👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا اين حرف درسته که خدا به هر کس در دنيا کمتر نعمت بدهد در قيامت جبران ميکنه و کساني که بيشتر در دنيا بهشون داده شده خدا در قيامت کمتر ميده؟
✍️پاسخ:
✅ملاک در این مطلب زیاد و یا کم دادن نعمت در دنیا نیست بلکه ملاک این است که آن فرد با این نعمت(چه کم و چه زیاد) در دنیا چگونه برخورد کرده است.
چه بسا نعمت کمی در این دنیا برای فرد فاسقی (بدکار) که در آن دنیا باید جوابگو باشد و به واسطه همان به جهنم می رود و نعمت زیادی که برای یک مومن باعث بهشتی شدن و پاداش فرد می شود.
مثال می زنم : آدم فقیری را در نظر بگیرید که جز لباس تنش چیزی ندارد اگر همین فرد به خدا کفر بورزد و با دست و پایی که خدا به او داده است گناه انجام دهد فردای قیامت از همین نعمت کمی هم که به او داده شده بازخواست می شود و به جهنم می رود (نمونه واقعی آن استیون هاوکینگ فیزیک دان مطرح معاصر است که تمام بدنش فلج است و فقط انگشت او تکان می خورد و نظریات خود را با انگشت تایپ می کند او در نظریه اخیر خود خدا را انکار کرده است این فرد با این که خدا در این دنیا چیزی به او نداده(اعضای بدنش تحلیل رفته) در آخرت هم مورد غضب خدا قرار خواهد گرفت و هیچ تکریم نمی شود)
در مقابل مومن ثروتمندی را تصور کنید که این ثروت را در راه خداو رفاه بندگان خدا صرف می کند و این نعمت را زمینه ای برای عبادت بیشتر خود قرار داده است. این فرد نه تنها در قیامت این نعمت از او بازخواست نمی شود بلکه به خاطر این عملکردش تکریم نیز می شود.
آنچه که در برخی از روایات دیده می شود که خدا در روز قیامت از فقیر عذر خواهی می کند و به او نعمت های فراوانی می دهد درباره فقیر مومن است :
امام صادق(ع) میفرماید: همانا روز قیامت خداوند از بنده مؤمن که در دنیا فقیر و محتاج بوده دلجویی میکند چنان که برادری از برادرش عذر میخواهد.
خداوند به او میفرماید: به عزت و جلالم سوگند! تو را به خاطر اهانت و خواریات در نظرم محتاج کردم؛ پس پردهها را بردار و ببین به جای دنیا چه چیزها به تو دادهام.
پس پردهها را بردارد و آنچه را که خدای متعال از عوض دنیا به او داده بنگرد و سپس به خدای عزوجل میدارد: پروردگارا! با این عوضی که به من عطا فرمودی، زیانی به من ندارد آنچه از دنیا از من بازگرفتی.(کافی، ج2، ص264، ح18)
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اسراي کربلا چه روزي آزاد شدند و چه روزي قصد سفر به کربلا کردند؟
✍️پاسخ:
✅درباره مدت اسارت حضرت زینب و حرکت آنان از شام به مدینه، مرحوم دکتر آیتی بر این باور است که تاریخ حرکت اهل بیت به شام، هنگام رسیدن آنان به دمشق، مدت توقف اسیران در مرکز حکومت یزید، تاریخ حرکت آنان از دمشق به مدینه و هنگام ورود آنان به مدینه، به درستی معلوم نیست.(1)
✍️برخی نوشتهاند که سر مطهر امام حسین(ع) روز اوّل صفر به شام رسید و چند روز بعد اسیران وارد شام شدند.(2) روز هشتم ورود اهل بیت(ع) به شام یزید آنان را احضار کرد و بین ماندن در شام یا رفتن به مدینه آزاد گذاشت، که آنان رفتن به مدینه را انتخاب کردند.(3)
📍طبق نقل مشهور کاروان اسرا در مسیر برگشت به مدینه،روز بیستم صفر - #اربعین شهادت امام حسین(علیه السلام) - به کربلا رسیدند.
📚پی نوشتها:
1 – علی نجاتی، قطعهای از بهشت، ج2، ص 607.
2 – علامه شعرانی، دمع السّجوم، ترجمه نفس المهموم، ص 287 – 289.
3 – همان، ص 534.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#تاریخی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰فرزندم حدود سه سال دارد. وقتی کار اشتباهش را به او می گوییم، پرخاش کرده و حتی ما را می زند. لطفا راهنمایی ام کنید.
✍️پاسخ:
✅یک کودک در حدود سنین ۲ تا ۶ سالگی نمی تواند احساسات خود را به خوبی کنترل کند. برای حل این مشکل بهتر است ابتدا بدانیم چرا کودک دیگران را می زند و این زدن به چه معانی می تواند باشد.
در ارائه الگو به کودکتان بررسی و ارزیابی کنید که این رفتار برگرفته از کدام الگو و رفتار است.
لازم است از برخورد خشن در حضور ایشان و با خود او خودداری شود. زمانی که یک فرد بزرگسال، کودکی را کتک می زند، بچه احساس عجز و نا امیدی می کند. این احساسات باعث می شود که کودک افسرده و پرخاشگر شود.
کارتون و برنامه های خشن و... نیز می بایست حذف شود.
لازم است نیازهای کودک از قبیل نیازهای عاطفی و روانی تامین شود و به اندازه کافی به کودک برای بازی و کنجکاوی وقت و آزادی اختصاص داده شود.
بنابراین همانطور که بیان شد، از تنبیه و سختگیری نسبت به کودک اجتناب کنید و در صورت تداوم رفتار پرخاشگرانه وی را برای مدتی از توجه محروم کنید و به وی پاسخ ندهید.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا طلب مغفرت برای قاتلین ائمه معصومین اشكال دارد و یا اصلا کار درستی است؟
✍️پاسخ:
✅دشمنان ائمه(ع) دشمنان خدا هستند. چنان كه در زيارت جامعه كبيره مي خوانيم:«مَنْ عَادَاكُمْ فَقَدْ عَادَى اللَّهَ» هر كسي با شما ائمه و اهل البيت (ع) دشمني كند به حقيقت با خدا دشمني ورزيده است. هر كسي با ائمه (ع) دشمني يا مخالفت كند، كافر و مشرك و اهل جهنم است. چنان كه در بسياري از روايات از جمله در همان زيارت بسيار معتبر جامعه كبيره مي خوانيم:
👈« مَنْ خَالَفَكُمْ فَالنَّارُ مَثْوَاهُ وَ مَنْ جَحَدَكُمْ كَافِرٌ وَ مَنْ حَارَبَكُمْ مُشْرِكٌ وَ مَنْ رَدَّ عَلَيْكُمْ فِي أَسْفَلِ دَرْكٍ مِنَ الْجَحِيم» يعني هر كه با شما(ائمه ) مخالفت كند دوزخ جايگاه اوست، هر كسي منكر امامت و مقام و منزلت شما شود كافر است، و هر كسي بر عليه شما وارد جنگ شود ، مشرك است. و هر كسي امر و فرمان شما را اطاعت نكند در درَك اسفل يعني پايين ترين و بدترين نقطه جهنم جاي او است.
👈با اين وصف چگونه مي توان قاتلين ائمه (ع) - كه لعنت خداوند هر لحظه و هر دم بر آنان باد- را مورد دعا قرار داد در حالي كه دعا و استغفار و طلب آمرزش براي هر كسي بيانگر يك نوع دلسوزي و اظهار محبت و علاقه است. يعني همان چيزي كه در بسياري از آيات قرآن از آن نهي شده است.
