فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#طنز_سیاسی
کی فکر میکرد رئیس جمهور بشم ؟!
شعرخوانی یاسر پناهی فکور
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5134
*🔴 چه کسانی در پرواز انقلاب همراه امام خمینی بودند؟*
هواپیما حامل حضرت امام ۴۰۰ صندلی داشت که بیش از ۲۵۰ صندلی آن عمداً خالی ماند. حدود۱۲۰ خبرنگار خارجی و چند خبرنگار ایرانی و ۳۰ نفر از همراهان و علاقهمندان امام که برای دیدار او به نوفل لوشاتو رفته بودند، در این پرواز حضور داشتند.
🔻در جدول زیر به برخی از کسانی که در این پرواز حضور داشتند اشاره میکنیم:
*▪️سید احمد خمینی*
فرزند امام خمینی بود که در طول انقلاب و پس از آن همواره در کنار امام بود و اواخر اسفند ۱۳۷۳ درگذشت
*▪️آیتالله حسن لاهوتی*
از روحانیون مبارز و اهل گیلان و نخستین فرمانده کل سپاه که پادگان باغشاه نیز مدتی به نام او بود.وی در سال ۶۱ درگذشت.
*▪️محمدعلی صدوقی*
فرزند سومین شهید محراب و سالها امام جمعه یزد بود.
*▪️سیدمحمود دعایی*
بعد از انقلاب به عنوان اولین سفیر ایران در عراق منصوب شد و هم اکنون مدیر روزنامه اطلاعات است.
*▪️محمد منتظری*
فرزند آیتالله حسینعلی منتظری و از شاگردان حوزوی امام خمینی بود که در سالهای ۴۱ و ۴۲ همزمان با آغاز نهضت امام فعالیتهای مبارزاتی خود را آغاز کرد. او در انفجار دفتر حزب جمهوری شهید شد.
*▪️سیدمحمد موسوی خوئینی*
در سالهای اولیه پس از انقلاب مسئولیتهای مهمی از جمله دادستان کل کشور را برعهده داشت. وی هم اکنون عضو مجمع روحانیون مبارز است.
*▪️حسن ابراهیم حبیبی*
در دوران دانشجویی به مبارزه علیه رژیم شاه پرداخت و بعد از انقلاب، مسئولیتهای زیادی از جمله معاون اول رئیس جمهور را در دولتهای مختلف داشت. او سال ۹۱ پس از طی یک دوره بیماری درگذشت.
*▪️محمد مهدی عراقی*
پایهگذار حزب مؤتلفه بود و سال ۱۳۵۸ توسط گروهک تروریستی فرقان ترور شد
*▪️ابوالحسن بنی صدر*
بعد از پیروزی انقلاب اولین رئیسجمهور ایران شد و در نهایت با رأی عدم کفایت سیاسی توسط مجلس عزل شد و از ایران گریخت.
*▪️صادق طباطبایی*
از دانشجویان مبارز انقلابی که بعد از انقلاب سخنگوی دولت مهندس بازرگان شد.وی برای سال های زیادی، از سمت های اداری و فعالیت های سیاسی کناره گیری کرد. صادق طباطبایی در سال جاری به دلیل بیماری درگذشت.
*▪️صادق قطب زاده*
در فرانسه همراه امام بود و بعد از انقلاب، سمت های وزیر خارجه و رئیس سازمان صداوسیما را برعهده گرفت. وی در سال ۶۱ به جرم طرح کودتا علیه انقلاب اعدام شد.
*▪️ابراهیم یزدی*
از مبارزان ملی – مذهبی بود که پس از انقلاب وزیر خارجه دولت بازرگان شد و بعد از استعفای بازرگان از این سمت کنارهگیری کرد
*▪️حبیب الله عسگراولادی*
از اعضای حزب موتلفه اسلامی که بعد از انقلاب در سمتهای مختلف از جمله نمایندگی مجلس و وزیر بازرگانی حضور داشت.
*▪️شاهرخ حاتمی*
از عکاسان ایرانی در اروپا بود در این پرواز حضور داشتند و عکسهایی از آنها به ثبت رسیده است
*▪️رسول صدرعاملی*
او هم اکنون از کارگردانان مشهور سینمای ایران است که در زمان انقلاب عکاس بود.
*▪️هادی غفاری*
فرزند آیتالله شهید غفاری که بعد از انقلاب نماینده مجلس شورای اسلامی شد.
*▪️محمد محسن سازگارا*
از دانشجویان ضد رژیم شاه که بعد از انقلاب به نخست وزیری رفت و رییس سازمان گسترش هم شد و هم اکنون در آمریکا به سر میبرد.
*▪️احمد غضنفرپور*
در پاریس آپارتمان خود را در اختیار امام قرار داد ولی امام ترجیح داد به مکان دیگری منتقل شود. غضنفرپور در مجلس اول نماینده بود و بعد از عزل بنی صدر و خروج از مجلس زندانی شد. وی در حال حاضر در اصفهان زندگی میکند و به طبابت مشغول است.
*▪️اسماعیل فردوسیپور*
از روحانیون همراه امام در تبعید نجف.
هماهنگ کننده ملاقاتها در پاریس. بعد از انقلاب نماینده مجلس شورای اسلامی و نماینده مجلس خبرگان شد وی در سال ۸۵در گذشت.
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5135
💠 خاطره نادرزمانی از دستگیری دو نوجوان شعارنویس توسط کاراگاه مخفی شهربانی شاه!!
🔹روزهای قبل از پیروزی انقلاب، دیوارنویسی، و تظاهرات، بین مردم و جوانان و نوجوانان، یک فرهنگ شده بود و حتی در زمان حکومت نظامی و منع تردد و تجمع بیش از ٣ نفر، باز هم بیرون میآمدند و مشغول فعالیتهای سیاسی و انقلابی علیه رژیم ستمشاهی بودند.
🔹 در خیابان همیشه بهار و در نزدیکی مسجد امام علی علیهالسلام خرمشهر، یکی از مامورین کارآگاه مخفی بنام آقای .... با خانواده اش زندگی میکرد. (نام ایشان جهت احترام به خانواده شان محفوظ میماند. البته همسایگان قدیمی مسجد، نام او را میدانند و میشناسند)
یک شب که تا شروع حکومت نظامی ساعاتی بیشتر نمانده بود، با پدرم دم درب منزل مان بودیم که دیدیم سه نوجوان کم سن و سال در حد کلاس اول و دوم راهنمایی از سمت سراهی نزدیک مسجد به خیابان مان وارد شدند و بدون اینکه متوجه حضور ما باشند مشغول نوشتن شعار بر روی دیوارهای سه مغازه و منزل آقای مزرعه شدند!
در همین حین آقای ... کارآگاه مخفی، با همان کلاه و پالتو و لباس کاراگاهی همیشگیاش از منزل خارج و تا متوجه آن نوجوانان شد مخفیانه از سمت تاریکی و از کنار دیوار منازل، خودش را به آن نوجوانان رساند و فورا از پشت سر، پیراهن دو نفرشان را محکم با دو دست گرفت و به زمین کوبید و پا و دو زانو روی کمر آنها نشست و دستبند زد! نفر سوم توانست فرار کند.
همینکه این صحنه را دیدیم با پدرم به سمت آنها دویدیم. بچه ها را نشناختم. هرچه تقلا میکردند که از چنگ کارآگاه فرار کنند فایده ای ندادشت!
پدرم از آن مامور خواست که بعلت کم سن بودن، آنها را رها کند، اما آن مامور با ناراحتی و عصبانیت گفت: "آقای زمانی!! شما که حقوق بگیر هستید بجای اینکه به من کمک کنید که این خرابکارها را به شهربانی ببرم دارید اصرار میکنید که رها یشان کنم؟!!". او از پدرم تقاضای کمک کرد که آن بچه ها را با خودشان به شهربانی ببرند، اما پدرم همینطور ازش خواهش میکرد که بخاطر او آنها را ببخشد و رنگ بیاورد و شعار "مرگ بر شاه" را پاک کند، اما او قبول نمیکرد و اصرار به کمک برای انتقال آنها به شهربانی را میکرد!
در همین حین یک خودرو جیپ ارتش از سمت پادگان دژ و جاده کمربندی وارد کوی طالقانی شد و به سمت خیابان ما آمد. کارگاه تا آن جیپ را دید جلویش را گرفت و دو پسر بچه را در خودرو انداختند و فوری و با سرعت از آنجا دور شدند!.
پدرم به من گفت تو بچه ها را نشناختی؟ نمیدونی منزل شان کجاست؟ گفتم نمیدانم و بچه های محله ما نبودند.
پدرم موتور سکلت خودش را برداشت و به شهربانی رفت و قبل از شروع حکومت نظامی به خانه برگشت اما نتوانسته بود بچه ها را آزاد کند!
١٢ بهمن که امام به ایران بازگشت و مردم به خیابانها ریختند و شادی و شیرینی و گل پخش کردند، دیگه سر و کله آقای کاراگاه کمتر توی خیابان و محله پیدا میشد و وقتی انقلاب پیروز شد دیگه از خانه بیرون نیامد! و بعدا از طریق همسرش که خانم مومن و خودش و دخترانش محجبه بودند اطلاع پیدا کردیم که آقای کاراگاه دچار ناراحتی روحی روانی و بیماری شده و در خانه بستری است! البته همه میدانستند از ترس است و شاید هم خودش را به بیماری زده بود که دستگیر و محاکمه اش نکنند!. هرچند این ترفند فایده نداشت و بعدا دستگیر و بازداشتش کردند!.
خانم آقای کاراگاه و دخترانش چند وقت بعد از دستگیریش استشهاد محلی نوشتند و به درب منازل همسایگان میرفتند و با گریه و زاری تقاضای شهادت بیگناهی و بیآزاری، و رضایتمندی از آقای کاراگاه را داشتند.
وقتی به درب منزل ما آمدند، پدرم قضیه آن دو پسر بچه را برایشان تعریف کرد و بهشون گفت تا آن دو پسر بچه را سالم نبینم امضاء نمیکنم و حتی علیه او شهادت هم میدهم!
خانمش قول داد قضیه را از کاراگاه بپرسد و بچه ها را پیدا کند و بیاورد. اما نمیدانم موضوع آن پسران و کاراگاه چه شد و خانواده شان به کجا نقل مکان کردند، ولی همه همسایگان مسجد دلشان برای آن خانواده میسوخت و گمان کنم در نهایت همه برایش امضاء کردند.
راوی: نادرزمانی ١۴٠٣/١١/١٢
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5137
پاسخگویان(کانال مرجع و جامع)
طرفداران مذاکره با آمریکا خجالت بکشند
🔰 نامزد ریاست سازمان اطلاعات آمریکا: ترور سردار سلیمانی کار درستی بود!
🔸در شرایطی که مدعیان اصلاحات با نادیده گرفتن عبرتهای برجام در حال فضاسازی خائنانه برای مذاکره با آمریکا و معامله خون شهید سلیمانی با دلارهای ترامپ هستند و قاتلش را بزک میکنند، نامزد ریاست سازمان اطلاعات آمریکا، ترور سردار مقابله با تروریسم را کار درستی خواند!
🔸تولسی گابارد، گزینه مورد نظر ترامپ برای مدیریت سازمان اطلاعات ملی آمریکا، روز پنجشنبه ۱۱ بهمن تصمیم او در دوره نخست ریاست جمهوری برای ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه در ١٣ دی ١٣٩٨ را «درست» توصیف کرد.
🔸گابارد که در جلسه استماع مجلس سنا برای تایید نامزدی خود به عنوان مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا شرکت کرده بود، در پاسخ به پرسش کریستیان جیلی براند، سناتور دموکرات از نیویورک، در مورد انتقاد پیشین خود از ترور سلیمانی و «غیرقانونی» خواندن آن گفت: «در آن زمان، به همه اطلاعات مربوط به حمله دسترسی نداشتم و نگرانیام از این بابت بود که این اقدام موجب تشدید تنشها شود.» وی افزود: «پس از آن تنشی به وجود نیامد و سیاستهای او [ترامپ] در قبال ایران برای امنیت ملی خودمان بسیار مؤثر واقع شد.»
🔸اما مدعیان اصلاحات با وجود اقدام ترامپ در ترور سردار سلیمانی، تأیید این اقدام توسط مقامات آمریکا و خسارتهای سنگینی که با دیپلماسی التماسی و برجام به کشور وارد کردند، در سودای مذاکره با ترامپ و فروش مؤلفههای اقتدار کشور به آمریکا هستند و باید خجالت بکشند. در همین حال، آنها از کشور سیاهنمایی و ضعیفنمایی میکنند، دولت را ناتوان از حل مشکلات جا میزنند و طی چند ماه اخیر به اقتصاد کشور ضربههای سنگینی وارد کردهاند تا زمینه مذاکره با آمریکا را فراهم کنند. همچنین ترامپ را اهل تعامل و مذاکره و معامله از موضع برابر جا میزنند در حالیکه او در مراسم تحلیف و فرمانهای اجرائی که صادر کرد، ادعای آنان را باطل کرد و برای همه جهان شاخ و شانه کشید. نشان داد باجگیر است و حتی دنبال اشغال گرینلند، پاناما و مناطقی از کانادا.
🔸تقلای مدعیان اصلاحات برای مذاکره با قاتل شهید سلیمانی در شرایطی است که جمهوری اسلامی ایران جایگاه مقتدرانه خود در محیط بینالملل به ویژه در غرب آسیا را استحکام بخشیده است و این موقعیت، میراث جاویدان شهید سردار سلیمانی و شهید آیتالله رئیسی است.
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5139
♦️ اعتراف غربگرایان به بیمحلی ترامپ در مقابل التماس مذاکره
🔸روزنامههای غربگرا پس از چند ماه خبرسازی جعلی درباره مذاکره و التماس مذاکره اعتراف کردند که ترامپ نسبت به آنها بیمحلی و بیاعتنایی میکند. این ضمنا اعتراف به دروغ بودن اخبار جعلی مثل دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران در سازمان ملل است.
🔸روزنامه شرق با اذعان به این که «چراغ دولت آمریکا برای مذاکره خاموش است»، از بیعملی طرفهای مقابل در برابر پالسهای «دولت چهاردهم برای مذاکره» خبر داد و نوشت: در حالی طی روزهای اخیر و پس از مواضع محمدجواد ظریف در نشست داووس، شاهد فعالیت پررنگ برخی تریبونها و بلندگوهای داخلی علیه مذاکرات و تنشزدایی با غرب هستیم که هنوز در طرف مقابل اقدامی عملی برای تعامل با دولت چهاردهم صورت نگرفته است. مجید تختروانچی معاون وزارت خارجه در مصاحبهای اذعان کرد: «یکی از دلایلی که باعث شده هنوز نتوانیم به مرحله مذاکره برسیم، این بوده که دولت جدید آمریکا تاکنون موضع خودش را در قبال توافق هستهای و مذاکرات هستهای اعلام نکرده است».
🔸شرق بیآنکه از گدایی مذاکره و بیمحلی غرب احساس ننگ و شرمندگی کند، به منتقدان حمله میکند و میافزاید: در این بین، بیعملی غرب برای آغاز مذاکرات و بیپاسخ گذاشتن تمام مواضع مثبت و چراغ سبزهای مقامات، هزینه سیاسی را برای دولت چهاردهم بالا برده و درحالیکه هنوز غرب و مشخصا دولت ترامپ هیچگونه گام عملی برای مذاکرات برنداشتهاند، برخی تریبونها و مجاری رسانهای رادیکالهای داخلی، در جهت عدم شکلگیری و سنگاندازی در مسیر مذاکرات آغاز به کار کردهاند و در گامی رو به جلو، خواستار محاکمه برخی مقامات به دلیل آمادگی برای مذاکره با دولت ترامپ هستند.
🔸آنچه در تحلیل طولانی شرق مغفول و مسکوت مانده، طلبکاری ایران درباره نقض توافق برجام از سوی ترامپ و اروپا و همچنین ترور جنایتکارانه سردار سلیمانی به دستور ترامپ است.
🔸یادآور میشود برخی مواضع غلط محافل غربگرا و اظهار ضعف ظریف در داووس موجب شد جو ویلسون، نماینده آمریکایی در شبکه ایکس بنویسد: «او به شکل تحقیرآمیز برای مذاکره با ترامپ التماس کرد؛ اکنون وقت تحریم بیشتر است.».
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5140
💠 خاطره نادرزمانی از کلیشه عکس امام و وحشت از آتش زدن منزل شان توسط چماقداران شاهدوست!!
همانطور که در خاطره پریشب که در مورد قسمتی از فعالیتهای سیاسی سردار شهید علی شوشتری در لینک زیر عرض کردم:👇
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5131
شهید شوشتری و تعدادی از جوانان و نوجوانان، در روزهای انقلاب، شبانه اقدام به شعارنویسی و کلیشهزنی بر دیوارهای خرمشهر، و شرکت در تظاهرات میکردند.
موضوع برگزاری تظاهرات و دیوارنویسی، شدت بیشتری به خود گرفته بود و روز بروز بر تعداد جمعیت و شعارنویسی ها افزوده میشد.
البته سلطنتطلبان و شاهدوستان هم فعال شده بودند و به صحنه آمده و وقتی میدیدند تعداد تظاهرکنندگان کم است با چوب و چماق و زنجیر و چاقو به مردم حمله میکردند و آنها را میترساندند که متفرق شوند! اما مردم که از اسلحه و تانک ارتشی ها هم نمیترسیدند به چماقداران شاه حمله میکردند و آنها را فراری میدادند!
🔹یک شب که انگار تصمیم بر این گرفته شده بود که بر شعارنویسی و کلیشهزنی محلات و خیابانها افزوده شود، علی شوشتری هم نفرات بیشتر، و هم اسپری رنگ و کلیشه زیادتری آماده کرده بود و کار را هم زودتر شروع، و هم دیرتر تمام کردیم و تقریبا خیلی از کوچه پسکوچه و خیابانها و درب منازل و مدارس و دیوارها را پوشش داده، و شعارنویسی کردیم.
آن شب وقتی به خانه برگشتم و موقع خواب خیلی خوشحال بودم که تعداد زیادی کلیشه عکس امام را زده ایم و همینطور در ذهنم محل هایی که کلیشه زده بودیم را مرور میکردم و دوست داشتم هرچه زودتر صبح شود و به آن محلها سر بزنم و ببینم واکنشها چگونه است.
در حین مرور، یهویی این سوال به ذهنم خطور کرد که چرا من روی دیوار منزل خودمان کلیشه نزدم؟! تصمیم گرفتم با علی مطرح کنم و ازش بخواهم روی دیوار منزل مان هم کلیشه امام را بزنیم. او موافقت کرد و با رنگ قرمز یک عکس روی دیوار خودمان، و یکی هم روی دیوار سنگ مرمر منزل آقای مزدی که همسایه روبرو یمان بود زدیم.
طرفهای ظهر بود که شهر و بازار روز شلوغ شد و گفتند طرفداران شاه و چماقداران بیرون ریختن و هر مغازه و خانه ای که شعار و کلیشه عکس خمینی بر در و دیوارش باشد را آتش میزنند!!
وقتی این خبر یا شایعه به خیابان ما رسید، مادرم و خانم آقای مزدی از ترس و وحشت سوزاندن خانه توسط شاهدوستان، با نفت و بنزین به جان عکس امام افتادند اما هرکاری میکردند فایده نداشت و رنگ پاک نمیشد!
بالاخره با ریختن آب روی مقداری خاک، گل و لای تازه ساختند و روی عکسها مالیدند و محو شان کردند!
وقتی خانمها داشتند عکسها را محو میکردند، یکی از همسایگان از پدرم پرسید: "آقای زمانی! بد نباشه! چی شده؟!!"
پدرم برای اینکه به آن آقا وانمود کند از زدن عکس امام روی دیوار منزل مان ناراحت است، و شری برایمان نشود، با ناراحتی نمایشی بهش گفت: "والا نمیدونم کدام بیشرف بیپدر و مادری با ما مشکل داره و اومده عکس این سید آخونده را روی دیوار ما زده!!!"😅
منم که اون لحظه نمیدانستم باید بترسم یا به فحشهایی که پدرم دارد به من میدهد بخندم! یهویی خندهام گرفت و پدر هم که همیشه وقتی از من عصبانی میشد با دیدن خنده من خندهاش میگرفت، با عصبانیت از لو رفتن ناراحتی مصنوعیش، با کف دستش یک پشت گردنی محکمی به من زد و گفت: "کرهخر! برو داخل با این کارهات!!"😂😅
من آن زمان فکر میکردم پدرم نمیداند کار من بوده. زمان جنگ که یبار در جبهه از لشکر ٣٣ المهدی(عج) برای دیدن پدرم به لشکر ١٩ فجر رفتم و شب در جمع دوستان و همرزمانش این خاطره را برای آقای سبزچهره فرمانده واحد بهداری تعریف کرد، فهمیدم صبح همان روز میدانست کار من بوده و کاسه بنزینی که از موتورسیکلتش کشیده بودم و رنگ دستانم را درونش پاک کرده بودم دیده بوده!😅😂
راوی: نادرزمانی ١۴٠٣/١١/١٣
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5141
پاسخگویان(کانال مرجع و جامع)
♦️ از ترور شخصیت دولت رئیسی تا تملقات شاعرانه در دولت جدید!
🔹روزنامه حزب کارگزاران، از سیاه نمایی و منفیبافی مطلق علیه دولت رئیسی، به سفیدشویی و تبلیغ چاپلوسانه برای برخی مدیران دولت پزشکیان روی آورده است.
🔹روزنامه سازندگی در دوران دولت شهید رئیسی از تیترهایی مانند «طغیان گوشت، شکست برنامههای اقتصادی، دولت رابین هودی (با طرحی توهینآمیز علیه محمد مخبر)، خالی کردن جیب مردم (کاریکاتور موهن علیه وزیر اقتصاد)، بنگاه املاک دولت، چاپیدن پول، سفره دلواپسان و...» برای ترور شخصیت آن دولت استفاده میکرد.
🔹اما اکنون دیگر صلاح نمیبیند مثلاً درباره گرانی عجیب سیب زمینی موضع بگیرد. در مقابل از تیترهای تبلیغاتی مانند «نجات بانکها از ورشکستگی (با تصویر همتی)، سازندگی به جای پولپاشی (تصویر پزشکیان در حال بیل زدن و آجر گذاشتن)، باز شدن قفل اقتصاد (تصویر مشترک همتی و پزشکیان) و...» استفاده میکند.
🔹روزنامه کارگزاران آخرین بار، ذیل تیتر «مدیریت بازار/ وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس چگونه توانستند در وضعیت نابسامان اقتصاد، التهاب را از بازار سهام دور کنند؟» نوشت:
🔻«بازار سهام دیگر مثل گذشته خسته و خموش نیست و سهامداران مدتهاست حال و روز بهتری را تجربه میکنند. کسی دیگر تجمع و تحصن نمیکند و مدتهاست شعار «حیا کن، رها کن» سر داده نمیشود. همه اینها مدیون دولت چهاردهم و برنامههای اصلاحی آن است و به طور مشخص این امتیاز را باید به نام تیم اقتصادی به فرماندهی عبدالناصر همتی نوشت. آقای همتی با انتصابهای قابل قبول و تدوین برنامههای خوب موفق شد، آرامش را به بازار سهام هدیه کند.»
🔹سازندگی در ادامه با ادبیات دیو و دلبری، و متملقانه مینویسد:
🔻«هیچکس فکر نمیکرد یک نویسنده و شاعر، بتواند قواعدی بر بازار سهام حاکم کند که سهامداران شاکی نفسی به راحتی بکشند. آقای صیدی که اکنون سکاندار بورس است، هم نویسنده و شاعر است و هم دوستان زیادی در میان اهالی ادب و هنر دارد، سالها در نظام بانکی به کار مشغول بوده است.
🔻با این حال او بیشتر از آنکه اهل مدیریت و اقتصاد باشد، اهل شعر و شاعری است. آقای صیدی مردی میانهرو با روحیهای آرام است که همین آرامش توانسته توشه راه او در مسیر پرتلاطم بازار سهام باشد. او جایگزین مجید عشقی شد که بازار را عشقی اداره کرد...
🔻حجتالله صیدی اگرچه مدیری معروف در حوزه اقتصاد است اما دوستان زیادی در میان شاعران و نویسندگان دارد و مدیری باذوق است. جمع زیادی از مدیران، شاعران، نویسندگان و اهالی سیاست دور هم جمع شدند تا کتاب خاطرات صیدی را رونمایی کنند. حسین عبده تبریزی هم در این مراسم حضور داشت و درباره کتاب صیدی سخن گفت.
🔻عبده تبریزی در انتخابات امسال مشاور پزشکیان شد. بنابراین سپردن حق انتخاب مدیری برای بورس، کمترین پاسخی بود که پزشکیان میتوانست به مشاور خود بدهد. عبده تبریزی دوست قدیمی خود را فردی نوگرا میداند و کتاب او را با آثار ویرجینا وولف مقایسه میکند».
🔹تملقگویی روزنامه سازندگی در حالی است که اولاً بورس در دولت روحانی، سیاهترین دوران خود طی دهه اخیر را سپری کرد. ثانیاً جهش اخیر بورس به اذعان نشریات حامی دولت، ناشی از سیاستهای دولت در گران کردن خودرو و ارز و برخی اقلام دیگر بوده است.
🔹به بیان دیگر، نشستن لبخند بر لبان چند ده هزار سهامدار، به قیمت تحمیل تورم طاقتفرسا به 85 میلیون نفر و ضمناً فشار بر تولیدکنندگان اتفاق افتاده و نه در مسیر رونق تولید و تاثیر آن در کاهش تورم.
🔹به تحلیلهای چند هفته اخیر نشریات حامی دولت درباره علت رونق بورس عنایت کنید:
🔻روزنامه اعتماد: «در روز ورود نرخ دلار به كانال 75هزارتوماني، بازار سرمايه از لابهلاي اتفاقات و حواشي عبور كرد و شاخص كل به قلهاي رسيد كه در ارديبهشت ماه سال گذشته را از دست داده بود. از مهمترين اخبار تاثيرگذار بازار طي ميتوان به پايان ارز نيمايي و شروع سامانه ارز توافقي اشاره داشت». [نتیجه حذف ارز نیمایی، گرانی قابل توجه ارز و رسیدن آن به بالای 80 هزار تومان بود]
🔻روزنامه دنیای اقتصاد: بورس تهران مسیر افزایشی را ادامه داد. حذف دلار نیما و صعود دلار آزاد به کانال ۷۴هزار تومانی از مهمترین محرکها بود».
🔻با پیروزی پزشکیان، بسیاری از فعالان بازار سرمایه امید داشتند که رکود بازار بشکند، اما در کمال تعجب، شرایط به شکل وارونه پیش رفت. یکی از بارزترین اتفاقات، تبدیل حباب مثبت سنگین صندوقهای اهرمی به منفی بود.
🔻زمزمه تغییر رویکرد دولت نسبت به قیمت خودرو، موجب افزایش ارزش معاملات بورس شد. ابلاغ نرخهای جدید و حذف ارز نیمایی، به بورس رونق داد.
🔻دنیای اقتصاد: رونق بازار سرمایه ناشی از مجموعهای از سیاستهای دولت و از جمله افزایش نرخ ارز است.
🖋روزنامه کیهان
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5143
🔴شبهه:
وام صفر درصد برای اهل سنت!؟
🔵پاسخ:
برخلاف برخی شایعات مطرحشده، این طرح محدود به اهل سنت نبوده و تمامی مشتریان بانک در استانهای آزمایشی میتوانند از آن بهرهمند شوند.
✳️ طبق اعلام برخی از خبرگزاریها، بانک قرض الحسنه مهر ایران در طرحی با عنوان «وفاق مهر» قرار است وام قرض الحسنه با بهره صفر درصد به برادران اهل سنّت اعطا کند.
🔹این مطلب واکنشها و نقدهای بسیاری را به دنبال داشته و عمده نقدها هم به سمت رئیس جمهور و دولت است. منتقدان میگویند که این طرح تبعیضی علیه شیعیان و سایر اقلیتهای دینی در کشور است.
🔹اما حقیقت ماجرا چیز دیگری است:
طبق توضیحات ارائه شده از سوی روابط عمومی بانک مهر ایران:
1️⃣ طرح «وفاق مهر» به هیچ عنوان محدود به اهل سنت نبوده و همه مشتریان بانک در استانهای پایلوت، امکان بهرهمندی از آن را دارند و در صورت موفقیت طرح، در همه کشور این طرح اجرایی خواهد شد.
2️⃣ بانک قرضالحسنه مهر ایران یک بانک خصوصی است که ۱۰ بانک سهامدار آن هستند و بههیچوجه از منابع بودجه عمومی یا اعتبارات دولتی استفاده نمیکند.
3️⃣ این طرح در راستای توسعه بانکداری اسلامی و تسهیل دسترسی عموم مردم به تسهیلات قرضالحسنه است.
🌐 qardalhasan.ir/x4MN
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5144
♦️ وقتی اطلاعات میفروختی
یاد مردم و انقلاب بودی؟!
🔹روزنامه زنجیرهای هممیهن با ادعای دو دستگی در میان روحانیت، به ستایش از آقای ناطق نوری پرداخت.
🔻این روزنامه در کنار تیتر «همنشین حاشیهنشین»، تصویر حضور ناطق نوری در کنار جایگاه سخنرانی امام خمینی در بهشتزهرا را منتشر کرده و نوشت: او پس از پیروزی انقلاب اگرچه پستهای مختلفی را تجربه کرد اما در نهایت همنشین حاشیهنشین شد و حالا از چهرههای اصولگرای سنتی است که دیگر نه در جامعه روحانیت مبارز نقش ریش سفید را دارد و نه در جایگاه سیاسی، موقعیت تاثیرگذاری پیدا کرده است و حالا در دوران تندروهای این جریانات که انقلاب را از آن خود میدانند و مدعی انقلابیگریاند به حاشیه رفته است.
🔹هممیهن همچنین در سرمقاله ای به قلم عباس عبدی محکوم پرونده فروش اطلاعات به بیگانگان نوشت: «این روزها مصادف با دهه فجر است و یادی از انقلاب باید کرد. ولی بهصورت ناخواسته در روزنامه امروز نوعی تضاد، تفاوت و تقابل میان دو گروه از روحانیون دیده میشود... روحانیت مطلقاً یکدست نیست و نباید همه آنان را در یک دسته طبقهبندی کرد... از یکسو آقای ناطقنوری را میبینیم که بارها زندان رفته و نقش مهمی در انقلاب داشته، ولی اکنون در حاشیه قرار دارد . در نقطه مقابل نیز گزارشهای خبری از روحانیون و امامان محترم جمعه داریم».
🔻مجیزگویی برخی غربگرایان مدعی اصلاحطلبی در حالی است که همانها به هنگام ریاست آقای ناطقنوری بر مجلس پنجم، از هیچ توهینی دریغ نکردند و حتی شعار «ناطقنوری نمیخوایم- مجلس زوری نمیخوایم» سر میدادند و سپس در انتخابات دوم خرداد 1376 از هیچ توهین و تهمتی دریغ نکردند و هرگز یادشان نیامد که آقای ناطق از سابقهداران در انقلاب است.
🔹ثانیاً باید از نویسنده هممیهن سؤال کرد هنگامی که اطلاعات کشور را به بیگانگان و دشمنان میفروخت، سر سوزنی یاد مردم و انقلاب و روحانیت و آرمانها و... بود که حالا دم از این ارزشها میزند؟!
🔻آیا غیر از این است که امثال وی با مالهکشی عملکرد برخی مدیران بیکفایت در دولتهای خاتمی و روحانی و دولت فعلی، نقش مهمی در انحراف مسئولیت از خدمتگزاری مردم و حل مشکلات به سمت بنبستافکنی و سیاسیکاری داشتهاند؟!
🔹ثالثاً او همان کسی است که ۵ مهر ۱۳۹۱ به «عصر ایران» گفت: «اگر ناطقنوری از جایگاه فعلیاش در جناح راست خارج شود و به اصلاح طلبان بپیوندد، چیزی به آنها اضافه نمیکند. اهمیت او در این است که در آن سو قرار دارد. آقای ناطق به اینسو بیاید، جایگاهش را در آنسو از دست میدهد. او باید در آنسو خوب بازی کند».
🔻او سپس شهریور ۱۳۹۵ ماهیت تقلای خود و همطیفانش در جریان نفاق را اینگونه لو داد: «مهمترین عاملی که در شرایط کنونی بهعنوان پیشران برنامه ما عمل خواهد کرد، جلوگیری از وحدت میان اصولگرایان است. این هدف در ۵ سال گذشته به نحو مطلوبی پیش رفته. نهائیکردن شکاف میان جناح حاکم، بسیار مهم است. اصلاحطلبان باید نقش «قُوِه»ای را بازی کنند که این شکاف را به مرز جدایی کامل برساند».
🔹این سخنان (به مثابه نشتی بشکه نفوذ) حاکی از این است که امثال گوینده، نه با تشخیص خود بلکه به عنوان پادوهای سیاسی شبکه نفوذ عمل میکنند.
🖋کیهان
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5146