🔹 گفتگوی مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با خبرگزاری ایرنا (۱)
🔹 منابع طبیعی سرمایه ملی، راهبردی و میراثی گرانبهاست و حفاظت از این ثروت ملی مستلزم نگاه ملی و فراملی است و طبق نظر کارشناسان باید در کنار حفاظت به امر مدیریت در حفاظت توجه بیشتری داشت و بهکارگیری از ظرفیت و پتانسیل نیروی مردم و جوامع محلی و سایر دستگاهها و همیاران طبیعت در ادامه این مسیر بسیار مهم است.
🔹 هر کشوری برای دارا بودن استقلال نیازمند اقتصاد درون زا و امنیت غذایی و زیستی مناسب است که پایه و اساس این استقلال به منابع طبیعی وابسته است و لازم است چالش های موجود در این بخش و تهدیدات عرصه های طبیعی به حداقل کاهش یابد.
🔹 دولت سیزدهم برای حفاظت از این میراث ارزشمند در کنار تمام طرح ها وبرنامه هایی که در دستور کار است، برنامه هایی چون مردمی سازی حفاظت از مراتع و جنگل ها و نیز کنترل و نظارتهای پیشرفتهای را در نظر گرفتهاست که توسط کارشناسان این حوزه در سراسر کشور در عرصه های طبیعی در حال اجراست.سطح عرصه کشور ۱۶۴.۸ میلیون هکتار است که ۱۳۴.۴ میلیون هکتار وسعت منابع طبیعی کشور است و از این میزان هم ۱۷میلیون هکتار با احتساب بیشه زار، وسعت جنگل ها و ۳۲.۶ میلیون هکتار وسعت بیابان های کشور است.
🔹 ترحم بهزاد، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این زمینه گفت و گویی که با خبرنگار ایرنا داشت؛ او با اشاره به وسعت عرصه ها و منابع طبیعی کشور گفت: سطح عرصه کشور ۱۶۴.۸ میلیون هکتار است که ۱۳۴.۴ میلیون هکتار وسعت منابع طبیعی کشور است و از این میزان هم ۱۷میلیون هکتار با احتساب بیشه زار، وسعت جنگل ها و ۳۲.۶ میلیون هکتار وسعت بیابان های کشور است.
🔸 ایرنا: بهره برداری از جنگلها و عرصه ها در کشور به چه طریقی انجام می شود؟
🔹 بهزاد: طبق ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها هرگونه بهره برداری از عرصه ها باید در قالب طرح باشد بر همین اساس قبل از تهیه طرح مرتعداری باید بهره برداران دارای صلاحیت شناسایی شوند و برای این کار یک شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور تدوین و به استانها ابلاغ شده است.
🔹 این شیوه نامه پیش تر در قالب سه شیوه نامه جدا بود ولی با یک ساماندهی در پنج فصل تحت عنوان اصلاح شیوه نامه فنی اجرایی طرح مرتع داری به استانها ابلاغ شده است.
🔸 ایرنا: مهمترین اقداماتی که تاکنون در راستای بهره برداری و مدیریت بهینه مراتع داشتید، چه بود؟
🔹 بهزاد: در این راستا تاکنون از مجموع ۸۴ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار مراتع کشور، ۸۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار را ممیزی انجام داده ایم و برای این میزان ممیزی هم ۴۳ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار تهیه طرح شده است که ۵۳ درصد کل سطح ممیزی شده است.
🔹 ۲۴ میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار نیز احاله مدیریت شده است یعنی بیش از ۵۶ درصد نسبت به تهیه طرح انجام شده احاله مدیریت انجام و برای ۳۸۱ هزار خانوار پروانه چرا صادر شدهاست.
🔹 سایر ظرفیتها و پتانسیلهایی هم در بخش منابع طبیعی وجود دارد که نگرش سازمان در سالهای گذشته بحث تعلیف چرای دام و علوفه بوده و در راستای بهبود پوشش گیاهی و معیشت مردم و اقتصادی کردن این بخش درصدد برآمدیم تا در قالب طرح های مرتع داری از ظرفیت های موجود و پتانسیل های متنوع در این راستا استفاده کنیم.
🔸 ایرنا: آیا طرح جایگزینی برای دامداری که امروز تهدیدی برای مراتع است، دارید؟
🔹 بهزاد: در راستای اقتصادی کردن ظرفیت های این بخش ترویج بوم گردی و گردشگری، زراعت چوب، توسعه زنبورداری، پرورش ماکیان پرورش، وحوش و پروار بندی، استفاده از گونههای چندمنظوره و کشت و علوفه کاری، انرژی های نو در دستور کار قرار گرفته است و مجوزهای لازم به متقاضیان سرمایه گذاری داده شده است تا به جای استفاده از دام برای حفظ منابع پایه و اقتصادی کردن طرح ها به این موارد نیز اهتمام کنند.
🔹 مجریان مکلف هستند پس از ابلاغ شیوه نامه (شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور) نسبت به تهیه طرح اقدامات لازم را انجام دهند؛ در این راستا راهنمای طرح فنی مرتعداری را بازنگری اصلاح و به استانها ابلاغ کردیم.
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 گفتگوی مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با خبرگزاری ایرنا (۳)
🔸 ایرنا: با توجه به اینکه مشارکتهای مردمی در طرح جهادی احیای سرزمین بسیار با اهمیت است در این زمینه آیا مردم تمایل به مشارکت داشتند؟
🔹 بهزاد: یکی از مهمترین طرح ها در زمینه حفاظت و بهره برداری بهینه از مراتع و عرصه های طبیعی دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ است که در کنار طرح تحول پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع کشور در دست پیگیری است.
🔹 همچنین سند استانی برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی قبل، حین و بعد از خشکسالی تهیه و تدوین شده و جهت اجرا به استانها ابلاغ شده ست.
🔹 از بدو انقلاب تاکنون پنج هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال اعتبار به مراتع داده شده که کفاف حفظ، احیا و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی و حفظ و احیای عرصه های مرتعی را نمیدهد و در این راستا طرح مردمی سازی حفاظت از مرتع تهیه و به مجریان ارائه شده تا بتوان در این مسیر حرکت کرد.
🔹 همچنین در راستای بهبود معیشت مردم ۵۰ هزار هکتار کشت داروهای گیاهی با مشارکت خود آنان برنامه ریزی شد که سال گذشته ۵۱ هزار هکتار کشت گیاهان دارویی را شاهد بودیم.
🔹 در یک سال گذشته بیش از سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال (۳۴۰ میلیارد تومان) طبق برآوردهای اقتصادی انجام شده مشارکت مردمی با سرمایه گذاری خود مردم در زمینه گیاهان دارویی، عملیات بیولوژیک و بیومکانیک در بخش منابع طبیعی انجام شد.
🔹 در این اقدام عملیاتی و مردمی ۵۱ هزار هکتار در زمینه گیاهان دارویی، ۳۲ هزار هکتار عملیات بیولوژیک و ۱۲ هزار هکتار عملیات بیومکانیک انجام گرفته است.
🔹 امسال هم فصل کاری شروع شده و تا پایان دی ماه عملیات بیولوژیک و بیومکانیک انجام میشود ولی عملیات نهالکاری تا ۱۵ دی فرصت اجرا داریم و برای امسال هم ۵۰ هزار عملیات بیولوژیک و ۲۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک پیش بینی شدهاست.
🔹 علاوه بر این موضوع با توجه به اینکه مناطق قشلاقی از ۱۵ آذرماه وارد عرصه های مرتعی میشود تاکید میشود زمان ظرفیت چرا و کنترل پروانه ها را رعایت کنند و یکسری موارد قانونی در رابطه با تبدیل پروانه چرا وجود دارد که براساس بند ط ماده هشت تبصره یک ماده ۴۷ ایین نامه مصوب هیات وزیران دامداران سالانه با تمدید پروانه لازم است وارد چرای دام شوند.
🔹 همچنین در طرح های مرتعداری هم جاهایی که به صورت تلفیقی انجام می شود لازم است که بهره مالکانه به حساب خزانه وارد شود چرا که طبق اصل ۵۳ قانون اساسی باید همه درآمدهایی که حاصل می شود به خزانه داری کشور واریز شود تا به دستگاههایی که ضرورت استفاده دارند عودت داده شود و مورد استفاده قرار گیرد.
🔹 به گزارش ایرنا؛ طرح های مرتعداری به عنوان یک دستورالعمل حفاظتی و اصلاحی - احیایی از اهمیت ویژه ای در تشکیلات منابع طبیعی برخوردار است. لذا این راهکار به عنوان یکی از سیاست ها و برنامه های اساسی این سازمان دنبال می شود.