👈 در سوره مباركه توبه مي خوانيم: « ما كانَ لِلنَّبِيِّ وَ الَّذِينَ آمَنُوا أَنْ يَسْتَغْفِرُوا لِلْمُشْرِكِينَ وَ لَوْ كانُوا أُولِي قُرْبى مِنْ بَعْدِ ما تَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُمْ أَصْحابُ الْجَحِيم » (۱) براي پيامبر (ص) و مؤمنان جايز نيست كه براي مشركان از خداوند طلب مغفرت و آمرزش كنند، هر چند آن مشركان از نزديكان شان باشند، پس از آن كه بر آن ها روشن شد كه اين گروه اهل جهنم هستند.
👈وقتي مي دانيم كه قاتلين ائمه (ع) به طور قطع و يقين اهل جهنم و در بد ترين و پايين ترين جاي جهنم جايشان است، دعا و طلب مغفرت براي شان اولا- هيچ فايده اي ندارد. چنان كه قرآن كريم در مورد منافقين به پيامبر اكرم (ص) مي فرمايد: به هيچ وجه براي شان دعا و استغفار نكن، كه اگر هفتاد ( بلكه هفتاد هزار ) بار هم براي شان استغفار كني خدا آن ها را نمي آمرزد. (۲) ثانيا – كسي براي آن ها دعا و استغفار و دلسوزي كند در قيامت هم نشين و همراه آنان خواهد بود.
💥لذا نه تنها دعا و استغفار براي آنان جايز نيست. بلكه تأكيد قرآن و روايات بر اين است كه نسبت به كفار و مشركين و منافقين و همه كساني كه فكر و عقيده و عمل و رفتارشان در نقطه مقابل قرآن و خدا قرار دارند، اظهار تنفر و دشمني علني داشته باشيد و به پيروي از خدا و فرشتگان آنان را مورد لعنت و نفرين خود قرار دهيد.
👈 زيرا آنان شجره ملعونه و به تعبير قرآن« كلمه خبيثه و شجره خبيثه » هستند (۳) قاتلين و دشمنان ائمه (ع) بعد از آن كه فهميدند حق با آنان است به مخالفت با آنان بر خاستند و راه كفر را در پيش گرفتند. چنين افرادي به حكم آيه ۱۶۱ سوره بقره و ۸۷ آل عمران و آيات زيادي از قرآن مورد لعنت خدا و فرشتگان و همه مؤمنان بلكه همه مردم قرار دارند.
📚پي نوشت ها:
۱. توبه ( ۹)، آيه ۱۱۳
۲. همان، آيه ۸۰ و سوره منافقون ( ۶۳ )، آيه ۶
۳. ابراهيم ( ۱۴)، آيه ۲۴
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا نماز انسان را گناه و فحشا باز میدارد؟
✍️پاسخ:
✅معناي آيه اين نيست که هر کسي نماز به جا آورد، قطعاً نمازش او را از همه منکرات بازمي دارد. کليّت اين جمله مردود است و واقعيت خلاف آن است، چرا که در روايتي از حضرت آمده است که اگرکسي نماز بخواند و نمازش او را از فحشا و منکر باز ندارد، با اين کار به خدا نزديک نمي شود، بلکه چه بسا از خدا دور شود.(1)
👈 پس ممکن است کسي نماز بخواند، اما نمازش خاصيت بازدارندگي از گناه را نداشته باشد. تنها نماز مقبول و جامع شرايط صحت و کمال اين خاصيت را دارد، گرچه نماز فاقد شرايط به صورت جزئي و تا حدودي، از خاصيت بازدارندگي بهرهمند است؛
👈*کسي که نماز مي خواند، يکي از شرايطش اين است که از نجاسات بپرهيزد يا با لباسي که از مال غصبي تهيه شده، نماز خواندن صحيح نيست. تقيد نمازگزار به پاکي و پاکيزگي بدن و مال و مراعات اموال ديگران و به دست آوردن مال حلال، نوعي خاصيت بازدارندگي از فحشا و منکر است.
👈*همچنين نماز ذکر است و انسان را از غفلت که ريشه بسياري از گناهان است، خارج مي کند.
👈*نماز ذکر و توجه به خداست و همين امر باعث نورانيت دل و از بين رفتن تمايل به گناه در انسان مي شود.
👈*نماز باعث تقويت ايمان به خدا و معاد مي شود و همين امر باعث دوري از گناهان در آينده مي شود.
👈*نماز به همراه دعا و استغفار است و از اين طريق نمي گذارد سياهي گناه همه دل را بپوشاند و انسان قساوت قلب بگيرد که اين قساوت خودش عامل بسياري از گناهان است.
👈*نماز عامل تقويت تقوا است و تقوا سدي محکم در برابر گناهان ايجاد مي کند.
👈*نماز ريشه گناهان (کبر و غرور) را ميخشکاند: ريشه بسياري از گناهان، غرور و خودپسندي است، يعني عاملي که ابليس (عابد چند هزار ساله مستجاب الدعوه) را از مقام عبوديت، انداخت و به «شيطنت» و «رجيم» متصف ساخت.
💥بنابراين معناي آيه و روايات تنها مي تواند نماز مقبول الهي باشد؛ يعني آن نمازي که باعث تقويت ايمان و تقوا و به همراه دعا و استغفار باشد و همه شرايط ظاهري و باطني آن مراعات شده باشد.
📚پي نوشتها:
1 - کنزالعمال، ج 7، ص 525 - 526.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#اعتقادی
✅پرسش:
شوهرم اجازه رفتن به پیاده روی اربعين را نمی دهد. خدا راضي نيست بي اجازه شوهرم بروم. خيلي دوست دارم بروم کربلا، يعني امام حسين دعوتم نکرده؟
🌺پاسخ:
زيارت واقعي قسمت چه كسي ميشود؟ شايد اگر همه زيارت به اين بود كه: بار سفر ببنديم و با قطار يا اتوبوس يا ماشين شخصي، خود را به مشهد برسانيم، چند روز بمانيم و برگرديم، كار خيلي ساده بود و همه طلبيده ميشدند! اما موضوع به همين سادگي نيست، نميتواند باشد.
زيارت، يعني تلاش براي ارتباط برقرار كردن با انسان كاملي كه واسطه فيض خداوند است و مسئول راهبري تو، هم ملزوماتي ميخواهد و هم الزاماتي دارد. مگر انسان براي طي يك سفر فقط به كنسرو و كالباس و بنزين و بليط احتياج دارد؟
چشم و گوش و دل و جانت بايد آماده، گوش به زنگ و هوشيار باشد.
با تمام وجود بايد بجهي در اين درياي فيض و محبت. مقصود از اين کلام آنست که انسان بداند زمينه اين عمل از طرف خداوند وکششي است که از طرف معصومين(ع) فراهم مي شودو اعمالي سبب پيدايش اين موفقيت مي گردد.تا که از جانب معشوق نباشد کششي کوشش عاشق بيچاره به جايي نرسد.گفتني است طلبيدن ،همان توفيق و موفقيت در اعمال است. عواملي كه در موفقيت زيارت دخالت مي كنند متعدد است؛
1. تلاش و همت خود انسان، 2. فراهم شدن شرايط از سوي ديگران.3 خواست خداوند و جور شدن امور.
خواهر محترم، بدانيد اگر دوست دارید به زیارت امام حسین (ع) بروید و در این باره هم تلاش کردید و موانعه ای (مثل اجازه ندادن شوهرتان و...) ایجاد شد و نتوانستید بروید ، بنابر روایات معصومین خداوند ثواب زیارت کامل را به شما عنایت خواهد کرد.
