بنابر روایات معصومین خداوند ثواب زیارت کامل را به شما عنایت خواهد کرد.
در کافی به سند صحیح از ابوبصیر از امام صادق (علیه السلام ) نقل شده که فرمود: بنده مؤمن فقیر وقتی که می گوید: خدایا، به من مال دنیا بده تا آنکه کارهای خیر انجام دهم (مثل اطعام و افطار مؤ من و صله رحم و حج خانه خدا و زیارت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه علیهم السلام )) اگر خدا دانست صدق نیت او را، می نویسد برای او ثواب آن عمل را. به درستی که خدا واسع است و کریم.
و در روایات زیاد وارد شده: کسی که قصد کار خیری بکند، یک حسنه برای نوشته شود. و اگر انجام داد ده حسنه برای نوشته شود.
خواهر محترم توصیه ما این است که تلاش خود را بکنید و از شوهرتان اجازه بگیرید و اگر اجازه نداد هرگز حق ندارید با شوهرتان مشاجره کنید چون خود این عمل گناه است و شما را از ثوابی که گفتیم محروم خواهد کرد.
برای مطالعه بیشتر میتوانید از لینک ذیل استفاده کنید:
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa3411
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
👇👇👇
♨️ سوال:
🔰 فاتحه خواندن چه سودي براي امامان یا فرد شهيد دارد؟
✍️پاسخ:
✅خواندن سوره فاتحه برای امامان و شهدا باعث ترفیع درجه آنها خواهد شد.
👈همان گونه که در تشهد نماز می خوانیم اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته و ارفع درجته.
👈از طرفی در روایات داریم که خواندن سوره حمد ثواب دو سوم قران را دارد و سوره توحید ثواب یک سوم قرآن را دارد.
💥بنابراین یک حمد و یک سوره ، ثواب کل قرآن را دارد و هدیه کردن آن به روح امامان و شهدا علاوه بر فایده ای که در بالا گفته شد، باعث می شود که مشمول دعا و الطاف آنها نیز قرار بگیریم ؛ چرا که آنها در برزخ دستشان در اعطا به زمینیان باز است و کسی که به سوی آنها هدیه ای بفرستد، آنها نیز برای او دعا خواهند کرد و مورد الطاف آنها قرار می گیرند.
👈و به تعبیر دیگر فایده ای که این خیرات برای ما دارد از فایده ای که برای آنها دارد بیشتر است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰در زيارت عاشورا مي خوانيم: (اللهم العن بني اميه قاطبه) در اينجا لعن شامل معاويه دوم که پسر يزيد است هم شامل مي شود؟
✍️پاسخ:
✅قطعا این لعن ها شامل افراد مومن نمی باشد و افراد مومن به صورت تخصصا خارج از این لعن ها می باشند ولی آنقدر تعداد این افراد کم است که گویا تمام بنی امیه غیر مومن و فاسق و فاجر بوده اند.
👈هرچند وضعیت معاویه بن یزید خیلی معلوم نیست ولی در میان بنی امیه هم چند نفر انسان شایسته و مومن بوده اند که حتی مورد تمجید اهل بیت علیهم السلام بوده اند.
👈فردی از بنیامیه به نام سعد بن عبدالملک که از اولاد مروان بود و امام باقر ـ علیهالسلام ـ به او لقب سعدالخیر دادند، روزی خدمت آن حضرت وارد شد؛
👈درحالیکه همچون زنی که فرزند از دست داده گریه میکرد، حضرت از او علت گریه را جویا شدند؛ پاسخ داد: چگونه گریه نکنم و حال اینکه من از شجره ملعونه هستم؛ حضرت به او فرمودند: تو از بنیامیه نیستی، تو از ما هستی؛ تو مگر قرآن نخواندی که این آیه شریفه را از قول حضرت ابراهیم حکایت میکند: «فمن تبعنی فانه منی». (1)آنکه از من پیروی کند از من است.(2)
👈اغلب بنیامیه بهخاطر اینکه در تضاد با حق بودند، مورد لعن واقع شدهاند نه از آن جهت که از اولاد و فرزندان امیه بودند و این قطعی است که اگر کسی از بنیهاشم باشد و در مسیر مخالفت با ذات ربوبی قدم بردارد، مورد نص الهی قرار میگیرد؛ همانند ابولهب که سوره مسد در شأن او نازل شده است و این قانون اختصاص به زمان گذشته ندارد و در تمام زمانها جاری است.
