🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
آيا شانس يک واقعيت است،يا يک امر خرافي است؟مثلا فردي که در هيچ قرعه کشي اي برنده نميشود آيا ميتوان گفت که از شانس بد اوست؟
🌺 پاسخ:
اصل واژه "شانس"، فرانسوي و به معناي فرصت است.
اما در ميان مردم شانس عموماً از رويدادي تعبير مي شود که علت آن معلوم نبوده، لذا وقوع آن رويداد به شانس نسبت داده مي شود. پس اگر مقصود از شانس تحقق پديده اي بدون علت است، بي شک در فلسفه اسلامي و بر اساس دلايل قطعي مردود است. [1]
🔹 اگر چه ما اين علل را نمي شناسيم، ولي اگر پرده از روي علل برداشته شود خواهيم ديد که هيچ چيز اتفاقي وجود ندارد.
🔸خوش شانسي و بدشانسي بيشتر از آنچه معلول علت هاي ناشناخته باشد، دستاورد تفکر و انديشه هر شخص درباره خويشتن است و کسي که به هر دليل خود را بدشانس مي داند، طبيعتا عملي متناسب با آن بروز مي دهد.
🔻البته، گاهي در ميان مردم، شانس به مقدرات الاهي اطلاق مي گردد؛ مثلاً به کسي که وضع مالي خوبي دارد و معمولاً در کارهاي اقتصادي سود مي کند مي گويند خوش شانس است.
✍️براي تحليل اين مطلب بايد با نگاهي گسترده تر به عوامل پديده ها نگريست و علاوه بر فعاليت هاي ظاهري شخص به شرايط روحي و معنوي فرد و حتي تأثير نسل هاي گذشته و تأثير دعا و نفرين ديگران در زندگي فرد و ديگر عوامل آشکار و پنهان در همواري يا ناهمواري زندگي توجه نمود، اگر منظور از شانس اين معنا باشد، ريشه در روايات و آيات دارد و از نظر دين اين مسئله قابل قبول است. [2]
☘️خداوند مي فرمايد: "خداوند بعضى از شما را بر بعضى ديگر از نظر روزى برترى داد ...". [3]
🍃امام علي (ع) مي فرمايد: "خداوند روزي ها را مقدر فرمود و آنها را زياد و کم به صورت عادلانه تقسيم نمود، تا از اين طريق سپاس گذاري و شکيبايي توانگر و تهي دست را به آزمايش گذارد". [4]
✍️حال اگر شانس را به معناي منفي آن؛ يعني بدون علت بودن حادثه ها گرفتيم مي توان گفت: بعضي از علل روي آوردن مردم به استفاده از اين گونه واژه ها از اين قرار است:
1.📌 وجود بي عدالتي هاي اجتماعي و ظلم و عدم تناسب بين استحقاق و مناصب و مواهب. مردم وقتي اين موارد را مي بينند که داراي علل غير واقعي است، همه را مربوط به شانس مي دانند.
2. و📌جود روحيه راحت طلبي در ميان جامعه و توجيه بهره مندي افراد خاص به شانس و اقبال، عده اي که کمتر به فکر تلاش و سعي در رسيدن به اهدافشان هستند و خواستار زود نتيجه دادن اعمالشان هستند، وقتي که مي بينند به زودي به بهره اي نمي رسند، بهره مندي ديگران را از مواهب و مناصب با انتساب به شانس و اقبال توجيه مي کنند.
3.📌 تبليغات حکومت هاي جبار نيز در رواج اين تفکر در ميان مردم نقش دارد، آنان با اين گونه توجيهات مي خواهند به حکومت رسيدن خود و استمرار آن را به سرنوشت و شانس خود گره بزنند تا جلوي اعتراضات و شورش هاي مردمي را بگيرند. [5]
🌺اما در منطق قرآن تلاش و کوشش انسان براي رسيدن به آمال و نعمت هاي الاهي و مادي داراي جايگاه ويژه اي است.
🍀خداوند مي فرمايد: "براستي خداوند سرنوشت قوم و ملتي را تغيير نمي دهد، تا آن که آنان آنچه در ضميرشان هست تغيير دهند". [6]
🌸اما تفاوت فاحش انسان ها در بهره مندي از اين مواهب بستگي به توفيق خداوند، استعدادهاي متفاوت، زمينه هاي روحي و اجتماعي متفاوت در افراد و ديگر عوامل مؤثر دارد.
✍️البته، چنين نيست که هر کس که بهره اي از بهره هاي دنيوي داشته باشد، به خاطر استحقاق او و يا سعي و تلاش و يا به خاطر توفيق خداوند باشد، بلکه ممکن است چه بسا با ظلم و بي عدالتي به دست آمده باشد که از نظر دين ناپسند و مردود است.
پی نوشت:
[1] مطهري، مرتضي، بيست گفتار، ص 80 – 83.
[2] براي آگاهي بيشتر، نک: نقش انسان در بدست آوردن روزي، سؤال 109 (سايت: 967).
[3] نحل، 71: "و الله فضل بعضکم علي بعضٍ في الرزق".
[4] نهج البلاغه، خ 91.
[5] مطهري، مرتضي، حماسه حسيني، ج 1، ص 362.
[6] رعد، 11؛ نک: ترجمه الميزان، ج 11، ص 427 – 426.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴 ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
🔻من به آمار زمين مشکوکم
اگر اين سطح، پر از آدمهاست،
پس چرا يوسف زهرا تنهاست؟
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
📚📏📚📏📚
✅پرسش:
اگر روزه دار در ماه مبارك رمضان در بين روز از نيت روزه برگردد اما بلافاصله پشيمان شود و تا قبل از ظهر دوباره نيت كند آيا روزه اش صحيح است؟
🌺پاسخ:
الف:📌در روزه واجب معين مانند ماه رمضان (1)
🌼امام، فاضل، خوئي، تبريزي، وحيد، خامنهاي، مكارم، شبيري، نوري، صافي: روزه اش باطل است و بايد تا مغرب از انجام مبطلات خودداري كند و بعدا قضاي روزه را بگيرد.