🔹 بررسی کارشناسان در حوزه منابع طبیعی نشان می دهد یکی از مهمترین عواملی که می تواند مرتعداران را به حفظ و بهره برداری صحیح مراتع ترغیب نماید، داشتن حس مالکیت و یا تضمین معتبری برای استفاده دائمی از یک مرتع است که این تضمین در قالب احاله مدیریت طویل المدت اجرای طرح های مرتعداری میسر شده است.
🔹 در هر طرح مرتعداری، اوضاع طبیعی منطقه از قبیل: مکان، موقعیت، مساحت، شرایط آب و هوایی، وضعیت خاک، وضعیت توپوگرافی و پوشش گیاهی، منابع آبی، وضعیت تامین علوفه، موقعیت اجتماعی دامداران موجود در منطقه و سایر مسایل ضروری مطالعه و سپس بر اساس این عوامل، برنامه ریزی های لازم جهت حفظ، احیاء، اصلاح و بهره برداری از مرتع انجام می شود./ ایرنا
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 گفتگوی مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با خبرگزاری ایرنا (۲)
🔸 ایرنا: درباره طرح جهادی احیای سرزمین و اهداف آن هم توضیحاتی بفرمایید؟
🔹 بهزاد: عرصه منابع طبیعی بسیار گسترده است و نمی توان بدون حضور و مشارکت مردم از این عرصه صیانت و حفاظت کرد؛ در راستای مردمیسازی فعالیتهای اجرایی، برنامه جهادی احیای سرزمین با تبیین نقش دولت، مردم و تشکل ها مطرح و در دستور کار استان ها قرار گرفته است.
🔹 سازمان در حال حرکت به سمت مونیتورینگ و روش کنترل مدیریت سرزمین با استفاده از تجهیزات جدیدی است که وجود دارد؛ از جمله واحد پنجره زمین با توجه به تصاویر ماهواره خیام که ساخت خود کشور است با استفاده از تصاویر ماهوارهای محدوده کمتر از ۲ متر را هم برای ما مشخص میکند.
🔹 در این اقدام تغییر تحولات توسط تصاویر ماهوارهای حتی در کمترین و کوچکترین مقیاس در عرصه ها قابل مشاهدهاست و هر ۴۸ ساعت یک بار تصاویر پردازش و به روز شده و کنترل میشود و اگر ماهم کنترل نکنیم، خود دستگاه امنیتی کنترل و تذکر میدهد تا اقدامات لازم صورت گیرد.
🔸 ایرنا: به غیر از برنامه ها و طرح های گفته شده طرح مطالعاتی و یا برنامه دیگری دارید؟
🔹 بهزاد: برای اینکه برنامه مدونی برای این موضوع داشته باشیم طرحی هم تحت عنوان طرح تحول احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه مراتع کشور را تهیه و تدوین کرده ایم و در حال بررسی در هیات وزیران است و پنج نوع عملیات در قالب آن تدوین شدهاست.
🔹 در همین راستا تبدیل دیم زارهای کم بازده (دیم زارهایی با راندمان تولید کمتر از ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار) در راستای تامین علوفه و نهاده دام، پایداری خاک، نفوذ پذیری آب در دستور کار است که در این طرح تصمیم گرفته شد تا از گونه های پایای مرتعی در تناوب کشت غلات در مرتع استفاده شود.
🔹 این اقدام نیز در سطح ۵۰۰ هزار هکتار در یک برنامه پنج ساله در کنار عملیات بیولوژیک و بیومکانیک انجام میشود.
🔸 ایرنا: عملیات بیولوژیک و بیومکانیک چه مزایایی دارند و در چند هکتار اجرا میشود؟
🔹 بهزاد: خاک یکی از منابع مھم و اساسی است که نقش مھمی در تامین و تھیه احتیاجات و نیازھای اولیه و ضروری انسان، به خصوص غذا و چوب دارد.
🔹 ھرگونه اقدامی در جھت بھره برداری صحیح و بھینه از این نعمت الھی در اولویت اساسی و زیر بنای ھر کشوری قرار دارد و اقدامات مدیریتی و عملیات بیولوژیکی در پروژه ھای آبخیزداری شامل تدابیری میشود که موجب کاھش میزان فرسایش خاک و ھدررفت آب در عرصه ھای آبخیز کشور میشوند.
🔹 در این راستا در کنار سایر اقدامات و طرح های تدوین شده در کشور عملیات بیولوژیک در سطح یک میلیون هکتار تدارک دیده شده است که تحت عنوان بذرپاشی، بذرکاری، کوپه کاری و نهالکاری اجرا میشود.
🔹 عملیات بیومکانیک نیز در سطح یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار تحت عنوان چاله فلسی، کنتور فارو، پیتینگ، چاله چوله، احداث هلاله ابگیر، ذخیره نزولات آسمانی، گورآب تدارک دیده شده است.
🔹 همچنین عملیات قرق و حفاظت نیز در سطح ۲.۴ میلیون هکتار اجرا میشود که در حدود ۵۰ میلیون هکتار از اراضی نیز در قالب طرح مدیریت چرا محافظت می شود چرا که اگر زمان ورود دام، ظرفیت چرا و زمان خروج رعایت شود در تجدید و زادآوری عرصه ها کمک می کند و آسیبی به مرتع نمیرسد و در ضمن حفظ منابع پایه می توان شاهد افزایش وزن لاشه و محصولات دامی هم بود که از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
May 11
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
#فرزند_آوری
🍀فرزند بیشتر/ جمعیت جوانتر / زندگی بهتر
🔷ما را در ایتا و آپارات همراهی کنید:
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
41.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ثر بخشی اجرای پروژه بیابان زدایی در شهر نشتیفان شهرستان خواف از زبان مردم
🔷سه روش ارزان برای گرم کردن خانه در زمستان بدون اتلاف انرژی/روابط عمومی شرکت گاز استان
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
#ترویج_ازدواج
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
بولتن خبری مهر-آبان- آذر 1402.pdf
18.1M
#بولتن_خبری
#پاییز1402
بازتاب اخبار منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در رسانه ها ، مشتمل بر 116 خبر در پایگاههای خبری و 40 خبر در روزنامه ها
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
#مطالعه
✅معرفی استاد کریم ساعی(بنیان گذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران)
به مناسبت سوم دی، سالروز بزرگداشت استاد کریم ساعی
📖برگرفته از گاهنامه قاصد طبیعت رضوی (شماره 1 )
.......
🌱همه با هم در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت شرکت می کنیم.🌲🌲🌲🌲
.......
با ما همراه باشید در گروه آموزش ، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
https://eitaa.com/joinchat/2247688525C73f79d0421
#گاهنامه
#قاصدطبیعت #طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
#ایران
#سرسبز
#همیارطبیعت
#منابع_طبیعی
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
#ادامه_مطالعه
✅معرفی استاد کریم ساعی(بنیان گذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران)
به مناسبت سوم دی، سالروز بزرگداشت استاد کریم ساعی
📖برگرفته از گاهنامه قاصد طبیعت رضوی (شماره 1 )
.......
🌱همه با هم در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت شرکت می کنیم.🌲🌲🌲🌲
.......
با ما همراه باشید در گروه آموزش ، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
https://eitaa.com/joinchat/2247688525C73f79d0421
#گاهنامه
#قاصدطبیعت #طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
#ایران
#سرسبز
#همیارطبیعت
#منابع_طبیعی
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
#ادامه_مطالعه
✅معرفی استاد کریم ساعی(بنیان گذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران)
به مناسبت سوم دی، سالروز بزرگداشت استاد کریم ساعی
📖برگرفته از گاهنامه قاصد طبیعت رضوی (شماره 1 )
.......
🌱همه با هم در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت شرکت می کنیم.🌲🌲🌲🌲
.......
با ما همراه باشید در گروه آموزش ، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
https://eitaa.com/joinchat/2247688525C73f79d0421
#گاهنامه
#قاصدطبیعت #طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
#ایران
#سرسبز
#همیارطبیعت
#منابع_طبیعی
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
✅پخش مجموعه مستند «درخت جان» از شبکه استانی خراسان رضوی :
🔷شنبه2 دی :ارس
🔷یکشنبه 3 دی :تاغ
🔷 دوشنبه 4دی : سرو نقره ای
ساعت ۲۰( بعد صلوات خاصه )
تکرار چهارشنبه ۱۳:۴۰ ارس
پنجشنبه ۱۳:۴۰ تاغ
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
هدایت شده از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران شهرستان خواف (ایرنا)
مصاحبه اختصاصی خبرگزاری ایرنا با رییس منابع طبیعی خواف
خبرنگار: مندالی
چهار میلیارد ریال پرونده تخلف در منابع طبیعی خواف رسیدگی شد
خواف-ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خواف گفت: ۴۲ پرونده تخلف به ارزش چهار میلیارد و ۱۷۱ میلیون و ۸۳۰ هزار ریال از ابتدای امسال تاکنون در این بخش رسیدگی شد.
مهدی کریمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع ۴۲ پرونده تخلف از قوانین منابع طبیعی و آبخیزداری در شهرستان خواف هشت پرونده مربوط به تصرف اراضی ملی بوده است.
وی ادامه داد: از این تعداد، ۳۰ پرونده تخلف مربوط به چرای غیر مجاز دام در منطقه قرق شده و بقیه مربوط به قطع درختان و سایر تخلفها در عرصه منابع طبیعی بوده است و افزون بر ۶ و نیم هکتار رفع تصرف در عرصه های منابع طبیعی خواف در همین مدت انجام شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خواف گفت:افزون بر ۱۱ هکتار تخریب و تصرف در عرصه های منابع طبیعی این شهرستان از ابتدای سال جاری تاکنون انجام شد.
https://www.irna.ir/news/85281829/%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مستند_تلویزیونی
#درختِ_جان
#تاغ
مستند تلویزیونی درختِ جان با موضوع تاغ ، کاری از سیمای خراسان رضوی با مشارکت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان
زمان پخش : یکشنبه 3 دی ماه ساعت 20
بازپخش:پنجشنبه7دی ساعت 13:40
سیمای خراسان رضوی
فیلم کامل را در آپارات ببینید:
https://aparat.com/v/rhtN4
▪️نماد روز جهانی کوهستان🏔
نماد روز جهانی کوهستان سه مثلث متساوی الاضلاع است که بر یک خط افقی رسم شده است. مثلث سمت راست در پایه یک مثلث سبز کوچک دارد که نشانه رشد گیاهان در دامنه کوه ها می باشد. مثلث سمت چپ یک الماس آبی رنگ در بالا دارد که برف در قله کوه را نشان می دهد و به معنای حفظ دمای محیط زیست و حفظ دمای زمین است و توجه به گرمایش زمین است. مثلث میانه دایره نارنجی دارد که نشان دهنده منابع طبیعی استخراج شده از محیط کوهستان است .
#همیار_طبیعت_باشیم
#طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
با ما همراه باشید در گروه آموزش ، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
https://eitaa.com/joinchat/2247688525C73f79d0421
پویش های هماهنگ استان خراسان رضوی در مرحله اجرایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
#همیار_طبیعت_باشیم
#طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
با ما همراه باشید در گروه آموزش ، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
https://eitaa.com/joinchat/2247688525C73f79d0421
دعوتنامه مراسم طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
جهت شرکت در پویش درختکاری نهال رویش و دانش در قالب طرح ملی مردمی کاشت یک میلیارد درخت برگزار می شود از کلیه مردم محترم شهرستان خواف بخش سنگان دعوت بعمل می آید.
پیشاپیش از حضور و همکاری عزیزان کمال تشکر و قدردانی را داریم
مکان و زمان: روز سه شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۵ ساعت 9 صبح روستای نیازآباد مدرسه شهید کلاهدوز و روستای برآباد ساعت 11 مدرسه شهید مصطفی صدرزاده
روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خواف
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
از ابتدای سال جاری تاکنون:
اجرای ۱۱۸ پروژه آبخیزداری در ۸۰ حوزه آبخیز خراسان رضوی
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
🔷میتوان اینگونه از کمبود کاست... /روابط عمومی شرکت گاز استان
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
43.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مستند_تلویزیونی
#درختِ_جان
#سرو_نقره ای
🔷مستند تلویزیونی درختِ جان با موضوع سرو نقره ای، کاری از سیمای خراسان رضوی با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان
🔷زمان پخش : دوشنبه 4 دی ماه ساعت 20
🔷🔷سیمای خراسان رضوی
🎥فیلم کامل را در آپارات ببینید:
https://aparat.com/v/7YpXE
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
اجرای پویش نهال« مهر فاطمه برکتی برای همه» در مزار شهید گلگون کفن گمنام شهر سده با حضور معاون مدیرکل توسعه و نوسازی مدارس خراسان رضوی، رییس مجمع خیرین مدرسه ساز، روسای ادارات و روحانیون معزز و شهردار و شواری محترم شهر سده شهرستان خواف