👈قضیه برخورد حضرت رضا ـ علیهالسلام ـ با برادرشان زید بن موسی بن جعفر معروف است که خدمت آن حضرت رسید؛ سلام کرد، حضرت جواب سلام او را ندادند، عرض کرد: من پسر پدرتان هستم، چرا جواب سلام مرا نمیدهید؟ حضرت پاسخ دادند: تا زمانی برادر من هستی که اطاعت الهی داشته باشی و چون عصیان الهی کردی، دیگر بین من و تو برادری نخواهد بود(3)
📚پی نوشت:
1- ابراهیم(۱۴)،آیه ۳۶.
2. مفید، اختصاص، تحقیق علیاکبر غفاری، بیروت، مؤسسه الاعلمی، ۱۴۰۲، ص ۸۵.
3- مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، چاپ بیروت، ج ۴۹، ص ۲۲۱.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا خدا بين ما و اهل بيت فرق ميذاره و فقط با آنها صحبت کرده و ما را تک تک مخاطب خود قرار نداده؟ ضمنا ما همگي در کودکي معصوم هستيم!!
✍️پاسخ:
✅خدای متعال کلام خود را بر قلب بنده نازل می کند و قلب مانند ظرفی است که می تواند کلام خدا را دریافت کند.
کسی که معصوم است، ظرف وجودی او هیچ آلودگی ندارد و می تواند کلام الهی را به شکل صحیح دریافت کند و بفهمد.
اما کسی که معصوم نیست، ظرف وجودی او آلوده است. و هر چه در ظرف او ریخته شود، مبتلا به همین آلودگی می شود.
لذا اگر خدا کلامش را به غیر معصوم بگوید، او کلام را وارونه می فهمد. و راه درست را نمی یابد.
و البته راه ارتباط با عالم بالا برای همگان باز است و از همین رو عده ای با کسب مقامات معنوی می توانند به کشف و شهود برسند. هر چند آنان نیز تفاوتی با معصوم دارند که تفاوت در درجه پاکی آنهاست.
این عرفا از آنجا که مقداری به خطا و گناه آلودگی دارند، ممکن است در کشف و شهودشان تحت تاثیر شیطان و گناهان خویش قرار گیرند، از همین رو هر آنچه در شهود فهمیده اند را نمی توانند کاملا صحیح بدانند. بلکه باید با شهود معصومان تطبیق دهند. اگر شهود آنها با شهود معصوم تفاوتی داشت، معلوم است که آن تفاوت برخواسته از آلودگی ظرف وجود آنهاست.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰براي مسح پا چه تعداد انگشت لازم است؟ آيا ميتوان به انگشتان پا لاک زد؟
✍️پاسخ:
✅مسح پا بر یکی از انگشتان پا کفایت می کند و اگر با یک انگشت دست مسح بکشید کفایت می کند.
پهنای مسح پا به هر اندازه باشد كافی است، ولی بهتر بلكه احوط آن است كه با تمام كف دست، روی پا را مسح كند.
✅اگر یکی انگشتان پا لاک نداشته باشد و بر آن مسح بکشید کافی است
✍️حضرت آیت الله خامنه ای
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا عشق به تنهایی می تواند تنها عامل تعیین کننده در ازدواج باشد؟
✍️ پاسخ
✅در این باره باید به چند نکته توجه شود:
الف - در ابتدا باید گفت محبت و علاقه یکی از مهم ترین ارکان ازدواج است. زندگی بر اساس آن پایه ریزی می شود. شرایط و معیارها ی دیگر بعد از این مرحله هستند. به این معنا که اگر این رکن نباشد ،ازدواج معنا و مفهومی نخواهد داشت.
