🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
ديدگاه قرآن کريم نسبت به مقام و جايگاه مادر چيست؟
🌺پاسخ:
برخی از سرفصل ها و توصیه های قرآن نسبت به والدین ـ خصوصا مادر ـ را می توان این گونه فهرست کرد:
ـ📌 تشکر از والدین در کنار شکر الهی
ـ📌 احسان و نیکی به والدین خصوصا مادر با توجه به تحمل و سختی دوران بارداری و زایمان و شیردهی و ...
ـ📌 احسان به والدین در کنار دستور به توحید
ـ📌 به آرامی و مهربانی با والدین صحبت کردن
ـ📌 مراقب از آنان در کهولت و پیری
ـ و ...
🔹آیات شریفه:
🍀«وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلى وَهْنٍ وَ فِصالُهُ في عامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لي وَ لِوالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصير»
و ما به انسان درباره پدر و مادرش سفارش كرديم؛ مادرش او را با ناتوانى روى ناتوانى حمل كرد (به هنگام باردارى هر روز رنج و ناراحتى تازه اى را متحمّل مى شد)، و دوران شيرخوارگى او در دو سال پايان مى يابد؛ (آرى به او توصيه كردم) كه براى من و براى پدر و مادرت شكر بجا آور كه بازگشت (همه شما) به سوى من است.(1)
🌼«وَ قَضى رَبُّكَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِيَّاهُ وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ كِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً كَريما»
و پروردگارت فرمان داده: جز او را نپرستيد! و به پدر و مادر نيكى كنيد. هر گاه يكى از آن دو، يا هر دوى آن ها، نزد تو به سن پيرى رسند، كمترين اهانتى به آن ها روا مدار! و بر آن ها فرياد مزن! و گفتار لطيف و سنجيده و بزرگوارانه به آن ها بگو.(2)
🌸«وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ إِحْساناً حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهاً وَ وَضَعَتْهُ كُرْهاً وَ حَمْلُهُ وَ فِصالُهُ ثَلاثُونَ شَهْراً حَتَّى إِذا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَ بَلَغَ أَرْبَعينَ سَنَةً قالَ رَبِّ أَوْزِعْني أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَ عَلى والِدَيَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صالِحاً تَرْضاهُ وَ أَصْلِحْ لي في ذُرِّيَّتي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَ إِنِّي مِنَ الْمُسْلِمين»
ما به انسان توصيه كرديم كه به پدر و مادرش نيكى كند، مادرش او را با ناراحتى حمل مى كند و با ناراحتى بر زمين مى گذارد؛ و دوران حمل و از شير بازگرفتنش سى ماه است؛ تا زمانى كه به كمال قدرت و رشد برسد و به چهل سالگى بالغ گردد مى گويد: «پروردگارا! مرا توفيق ده تا شكر نعمتى را كه به من و پدر و مادرم دادى بجا آورم و كار شايسته اى انجام دهم كه از آن خشنود باشى، و فرزندان مرا صالح گردان؛ من به سوى تو باز مى گردم و توبه مى كنم، و من از مسلمانانم!» (3)
📌نکته:
بیان رنج و تلاش مادر با این که پدر نیز در اغلب سختی های تربیت فرزند شریک است، خود دلیل بر اهمیت و ارزش کار مادر است. روشن است، کسی نزد حق تعالی مقام بالاتر دارد که کار ارزشمندتری انجام دهد.
✍️نکته قابل توجه در آیات مربوط به احسان پدر و مادر این که خداوند ابتدا به نیکی کردن نسبت به پدر و مادر هر دو دستور می دهد، سپس بدون ذکر زحمات پدر، مشکلات و ناراحتی های مادر را بیان می کند. گویی، مادر عامل اصلی در لزوم نیکی به والدین بوده و کار او آن قدر ارزشمند است که احسان به پدر را نیز بر فرزند واجب می سازد. اگر نبود صبر و پایداری مادر، در برابر سختی های دوران بارداری و پذیرش ناگواری های طاقت فرسای دوره شیر دهی و تربیت فرزند، شاید به این قطع و حتم به احسان والدین به صورت مطلق حکم نمی شد. تا آن جا که مسئله نیکی به پدر و مادر در قرآن کریم هم طراز با عبادت خدای متعال به حساب آمده است.
پی نوشت:
1. لقمان/ 14.
2. اسراء/ 23.
3. احقاف/ 15.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
🍀🌸سالروز میلاد فرخنده حضرت رهرا سلام الله علیها، روز مادر و روز زن، بر شما مبارک باد🌸🍀
🌺حضرت فاطمه عليهاالسلام : إلزَم رِجلَها ؛ فَإنَّ الجَنَّةَ تَحتَ أقدامِها
🍀در خدمت مادر باش؛ زيرا بهشت زير قدم هاى مادران است.
📚كنزالعمّال، ح 45443
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
📚✨📚✨📚
✅پرسش:
اهل بیت (علیهم السلام) در باره مقام مادر چه فرموده اند؟
🌺پاسخ:
جایگاه مادر از منظر روایات
🔹در این زمینه روایت زیاد است که به برخی اشاره می شود:
🌹مقدم بودن احسان به مادر
🌱«عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ: جَاءَ رَجُلٌ إِلَى النَّبِيِّ (صلی الله علیه و آله) فَقَالَ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَنْ أَبَرُّ قَالَ أُمَّكَ قَالَ ثُمَّ مَنْ قَالَ أُمَّكَ قَالَ ثُمَّ مَنْ قَالَ أُمَّكَ قَالَ ثُمَّ مَنْ قَالَ أَبَاكَ»؛ امام صادق (عليه السلام) فرمودند: مردى به حضور پيامبر (صلی الله علیه و آله) آمد و گفت به چه كسى احسان كنم؟ فرمودند: به مادرت. گفت: بعد به چه كسى؟ فرمودند: به مادرت. عرض كرد: سپس به چه كسى؟ فرمودند: به مادرت. گفت: بعد به چه كسى؟ فرمودند: به پدرت.(1)
🍀«عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ الْبَاقِرِ (علیه السلام) قَالَ: قَالَ مُوسَى بْنُ عِمْرَانَ يَا رَبِ أَوْصِنِي قَالَ أُوصِيكَ بِي فَقَالَ يَا رَبِ أَوْصِنِي قَالَ أُوصِيكَ بِي ثَلَاثاً قَالَ يَا رَبِ أَوْصِنِي قَالَ أُوصِيكَ بِأُمِّكَ قَالَ يَا رَبِ أَوْصِنِي قَالَ أُوصِيكَ بِأُمِّكَ قَالَ أَوْصِنِي قَالَ أُوصِيكَ بِأَبِيكَ قَالَ فَكَانَ يُقَالُ لِأَجْلِ ذَلِكَ إِنَّ لِلْأُمِّ ثُلُثَيِ الْبِرِّ وَ لِلْأَبِ الثُّلُثَ»؛ امام باقر (عليه السلام) فرمودند: موسى بن عمران (عليه السلام) گفت خدايا! مرا توصيه كن. خداوند تا سه دفعه فرمود: تو را به [دوست داشتن] خودم توصيه مى كنم. در دفعه چهارم و پنجم او را نسبت به مادر و دفعه ششم نسبت به پدر توصيه كرد. اينجا به دست مى آيد كه مادر دو سوم از حق احسان فرزند را داراست و پدر يک سوم را.(2)
🌹اهمیت حق مادر
🍃«عَنْهُ (صلی الله علیه و آله) ... قِيلَ وَ مَا حَقُ الْوَالِدَةِ فَقَالَ هَيْهَاتَ هَيْهَاتَ لَوْ أَنَّهُ عَدَدَ رَمْلِ عَالِجٍ وَ قَطْرِ الْمَطَرِ أَيَّامَ الدُّنْيَا قَامَ بَيْنَ يَدَيْهَا مَا عَدَلَ ذَلِكَ يَوْمَ حَمَلَتْهُ فِي بَطْنِهَا»؛ از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) سؤال کردند حق مادر چیست؟ فرمودند: هیهات! هیهات! اگر به عدد ریگ های بیابان و قطره های باران در خدمت مادر باشید، معادل یک روزی که در شکم او بوده اید نخواهد بود.(3)
🌹بهشت زیر پای مادر
☘️«عَنِ السُّلَمِيِّ قَالَ أَتَيْتُ النَّبِيَّ (صلی الله علیه و آله) أَسْتَشِيرُهُ فِي الْجِهَادِ فَقَالَ أَ لَكَ وَالِدَةٌ قُلْتُ نَعَمْ قَالَ اذْهَبْ فَأَكْرِمْهَا فَإِنَ الْجَنَّةَ تَحْتَ رِجْلَيْهَا»؛ «سلمی» می گوید آمدم نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) و اجازه جهاد گرفتم، [جهادی که واجب عینی نبوده است] حضرت به من فرمودند :آیا برای تو مادری هست؟ گفتم بله. حضرت فرمودند: برو نزد مادرت و او را احترام نما، به درستی که بهشت زیر پای مادر است.(4)
🌱«عَنِ النَّبِيِّ (صلی الله علیه و آله) أَنَّهُ قَالَ: الْجَنَّةُ تَحْتَ أَقْدَامِ الْأُمَّهَاتِ»؛ از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) روایت شده که فرمودند: بهشت زیر پای مادران است.(5)
🍃«قَالَ (صلی الله علیه و آله) تَحْتَ أَقْدَامِ الْأُمَّهَاتِ رَوْضَةٌ مِنْ رِيَاضِ الْجَنَّةِ»؛ از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) روایت شده که فرمودند: زیر پای مادران، باغی از باغ های بهشت است.(6)
پی نوشت:
1. کلینی، الكافي، ج 2، ص 159، ح 9.
2. ابن بابويه (صدوق)، الأمالي، ص 511، ح 5.
3. ابن أبي جمهور، عوالي اللئالي العزيزية في الأحاديث الدينية، ج 1، ص 269، ح 77.
4. ورام بن أبي فراس، تنبیه الخواطر و نزهة النواظر المعروف بمجموعة ورّام، ج 2، ص 284.
5. نوری، مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، چاپ اول، ج 15، ص 180.
6. همان، ص 181.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیثی
🌺سلام آقاجان
✨اسعدالله ایامکم.. الهی که هر روز قلب و دلتان از اعمال شیعیان راضی و خشنود باشه
🌹آقاجان، میلاد خانم حضرت زهرا سلام الله علیها را به شما تبریک می گویم. حتما خیلی خوشحال هستید. قطره ای از خوشحالی ای که شما دارید را من حتی فهم نمی کنم. این را می دانم اما خوشحالم که شما خوشحال هستید.
الهی که روز شادی و سرور دائمی اهل بیت علیهم السلام با ظهور و جهانی شدن دولت تان ببینیم.
🌟آقاجان، بهترین هدیه را از خداوند برایمان بگیرید. خودتان را به ما هدیه دهید. دلم شما را می خواهد. بودن با شما را. فقط برای شما بودن را. فقط برای شما کار کردن را. فقط شما را. فدایتان شوم.
🌸یک هدیه هم برای دوستانم بگیرم آقاجان. اجازه می دهید؟
🍀مولاجان، #علما و صلحا و #شیعیان و #مسلمانان را از #فتنه های آخر الزمانی و #عاقبت به شری در امان بدار تا در صف سربازان شما باشند، محافظ مان باش و ما را از #کفر و #نفاق نجات ده و ما را در حصن حصین #ولایت ، نگه دار.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#صمیمانه_با_امام
#امام_زمان عجل الله فرجه
#آقاجان
#مناجات_با_امام_زمان عجل الله فرجه
#تولیدی
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
اگر غرض خداوند از آفرینش انسان ها، سیر تکامل است پس افرادی که در کودکی می میرند و یا قبایل وحشی آفریقایی که در نقاط دور جنگل به دنیا می آیند و همان جا هم می میرند و یا کسانی که در جنگ ها و حملات مهاجمان مانند حمله مغول ها و... کشته می شوند؛ چه بهره ای برده و سیر تکاملی آن ها چه می شود؟
قسمت دوم(آخر):
🌺 پاسخ:
ب_ 📌در خصوص مرگ كودكان نوزاد بايد گفت:
🔹اولا حكمت های گوناگونی بر اين عمر كوتاه مترتب است كه بسياری از آن بر ما پوشيده است. اما آزمون والدين چنين كودكانی و تاثيری كه چنين حادثه ای بر جامعه گذاشته، عكس العملی كه ممكن است در پی داشته باشد، همه می تواند از حكمت های الهی در اين تقدير خاص باشد؛ پس اصل اين خلقت غير حكيمانه نيست.
🔹ثانيا ساختار عالم بر اساس سنت های خاصی تنظيم شده كه رابطه علّی و معلولی يكی از آن هاست و معنا ندارد كه زمينه معلوليت ذهنی يك كودك از قبل فراهم شود و علت تامه آن محقق گردد و معلول برخلاف آن حاصل گردد، يا علل مردن يك نوزاد يا كودك نوجوان حاصل شود. اما خداوند مانع تحقق و تاثيرگذاری اين علت گردد، همانند آن كه فردی ظالم بخواهد كودكی را به قتل برساند. اما خداوند مانع اين كار شود تا اين كودك امكان تكامل را بيابد.
🔹ثالثا بر اساس پاره ای از روايات زمينه كسب كمال برای اين افراد بعد از مرگ فراهم می گردد؛ يعنی به دليل انكه اين افراد به نوعی مستثنا از ضابطه عادی هدف و غايت حيات بشری به حساب می آيند و در عين حال بر اساس ضابطه و ساختار عالم چاره ای جز خلقت و مرگ آن ها نبود، اين امر در سرای ديگر به گونه ای جبران می شود.
🌸مثلا در برخي روايات در باره اطفال شيعيان آمده است كه در عالم برزخ فاطمه زهرا (سلام الله علیها) آنان را تربيت می كند.(2) البته در پاره ای از روايات نيز ذكر شده كه اين افراد به شكل خاصی در قيامت مورد آزمون قرار می گيرند تا وضع تسليم يا متمرد بودن آن ها در برابر تكاليف الهی معين باشد. بر اين اساس بعيد نيست متناسب با وضع آخرت و ميزان ادراكات آن ها در آن جهان آزمون هايی از ايشان گرفته شود.
🌱در حديثي زراره از امام باقر (علیه السلام) نقل می كند: «وقتي قيامت میشود، خداوند با پنج دسته بحث می كند: طفل كسی كه در دوران فترت بميرد؛ كسی كه در زمان پيامبر ابله باشد (سبك عقل)؛ ديوانهای كه عقل نداشته باشد و بالأخره كر و لال. همه آن ها بر خدا اعتراض و يا عرض میكنند: تقصيری نداشتيم. اگر حجت داشتيم، اطاعت میكرديم.
🍀خداوند فرشته ای را میفرستد و آتشی آماده میكند. سپس به آن پنج گروه میگويد: خداوند به شما امر فرموده است داخل آتش شويد. هر كدام از آن ها پذيرفتند و داخل آتش شدند. خداوند آتش را بر آنها سرد و خنك میكند و از سوختن نجات شان میدهد....».(3)
✍️در جمع بندی می توان گفت به كمال رسيدن افراد در اندازه اي معين به خودي خود كمال نيست، بلكه كمال حقيقی آن است كه فرد در ظرف تقديرات الهی و فرصت هايی كه در اختيارش قرار می گيرد به كمالی كه از او توقع می رفت برسد.
پي نوشت ها:
1. ملك: 67/ 2.
2. محمد بن يعقوب كليني، كافي، ج 5، ص 289 و ج 6، ص 229 .
3. رعد: 13/ 17.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
🌺 سلام آقاجان
صبح تان بخیر
🌼الهی که در عافیت و سلامت و رضایت از تک تک شیعیان و محبینتان باشید.
آقاجان، یاری مان کنید جز برای اسلام، قدم بر نداریم. توفیق داشته باشیم و به اهدافی که گمانمان این است که شما را راضی و خرسند می کند، برسیم.
☘️آقاجان، ای دستگیر همه کس، دست هایمان را بگیر.
🌸فدایتان شوم. دوستتان داریم. ما را به این محبتی که خودتان در قلب هایمان قرار دادید، آباد کنید که اگر شما آبادمان نکنیم، خزان و مردگی نصیب مان می شود.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#صمیمانه_با_امام
#امام_زمان عجل الله فرجه
#آقاجان
#مناجات_با_امام_زمان عجل الله فرجه
#تولیدی
🇮🇷🌸🇮🇷🌸🇮🇷
💎دههی فجر منهای اسلام، ارزشی ندارد!
🌺دههی فجر، جزو رشحات اسلام است. خیال نکنید که دههی فجر منهای اسلام، چیزی است. دههی فجر منهای اسلام، یک پول هم ارزش ندارد.
✨ دههی فجر، آن آیینهیی است که خورشید اسلام در آن درخشید و به ما منعکس شد. اگر این آیینه نبود، باز هم مثل همان دورههای تاریک و قرون خالیه، بایستی ما مینشستیم و اسمی از اسلام میآوردیم. با حلوا حلوا گفتن هم که دهان شیرین نمیشود!
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در تاریخ ۱۳۶۹/۱۰/۱۱
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
#دهه_فجر
#انقلاب
✨🌺✨🌺✨
✅پرسش:
چگونه می شود به امام زمان(ارواحناله الفداء ) نزديک شد؟
🌺پاسخ:
خشنودي امام زمان عج در گرو خشنودي خداوند است؛ و خشنودي خداوند در تبعيت از اوامر الهي و انجام واجبات و ترک محرمات است.
✨در روايتي از حضرت امام محمد باقر عليه السلام همين معنا را مييابيم: «خدا سه چيز را در سه چيز ديگر پوشانده: خشنودي اش را در طاعتش قرار داده، پس هيچ طاعتي را كم مشمار، شايد رضايت خدا در آن طاعت باشد. دوم: خشمش را در معصيت پوشانده، پس معصيتي را ناچيز مشمار، شايد خشم او در آن معصيت باشد. سوم: اوليائش را در مردمان پنهان كرده، پس كسي را تحقير مكن! شايد همو ولي خدا باشد.»(1)
🍃در روايتي امام باقر عليه السلام وظايف شيعيان را در زمان غيبت بيان کرده اند که عمل به اين وظايف قطعا زمينه ساز خشنودي حضرت ولي عصر را فراهم ميکند. حضرت ميفرمايند: اصبروا علي اداء الفرائض و صابروا عدوكم و رابطوا امامكم المنتظر». بر انجام واجبات صبر كنيد و در برابر دشمنان مقاومت نماييد و پيوندتان را با امام منتظران مستحكم نماييد.(2)
☘️امام صادق ـ عليه السلام ـ در روايتي پر محتوا مي فرمايد: «هر كس دوست دارد از دوستان و ياوران حضرت قائم ـ عليه السلام ـ باشد بايد كه منتظر باشد و در اين حال به پرهيزكاري و اخلاق نيكو رفتار نمايد.
🌸براي نزديک شدن به حضرت رعايت اين نکات توصيه مي شود:
📌پيدا کردن شناخت کامل از امام زمان عج.
قدم اول در ايجاد ارتباط با امام زمان عج شناخت صحيح ايشان است.
📌پيدا کردن محبت عميق نسبت به ايشان.
پس از شناخت کمالات حضرت نسبت به ايشان احساس محبت پيدا ميکنيم.
📌ترک گناه.
محبت يک رابطه دوسويه است. بنابراين با ترک گناه بايد محبت امام زمان را به خودمان جلب کنيم.
☘️همانندي و همراهي با امام در اعمال نيک. تا آنجا که ميتوانيم بايد خودمان را به ايشان شبيه کنيم. سعي کنيم نمازمان را اول وقت بخوانيم تا با نماز حضرت مورد قبول قرار گيرد. ان شا الله.
📚مطالعه کتاب مکيال المکارم و کتاب نجم الثاقب نيز توصيه مي شود. در اين دو کتاب وظايف شيعه در زمان غيبت و راه هاي ياد کردن ايشان ذکر شده است.
پی نوشت:
1. بحارالانوار، ج 75، ص 187، حديث2.
2. نعماني . محمد ابن ابراهيم . کتاب الغيبه . ص 300
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
#امام_زمان
✨🌺✨🌺✨
✅پرسش:
چه نوع انتظارى ارجح است؟
قسمت اول:
🌺پاسخ:
درك دقیق معنای انتظار مبتنی بر فهم جامع اندیشه مهدویت است واندیشه مهدویت را باید با توجه به مجموعه معارف اسلامی و در راستای هدف كلی دین اسلام دید. بنا بر آموزه های دینی، مهدی ( علیه السلام ) روزی ظهور كرده و وعده های الهی را به اجرا درمی آورد، او برپا كننده حكومت صالحان می باشد و مومنان به میزان ایمان وعمل صالحشان در حكومت مهدی ( ارواحناله الفداء ) قرب و منزلت دارند.
🌸این اندیشه پایانی زیبا و نورانی برای جریان زندگی انسان تصویر میكند و عامل شعله ور شدن امید در دل های مومنین است. امید به ظهور مهدی ( عجل الله تعالی فرجه ) همان امید به خداست. امید موتور حركت انسان در زندگی است و امید به مهدی ( عجل الله تعالی فرجه ) عامل حركت استوارتر انسان در مسیر خوبی ها یعنی همان هدف اصلی دین می باشد.
🍀مقصود از انتظار فرج، امید و دلبستگی به مهدی ( عجل الله تعالی فرجه ) است. بنابراین انتظار فرج ارجح که مقصود دین است به تعبیر شهید مطهری، انتظاری سازنده و نگه دارنده، تعهدآور، نیروآفرین و تحرك بخش است. به گونه ای كه خود نوعی عبادت و حق پرستی است.
✍️برخی به خطا به گونه ای اندیشه مهدویت را تصویر می كنند كه انتظار براساس آن به معنای كمك به رشد ظلم و فساد و پرشدن دنیا از گناه می باشد در حالی كه بی شك چنین اموری با هدف دین بیگانه است، بنابراین انتظار و عشق به مهدی؛ یعنی، عشق به همه خوبی ها و امید اقامه همه خوبی ها در دنیا این عشق و امید عاملی است كه انسان را وا می دارد تا هر چه بیشتر و محكم تر در راه خوبی ها قدم بردارد، پس انتظارفرج مسئولیت آفرین است.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
#امام_زمان
🌺امام مهدی عجل الله تعالی فرجه: وَفی إِبْنَةِ رَسُولِ اللّهِ(صلی الله علیه وآله وسلم) لی أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ
🍀دختر رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) فاطمۀزهرا(علیها السلام) برای من، اسوه و الگویی نیکو است.
📚الغیبة طوسى، ص286، ح245 ; احتجاج، ج2، ص279 ; بحارالأنوار، ج53، ص180، ح9 .
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
🌸چه زود زمان می گذرد یا صاحب الزمان
🌺سلام و رحمت های خاصه الهی بر شما امام عزیزم
فدایتان شوم آقاجان، دلمان را به رضایتتان قرص و محکم کنید که در این روزگار، سست نشود و نلرزد و فرو نریزد.
✨وجودتان را شکر آقاجان. حضورتان را. بار عامی که به همه مان داده اید تا با شما سخن گوییم. آن هم صمیمانه نه از پرده آرایه های ادبی و لفاظی هایی که قلب آن ها را نرسوده است.
🍀چه کنم آقاجان. من همین را بلدم. که ساده حرف بزنم. هیچ آرایه و ادبیاتی بلد نیستم. هیچ چیز نمی دانم جز اینکه راحت بگویم آقاجان، فدایتان شوم؛ ما را با همینی که هستیم، می پذیرید؟ در دستگاه شما، همچو منی، اجازه راه یافتن دارد؟
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#صمیمانه_با_امام
#امام_زمان عجل الله فرجه
#آقاجان
#مناجات_با_امام_زمان عجل الله فرجه
#تولیدی
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
آیا حضرت جبرئیل بر حضرت زهرا (سلام الله علیها) هم ظاهر می شدند؟
قسمت اول:
🌺پاسخ:
بله، یکی از نام های حضرت زهرا (سلام الله علیها) محدّثه است. ایشان نه اسم دارند؛ که یکی از آنها محدثه است. طبق احادیث معتبر وصحیحی که از ائمه علیهم السلام رسیده است.(1)
✍️علت محدثه بودن ایشان نزول فرشتگان بر آن حضرت و صحبت با ایشان بود.
🍀چنانچه در زیارت ایشان که شیخ صدوق نقل کرده اند، آمده است: «السَّلَامُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الْمُحَدَّثَةُ الْعَلِيمَة»(2)
🌼اماچرا به آنحضرت محدثه گفته می شود؟
«إِسْحَاقُ بْنُ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى بْنِ زَيْدِ بْنِ عَلِيٍّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع يَقُولُ إِنَّمَا سُمِّيَتْ فَاطِمَةُ ع مُحَدَّثَةً لِأَنَّ الْمَلَائِكَةَ كَانَتْ تَهْبِطُ مِنَ السَّمَاءِ فَتُنَادِيهَا كَمَا تُنَادِي مَرْيَمَ بِنْتَ عِمْرَانَ فَتَقُولُ يَا فَاطِمَةُ اللَّهُ اصْطَفاكِ وَ طَهَّرَكِ وَ اصْطَفاكِ عَلى نِساءِ الْعالَمِينَ يَا فَاطِمَةُ اقْنُتِي لِرَبِّكِ وَ اسْجُدِي وَ ارْكَعِي مَعَ الرَّاكِعِينَ فَتُحَدِّثُهُمْ وَ يُحَدِّثُونَهَا فَقَالَتْ لَهُمْ ذَاتَ لَيْلَةٍ أَ لَيْسَتِ الْمُفَضَّلَةُ عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِينَ مَرْيَمَ بِنْتَ عِمْرَانَ فَقَالُوا إِنَّ مَرْيَمَ كَانَتْ سَيِّدَةَ نِسَاءِ عَالَمِهَا وَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَكِ سَيِّدَةَ نِسَاءِ عَالَمِكِ وَ عَالَمِهَا وَ سَيِّدَةَ نِسَاءِ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِين»(3)
✍️طبق این حدیث شریف به آنحضرت محدثه گفته می شود، چون فرشتگان بر او نازل می شدند. همانطور که بر حضرت مریم نازل می شدند. و همان عباراتی که در سوره آل عمران است و خطاب به حضرت مریم بکار می بردند. نسبت به ایشان نیز که دال بر عصمت ایشان می باشد بکار می بردند. و در گفتگوها به ایشان عرضه می داشتند: شما بهترین بانوی دو عالم هستید، در حالی که مریم (سلام الله علیها) بهترین بانوی زمان خود بود.
🔹 استفاده از عبارات «تهبط» (نازل می شدند) «فتحدّثم و یحدّثونها» ( با همدیگر صحبت می کردند) که همه فعل مضارع هستند و دلالت بر استمرار می کنند. نشان دهنده این است که این نزول مستمر و طولانی بوده؛ نه اینکه یک بار اتفاق افتاده باشد.
ادامه دارد...
پی نوشت:
1. صدوق علل الشرایع، ج1، ص178،
2. ابن بابويه، محمد بن على، من لا يحضره الفقيه، ، ج2 ؛ ص573
3. ابن بابويه، محمد بن على، علل الشرائع، ج1، ص182
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره
#حضرت_زهرا سلام الله علیها