در کافی به سند صحیح از ابوبصیر از امام صادق (علیه السلام ) نقل شده که فرمود: بنده مؤمن فقیر وقتی که می گوید: خدایا، به من مال دنیا بده تا آنکه کارهای خیر انجام دهم (مثل اطعام و افطار مؤ من و صله رحم و حج خانه خدا و زیارت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه علیهم السلام )) اگر خدا دانست صدق نیت او را، می نویسد برای او ثواب آن عمل را. به درستی که خدا واسع است و کریم.
و در روایات زیاد وارد شده: کسی که قصد کار خیری بکند، یک حسنه برای نوشته شود. و اگر انجام داد ده حسنه برای نوشته شود.
خواهر محترم توصیه ما این است که تلاش خود را بکنید و از شوهرتان اجازه بگیرید و اگر اجازه نداد هرگز حق ندارید با شوهرتان مشاجره کنید چون خود این عمل گناه است و شما را از ثوابی که گفتیم محروم خواهد کرد.
برای مطالعه بیشتر میتوانید از لینک ذیل استفاده کنید:
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa3411
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
👇👇👇
♨️ سوال:
🔰 فاتحه خواندن چه سودي براي امامان یا فرد شهيد دارد؟
✍️پاسخ:
✅خواندن سوره فاتحه برای امامان و شهدا باعث ترفیع درجه آنها خواهد شد.
👈همان گونه که در تشهد نماز می خوانیم اللهم صل علی محمد و آل محمد و تقبل شفاعته و ارفع درجته.
👈از طرفی در روایات داریم که خواندن سوره حمد ثواب دو سوم قران را دارد و سوره توحید ثواب یک سوم قرآن را دارد.
💥بنابراین یک حمد و یک سوره ، ثواب کل قرآن را دارد و هدیه کردن آن به روح امامان و شهدا علاوه بر فایده ای که در بالا گفته شد، باعث می شود که مشمول دعا و الطاف آنها نیز قرار بگیریم ؛ چرا که آنها در برزخ دستشان در اعطا به زمینیان باز است و کسی که به سوی آنها هدیه ای بفرستد، آنها نیز برای او دعا خواهند کرد و مورد الطاف آنها قرار می گیرند.
👈و به تعبیر دیگر فایده ای که این خیرات برای ما دارد از فایده ای که برای آنها دارد بیشتر است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰در زيارت عاشورا مي خوانيم: (اللهم العن بني اميه قاطبه) در اينجا لعن شامل معاويه دوم که پسر يزيد است هم شامل مي شود؟
✍️پاسخ:
✅قطعا این لعن ها شامل افراد مومن نمی باشد و افراد مومن به صورت تخصصا خارج از این لعن ها می باشند ولی آنقدر تعداد این افراد کم است که گویا تمام بنی امیه غیر مومن و فاسق و فاجر بوده اند.
👈هرچند وضعیت معاویه بن یزید خیلی معلوم نیست ولی در میان بنی امیه هم چند نفر انسان شایسته و مومن بوده اند که حتی مورد تمجید اهل بیت علیهم السلام بوده اند.
👈فردی از بنیامیه به نام سعد بن عبدالملک که از اولاد مروان بود و امام باقر ـ علیهالسلام ـ به او لقب سعدالخیر دادند، روزی خدمت آن حضرت وارد شد؛
👈درحالیکه همچون زنی که فرزند از دست داده گریه میکرد، حضرت از او علت گریه را جویا شدند؛ پاسخ داد: چگونه گریه نکنم و حال اینکه من از شجره ملعونه هستم؛ حضرت به او فرمودند: تو از بنیامیه نیستی، تو از ما هستی؛ تو مگر قرآن نخواندی که این آیه شریفه را از قول حضرت ابراهیم حکایت میکند: «فمن تبعنی فانه منی». (1)آنکه از من پیروی کند از من است.(2)
👈اغلب بنیامیه بهخاطر اینکه در تضاد با حق بودند، مورد لعن واقع شدهاند نه از آن جهت که از اولاد و فرزندان امیه بودند و این قطعی است که اگر کسی از بنیهاشم باشد و در مسیر مخالفت با ذات ربوبی قدم بردارد، مورد نص الهی قرار میگیرد؛ همانند ابولهب که سوره مسد در شأن او نازل شده است و این قانون اختصاص به زمان گذشته ندارد و در تمام زمانها جاری است.
👈قضیه برخورد حضرت رضا ـ علیهالسلام ـ با برادرشان زید بن موسی بن جعفر معروف است که خدمت آن حضرت رسید؛ سلام کرد، حضرت جواب سلام او را ندادند، عرض کرد: من پسر پدرتان هستم، چرا جواب سلام مرا نمیدهید؟ حضرت پاسخ دادند: تا زمانی برادر من هستی که اطاعت الهی داشته باشی و چون عصیان الهی کردی، دیگر بین من و تو برادری نخواهد بود(3)
📚پی نوشت:
1- ابراهیم(۱۴)،آیه ۳۶.
2. مفید، اختصاص، تحقیق علیاکبر غفاری، بیروت، مؤسسه الاعلمی، ۱۴۰۲، ص ۸۵.
3- مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، چاپ بیروت، ج ۴۹، ص ۲۲۱.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا خدا بين ما و اهل بيت فرق ميذاره و فقط با آنها صحبت کرده و ما را تک تک مخاطب خود قرار نداده؟ ضمنا ما همگي در کودکي معصوم هستيم!!
✍️پاسخ:
✅خدای متعال کلام خود را بر قلب بنده نازل می کند و قلب مانند ظرفی است که می تواند کلام خدا را دریافت کند.
کسی که معصوم است، ظرف وجودی او هیچ آلودگی ندارد و می تواند کلام الهی را به شکل صحیح دریافت کند و بفهمد.
اما کسی که معصوم نیست، ظرف وجودی او آلوده است. و هر چه در ظرف او ریخته شود، مبتلا به همین آلودگی می شود.
لذا اگر خدا کلامش را به غیر معصوم بگوید، او کلام را وارونه می فهمد. و راه درست را نمی یابد.
و البته راه ارتباط با عالم بالا برای همگان باز است و از همین رو عده ای با کسب مقامات معنوی می توانند به کشف و شهود برسند. هر چند آنان نیز تفاوتی با معصوم دارند که تفاوت در درجه پاکی آنهاست.
این عرفا از آنجا که مقداری به خطا و گناه آلودگی دارند، ممکن است در کشف و شهودشان تحت تاثیر شیطان و گناهان خویش قرار گیرند، از همین رو هر آنچه در شهود فهمیده اند را نمی توانند کاملا صحیح بدانند. بلکه باید با شهود معصومان تطبیق دهند. اگر شهود آنها با شهود معصوم تفاوتی داشت، معلوم است که آن تفاوت برخواسته از آلودگی ظرف وجود آنهاست.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰براي مسح پا چه تعداد انگشت لازم است؟ آيا ميتوان به انگشتان پا لاک زد؟
✍️پاسخ:
✅مسح پا بر یکی از انگشتان پا کفایت می کند و اگر با یک انگشت دست مسح بکشید کفایت می کند.
پهنای مسح پا به هر اندازه باشد كافی است، ولی بهتر بلكه احوط آن است كه با تمام كف دست، روی پا را مسح كند.
✅اگر یکی انگشتان پا لاک نداشته باشد و بر آن مسح بکشید کافی است
✍️حضرت آیت الله خامنه ای
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا عشق به تنهایی می تواند تنها عامل تعیین کننده در ازدواج باشد؟
✍️ پاسخ
✅در این باره باید به چند نکته توجه شود:
الف - در ابتدا باید گفت محبت و علاقه یکی از مهم ترین ارکان ازدواج است. زندگی بر اساس آن پایه ریزی می شود. شرایط و معیارها ی دیگر بعد از این مرحله هستند. به این معنا که اگر این رکن نباشد ،ازدواج معنا و مفهومی نخواهد داشت.