بنابراین باید به موضوع جایگاه عشق در ازدواج اشاره کنیم. اگر کسى فردى از جنس مخالف را دوست بدارد و به راستى عاشق او باشد، آیا این امر مىتواند تنها عامل تعیینکننده ازدواج آن دو به شمار آید؟
باید در پاسخ بگوییم: نه، زیرا ازدواج در حقیقت نوعى مشارکت اجتماعى است که در آن، دو انسان باید از جهات گوناگون با یکدیگر تناسب عملى داشته باشند که از آن جمله، تناسب اعتقادى، اجتماعى، عقلانى، تحصیلى و... است. انسان در ازدواج، تمامى نیازهاى سطوح مختلف خود را از ابتدایىترین نیازهاى غریزی تا عالىترین نیازهاى انسانى به مشارکت مىگذارد. براى تشکیل یک خانواده، باید تناسب بین دو انسان براى برآوردن تمامى نیازها در حد بالایى وجود داشته باشد.
بنابراین، براى ازدواج باید به انسانى بیندیشیم که بتواند قسمت اعظم نیازهاى مختلف را برطرف کند. عشق مىتواند مکمل چنین ازدواجى باشد و نه تنها عامل تعیینکننده آن. با وجود اهمیت و تعالى عشق در زندگى، نیازهاى واقعى انسان نیز حقیقتى انکار ناپذیرند. انسان عاشق نمىتواند به عشق اکتفا کند و از نیازهاى خود از این طریق چشم بپوشد. بهتر است که براى ازدواج انسانى را انتخاب کنیم که در برآوردن نیازهاى مختلف، ما را یار، همراه و همسر باشد. ازدواجى که بدون توجه به نیازهاى گوناگون انسان، صورت پذیرد و تنها بخواهد عشق را تأمین نماید، بسیار زود شکست خواهد خورد.
عشق قبل از ازدواج تا آن جایی که مربوط به همسر باشد (یعنی پس از ازدواج و زوجیت) از نظر اسلام امری لازم و بلکه اساس کانون خانواده و استحکام آن است.البته در این جا تعبیر به عشق شاید صحیح نباشد و تعبیر به علاقه و محبت صحیح تر است.
خداوند میفرماید: "یکی از آیات و نشانههای خداوند این است که از جنس خودتان، زوجتان را آفرید تا با هم انس گیرید. بین شما دوستی و مهربانی برقرار کرد . در این امر، آیات و نشانههای الهی برای کسانی است که تفکر و اندیشه کنند".
همان گونه که در آیه آمده، دوستی و محبت انسان به همسر، از آیات و نشانههای خداوند دانسته شده است، بنابراین ازدواجی که در آن علاقه و محبت نباشد، فایده نداشته و ارزشمند نیست و پایدار نمیماند.
ب- نکته دیگر این که برخی خانواده ها معمولاً در آغاز با یکدیگر بسیار مهربان و با صفا و صمیمیت برخورد مینمایند، ولی گذشت زمان ممکن است در اخلاق و رفتار آنان تأثیر گذاشته، و کانون مقدّس خانواده را دچار تزلزل و نگرانی بنماید.
اگر ازدواج و انتخاب همسر به صورت عقلائی، و با معیارهای صحیح صورت پذیرد، و حقوق و شرائط بهزیستی زوجین مراعات گردد، و نیازهای روحی و جنسی به شکل صحیحی برآورده شود، گذشت زمان نه تنها فروغ خانه و خانواده را تضعیف نمیکند بلکه روز به روز بر شدّت علاقه و صفای آنان افزوده میشود. اسلام برای زن و شوهر حقوق واجب و مستحبی قرار داده که لازم است رعایت کنند و مراقب باشند این دستورات حیات بخش را زیر پا نگذارند، پس نباید تصور نمود که اگر در آغاز ازدواج همراه با صممیت بود تا اخر این روش تداوم دارد . چه بسا بر عکس ممکن است در آغاز ناخوشی در زندگی وجود داشته باشد ولی در ادامه زندگی آرام ولذت بخش نصیب طرفین گردد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
✅پرسش:
دوباره شوهرم نمازشو دير ميخونه خيلي باهاش حرف زدم ديگه خسته شدم ..هميشه به خاطر دير خوندنش گريه ميکنم دارم ديوونه ميشم چکار کنم..
