✅پرسش:
مادرم با اينکه متدين است و به واجبات اهميت زيادي مي دهد ولي به پدرم جلو ديگران بي احترامي ميکند. لطفا راهنمایی بفرمایید.
🌺پاسخ:
شايد مادر محترمتان از گناه بي احترامي به شوهر خبر ندارد. شما مي توانيد در موقعيت و زمان مناسب ، در اين باره با ايشان صحبت نماييد .
🔹يا اينکه به ايشان بگوييد که در کانالی يک پيامي آمده مي خواهم براي شما بخوانم و بعد احاديثهاي که در مذمت زنان بداخلاق وارد شده را بخوانيد. در ادامه به بعضي ازاين روايات اشاره مي کنيم:
🌺پیامبر اکرم صلى الله عليه و آله و سلّم
«و قد قيلَ لَهُ: إنّ فُلانَةَ تَصومُ النّهارَ وتَقومُ اللّيلَ، وهِي سَيِّئةُ الخُلقِ تُؤْذي جِيرانَها بلِسانِها: لا خَيرَ فيها، هِي مِن أهْلِ النّارِ.
: به پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم عرض شد: فلان زن روزها را روزه مىگيرد و شبها را به عبادت مىگذراند امّا بداخلاق است و همسايگانش را با زبان خود مىآزارد، حضرت فرمود: خيرى در او نيست، او دوزخى است».(بحار الأنوار- جلد 71 ،صفحه 394)
☘️رسول خدا -صلی الله علیه و آله و سلم- فرمود : هر چه ايمان انسان کامل تر باشد به همسرش بيشتر اظهار محبت مي نمايد.
🌸حضرت محمد صلي الله عليه و آله فرمودند : هر زني که شوهرش را با زبان اذيت کند از او هيچ توبه و فديه و حسنه اي قبول نمي شود تا اين که شوهر از حق او راضي شود ، اگرچه روزها روزه بدارد و شب ها را در عبادت باشد بنده ها آزاد کند و اسب هاي نيکو در راه خدا براي جهاد بدهد پس او اول کسي ست که وارد آتش مي شود و همچنين است مردي که نسبت به زنش ظالم و ناسازگار باشد.( مکارم الاخلاق في حق الزوج و المراه به نقل از رساله امام سجاد عليه السلام ، شرح نراقي 2)
🍃 امام محمد باقر عليه السلام فرموده اند : به راستي که خداوند عزوجل بر زنان و مردان جهاد را واجب کرده است اما جهاد مردان آن است که (براي حفظ دين و مملکت) مال و خون خود را بذل کنند تا در راه خدا کشته شوند و اما جهاد زن آن است که در مقابل دشواري هاي زندگي همسرش صبر
کند. مکارم الاخلاق في حق الزوج علي المراه (ط بيروت ص215)
🌸 حضرت زهرا سلام الله عليها فرمودند : بهترين شما کسي است که در برخورد با مردم نرم تر و مهربان تر باشد و ارزشمندترين مردم کساني هستند که با همسرانشان مهربان و بخشنده اند.(دلال الامامه و کنزالعمال ، ج 7، ص 225)
🌹امام صادق عليه السلام فرمود : هر زنى که به شوهرش احترام کند و آزارش نرساند خوشبخت و سعادتمند خواهد بود.(علامه مجلسي، بحارالانوار، ج 103 ،ص 253)
🌷پيغمبر اکرم صلى الله عليه و آله فرمود : بهترين زنان شما ، زن هايى هستند که داراى محبت باشند. (همان)
🌱حضرت رضا عليه السلام فرمود : بعضي زن ها براى شوهرشان بهترين غنيمت هستند ، زناني که به شوهرشان اظهار محبت کنند.(مستدرک ج 2،ص532)
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#همسرداری
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا ميگن بھترہ رو بہ قبلہ بخوابيم؟درستہ ک ميگن برا آھن بدن
بھترہ؟
✍️پاسخ:
✅به چند نکته توجه فرمائيد:
🔹الف .رو به قبله خوابيدن به عنوان يک عمل مستحب که در روايات مورد سفارش قرار گرفته است (1) به گونه ايست که هنگام خوابيدن انسان بر پهلوي راست بخوابد و در اين هنگام صورت و جلوي بدن انسان رو به قبله قرار گيرد (شبيه حالتي که انسان را در قبر قرار مي دهند) (2)،که مقيد بودن به آن آثار و برکات متعددي دارد که در نکته آخر به برخي از اين آثار و حکمتها اشاره مي شود.
🔹ب. بسياري از اين آثار رو به قبله خوابيدن بخصوص آثار تربيتي آن، صرفا مربوط به همان توجه و رعايت جهت قبله در ابتداي خواب مي باشد ، لذا بر فرض هم که انسان در طول مدت خواب با غلطيدن جهتش پشت به قبله گردد، از آثار اين توصيه ديني بهره برده است. لذا لزومي ندارد که رو به قبله بودن در تمام مدت خواب رعايت گردد. بخصوص اينکه از اراده انسان خارج بوده و معمولا هنگام خواب چرخيدن و غلط زدن و پهلو به پهلو شدن براي بدن لازم و مفيد و اجتناب ناپذير است و به صورت غير ارادي اين کار انجام مي گردد.
🔹ج. اگر چه همه آثار و برکات و حکمتهاي اين عمل براي ما روشن نمي باشد و بعيد نيست که به لحاظ مادي و معنوي جهت قبله در هر نقطه از کره زمين براي جسم و روح انسان داراي تاثيرات مفيد خاصي باشد که علم بشر هنوز قادر به کشف آنها نشده است. ولي باز هم بدون توجه به اين گونه آثار، مي توان برخي از اين آثار و حکمتها را بيان نمود:
🔺1-با توجه به شباهت رو به قبله خوابيدن با حالت انسان در هنگام قرار گرفتن در قبر کمترين اثر اين عمل زنده نگاه داشتن ياد مرگ در هنگام خواب و توجه به اين که خواب نيز نوعي مرگ موقت است(3) و همواره اين امکان وجود دارد که فرد ديگر از خواب برنخيزد. لذا در محاسبه اعمال و رفتار گذشته خود قبل از خواب خوب بينديشد.
🔻2- کعبه به عنوان قبله هر مسلمان، نماد توحيد و يکتا پرستي و توجه و ذکر و ياد خدا بوده و لذا جهت قبله بهترين جهت ظاهري به سوي خداوند بوده و رعايت اين جهت در هر کاري باعث توجه و تذکر الهي بوده و خود نوعي ذکر خدا محسوب مي گردد. لذا نه تنها هنگام خواب بلکه در هنگام هر عملي (به جز موارد خاص مثل هنگام قضاءحاجت و ...) رعايت اين جهت مطلوب مي باشد و ياد خدا را همواره در ذهن انسان زنده نگه مي دارد.
🔺3- در هنگام خواب بهتر است بدن در جهت مغناطيسي زمين يعني رو به قبله باشد.چون در خون ما آهن وجود دارد آهن موجود در خون به راحتي در حال گردش است نخوابيدن در جهت مغناطيسي در دراز مدت سبب ميشود خون به راحتي در گردش نباشد و باعث بيماريهاي قلبي گردد.
بر طبق تصاوير بدست آمده از ميدان مغناطيسي زمين اگر انسان در هر نقطه از زمين رو به قبله بايستد،ميدان مغناطيسي بدنش بر ميدان مغناطيسي زمين منطبق مي گردد.
👈هنگامي که رو به قبله مي خوابيم در واقع آهن تنظيم شده و باعث سالم ماندن بدنمان مي شود و به بيماريهاي قلبي دچار نمي شويم.
👈در غير اين صورت آهن در جدار رگها رسوب کرده و مقدار آهن بدن کاهش مي يابد و اين امر سبب تصلب رگها و عوارض قلبي گشته و به کبد به عنوان قسمت کننده ي آهن بدن لطمه ي شديدي مي زند.پس بهتر است طبق سنت پيامبر رو به قبله خوابيد.منظور از رو به قبله خوابيدن اين است که سر رو به مغرب و پا رو به مشرق قرار گرفته و صورت رو به قبله باشد.
📚پي نوشتها:
1. علامه مجلسي، حليه المتقين، فصل چهارم از باب هشتم؛ ص186. نشر عصر جوان، قم، 1384 ش.
2. شيخ بهايي، مفتاح الفلاح، ص 281. دار الأضواء،بيروت 1405 ش.
3. علامه مجلسي، بحارالانوار،ج 14، ص 343، الوفاء، بيروت، 1404ق.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰لطفا با آیات قرآن طولاني بودن عمر امام زمان(ع) را ثابت کنید؟
✍️پاسخ:
✅در قرآن نامی از امام عصر علیه السلام برده نشده است تا طولانی بودن عمر ایشان بیان شده باشد.
👈فقط در قرآن ادله ای وجود دارد که میتوان عمر طولانی را اثبات کرد ، )فرقی نمیکند برای چه کسی باشد و قرآن با صراحت از امکان عمر طولانی خبر داده است)مثلا اصحاب کهف سیصد سال زنده بودند و خواب بودند.
🔺و یا در مورد حضرت نوح علیه السلاممیفرماید : وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى قَوْمِهِ فَلَبِثَ فيهِمْ أَلْفَ سَنَةٍ إِلاَّ خَمْسينَ عاماً فَأَخَذَهُمُ الطُّوفانُ وَ هُمْ ظالِمُونَ (عنکبوت،14)
🔻و ما نوح را به سوى قومش فرستاديم و او در ميان آنها هزار سال الّا پنجاه سال درنگ كرد امّا سرانجام طوفان آنها را فروگرفت درحالىكه ظالم بودند.
👈در این مدت دعوت حضرت نوح (علیه السلام) (پس از رسالت و پیش از طوفان) 950 سال بیان شده است و اگر مدت زندگی آن حضرت را پیش از رسالت و بعد از طوفان بر آن بیفزاییم قطعا از مرز هزار سال خواهد گذشت در برخی از احادیث عمر نوح 2500 سال بیان شده است.
✍️و در مورد حضرت عیسی (علیه السلام) می فرماید:
👈هرگز او را نکشتند و به دار نیاویختند، بلکه امر به آنها مشتبه شد. آنها که درباره او اختلاف کردند در شک و تردید هستند، به علم و یقین نرسیده اند، از ظن و کمان پیروی می کنند، به یقین او را نکشتند، بلکه خداوند او را به سوی خود بالا برد، که خداوند توانا و فرزانه است(نساء 157)
💥 و آیه ای در قرآن هست که نه تنها از عمر طولانی بلکه از امکان عمر جاویدان خبر می دهد و آن آیه مربوط به حضرت یونس است آنجا که می فرماید:لَلَبِثَ في بَطْنِهِ إِلى يَوْمِ يُبْعَثُونَ (صافات،144)
👈اگر او یونس در شکم ماهی تسبیح نمی گفت، تا روز رستاخیز در شکم ماهی می ماند.
👈این آیه صریح است در این که عمر بسیار طولانی (از عصر یونس تا روز رستاخیز) که در اصطلاح زیست شناسان عمر جاویدان نامیده می شود برای انسان و ماهی از نظر قرآن کریم امکان پذیر است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث #مهدویت
✅پرسش:
چه کنيم تا بهترين اخلاق و رفتار را داشته باشيم و اصلا خشم در ما نباشد؟
قسمت سوم
🌺پاسخ:
در ادامه توصیه های کاربردی قبلی، براي اين که شخص خوش اخلاق باشيد، موارد زير را رعايت کنيد:
1- 🌱کم تر راجع به مشکلات گذشته تان فکر کنيد،
2- 🌱کم توقع باشيد،
3-🌱 در هر پيشامد بدي احتمال اين که خير دنيا يا آخرت شما در آن باشد ، فراموش نکنيد،
4-🌱به خدا توکل داشته باشيد،
5-🌱 در کارها خيلي خود را خسته نکنيد،
6-🌱 ازخواب و خوراک به اندازه کافي استفاده کنيد،
7-🌱 ورزش کنيد، حتي اگر نيم ساعت در روز به صورت نرمش باشد،
8- 🌱برنامه اي براي تفريح تنظيم کنيد ( سعي کنيد تفريح تان در فضاي سبز باشد )،
9- 🌱به هيچ وجه در ذهن خود مشکلات کوچک را بزرگ نکنيد،
🔸کاربر گرامي!
با توجه به محدوديت فضاي پاسخگويي بهتر آن ديديم که براي شما منابعي را جهت مطالعه معرفي کنيم تا با مراجعه به آن هم پاسخ مفصل و جامع و کامل دريافت کنيد و هم پاسخ برخي پرسش هاي ديگر خود را نيز از آن منابع جستجو نماييد . اميدواريم مفيد باشد. مي توانيد به کتاب هاي زير مراجعه کنيد:
1-📌 آيين مهر ورزي ،محمد رضا کاشفي، مرکز انتشارات دفتر تبليغات اسلامي، سال نشر: 1376.
2-📌 آيين معاشرت ، مترجمان، انتشارات قدس رضوي .
3- 📌بهشت اخلاق ، مهدي نيلي پور، موسسه تحقيقاتي ولي عصر قم.
4-📌 دوستي ، جواد محدثي، بنياد پژوهش هاي اسلامي مشهد.
5- 📌آموزه هاي اخلاقي رفتاري امامان شيعه، محمد تقي عبدوس،بوستان کتاب قم.
🔉جهت مطالعه درباره خشم و کنترل آن به لينک زير مرا جعه نماييد :
http://www.pasokhgoo.ir/node/30864
پي نوشت :
1. علامه مجلسى، بحار الأنوار، مؤسسة الوفاء بيروت ، 1404 هجرى قمري ، ج 68، ص 389، حديث 42.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا گاهي خدا در قرآن به جاي من مي گويد ما؟
✍️پاسخ:
✅چند دليل براي علت ذکر ضمير جمع ذکر شده است:
👈1. براى بيان عظمت و قدرت است; زيرا بزرگان هنگامى که از خود سخن مى گويند، نه فقط از خود، که از مأمورانشان نيز خبر مى دهند، و اين کنايه از قدرت و عظمت و وجود فرمانبردارانى در مقابل اوامر است.مثل آيه اول سوره کوثر.
👈در آيه مورد بحث، کلمه «اِنَّ» نيز تأکيد ديگرى است بر اين معنى، و تعبير به «أَعْطَيْناکَ» و نه «آتَيْناکَ»، دليل بر اين است که: خداوند «کوثر» را به حضرتش بخشيده و اعطا فرموده است، و اين بشارتى است بزرگ به پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله)، تا در برابر ياوه گوئى هاى دشمنان قلب مبارکش آزرده نشود، و در عزم آهنينش فتور و سستى راه نيابد، و بداند تکيه گاه او خدائى است که منبع همه خيرات است و خير کثير در اختيار او نهاده.(1)
👈2. بعضي کارها هم چون توسط ملائکه انجام مي شود در اين گونه موارد ضمير جمع آورده مي شود مانند:
💥«إِنَّا كلَُّ شىَْءٍ خَلَقْنَاهُ بِقَدَر؛[قمر/49] ما هر چيزي را به اندازه،خلق كرديم».
👈و چون كارگزاران الهي جداي از خدا و مستقل نيستند، به صورت ضمير جمع مي آيد.
🔺3. گاهي هم بخاطر اهميت موضوع است:
🍃«إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحافِظُونَ؛[حجر/9] ما قرآن را نازل كرديم و خود آن را حفظ مي كنيم».
👈این آيه متضمّن پنج ضمير جمع است كه به جهت اهميت دادن به قرآن است. بنابراين، جمع آوردن ضمير گاهي به جهت اهميت موضوع است.(2)
📚پی نوشت:
1. تفسير نمونه جلد 27 . ذيل آيه مربوطه.
2. آيت الله صافي، معارف دين
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#قرآن_حدیث
🌺راهی جالب برای تقویت بنیهی دینی و انقلابی
✨"با خدای متعال رابطه برقرار کنید. با نماز، با نافله، با تلاوت قرآن، با دعا، با صحیفهی سجادیه. این صحیفهی سجادیه پر از معارف دینی است. 👈با این کار بنیهی دینی و انقلابی خودتان را هم محکم میکنید...
🌲این استحکام بنیهی اعتقادی با همین توجهها، با همین تضرع، توسل به پروردگار، در همین دعاهای صحیفه سجادیه به دست میآید.
🌼این دعاها فقط یارب یارب گفتن نیست، لبریز از معارف اسلامی است که اعتقاد انسان را عمیق میکند.
💐 تلاوت قرآن هم همینطور، خود نماز هم همینطور. بههرحال، اینتوصیهی من است به همهی شما جوانان.
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در دیدار اساتید و دانشجویان دانشگاههای شیراز در تاریخ ۱۳۸۷/۰۲/۱۴
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#خامنه_ای
#اخلاقی
#انقلابی
#جوان_انقلابی
✅پرسش:
چطور می تونم عباداتم را راحت تر انجام بدهم؟ خیلی برایم سخت جلوه می کند.
🌺پاسخ:
مهمترين عامل تقويت اراده در انجام واجبات کسب معرفت و انجام خودسازي است. با افزايش معرفت و تهذيب نفس و تکرار و تمرين انسان به جائي مي رسد که کارهاي خير براي او به صورت ملکه درمي آيد ملکه يعني صدور فعل از مکلف بدون تأمل و ترديد- وقتي انسان به خدا و قيامت باور داشته باشد انسان احساس مسئوليت مي کند و مسئوليت مي کند و مسئوليت هاي خود را انجام مي دهد- در اثر تهذيب نفس و رياضت و مخالفت با نفس و هوا هوس قوه عاقله او تقويت مي شود و انگيزه هاي غير الهي در او ضعيف مي شود. و در اثر تکرار و تمرين بجايي مي رسد که تکليف خود را به صورت خودکار و منظم سر وقت انجام مي دهد.
☘️قرآن کريم مي فرمايد: « وَ اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاهِ وَ إِنَّها لَکَبيرَهٌ إِلاّ عَلَى الْخاشِعينَ؛ از صبر و نماز ياري بجوييد و اين کار جز براي خاشعان سنگين و گران است- انجام نماز براي غير خاشعين سنگين و گران و سخت است لکن براي کساني که خشوع و خداترسي و احساس مسئوليت هاي خود را انجام مي دهد به راحتي و آساني گناهان را ترک مي کند.
🌸تقويت شناخت و معرفت و مراقبت و خودسازي دائمي کارها را براي انسان آسان مي کند وقتي انسان بداند خير او در چيست و با خودسازي دائمي کارها را براي انسان آسان مي کند وقتي انسان بداند خير او در چيست و با خودسازي هم انگيزه هاي خير را در خود تقويت کند، انجام کارها راحت مي شود ضمن اينکه هر عملي سبب توفيق عمل ديگرمي شود و در اثر تکرار نورانيتي پيدا مي کند که حاضر نيست هيچ عمل خيري را از دست بدهد.
🔹براي اينکه اين حالت پيدا نشود و استمرار بر عمل داشته باشد بايد نشاط در عبادات را رعايت کند وقت هاي ديگر انجام کارهايي را بر خود بيش از اندازه تحميل نکند. تا وقتي نشاط دارد ادامه دهد و وقتي خسته شد، رها کند- بعضي از اوقات افراط در عمل سبب زدگي مي شود و نفس فراري مي شود.
❤️قلبها اقبال وادبار دارند امام علي(ع) مي فرمايد: همانا دلها داراي خواهش هستند، گاه به چيزي رو مي کنند و گاه روي مي گردانند. پس، هر گاه خواستند و اقبال کردند، آنها را به کار گيريد چه آنکه دل اگر به کاري مجبور شود، کور گردد.
☘️و نيز فرموند: همانا دلها را روي آوردني است و روي گرداندني پس هر گاه روي آوردند، آنها را به مستحبات وا داريد، هر گاه پشت کردند به انجام فرائض از سوي آنها بسنده کنيد.(ميزان الحکمه، جلد دهم، ص4992، حديث 16959-16960)
🔹داشتن نشاط در عبادت عاملي است براي استمرار آن- ولي اگر نفس خود را هنگامي که آمادگي ندارد خسته کرديم زدگي ايجاد مي شود و ممکن انجام عبادات معموله هم براي او سخت باشد.
🍃رهرو آن است که آهسته و پيوسته برود. در روايات هم آمده کم مداوم بهتر از اينکه زياد و مداوم نباشد قلب انسان حالات مختلفي دارد گاهي که حوصله ندارد، عبادات را بر خود تحميل نکند بلکه صرفا واجبات را انجام دهد و مستحبات را رها کند تا حالات او عوض شود.
✨استمداد از خداي متعال و ائمه هدي عليهم السلامت براي توفيق عبادت مؤثر است. دعاي اللهم ارزقنا توفيق الطاعه را تا آخر که در مفاتيح الجنان آمده بخوانيد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
چرا حال دعا در دعا خواندن و تلاوت و نماز ندارم؟
🌺پاسخ:
برخي عوامل بي حالي در عبادت عبارت است از:
1-📌 حب نفس و دوست داشتن بيش از حد خود.
2- 📌جاي گيري حب دنيا و زرق و برق آن در دل آدمي.
3-📌 استفاده از غذاهايي که حلال نيستند.
4-📌 استفاده از غذاهايي که پاک نيستند.
5- 📌تکرار گناه به حدي که دل سياه گردد و شوق عبادت گرفته شود. که با تفحص در نفس خود بايد علت را پيدا کرد و مداوا نمود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
وقت هایمان را به چه چیزهایی باید اختصاص بدهیم؟
🌺پاسخ:
👈از آنجا که انسان از دو بعد جسمي و روحي تشکيل شده و داراي نيازها و اميال متعدد مادي و معنوي است،برنامه ريزي ما هم بايد جوابگوي اين نيازها باشد.
📌بخش اول : امور معنوي و عبادي (خودسازي)
لازم به توضيح است که لازم نيست يک انسان 8 ساعت مشغول عبادت شود، بلکه اين بخش داراي راهبردي است که شامل کسب علم, تزکيه نفس, اصلاح اخلاق و عبادت مي شود.
البته مي توان گفت: چون علم و تزکيه نفس و اخلاق همه در راستاي خدايي شدن و قرب به خداوند است, عبادت محسوب مي شود و حضرت (علیه السلام) نيز که فرموده اند: بخش اول عبادت, شامل تمامي فرايند خودسازي مي شود.
روزي اميرالمؤمنين عليه السلام از بازار بصره مي گذشت فرمود: اي دنيا پرستان روزها قسم ياد مي کنيد و شب ها در بسترهاي خود به خواب مي رويد و ... پس چه زماني زاد و توشه کسب خواهيد کرد. مردي از حضرت پرسيد: يا اميرالمؤمنين! اينان بايد کسب معاش کنند. چه کنيم؟ حضرت فرمود: طلب معيشت از راه حلال، انسان را از عمل آخرت باز نمي دارد. (زهد اسلامي، سيد محمد شفيعي مازندراني ص68
✍️اگر انسان در چارچوب شريعت حرکت کند، حتي کار او هم عبادت محسوب مي شود. مهم اين است که جايگاه خود را گم نکنيم. طبق اين روايت حضرت علي عليه السلام اعتراض به غفلت آنان دارد که دائماً قسم ياد مي کنند و فراموش کرده اند کجا هستند.
💥بنابراين عبادت معناي وسيعي دارد و هر فردي در هر جايي که باشد مي تواند مشغول عبادت و حرکت به سمت خداوند باشد. برطرف کردن نيازهاي مردم در محل کار نيز از بالاترين عبادات است.
علاوه بر برنامه هاي ثابت عبادي يک مؤمن مانند نماز ، روزه و...(انجام عبادات و ترک محرمات)، از برنامه هايي که بايد در بخش اول قرار داده شود، ارتباط با قرآن و اهل بيت (ع) به صورت روزانه است. اين ارتباط به صورت هاي مختلف مي تواند باشد. حداقل آن خواندن چند آيه و تفکر در آن و سخنان ائمه اطهار (ع) است.حتي قرائت تنهاي قرآن هم برکت آفرين است زيرا قرآن تماماً نور است .
🔹از ديگر برنامه هاي عبادي که بايد حداقل در برنامه هفتگي خود قرار دهيم ارتباط با دعاهاي مذهبي است. دعاي کميل، ندبه ،زيارت عاشورا و... .اين دعاها با مضامين و معاني بلندي که دارند، تاثير به سزايي در سازندگي انسان دارند.
البته توجه به امور سياسي جامعه مانند دشمن شناسي و جهاد و دفاع از دين و خدا و مبارزه با دشمنان و مقاومت در برابر آنان و تبعيت از رهبري ديني نيز از واجباتي است که مومن نبايد از آن غفلت کند.
📌بخش دوم:کسب معيشت
بخشي از روز هم مخصوص کسب معيشت صحيح و حلال است که در صورت نياز خانواده و فرزندان از نظر شرعي واجب نيز مي باشد.
📌بخش سوم: استراحت و تفريح و لذت مجاز
اين بخش، بسيار مهم و متأسفانه در ميان برخي مؤمنان، فراموش شده است. تفريح، استراحت و لذت مجاز، انسان را شاداب و روح او را سالم نگه مي دارد تا بهتر به دو بخش ديگر, يعني عبادت و کسب معيشت بپردازد.
🌟اگر انسان با نيت خالص و براي بهبود کيفيت عبادت و کسب معيشت به استراحت و تفريح بپردازد، حتي اين تفريح و استراحت هم عبادت محسوب مي شود زيرا در جهتِ رسيدن به معبود است.
🍀ورزش نيز در همين بخش مي گنجد و براي همه مخصوصاً انسان مؤمن لازم و ضروري است. عقل سالم در بدن سالم است. ما بايد هميشه خود را سرباز اسلام و ولايت بدانيم و از آمادگي بدني خوبي برخوردار باشيم.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#برنامه_ریزی
✅پرسش:
قبلا خیلی می تونستم با خدا راز و نیاز کنم. درسم را بخوانم و کارهایم خیلی خوب بود. الان هر چه می کنم این طور نمی شود. وسط عبادت فکر درس در ذهنم می آید. جور نمی شود بتوانم تلاوت کنم و .. انگار وقت کم می آورم. چه باید کرد؟ مشکل چیست؟
🌺پاسخ:
از اينکه تا اين اندازه دغدغه مسائل معنوي خود را داريد خوشحاليم. به نظر مي رسد که مشکل شما بيشتر به برنامه ريزي باز مي گردد و به دليل نداشتن يک برنامه مناسب، از برنامه هاي معنوي محروم شده ايد.
✍️توصيه ما به شما اين است که با توجه به مطالبي که در زمينه برنامه ريزي خدمتتان ارائه مي شود، يک برنامه کامل براي خود آماده کنيد و تلاش کنيد که همواره به آن پايبند باشيد.
طبيعتا در روزهاي اول ممکن است عمل به اين برنامه براي شما سخت باشد ولي در صورت مداومت مي تواند تا حدود زيادي مشکل شما را حل کند.
👈از آنجا که انسان از دو بعد جسمي و روحي تشکيل شده و داراي نيازها و اميال متعدد مادي و معنوي است،برنامه ريزي ما هم بايد جوابگوي اين نيازها باشد.
برنامه ريزي غالباً به صورت شخصي است چون هر فردي در هر زماني نيازهاي خاصي دارد.حتي برنامه جوان ، ميانسال و پير،با هم تفاوت دارند.با اين حال کلياتي وجود دارد که هر فرد مؤمني بايد در برنامه خود آن را بگنجاند.
🌸امير المؤمنين عليه السلام فرمودند:انسان با ايمان، شبانه روز خود را سه بخش مي کند، در بخشي به امور معنوي و عبادت خدا مي پردازد، در بخشي به امور معيشتي همت مي گمارد و در بخشي هم به استراحت و لذت مجاز و دلپسند خود روي مي آورد. (نهج البلاغه حکمت 390)
اين سخن حضرت ناظر به ابعاد مختلف وجودي انسان بوده و چارت کلي برنامه را مشخص مي سازد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#برنامه_ریزی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا دینداران که معتقدند همه امور دست خداست بوقت بیماری سراغ بهترین پزشکان می روند؟
✍️پاسخ:
✅عوام اگر پای منبر علما، دین شان را آموخته باشند، حتما بارها این جمله را شنیده اند که : از تو حرکت، از خدا برکت.
👈در نگاه صحیح دینی که عالمان دینی به مردم آموزش می دهند، این نکته مورد تاکید قرار می گیرد که، خدای متعال عالم را از طریق اسباب اداره می کند. و هیچ مطلبی دال بر تشویق به بی توجهی به اسباب و علل مادی وجود ندارد. حتی خود ائمه نیز برای درمان به طبیب مراجعه می کردند، اگر چه طبیب مسلمان نیز نبود. قرآن شریف نیز آنجا که سخن از توکل می گوید، می فرماید:
🍀فإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ (۱۶۰ آل عمران) و آنگاه که تصمیم گرفتی بر خدا توکل کن، زیرا که خداوند توکل کنندگان را دوست می دارد.
👈یعنی توکل پس از عزم و اراده برای انجام کار است. آنچه افراد ناآشنا با معارف دینی، در آن دچار خطا می شوند، این است که تصور می کنند، اعتقاد به عالم غیب و اسباب معنوی، با توجه به اسباب مادی متعارض است.
👈حال آنکه در منظر مومنان باید دو چشم برای عالم غیب و شهود داشت. و توجه صرف به یک عالم، نوعی لوچی و احولی است. از همین رو مومن در فعالیت عادی و روزمره از جهت ظاهری با کفار، فرقی ندارد. مومنان نیز به کسب و کار می پردازند. بیمار می شوند و به طبیب مراجعه می کنند و ...
👈فرق مومن و کافر در اینجاست که مومن علاوه بر بهره گیری از اسباب مادی، به اسباب معنوی نیز توجه دارد. از همین رو جایی که بنابر محاسبه اسباب عادی، امیدی باقی نمی ماند، مومن همچنان امیدوار است. چون او عوامل دیگری را هم می شناسد که ممکن است تاثیر عوامل مادی را به هم بریزد. کما اینکه اگر بنابر محاسبه اسباب مادی، همه چیز رو به راه باشد، او باز محاسبه عوامل دیگری را می کند. از همین رو توکل می نماید.
🔹چرا که تعارض اسباب بسیار است. و چه بسا پنبه ای که با اندک شعله ای باید مشتعل شود، به دلیل خیسی آتش نگیرد. تفاوت نگاه مومن و کافر در اینجا معلوم می شود که کافر دائم به شانس و تصادف و ... پناه می برد و جهل خود برای شناخت عوامل هستی را درمان نمی کند. اما مومن با دو چشم بینا، می فهمد آنچه شانس و تصادف نامیده اند، همه معلول نظامی دقیق و متقن است و امر بی حساب و کتاب نداریم.
👈در کنار شناخت فرق مومن و کافر، به بطلان تصور مطرح شده نیز می رسیم که بین عالمان دینی و مردم مقلد نیز تفاوتی وجود ندارد. هر دو هم به اسباب عادی و طبابت معتقدند و هم به شفاء دهنده واقعی توجه دارد. ولی افراد بهانه جو و شبهه پراکن، به خاطر شراکت با شیطان، هر کدام از عالم و مقلد را با یک چشم می بینند. عالم را به گونه ای می بینند که توسل و دعایش را انکار کنند. و مقلد را به گونه ای می بینند که رجوع به طبیب او را انکار کنند.
👈گویی لوچی و احولی سرنوشت محتوم و همه جایی کفاری است که شیطان را بر خود سوار کرده اند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
نظم و برنامه ريزي صحيح چگونه است؟ من برنامه ریزی می کنم اما آن طور که باید بشود نمی شود.
قسمت دوم
🌺پاسخ:
ادامه راهکارهایی برای مدیریت زمان:
5.📌 برنامههاي زماني در خانواده تا حدودي به برنامههاي زماني يکايک اعضاي خانواده بستگي دارد. اگر برنامهريزي و هدفي براي زندگي شخصي و خانوادگي خود داريد، اين کار مستلزم همکاري و ياري تمام اعضاي خانواده است.
6.📌 اگر هدفي را داريد که گروهي است و لازمه آن تلاش تمام اعضاي گروه است ، متناسب با توان خود و اعضاي گروه گام برداريد ، نه خيلي سريع، نه کند.
7.📌 اولويتها در يک زمان تغيير پذيرند، ولي لازم است در هر زماني اولويتها را بازنگري کنيد و تغيير دهيد. گاهي تلاشهاي شما فراتر از آن که پيش بيني ميکرديد ميرود .پس در اين جا و در اين مرحله بايد تغييري دراهداف خود ايجاد کنيد. و يا بر عکس متوجه ميشويد که قادر به تلاش در اين حد نيستيد .پس در اهداف خود يک باز نگري داشته باشيد.
8 . 📌از همسرتان و يا والدين خود انتظارات افراطي نداشته باشيد. به طور کلي افراد کمال طلب آماده مسامحه و اتلاف وقت هستند. اين گونه از افراد با ادعاي اين که کسي به آن ها کمک نکرده و زمينه موفقيت آن ها را فراهم نکرده است، کارهاي خود را توجيه ميکنند. درسته که کمک و مساعدت ديگران در موفقيتهاي ما نقش دارد اما اين نقش تا حدودي اهميت دارد و بيش تر درصد موفقيت به تلاشهاي خود فرد بستگي دارد.
9 .📌 براي برنامهريزي بهتر اوقات خود نياز به توجه به خود، همسر و يا افرادي که ميتوانند به شما کمک کنند داريد. زيرا تشويق و دلداري و مساعدت ديگران نقش به سزايي در پيشرفت سريع تر شما دارد .
10 .📌 سعي کنيد بعضي از باورهاي نادرست درباره مديريت ناکارآمد زمان را در ذهن خود از بين ببريد. مثلاً خيلي از افراد ميگويند از فلان روز يا از فلان تاريخ شروع ميکنم به درس خواندن، شروع ميکنم به کار کردن يا.. نه اين ها همه باورهاي غلط است. از همين امروز تصميم بگيريد و تلاش خود را شروع کنيد .به اميد آيندهاي واهي نباشيد. چون اگر منتظر چنين روزي باشيد ، هيچ وقت، چنين روزي فرا نميرسد.
11 .📌 در گذشته توقف نکنيد و افقهاي زيبايي را براي خود ترسيم کنيد. تنها از گذشته خود درس بگيريد و به عنوان موتوري براي حرکت به جلو از آن استفاده کنيد، نه براي حرکت به عقب.
12.📌 اين باور را درخود ايجاد کنيد که مسئول زندگي و اعمال شخصي خود و خانواده تان هستيد. بعضي از افراد عادت دارند هميشه مشکلات و سختيهايي که براي شان در جريان زندگي پيش ميآيد ، به گردن ديگري مياندازند براي اينکه خود را تبرئه کنند. راهي بهتري از اين را نميشناسند. اگر متاهل باشند، تقصيرات را به گردن همسر خود مياندازند، اگر مجرد باشند، پدر و مادر خود را مسئول تمامي اين مشکلات ميدانند. اما اين موضوع ا را باور کنيد که 👈تنها شما هستيد که مسئول تمامي مصائب و مشکلات زندگي خود هستيد. پس براي حل آن ها بايد خودتان به تنهايي گام برداريد
🌸مطالعه سيره زندگي بزرگان و انسان هاي موفق و کميت و کيفيت برنامه ريزي روزانه آنان نقش مهمي مي تواند در داشتن برنامه دقيق براي شما داشته باشد
مي توانيد از برخي كتاب ها كه در زمينه مديريت زمان نگارش يافته است استفاده نماييد.
🔉جهت مطالعه بيشتر:http://www.pasokhgoo.ir/node/17005
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#برنامه_ریزی
#مدیریت_زمان
✅پرسش:
لطفا یک برنامه عبادی پیشنهاد بدهید؟
🌺پاسخ:
براي داشتن يك برنامه عبادي روزانه، بهترين كار پيروي از سيرة امامان معصوم و تقليد از برنامة زندگي بزرگان دين چون امام خميني مي باشد.
به طور خلاصه مي توان گفت كه در يك برنامه روزانه رعايت موارد زير لازم است.
1-📌 انجام واجبات ديني و ترك محرّمات که از همه مهمتر است.
2-📌 عمل به مستحبّات (تا حدّ امكان و با شادابي(
3-📌 در صورت امكان هميشه با وضو بودن.
4-📌 استغفار دائمي داشتن يا لااقل روزي صد يا هفتاد بار استغفار كردن براي كوتاهي هاي خود در بندگي خدا، يا ابراز بيزاري از گناه ديگران (بهترين عبادات براي استغفار از نظر اهل عرفان گفتن ذكر شريف يونسيّه صد مرتبه، پس از نماز صبح در حالت سجده مي باشد : "لا اله الا انت سبحانك انّي كنت من الظالمين : نيست خدايي جز تو، پاكي تو، همانا من از ظلم كنندگان و كوتاهي كنندگان هستم."
5-📌 خواندن مداوم قرآن در هر روز، حداقل به اندازه يك يا پنج صفحه، و تا حدّ امكان به اندازة يك جزء و دقت در معاني آن كه بسيار راهگشا مي باشد.
6- 📌خواندن دعاهاي هر روز و زيارات مربوط به امامان معصوم در هر روز مخصوصاً دعاي صباح، عهد، كميل و ندبه( البته در صورت داشتن حوصله و حال لازم (
7- 📌بجا آوردن نماز در اول وقت و تا حد امكان بجا آوردن نمازهاي نافله و نمار جماعت
8-📌 خواندن نماز شب يا قضا كردن آن در روز.
9-📌 انجام صله رحم و مقيد بودن به آن
10-📌 كسب علم و مطالعه روزانه در حد امكان
11-📌 همنشيني با خانواده و دلجويي از ايشان (پدر، مادر، همسر، فرزندان و .(
12- 📌خواستن توفيق از خداوند در تمامي مراحل زندگي و هميشه به ياد خدا بودن و همنشيني با اهل علم و تقوي
13- 📌تفكر در احوالات امام زمان و اينكه آن عزيز هميشه ناظر بر اعمال ماست و توسل نمودن به حضرتش كه بسيار مورد سفارش بزرگان دين بوده است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#برنامه_ریزی
👇👇👇
🌷با حضرت زینب سلام الله علیها بیشتر آشنا شویم
🍃🌸حضرت زینب كبرى علیها السلام در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرى قمرى در شهر مدینه منوّره متولّد گردیده و جهان را به قدوم خویش مزین فرمودند.
🍃🌸نام مبارك آن بزرگوار زینب، و كنیه گرامیشان ام الحسن و ام كلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّیقة الصغرى، عصمة الصغرى، ولیة اللّه العظمى، ناموس الكبرى، شریكة الحسین علیهالسّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، كامله و ... پدر بزرگوار آن حضرت، اوّلین پیشواى شیعیان حضرت امیرالمؤمنین على بن ابیطالب علیهماالسّلام، و مادر گرامى آن بزرگوار، حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها می باشد.
🍃🌸در آن زمان که صدیقه کبری (علیها السلام) به این گوهر دریای عصمت و طهارت باردار بود، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در مدینه حضور نداشتند و به سفری رهسپار بودند. هنگامی که وجود مقدس زینب کبری (سلام الله علیها) متولد گشت، صدیقه طاهره (علیها السلام) به امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود که چون پدرم در سفر است و در مدینه حضور ندارد، شما این دختر را نام بگذارید. آن حضرت فرمود: من بر پدر شما سبقت نمی گیرم، صبر نما که به این زودی رسول خدا باز خواهد گشت و هر نامی که صلاح داند بر این کودک می نهد.
🍃🌸هنگامی که سه روز گذشت، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) مراجعت نمود و و همانگونه که رسم و سیره رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) بود، نخست، به منزل حضرت زهرا (علیها سلام ) وارد گشتند.
🍃🌸امام علی (علیه السلام) خدمت آن حضرت عرض کرد: یا رسول الله! خداوند متعال دختری به دخترت عطا فرموده است، نامش را معین فرمایید. فرمود: اگر چه فرزندان فاطمه اولاد من می باشند، لکن امر ایشان با پروردگار عالم است و من منتظر وحی میباشم. در این حال جبرییل نازل شد عرض کرد: یا رسول الله! حق تو را سلام می رساند و می فرماید: نام این مولود را " زینب " بگذار، چرا که این را در لوح محفوظ نوشته ایم.
🍃🌸رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) قنداقه آن مولود گرامی را طلبید و به سینه چسبانید، ببوسید و نامش را زینب نهاد و فرمود: به حاضرین و غایبین امت، وصیت می نمایم که حرمت این دختر را پاس بدارند. همانا که او به خدیجه کبری (علیها سلام) شبیه است.
💐 #میلاد_حضرت_زینب_کبری (س) مبارک باد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#بےبےجان_یا_زینب💫🍃
🌸آمدے و مے رسد بانگ مبارڪ بادها
✨بے معلم مےشوے فرزانہے استادها
🌸اے علمدار حقیقٺ بانےِ فریادها
✨اے دلیل ڪاف وها و یا وعین وصادها
🌸هرچہ دارد ڪربلا در اختیار جبر توسٺ
✨پرچم شاهِشهیدان هم بہسوے قبر توسٺ
#میلاد_حضرت_زینب_کبری(س)💞
#تبریڪ_و_تهنیٺ_باد💖
🔹 @pasokhgoo1 👈
🌺 مهم ترین کار برای اعتلای معنوی
🍀مهمترین کار برای اعتلای معنوی و روحی، پرهیز از گناه است؛ این مهمترین کار است. سعی کنید از گناه پرهیز کنید.
💥گناهها هم مختلفند؛ هم گناه زبان هست، هم گناههای مربوط به چشم هست، هم گناههای مربوط به دست هست، انواع گناهان هست؛
💥گناهها را بشناسید، خودتان را مراقبت کنید. تقوا! تقوا یعنی همین؛ تقوا یعنی مراقبت. در یک جادّهی خطرناک وقتی دارید حرکت میکنید، دقیق مراقبید، این تقوا است؛ مراقبت کنید، از گناه پرهیز کنید؛ این مهمترین راه اعتلای معنوی است."
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در دیدار جمعى از دانشجویان در تاریخ ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#خامنه_ای
#تقوا
#معنویت
#اخلاقی
✅پرسش:
چرا به حضرت زينب مي گويند عقيله بني هاشم و عالمه غير معلمه ؟
🌺پاسخ:
علامة قزويني در بيان عقيله بودن زينب در كتاب « زينب من المهد الي اللحد» مينويسد: عقل و درايتي كه زينب داشت حادثه كربلا را رهبري و از فرزندان امام چنان آبرومندانه سرپرستي نمود و جان امام زين العابدين ـ عليه السّلام ـ را از مرگ حتمي نجات داد. و كاخ يزيد را به لرزه در آورد.[1] و نهضت حسيني را تا به امروز زنده و پاينده نمود.
🌸بنابراين عقيله بودن حضرت زينب ـ سلام الله عليها ـ و ملقب شدنش به اين لقب قبل از حادثه كربلا در سال 61 هجري قمري بود. و در منابع به طور دقيق مشخص نشده است كه اين لقب از طرف چه كسي به آن حضرت براي اولين بار داده شده است، ولي آن چه كه قطعي است، اين لقب همواره به حضرت از طرف بزرگان داده شده.
🍃حتي امام زين العابدين ـ عليه السّلام ـ نيز از او بسيار تجليل و احترام نموده است. براي نمونه وقتي يزيد بعد از اين كه آنها را مخير نمود به ماندن در شام و يا عودت به مدينه، امام سجاد ـ عليه السّلام ـ مسئله را موكول به رأي حضرت زينب نمود.
🍀چنان كه امام سجاد ـ عليه السّلام ـ در مقام علمي آن حضرت چنين فرموده است: «اَنتِ بحمدالله عالمة بلا معلمة، فهمة غير مفهمه،[2] شكر خدا اي عمه كه دانشمندي هستي بدون اين كه از كسي تعليم ببيني و فهيم هستي بدون اين كه كسي آن را به تو ياد بدهد». يعني آن چه داري در تو ذاتي است نه اكتسابي، اينها حقايقي است كه علماي بزرگ اهل سنت بدان معترفند.
🌟چنان كه سيوطي ميگويد: «و كانت لبيبة جَزُلة و عاقلةُ لها قُوه جنانٍ»[3]. بنابراين بعيد نيست كه اين لقب به آن حضرت در دوران خردسالي توسط پدرش امير المؤمنين به خاطر ذكاوت و تيزهوشي كه داشت داده شده باشد[4] (و الله العالم).
------------------------
پي نوشت:
1. قزويني، زينب من المهد الي اللحد، قم، چاپ و نشر، چاپ اول، 1423، ص 40.
2. قائمي، علي، زندگاني حضرت زينب، تهران، اميري، 72، ص 123.
3. همان، به نقل از رساله زينبيه سيوطي.
4 . همان ص 39
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#حضرت_زینب
✅پرسش:
مثل قبل روی نمازم حساس نیستم و سست شده ام و اول وقت نمی خوانم. لطفا راهنمایی بفرمایید
قسمت اول
🌺پاسخ:
به نظر مي رسد مراد شما از سستي در نماز صرفا نماز اول وقت نخواندن است و الحمدلله شما هيچگاه اجازه نمي دهيد که نماز را ترک کنيد. دليل آن نيز احتمالا به گرفتاري ها و خستگي هاي ناشي از تولد فرزندتان است که باعث شده است نتوانيد هميشه نمازتان را اول وقت بخوانيد. بهرحال همينکه چنين دغدغه اي داريد بسيار خوشحال کننده است و اميدواريم که با عمل به توصيه هاي ارائه شده، دومرتبه بر نماز اول وقت خود مداومت کنيد:
🍀تلاش در جهت خواندن نماز در اول وقت، امري پسنديده و قابل تشويق است و در اين زمينه ميتوان به راهکارهاي زير توجه کرد:
1-📌 باور کردن اهميت نماز اول وقت:
گاهي انسان به مطلبي اعتقاد دارد اما باور و ايمان ندارد. مثلا" مي داند مرده ترسي ندارد, اما باز مي ترسد. وجود ترس در انسان دليل است که آن اعتقاد، تبديل به باور دل و ايمان قلبي نشده است. چه بسا اعتقاد به اهميت نماز اول وقت باشد. اما باور و ايمان به آن نباشد.
🌸براي به دست آوردن اين باور مي توان از اسباب باوربخش استفاده کرد, مثل مطالعه کردن کتاب هايي که در موضوع نماز اول وقت نگاشته شده است. مطالعه بايد پياپي و پيوسته باشد, سپس به فکر کردن بپردازد که با نخواندن نماز اول وقت مشمول چه زيان ها و سرزنش هايي مي شود و با خواندن آن مشمول چه سود ها و پاداش ها مي گردد. رواياتي که در اين باب وارد شده بسيار مفيد و باوربخش است به شرط اين که مطالعه آنها استمرار داشته و فکر کردن در آنها نيز هر روز باشد، هر چند مختصر و کم.
☘️امام صادق (ع)فرمود که رسول الله (ص )فرمود: «ليس مني من استخف بالصلوه لايرد علي الحوض لا والله ;
به خدا قسم !از من نيست کسي که نماز را سبک بشمارد و کنار حوض کوثر بر من وارد نمي شود» (سفينه البحار, شيخ عباس قمي , ماده صلاه).تأخير انداختن نماز مصداق بارز سبک شمردن نماز است .
🍀پيامبر فرمود:«ما من عبد اهتم بمواقيت الصلوه و مواضع الشمس الا ضمنت له الروح عند الموت وانقطاع الهموم والاحزان والنجاه من النار; هيچ بنده اي نيست که به وقت هاي نماز (اول وقت ) و ... اهتمام ورزد مگر اين که سه چيز را برايش ضمانت مي کنم:
- نشاطي آرامش بخش هنگام مردن,
- جدايي از ناراحتي ها و اندوه ها,
_ نجات از آتش ». در اين باب پيوسته بايد بخواند, بگويد, بشنود و بينديشد تا رفته رفته اعتقاد به باور بدل گردد.(1)
🍃مولاي متقيان علي(ع)ميفرمايد: امور دنيا، شما را از خواندن نماز در اولت وقت باز ندارد; زيرا خداوند قومي را نکوهش کرده و فرموده: «واي بر نمازگزاراني که از نمازشان غفلت ورزند»; يعني، واي بر نمازگزاراني که ازاوقات نماز غفلت کنند و در انجام دادن نماز در اول وقت غفلت کنند.(2)
2- 📌اراده و تصميم :
باور کردن اهميت نماز اول وقت زمينه ساز اراده و تصميم مي شود. اما با اراده و تصميم فاصله دارد. زيرا ممکن است مطلبي باور قلبي باشد. ولي اراده و تصميم انسان به آن تعلق نگيرد مثلا" روزه دار تشنه باور قلبي دارد که آب او را از تشنگي مي رهاند. ولي هرگز آب نمي آشامد تا روزه اش باطل نشود. اين جا اراده و تصميم بر آشاميدن آب تعلق نگرفته، گرچه باور قلبي هست که آب رفع تشنگي مي کند. اگر کسي نسبت به اهميت نماز اول وقت باور قلبي پيدا کرد ،ممکن است به خاطر موانعي اراده و تصميمش به خواندن نماز اول وقت تعلق نگيرد, هر چند موانع، غيرموجه باشد, بنابراين بعد از باور قلبي بايد اراده و تصميم بگيرد و تمامي موانع خواندن نماز اول وقت را کنار بزند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#نماز_اول_وقت
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد برگزاری اجتماع ۱۵ هزار نفری رزمندگان خمینیشهر:
👈 روحیه دفاع از حق و مجاهدت در راه خدا را در خود حفظ کنید
🔻 بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد برگزاری اجتماع ۱۵ هزار نفری رزمندگان خمینیشهر که در تاریخ ۲۵ آذر ۹۸ برگزار شده بود، امشب (چهارشنبه) در محل این همایش در خمینیشهرِ اصفهان منتشر شد.
🔍 متن بیانات را بخوانید:
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=44517