💌آذوقههای فرهنگی در تربیت فرزند
📚 رهبرانقلاب: زن اگر به تربیت فرزند اهمیت داد، برای آنها آذوقههای فرهنگی - قصص، احکام، حکایتهای قرآنی، ماجراهای آموزنده - فراهم کرد، نسلها در آن جامعه بالنده خواهند شد. این هنر زن، منافاتی با درس خواندن و امثال اینها ندارد.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
✅ راهکار برای بهبود رابطه با نوجوانان بداخلاق
درست است که فرزند و نوجوان بداخلاق شما رفتارهای غیر قابل تحملی دارد، اما ممکن است هنوز برای برقراری ارتباط و صحبت کردن با شما ارزش قائل باشد؛ ولی نمیداند اینکار را چطور انجام دهد. اگر فرزندتان رفتارهای نابهنجاری دارد، با در نظر گرفتن نکات زیر میتوانید به درک بهتر شرایط او و بهبود روابطتان کمک کنید.
۱. نوع برخورد خود را تغییر دهید
ایجاد تغییرات زیر در برخورد با یک نوجوان بداخلاق میتواند بسیار مفید باشد:
در هر حالتی آرام باشید و با آرامش صحبت کنید.
گاهی لازم است طنز را وارد صحبت خود کنید. خنده باعث میشود بحث از بن بست خارج شده، دیدگاه جدیدی وارد بحث شود و لحن بین دو طرف ملایمتر شود. البته باید از تحقیر و طعنه اجتناب کنید.
برخی از رفتارها مانند شانه بالا انداختن و نگاههای از سر بیحوصلگی را نادیده بگیرید.
گاهی برخی از رفتارها از نظر شما بی احترامی است اما برای یک نوجوان نشانه دیگری دارد. میتوانید دیدگاهتان را بدون پرده با او در میان بگذارید.
هنگام بروز رفتارهای محترمانه و سازگارانه او را تشویق کنید.
۲. رابطه خوب و سازندهای را با او برقرار کنید
برای ایجاد یک رابطه سازنده بین خود و نوجوان بداخلاق تان میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
زمانی که با فرزندتان هستید سعی کنید به گونهای باشید که دوست دارید او رفتار کرده و حرف بزند.
اگر تنش زیادی بین شما وجود دارد بهتر است از یک فرد بزرگسال و قابل اعتماد دیگری بخواهید با او صحبت کند. بهطور مداوم به فرزندتان تاکید کنید که چیزی مانع دوست داشتن شما نیست و هیچ چیز نمیتواند رابطه شما را با او خراب کند.
۳. قوانین درستی تنظیم کنید.
گاهی نوجوانان از خطوط قرمز عبور میکنند تا واکنش والدینشان را ببینند. بنابراین در برخورد با یک نوجوان بداخلاق لازم است قوانین روشنی ایجاد کنید و عواقبی برای شکستن آن قوانین تعیین کنید. بهطور مثال به او بگویید که عواقب سرپیچی از قوانین و دیر بازگشتن به خانه، ماندن در خانه در آخر هفته آینده است.
اگر از فرزندتان بخواهید که در این قانون گذاریها با شما مشارکت داشته باشد با مقاومت کمتری روبرو خواهید شد.
۴. قوانین تنظیم شده را مکتوب کنید
برای اینکه همه افراد، حتی نوجوان بداخلاق تان این قوانین را به دقت بدانند، آنها را به صورت فهرستی مکتوب تنظیم کرده و از همه بخواهید به عنوان یک قرارداد رفتاری پای آن را امضا کنند. پس از آن لازم است آن را در جایی که قابل مشاهده است (بطور مثال در بالای جاکفشی در ورودی منزل) نصب کنید. این قوانین و عواقبی که برای زیر پا گذاشتن آن تعیین میکنید باید کاملا واضح و بدون ابهام نوشته شوند.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
✅راهکارهایی برای بهبود رابطه با نوجوانان بداخلاق
۵.محکم و ثابت قدم باشید
نوجوانان مهارت بالایی در دستکاری قوانین دارند و کاملا تشخیص میدهند که شما به عنوان والدین چه زمانهایی از خود ضعف نشان میدهید. حتی پیگیر است که از دوستان خود بپرسد که چگونه پدر و مادرمان را برای بیرون رفتن راضی کنیم. بنابراین حتی اگر یکبار در برابر رفتارهای او کوتاه بیایید و قوانینی که در برابر سرپیچی تنظیم کردهاید را نادیده بگیرید، دیگر نمیتوانید انتظار داشته باشید او به رعایت آنها پایبند باشد.
برای این منظور لازم است هم پدر و هم مادر با هم یک صدا باشند. در این صورت نوجوان میداند که با مراجعه به یکی دیگر از والدین نمیتواند از نرمش او استفاده کرده و قوانین را زیر پا بگذارد. البته فراموش نکنید که در عین داشتن رفتاری قاطع، منصف و فهمیده باشید و با او همدلی کنید.قوانینی که برایتان مهم است را مشخص کنید
داشتن یک پدر و مادر قاطع، مقرراتی و خشک چندان برای فرزندان بخصوص یک نوجوان بداخلاق جذاب نیست. بنابراین اشکالی ندارد اگر هر از گاهی در برابر زیرپا گذاشتن قوانین کوچک تسلیم شوید. لازم است از پیش قوانینی که برایتان بسیار مهم هستند را مشخص کنید. به طور مثال اگر نوجوانتان استثنائا نیاز دارد یک هفته تا دیر وقت در مهمانی دوست خود حضور داشته باشد، در صورتی که خطری مانند اعتیاد به الکل و مواد مخدر برای او نداشته باشد این مورد را بپذیرید. از خود او نیز بخواهید در این زمینه تحقیق کند.
۶. الگوی خوبی باشید
اگر قانونی را تنظیم میکنید حتی یکبار و از روی سهل انگاری نیز نباید آن را زیر پا بگذارید. در واقع خود شما باید پایبندترین فرد به قوانینی که وضع کردهاید باشید. بهطور مثال اگر برای کنترل نوجوان بداخلاق تان فحش دادن را ممنوع کردهاید اما خودتان ناخودآگاه فحش میدهید، این مجوز را برای او صادر کردهاید که قوانین را زیر پا بگذارد.
۷.مسئولیت پذیری را آموزش دهید
بخش مهمی از فرزندپروری مربوط به آموزش تصمیم گیری و مسئولیت پذیری است. نوجوان شما باید بیاموزد که هر انتخابی – چه خوب و چه بد – عواقبی دارد که باید مسئولیت آن را بپذیرد. اگر نوجوان بداخلاق شما تصمیم گرفته است کارهای خطرناکی انجام دهد، باید به او یادآوری کنید که عوارض مصرف مواد مخدر، بارداری ناخواسته، کشیدن سیگار، نوشیدن مشروبات الکلی و رانندگی در حالت مستی چیست.
این را نیز بهیاد داشته باشید که نوجوان شما با وجود همه آگاهیها و آماده سازیها، بازهم ممکن است اشتباهاتی داشته باشد. نکته مهم این است که به او بیاموزید از این اشتباهات درس بگیرد و مسئولیت کارهایی که انجام داده است را گردن بقیه نیندازد.
۸. از دور مراقب نوجوانتان باشید
یکی از بهترین راهکارها برای کنترل یک نوجوان بداخلاق این است که بدانید او چه کار میکند و با چه کسانی معاشرت دارد. لازم نیست او را تعقیب کنید، وسایل او را بازرسی کرده یا به مکالمات او گوش بدهید. تنها باید مانند یک دوست از او بپرسید که روز خود را چطور گذرانده، با دوستان خود کجا رفته و چه کارهای کرده است.
علاوه بر این لازم است برخی از علائم مانند علاقه به ترک تحصیل، کاهش یا افزایش وزن شدید، علاقه بیش از حد به تنهایی، اختلالات خواب یا صحبت در مورد خودکشی را جدی گرفته و به سرعت با یک پزشک یا درمانگر صحبت کنید.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
💠آیت الله حائری شیرازی (ره)
کارتان حقّ است؛ به متلکها اعتنا نکنید!
وقتی آدم کارش حق است، نباید به حرفهای نامربوط مردم اعتناء بکند.
ممکن است بعضی به لباس شما متلک بگویند. این لباس محترمی است؛
اعتناء نکنید. گاهی حرفهای نامربوط میزنند؛ اصلاً نباید به اینها توجه کرد. عمامهمان را برداریم که متلک نگویند؟!!
البته بعضیها احترام هم میکنند.
این به آن در!! شما که در خیابان میروید یکی به شما متلک میگوید،
خب، یک آقایی هم میآید دست شما را میبوسد. این را بزنید به آن.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
🔹اشتباهات کودک، را برای همسرتان در حضور کودک بازگو نکنید.
🔸بازگویی و تعریف کردن اشتباهات، اشتباهی است که شما مرتکب میشوید.
و مهر تاییدی بر رفتارهای اوست که سبب جسارت کودک برای تکرار آن رفتار یا حرف میشود و باعث تثبیت آن رفتار میشود.
🔸تنبیه باید دو نفری انجام شود
کودک + یک والد ( پدر یا مادر) بدون گزارش به والد دیگر .
🔸کودک احساس میکند والدینش دوستش ندارند و در محیط خانه احساس ناامنی میکند.
🔸وقتی پدر می آید، فرزند علاقه مند است که با پدرش ارتباط برقرار کند و با هم بازی کنند
ولی شما با بازگویی اشتباهات کودک سبب تخریب رابطه پدر-فرزندی میشوید،
که گاهی متاسفانه پدر به دلیل خستگی کودک را تنبیه میکند به جای بازی و شادی.
همچنین همسرتان به امید زندگی و خانواده به خانه می آید نه برای تنبیه و دعوا و...
پس محیط خانه را برای ورود همسرتان متشنج نکنید.
در مورد رفتارهای کودک و صحبت در روشهای تربیتی، در اتاق جداگانه بدون حضور کودک، با همسرتان حرف بزنید.
بازگوکردن اشتباهات، آموزش خبرچینی به کودکان است!!
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
سالها به فرزندان درباره ی نیکی و احترام به والدین آموزش دادند! نتیجه هم داد! ما فرزندان خوبی شدیم حتی در برابر بی مهری ها ، آزارهای روانی ، کمبودها ، تحقیرها ، محدودیت ها و ... باز هم سکوت کردیم و صبر ! اما فراموش شد به والدین هم خوب بودن ، چگونگی رفتار صحیح و احترام به فرزندان را یاد بدهند ...
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
✅ راهکارهای آموزش مدیریت احساسات به کودکان
🔸شروع زودهنگام
والدین میتوانند در زمان نوزادی فرزندشان درباره هیجانات مختلف صحبت کنند یا وقتی کاراکترهای یک کتاب یا فیلم احساس ناراحتی، خوشحالی، خشم، یا نگرانی دارند، برای کودک توضیح دهند.
🔸برقراری ارتباط
مطالعات نشان میدهد که کودکانی که رابطهای امن و قابل اعتماد با والدین یا مراقبان خود دارند، نسبت به کودکانی که نیازهایشان برآورده نمیشود، تنظیم هیجانی بهتری دارند. وجود ثبات و آرامش باعث ایجاد دلبستگی ایمن با کودک میشوند.
🔸صحبت کردن و آموزش
به فرزندانتان بیاموزید که احساساتشان را بشناسند و آنها را نام ببرند. با این حال، نیازی نیست وقتی ناراحت هستند، با آنها در این مورد حرف بزنید. بهتر است مکالمه در مورد هیجانات زمانی انجام گیرد که اوضاع آرام است و فرصتی برای حرف زدن در مورد احساسات و استراتژی مدیریت آنها وجود دارد. مسلماً کودک نمیتواند همه چیز را در مورد تنظیم هیجانی در یک مکالمه یاد بگیرد، اما این فرصت خوبی برای زمینه چینی است.
🔸الگوی رفتار خوب
آلن کازدین، دکترای روانشناسی دانشگاه ییل و مدیر مرکز والدین ییل که بر روی استراتژیهای فرزندپروری برای کاهش مشکلات رفتاری مطالعه میکند، میگوید: «تحقیقات نشان میدهد که کودکان با الگوبرداری از کاری که والدینشان انجام میدهند، نه حرفهای آنان، رفتار میکنند.
🔸آرام بودن
به ویژه وقتی کودک بدقلق میشود، الگو بودن برای رفتار خوب و آموزش مدیریت احساسات به کودکان دشوارتر از چیزی است که به نظر میرسد. اگر نزدیک است که خونسردی خود را از دست بدهید، قبل از رسیدگی به وضعیت، یک دقیقه نفس عمیق بکشید و آرام شوید. به اتاق دیگری بروید و زمانی که آرامتر شدید برگردید. با این کار از موقعیت اجتناب نمیکنید، اما میتوانید مانع بروز یک واکنش تکانشی شوید.
🔸برنامه ریزی برای گزینهها
هنگامی که کودک آرام است، در مورد روشهای مدیریت موقعیتهای دشوار با او صحبت کنید. تصور کنید همکلاسیاش را به خاطر برداشتن اسباب بازی که میخواست با آن بازی کند، هل داده است. وقتی اوضاع آرام است، در مورد انتخابهای مختلفی که دفعه بعد میتواند انجام دهد با او صحبت کنید: میتواند به معلم بگوید، از همکلاسی اش بخواهد که نوبتی بازی کنند، یا چیز دیگری برای بازی کردن پیدا کند. این فرآیند میتواند به فرزندتان کمک کند که مهارتهای حل مسئله را در خودش توسعه دهد.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
#به_وقتِ_بازی
🗓یکشنبه ۲۹ مرداد
🌳🌳پارک شهید سلمانی
✅بازی
✅پذیرایی🍉
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
امام كاظم عليه السلام می فرمایند:
💎《تُسْتَحَبُّ عَرامَةُ الصَّبىِّ فى صِغَرِهِ لِيَكونَ حَليما فى كِـبَرِهِ》
🎯"شایسته است کودک به هنگام خردسالی، بازیگوش و پرنشاط باشد تا در بزرگسالی صبور و شکیبا گردد."
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
🔺 كودكان توسری خور و مظلوم
🔻کودکان دروغگو
این دو گروه، در جامعه بچه هايی هستند كه هرگز اجازه دفاع از خود در خانه را نداشتند.
اگر نمی خواهيد فرزندتان در مدرسه و جامعه كتك بخورد مورد ظلم قرار بگيرد و ساكت گوشه ای گريه كند و یا از دیگر سو متوسل به دروغ و کلک شود ؛ كار را از منزل شروع كنيد.
هر گاه از كار اشتباه فرزندتان عصبانی يا ناراحت شديد، قبل از هر اقدام و حرفی به او اجازه دهيد از خود دفاع كند.
اين اقدام شما هم به شما فرصتی ميدهد از روی عصبانيت اقدامی اشتباه نكنيد هم فرزندتان می آموزد ميتواند از خود دفاع كند و در محيط بيرون مظلوم نباشد و متوسل به پنهان کاری نگردد.
با عصبانيت فرياد نزنيد چرا اين كار رو كردی!
دليل كارش رو بپرسيد و تا پايان حرفش گوش كنيد، به او بياموزيد با تمام اشتباهاتش هنوز ارزشمند است.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
24.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 چهجوری با بچههای کوچکم به زیارت برم؟
🔻 در دوره زیر هفت سال، که بچهها هنوز به #رشد عقلی نرسیدهاند و دوره امیری آنهاست، نباید آنقدر امر و نهی کرد که موجب #لجبازی بچهها شود.
❓ با توجه به این اصل، اگر من سه فرزند دو، سه و شش ساله دارم، میتوانم همراه آنان به مسجد یا زیارت بروم؟
🔸 پاسخ این است که بله، حتماً میشود. اما باید توجه کرد که ظرفیت حضور در مسجدی با سقف کوتاه و مراسم رسمیِ جدی به اندازه ۲۰ دقیقه است. این عدد از کجا بهدست میآید؟
🔸 مدت حضور را با توجه به سن کوچکترین فرزندمان، در نظر میگیریم.
🔴 مسئله مهم این است که ما باور نکردهایم که ثوابی که در اثر همراهی با بازی ها و شیطنتهای بچهها میبریم از ثواب عبادت یک عالم #بالاتر است.
♨️ مسئله این است که وقتی که ما همراه بچههای کوچک خود به حرم، مسجد و جاهای مختلف میرویم قرار نیست که بچهها و دیگران را عذاب دهیم به این بهانه که آنها رشد میکنند.
🔸یعنی باید به این مسائل توجه کنیم که قرار نیست برای بچه خود جغجغه به مسجد ببریم یا خوراکی ببریم که همه مسجد را کثیف کند یا بچههای دیگر دلشان بخواهد.
☑️ یک مادر هوشمند مادری است که از یک نوع خوراکی، تعدادی آماده کند و به فرزند خود بگوید امروز ببینیم چه دوستان جدیدی پیدا میکنی؟ از این خوراکیها به آنها هم بده.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹ثواب قدم های زائر کربلا
بسیار قابل تأمل👆
💌 آیتاللهناصریرحمتاللهعلیه
#اَللّٰهُمَّ_عَجِّلْ_لِوَلیِّکَ_الفَرَج
آتش به اختیاران جوان سراسر کشور لطفا از طریق ابزار فضای مجازی به زبانهای مختلف ، بزرگترین پیاده روی و اجتماع مردمی جهان یعنی اربعین امام حسین علیه السلام را به کل دنیا بشناسانید و زمینه ساز ، تمدن جهانی و ظهور منجی عالم باشید
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
✅پدر و مادر دانا به فرزندشان میگویند که درس بخوان تا فهم تو و نگرش و حال و احساس تو رشد پيدا کند و زندگی و درک بهتری داشته باشی.از دنيا و كارت لذت بيشتری ببری و اینگونه که باشد به انسانهای ديگر هم كمك خواهی كرد.
❌والدين نادان به فرزندانشان میگویند درس نخون خاک بر سرت، بزرگ ميشی هيشكی زنت نميشه، بدبخت ميشی. فلانيو ميبينی؟ درس نخوند بدبخت شد تو هم ميشی عين اون!
⚠️ يادمان باشد رفتار ما با كودكانمان در بزرگسالی تبديل به صدای درون آنها برای تمام عمر خواهد شد.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
❤️ با امام زمان حرف بزنیم
آیت الله میلانی میفرمودند:
هر روز بنشینید یک مقدار با امام زمان درد دل کنید.
خوب نیست شیعه روزش شب شود و شبش روز شود و اصلاً به یاد او نباشد.
بنشینید چند دقیقه ولو آدم حال هم نداشته باشد، مثلاً از مفاتیح دعایی بخواند، با همین زبان خودمان سلام و علیکی با آقا کند. با حضرت درد دلی کند.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
آموزش خویشتنداری به کودکان
🔹چهل سال پیش گروه روانشناسی دانشگاه استنفورد آزمایش جالبی را بر روی تعدادی از کودکان انجام داد. آنها به هر یک از بچه ها یک شیرینی می دادند و می گفتند اگر آن شیرینی را تا بازگشت دوباره مربی به اتاق نخورند، شیرینی دیگری را نیز به او خواهند داد. سپس او را در اتاق تنها می گذاشتند و رفتار او را زیر نظر می گرفتند. بعضی از بچه ها به سرعت مقاومت شان را از دست داده و شیرینی را خوردند، و بعضی دیگر تا رسیدن شیرینی دوم صبر کردند. حالا با گذشت چهل سال از آن آزمایش، آن بچه ها بزرگ شده اند و هرکدام سرنوشتی پیدا کرده اند. جالب است بدانید در این سالها کودکانی که توانسته بودند شیرینی دوم را به دست بیاورند نسبت به گروه دیگر موفقیت های بسیار بیشتری کسب کرده اند.
🔹قاعده بازی این است که انسان برای کسب موفقیت های بزرگ باید گاهی از لذت های کوچک چشم بپوشد. باید از لذت مسافرت و تفریح در کنار دوستان برای قبول شدن در یک رشته خوب در دانشگاه چشم بپوشد. یا اینکه مدتی از آسایش و راحتی چشم بپوشند و به سختی تلاش کنند تا روزی که چرخ کسب و کارش حتی بدون حضور او بچرخد و... بهترین فرصت برای کسب این مهارت دوران کودکی است. والدین برای اینکه فرزندانی خویشتندار پرورش دهند باید بارها و بارها فرزندشان را در معرض چنین انتخابی قرار دهند. از انتخاب های آسان شروع کنند و به تدریج بر سختی آن بیفزایند.
🔹مثلاً در اولین مرحله از او بخواهند تنها چند دقیقه صبر کند و شکلاتش را نخورد تا شکلات دوم از راه برسد. در مراحل بعد وقتی کودک از پدرش فلان اسباب بازی را درخواست کرد، پدر به او وعده بدهد که اگر در تمام طول هفته تبلت را کنار بگذارد و با آن بازی نکند، برای او آن اسباب بازی را خواهد خرید و... به این ترتیب کودک خواهد آموخت چگونه برای کسب موفقیت فردا، از لذت امروز چشم بپوشد. راستی یادمان باشد هرگز در وعده ای که به کودک می دهیم تخلف نکنیم، زیرا خلف وعده به کودک می آموزد با شکیبایی کردن منافعش را از دست خواهد داد. امام علی علیه السلام می فرماید: «تو به آنچه که دوست داری از پروردگارت به تو برسد دست نمی یابی مگر اینکه در مقابل خواسته های نفسانی مقاومت کنی».
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
❤️ اهمیت یاد گرفتن قرآن توسط فرزند و تاثیر آن بر پدر و مادر
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم
روایت نموده اند که رسول خدا (ص) روزی از قبرستان گذر می نمودند نزدیک قبری رسیدند به اصحاب خویش فرمودند: عجله کنید و بگذرید اصحاب تعجیل کردند و از آنجا گذشتند
و در وقت مراجعت چون به قبرستان و آن قبر رسیدند خواستند زود بگذرند. حضرت فرمودند: عجله نکنید. اصحاب عرض کردند: یا رسول الله! چرا در وقت رفتن امر به عجله کردن فرمودید؟!حضرت فرمودند: صاحب این قبر را عذاب می کردند و من طاقت شنیدن ناله و فریاد او را نداشتم. اکنون خدای تعالی رحمتش را شامل حال او کرد
گفتند: یا رسول الله! سبب عذاب و رحمت به او چه بود؟ حضرت فرمودند: این مرد، مرد فاسقی بود که به سبب فسقش تا این ساعت در اینجا معذب بود کودکی از وی باقی مانده بود در این وقت او را به مکتب بردند و معلم به این فرزند《بسم الله الرحمن الرحیم》را تعلیم نمود و کودک آن را بر زبان جاری نمود، در این هنگام به فرشتگان عذاب خطاب رسید که:
دست از این بنده فاسق بردارید و او را عذاب نکنید روا نباشد که پدر را عذاب کنیم در حالی که پسرش به یاد ما باشد
منبع : مجموعه شهرحکایات
امام صادق علیه السلام می فرماید، شخصی گفت من از داشتن فرزند کوتاه می آمدم تا اینکه روزی در عرفه جوانی را در کنار خود دیدم که دعا می کرد و می گریست و می گفت: خدایا، ای پروردگارم، پدر و مادرم را پدر و مادر را، (دریاب) وقتی این را شنیدم به داشتن فرزند رغبت نمودم.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
👈کودک یا نوجوانی که دریک محیط
تهدید آمیز رشد می کند
❌ از رشد شخصیت سالم برخوردار نیست.
👈او در آینده قادر نخواهد بود به دیگران اعتماد و با آنها ارتباط برقرار کند.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
سکوت اجباری لکنت زبان میآورد!
🔸 وادار کردن کودک به سکوت، زمانی که تمایل به صحبت کردن دارد، باعث شکلگیری عواطف منفی میشود
• منع غضبناک کودک از صحبت کردن هنگامی که قصد بیان مطلبی را دارد بسیار خطرناک است و حتی ممکن است او را دچار لکنت زبان کند!
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
🔰 #روایت | نشانههای بهشتی بودن
آقاجان!
همه این روزها زائرتان شدهاند.
ما را از حیرانی نجات بده...
دلمان از تردید رها کن که به یقین برسد و راهی شویم...
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
چرا بچه ای با داشتن هوش بالا علاقه به درس و انجام تکالیف ندارد؟
این جور بچه ها سطح هوششان بالاست و با بچه های معمولی متفاوت هستند، این ها از توضیح زیاد خسته می شوند و حوصله شان سر میرود.
راهش این است که باید انرژی این بچه ها با فعالیت بدنی و بازی و دست ورزی تخلیه شود.
باید توجه داشت، بازی و فعالیت بدنی برای تخلیه انرژی نباید طولانی باشد. چون بچه عادت میکند و مدام میخواهد بازی کند، باید ابتدا بعد از ۲۰ دقیقه بازی، مقداری استراحت به بچه داد و بعد دوباره بچه بازی و فعالیتش را شروع کند.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
🎍نحوه برخورد با پنهان کاری نوجوانان
🪄حامی و پشتیبان نوجوان باشید
والدین باید تلاش کنند بدون سینجیم کردن نوجوان و ایجاد تنش به او یادآوری کنند دوستش دارند و هر زمان بخواهد میتواند در مورد هرچیزی با آنها صحبت کند. بهترین احساسی که یک نوجوان میتواند به خانوادهاش داشته باشد این است که خانواده حامی او هستند و لازم نیست چیزی را از آنها پنهان کند.
🪄تجسس ممنوع
قطعا والدین نسبت به رفتارهای نوجوانشان کنجکاو هستند اما به هیچ وجه نباید در وسایل و کارهای نوجوان تجسس کنند؛ زیرا منجر به بیاعتمادی او میشود و فضا را برای پنهانکاری بیشتر فراهم او میکنند.
🪄به نوجوانان احساس گناه یا ترس را القا نکنید
بسیاری از والدین زمانی که احساس میکنند بین آنها و فرزندشان فاصله ایجاد شده است نگران میشوند و سعی میکنند با القای احساس گناه به نوجوانان و مقصر جلوه دادن آنها، جلوی این اتفاق را بگیرند. این رفتار کاملا غلط است و نتایج معکوسی دارد.
🪄گوش شنوایی خوبی باشد
ویژگی مهمی که والدین باید در خودشان پرورش دهند، توانایی زیاد گوش دادن است، یعنی والدین بتوانند بدون قضاوت کردن، نصیحت کردن و یا اظهارنظر فقط و فقط گوش بدهند. اکثر نوجوانانی که به بیرون از خانه پناه میبرند، معتقدند کسی در خانه آنها را درک نمیکند.
🪄مراقبت نامحسوس
والدین باید به طور نامحسوس نوجوان خود را رصد کنند به گونهای که فرزندشان احساس نکند روی رفتارهای او تمرکز کردهاند. در حقیقت نوجوانی زمان حساسی برای خانواهها است چرا که برای نوجوانان زمان انتقال و شکلگیری شخصیت است و برای خانوادهها اولین مواجهه با رفتارهای متناقض و جدید فرزندانشان است. طبق گفته روانشناسان این دوره گذراست و لازم نیست والدین بیش از اندازه نگران رفتارهای فرزندانشان باشند.
🪄سرزنش نکنید
بسیاری از والدین برای جلوگیری از تکرار اشتباه نوجوان، با سرزنش شدید سعی میکنند او را تنبیه کنند و جلوی خطاهای بعدی را بگیرند. این رفتار باعث میشود نوجوانان کارهایشان را به دور از چشم خانوادهها انجام دهند.
و در نهایت اینکه بهترین راه برقراری ارتباط با نوجوان این است که بگوییم مانند دوست در کنارش هستیم و او را حمایت میکنیم تا احساس صمیمیت کند و همه مسائل را با ما درمیان بگذارد.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
سه چیز که نوجوان تان بیشتر از چیزهای دیگر نیاز دارد :
⬜️ عشق :
عشق بی قید و شرط باید مناسب سن نوجوان و همواره ابراز شود.
⬜️ حدود :
قوانین و انتظارات روشن، رفتار مناسب را به نوجوان یاد می دهد.
به آنها کمک می کند ایمن بمانند و در نهایت مظهر عشق شما باشند.
⬜️ قدرت :
نوجوانان باید نظر، دیدگاه و عقاید خود را بیان کنند.
⬜️ آنها می خواهند خودشان تصمیم بگیرند و با تمرین و راهنمایی شما یاد می گیرند این کار را مسئولانه انجام دهند.
📗 کتاب رازهای موفقیت و شادکامی
✍️ سو بلانی و جک برانیگان
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
پیامبر اکرم صل الله علیه وآله:
نگاه محبت آمیز فرزند به چهره ی
پدر و مادر عبادت است.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
والدینگرامی
👈اگر مي خواهيد تفکر خلاق در کودکتان پرورش يابد
◀️از ۲تا ۵ سالگي پاسخ سوالات کودک را به تمامي ارائه نکنيد ❗️
🔻و اجازه بدهيد خودش درباره پاسخ ها فکر کند.
👈اين کار باعث مي شود کودک فکر کند و به يک پاسخ واحد قانع نشود.
👌 نکته اين جاست که در بيشتر موارد کودکان
راه حلها
و پاسخ هاي بسيار خوب و مناسبي ارائه مي دهند.
⛔️ بنابراين سعي نکنيد جواب سوالات کودک را
بلافاصله و با شرح جزئيات ارائه دهيد.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
🔴نظارت بر فعالیت های اینترنتی فرزندان برای کنترل نوجوان در اینترنت
شما به عنوان والدین این حق را دارید تا از کارهایی که فرزند نوجوانتان در فضای مجازی انجام می دهد، آگاه باشید.
اما حواستان باشد که با کنترل افراطی می توانید فرزندتان را از خودتان دور کرده و به اعتماد بینتان آسیب بزنید.
نکته اصلی این است که به گونه ای بر فعالیت های اینترنتی نوجوانتان نظارت داشته باشید که
فرزندتان احساس کند شما به حریم خصوصی او احترام می گذارید
اما می خواهید از ایمنی او در فضای اینترنت اطمینان حاصل کنید.
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد شهید مطهری:
🔴 بدبخت تر از بچه هایی که در ناز و نعمت پرورش پیدا می کنند در دنیا کسی نیست!
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅
چگونه به فرزندانتان نگاه می کنید؟
وقتی با نگاه خرابکار به فرزندتان نگاه می کنید او هم خرابکار بار می آید.
اگر به جای خرابكار او را كنجكاو بدانيد فرزندتان می آموزد از هوشش استفاده كند.
اگر به جای لجباز او را مستقل ببينيد فرزندتان مياموزد اعتماد به نفس داشته باشد.
شما به فرزندتان چگونه نگاه می كنيد؟
🌐پایگاه تربیت
🕌مسجد اعظم محقّق رحمةالله علیه
@payegahetarbiat✅