بخش پایانی
🌺پاسخ:
۱۰. انعطاف داشته باشید.
در عین جدى بودن و جدى رفتار کردن، باید همواره انعطاف پذیرى مناسب را حفظ نمود. نباید انتظار داشت تغییر و اصلاح در اندیشه و رفتار همسرتان ناگهانى، بلافاصله و یک مرتبه انجام گیرد؛ زیرا این مسئله نیازمند زمان و تدریج است. بنابراین باید به همسرتان، زمان و فرصت کافى داد تا به تدریج و تحت تأثیر سخن شما تغییر و تحول لازم را در خود ایجاد کند. خداوند متعال نیز پیامبر اکرم صلى الله علیه وآله وسلم را به خاطر داشتن چنین ویژگى مى ستاید و آن را یکى از علل موفقیت آن حضرت معرفى مى کند: «فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ»؛(2) «به واسطه رحمت خدا با مردم، خوش خوى و مهربان شدى و اگر تندخوى سخت دل بودى، مردم از گرد تو پراکنده مى شدند...». بنابراین اگر کسى بخواهد پیامبرگونه تأثیرگذارى مثبت داشته باشد، باید از انعطاف و بردبارى کافى در برابر ناآگاهى ها، نقص ها و ضعف هاى دیگران برخوردار باشد.
۱۱. همانطور که خود شما هم می دانید مردان دارای حس سلطه جویی و قدرت طلبی هستند و به همین دلیل هر رفتاری که موجب زیر سوال رفتن این ویژگی شود مردود است، بنابراین در تمام رفتارهای خود به گونه ای رفتار کنید تا شوهر شما احساس کند او را به عنوان فردی مقتدر در زندگی خود قبول کرده اید که در اینصورت خواهید که او چگونه برای جلب رضایت شما تغییر می کند.
۱۲.زمانبندی خوبی داشته باشید
برای خوب زمانبندی کردن نیاز به حس ششم دارید. هیچوقت موقعی که همسرتان زیر استرس و فشارهای روحی قرار دارد، سراغش نروید. وقتی سراغ اوبروید که راحت بتواند به حرفهایتان گوش دهد.
۱۳. از صمیم قلب برای موفقیت خودتان و برای هدایت او دعا کنید و بدانید که اگر در کارتان جدیت و اخلاص داشته باشید ، حتما موفق می شوید.
پی نوشت ها:
1.ابن ابى الحدید، عبدالحمید، شرح نهج البلاغه، تحقیق مجدد ابوالفضل ابراهیم، (داراحیاء الکتب العربیه)، ج ۲۰، ص ۳۳۳
2.آل عمران (۳)، آیه ۱۵۹.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
✅پرسش:
خواستگاری دارم که چندين جلسه حرف زديم و تا حدودي تفاهم داريم .تنها نگراني م اينه ک ايشون خيلي به ظاهر اهميت ميدن .. کمی من نگرانم...ميشه راهنمايي کنيد؟
🌺پاسخ:
پاسخ اين سؤال ضمن نكات زير بيان مي كنم:
1- شناختن و شناخته شدن براي ازدواج بسيار مهم است. هر قدر اين شناخت كامل تر و عميق تر شود بهتر تفاوت ها و اشتراكات را مي بينيد.
2- گفتگو و جلسات يك بخش از فرايند شناختن است. مراحل شناخت عبارتند از: جلسات متعدد دو نفره و خانوادگي در زمان ها و مكان هاي مختلف. درباره شبهاتي كه داريد توضيح بخواهيد تا حد و مرزهاي دقيق روشن شود. مثلا توضيح بخواهيد اين آراستگي در چه حد بايد باشد؟
آيا براي بيرون از منزل و نزد مهمانان هم هست؟ يا خود او چه قدر به آراستگي اهميت مي دهد.
دقت كنيد پاسخ ها به تنهايي نبايد معيار قرار گيرد بايد با «تحقيقات متعدد» از كانال هاي متعدد(دوستان، همكاران، محل تحصيل، محل كار، معرف ها) ببينيد چه قدر سخنان او تأييد يا رد مي شود.
در آخر با هم از «مشاور ازدواج» نيز كمك بگيريد.
3- براي شناخت عميق عجله نكنيد جلسات زيادي با هم باشيد. حتي مناسب است اگر در كليات تناسب اقتصادي، اعتقادي، اخلاقي، خصلت هاي شخصتي، فرهنگي و خانوادگي، سني و ظاهري داشتيد با خانواده ها سفرهاي كوتاه يك روزه برويد يا در سفر بيشتر همديگر را بشناسيد.
🌸براي مطالعه بيشتر
سخنراني هاي دكتر محسن ايماني؛ شیوه های شناخت و گزینش همسر (موجود در سايت راسخون )
https://rasekhoon.net/media/3006/
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
✅پرسش:
آيا نماز خواندن مقابل درب باز ايراد دارد؟
🌺پاسخ:
نماز خواندن در چند جا مکروه است و از آن جمله است: حمام، زمين نمکزار، مقابل انسان، مقابل درى که باز است، در جاده و خيابان و کوچه اگر براى کسانى که عبور مىکنند زحمت نباشد. و چنانچه زحمت باشد حرام ولى نماز باطل نيست، مقابل آتش و چراغ، در آشپزخانه و هر کجا که کوره آتش باشد، مقابل چاه و چالهاى که محل بول باشد، روبروى عکس و مجسمه چيزى که روح دارد،مگر آنکه روى آن پرده بکشند، در اطاقى که جنب در آن باشد، در جايى که عکس باشد اگر چه روبروى نمازگزار نباشد، مقابل قبر، روى قبر، بين دو قبر، در قبرستان.
توضيح المسائل 16 مرجع/ مسأله 898
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
#فقهی
✅پرسش:
اگر در عاشورا به طفل 6ماهه رحم نکردند، چطور به امام سجاد رحم کردند؟
🌺پاسخ:
در كربلا اگر چه به كسي رحم نمي كردند و از كودك شش ماهه مانند علي اصغر تا پير مرد صحابي پيامبر مانند حبيب بن مظاهر را بي درنگ به شهادت مي رساندند و حتي شخص امام حسين ـ عليه السلام ـ را نيز با وضع بسيار فجيعي به شهادت رساندند اما اين كه نتوانستند امام سجاد ـ عليه السلام ـ را به شهادت برسانند به شرايط عصر عاشورا مربوط است. در حقيقت چند بار قصد كشتن ايشان را داشتند ولي اين اتفاق نيفتاد.
🌱امام سجاد –عليه السلام- در كربلا به شدت بيمار شد به طوري كه توانايي حمل اسلحه و جنگ نداشت بنابر اين نتوانست پيشاپيش پدر بزرگوارش به جهاد رفته و به شهادت برسد. بنابر اين تا قبل از شهادت امام حسين ـ عليه السلام ـ دشمن بر خيمه ها مسلط نشده بود و دست پليدش به امام نرسيد تا حضرت را به شهادت برساند..
پس از شهادت امام حسين ـ عليه السلام ـ سپاهيان براي غارت اموال فرزندان پيامبر به سوي خيمه ها شتافتند به طوري كه چادر از سر زن ها مي ربودند، دختران پيامبر از خيام حرم بيرون آمدند و صدا به گريه بلند نمودند. سيد بن طاووس روايت مي كند كه به خدا قسم زينب از گريه خود هر دوست و دشمني را به گريه افكند. آن گاه اهل حرم را به اسارت گرفتند و امام سجاد ـ عليه السلام ـ در حالي كه بيماري، او را ضعيف و رنجور كرده بود در ميان اسيران بود.
🌱حميد بن مسلم نقل مي كند، ما به اتفاق شمر بن ذي الجوشن از كنار خيمه ها عبور مي كرديم تا به علي بن الحسين رسيديم، ديديم كه از شدت بيماري در بستر افتاده است. همراه شمر گروهي نظاميان بودند. گفتند آيا اين بيمار را بكشيم؟
من گفتم: سبحان الله چگونه مردم بي رحميد شما، آيا اين ناتوان را مي خواهيد بكشيد. همين بيماري اي كه دارد كافي است و او را خواهد كشت پس زيرانداز آن حضرت را كشيدند و بردند و آن حضرت را به رو افكندند.
🍃شيخ عباس قمي از روضة الصفا نقل مي كند كه شمر تصميم گرفت امام سجاد را كه در بستر بيماري افتاده بود به قتل برساند. در اين هنگام عمر سعد دو دست شمر را گرفت و گفت از خداي متعال شرم نداري كه بر قتل اين پسر اقدام مي نمايي؟ شمر گفت:
فرمان عبيد الله بن زياد صادر شده كه همه فرزندان حسين را بكشم. عمر سعد در منع كردن شمر سعي زياد كرد و شمر را از آن عمل زشت بازداشت. شمر پس از آن دستور داد تا خيمه هاي اهل بيت را آتش زدند.
نقل شده که وقتی اسرا را به کوفه نزد عبید الله بن زیاد بردند تصمیم به قتل حضرت گرفت از برخی خواست علائم بلوغ را جستجو کنند و پس از تایید بلوغ حکم به قتل حضرت کرد ولی پس از دفاع شجاعانه حضرت زینب و پاسخ مناسب امام سجاد از قتل منصرف شد. نک: حیات فکری و سیاسی امامان شیعه، ص 256.
بنابر اين با توجه به وقايعي كه در روز عاشورا پس از شهادت امام حسين ـ عليه السلام ـ اتفاق افتاد. بيماري و زنده ماندن امام سجاد ـ عليه السلام ـ در كربلا حكمتي الهي بود تا حجت خدا در روي زمين باقي مانده و هرگاه دشمنان تصميم به قتل آن حضرت مي گرفتند به تصور اين كه بيماري آن حضرت را خواهد كشت يا كشتن بيماري كه جنگ نكرده ناپسند بود، دست از كشتن او برداشتند البته اگر چه از قتل حضرت چشم پوشيدند ولي از هيچ گونه آسيب رساندن و آزار دادن دريغ نكردند. سوار كردن اسرا بر مركب هاي برهنه و غل و زنجير آزار دهنده در آن هواي گرم و سوزان و ضرب و شتم زنان و كودكان در مقابل چشم او آن چنان حضرت را آزار مي داد كه به عمه اش حضرت زينب فرمود سينه ام تنگ شده به حالتي كه نزديك است جان از تن خارج شود حضرت زينب با پريشاني و نگراني مي پرسد اين چه حالتي است كه در تو مي بينيم؟ بنابر اين وقتي خداوند بخواهد حجت خود را براي اهل زمين نگه دارد، چنان كه عيسي، موسي و ابراهيم را از آسيب طاغوتهاي زمان نگه داشت، امام سجاد-عليه السلام– را نيز نگه مي دارد و لو در نبرد سخت بين حق و باطل واقع شود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
مقام کسی که از کودکی درگیر بیماری سختی بوده و تا بزرگسالی درمان و تشخیص درمان برایش پیدا نشده، از انسان های سالم بالاتر است؟
🌺پاسخ:
پرسشگر گرامی مصیبت های دنیا مخصوصا بیماری برای مومن دو جنبه دارد. یا ترفیعی است و یا تنبیهی. بیماری های تنبیهی باعث آمرزش گناهانی در گذشته فرد میشوند.
🌱يکي از ياران امام صادق عليه السلام مي گويد که از حضرت شنيدم که مي فرمود:
هر كس شبى بيمار شود و آن را نيكو بپذيرد و خدا را شکر و سپاس گويد، كفّاره شصت سال (عمر سراسر لغزش) او خواهد بود. راوى مىگويد: گفتم: معناى نيكو پذيرفتن آن چيست؟ فرمود: بر رنج و ناراحتى آن صبر كند.(ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 193)
🌿بیماری های ترفیعی بیماری هایی است که مقامی را در آینده نصیب انسان میکنند. پيامبر خدا (صلی الله علیه و آله) در این باره مي فرمايد:
انسان نزد خداوند درجه اي دارد که تنها با عمل خود به آن نخواهد رسيد تا اينکه بدنش به بلايى گرفتار شود و بدين وسيله، به آن درجه دست يابد. (الدعوات، ص172)
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی