💬قمه زدن در عزای سید الشهدا علیه السلام چه حکمی دارد؟
✅پاسخ:
قمه زنی علاوه بر این که از نظر عرفی از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمی شود و سابقه ای در عصر ائمه(علیهم السلام) و زمان های بعد از آن ندارد و تأییدی هم به شکل خاص یا عام از معصوم(علیهم السلام) در مورد آن نرسیده است، در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب می شود بنا بر این در هیچ حالتی جایز نیست.
#محرم #قمه_زنی
#مقام_معظم_رهبری
@pasokhsara
🖊 تکلیف انبیاء و اهل بیت علیهم السلام و امام حسین علیه السلام در زندگی دنیایی، عمل بر اساس ظاهر و قوانین طبیعی هست.
♦️ امام حسین علیه السلام می توانست با اراده ی تکوینی، لشکر دشمن را نابود کند.
می توانست، همه را سیراب کند.
🔹 اما در این صورت، قیام عاشورا ارزشی نداشت.
امام حسین علیه السلام، الگوی ما نمی شد.
◀️استفاده از معجزه و علم غیب، برای اثبات حقانیت اسلام و تثبیت مقام امامت بوده است.
#سوالات_دانش_آموزی
#محرم
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
💠 شک در مقدار حقالناس
💬 سؤال:
اگر از بیتالمال یا از کسی که او را نمیشناسیم و دسترسی به او نداریم حقی به گردنمان باشد، و بین 100 یا 150 هزار تومان شک داریم تکلیف چیست؟
✅ پاسخ:
🔹 در فرض سؤال، مقدار واجب، مقدار یقینی است و در صورت پرداخت اَقَل ( یعنی 100 هزار تومان در فرض سؤال)، بریالذمه میشوید.
#حق_الناس
#مقام_معظم_رهبری
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
@pasokhsara
دشمنان اسلام در طول تاریخ همواره با شعائر دینی به دشمنی میپرداختند. امسال اما، سبک جدیدی از دشمنیها را شاهد بودیم. از رقاصی به وقت مداحی گرفته تا تمسخر صفهای نذری تا تحریک بیحجابان برای حضور در مراسمات و...
خاصیت محرم این است که آدمهای ظلمستیز تربیت میکند و دشمن دقیقا به همین دلیل با محرم میجنگد، چون میداند ثمرهی این عزاداریها، نوجوانان و جوانانی خواهند بود که در مقابل ظلم خواهند ایستاد.
#کارشناس_اخلاق
#محرم
@pasokhsara
پرسش:
چگونه در زندگی آرامش را تجربه کنیم؟
پاسخ:
در دیدگاه الهی، رسیدن به آرامش و حذف اضطراب از زندگی یکی از مهمترین اهداف آموزههای اسلام معرفیشده است. خداوند در قرآن ذکر و یاد خدا را بهترین راه رسیدن به آرامش معرفی میکند.
توجه به قانونمند بودن جهان، شناخت دنیا و باور به این امر که دنیا محدود و تنها ابزاری است برای تقویت بعد معنوی انسان، او را از اضطراب و نگرانی دور میکند.
همچنین توجه به نیازهای روحی، تمرکز بر نعمتهای الهی، تغییر نگرش و دیدگاه خود نسبت به دنیا، پرهیز از زیادهخواهی و تکیهبر قناعت نیز میتواند در ایجاد آرامش در وجود انسان مؤثر باشد.
شناخت استعدادها، تلاش در جهت پرورش آنها، پرهیز از افکار منفی، پرهیز از مقایسههای نامطلوب در کنار تفریحات سالم از دیگر راهکارهای تأمین آرامش است.
بنابراین عادت کردن انسان به اضطرابی که ناشی از گم کردن راه درزندگیست و خو گرفتن انسان با عطشی که ناشی از حب دنیا و مادیگرایی اوست، نمیتواند دلیلی برای این امر باشد که اضطراب را جزء جدانشدنی انسانها بدانیم چراکه در همین دنیای مادی همواره شاهد افرادی بودهایم که به دلیل ایمان به خداوند قلبشان مملو از آرامش و اطمینان بوده است و در تندباد حوادث زمان کوچکترین اضطرابی به دل راه ندادهاند.
#کارشناس_اخلاق
#آرامش
@pasokhsara
✍️من به تو گفته بودم!
در جلسات مشاوره نوجوان مشاهده می کنیم که والدین مدام می گویند هزار بار اینو گفته بودیم! این جمله را اینقدر تکرار نکنید. وقتی فورا گوشزد می کنید که قبلا هشدار داده بودید از خود راضی به نظر می رسید. بدین ترتیب نوجوانان شما دفعه بعدی که مرتکب اشتباه شوند، از درخواست کمک از شما منصرف می شوند. درعوض، برای تقویت نقش خود،به عنوان یک حامی فرزندتان این موضع «اشتباه کردن حق انسان است» را امتحان کنید.
بهعنوان راهنما، به تقویت تعاملات سازنده با فرزندتان کمک کنید تا مهارتهای نوجوانانتان را در تحلیل صادقانه و تصمیمگیری بهبود دهید. به نوبه خود، این مهارت ها به آنها کمک می کند تا اعتماد به نفسی را که هسته اصلی موفقیت آینده است، توسعه دهند.
#کارشناس_مشاوره
#نوجوان
@pasokhsara ..
💠 سلام دادن به حضرت امام حسین (علیه السلام) در نماز
💬 سوال:
آیا سلام دادن به امام حسین (علیه السلام) در قنوت نماز اشکال دارد؟ در صورتی که این کار را در نمازهای گذشته کرده باشد، چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ:
به طور کلی خطاب به غیر خداوند در نماز، موجب باطل شدن نماز می شود؛ البته اگر به خاطر جهل به حکم، نماز خود را با انجام این کار صحیح می دانسته، نمازهای گذشته قضا ندارد ولی بنابر احتیاط واجب باید سجده سهو انجام دهد.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#احکام_نماز #محرم
@pasokhsara
🔸 فرق بین بلند و آهسته خواندن نماز
✅ ملاک جهر (بلند خواندن) آشکار کردن جوهر صدا و در مقابل اخفات (آهسته خواندن) آشکار نکردن آن است، هر چند کسی که کنار نمازگزار است صدای او را بشنود.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۱۹۵
@pasokhsara