بنابراین باید به موضوع جایگاه عشق در ازدواج اشاره کنیم. اگر کسى فردى از جنس مخالف را دوست بدارد و به راستى عاشق او باشد، آیا این امر مىتواند تنها عامل تعیینکننده ازدواج آن دو به شمار آید؟
باید در پاسخ بگوییم: نه، زیرا ازدواج در حقیقت نوعى مشارکت اجتماعى است که در آن، دو انسان باید از جهات گوناگون با یکدیگر تناسب عملى داشته باشند که از آن جمله، تناسب اعتقادى، اجتماعى، عقلانى، تحصیلى و... است. انسان در ازدواج، تمامى نیازهاى سطوح مختلف خود را از ابتدایىترین نیازهاى غریزی تا عالىترین نیازهاى انسانى به مشارکت مىگذارد. براى تشکیل یک خانواده، باید تناسب بین دو انسان براى برآوردن تمامى نیازها در حد بالایى وجود داشته باشد.
بنابراین، براى ازدواج باید به انسانى بیندیشیم که بتواند قسمت اعظم نیازهاى مختلف را برطرف کند. عشق مىتواند مکمل چنین ازدواجى باشد و نه تنها عامل تعیینکننده آن. با وجود اهمیت و تعالى عشق در زندگى، نیازهاى واقعى انسان نیز حقیقتى انکار ناپذیرند. انسان عاشق نمىتواند به عشق اکتفا کند و از نیازهاى خود از این طریق چشم بپوشد. بهتر است که براى ازدواج انسانى را انتخاب کنیم که در برآوردن نیازهاى مختلف، ما را یار، همراه و همسر باشد. ازدواجى که بدون توجه به نیازهاى گوناگون انسان، صورت پذیرد و تنها بخواهد عشق را تأمین نماید، بسیار زود شکست خواهد خورد.
عشق قبل از ازدواج تا آن جایی که مربوط به همسر باشد (یعنی پس از ازدواج و زوجیت) از نظر اسلام امری لازم و بلکه اساس کانون خانواده و استحکام آن است.البته در این جا تعبیر به عشق شاید صحیح نباشد و تعبیر به علاقه و محبت صحیح تر است.
خداوند میفرماید: "یکی از آیات و نشانههای خداوند این است که از جنس خودتان، زوجتان را آفرید تا با هم انس گیرید. بین شما دوستی و مهربانی برقرار کرد . در این امر، آیات و نشانههای الهی برای کسانی است که تفکر و اندیشه کنند".
همان گونه که در آیه آمده، دوستی و محبت انسان به همسر، از آیات و نشانههای خداوند دانسته شده است، بنابراین ازدواجی که در آن علاقه و محبت نباشد، فایده نداشته و ارزشمند نیست و پایدار نمیماند.
ب- نکته دیگر این که برخی خانواده ها معمولاً در آغاز با یکدیگر بسیار مهربان و با صفا و صمیمیت برخورد مینمایند، ولی گذشت زمان ممکن است در اخلاق و رفتار آنان تأثیر گذاشته، و کانون مقدّس خانواده را دچار تزلزل و نگرانی بنماید.
اگر ازدواج و انتخاب همسر به صورت عقلائی، و با معیارهای صحیح صورت پذیرد، و حقوق و شرائط بهزیستی زوجین مراعات گردد، و نیازهای روحی و جنسی به شکل صحیحی برآورده شود، گذشت زمان نه تنها فروغ خانه و خانواده را تضعیف نمیکند بلکه روز به روز بر شدّت علاقه و صفای آنان افزوده میشود. اسلام برای زن و شوهر حقوق واجب و مستحبی قرار داده که لازم است رعایت کنند و مراقب باشند این دستورات حیات بخش را زیر پا نگذارند، پس نباید تصور نمود که اگر در آغاز ازدواج همراه با صممیت بود تا اخر این روش تداوم دارد . چه بسا بر عکس ممکن است در آغاز ناخوشی در زندگی وجود داشته باشد ولی در ادامه زندگی آرام ولذت بخش نصیب طرفین گردد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
✅پرسش:
دوباره شوهرم نمازشو دير ميخونه خيلي باهاش حرف زدم ديگه خسته شدم ..هميشه به خاطر دير خوندنش گريه ميکنم دارم ديوونه ميشم چکار کنم..
بخش پایانی
🌺پاسخ:
۱۰. انعطاف داشته باشید.
در عین جدى بودن و جدى رفتار کردن، باید همواره انعطاف پذیرى مناسب را حفظ نمود. نباید انتظار داشت تغییر و اصلاح در اندیشه و رفتار همسرتان ناگهانى، بلافاصله و یک مرتبه انجام گیرد؛ زیرا این مسئله نیازمند زمان و تدریج است. بنابراین باید به همسرتان، زمان و فرصت کافى داد تا به تدریج و تحت تأثیر سخن شما تغییر و تحول لازم را در خود ایجاد کند. خداوند متعال نیز پیامبر اکرم صلى الله علیه وآله وسلم را به خاطر داشتن چنین ویژگى مى ستاید و آن را یکى از علل موفقیت آن حضرت معرفى مى کند: «فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ»؛(2) «به واسطه رحمت خدا با مردم، خوش خوى و مهربان شدى و اگر تندخوى سخت دل بودى، مردم از گرد تو پراکنده مى شدند...». بنابراین اگر کسى بخواهد پیامبرگونه تأثیرگذارى مثبت داشته باشد، باید از انعطاف و بردبارى کافى در برابر ناآگاهى ها، نقص ها و ضعف هاى دیگران برخوردار باشد.
۱۱. همانطور که خود شما هم می دانید مردان دارای حس سلطه جویی و قدرت طلبی هستند و به همین دلیل هر رفتاری که موجب زیر سوال رفتن این ویژگی شود مردود است، بنابراین در تمام رفتارهای خود به گونه ای رفتار کنید تا شوهر شما احساس کند او را به عنوان فردی مقتدر در زندگی خود قبول کرده اید که در اینصورت خواهید که او چگونه برای جلب رضایت شما تغییر می کند.
۱۲.زمانبندی خوبی داشته باشید
برای خوب زمانبندی کردن نیاز به حس ششم دارید. هیچوقت موقعی که همسرتان زیر استرس و فشارهای روحی قرار دارد، سراغش نروید. وقتی سراغ اوبروید که راحت بتواند به حرفهایتان گوش دهد.
۱۳. از صمیم قلب برای موفقیت خودتان و برای هدایت او دعا کنید و بدانید که اگر در کارتان جدیت و اخلاص داشته باشید ، حتما موفق می شوید.
پی نوشت ها:
1.ابن ابى الحدید، عبدالحمید، شرح نهج البلاغه، تحقیق مجدد ابوالفضل ابراهیم، (داراحیاء الکتب العربیه)، ج ۲۰، ص ۳۳۳
2.آل عمران (۳)، آیه ۱۵۹.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
✅پرسش:
خواستگاری دارم که چندين جلسه حرف زديم و تا حدودي تفاهم داريم .تنها نگراني م اينه ک ايشون خيلي به ظاهر اهميت ميدن .. کمی من نگرانم...ميشه راهنمايي کنيد؟
🌺پاسخ:
پاسخ اين سؤال ضمن نكات زير بيان مي كنم:
1- شناختن و شناخته شدن براي ازدواج بسيار مهم است. هر قدر اين شناخت كامل تر و عميق تر شود بهتر تفاوت ها و اشتراكات را مي بينيد.
2- گفتگو و جلسات يك بخش از فرايند شناختن است. مراحل شناخت عبارتند از: جلسات متعدد دو نفره و خانوادگي در زمان ها و مكان هاي مختلف. درباره شبهاتي كه داريد توضيح بخواهيد تا حد و مرزهاي دقيق روشن شود. مثلا توضيح بخواهيد اين آراستگي در چه حد بايد باشد؟
آيا براي بيرون از منزل و نزد مهمانان هم هست؟ يا خود او چه قدر به آراستگي اهميت مي دهد.
دقت كنيد پاسخ ها به تنهايي نبايد معيار قرار گيرد بايد با «تحقيقات متعدد» از كانال هاي متعدد(دوستان، همكاران، محل تحصيل، محل كار، معرف ها) ببينيد چه قدر سخنان او تأييد يا رد مي شود.
در آخر با هم از «مشاور ازدواج» نيز كمك بگيريد.
3- براي شناخت عميق عجله نكنيد جلسات زيادي با هم باشيد. حتي مناسب است اگر در كليات تناسب اقتصادي، اعتقادي، اخلاقي، خصلت هاي شخصتي، فرهنگي و خانوادگي، سني و ظاهري داشتيد با خانواده ها سفرهاي كوتاه يك روزه برويد يا در سفر بيشتر همديگر را بشناسيد.
🌸براي مطالعه بيشتر
سخنراني هاي دكتر محسن ايماني؛ شیوه های شناخت و گزینش همسر (موجود در سايت راسخون )
https://rasekhoon.net/media/3006/
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
✅پرسش:
آيا نماز خواندن مقابل درب باز ايراد دارد؟
🌺پاسخ:
نماز خواندن در چند جا مکروه است و از آن جمله است: حمام، زمين نمکزار، مقابل انسان، مقابل درى که باز است، در جاده و خيابان و کوچه اگر براى کسانى که عبور مىکنند زحمت نباشد. و چنانچه زحمت باشد حرام ولى نماز باطل نيست، مقابل آتش و چراغ، در آشپزخانه و هر کجا که کوره آتش باشد، مقابل چاه و چالهاى که محل بول باشد، روبروى عکس و مجسمه چيزى که روح دارد،مگر آنکه روى آن پرده بکشند، در اطاقى که جنب در آن باشد، در جايى که عکس باشد اگر چه روبروى نمازگزار نباشد، مقابل قبر، روى قبر، بين دو قبر، در قبرستان.
توضيح المسائل 16 مرجع/ مسأله 898
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
#فقهی
✅پرسش:
اگر در عاشورا به طفل 6ماهه رحم نکردند، چطور به امام سجاد رحم کردند؟
🌺پاسخ:
در كربلا اگر چه به كسي رحم نمي كردند و از كودك شش ماهه مانند علي اصغر تا پير مرد صحابي پيامبر مانند حبيب بن مظاهر را بي درنگ به شهادت مي رساندند و حتي شخص امام حسين ـ عليه السلام ـ را نيز با وضع بسيار فجيعي به شهادت رساندند اما اين كه نتوانستند امام سجاد ـ عليه السلام ـ را به شهادت برسانند به شرايط عصر عاشورا مربوط است. در حقيقت چند بار قصد كشتن ايشان را داشتند ولي اين اتفاق نيفتاد.
🌱امام سجاد –عليه السلام- در كربلا به شدت بيمار شد به طوري كه توانايي حمل اسلحه و جنگ نداشت بنابر اين نتوانست پيشاپيش پدر بزرگوارش به جهاد رفته و به شهادت برسد. بنابر اين تا قبل از شهادت امام حسين ـ عليه السلام ـ دشمن بر خيمه ها مسلط نشده بود و دست پليدش به امام نرسيد تا حضرت را به شهادت برساند..
پس از شهادت امام حسين ـ عليه السلام ـ سپاهيان براي غارت اموال فرزندان پيامبر به سوي خيمه ها شتافتند به طوري كه چادر از سر زن ها مي ربودند، دختران پيامبر از خيام حرم بيرون آمدند و صدا به گريه بلند نمودند. سيد بن طاووس روايت مي كند كه به خدا قسم زينب از گريه خود هر دوست و دشمني را به گريه افكند. آن گاه اهل حرم را به اسارت گرفتند و امام سجاد ـ عليه السلام ـ در حالي كه بيماري، او را ضعيف و رنجور كرده بود در ميان اسيران بود.
🌱حميد بن مسلم نقل مي كند، ما به اتفاق شمر بن ذي الجوشن از كنار خيمه ها عبور مي كرديم تا به علي بن الحسين رسيديم، ديديم كه از شدت بيماري در بستر افتاده است. همراه شمر گروهي نظاميان بودند. گفتند آيا اين بيمار را بكشيم؟
من گفتم: سبحان الله چگونه مردم بي رحميد شما، آيا اين ناتوان را مي خواهيد بكشيد. همين بيماري اي كه دارد كافي است و او را خواهد كشت پس زيرانداز آن حضرت را كشيدند و بردند و آن حضرت را به رو افكندند.
🍃شيخ عباس قمي از روضة الصفا نقل مي كند كه شمر تصميم گرفت امام سجاد را كه در بستر بيماري افتاده بود به قتل برساند. در اين هنگام عمر سعد دو دست شمر را گرفت و گفت از خداي متعال شرم نداري كه بر قتل اين پسر اقدام مي نمايي؟ شمر گفت:
فرمان عبيد الله بن زياد صادر شده كه همه فرزندان حسين را بكشم. عمر سعد در منع كردن شمر سعي زياد كرد و شمر را از آن عمل زشت بازداشت. شمر پس از آن دستور داد تا خيمه هاي اهل بيت را آتش زدند.
نقل شده که وقتی اسرا را به کوفه نزد عبید الله بن زیاد بردند تصمیم به قتل حضرت گرفت از برخی خواست علائم بلوغ را جستجو کنند و پس از تایید بلوغ حکم به قتل حضرت کرد ولی پس از دفاع شجاعانه حضرت زینب و پاسخ مناسب امام سجاد از قتل منصرف شد. نک: حیات فکری و سیاسی امامان شیعه، ص 256.
بنابر اين با توجه به وقايعي كه در روز عاشورا پس از شهادت امام حسين ـ عليه السلام ـ اتفاق افتاد. بيماري و زنده ماندن امام سجاد ـ عليه السلام ـ در كربلا حكمتي الهي بود تا حجت خدا در روي زمين باقي مانده و هرگاه دشمنان تصميم به قتل آن حضرت مي گرفتند به تصور اين كه بيماري آن حضرت را خواهد كشت يا كشتن بيماري كه جنگ نكرده ناپسند بود، دست از كشتن او برداشتند البته اگر چه از قتل حضرت چشم پوشيدند ولي از هيچ گونه آسيب رساندن و آزار دادن دريغ نكردند. سوار كردن اسرا بر مركب هاي برهنه و غل و زنجير آزار دهنده در آن هواي گرم و سوزان و ضرب و شتم زنان و كودكان در مقابل چشم او آن چنان حضرت را آزار مي داد كه به عمه اش حضرت زينب فرمود سينه ام تنگ شده به حالتي كه نزديك است جان از تن خارج شود حضرت زينب با پريشاني و نگراني مي پرسد اين چه حالتي است كه در تو مي بينيم؟ بنابر اين وقتي خداوند بخواهد حجت خود را براي اهل زمين نگه دارد، چنان كه عيسي، موسي و ابراهيم را از آسيب طاغوتهاي زمان نگه داشت، امام سجاد-عليه السلام– را نيز نگه مي دارد و لو در نبرد سخت بين حق و باطل واقع شود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
مقام کسی که از کودکی درگیر بیماری سختی بوده و تا بزرگسالی درمان و تشخیص درمان برایش پیدا نشده، از انسان های سالم بالاتر است؟
🌺پاسخ:
پرسشگر گرامی مصیبت های دنیا مخصوصا بیماری برای مومن دو جنبه دارد. یا ترفیعی است و یا تنبیهی. بیماری های تنبیهی باعث آمرزش گناهانی در گذشته فرد میشوند.
🌱يکي از ياران امام صادق عليه السلام مي گويد که از حضرت شنيدم که مي فرمود:
هر كس شبى بيمار شود و آن را نيكو بپذيرد و خدا را شکر و سپاس گويد، كفّاره شصت سال (عمر سراسر لغزش) او خواهد بود. راوى مىگويد: گفتم: معناى نيكو پذيرفتن آن چيست؟ فرمود: بر رنج و ناراحتى آن صبر كند.(ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 193)
🌿بیماری های ترفیعی بیماری هایی است که مقامی را در آینده نصیب انسان میکنند. پيامبر خدا (صلی الله علیه و آله) در این باره مي فرمايد:
انسان نزد خداوند درجه اي دارد که تنها با عمل خود به آن نخواهد رسيد تا اينکه بدنش به بلايى گرفتار شود و بدين وسيله، به آن درجه دست يابد. (الدعوات، ص172)
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
بسياري مواقع براي من و خيلي ها پيش مي آيد که کاري را انجام ميدهيم و يا صحنه اي را ميبينيم.. ولي گويا قبلا اين صحنه را ديديم و اين کار را انجام داده ايم. علت اين چيست؟
🌺پاسخ:
اين حالت را در علم امروزي «دژاوو» يا «آشنا پنداري» مي گويند اين حالت به گفته محققان براي اکثر انسان ها(بيش از 70در صد) حد اقل يک بار اتفاق افتاده است.
امروزه درباره اين حالت تحقيقات زيادي از جنبه هاي رفتاري و روانشناختي انجام شده است اما بعد از حدود يک قرن هنوز به علت آن دست نيافته و در تحقيقات آنها در اين رابطه در حد فرضيه باقي مانده است که تعداد آنها به بيش از 40 عدد مي رسد.
برخي آن را نتيجه عالمي قبل از اين عالم مي دانند و برخي آن را ذخيره برخي از خواب هاي روزگاران زندگي انسان که به دست فراموشي سپرده شده است در حافظه بلند مدت او مي دانند و برخي آن را به علت اختلال در پيام رساني چشم ها به مغز مي دانند(که يکي زودتر از ديگري تصوير را ارسال مي کند و اين باعث توهم اين حالت مي شود) و برخي به علت ضعيف بودن يکي از دو نيمکره و خستگي و اضطراب و ... مي پندارند.
به واقع گر چه وجود همچنين پديده اي در بين انسان ها را همه قبول کرده اند اما هنوز کسي به علت و ماهيت اين امر دست پيدا نکرده است. اما نکته اي که واضح است و نمي شود آن را انکار کرد قدرت روح و فرا زماني فرا مکاني بودن آن است و اين که اگر روح مجالي پيدا کند که لحظه اي از قالب جسماني خود فرا تر رود مي تواند آينده را ببيند و اين ديدن و علم پيدا کردن مي تواند در حافظه بلند مدت انسان ذخيره شود و پس از مواجهه با آن پديده آن را به ياد آورد.
اما نسبت دادن اين واقعه با وجود انسان در عالمي قبل ازاين عالم که در ادبيات ديني و قرآني از آن به عالم ذر تعبير مي شود صحيح نبوده چرا که عالم ذر بنا بر تفسير مفسران داراي تفاسير مختلفي است و بر فرض قبول عينبت داشتن آن و عدم تاويل آن ، قرار نيست که در عالم ذر تمامي جزئيات زندگي بشر محقق شده باشد که بعدا دوباره به ياد آورد بلکه در عالم ذر يک اقرار و يک گرد همايي همه بشر در يک ظرف تحقق بوده است . و الا اين تعبير و نسبت دادن دژاوو به عالم ذر برگشتش به اعتقاد به تناسخ است که در دين اسلام اين معنا مردود اعلام شده است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰در زيارت عاشورا مي خوانيم: (اللهم العن بني اميه قاطبه) در اينجا لعن شامل معاويه دوم که پسر يزيد است هم شامل مي شود؟
✍️پاسخ:
✅قطعا این لعن ها شامل افراد مومن نمی باشد و افراد مومن به صورت تخصصا خارج از این لعن ها می باشند ولی آنقدر تعداد این افراد کم است که گویا تمام بنی امیه غیر مومن و فاسق و فاجر بوده اند.
👈هرچند وضعیت معاویه بن یزید خیلی معلوم نیست ولی در میان بنی امیه هم چند نفر انسان شایسته و مومن بوده اند که حتی مورد تمجید اهل بیت علیهم السلام بوده اند.
👈فردی از بنیامیه به نام سعد بن عبدالملک که از اولاد مروان بود و امام باقر ـ علیهالسلام ـ به او لقب سعدالخیر دادند، روزی خدمت آن حضرت وارد شد؛
👈درحالیکه همچون زنی که فرزند از دست داده گریه میکرد، حضرت از او علت گریه را جویا شدند؛ پاسخ داد: چگونه گریه نکنم و حال اینکه من از شجره ملعونه هستم؛ حضرت به او فرمودند: تو از بنیامیه نیستی، تو از ما هستی؛ تو مگر قرآن نخواندی که این آیه شریفه را از قول حضرت ابراهیم حکایت میکند: «فمن تبعنی فانه منی». (1)آنکه از من پیروی کند از من است.(2)
👈اغلب بنیامیه بهخاطر اینکه در تضاد با حق بودند، مورد لعن واقع شدهاند نه از آن جهت که از اولاد و فرزندان امیه بودند و این قطعی است که اگر کسی از بنیهاشم باشد و در مسیر مخالفت با ذات ربوبی قدم بردارد، مورد نص الهی قرار میگیرد؛ همانند ابولهب که سوره مسد در شأن او نازل شده است و این قانون اختصاص به زمان گذشته ندارد و در تمام زمانها جاری است.
👈قضیه برخورد حضرت رضا ـ علیهالسلام ـ با برادرشان زید بن موسی بن جعفر معروف است که خدمت آن حضرت رسید؛ سلام کرد، حضرت جواب سلام او را ندادند، عرض کرد: من پسر پدرتان هستم، چرا جواب سلام مرا نمیدهید؟ حضرت پاسخ دادند: تا زمانی برادر من هستی که اطاعت الهی داشته باشی و چون عصیان الهی کردی، دیگر بین من و تو برادری نخواهد بود(3)
📚پی نوشت:
1- ابراهیم(۱۴)،آیه ۳۶.
2. مفید، اختصاص، تحقیق علیاکبر غفاری، بیروت، مؤسسه الاعلمی، ۱۴۰۲، ص ۸۵.
3- مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، چاپ بیروت، ج ۴۹، ص ۲۲۱.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
✅پرسش:
وقتي يک مرد به ما نزديک ميشود و ابراز علاقه ميکند ازکجا بفهميم نيتش خير است و قصد ازدواج دارد؟
🌺پاسخ:
بزرگوار وقتي افراد مي خواهند مثلا ماشين يا منزلي را بخرند يا بفروشند و معامله كنند يكي دو نفر از اقوام با تجربه خود را خبر مي كنند تا كسي آنها را فريب ندهد.
براي ازدواج دين كه گفته است كه اذن پدر لازم است. يكي از علل اين حكم اين است كه وقتي فردي ببينيد كه بايد با خانواده و افراد با نفوذ و باتجربه و مقبول دختر روبه رو شود (نه يك نفر) اگر قصد جدي ندارد يا دنبال فريب است عقب نشيني مي كند.
چند روز قبل مشاوره اي داشتم دختر در شركتي كار مي كرد. همكارش به شدن ابراز علاقه مي كند براي ازدواج و بعد از مدتي از او پول هم به عنوان قرض مي گيرد در اين مدت خلوت هم مي روند و دختر خام خام تصورش اين است كه او شوهر آينده اش است به طور قطع.
روزي اين دختر مي بينيد كه آن آقا با همكار خانمش است وقتي سراغش مي رود و تذكر مي دهد آن مرد داد و فرياد راه مي اندازد كه چي از جان من مي خواهي؟ من آبرو دارم و...
هم دامنش را آلوده كرد
هم پولش را داد
و هم با زير آب زدن كارش را از دست داد
🌸نكته ديگر:
براي ازدواج بايد كتب زيادي را مطالعه كنيد.
تناسب هاي زيادي بايد در نظر گرفته شود
👈و براي شناخت عميق بايد جلسات متعدد خانوادگي و دو نفره و تحقيقات متعدد از كانال هاي مختلف و مشاوره ازدواج داشته باشيد
👈🏽هرگز قبول نكنيد كه ابتدا با هم باشيد اگر تناسب داشتيد و تفاهم بعد به خانواده ها بگوييد. از همان ابتدا خانواده را آگاه كنيد و رسما خواستگار بايد از كانال خانواده مراحل شناخت را شروع كند.
🌿منبع براي مطالعه
- همسرگزيني با عشق يا خرد، دكتر يونس نابدل، نشر ارجمند و اوحدي
- كانال مشاوره پيش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling/36
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
✅پرسش:
اگر کسي به کمک اجنه انسان هاي ظالم را بکشد قتل نفس انجام داده و بايد تاوان بدهد؟
🌺پاسخ:
اصل این است که جان همه انسان ها محترم است و کشتن آنها جایز نیست مگر این که آن فرد به خاطر فعلی که از او سر زده مهدور الدم شود و ریختن خون او ستاندن جان او حلال شود.
این موارد در شریعت مقدس اسلام مشخص شده است و غیر از این موارد هیچ موردی کشتن افراد جایز نیست.
در قانون اسلامی مهدور الدم را در چند مصداق منحصر کرده است کافر حربی، مرتد فطری، ساب النبی و هتاک به معتقدات دینی در صورتی که به ارتداد بیانجامد، کسی که فردی را عمدا کشته است و خون او به گردن اوست برای ورثه مقتول، زنی شوهر داری که با مرد اجنبیه در حال زنا است با علم به این که راضی به این کار است برای شوهر، مفسد فی الارض
🍀سه مورد اول بنا بر فتوای فقها باید توسط حاکم شرع و یا به دستور او باشد (مانند حکم قتل سلمان رشدی توسط امام خمینی) و مورد سوم مخصوص وثه مقتول است که آن هم یا باید به اذن حاکم باشد و یا در صورت اقدام شخصی افراد، بتوانند در دادگاه اثبات کنند و مورد چهارم هم چون در لحظه است باید بتواند در دادگاه رضایت زوجه اش به این منافی عفت را ثابت کند.
در مورد آخر هم بر عهده حاکم شرع است.
در این موارد ششگانه به هر طریقی فرد کشته شود دیه و قصاص ندارد چه به طریق عادی و چه به طرق غیر عادی.
اما در غیر موارد به هیچ عنوان کشتن افراد هر چند که ظالم هم باشند جایز نیست و اگر کسی آنها را کشت هم قصاص دارد هم مجازات اخروی در انتظار آنها است :
«... من قتل نفسـا بغیر نفس او فساد فی الارض فکانما قتل الناس جمیعـا...؛
... که هر کس، انسانی را بدون ارتکاب قتل یا فساد در روی زمین بکشد، چنان است که گویی همه انسانها را کشته ...»
«ولا تقتلوا النفس التی حرم الله الا بالحق...
و کسی را که خداوند خونش را حرام شمرده، نکشید، جز به حق! ...»
اما این که انسان فردی را ظالم بداند و به غیر از موارد ششگانه ای که گفتیم کاری کرده بخواهیم او را به قتل برسانیم (چه به صورت عادی و یا صورت های غیر عادی) جایز نیست.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
مادرم را تازه از دست داده ام. دیگر دستش از دنیا کوتاه است و نمی تواند برایم دعا کند و مراقبم باشد؟
🌺پاسخ:
تسلیت عرض می کنیم. روح پس از آن كه به وسیله فرشته مرگ قبض شد، در جهان دیگری به نام برزخ قرار میگیرد و ارتباط او با دنیا قطع میگردد؛ البته رابطه روح با افرادی كه در دنیا هستند، امری محال و غیرممكن نیست، امّا چنین نیست كه روح هر فردی بتواند با هر كسی كه بخواهد رابطه برقرار كند، چنان كه انسانهای زنده هم نمیتوانند با ارواح مردگان تماس بگیرند.
آن چه مسلّم است این كه ارتباط باارواح در عالم بیداری و خواب، برای برخی اتفاق افتاده كه به یک مورد اشاره میشود:
ـ پیامبر اكرم به سلمان فارسی فرمود: هنگامی كه مرگت نزدیك شود، مردهای با تو سخن میگوید در مرضی كه سلمان(رض) در آن از دنیا رفت، دستور داد او را به قبرستان ببرند؛ با صدای بلند بر مردگان سلام كرد و گفت: من سلمان فارسی هستم، دوست دارم یكی از شما با من سخن بگوید؛ روح مردهای پاسخ او را داده گفت: هر چه میخواهی بپرس، سلمان پرسید:
آیا اهل بهشتی یا دوزخ، گفت: بهشتی هستم، هم چنین او درباره چگونگی مرگش و اوضاع و احوال پس از مرگ، پرسشهایی نمود و پاسخ شنید، سپس فرمود او را به منزل بردند، شهادتین بر زبان جاری كردو جان به جان آفرین تسلیم نمود.[۱]
✨بنابراین، رابطة روح مرده یا افراد دیگر، در مواردی امكانپذیر است، لكن چنین نیست كه در هر شرایطی این امر تحقق پیدا كند؛ البته از روایات استفاده میشود كه روح مرده در بعضی اوقات، به ویژه در شب و روزهایی كه انتظار مردگان برای احسان و نیكی به آنها بیشتر است، مانند شبهای جمعه و قدر، به خانوادة خود سركشی كرده التماس میكند كه به یاد من باشید و به من كمك كنید؛ با سیر كردن گرسنهای و یا پوشاندن برهنهای، مرا یاری كنید، لیكن چنین نیست كه بستگان وی ندای او رابشنوند، و این هشداری است كه باید به یاد مردگان بود و با انجام كارهای نیك به نیّت آنها، كمی از مشكلات آنها در جهان برزخ را كاهش داد.
🌱در مورد دیدار روح مرده از بستگان خود، روایات فراوان رسیده كه دو نمونه از آنها در این جا بیان میشود: ۱. اسحاق بن عمّار میگوید: از موسی بن جعفر(ع)پرسیدم: آیا روح مؤمن كه مرده، به زیارت خانواده خود میآید، فرمود: آری، عرض كردم: در چه مدت و زمان، فرمود: به مقدار رتبه و فضیلتی كه مؤمن دارد، بعضی از آنها هر روز به كسان خود سر میزنند، بعضی دو روز یك بار، برخی در سه روز یك مرتبه و كمترین فرد مؤمن از نظر منزلت، در هر جمعه به بستگان و خانواده خود سركشی میكند، اسحاق میپرسد در چه ساعتی؟ حضرت فرمود: هنگام زوال خورشید، روح مؤمن وقتی میبیند بستگان او در طاعت وبندگی خدا مشغول هستند، مسرور و شادمان میشود.[2] در روایت دیگر امام صادق(ع) میفرماید: هیچ فرد مؤمن و كافری نیست، مگر این كه هنگام زوال شمس، به خانه خود میآید، هنگامی كه خانواده و بستگان خود را مشغول به عمل صالح میبیند، مسرور میشود و حمد و ثنای الهی به جای میآورد، ولی كافر اگر خانواده خود را مشغول به كار خیر ببیند، باعث حسرت و حُزن او میشود، زیرا خود او به واسطه ترك اعمال خیر، گرفتار عذاب شده.[3]
🍀اما در مورد کمک گرفتن از اموات، خواندن قرآن و دعاها برای شخص خواننده دعاها بسیار مفید است و باعث هدایت و نورانیّت قلب میشود. در ضمن ثواب این هدایتها و نورانیتها به میّت میرسد و باعث خوشحالی او در عالم برزخ میشود.[4] علاوه بر اینکه زیارت و رفتن به نزد قبور مومنین توصیه شده و آن را سبب شادمانی میت شمرده اند. خصوصا زیارت قبر والدین که توصیه شده، انسان خواسته خود را در آنجا از خدا بخواهد.[5] مسلما اگر دعای پدر و مادر در آن دنیا بی تأثیر بود، توصیه به دعا در نزد قبر آنها نمی شد.
پی نوشت:
[۱]. بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۲۲، ص ۳۷۴، نشر مؤسسه وفأ، بیروت.
[۲]. بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۶، ص ۲۵۷، نشر موسسة وفأ، بیروت.
[۳]. همان.
[۴]. آیت اللَّه جوادی آملی، زن در آئینه جلال و جمال، ص ۴۲۵
[5]. رک: تحریر مواعظ عددیه، ص ۷۱۱
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى تفسير اين آيه چيست؟
✍️پاسخ:
✅ در آیه «قل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى» (شوری: 42/ 28)، خداوند به پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) فرمود که به مردم بفرمایید که من در قبال رسالت و کاری که برای شما انجام میدهم، هیچ اجر و مزدی نمیخواهم و تنها به نزدیکان و اهل بیت من، محبت و مهربانی بورزید.
👈مراد از «قربی» همان نزدیکان پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) است. بنابراین، پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) اهل کاسبی و تجارت نبود و هیچ چشمداشتی از مردم نداشت و تنها جهت رضای الهی و تقرب به خداوند، سختیهای زیادی را در طول 23 پیامبری تحمل نمود و به مردم توصیه و سفارش کرد که به اهل بیت وی، خوبی و نیکی کنن
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰نذر کرده ام که اسمم رو تغيير بدهم به فاطمه و رفتارم را فاطمه واري کنم اما دیگران فراموش میکنند مرا به فاطمه صدا کنند. دوستی می گفت تو همین که رفتارت فاطمی باشد خوب است و اسم تاثیر خاصی در رفتارت ندارد. ایا باید به دیگران تذکر بدهم که مرا فاطمه صدا کنند؟
✍️پاسخ:
✅تصمیمی که گرفته اید کاری است ستودنی که نیاز به مراقبت و دوام برنامه های معرفتی دارد.
💠از دیدگاه محققان و روانشناسان اسم بر شخصیت آدم تاثیر میگذارد، در واقع در پناه اسم زندگیشان را شکل میدهند. رابطهای که هر شخص با اسم خود برقرار میکند بر آینده و به ویژه موقعیت اجتماعیاش تاثیر دارد.
🌸هر کس دوست دارد معنای اسمی که روی او گذاشته شده را پیدا و درباره آن اطلاعاتی را کسب کند. ما در زندگیمان به دنبال نشانههایی در اسم خود میگردیم که بتوانیم سبک رفتاریمان را با آن همسو کنیم. وقتی یک اسم را با خود یدک میکشیم، سعی میکنیم با صاحب آن نام همخوانی داشته باشیم،
🔺البته نمیتوان انتظار داشت: همه افراد به این شکل عمل کنند. چرا که در جامعه به وضوح میتوانیم شاهد آن باشیم که اسامی افراد با منش آنها همخوانی لازم را ندارد، اما میتوان گفت به طور کلی افراد از اسم خود تاثیری میپذیرند. به عنوان مثال، اگر اسم ما معنای صمیمیت و مهر را در ذهن تداعی کند، سعی میکنیم فرد مهربان و با گذشتی باشیم.
✍️ تصمیمی که گرفته اید، کار غیر متعارفی نیست، کمااینکه بین برخی افراد رایج است که در بزرگسالی اسم خودشان را انتخاب می کنند و از نزدیکان هم می خواهند که به اسم جدیدشان صدا کنند. البته در ابتدا مقداری اسم جدید نامأنوس است، اما به مرور و گذشت زمان اسم جدید جا می افتد.
📌 اگر تصمیم جدی بر تغییر اسم دارید، اقدام کنید و با صبر و حوصله، اسمتان را بین اقوام و نزدیکان جا بیندازید.
اما نکته ای که نباید از آآن غافل باشید اینکه:
🔷گرچه اسم تأثیر روی شخصیت و رفتار آدمی دارد، اما آنچه که بیشتر از اسم تأثیر می گذارد، تغییر اندیشه و افکارتان در راستای مسائل معرفتی و دینی می باشد.سعی کنید مبانی دینی و اخلاقی خود را با مطالعه و مشورت تقویت کنید
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰درمورد صبر و عطسه کردن ميخام توضيحاتي بدونم،خانواده من خيلي به صبراعتقاد دارن من اوايل اعتقادي نداشتم ولي باديدن بعضي مسائل به شک افتادم،مثلا ميخام برم مغازه صبر بياد وقتي برم مغازه بسته است ياتو فاميل يکي رفت خواستگاري صبراومد عقدکردند ولي به طلاق کشيده شد،آیا عطسه يک بار باشه بد و دوبار باشه خوبه آيا درسته؟
✍️پاسخ:
✅من هم می توانم لیستی بیان کنم از مواردی که عطسه کرده ام و کار را ادامه داده ام، اما مشکلی پیش نیامده است.
شما هم می توانید چنین مواردی را بیابید.
در واقع شما صد تجربه این گونه هم داشته باشید، نمی توانید اثبات کنید که با عطسه باید صبر کرد. چون این موارد نشان نمی دهد که رابطه علیت بین این دو امر وجود دارد. بلکه ممکن است یک تقارن ساده باشد.
یعنی درست است که عطسه با مشکلی هم زمان شده، اما ریشه آن مشکل عطسه نیست. این همه طلاق صورت می گیرد، یعنی همه چون به عطسه توجه نکردند، مجبور شدند طلاق بگیرند؟ یا مثلا این همه به جایی مراجعه می کنیم که بسته است، آیا فقط وقتی عطسه می کنیم این گونه می شود؟
به هر حال این اندیشه خرافی است و هیچ دلیلی برای پذیرش آن نداریم. و طبیعی است که برای هر خرافه ای دلایلی بیاورند. اما این دلایل منطقی نیستند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی