#پیام_قرآنی #شرایط_تذکردادن
#امربه_معروف_نهی_ازمنکر
👈 شرائط تذكّر و موعظه:
1⃣ شرط موعظه، آمادگى واعظ است. «نُيَسِّرُكَ ... فَذَكِّرْ»
2⃣ تذكّر و موعظه بايد بر اساس قرآن باشد. «سَنُقْرِئُكَ ... فَذَكِّرْ»
3⃣ واعظ بايد خود اهل غفلت و نسيان نباشد. «فَلا تَنْسى ... فَذَكِّرْ»
4⃣ واعظى موفق است كه به امدادهاى الهى اميدوار باشد. «سَنُقْرِئُكَ ... نُيَسِّرُكَ ... فَذَكِّرْ»
🍃 نزول وحى براى تذكّر به مردم است. «سَنُقْرِئُكَ ... فَذَكِّرْ»
🍃 شرط تذكّر، پند پذيرى است و پيامبر نسبت به افراد پندناپذير مسئوليّتى ندارد. «فَذَكِّرْ إِنْ نَفَعَتِ الذِّكْرى»
#اعلی_9 #اعلی
@payam_quran
#نکات_کلیدی #جزء_هفدهم
_ وحی به دو صورت ممکن است رخ دهد:
یکی وحی گزاره های علمی است که در این نوع گیرنده به چیزی که نمی دانست عالم می شود.
نوع دیگر وحی فعل عملی است به این صورت که فرد گیرنده در خود میل و اشتیاق شدید به کاری را پیدا کرده و درصدد انجام آن بر می آید.
نمونه های قابل درک این نوع وحی را همه می توانند در خود احساس کنند؛ زمانی که بدون مقدمه در خود میل شدیدی به انجام کار خیری پیدا می کنید و به تکاپو می افتید تا به هر ترتیب که شده آن را انجام دهید؛ مصداق و نمونه ضعیف شده ای از وحی فعل خیر است. وحی به مادر موسی برای رها کردن او در آب هم از نمونه های این نوع وحی است. (وَ أَوْحَیْنَا إِلَیْهِمْ فِعْلَ الْخَیرَْاتِ وَ إِقَامَ الصَّلَوةِ وَ إِیتَاءَ الزَّكَوةِ وَ كاَنُواْ لَنَا عَابِدِینَ)(73- انبیاء)
_ باید قدردان محافظين و دانشمندان نظامی باشیم. (وَ عَلَّمْنَاهُ صَنْعَةَ لَبُوسٍ لَّكُمْ لِتُحْصِنَكُم مِّن بَأْسِكُمْ فَهَلْ أَنتُمْ شَاكِرُون)َ(80- انبیاء)
_ ذکر یونسیه نسخه ای برای نجات همه مومنین است. (وَ ذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَیْهِ فَنَادَى فىِ الظُّلُمَتِ أَن لَّا إِلَاهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنىِّ كُنتُ مِنَ الظَّلِمِینَ * فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَ نجََّیْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذَالِكَ نُجِى الْمُؤْمِنِینَ(88- 87 ، انبیاء)
_ صحنه هایی که قرآن از وقوع قیامت به تصویر می کشد:
1. در آن واقعه، تنها زمین نمی لرزد، بلکه جهان به لرزه در می آید؛ آسمان و زمین، خورشید و ستارگان، کرات و کهکشانها همه دگرگون می شوند.
2. « مُرْضِعَةٍ » یعنی مادرانی که در حال شیر دادن به کودکان خود هستند. با اینکه عاطفی ترین حالت و قوی ترین دلبستگی عالم میان آن دو وجود دارد، ولی با این حال کودک را از خود جدا کرده او را رها می کند و می رود.
3. هر بارداری طفل خود را سقط می کند.
4. مردمِ هراسان و وحشت زده را که می نگری گمان می کنی که مست اند و عقل از سرشان پریده؛ اما اینطور نیست؛ عذاب شدید خدا آنها را به این روز انداخته است.
_ حالت توبه شکننان در قیامت چنین است که در دنیا چون به گناه عادت کرده بودند هرگاه تصمیم به ترک آن می گرفتند باز دوباره به سمت آن برگشته و جان به آتش گناه می سوزاندند؛ همین حالت یعنی فاصله گرفتن و برگشتن به گناه در قیامت به شکلی ظهور می کند که قرآن می گوید: هر گاه بخواهند از دوزخ و غم و اندوه هاى آن خارج شوند آنها را به آن باز مىگردانند. (كُلَّمَا أَرَادُواْ أَن یخَْرُجُواْ مِنهَْا مِنْ غَمٍّ أُعِیدُواْ فِیهَا وَ ذُوقُواْ عَذَابَ الحَْرِیق)ِ(22- حج)
_ وعده خداوند برای دفاع از مومنین، حتمی است. مهم آن است كه ما مصداق «الَّذِینَ آمَنُوا» باشیم؛ درنتیجه دفاع الهى از ما حتمى و تخلف ناپذیر خواهد بود. (إِنَّ اللَّهَ یُدَافِعُ عَنِ الَّذِینَ ءَامَنُواْ)(38- حج)
در خدمت قرآن باشیم. آمین
@payam_quran
#پیام_قرآنی #عبادت_خالصانه
🍃 اول زمينه را آماده و سپس دعوت كنيد. «يُرِيكُمْ آياتِهِ ... فَادْعُوا اللَّهَ»
🍃 اول شناخت، سپس عمل. «يُرِيكُمْ آياتِهِ ... فَادْعُوا ...»
🍃 دعا و اظهار نياز خالصانهى شما، سبب رشد شماست، نه بزرگى خدا. «الْعَلِيِّ الْكَبِيرِ هُوَ الَّذِي يُرِيكُمْ ... فَادْعُوا اللَّهَ مُخْلِصِينَ»
🍃 وسايل مهم نيست، تصميم و اراده مهم است. (آيات الهى وسيلهى معرفت هستند، امّا اگر انسانِ كوردل نخواهد، نمىفهمد. آرى حالت انابه زمينه ساز درك آيات الهى و تأثير پذيرى است.) «وَ ما يَتَذَكَّرُ إِلَّا مَنْ يُنِيبُ»
#غافر_14 #غافر
@payam_quran
#پیام_قرآنی #عبادت_خالصانه
🍃 هيچ گونه نظريه و قانون و سليقه و تمايل و عادات و رسوم و رفتار نياكان و ديگران و هيچ گونه تهديد و تبليغ و تطميع، نبايد در آيين توحيدى شما اثر كند. «مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ»
🍃 تنها خداوند شايسته دعا و نيايش است. «فَادْعُوا اللَّهَ»
🍃 اخلاص، شرط قبول شدن دعا است. «فَادْعُوا اللَّهَ مُخْلِصِينَ»
🍃 به فكر راضى كردن كفّار و دگرانديشان نباشيم. «وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ»
#غافر_14 #غافر
@payam_quran
#نکات_کلیدی #جزء_هجدهم
_ تصوری بین دین داران بی بضاعت و بی دینان ثروتمند رواج دارد که گمان می کنند داشته و انباشته آنان که بی دینی می کنند همه از لطف و عنایت ویژه خداوندی به آنهاست و به تعبیر دیگر خدا نظر خیر و رحمت به آنها کرده است که اینچنین ثروت و دارایی مالی و فامیلی را به زندگی آنها سرازیر کرده است؛ اما خدا در این آیات خط بطلان بر چنین تصوری کشیده و صاحبان این پندار را افرادی قلمداد کرده است که از درک و شعور لازم برای فهم حقیقت این امر بی بهره اند. (اشاره به سنت استدراج) (أَ یحَْسَبُونَ أَنَّمَا نُمِدُّهُم بِهِ مِن مَّالٍ وَ بَنِینَ* نُسَارِعُ لهَُمْ فىِ الخَْیرَْاتِ بَل لَّا یَشْعُرُونَ)(56- 55، مومنون)
_ روش برخورد با بدی ها در قرآن:
یكى از مؤثرترین راههای مبارزه با دشمنان سرسخت و لجوج آن است كه بدیهای آنها به نیكى پاسخ داده شود؛ اینجاست كه شور و غوغایى از درون وجدان آنها برخاسته و او را سخت تحت ضربات سرزنش و ملامت قرار مىدهد. این کار در بسیاری از موارد سبب بیداری وجدان تغییر عملکرد او می شود.
ناگفته پیدا است كه این دستور مخصوص مواردى است كه دشمن از آن سوء استفاده نكند و آن را دلیل بر ضعف شما نشمارد و بر جرأت و جسارتش افزوده نگردد. و نیز مفهوم این سخن هرگز سازشكارى و قبول تسلیم در برابر وسوسه هاى دشمنان نیست. (ادْفَعْ بِالَّتىِ هِىَ أَحْسَنُ) (96- مومنون)
_ در اجرای حکم خدا دلسوزی نکنید. به هر زن و مرد زنا كاری صد تازیانه بزنید. نهی از رأفت و دلسوزی که در آیه آمده است در حقیقت نهی از ترحم بی جایی است که سبب سستی و کوتاهی در اجرای احکام و دستورات دین خدا می شود. (الزَّانِیَةُ وَ الزَّانىِ فَاجْلِدُواْ كلَُّ وَاحِدٍ مِّنهُْمَا مِاْئَةَ جَلْدَةٍ وَ لَا تَأْخُذْكمُ بهِِمَا رَأْفَةٌ فىِ دِینِ اللَّهِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْم)ِ (2- نور)
_ تنها عامل نجات انسانها از آلودگیها و انحرافات و نیز رشد و بالندگی روحی او فقط فضل و رحمت الهى است و بس؛ با این تحلیل که: او هم نعمت عقل را به انسان داده و هم از طریق و فرستادگانش راه پاک شدن و ماندن و رشد کردن را به بشر تعلیم داده است. (وَ لَوْ لَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَیْكمُْ وَ رَحْمَتُهُ مَا زَكىَ مِنكمُ مِّنْ أَحَدٍ أَبَدًا)(21- نور)
_ هشدار به کسانی که گناه در خلوت را ساده انگاشته و به راحتی از کنار آن می گذرند. غافل از آنکه در مخفی ترین مکانها همواره شاهدانی با ما هستند که گناه، خیانت و جنایت را درک کرده و در آن روز که محکمه عدل الهی بر پا می شود بر علیه ما شهادت می دهند. (یَوْمَ تَشهَْدُ عَلَیهِْمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَ أَیْدِیهِمْ وَ أَرْجُلُهُم بِمَا كاَنُواْ یَعْمَلُونَ)(24- نور)
_ چند دستور مهم به بانوان مسلمان:
1. «چشم چرانى» و دیدن صحنه های حرام همانگونه كه بر مردان حرام است بر زنان نیز حرام مىباشد.
2. «پوشاندن شرمگاه» در مقابل نگاه دیگران، همانگونه که برای مردان واجب است براى زنان نیز واجب است.
3. «پنهان کردن محلهایی از بدن که معمولا تزیین می کنند»: یا زینتهایی که معمولا از دید نامحرم پنهان است را درمعرض دید او قرار ندهند؛ مگر دستها تا مچ و گردی صورت به شرط آنکه زینت نداشته و بدون آرایش باشد.
4. «وجوب رعایت حجاب»: زنان باید اندام خود را در مقابل دیگران بپوشانند.(براین اساس واجب است حجاب را رعایت کنند).
5. «پرهیز از جلب کردن توجه نامحرم به هنگام راه رفتن»: به هنگام راه رفتن پاهاى خود را به زمین نزنند تا توجه نامحرم به آنها جلب شود. (به احتمال خیلی قوی کفشهای صداداری که این روزه زنان به پا می کنند مصداق این فراز قرار بگیرد). (31- نور)
در خدمت قرآن باشیم. آمین
@payam_quran
📖 #درس_63 🔵 #تجوید 🔴
💠 #احکام_حروف 💠
🍃 #تفخیم_حرف_راء 🍃
💠 عامل تفخیم (راء)👈 فتحه و ضمه
💠 راء حرکت دار ⏬
1⃣ وقتی که (راء) فتحه داشته باشه؛ مثل 👈 رَازق - رَبِّ
2⃣ وقتی که (راء) ضمه داشته باشه؛ مثل 👈 رُحَماءُ - فُرُطاً
💠 (راء) ساکنه ⏬
1⃣ اگر قبل از (راء) حرفی فتحه داشته باشه؛ مثل⬅️ 👈 یَرضی - وَالْفَجْر
2⃣ وقتی که قبل از (راء) حرفی ضمه داشته باشه؛ مثل 👈 قُربانٍ - الْعُسْر
3⃣ وقتی قبل از (راء) ، الف مدی باشه ؛ مثل 👈 اَبصار
4⃣ وقتی قبل از (راء) ، واو مدی باشه؛ مثل 👈 غَفور
❌استثناء❌
اگر حرف ساکن قبل از (راء) ساکنه ، (یاء) باشد ؛ (راء) تفخیم نمیشود، بلکه ترقیق میشود ؛ مثل👈 الْخَيْر
🍃 #ترقیق_حرف_راء 🍃
🌼 عامل ترقیق (راء)👈 کسره
💠 راء حرکت دار ⏬
وقتی که (راء) کسره داشته باشه؛ مثل 👈 رِجال - اَرِنا
💠 (راء) ساکنه ⏬
1⃣ اگر قبل از (راء) ساکنه ، حرفی کسره داشته باشه؛ مثل⬅️ 👈 اَلاِربَه - عَسِر -الذِّكْر - السِّحْر
2⃣ وقتی قبل از (راء) ساکنه ، یاء مدی باشه ؛ مثل 👈 قَدیر - یَسیر
❌استثناء❌
1⃣ اگر بعد از (راء) ساکن ما قبل مکسور، حرف مستعلیه بیاید ؛ (راء) تفخیم میشه، مثل👈 مِرصاداً - قِرطاسٍ
2⃣ اگر (راء) ساکن ما قبل مکسور، بعد از همزه وصل بیاید ؛ (راء) تفخیم میشه، مثل👈 إِنِ ارْتَبْتُمْ - رَبِّ ارْجِعونِ
@payam_quran
4_5787128523353228035.mp3
1.02M
در این فایل صوتی تفخیم و ترقیق (راء) توضیح داده شده همراه با مثال
پیشنهاد می شود دانلود کنید چون فراتر از توضیحات مکتوب بیان شده
@payam_quran
تفخیم و ترقیق حرف راء | آموزش تجوید
https://www.aparat.com/v/Feapv
آموزش تجوید قرآن - تفخیم و ترقیق حرف (راء)
https://www.aparat.com/v/aE8NU
@payam_quran
4_532578792267358479.mp3
45.9K
جهت تمرین آیات زیر را بررسی و قرائت می کنیم.
يَوْمَ تَشَقَّقُ الْأَرْضُ عَنْهُمْ سِرَاعًا ذَٰلِكَ حَشْرٌ عَلَيْنَا يَسِيرٌ(ق-44)
الْأَرْضُ 👈 تفخیم
سِرَاعًا 👈تفخیم
حَشْرٌ 👈 تفخیم
يَسِيرٌ 👈 (چون آخر آیه است وقف میکنیم ، و راء ساکن میشه و به ترقیق خونده میشه)
@payam_quran
4_532578388540433110.mp3
103.9K
وَلَوْ نَزَّلْنَا عَلَيْكَ كِتَابًا فِي قِرْطَاسٍ فَلَمَسُوهُ بِأَيْدِيهِمْ لَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا إِنْ هَٰذَا إِلَّا سِحْرٌ مُّبِينٌ(انعام-7)
قِرْطَاسٍ 👈 تفخیم (استثناء)
كَفَرُوا 👈 تفخیم
سِحْرٌ 👈(چون راء مرفوعه( ٌ) تفخیم میشه ، ولی اگر راء ساکن بود ترقیق میشد)
@payam_quran
4_532579823059510097.mp3
137.5K
حُنَفَاءَ لِلَّهِ غَيْرَ مُشْرِكِينَ بِهِ وَمَن يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَكَأَنَّمَا خَرَّ مِنَ السَّمَاءِ فَتَخْطَفُهُ الطَّيْرُ أَوْ تَهْوِي بِهِ الرِّيحُ فِي مَكَانٍ سَحِيقٍ (حج-31)
غَيْرَ 👈 تفخیم
مُشْرِكِينَ 👈 ترقیق
يُشْرِكْ : ترقیق
خَرَّ 👈 تفخیم
الطَّيْرُ 👈 تفخیم (ولی اگر راء ساکن بود، ترقیق میشد)
الرِّيحُ 👈 ترقیق
@payam_quran
#پیام_قرآنی #آیه_ولایت
🍃 اسلام، هم دين ولايت است و هم دين برائت. هم جاذبه دارد و هم دافعه. آيات قبل، از پذيرش ولايت يهود و نصارا نهى كرد، اين آيه مىفرمايد: خدا و رسول و كسى را كه در ركوع انگشتر داد، ولىّ خود قرار دهيد. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا ... إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ ...»
🍃 از اينكه به جاى «اوليائكم»، «وليّكم» آمده، ممكن است استفاده شود كه روح ولايت پيامبر و على عليهما السلام، شعاع ولايت الهى است. «وَلِيُّكُمُ»
🍃 در قرآن معمولًا نماز وزكات در كنار هم مطرح شده است؛ ولى در اين آيه، هر دو به هم آميختهاند. (دادن زكات در حال نماز) «الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُونَ»
🍃 كسانى كه اهل نماز و زكات نيستند، حقّ ولايت بر مردم را ندارند. «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ ...» ( «إِنَّما»، نشانهى انحصار ولايت در افراد خاصّ است)
🍃 براى توجّه به محرومان، نماز هم مانع نيست. «يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُونَ» (آرى، فقير نبايد از جمع مسلمانان دست خالى برگردد.)
🍃 ولايت از آنِ كسانى است كه نسبت به اقامهى نماز وپرداخت زكات پايدار باشد. «يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ ...» ( «يُقِيمُونَ» و «يُؤْتُونَ» نشانه دوام است)
#مائده_55 #مائده
@payam_quran
#پیام_قرآنی #آیه_ولایت
🍃 هرگونه ولايت، حكومت و سرپرستى كه از طريق خدا و رسول و امام نباشد، باطل است. «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ ...» (كلمه «إِنَّما» علامت حصر است)
🍃 توجّه به خلق براى خدا در حال نماز، با اقامه نماز منافات ندارد. «يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُونَ»
🍃 كسى كه نسبت به فقرا بىتفاوت باشد، نبايد رهبر و ولىّ شما باشد. «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ ... وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ»
🍃 كارهاى جزئى (مثل انفاق انگشتر) نماز را باطل نمىكند. «يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُونَ»
🍃 در فرهنگ قرآن، به صدقه مستحبّى هم «زكات» گفته مىشود. «يُؤْتُونَ الزَّكاةَ»
🍃 ولايتها در طول يكديگرند، نه در عرض يكديگر. ولايت بر مسلمانان، ابتدا از آنِ خداوند است، سپس پيامبر، آنگاه امام. «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِينَ آمَنُوا ...»
👈امام صادق عليه السلام فرمودند: منظور از «الَّذِينَ آمَنُوا ...» على عليه السلام و اولاد او عليهم السلام تا روز قيامت هستند. پس هركس از اولاد او به جايگاه امامت رسيد با اين ويژگى مثل اوست، آنان در حال ركوع صدقه مىدهند. «1»
________________
«1». كافى، ج 1، ص 288
#مائده_55 #مائده
@payam_quran
#نکات_کلیدی #جزء_نوزدهم
_ افسوسهای بی فایده در قرآن:
حسرت اول بعد از آن است که میبینند تنها راه نجات و سعادت راهی بود که فرستادگان الهی به مردم ارائه کردند و خود در آن راه پیشقدم شده و مردم را به آن دعوت کردند؛ ولی اینها به جای تبعیت و همراهی با رسولان حق، آنها و راهشان را مسخره کردند و از گام نهادن در آن به شدت خودداری کردند.
حسرت دوم نسبت به دوستانی است که در دنیا برگزیدند. دوستانی که به ظاهر دوست بودند اما در واقع دشمنان خطرناکی بودند که باعث گمراهی و بدبختی آنها شدند و با آنکه دین و راهکار هدایت و سعادت در دسترس اینها قرار داشت اما آن به ظاهر دوستان آنها را از پیروی دین منع کرده و به گناه و بازیهای دنیایی مشغول کردند. (نقش دوست در سعادت و شقاوت انسان) (27 تا 29 ، فرقان)
_ فردای قیامت پیامبر (ص) و در واقع قرآن از مهجور ماندن (دور انداختن و ترک کردن) قرآن گلایه و شکایت می کند.(1) (وَ قالَ الرَّسُولُ یا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً).(30 - فرقان)
_ بتی که پرستش آن بین ما رواج دارد، بت نفس ماست. هر جا که فرمان یا همان خواست دل با حکمی از احکام الهی در ستیز شد همان جا میتوان فهمید که ما خداپرستیم یا مطیع بت نفسیم. (أَ رَءَیْتَ مَنِ اتخََّذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ)(فرقان- 43)
_ چقدر از مال خود را انفاق کنیم؟
مؤمنین انفاقی عادلانه و دور از هر گونه اسراف و سختگیری دارند؛ نه آن چنان بذل و بخشش میکنند که زن و فرزندشان گرسنه بمانند و نه آن چنان سخت میگیرند که دیگران از مواهب آنها بهره نگیرند. (وَ الَّذِینَ إِذَا أَنفَقُواْ لَمْ یُسْرِفُواْ وَ لَمْ یَقْترُُواْ وَ کَانَ بَینَْ ذَالِکَ قَوَامًا).(67- فرقان)
_ راه تبدیل سیئات به حسنات:
اگر گنهکاری واقعاً از کرده خود پشیمان شد و در عقیده و عمل خود بازنگری کرد و راه جبران و صلاح را پیش گرفت خداوند به او وعده داده که گناهانش را تبدیل به حسنات خواهد کرد. (مَن تَابَ وَ ءَامَنَ وَ عَمِلَ عَمَلًا صَالِحًا فَأُوْلَئکَ یُبَدِّلُ اللَّهُ سَیَِّاتِهِمْ حَسَنَاتٍ وَ کاَنَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِیمًا).(70- فرقان)
_ در ماجرای ناقه ثمود، قاتل شتر فقط یک نفر بود؛ اما خداوند نفرمود «فعقرها احد منهم؛ یکی از آنها شتر را کشت»؛ بلکه فرمود « فَعَقَرُوهَا؛ همه او را کشتند» و بعد هم نفرمود فقط آن یک نفر عذاب شد بلکه فرمود همه آنها به عذاب الهی گرفتار شدند .
حال سوال این است که چرا خداوند گناه یک نفر را به همه نسبت داد و همه را گرفتار عذاب کرد؟
جواب: عذاب خداوند همه را گرفت؛ چون همگان به آن گناه رضایت دادند. (156 تا 158 شعراء)
______________
1_ هجر قرآن فقط این نیست که به کلی قرآن را دور بیندازند. اگر یک آیه یا یک سوره آن را ترک کردند، صدق هجر میکند. عامه که آیات راجع به ولایت را ترک کردند، و بسیاری آیات حجاب و آیات ربا، و بسیاری از آیات احکام، مثل آیات حدود؛ حد سرقت، قذف، زنا، دیات و قصاص را ترک کردند.
در قيامت از شما، قرآن شكايت ميكند
حق، مجازات شما را در قيامت ميكند
در خدمت قرآن باشیم. آمین
@payam_quran
#پیام_قرآنی #آداب_دعا
🍃 پس از خداشناسى، خداپرستى لازم است. «ادْعُوا رَبَّكُمْ» در آيهى قبل، خداشناسى مطرح شد، در اين آيه خداپرستى.
🍃 بهتر است دعا با استمداد از كلمهى «ربّ» و همراه تضرّع و زارى و پنهانى باشد. «ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعاً وَ خُفْيَةً» دعاى پنهانى از ريا دور و به اخلاص نزديكتر است.
🍃 دعا وقتى مؤثّر است كه خالصانه و همراه با تضرّع باشد. «تَضَرُّعاً وَ خُفْيَةً»
🍃 با تمام وجود و با كمال خضوع خدا را بخوانيم وزبانمان نماينده همهى وجود ما باشد. «ادْعُوا ... تَضَرُّعاً»
#اعراف_55 #اعراف
@payam_quran