🌼بهجت، سيستاني: بنا بر احتياط واجب روزه باطل است و بايد روزه ان روز را تمام كند و بعدا قضاي آن را هم بجا اورد.
ب📌: روزه واجب غير معين(2)
🌸خامنه اي، خوئي، بهجت، تبريزي، سيستاني، وحيد، مكارم، صافي، نوري: اگر نيت روزه را قطع كندچنانچه قبل از ظهر دوباره نيت روزه كند روزه اش صحيح است درغير اين صورت باطل مي شود.
🌸در روزه قضاي رمضان اگر تا قبل غروب نيت روزه كند روزه اش صحيح است ولي در روزه هاي واجب غير معين ديگر نميتواند به ان روزه اكتفا نمايد.شبيري
ج📌: روزه مستحب (3)
🍀امام، خامنه اي، خوئي، تبريزي، فاضل، وحيد، صافي، شبيري، نوري: اگر تا اذان مغرب دوباره نيت كند روزه اش صحيح است:
🍀بهجت ومكارم: اگر تا غروب دوباره نيت روزه نمايد روزه اش صحيح است.
🍀سيستاني: اگر تا غروب دوباره نيت روزه نمايد روزه اش صحيح است و در فاصله بين غروب ومغرب به احتياط واجب روزه اش صحيح نيست.
پاورقي:
1- خامنه اي: اجوبه الاستفتائات، س 758؛ توضيح المسائل 16 مرجع، م 1570.
2- خامنه اي: رساله آموزشي، ج 1، ص 242؛ توضيح المسائل 16 مرجع، م 1571
3- خامنه اي: رساله آموزشي، ج 1، ص 240؛ توضيح المسائل 16 مرجع، م 1571
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
#روزه
مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
💞✍️💞✍️💞 ✅پرسش: شوهرم سخن چين است و اهل غيبت . دو بهم زنی می کند . شوهرم هر چي حرف و يا هر چيزي تو
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
شوهرم سخن چين است و اهل غيبت . دو بهم زنی می کند . شوهرم هر چي حرف و يا هر چيزي تو زندگي مان هست را ميبرد پيش خانواده اش و ديگران تعريف ميکند. با اين خبر رساني هایش باعث شده که خانواده اش و همه را با بنده بد کند . از خانواده خودم هم ميرود پيش خانواده خودش سخن چيني و غيبت ميکند و آبروي خانواده ام را برده. اصلا آرامش ندارم و مدام در استرس به سر می برم و دچار بیماری هایی شده ایم. لطفا راهنمایی بفرمایید
قسمت دوم(آخر):
🌺پاسخ:
اما راهکارهاي برخورد و اصلاح همسر
- 📌شايسته است ابتدا علّت چنين رفتاري در وي علّت يابي گردد؛ زيرا تربيت نادرست خانوادگي، شكست و ناكامي و ... هريك مي تواند به عنوان دليل چنين رفتاري در افراد باشد كه مي توان با ياري جستن از روان شناس و يا مشاوره خانواده پس از علّت يابي، زمينة تغيير چنين رفتاري را در همسر به وجود آورد.
- 📌خاطرات خوش گذشته را ياد آوري كنيد، اين امر مي تواند اين نكته را به شما ياد آور شود كه همانطور كه در گذشته لحظات خوشي را با همسرتان داشته ايد، مي توانيد الان نيز آن خوشي ها را تكرار كنيد.
- 📌نقاط ضعف خود را ياد داشت كنيد وسعي كنيد آنان را بر طرف كنيد.
- 📌يكي از عوامل بسيار مهم براي استحكام خانواده و رضايت زن و شوهر از زندگي زناشويي، داشتن نگرش مثبت نسبت به همسر و مثبتانديشي دربارة اوست.
👈مثبتانديشي به مفهوم پذيرفتن توانمنديها، صداقت، قابليت اعتماد و صميميت يك شخص ديگر است.
🍃مثبت انديشي نسبت به همسر به معناي خوب ديدن همسر، علاقه داشتن به او، و داشتن احساس مثبت نسبت به اوست. تا زماني كه زن و شوهر چنين احساسي نسبت به هم پيدا نكنند همواره در معرض اختلاف و تعارض با يكديگر قرار دارند.
-📌 پيش از ورود شوهر، خود را بياراييد، لباسهاي زيبا و اغوا كننده بپوشيد، عطر يا ادكلن خوش بو استعمال كنيد، و به او نشان دهيد كه همة اين كارها را براي او انجام دادهايد. سعي كنيد در روابط جنسي كه با شوهر خود داريد جذاب و متنوع ظاهر شويد. با مهرباني از او بخواهيدتوقعات خود را در زمينه مسائل جنسي براي شما بگويد و شما هم سعي كنيد به توقعات او جامه عمل بپوشانيد.
- 📌از فرزندانتان بخواهيد با او با محبت رفتار کنند ولي اگر بي محبتي پدر را احساس کردند شما به عنوان مادر جبران کنيد.
✍️همانطور كه در بالا اشاره شد، گاهي مواقع تلاش زن و شوهر براي حل مشكل خود راه به جايي نمي برد، از اين رو لازم است از همفكري ديگران كمك بگيرند.
براي حل مشكل خود از اقوام و نزديكان خود كه راز نگهدار و مورد اعتماد شوهرتان هستند، بخواهيد در حل مشكلتان شما ياري دهند. در ضمن استفاده از تجربه مشاوران خانواده به صورت حضوري مي تواند به شما كمك شاياني داشته باشد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#همسرداری
✨🌺🍀✨🌺🍀✨
✅پرسش:
فضايل و برکات ماه مبارک رمضان را بگوييد؟
قسمت دوم (آخر):
🌺پاسخ:
4. 🌹وجود شب قدر در اين ماه
شب قدر از شب هايي که برتر از هزار ماه است و فرشتگان در اين شب به اذن خدا فرود مي آيند و جميع مقدرات بندگان را در طول سال تعيين مي کنند(1)
🍃 و وجود اين شب در اين ماه مبارک نعمت و موهبتي الهي بر امت پيامبر گرامي اسلام(ص) است و مقدرات يک سال انسان ها (حيات، مرگ، رزق و...) براساس لياقت ها و زمينه هايي که خود آنها به وجود آورده اند تعيين مي شود .
🌸انسان در چنين شبي با تفکر و تدبر مي تواند به خود آيد و اعمال يک سال خود را ارزيابي کند و با فراهم آوردن زمينه مناسب بهترين سرنوشت را براي خود رقم زند.(2 )
🍀حضرت امام صادق(علیه السلام) مي فرمايد: «تقدير مقدرات در شب نوزدهم و تحکيم آن در شب بيست و يکم و امضاء آن در شب بيست و سوم است.»(3)
5.🌹 بهار قرآن
نظر به اين که قرآن کريم در ماه مبارک رمضان نازل شده و تلاوت آيات آن در اين ماه فضيلت بسياري دارد، در روايات اسلامي، از ماه رمضان به عنوان بهار قرآن ياد شده است؛ چنان که حضرت امام باقر(علیه السلام) مي فرمايد: «هر چيزي بهاري دارد و بهار قرآن ماه رمضان است.»(4)
🌹يک نکته!
بديهي است فضائل و ثواب هايي که براي ماه مبارک رمضان و روزه داري ذکر شده و به برخي از آن ها اشاره شد، از آنِ کساني است که حقيقت آن را درک کنند و به محتواي آن عمل و در گفتار و کردار به کار گيرند و به آن ها جامه عمل بپوشانند.
🍃چنان در روايات اسلامي براي روزه داري آدابي ذکر شده و کساني که صرفاً تلاوت قرآن مي کنند، ولي به آيات و احکام آن عمل نمي کنند و يا آن که از روزه داري تنها رنج گرسنگي و تشنگي را مي کشند و بوسيله گناه، تأثير روزه را از بين مي برند و ماه مبارک رمضان و فضاي معنوي آن تأثيري بر اشخاصي بر جاي نمي گذارد، مورد نکوهش قرار گرفته اند.
🌸چنان که پيامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) به زني که با زبان روزه کنيز خود را دشنام مي داد فرمود: چگونه روزه داري و حال آن که کنيزت را دشنام مي دهي؟! روزه فقط خودداري از خوردن و آشاميدن نيست، بلکه خداوند آن را علاوه بر اين دو، مانع کارها و سخنان زشت که روزه را بي اثر مي کنند قرار داده است، چه اندکند روزه داران و چه بسيارند کساني که گرسنگي مي کشند.»(5)
پی نوشت:
1. سوره قدر، آیه 1 ـ 5.
2 . تفسیر المیزان ، ج 18، ص 132; ج 19، ص 90،
3 . وسائل الشیعه، همان، ج 10، ص 354.
4 . وسائل الشیعه، همان، ج 6، ص 203.
5. الکافی، همان، ج 4، ص 87.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#ماه_رمضان
#اخلاقی
🔳پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله):
☘️مثل خديجه پيدا نخواهد شد. خديجه در آن هنگام كه مردم مرا تكذيب كردند، مرا تصديق نمود، و مرا با ثروت خود براى پيشرفت دين خدا يارى نمود.
✨خدا به من دستور داد خديجه را به قصر زمرّدى كه در بهشت دارد و هيچ رنج و زحمتى در آن نيست بشارت دهم.
📚بحار الأنوار، ج۴۳ ، ص۱۳۱
▪️رحلت بانوی صبر و استقامت، ایثار و گذشت، حضرت خدیجه کبری(سلام الله علیها) تسلیت باد▪️
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
⚫️ @pasokhgoo1 👈
📚📏📚📏📚
💢 تردید در نیت در روزه (قصد قطع نیت)
✅پرسش:
اگر روزه دار در طول روز مردد شود كه روزه خود را باطل كند و بعدا پشيمان شود حكم روزه اش چيست؟
🌺پاسخ:
الف:📌 در روزه واجب معين مانند ماه رمضان(1)
🍀خوئي، تبريزي، وحيد، نوري، صافي، گلپايگاني: روزه اش باطل ميشود اما بايد تا مغرب از انجام مبطلات خودداري كند و بعدا قضاي روزه را بگيرد.
🍀سيستاني: اگر دو مرتبه نيت روزه نكند روزهاش باطل است واگر پشيمان شود وقبل از انجام مفطرات دوباره نيت روزه كند بنابر احتياط واجب روزه آن روز را تمام كند و بعدا قضا نمايد.
🍀مظاهري، شبيري:روزه اش باطل نمي شود.
بهجت، خامنه اي: بنابر احتياط واجب بايد روزه را تمام كند و بعد هم قضا نمايد.
ب:📌 روزه واجب غير معين(غير استيجاري) (2)
🌸امام، خامنه اي، خوئي، تبريزي، فاضل، وحيد، صافي، نوري، بهجت، مكارم، سيستاني: اگر در در بين رور از نيت روزه برگردد، چنانچه قبل از ظهر دوباره نيت روزه كند روزه اش صحيح است
🌸شبيري: نميتواند به آن روزه اكتفا كند.
ج:📌 روزه مستحب(3)
🌼خوئي، تبريزي، وحيد، شبيري، نوري، صافي، خامنهاي: اگر تا قبل مغرب دوباره نيت روزه كند روزه او صحيح است.
🌼سبحاني، سيستاني، مكارم، بهجت: اگر تا قبل غروب دوباره نيت روزه كند روزه او صحيح است.
🌼سيستاني: اگر تاقبل مغرب نيت روزه كند روزه اش صحيح است ولي اگر ميداند خورشيد غروب كرده، در فاصله بين غروب افتاب تا مغرب، روزه اش به احتياط واجب صحيح نيست.
پاورقي:
1- خامنه اي: اجوبه الاستفاتائات، س 757؛ توضيح المسائل 16 مرجع، م 1570.
2- خامنه اي: رساله آموزشي، ج 1، ص 242؛ توضيح المسائل 16 مرجع، م 1571.
3- خامنه اي: رساله آموزشي، ج 1، ص 240؛ توضيح المسائل 16 مرجع، م 1571.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
#روزه
🇮🇷✨🇮🇷✨🇮🇷
💎 راه نجات از آتش و رسیدن به جنّت
☘️ماه رمضان را «مبارک» نامیدهاند؛ علّت مبارک بودن این ماه، این است که راه نجات از آتش و فوز به جنّت است، که در دعاى روز ماه رمضان [میخوانیم]: وَ هذا شَهرُ العِتقِ مِنَ النّارِ وَ الفَوزِ بِالجَنَّة.
🌺آتش و دوزخ الهى و همچنین بهشت و نعیم الهى در همین دنیا موجود است. آنچه در نشئهى آخرت تحقّق پیدا میکند، باطن همان چیزى است که در اینجا است: «وَ اِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحیطَةٌ بِالکفِرین»؛ جهنّم در همینجا، در همین نشئه، در همین زندگى، کافران و ظالمان و معاندان و مخالفان را احاطه کرده است؛ بهشت هم همینجور.
🌸اینکه ما از جهنّم به بهشت برویم، دست خود ما است؛ در همینجا تحقّق پیدا میکند و صورت عینى و باطنى و واقعى آن در آن نشئه دیده میشود.
🍃ما میتوانیم این سفر را، این سِیر از دوزخ بدکردارى، دوزخ بددلى، دوزخ بداندیشى، از این دوزخ که مال این دنیا است را به بهشت نیککردارى، به بهشت نیکاندیشى و نیکرفتارى و نیکخویى انجام بدهیم؛ اسم این حرکت «انابه» است، «توبه» است. لذا در دعا وارد شده است: وَ هذا شَهرُ اِلانابَةِ وَ هذا شَهرُ التَّوبَة»؛ با انابه، با توبه، عِتق از نار و فوز به جنّت حاصل خواهد شد.
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در دیدار مسئولان نظام در تاریخ ۱۳۹۳/۰۴/۱۶
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
#ماه_رمضان
📚📏📚📏📚
💢ضرر نبودن ضعف و سردرد
✅پرسش:
آيا ضعف، بي حالي،سردرد و...که بخاطر روزه حاصل مي شود ضرر محسوب مي شود؟
🌺پاسخ:
همه مراجع: ضعف و مواردي مانند آن ضرر محسوب نمي شود لذا انسان نمي تواند بخاطر ضعف روزه را بخورد هرچند زياد باشد اما اگرضعف او به قدري است که معمولا نمي شود آن را تحمل کرد دراين صورت خوردن روزه اشکال ندارد.
منبع:
منهاج الصالحين، کتاب الصوم،م1030- - بهجت وسيله النجاه مسأله 1140- زنجاني ،رساله، مسأله1592 - صافي،هدايه العباد. ج 1.کتاب الصوم. م1352- العروه الوثقي. کتاب الصوم. فصل في شرايط وجوب الصوم. السادس
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
#روزه
✨🌺🍀✨🌺🍀✨
✅پرسش:
برخی از اطرافیان بی هیچ دلیل پزشکی روزه نمی گیرند. چه به ایشان بگویم؟ چطور راهنمایی شان کنم که روزه بگیرند؟
🌺پاسخ:
با بررسي آيات روشن قرآن در مي يابيم که روزه، براي رستگاري انسان و رهايي او از قيد تن و توجه او به افق هاي تعالي واجب گرديده است.
💥انسان خو گرفته با روزمرگي، در يک اردوي معنوي يک ماهه، رهايي از بند تن و زنگارزدايي از دل را با هم تجربه مي کند، غلبه بر خواهش هاي دل را تمرين مي کند و لذت آسماني شدن را مي چشد.
☘️در آيه 183 سوره بقره، اميد به پرهيزکار شدن انسان در قفس تن را، راز وجوب روزه مي داند و مي فرمايد:اي ايمان آورندگان! روزه بر شما واجب گرديد، آنسان که بر پيش از شما هم واجب شده بود. باشد که پرهيزکاري کنيد».
🌸نکته روان و زيبايي که در اين آيه به چشم مي خورد، لطافت بيان آن است. به دليل دشواري روزه، خداوند از طرفي با خطاب «يا ايها الذين امنوا» و از ديگر سو با توجه دادن به اين که روزه اختصاص به شما ندارد بلکه بر پيشينيان نيز لازم بوده است، مسلمانان را آماده انجام آن ساخته است.
🍀امام صادق(عليه السّلام) در بياني زيبا چنين مي فرمايد: لذت خطاب «يا ايها الذين امنوا» سختي و مشقت عبادت را از بين مي برد. وقتي انسان با چنين خطابي از سوي معبود بي همتا روبرو مي گردد، سرشار از نيرو خود را آماده اجراي حکم آن يگانه بي نياز مي کند.
🌼معنويت، نياز اساسي انسان است. همان گونه که غذا، براي ادامه زندگي مادي ضروري است، معنويت نيز براي طراوت روح بزرگ انسان يک نياز اساسي است.
🍃از نگاه قرآن، انسان، مستعد تعالي است؛ از اين رو برنامه هاي ويژه اي هم براي او قرار داده شده است. در قرآن به انسان چنين گفته مي شود: «يا ايها الانسان انک کادح الي ربک کدحا فملاقيه؛ اي انسان حقا که تو به سوي پروردگار خود به سختي در تلاشي و او را ملاقات خواهي کرد» (انشقاق.4)
🌸 در مسير تعالي انسان، برنامه هايي از سوي آفريدگار آگاه از همه احوال انسان پيشنهاد شده که انجام برخي از آنها با شرايط، لازم و برخي ديگر داوطلبانه است.
🌺 روزه در شمار عبادت هايي است که در شرايط ويژه اي مانند ماه مبارک رمضان و يا نذر و... واجب مي شود، ولي به صورت مستحبي و داوطلبانه هم قابل انجام است.
✨در آموزه هاي ديني هم سفارش زيادي به روزه داري و توجه به اين برنامه حتي به صورت داوطلبانه و مستحبي شده است.
☘️ در روايتي از ابي امامه آمده است: از پيامبر خدا(صلّي الله عليه و آله و سلّم) خواستم مرا به عملي سودمند رهنمون گردد. حضرت فرمود: عليک بالصوم فانه لا عدل له و لا وزن لثوابه؛ روزه بگير که معادلي براي آن نيست و هيچ ثوابي به پاي آن نمي رسد. بار ديگر گفتم: مرا به کاري دستور دهيد و حضرت فرمودند: عليک بالصوم فانه لا عدل له. وقتي براي سومين بار تقاضايم را تکرار کردم، حضرت باز پاسخم دادند: عليک بالصوم فانه لا مثل له؛ روزه بگير که همانند ندارد.
☘️امام مجتبي(عليه السّلام) هم ماه مبارک رمضان، را چنين توصيف مي کنند: «ان الله جعل شهر رمضان مضمارا لخلقه فيستبقون فيه بطاعته الي مرضاته»؛ خداوند ماه رمضان را ميدان مسابقه اي براي آفريدگان خود قرار داده تا با طاعتش براي خشنودي او از يکديگر پيشي گيرند»
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#ماه_رمضان
#اخلاقی
#روزه
📚📏📚📏📚
💢اطمینان یا احتمال ضرر
✅پرسش:
براي ترک روزه، اطمينان به ضرر لازم است يا صرف احتمال کفايت مي کند؟
🌺پاسخ:
🌲امام، خامنه اي، خويي، تبريزي، فاضل ،سيستاني ،وحيد، مکارم، صافي و نوري:
اگر انسان احتمال بدهد که روزه برايش ضرر دارد واز آن احتمال ترس براي او پيدا شود چنانچه احتمال او عقلايي باشد (در نظر مردم بجا باشد) نبايد روزه بگيرد وروزه اش صحيح نيست.
🌸بهجت: اگر انسان احتمال بدهد که روزه برايش ضرر دارد واز آن احتمال ترس براي او پيدا شود چنانچه احتمال او عقلايي باشد (در نظر مردم بجا باشد) مي تواند روزه نگيرد.
🍀شبيري: اگر انسان احتمال بدهد که روزه برايش ضرر دارد واز آن احتمال ترس براي او پيدا شود نبايد روزه بگيرد و روزه اش صحيح نيست.
منبع:
منهاج الصالحين، کتاب الصوم،م1029- - بهجت وسيله النجاه مسأله 1140- زنجاني ،رساله، مسأله1753 - صافي،هدايه العباد. ج 1.کتاب الصوم. م1351- العروه الوثقي. کتاب الصوم. فصل في شرايط وجوب الصوم. السادس
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
#روزه
✅نرم افزار اندرویدی پاسخگو؛
درگاه ورودی پرسشگران مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
👈 امکانات این نرم افزار :
🔹 بخش گفتگوی زنده (گفتگو به صورت چت با کارشناسان بر خط مرکز)
🔸 ارسال سوال به صورت آفلاین
🔹نمایش کارشناسان آنلاین به تفکیک تخصص (مشاوره ، احکام ، اعتقادات و ...)
🔸 زمان بندی پاسخگویی در ایام هفته
🔹 آرشیو گفتگو های آنلاین و آفلاین
🔸 کانال های تخصصی پاسخگویی
✅دانلود از کافه بازار
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
🇮🇷✨🇮🇷✨🇮🇷
💎 راه نجات از آتش و رسیدن به جنّت
☘️ماه رمضان را «مبارک» نامیدهاند؛ علّت مبارک بودن این ماه، این است که راه نجات از آتش و فوز به جنّت است، که در دعاى روز ماه رمضان [میخوانیم]: وَ هذا شَهرُ العِتقِ مِنَ النّارِ وَ الفَوزِ بِالجَنَّة.
🌺آتش و دوزخ الهى و همچنین بهشت و نعیم الهى در همین دنیا موجود است. آنچه در نشئهى آخرت تحقّق پیدا میکند، باطن همان چیزى است که در اینجا است: «وَ اِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحیطَةٌ بِالکفِرین»؛ جهنّم در همینجا، در همین نشئه، در همین زندگى، کافران و ظالمان و معاندان و مخالفان را احاطه کرده است؛ بهشت هم همینجور.
🌸اینکه ما از جهنّم به بهشت برویم، دست خود ما است؛ در همینجا تحقّق پیدا میکند و صورت عینى و باطنى و واقعى آن در آن نشئه دیده میشود.
🍃ما میتوانیم این سفر را، این سِیر از دوزخ بدکردارى، دوزخ بددلى، دوزخ بداندیشى، از این دوزخ که مال این دنیا است را به بهشت نیککردارى، به بهشت نیکاندیشى و نیکرفتارى و نیکخویى انجام بدهیم؛ اسم این حرکت «انابه» است، «توبه» است. لذا در دعا وارد شده است: وَ هذا شَهرُ اِلانابَةِ وَ هذا شَهرُ التَّوبَة»؛ با انابه، با توبه، عِتق از نار و فوز به جنّت حاصل خواهد شد.
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در دیدار مسئولان نظام در تاریخ ۱۳۹۳/۰۴/۱۶
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
#ماه_رمضان
✨🌺🍀✨🌺🍀✨
✅پرسش:
از فواید و فضایل روزه بفرمایید
🌺پاسخ:
الف. 📌تقويت تقوا، پرهيزگاري و اخلاص
امام صادق(علیه السلام) مي فرمايد: خداوند متعال فرموده: «روزه از من است و پاداش آن را من مي دهم.»(1)
🍀حضرت فاطمه(سلام الله علیها) مي فرمايد: «خداوند روزه را براي استواري اخلاص، واجب فرمود.»(2)
ب. 📌مانع عذاب هاي دنيوي و اخروي:
امام علي(علیه السلام) مي فرمايد: «روزه روده را باريک مي کند گوشت را مي ريزد و از گرماي سوزان دوزخ دور مي گرداند.»(3)
🍀پيامبر اکرم(صلی الله علیه و اله) مي فرمايد: «روزه سپري در برابر آتش است.»(4)
ج.📌 آرامش روان و جسم:
روزه داري روح و روان و قلب و دل و نيز جسم را آرامش داده و باعث سلامتي روح و تندرستي جسم مي شود.
🌸پيامبر اکرم(صلی الله علیه و اله) مي فرمايد: «روزه بگيريد تا سالم بمانيد.»
🍀باز مي فرمايد: «معده خانه تمام دردها و امساک [روزه [بالاترين داروهاست.»(5)
🌼حضرت امام باقر(علیه السلام) مي فرمايد: «روزه و حج آرام بخش دلهاست.»(6)
🍀حضرت علي(علیه السلام) مي فرمايد: «خداوند بندگان مؤمن خود را به وسيله نمازها و زکات و حديث در روزه داري روزه هاي واجب [رمضان[ براي آرام کردن اعضا و جوارح آنان، خشوع ديدگانش و فروتني جان هايشان و خضوع دلهايشان حفظ مي کنند.»(7)
💥امروزه در علم پزشکي و از نظر بهداشت و تندرستي نيز در جاي خود ثابت شده که روزه داري تأثيرهاي فراواني بر آرامش روح و روان و سلامتي جسم و بدن دارد، دفع چربي هاي مزاحم، تنظيم فشار، قند خون، و... نمونه آن است.(8)
د. 📌مانع نفوذ شيطان:
امام علي(علیه السلام) به پيامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) عرض کرد: يا رسول الله! چه چيزي شيطان را از ما دور مي کند؟ پيامبرگرامي(صلی الله علیه و اله) فرمود: روزه چهره او را سياه مي کند و صدقه پشت او را مي شکند.»(9)
👈بنابراين، روزه مانع نفوذ شيطان هاي جني و انسي شده و وسوسه هاي آنان را خنثي مي کند.
ه .📌 مساوات بين غني و فقير:
انسان روزه دار در هنگام گرسنگي و تشنگي، فقرا و بينوايان را ياد مي کند و در نتيجه به کمک آن ها مي شتابد. حضرت امام حسن عسگري(علیه السلام) درباره علت وجوب روزه مي فرمايد: «تا توانگر درد گرسنگي را بچشد و در نتيجه به نيازمند کمک کند.»(10)
و.📌 احياء فضائل اخلاقي
حضرت امام رضا(علیه السلام) درباره علت وجوب روزه مي فرمايد: «تا مردم رنج گرسنگي و تشنگي را بچشند و به نيازمندي خود در آخرت پي ببرند و روزه دار بر اثر گرسنگي و تشنگي خاشع، متواضع و فروتن، مأجور، طالب رضا و ثواب خدا و عارف و صابر باشد و بدين سبب مستحق ثواب شود،...
🌱 روزه موجب خودداري از شهوات است، نيز تا روزه در دنيا نصيحت گر آنان باشد و ايشان را در راه انجام تکاليفشان رام و ورزيده کند و راهنماي آنان در رسيدن به اجر باشد و به اندازه سختي، تشنگي و گرسنگي که نيازمندان و مستمندان در دنيا مي چشند پي ببرند و در نتيجه، حقوقي که خداوند در دارايي هايشان واجب فرموده است، به ايشان بپردازند... .»(11)
پی نوشت:
1. ميزان الحکمة، محمد محمدي ري شهري، ترجمه: حميدرضا شيخي، ج 7، ص 3207، مؤسسه دارالحديث، قم.
2. همان، ص 3209.
3 . همان.
4 . همان.
5 . همان.
6 . همان.
7 . همان.
8 . تفسیر نمونه، ج 1 ،ص 631،
9. مستدرک الوسائل، ج 7، ص 154
10 . میزان الحکمه، همان.
11. همان، ص 3209.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#ماه_رمضان
#اخلاقی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببینید
خدایا، لطف و رحمتت را بر همه مسلمانان و شیعیان به وفور، بباران و دل هایشان را منور به آه و سوز و اشکی پر از معرفت، بگردان
🌸در ثواب انتشار سهیم باشید
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
🇮🇷✨🇮🇷✨🇮🇷
💎چگونه با خدا سخن بگوییم
☘️یکی از برکات ماه مبارک رمضان دعاهایی است که در این ماه وارد شده است.
🌺این دعاها، هم کیفیّت سخن گفتن با خدا و استعانت از پروردگار و توجّه به خدا را به ما تعلیم میدهد،
🌸هم معارف بسیاری را که نظیر آن را انسان حتّی در روایات متعارف اخلاقی پیدا نمیکند، به ما تعلیم میدهند.
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در دیدار مسئولان نظام در تاریخ ۱۳۹۳/۰۴/۱۶
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
📚📏📚📏📚
💢تعریف ضرر
✅پرسش:
منظور از ضرري که از جهت فقهي باعث سقوط وجوب روزه و عدم صحت آن مي شود چيست؟
🌺پاسخ:
يکي از شرايط صحيح بودن روزه ،ضرر نداشتن آن است پس اگر مکلف بترسد روزه برايش ضرر داشته باشد وبترسد که با گرفتن روزه مريض شود يا بيماري وي شدت يابد ويا بهبودي آن به تأخير بيفتد ،روزه وي صحيح نيست
☘️.حتي اگر روزه گرفتن براي عضوي از بدن مانند ضعيف شدن چشم مضر باشد روزه گرفتن صحيح نخواهد بود ضرري که گفته شد شامل بيماري هاي روحي و رواني هم ميشود البته اين خوف وترس از ضرر بايد منشأ عقلايي داشته باشد.
💥 در تمام اين موارد که ذکر شد يقين وعلم داشتن به ضرر شرط نيست بلکه حتي اگر مکلف گمان کند ويا احتمال عقلايي بدهد که روزه برايش ضرر دارد نبايد روزه بگيرد و روزه اش صحيح نيست.
☘️ همچنين در تشخيص ضرر ،ملاک نظر شخص بيمار است وتابراي خود شخص ترس از ضرر حاصل نشده باشد گفته ديگران حتي پزشک معتبر نيست مگر اينکه ازگفته ديگران ترس از ضرر برايش پيدا شود.
منبع:
عروه الوثقي،کتاب الصوم،فصل في شرايط صحه الصوم،السادس
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
#روزه
📚📏📚📏📚
💢حکم روزه در صورت اختلاف بین پزشکان
✅پرسش:
اگر پزشکان در مورد ضرر داشتن روزه براي بيمار اختلاف نظر داشته باشند وظيفه شخص چيست؟
🌺پاسخ:
🌲امام ،خامنه اي ،خويي، تبريزي، فاضل، سيستاني، وحيد ،مکارم، صافي، شبري، نوري: به علم يا اطمينان رسيدن و پيدا شدن ترس از ضرر ،وظيفه خود مکلف است هر چند سببش نظر پزشک باشد بنابراين اگر شخص بداند و يا احتمال ضرر دهد نبايد روزه بگيرد.
🍀بهجت: به علم يا اطمينان رسيدن و پيدا شدن ترس از ضرر وظيفه خود مکلف است هر چند سببش نظر پزشک باشد بنابراين اگر شخصي بداند يا گمان کند که روزه گرفتن ضرر دارد نبايد روزه بگيرد واگر احتمال ضرر بدهد مي تواند روزه نگيرد .
منبع:
منهاج الصالحين، کتاب الصوم،ترخيص الافطار،قبل از م.1029.1032- وسيله النجاه .مسأله 1140-هدايه العباد. ج 1.کتاب الصوم. م1351- العروه الوثقي. کتاب الصوم. فصل في شرايط صحه الصوم،السادس
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
#روزه
🌺امام صادق عليه السلام فرمود: من افطر يوما من شهر رمضان خرج روح الايمان منه؛
🍀هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى شود.
📚وسائل الشيعه ج 10 ، ص246_ من لا يحضره الفقيه ج 2 ، ص 118
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
🇮🇷✨🇮🇷✨🇮🇷
💎استفاده حداکثری
☘️فضاى رمضان، فضاى صفا و معنویّت و صدق و اخلاص است. از این فضا سعى کنیم حدّاکثر استفاده را بکنیم؛
🌸هم در آنچه ارتباط قلبى ما با خدا است، این رابطهى معنوى را، رابطهى شخصى را با خداى متعال در این ایّام تقویت کنیم - که برترین و بزرگترین فایده و نفع براى هر انسانى، تقویت این رابطه است
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در دیدار اساتید دانشگاهها در تاریخ ۱۳۹۳/۰۴/۱۱
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
📚📏📚📏📚
💢حکم وضعی روزه با احتمال ضرر
✅پرسش:
بيماري که احتمال ضرر يا احتمال تشديد بيماري مي دهد اما با اين حال روزه ميگيرد حکم روزه وي چيست؟
🌺پاسخ:
🌲امام، خويي، فاضل، تبريزي، وحيد وشبيري: نبايد روزه بگيرد واگر روزه بگيرد صحيح نيست مگر اينکه به قصد قربت بگيرد وبعد معلوم شود که روزه برايش ضرر نداشته باشد.
🍀خامنه اي ،مکارم ،صافي و نوري: نبايد روزه بگيرد واگر روزه بگيرد صحيح نيست.
🌸بهجت: مي تواند روزه اش را افطار کند ومي تواند با اميد ضرر نداشتن روزه بگيرد ودر صورت روزه گرفتن اگر بعد معلوم شود ضرر داشته بايد قضاي روزه هايش را بجا آورد واگر بعد معلوم شود ضرر نداشته بنابراحتياط واجب بايد قضاي روزه هايش را بجا آورد.
🌼سيستاني: اگر ضرر به حدي باشد که ارتکابش حرام باشد نبايد روزه بگيرد واگر روزه بگيرد صحيح نيست اما اگر ضرر دراين حد نباشد مي تواند رجاء روزه گيرد وروزه اش صحيح است هرچند بعد معلوم شود که روزه براي او ضرر اندکي داشته است.
منبع:
منهاج الصالحين، کتاب الصوم،ترخيص الافطار،قبل از م1029.1032- وسيله النجاه .مسأله 1140-هدايه العباد. ج 1.کتاب الصوم. م1351- العروه الوثقي. کتاب الصوم. فصل في شرايط صحه الصوم.السادس
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
#روزه
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
خيلي حسود هستم و خيلي زود نسبت به دوستانم بد بين ميشوم. زود ناراحت ميشوم و بعد هم از کارم پشيمان ميشوم. از چهره ام ناراضی ام. چه کار کنم که از شر حسادت و بد اخلاقي و عصبانيت و عدم اعتماد به نفس راحت شوم؟
🌺پاسخ:
در ابتدا نکته اي درباره ظاهر و جمال تان عرض مي شود که گاهي انسان بي جهت روي يک چيز حساس مي شود و اين حساسيت حتي مي تواند ريشه برخي رفتارهاي انسان نيز قرار بگيرد.
✍️يا به اين موضوع فکر نکنيد و يا اگر ذهنتان را بسيار درگير کرده است با پزشک مشورت کنيد و براحتي با يک عمل ساده در کمترين زمان ممکن مي توانيد آن خال ها را برداريد تا دغدغه ايجاد شده باعث نشود فشارهاي عصبي روي شما باشد و در اخلاقيات و رفتارهاي شما تاثير گذار باشد .
🌸نکته دوم : ريشه يابي درست و دقيق از اين ناهنجارهاي اخلاقي و رذائلي که با آن درگير هستيد در درمان و رفع اين مشکل بسيار کمک خواهد کرد . حتما اين ريشه يابي را انجام دهيد. براي رفع آن، زمينه ها تلاش کنيد و با برنامه پيش برويد.
☘️در ادامه برخي نکات کلي درباره ترک رذائل اخلاقي و کسب اخلاق نيک خدمتتان عرض مي شود و در صورتي که در مورد رذيله اي خاص سوال داشتيد در ارتباط هاي بعدي بفرماييد تا راهنمايي اختصاصي نسبت به همان سوال خدمتتان بيان شود .
✨ بدست آوردن اخلاق نيک و سعه صدر و بردباري با اندکي تلاش و کوشش و همت و عزم و اراده قوي بدست مي آيد و اکتسابي است لذا نبايد نا اميد بود و ريشه هاي اين موضوع را شناسايي کنيد و در صدد رفع آن بر آييد و راه هاي کسب اخلاق نيکو را بشناسيد و براي تحقق آن با برنامه ريزي و تقويت اراده خود تلاش مضاعف نماييد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
منظور و مفهوم آیات ۵۷ قصص و ۶۷ عنکبوت را متوجه نمی شوم.
قسمت اول:
🌺پاسخ:
«أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّا جَعَلْنَا حَرَمًا آمِنًا وَيُتَخَطَّفُ النَّاسُ مِنْ حَوْلِهِمْ أَفَبِالْبَاطِلِ يُؤْمِنُونَ وَبِنِعْمَةِ اللَّهِ يَكْفُرُونَ؛آيا نديده اند كه ما [براى آنان] حرمى امن قرار داديم و حال آنكه مردم از حوالى آنان ربوده مى شوند آيا به باطل ايمان مى آورند و به نعمت خدا كفر مى ورزند»(1)
🌸«وَقَالُوا إِنْ نَتَّبِعِ الْهُدَى مَعَكَ نُتَخَطَّفْ مِنْ أَرْضِنَا أَوَلَمْ نُمَكِّنْ لَهُمْ حَرَمًا آمِنًا يُجْبَى إِلَيْهِ ثَمَرَاتُ كُلِّ شَيْءٍ رِزْقًا مِنْ لَدُنَّا وَلَكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ؛و گفتند اگر با تو از [نور] هدايت پيروى كنيم از سرزمين خود ربوده خواهيم شد آيا آنان را در حرمى امن جاى نداديم كه محصولات هر چيزى كه رزقى از جانب ماست به سوى آن سرازير مى شود ولى بيشترشان نمى دانند»(2)
☘️در این دو آیه کریمه تقریبا یک مطلب واحد بیان شده است .در یک آیه این اصل را بیان میکند که خداوند محدوده حرم را امن قرار داده است و در آیه دیگر در پاسخ بهانه جویی کفار که ترس از ربوده شدن را مانع پذیرش دعوت پیامبر(صلی الله علیه و آله) بیان میکنند یادآوری می نماید که مگر ما محدوده حرم را امن قرار نداده ایم.
🌱در آیه 67 می فرماید:«أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّا جَعَلْنَا حَرَمًا آمِنًا وَيُتَخَطَّفُ النَّاسُ مِنْ حَوْلِهِمْ...؛ يا نديده اند كه ما [براى آنان] حرمى امن قرار داديم و حال آنكه مردم از حوالى آنان ربوده مى شوند»
🌼این آیه کریمه توضیح میدهد که علیرغم نا امنی در اطراف مکه اما شهر مکه دارای امنیت است که به دعای حضرت ابراهیم(علیه السلام) خداوند این شهر معظم را حرم امن قرار داده است.
پی نوشت ها:
1.عنکبوت/67
2. قصص/57
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
🌺 امام باقر عليهالسلام: الصّيامُ وَ الْحَجُّ تَسْكينُ الْقُلوبِ؛
☘️ روزه و حج آرامبخش دلهاست.
📚 امالى (طوسى)، ص۲۹۶، ح۵۸۲
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
🇮🇷✨🇮🇷✨🇮🇷
💎توبه و مراقبت
☘️در فِقرات دعای واردشدهی برای روزهای ماه رمضان میخوانیم: وَ هذا شَهرُ الصّیام، وَ هذا شَهرُ القیام، وَ هذا شَهرُ الاِنابَة -«وَ اَنیبوا اِلی ربِّکُم»(۱)- و هذا شَهرُ التَّوبَة، وَ هذا شَهرُ المَغفِرَةِ وَ الرَّحمَة.(۲) این ماه و این فضا، این خصوصیّات را دارد.
🔻توبهی ما از کدام گناه است؟ خب، سرتاپای انسان و امثال بنده، گناه هستیم؛ لکن گناهان دوجورند: یک گناهی است که فقط به خود انسان ضربه وارد میکند، یک گناهی است که صدور آن از انسان به دیگران ضربه میزند.
🔸چیزی را که این دندان انسان مَزق میکند و میجَود، گاهی یک چیز سختی است، خود دندان میشکند، به جای دیگری ضرر نمیرسد؛ [امّا] گاهی انسان با این دندان غذایی را میخورد که کبد انسان را از کار میاندازد؛ کبد تقصیری نداشت، تقصیر این دندان بود، تقصیر این دهان بود.
🍁 گناهان ما گاهی اینجوری است. ما یک حرکتی را انجام میدهیم، یک سخنی را میگوییم، یک راهی را میرویم، [که] جامعه ضرر میکند، کشور ضرر میکند؛ اینجور گناهان، گناهان مهمّی است، گناهان بزرگی است.
🔹فرمود: وَ اتَّقوا فِتنَةً لا تُصیبَنَّ الَّذینَ ظَلَموا مِنکُم خآصَّة. گاهی کسی ظلمی میکند، جزائی که خدای متعال برای آن ظلم قرار میدهد فراگیر است و جامعه را فرامیگیرد؛ از چنین ظلمی، از چنین فتنهای باید پرهیز کرد. این خطاب به ما مسئولین است، آحاد مردم مخاطب به این خطاب نیستند؛ ما مسئولین هستیم که [هم] میتوانیم کاری بکنیم که زیان آن به جامعه برسد؛ هم میتوانیم عکسش عمل کنیم، کاری کنیم که نفع آن به جامعه برسد....
🌸اگر بنا باشد که از چنین گناهی ما پرهیز کنیم خیلی باید مراقب باشیم؛ احتیاج دارد به مراقبت، به دقّت؛ این فضای ماه رمضان این را بایستی به ما تعلیم بدهد، این را بایستی به خودمان تلقین کنیم، واقعاً احساس مسئولیّت کنیم، هرجا هستیم
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در دیدار مسئولان نظام در تاریخ ۱۳۹۵/۰۳/۲۵
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری