eitaa logo
گاه نوشت
67 دنبال‌کننده
96 عکس
62 ویدیو
0 فایل
گاه نوشت های یک طلبه نقد و پیشنهاد: @mhmortezania
مشاهده در ایتا
دانلود
این آقای مامور موساد و تبلیغات چی معروف یهودی صهیونیستی که از اول جنگ ماله کش ارتش حرام زاده اسرائیل است. این توئیت بعد از ساعاتی در صفحه این آقا پاک شد، همان طور که بعد از بمباران بیمارستان معمدانی هم اول توئیت زد ارتش اسرائیل مسئول حمله است و بعد با فشار افکار عمومی توئیت را حذف کرد و گفت اشتباه شده!
ارتباط مسئله فلسطین با فرج بخش اول ⚠️ امام زمان در توقیع شریفشان به شیخ مفید، به علت تاخیر در ظهور خودشان تصریح میکنند: " اگر پیروان ما - که خداوند توفیق طاعتشان دهد - در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل می شدند، میمنت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمی افتاد، و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنان می گشت..." (احتجاج، ج2، ص499) 🔹لذا کلید اصلی ظهور بر اساس فرمایش امام‌زمان‌ این است: اجْتِماع مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیْهِمْ. همدلی و اجتماع قلب ها در وفای به عهد و پیمانی که بر دوش آنهاست. 🔻 این پیمان و عهد چیست؟ یکی از مفادش به طور مسلم، فرمان مهم امیرالمومنین در آخرین وصیتشان پس از ضربت خوردن است: كُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عونا خصم و دشمن ظالم و يار و یاور مظلوم باشيد. 💡همان خطاب بیدار کننده و همیشه زنده قرانی است به مسلمان ها درطول تاریخ: وَمَا لَكُمْ لاَ تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاء وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنكَ وَلِيًّا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنكَ نَصِيرًا ﴿نساء، 75﴾ (آی مسلمان ها!) چه‌تان شده كه در راه خدا و نجات مردان و زنان و كودكان مستضعفى كه زير سلطۀ دشمن‌اند، نمى‌جنگيد؟! آن مستضعفان هميشه از خدا خواسته‌اند :«خدايا، ما را از اين شهرى كه مردمش ستمكارند، بيرون ببر و از طرف خودت، بله از طرف خودت يار و ياورى براى ما قرار بده»
وَلَا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غَافِلًا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ ۚ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الْأَبْصَارُ هرگز مپندار که خدا از کارهای ظالمان غافل است، بلکه کیفر آن ها را به تأخیر می‌افکند تا آن روزی که چشم‌ها در آن روز خیره و حیران شود ابراهیم ۴۲
ما کشتی نوح را ندیدیم نفس مسیحایی را ندیدیم عسای موسوی و یدبیضاء را ندیدیم ناقه صالح را ندیدیم اما مگر برای درک اعجاز اصلا این ها را میخواهیم؟ اعجاز چیزی جز سجده شکر آن پدر است بعد از دیدن پیکرهای به خون آغشته فرزندانش؟ جز تسلی خاطر و قوت قلب آن خواهر است برای برادرش در زیر بمباران؟ ما معجزه "محمد ص" را در آموزه هایش می بینیم و در زمزمه قرآنش بر لب های آن کودک، وقتی بدون داروی بیهوشی عمل میشد، و در شهادتین خواندن آن دختربچه وقتی از زیر آوار بیرون می آوردندنش، و در نجوای عاشقانه آن پدر با خدا، وقتی کودک بیجانش را در آغوش گرفت و میگفت: خدایا! از ما پذیرفتی؟ از ما راضی شدی؟ معجزه، نه استارشیپ است، نه هوش مصنوعی است، نه سفر به مریخ، و نه هایپرلوپ. معجزه همین جاست، همین نزدیکی، در درون ما، همین دعوت است، دعوتی که در دنیای پوچ و مردد و بی هویت و بی معنا و ظلمانی غرب و مدرنیته، یک جهان معنا برای تو می سازد، این همان نفس مسیحایی است که تو را زنده می کند: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ ...(انفال،۲۴) آی اهل ایمان! وقتی خدا و پیامبر شما را دعوت میکنند به حقایق و آموزه هایی که شما را زنده می کند، دعوتشان را بپذیرید!
🔹راز خنده های غزه 🔸این متن را تصویری را بخوانید. 1⃣یکم. حتما عکس ها و فیلم های تحسین برانگیز این روزهای غزه را دیده اید: دختری در حال شانه کردن موهایش در دل خرابه است. پسرکی از آرزوهایش می گوید: "می خواهم پزشک شوم." عروس و داماد در دل ویرانی دست به دست هم قدم می زنند. و عکس دخترکی شاد در حال نان پختن در میان آوار حملات صهیونیستی دست به دست می شود.  2⃣دوم. پدر با جنازه دخترش حرف می زند و می گوید: "مگر نگفته بودی برایت عروسک بخرم؟ می خرم. بزودی در مسجد الاقصی." پسرک برای کاهش دردش قران می خواند. طنین قرآن این روزها در دل غزه، جهانی را به تسکین کشیده است. چشم ها از این تربیت قرآنی خیره مانده است. مادری که هر سه فرزندش را از دست داده است می گوید فدای مقاومت. جهانی در حسرت این قدرت ایمانی انگشت به لب مانده است. 3⃣سوم. بند اول امتداد بند دوم است. خروجی آن "صبر الهی"، این "امید ایمانی" است. ایندو کنارهم، "قدرت توحیدی" را به تصویر می کشد. گوئی روح توحید در این روزها  ظهور کرده است. همه جای غزه "ذکر" است. غزه هیچ؛ گوئی این اذکار چون چشمه کوثر عالمی را به تسخیر برده است. همه جا تکثیر شده است. گوشه گوشه های این عالم و در دل غربت، گویا همه جا آینه غزه اند. 4⃣چهارم. امید به پیروزی این نیست که صرفا لوازم و مقدمات شکست دشمن فراهم باشد. اگر چنین باشد هرطور حساب کنید اعداد صهیونیست ها بیش از این مردم مظلوم است. اما آنچه امید می سازد، قدرت ایمان است. "اقدام" و "صبر" است. "مقاومت" است. دل بستن به "سنت های قطعی الهی" است. "او" با پیروان حق است. ناصران "او"، از "او" نصرت می گیرند و در نهایت، پیروز نهائی اند. چه آنکه نشئه های این پیروزی امروز مقابل دیدگان ماست. 5⃣پنجم. غزه برای ما مردم ایران سراسر درس است. هرچند ملت ایران طی این چهل و اندی سال همین صحنه ها را به نمایش گذاشتند اما همچنان راه بسیار است. "امید ایمانی" غیر از "امید مادی" است و قدرت بالندگی و سازندگی اش فراتر از داشته های امروز ماست. قدر بدانیم تصاویری که این روزها از پیش چشم ها می گذرد. حکیمانه به تماشا بنشینیم که سراسر زیبایی است. همشهری @mahdian_mohsen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ را دید و گفت: گوشمان پر است از این حرف ها؛ "چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است" گفتم: "قصه مادر" را شنیده ای؟ سوره ی "انسان". گفت: خلاصه اش را بگو گفتم: دو فرزندشان حسن و حسین بیمار شدند. مادر و بقیه نذر کردند سه روز روزه بگیرند. چیزی برای افطار و سحری نبود؛ مقداری جو قرض کردند تا آرد کنند و نان بپزند. افطار شب اول رسید. مسکین و بینوایی گرسنه آمد و طلب غذا کرد. افطار نکرده، هریک سهم‌خودش را بخشید. شب دوم، یتیمی بی بضاعت آمد و غذا خواست. بازهم جملگی افطاری شان را بخشیدند به او. شب سوم، اسیرآزاد شده ای از فرط گرسنگی پناه آورد. دوباره هرچه بود تقدیم کردند... کار به جایی رسید که از شدت گرسنگی رنگ پریده شده و بچه ها به خود میلرزیدند. علی ع دست حسن و حسین را گرفت و نزد پیامبر برد. وقتی آن ها را دید بسیار متاثر و ناراحت شد. دست به دعا برداشت. هفت روز غذای بهشتی برایشان نازل شد اما مهمتر از آن "سوره انسان" به عنوان هدیه ای بود که برای آن ها و برای ما نازل شد. سوره ای که نقطه اوج انسانیت را به کل بشریت نشان داد، برای همیشه تاریخ. سوره ای که من و تو باید با آن مانوس باشیم و برای بچه هایمان قصه اش را تعریف کنیم...
ولادت بی بی دو عالم سلام الله علیها، ولادت خمینی کبیر، شهادت حاج قاسم، رحلت علامه مصباح. همه در یک روز. سالروزها، زینت تقویم ها و مجالس نیستند. وسیله ای اند برای یادآوری، برای به خود آمدن، برای بیدارشدن، برای رشد. و ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللهِ (ابراهیم،۵) اما شرط این بیدار شدن چیست؟ سالروزها کی میتواند برای ما عبرت و تنبّه و رشد ایجاد کند؟ کی این نگاه تشریفاتی و زینتی و روزمره ای و تقویمی و مناسبتی، به نگاه تحولی و تکاملی مبدّل می شود؟
وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ (آل عمران،۱۳۹) سستی و ضعف به خودتان راه ندهید و روحیه‌تان را نبازید؛ چون شما واقعاً برترید، به‌شرطی که ایمان داشته باشید!
إِنْ يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَيَتَّخِذَ مِنْكُمْ شُهَدَاءَ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الظَّالِمِينَ ﴿آل عمران، ۱۴۰﴾ اگر شما آسیب و ضربه ای خوردید، دشمن هم ضربه‌ای مشابه خورده است. طبق مصلحت، روزهای پیروزی و شکست را بین مردم دست‌به‌دست می‌کنیم تا خدا کسانی را که واقعاً ایمان آورده‌اند، معلوم کند و از بینتان گواهانی بر کارهایتان بگیرد. خدا بدکارها را دوست ندارد.
آرام بخواب عزیزم. چه جایی بهتر از اینجا؟ خوش به حالت زائر "شهید القدس" بودی و چه توشه ای بهتر از این! نامت برای همیشه ماند به یادگار، در دفتر شهدای راه آزادی قدس... خوش به حالت حتما امشب مهمانی! سلام ما را به حاج قاسم برسان...
ایجاد احساس "ضعف" مهمترین هدف اسرائیل از کشتار کرمان ۱ بعد از جنگ احد و کوتاهی و سهل انگاری واضح مسلمانان، یک احساس ضعف و خودتحقیری و بدگمانی فراگیر شکل گرفت. این آیه نازل شد: "سستی و ضعف به خودتان راه ندهید، غم نخورید و روحیه‌تان را نبازید؛ چون شما برتر و ولاترید، به‌شرطی که باور قلبی واقعی داشته باشید (آل عمران، ۱۳۹) آن چه شما را برتری میدهد ایمان به مکتب اسلام است نه صرف تاکتیکهای نظامی. آن چه سرنوشت شما و معادلات کلان صحنه را رقم میزند و پیروزتان می کند قدرت نرم "ایمان" است. باید باور کنید خدا را حضورش را همراهی اش را ولایتش را نصرتش را. این، اقتدار اصلی شماست که دشمن ندارد. ۲ بعد سقوط خرمشهر، مایوسانه آمدند محضر حضرت امام. امام ره یک کلام گفت " در جنگ حلوا پخش نمی کنند" یعنی در مبارزه میدانی باید واقع بین بود و اقتضای طبیعی مبارزه یعنی هزینه دادن یعنی زد و خورد. این همان نکته دومی است که پیامبر در شکست احد به مسلمانان متذکر شد: إِنْ يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ اگر شما آسیب و ضربه ای خوردید، دشمن هم ضربه‌ای مشابه خورده است و این روزهای پیروزی و شکست را بین مردم دست‌به‌دست می‌کنیم.... لذا بازهم بهانه ای برای مایوس شدن نیست ۳ ترور و کشتار اگر برای صهیونیست دستاورد موقت داشته شد، "پیشروی" محسوب نمیشود‌. ترور، هیچ گاه پدیده ای تازه ای برای ما نبوده و در طی ۴۵ سال هزاران نفر از بهترین هایمان را از این مسیر تقدیم کردیم. درست بر خلاف طوفان الاقصی که بزرگترین ضربه در تاریخ ۸۰ساله اسرائیل بود و یک گروه چریکی کوچک در یک عملیات ضربتی بی سابقه، کل حیثیت و هیمنه اسرائیل را به باد فنا داد و معادلات صحنه را به وضوح چند قدم به جلو برد.
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دیدن این پنج دقیقه (مجموع دوفیلم) با پانصد ساعت مطالعه پیرامون مبانی انسان، هستی، هویت، تمدن، پیشرفت و توسعه، جامعه و زن، برابری میکند. پرسش اصلی: دیدگاه تمدن اسلام و تمدن غرب به "زن" را با رسم شکل در ۵ دقیقه ارائه کرده، مقایسه کنید. پاسخ: دو ویدئو بالا. (نمونه اول: مدونا، خواننده برتر و برنده جایزه زن سال از آمریکا. نمونه دوم: فاطمه حقیرالسادات، محقق نانو و زن نمونه ایران.)
🔻یکی از پروتکل های شهرسازی مدرن، جانمایی آرامستان ها در فضای خارج از شهر است؛ که البته ما هم این اسلوب را به احسن وجه در شهرهایمان اجرایی کردیم! در نگاه تمدن عاری از معنا و معنویت غرب، مرگ نقطه پایان است بر آرزوها و خوشی و لذت ها و عبارت است از نیستی. در نگاه مترقی دینی اما انسان، ابدی است و تمام شدنی نیست؛ مرگ یک گذرگاه است و نقطه شروع زندگی بی انتهای دیگر است. آرامستان، کانون عبرت آفرینی است. عبرت برای اینکه خودمان را مرور کنیم، برای اینکه بدانیم کجا هستیم و برای چه تلاش میکنیم، برای اینکه نیت و رفتار و گفتارمان را دائما اصلاح کنیم و قدر یکدیگر را بدانیم، پیش از آن که دیگر فرصتی باقی نباشد... 🔸کانون عبرت آفرینی اما باید در قلب شهر باشد، نه کنار زباله دان و تاسیسات فاضلاب برون شهری... الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ ﴿ملک،۲﴾ همان‌که مرگ و زندگی را آفرید تا امتحانتان کند که کدامتان بهتر رفتار می‌کنید. او شکست‌ناپذیرِ آمرزنده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماه رجب است مرزبانان را در دعاهایتان فراموش نکنید مرز بان امت اسلام این دختربچه ها هستند که این است آب گوارایشان که شبها میلرزند از شدت سرما که روزها به خود می پیچند از گرسنگی که گاه و بیگاه میگریند از فراق پدر، مادر، برادر، خواهر... که سه ماه است بی سرپناه و آواره اند که دیگر هیچ چیز برای از دست دادن ندارند، جز ایمان و غیرت دینی شان، جز این که برای من و تو و به عشق "اسلام" ایستاده اند...
شهید سلیمانی ثابت کرد میشود در جمهوری اسلامی از یک‌روستای دورافتاده باشی، به خاطر مدل مو و لباس نیمه آستینت از گزینش سپاه ردشی! اما در نهایت بدون پارتی و سفارش، با تلاش و تقوا و استقامت، پله های ترقی را طی کنی و به اوج برسی. إِنَّهُ مَنْ يَتَّقِ وَيَصْبِرْ فَإِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ(یوسف،۹۰) بله، هرکس تقوا پیشه کند و استقامت کند، خدا اجر درستکارها را پایمال نمیکند وَأَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَىٰ (نجم،۳۹) بهره ای حقیقی برای انسان نیست، جز تلاش خودش.
اندر احوال انتخابات(۱) خواهشا نظر فلان و بهمان و حسن و تقی را ولش کن، حب و بغض و میل شخصی و فشار روانی و عصبانیت به خاطر گرانی و تورم و چه و چه را بگذار کنار، اگر باور به خدا داری، برای مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات فقط و فقط باید روی یک ملاک فکر کنی: چیه؟ بیان فنی تر: برای تشخیص نظر و رضایت خدا باید به دنبال باشم. حجت شرعی، اصلا تابع میل و تشخیص شخصی من و شما نیست عزیز من! وَمَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَوَاهُ بِغَيْرِ هُدًى مِنَ اللَّهِ (قصص،۵۰) ۚ چه کسانی گمراه‌تر از آن‌هایی‌اند که بی‌توجه به راهنمایی‌های خدا، تابع میل خودشان هستند؟! ادامه دارد...
وَلَنُذِيقَنَّهُمْ مِنَ الْعَذَابِ الْأَدْنَىٰ دُونَ الْعَذَابِ الْأَكْبَرِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ ۚ وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ ذُكِّرَ بِآيَاتِ رَبِّهِ ثُمَّ أَعْرَضَ عَنْهَا ۚ إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ مُنْتَقِمُونَ (سجده،۲۱ و۲۲) بی هیچ تردید، قبل از عذاب بزرگ‌ترِ آخرت، از عذاب نقدترِ دنیا هم به آن‌ها می‌چشانیم؛ شاید از راه انحراف برگردند. ستمكارتر از كسى كه به وسيلۀ آيات پروردگارش تذكر داده شود، سپس از آنها روى برگرداند، كيست؟! شک نکن: ما از مجرمان انتقام مى گيريم.
از من اثری نیست که جا مانده ام اما هرجا که نظر میکنم از تو اثری هست
... وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ، بِنَصْرِ اللَّهِ ۚ يَنْصُرُ مَنْ يَشَاءُ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ (روم،۴ و۵) و در آن روز (که وعده خدا بر فتح و پیروزی محقق شود)، اهل ایمان مسرور و خوشحال می شوند؛ به خاطر نصرت و یاری خدا؛ بله، خدا هرکه را بخواهد نصرت و یاری میکند، چون او شکست ناپذیر بوده و اهل رحمت خاص به مومنان است.
هدف، انهدام شاهراه های اقتصادی و انرژی اسرائیل است؛ چه باب المندب و چه حالا در اربیل عراق. یکی از ارکان بقا و حیات رژیم سفاک صهیونیستی، همین سرشبکه های تامین کالا و انرژی اسرائیل و این تجار تریلیاردی خوش خدمت موساد هستند که دیشب، در حال خوش گذرانی یا خواب ناز، در استحکامات ویلای شخصی، شخم زده شدند! این گروه در قرآن با نام "مترفین" شناخته میشود، یعنی مرفهین بی درد و عیاش که ثروت هنگفت دست و پا کرده، در خدمت طاغوت مقابل دعوت ادیان می ایستادند و توطئه می آفریدند. وَمَا أَرْسَلْنَا فِي قَرْيَةٍ مِنْ نَذِيرٍ إِلَّا قَالَ مُتْرَفُوهَا إِنَّا بِمَا أُرْسِلْتُمْ بِهِ كَافِرُونَ (سبا،۳۴) و ما هیچ رسول بیم دهنده‌ای در دیاری نفرستادیم جز آنکه ثروتمندان عیّاش آن دیار (به رسولان) گفتند: ما به آنچه شما را به رسالت آن فرستاده‌اند کافریم.
پیشرو دیزایی ( یکی از افرادی که نامش رسانهای شد) یکی از همان ثروتمندان عیاش تروریست است که با نوازش موشک های سپاه به کیفر دنیایی اش رسید: غول نفتی اقلیم کردستان و نفر شماره یک صادرات و قاچاق نفت از کردستان عراق به اسرائیل، مالک مجموعه شرکت های امپایر، صاحب گروه ساختمان سازی فالکون و... این درس عبرتی است تا همه مترفین خوش خدمت اسرائیل بدانند چه سرنوشتی در انتظارشان است. وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ
انتقام از نایبان منطقه ای اسرائیل امیرالمومنین توصیفی راهبردی در خصوص خوارج دارند:‌  « ثم انتم شرار الناس و من رمی به الشیطان مرامیه و ضرب به تیهه » (خطبه ۱۲۷). " همانا بدترین مردم هستید . شما تیرهائی هستید در دست شیطان که از وجود پلید شما برای زدن نشانه خود استفاده می‌کند و به وسیله شما مردم را در حیرت و تردید و گمراهی می‌افکند " این یعنی گروه های تکفیری مثل خوارج - که اساسشان بر کج فهمی و کم فهمی شکل گرفته - صرفا نقش "ابزار" و آلیت را دارند؛ اما هدایتگری و جهت دهی به آن ها را دستگاه های دیگری ترسیم میکنند. رهبری در وصف خوارج می گویند: "این آدمهایی که ظواهر کارشان این‌گونه بود، سازماندهی و تشکّل سیاسی‌شان، با هدایت و رایزنی بزرگان دستگاه قاسطین و بزرگان شام - یعنی عمروعاص و معاویه - انجام می‌گرفت! اینها با آنها ارتباط داشتند". امتداد این نگاه در عصر امروز و تحلیل گروه های تکفیری بسیار مهم است. فارغ از جریان شناسی گروه های تکفیری، آن چه مهمتر است، شناخت کانون هدایتگر این جریانات و پدرخوانده گروه های تروریستی است.
سه، چهار ساعت است سردردم، حالت تهوع، و... نزدیک افطار و حتی یکساعت بعد آن واقعا غیر قابل تحمل بود چرا؟ چون قدری امروز مشغله ام سنگین بود و روزه بودم و سحر هم خوب غذا نخوردم. خودم را میگذارم جای چندصدهزار انسانی که طبق اعلام سازمان غذای جهانی روزی کمتر از "یک وعده" غذا میخورند آن هم نه غذای متنوع. "نان" و شاید کمی زیتون آن هم نه یک روز، بیش از "۱۰۰" روز آن هم نه "۱۰۰" روز عادی ۱۰۰ روزی پر از رنج و زخم و درد آن هم نه فقط رنج جسمی رنج خانه، رنج وطن، رنج خانواده... خدایا! بحق این شب عزیز، به حق این ایام بینظیر، به حق دعای یا من ارجوه، به حق شهر الاصبی که سیل رحمتت را جاری میکنی، به حق پیامبر عزیزت که عاشق رجب بود، تلخی و درد و رنج برادرانم در غزه را در این روزها، به شیرینی وحلاوت نصرت و پیروزی مبدل فرما...
⛔️ پدیده سواد مصنوعی و الگوی جدید نادانی 🔸 روزانه فقط در تلگرام میلیونها مطلب منتشر می شود. جالب است بدانید در ساعت ۴ صبح که میزان مطالب منتشر شده به کمترین مقدار خود می رسد نیز ۲۵ هزار مطلب نشر می یابد. این میزان تولید محتوا در شبکه های مختلف اجتماعی در طول تاریخ بی نظیر و فوق العاده است و منجر به پدیده جالبی شده: «همه ما» راجع به «همه چیز» می دانیم اما با ويژگی هایی خاص. 🔹کارل تارو ژورنالیست معروف ژاپنی می گوید: هر وقت هر کسی از هر چیزی سخن می‌گوید ما وانمود می کنیم که دربارۀ آن می‌دانیم. همکارانمان دربارۀ فیلم، کتاب، قیمت ارز، حمله نظامی آمریکا صحبت می‌کنند سرمان را بالا و پایین می بریم یعنی من هم دربارۀ آن می دانم. 🔸این در صورتی است که آن ها دربارۀ آن موضوع فقط نظرات کس دیگری را در یک شبکه اجتماعی خوانده اند و آن را بازگو می کنند همان گونه که ما نیز چنین می کنیم. ما به شکلی خطرناک به نوعی کپی برداری از دانایی نزدیک می‌شویم، که در واقع الگوی جدید نادانی است. ما با روبرو هستیم. ✍️تحلیل و تجویز راهبردی: رسانه ها باعث شده اند به سرعت برق در معرض اخبار و به سرعت باد در معرض تحلیل اخبار قرار بگیریم. محیط اطراف ما پر است از اخبار مغشوش، اعداد و ارقام گول زننده و حرف های جهت‌دار. سه مساله این موضوع را تشدید می کند: 1️⃣ حجم بالای اخبار و تحلیل ها: اطلاعات بیشتر یعنی فرصت کمتر برای بررسی دقیق تر آن ها. 2️⃣ سبک زندگی شتابان: زندگی امروزی نسبت به 200 سال پیش بسیار چگال تر شده است. یعنی میزان رخدادهای کاری و ارتباطاتی در واحد زمان بیشتر شده است. 3️⃣ سواد مصنوعی: نظرات ما از در شبکه‌های اجتماعی سرچشمه می‌گیرند، نه مطالعۀ کتاب‌ها! این کپی برداری از دانایی، در واقع الگوی جدید نادانی است. به همین خاطر است که اخبار درست، غلط، و حقیقت در فضای مجازی تقریبا هم ارزش‌اند. چرا؟ چون ما فرصت نمی کنیم که درستی آن چه را که دریافت می کنیم، بررسی کنیم. بلافاصله آن را می خوانیم و احتمالا آن را برای دیگران فوروارد (ارسال) می کنیم و در گفتگوهای خانوادگی یا دوستانه یا کاری مان از آن اطلاعات استفاده می کنیم که نشان دهیم از زمانه عقب نیستیم. 🔻چه می توان کرد؟ 1️⃣ . نه باور کنید و نه رد کنید. زمانی که استدلال به نفع یا علیه آن گفته یا نوشته ندارید نه ردش کنید و نه تأیید، قضاوت خود را معلق کنید تا زمان دریافت اطلاعات کافی برای قضاوت. 2️⃣ در حالت غیر طبیعی قضاوت نکنید. مطالعات نشان داده اند زمانی که افراد از بیشتری برخوردارند، کیفیت قضاوت های حرفه ای شان افزایش می یابد. بنابراین زمانی که شتاب زده، هیجانی، خسته و پریشان هستیم، کیفیت قضاوت های ما افت می کند و قضاوتی که در زمان شتاب زدگی می کنیم به اندازه قضاوت یک فرد مست [غیر عادی]، غیرقابل اتکاست. 3️⃣ به ، حساس باشید. جملاتی که با فعل مجهول و بدون فاعل ساخته شده‌اند مانند «گفته می‌شود» یا «شنیده‌ها حاکی از آن است که» و «یا بر اساس اخبار منتشر شده» روشی برای پیچاندن شما هستند. در این ساختارها خبر وجود دارد. اما منبع خبر وجود ندارد. 4️⃣ برای هر چه می خوانید یا می شنوید از خودتان بپرسید: الف) آیا از /گزارش مطمئن هستم؟ ب) آیا شواهد تاییدکننده یا استدلال های قانع کننده آورده شده یا اینکه یک حرف به زبان های مختلف تکرار شده؟ ج) آیا بین مقدمه و اطلاعات ارایه شده و نتایج رابطه منطقی وجود دارد؟ د) آیا تمام واقعیت بیان شده یا بخشی از واقعیت؟ 5️⃣ از و کلمات هم خانواده استفاده کنید. آدم های دقیق دائم می پرسند چرا؟ چرا کاندیدای ریاست جمهوری شما بهتر است؟ چه چیز باعث می شود که فکر کنید قیمت ارز بالا می رود؟ چطور به این نتیجه رسیدید؟ 6️⃣ در دانش منطق، فصلی وجود دارد به نام مغالطات. برای تقویت تفکر سنجش گرانه (انتقادی) بخش را بخوانید تا با بیش از ۷۰ نوع مغالطه (=دامگاه اشتباه ذهنی) آشنا شوید. 7️⃣حضور در شبکه های اجتماعی مفید است. در آن بسیار جذاب، مفید و غنیمت است. اما فراموش نکنیم که آن ها نمی توانند جایگزین کتاب و تفکر عمیق شوند.