✅پرسش:
دلم می خواهد مجدد نمازهایم را بخوانم اما هیچ حسی به نماز ندارم. راه درمانی دارد که بتوانم نمازهایم را بخوانم؟
قسمت اول
🌺پاسخ:
مهمترين دليل بر کاهل نمازي و يا ترک نماز و ساير عبادات ، عدم اشتياق به آن است.
شوق به نماز در گرو احساس نياز است, همان طور که شوق و رغبت به امور مادي از احساس نياز سرچشمه مي گيرد.
☘️امام خميني مي فرمايد:
ما چون احتياج به دنيا پيدا کرديم و آن را سرمايه و سرچشمه يافتيم, در توجه به آن حاضريم و در تحصيل آن مي کوشيم. اگر ايمان به حيات آخرت پيدا کنيم و حس احتياج به زندگاني آن جا بنماييم و عبادت و خصوصاً نماز را سرمايه نفيس آن عالم و سرچشمه سعادت آن نشئه بدانيم, البته در تحصيل آن کوشش مي نماييد و در اين سعي و کوشش زحمت و رنج و تکليف در خود نمي يابيم, بلکه با کمال اشتياق و شوق دنبال تحصيل آن مي رويم و شرايط حصول و قبول آن را با جان و دل تحصيل مي کنيم. (1)
🔹راه هاي افزايش اشتياق نسبت به نماز را مي توان اين گونه بيان داشت:
1- شناخت کافي از نماز و آثار و فوائد آن:
با آشنايي به فلسفه نماز مي توان اين احساس نياز را قوت بخشيد. هر انسان عاقلي در جلب منفعت و دفع ضرر تلاش مي کند. اگر کسي بداند که نماز عامل بازدارنده از زشتي ها و ريشه اصلي هر خير و سعادت و وسيله آمرزش گناهان و سدي استوار در برابر آلودگي ها و وسيله پرورش فضايل اخلاقي است, قطعاً نسبت به انجام اين عبادت بزرگ، کم ترين ترديدي نخواهد داشت و مشتاقانه به سراغ آن خواهد رفت.
هر چند ممکن است تاکنون فوائد مادي و معنوي خواندن نماز را بارها لمس کرده باشيد، ولي براي تقويت انگيزه و علاقه خويش به اين امر مهم سعي کنيد با مطالعه کتب جذاب که درباره نماز و اهميت آن نوشته شده، شناخت خود را در اين باره گسترش و تعميق بخشيد. در اين باره مطالبي را يادآور مي شويم:
نماز از منظر اسلام اهميت ويژه اي دارد؛ تا آن جا که از آن به عنوان ستون دين (2) و نور چشم پيامبر (ص) ياد شده است. (3)
از سوي ديگر ترک نماز از گناهان کبيره به حساب آمده است. (4)
پيامبر اسلام (ص) فرمود: « از ما نيست کسي که نماز را خوار شمارد». (5)
نماز عامل مهمي در تزکيه روح و درون انسان است. اهميت ندادن به نماز به لحاظ عدم آشنايي به حقيقت آن و احساس نياز نکردن نسبت به آن، از عوامل ترک نماز و سستي در آن به شمار ميآيد. انسان بر اساس فطرت خود، همواره به سوي چيزي که برايش اهميت دارد، توجه و اهتمام ميکند. اگر براي انسان، امري مهم و ضروري جلوه کند، آن را به هر صورت ممکن انجام خواهد داد. آشنا شدن به حقيقت نماز و اين که نماز جزء نياز ما است، جزء زندگي حيات ما است و فايده و آثار نماز در دنيا و آخرت تجلّي ميکند، باعث ميشود انسان با شوق بيش تري به اقامة نماز بپردازد و از سستي در نماز و يا ترک آن خودداري نمايد.
پينوشتها:
1. آداب الصلاه،حضرت امام خمينى ، چاپ مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينى (ره) ، چاپ هفتم1378، شمسى، ص 45 و 46 .
2 . التهذيب، الشيخ الطوسي، دار الكتب الإسلامية - طهران، 1365 ه. ش. 237 .
3. مكارم الأخلاق، الحسن بن الفضل الطبرسي، دار الشريف الرضي - قم، 1412 ه. ق. ص 34.
4. عبدالحسين دستغيب، گناهان کبيره، دفتر انتشارات اسلامي ، قم ، چاپ يازدهم 1386، ج 2، ص 183 .
5. الكافي، ج 3، ص269 .
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
چگونه می توانم بدبینی پدرم را از بین ببرم؟
🌺پاسخ:
اگر پدر شما بدبين هستند بايد خودشان به اين مشکل پي ببرند و در صدد پيدا کردن راهکار و انجام آن بر آيند. اما کاري که از شما به عنوان فرزند ايشان بر مي آيد اين است که :
👈از زمينه هاي بدبيني در ايشان جلوگيري کنيد. هر نوع کار و يا حرف مبهم و چند پهلو و يا رفت و آمد مشکوک و ... باعث تحريک حس بدبيني در او ميشود و بايد شما و ساير اطرافيان به شدت از آن پرهيز کنيد.
☘️سعي کنيد براي او شفاف سازي داشته باشيد و در او نسبت به اطرافيان ايجاد اعتماد کنيد.
اگر اين احتياط ها را به خرج داديد و نتيجه نگرفتيد بايد به پدرتان کمک کنيد به اشتباه خود پي ببرد. البته اين کار بايد بدون بي احترامي باشد و حتي المقدور به صورت مستقيم صورت بگيرد.
🔻معمولا بدبيني از يک نوع الگوي ذهني معيوب شکل ميگيرد. سعي کنيد با تفکر صحيح خودتان و خوش بيني به ديگران همين الگو را به او منتقل کنيد.
✍️غيبت و تجسس از گناهاني است که در قرآن در کنار سوء ظن و بدبيني ذکر شده است و نشان از ارتباط اين رذائل با يکديگر دارد. بنابراين پدرتان را از تجسس و غيبت کردن و غيبت شنيدن دور نگاه داريد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
حکمت چیست و چگونه می توان آن را کسب کرد؟
🌺پاسخ:
بر اساس آموزه هاي دين مبين اسلام، فرد مسلمان اگر عمل صالح انجام دهد گذشته از اجر اخروي در همين دنيا هم پادش هايي را دريافت خواهد کرد. يکي از از پاداش هايي كه خداوند حکيم در دنيا به صالحان مي دهد و قطره اي از آن بر همه جهان طبيعت برتري دارد "حكمت" است.
☘️بدون شک حكمت عطيه اي الهي است كه خداوند به پاس عبوديت و بندگي، به اندكي از بندگان كه تشنه معرفت و جوياي حقيقت هستند تقديم مي كند و آنها را از اين آب زلال و گوارا سيراب مي سازد.
🌸راغب اصفهاني مي گويد حكمت به معناي رسيدن به حق با علم و انديشه است، بنابراين معناي حكمت در خدا، شناخت اشيا و ايجاد آنها در نهايت اتقان و استحكام است و در انسان شناخت موجودات و انجام كارهاي شايسته است و اين همان معنايي است كه قرآن لقمان را به آن توصيف كرده است. آنجا كه مي فرمايد "ما به لقمان حكمت داديم".
بدون شک هيچ سرمايه دنيوي به ارج و منزلت حكمت نمي رسد، بلكه تمام دنيا در مقايسه با آن ناچيز است.به اين معنا كه نيل به حكمت ارزشمندتر از نيل به تمام دنياست.خداي تعالي در آيه 77 سوره نساء دنيا را متاع قليل مي داند در حالي كه حكمت در آيه 269 سوره بقره را خير كثير مي داند.
بر فرض كه فردي از انسان به همه مقامات دنيوي از قبيل رياست،ثروت،عيش و نوش دست پيدا كند، در عين حال اندك است. زيرا علاوه بر اينكه محدود است، با اضطراب و نگراني همراه است و رو به فناست؛ اما حكمت و لوازمش، علاوه بر اينكه آرامش بخش انسان در زندگي دنياست، سرمايه حيات ابدي اوست. درك اين مطلب كه يكي از مقدمات نيل به حكمت است به انديشه و تامل نيازمند است و بدين جهت خداوند بعد از بيان ارزش حكمت مي فرمايد؛جز صاحبان انديشه و خرد متذكر نمي گردند.
امام صادق(ع) در بيان ارزش حكمت فرموده است: حكمت نور معرفت، ميراث تقوا و ميوه راستگويي است. خدا بر هيچ بنده اي از بندگانش نعمتي بزرگتر، والاتر و پايدارتر و با ارزش تر از حكمت نداده است.
🔻اين سوال پيش مي آيد كه آيا حكمت معرفت غير اختياري است كه خداي منان به هر كسي بخواهد تفضل مي كند و انسان هيچ گونه دخالتي درآن ندارد يا اينكه حكمت به زمينه سازي نيازمند است و تا انسان ريشه پليديها را نخشكاند، نهال حكمت در نفس كشت نمي گردد؟
حقيقت اين است كه نهال حكمت با زدودن پليديها از روح و تلاش براي آراستن آن به حسنات كشت مي گردد. روايات فراواني از امامان معصوم(ع) دلالت دارد بر اينكه حكمت پاداش معنوي اعمال انسان در دنياست. عمل، مايه افاضه معرفت از جانب خداي سبحان مي شود.
امام باقر(ع) مي فرمايند: بنده اي چهل روز ايمانش را براي خدا خالص نمي كند، مگر اينكه خداي عزوجل او را نسبت به دنيا زاهد مي گرداند و او را نسبت به دردها و دواي آن بينا مي سازد و حكمت را در دلش ثابت و زبانش را بدان گويا مي گرداند.
🔹طبق اين روايت، چهل روز پاكي ازآلودگي ها و تطهير از غير خدا و تسليم در برابر او، زهد را به ارمغان مي آورد و در سايه زهد، انسان از غم و اندوه مي رهد. چهل روز بندگي انسان را دنيا شناس مي كند،مي فهمد كه او براي دنيا آفريده نشده است، مي فهمد حب دنيا منشا كجروي ها است و بالاخره مي فهمد خلاصي از گرفتاريهاي دنيا و فتنه ها با پناه بردن به خداي رحمان حاصل مي شود. اين معرفت ها همان حكمت است، وقتي حكمت در دل جاي گرفت، بر زبان هم جاري مي شود و به اعمال رنگي ديگر مي دهد. اعمال رنگ خدايي پيدا مي كند، چنانچه قرآن مي فرمايد: صبغة الله و من أحسن من الله صبغة و نحن له عابدون؛ رنگ آميزي خداست هيچ رنگي خوش تر از ايمان به خداي يكتا نيست و ما اورا پرستش مي كنيم.
همچنين از حضرت عيسي(ع) منقول است كه فرمود؛ به حقيقت برايتان مي گويم كه هرگاه ظرف سوراخ نباشد، مي تواند عسل را در خود جاي دهد، همچنين اگر خواهش هاي غلط دلها را نشكافد و طمع آن را چركين نكند و نعمت ها،آن را تيره و سخت نسازد، جايگاه حكمت خواهند گشت.
مطابق اين روايت حضرت عيسي(ع) هر دلي را براي جلب افاضه الهي شايسته مي داند و آنچه موجب محروميت از اين فيض بزرگ الهي مي شود،خواسته هاي غير منطقي،افزون طلبي ها و استفاده نادرست از نعمت هاي الهي است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
چرا اکثر شيعيان به جاي تاسوعا و عاشورا، براي اربعين به زيارت امام حسين (علیه السلام) مي روند؟
🌺پاسخ:
در پاسخ به سوال شما بايد به نكات زير اشاره نمود:
1- وجود روايات در اين زمينه از اهل بيت عليهم السلام
2- وجود مستندات تاريخي در مورد اربعين سيد الشهدا
3- بازگرداند سر مطهر حضرت به بدن ايشان در چنين روزي (لذا شيعيان اقدام به بزرگداشت چنين روزي مي كنند)
☘️مهمترين نكته درباره اربعين، روايت امام عسكري (ع) است. حضرت در روايتي كه در منابع مختلف از ايشان نقل شده فرمودهاند:
نشانههاي مؤمن پنج چيز است:
1 ـ خواندن پنجاه و يك ركعت نماز (17ركعت نماز واجب + 11 نماز شب + 23نوافل)
2 ـ زيارت اربعين
3ـ انگشتري در دست راست
4 ـ وجود آثار سجده بر پيشاني
5 ـ بلند خواندن بسم الله در نماز.
اين حديث و همچنين زيارت اربعين كه درمنابع دعايي آمده، به اربعين امام حسين (ع) و بزرگداشت آن روز تصريح كرده است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
✅پرسش:
دوستانم درباره اربعین می گویند که اربعين چه فايده اي دارد؟ منبع اربعين چيست؟
🌺پاسخ:
اولا: منبع ديني زيارت اربعين روايات متعددي است که يکي از آنها روايت امام حسن عسکري است که از حضرت امام حسن عسکري(ع) روايت شده است كه «علامتهاي مؤمن پنج چيز است، پنجاه و يك ركعت نماز فريضه و نافله در شبانه روز، زيارت اربعين، انگشتر به دست راست كردن، پيشاني برخاك نهادن درسجده و بسم الله را بلندگفتن»
اگر دقت کنيم همه اين ها شعار هاي شيعه است و بايد نمو و ظهور و بروز داشته باشد.
👈پس زيارت اربعين به عنوان يکي از وظايف شيعه است که امام حسن عسکري آن را در ضمن نشانههاي مومن بيان فرموده اند. از قديم الايام هر زمان که زمينه زيارت اربعين فراهم بوده جمع مشتاق زيرات ابا عبده الله به صورت پياده به سوي کربلا حرکت مي کردند تا به امروز که اين حرکت به اوج خود رسيده است.
🌸ثانيا: فايده زيارت اربعين:
براي زيارت اربعين فوايد بسياري قابل ذکر است:
📌اول اين که انسان وظيفه ايماني خود را در زيارت اربعين که امام حسن عسکري بيان کرده است انجام مي دهد و به فيوضات معنوي و مادي اين زيارت نائل آيند
📌دوم اين که اين زيارت شعار شيعه است يعني شيعه با گردهمايي عظيم اربعين ظهور و نمو خود را نشان ميدهد تا جايي که همچنين جمعيتي در جهان بي سابقه است که براي يک هدف يک جا جمع شوند اين گردهمايي موجب اقتدار شيعه است. اسرائيل و سرويس هاي خبري او حتما از اين حرکت آگاه هستند و به خوبي مي دانند اين جمعت اگر هر عزمي داشته باشد محقق خواهد شد پس خيال خام در سر نخواهد پروراند.
📌سوم اين حرکت عظيم باعث همبستگي کشور هاي شيعه شده تا جايي که دو کشور عراق و ايران که در کمتر از 30 سال پيش مشغول جنگ با هم بودند امروز به برکت امام حسين و اربعين حسيني در کنار هم قرار گرفته اند مردم عراق از ايرانيان پذيرايي مي کنند و اين را در هيچ کجاي جهان نمي توانيدپيدا کنيد(دو کشور که با هم جنگ کرده اند و هزاران کشته داده اند به اين زودي در کنار هم قرار بگيرند)
📌چهارم اين که استکبار جهاني هميشه خواسته است شيعه که در جهان بسيرا تاثير گذار بوده است را از هم جدا کرده و به اختلاف افکني بين آنها مشغول شود و خود از آب گل آلود نفت و ذخاير آنها را به تاراج ببرد ولي اين زيارت باعث بيداري شيعيان شده است و "حب الحسين يجمعنا" هميشه استعمار خواسته از دعواي عرب و عجم سوء استفاده کند ولي اين حرکت به تعميق روابط آنها انجاميده است.
📌پنجم اين که مکتب ما مکتب اصلاح نفس و انسان سازي و تقويت معنوي است ما بايد مليارد ها تومان براي اين کار در کشور هزينه کنيم که جوان ما مرد و زن ما در مسير صحيح اخلاقي و دين قرار گيرند اما به برکت امام حسين (ع) و حرکت اربعين مليون ها از ايران اسلامي نفر با حرکت به سوي قبر امام حسين (ع) در مسير خود سازي و دوري از گناه و قرار گرفتن ذيل توجهات معصومين واقع مي شوند و اين فايده بسيرا بزرگي است.
📌ششم: از همه مهمتر اين که اين حرکت عظيم و بي سابقه در کل جهان ، باعث مي شود که نگاه هاي حق طلبان عالم به امام حسين و حقيقت آن حضرت و شيعه جلب شود و يک تبليغ عملي براي دين اسلام و مذهب تشيع و امام حسين است تا جايي که رسانه هاي جهاني سال هاست که در سکوت تحميلي اربابان خود نخواسته اند اين حرکت عظيم را منعکس کنند ولي از آنجا که آفتاب پشت ابر نمي ماند بلاخره مجبور هستند اين حرکت را منعکس کنند و آن وقت است که جهان به عظمت امام حسين(ع) پي خواهد برد.
☘️و انشا الله مقدمه ظهور امام زمان خواهد بود چرا که امام زمان در آستانه ظهور وقتي که به ديوار کعبه تکيه مي دهند خود را به امام حسين معرفي م کنند و بايد امام حسين براي عالم شناخته شده باشد تا امام زمان به او معرفي شود حضرت مي فرمايد: الا يا اهل العالم ان جدي الحسين قتلوه عطشانا.
و هزاران فايده ديگر که ما از آن بي اطلاع هستيم (علاوه بر فوايدي که صرفا براي زيارت امام حسين در روايات بيان شده است)
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#اعتقادی
✅پرسش:
آيا مقروض بودن به ديگران توجيهي صحيح براي شرکت نکردن در پياده روي اربعين مي باشد؟
🌺پاسخ:
اگرچه زيارت اربعين داراي فضيلت بسياري است اما در صورتي که اين زيارت منجر به از بين رفتن حق و حقوق فردي شود، اولويت با پرداخت دين و قرض است و امام حسين نسبت به انجام اين سفر رضايت ندارند.
👈البته درصورتي که از فرد قرض دهنده رضايت گرفته شود و با رضايت خود او پرداخت بدهي او با تاخير انجام شود اولويت در انجام پياده روي اربعين است چرا که اين موقعيت تنها يک بار در سال وجود دارد و آثار فراواني بر روي انسان مي گذارد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#اخلاقی
✅پرسش:
براي پربار تر بودن سفر اربعين توصيه کنيد
قسمت اول
🌺پاسخ:
در طول عمر انسان برخي فرصتها فراهم مي شود و نفحاتي مي وزد که هميشگي نيست و بايد انسان حداکثر بهره را از اين فرصتها ببرد آن گونه که رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود«إن لربّکم في أيام دهرکم نفحات،ألا فتعرضوا لها؛ پيامبر اعظم فرمودند: همانا در طول عمر شما، نسيمهاي الهي وزيدن ميگيرد، پس هشيار باشيد و خود را در معرض آنها قرار دهيد».
🔻 سفر زيارتي اربعين با ويژگي ها و مختصاتي که دارد سفري استثنايي و کم نظير و بلکه بي نظير است و چنانچه هدفمند و همراه با برنامه حساب شده باشد، مي تواند آثار و برکات معنوي زيادي براي زائر اربعين به همراه داشته باشد. از اين رو بايد نهايت تلاش را بکار گرفت تا حد اکثر بهره برداري معنوي ازآن گردد. در اين نوشته به برخي نکات و برنامه هايي که مي تواند در اين زمينه مؤثر باشد، اشاره مي گردد: لازم به ياد آوري است که اين برنامه ها نمونه هايي از فعاليتهاي زمينه ساز براي استفاده معنوي بيشتر از اين سفر مهم است که افراد بر حسب شرايط و ميزان آمادگي خود مي تواند از همه آنها يا برخي از آنها را مورد استفاده قرار دهند.
☘️توجه به فرصت استثنايي سفر اربعين
سفر اربعين ار جهت معنوي و تقويت جنبه هاي ولايي انسان سفري کم نظير و بلکه بي نظيراست. زائر اربعين بايد توجه داشته باشد که اين سفر در سال فقط يکبار بيشتر اتفاق نمي افتاد و لزوما در هر سال امکان حضور مقدور نمي شود. چو اين که ممکن است عمر انسان کفايت نکند يا شرايط امنيتي عراق بگونه اي بشود که امکان سفر اربعين مقدور نباشد و يا بر فرض عدم و جود مانع بيروني، خود فرد در ايام اربعين دچار مريضي شود يا عذري برايش پيش آيد که لازم باشد حتما در کشورش حضور داشته باشد. به هرحال تکرار سفر اربعين هيچ تضميني ندارد و ممکن است براي هميشه آخرين سفر زائر باشد. بنابر اين شايسته است همانند نماز وداع که امام صادق عليه السلام به آن توصيه کرده اند با هر سفر اربعين معامله سفر وداعي داشته باشد و آن را آخرين سفر اربعين خود تلقي نمايد.
🔹داشتن آمادگي و برنامه ريزي قبلي
زائري که در صدد است حد اکثر بهره معنوي را از سفر زيارتي اربعين ببرد بايد قبل از سفر برنامه ريزي لازم را داشته باشد. براي مثال اگر بخواهد به اماکن زيارتي جانبي مثل مسجد کوفه، مسجد سهله، ومانند آن برود و يا اينکه حتما نجف تا کربلا را پياده روي کند، بايد مدت سفر خود را طولاني تر کند، علاوه بر اين بايد فرد از لحاظ روحي و معنوي خود را براي سفر معنوي مهمي چون سفر اربعين آماده سازد، نيک بداند که به کجا مي رود؟ براي چه مي رود ؟ و پا به چه سرزمين مقدسي مي گذارد؟.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#اخلاقی
✅پرسش:
براي پربار تر بودن سفر اربعين توصيه کنيد
قسمت دوم
🌺پاسخ:
🔹استفاده از برنامه هاي زيارتي جانبي
به لحاظ شرايط کساني که به صورت کارواني به عراق مي روند و نيز محدوديت وقتي، برنامه اصلي بر حضور در نجف و کربلا و پياده روي بين دو شهر مقدس متمرکز مي شود. بنابر اين براي استفاده معنوي بيشتر زائر بايد خود برنامه ريزي لازم را براي زيارت اماکن مقدس ديگر از جمله کاظمين، سامرا، کوفه، و قبور مطهر امام زادگان يا علماي شيعه در نجف و کربلا داشته باشد و در فرصتي که در کشور عراق حضور دارد حد اکثر بهره را از ساير اماکن مقدس ببرد.
☘️قرائت قرآن و اهداء به حضرت سيد الشهدا و ساير ائمه عليهم السلام
يکي از برنامه هاي معنوي که مي تواند زمينه توفيقات بيشتر در اين سفر معنوي را فراهم سازد، برنامه ويژه قرائت قرآن و هديه آن به حضرت سيد الشهداء و ياران با وفايش است، روشن است که زائر در خلال سفر معنوي فرصتهاي مناسبي را براي خواندن ادعيه و قرآن پيدا مي کند. بنابر اين اگر برنامه ريزي مناسب داشته باشد چه بسا بتواند يک ختم قرآن يا نصف يا دست کم چند جزء قرآن را تلاوت و ضمن بهره برداري معنوي از آيات قرآن، ثواب آن را به روح سيد الشهداء ويارانش اهداء نمايد.
🔹مطالعه درباره سيد الشهداء عليه السلام و حادثه کربلا
هر چه شناخت و معرفت زائر نسبت به امام حسين عليه السلام و حادثه کربلا بيشتر باشد جنبه ولايي وي قويتر و در نتيجه بهره معنوي او از سفر اربعين بيشتر خواهد بود. شايسته است زائر اربعين از قبل برنامه ريزي مناسب داشته باشد و با همراه داشتن برخي کتابهاي مناسب، از فرصت سفر استفاده کرده و در باره سيد الشهداء و حادثه کربلا اطلاعات بيشتري کسب نمايد.
✨برنامه ذکر و اهداء به سيد الشهداء و ساير معصومين عليه السلام
در سفر زيارتي اربعين وقت هاي زيادي در مسير حرکت زائر محل زندگي تا عراق و همچنين در مسير حداقل دو شبانه روز پياده روي نجف تا کربلا و نيز ساير مسيرهاي درون شهري از زائر وقت صرف مي شود که معمولا امکان انجام عبادتهاي خاص يا حتي مطالعه و قرائت قرآن و ساير ادعيه براي زائر ممکن نيست. بسيار شايسته است که زائر اربعين با برنامه ريزي لازم و همراه داشتن صلوات شمار يا تسبيح و يا به هر شکل که برايش ميسور است، در چنين وقتهايي از برنامه معنوي «ذکر» غافل نباشد و ذکرهاي وارده از جمله:« صلوات بر محمد و آل محمد»، ذکر شريف« لا اله الا الله» و ساير اذکار وارده را با توجه به معاني آنها، تکرار و ثواب آنها را به روح مطهر سيد الشهداء و ساير معصومين عليهم السلام اهدا نمايد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#اخلاقی
✅پرسش:
براي پربار تر بودن سفر اربعين توصيه کنيد
قسمت سوم
🌺پاسخ:
🔹تفکر و تأمل درعظمت سيد الشهداء و حادثه کربلا و مراسم اربعين
حادثه کربلا، حادثهاي بي همتا و حرکت سيد الشهداء حرکتي بزرگ و بي مثال در تاريخ اسلام است که هميشه زنده و پويا و الهام بخش بوده و پيوسته درحال فروغ افزونتر و تأثير گذاري بيشتر است. بي ترديد انديشيدن درعظمت اين حادثه و آفرينندگان آن و نيز تأمل کردن در پرتو و آثار فزاينده اي که از زمان وقوع تا کنون داشته و در آينده خواهد داشت، مي تواند زواياي بيشتري از اين عظمت واعجاز انگيز بودن آن را براي زائر آشکار نمايد. تفکر و تأمل در بزرگي و عظمت سيد الشهداء و تجلي فضيلتهايي که از آن حضرت در کربلا نمايان شده، انديشه در مصائب کاوران اسراء کربلا در مسير کربلا تا کوفه و شام و برگشت به مدينه و صبر و شجاعت آنان، تفکردر راز ماندگاري حادثه کربلا و پويايي و پر فروغي فزاينده آن و بويژه انديشيدن و تأمل در ايثار و اهتمام مردم ولايتمدار شيعه عراق در ايام اربعين به مراسم اربعين مي تواند بر معرفت و پيوند عاطفي و معنوي زائر باسيد الشهداء و يارانش را دو چندان نمايد.
☘️محاسبه و مراقبه و انديشيدن در حالات خويشتن
سفر اربعين و دور شدن از دغدغه هاي کاري و اداري و مسائل روز مره زندگي، فرصت مناسبي براي انديشيدن در وضعيت و حالات خويشتن است. فرصت پيش آمده در مسير پياده روي نجف تا کربلا بويژه در سحر هاي آن، به زائر کمک مي کند تا بازگشتي به خويشتن داشته باشد، خود را ارزيابي کند و وزن و مقدار خود در بعد معنوي و ساحت بندگي را بسنجد و بر اساس آن براي آينده معنوي خود برنامه ريزي کند و از حضرت سيد الشهدا عليه السلام در اين مسير مدد بجويد.
🌸بهره گيري ويژه از سحر هاي ايام اربعين
سحر و سحر خيزي هميشه زيبا و پسنديده است اما اين امر در عتبات عاليات بويژه در نجف و کربلا بسي زيباتر و پرفروغ تر، شايسته است زائر اين فرصت استثنايي را غنيمت شمرده و اگر در ساير ايام هم موفقيت کمتري در اين زمينه دارد از فرصت اين ايام غافل نماند ودر حرمهاي شريف که فيوضات الهي گسترده است، بهره وافري از آن ببرد
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#اخلاقی