♦️عمرانخان: دولت تحمیلی از خارج در پاکستان را نمیپذیرم
🔹نخست وزیر پاکستان یک روز پس از رای نهایی دیوان عالی به لغو انحلال پارلمان و دولت، با سرزنش رفتار مغرورانه واشنگتن در قبال سیاست مستقل خارجی اسلامآباد، گفت: مردم پاکستان برده کسی نیستند، آمریکا مرتکب توهین علیه مردم ما شده است لذا پاکستان هرگز دولت وارداتی (تحمیلی) را قبول نمیکند./ایرنا
♦️وزارت خارجه آمریکا: بایدن با مارک میلی درباره نیروی قدس سپاه همنظر است
🔹معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته جو بایدن با مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا درباره اینکه نیروی قدس سپاه یک سازمان «تروریستی» است همنظر است.
بایدن پایان روابط تجارى عادى و خرید نفت از روسیه را امضا کرد
🔹جو بایدن رییس جمهوری آمریکا دو قانون ممنوعیت واردات نفت از روسیه و پایان روابط تجاری عادی با این کشور را امضا کرد.
🔹این قانون رئیس جمهوری آمریکا را قادر می سازد تا تعرفه کالاهای وارداتی از این دو کشور را به شدت افزایش دهد.
♦️#چند_خبر_کوتاه
🔹طرح شفافیت آرای نمایندگان در دستور کار هفتگی مجلس قرار میگیرد.
🔹توقیف کشتی خارجی حامل ۲۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان
🔹وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی در ایران به ایجاد تضاد قومیتی و مذهبی بین شیعه و سنی روی آورده است.
🔹بایدن: به کمکهای امنیتی و تحویل سلاح به اوکراین برای دفاع از خود ادامه خواهیم داد.
♦️واشنگتن: توافق با ایران نه قطعی و نه نزدیک است
🔹معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری شامگاه جمعه بار دیگر تصریح کرد که در مذاکرات رفع تحریمها در وین توافق با ایران «نه قطعی و نه نزدیک» است./فارس
💥طلبهکشی با دینامیت!
📌پس از شهادت دو طلبه در حرم رضوی، موج نگرانی از حمله و تهاجم به طلاب در فضای مجازی بالا گرفته و خیلیها بابت مظلومیت طلاب و ظلمهای مختلفی که به این قشر میشود، قلمفرسایی کردند؛ اما آن روزهایی که فیلم «دینامیت» جایگاه و لباس و مرام و باورهای طلاب را به لجن کشیده و مضحکه مردم کرد، صدا از کسی در نیامد و کسی برای مظلومیت طلاب عزا نگرفت و حتی با حمایت رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، این فیلم چند هفته در دهها سینمای متعلق به حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به نمایش درآمد! وقتی در برابر ترور فیزیکی طلاب بهصورت جدی واکنش نشان میدهیم چرا در برابر ترور شخصیت، لباس و آبروی طلاب توسط تروریستهای فرهنگی رسانهای، سکوت میکنیم؟ آیا آبرو، شخصیت و اعتقادات طلاب مهمتر از حیات مادی آنها نیست.
🗞نشریه آمریکایی: بهبود روابط اسرائیل با عربها کمکی به تنشزدایی نمیکند
✍«نشنال اینترست» در گزارش اخیر خود، نشست النقب را که در هفتم و هشتم فروردینماه سال جاری برگزار شد، نشستی توصیف کرده است که ظاهراً بهمنظور بهبود روابط بین اسرائیل و سه کشور عربی بحرین، مراکش و امارات متحده عربی، برای به رسمیت شناختن دیپلماتیک یکدیگر انجام شد. «این نشست که با هیاهوی بسیار همراه بود و لقب «پیمان ابراهیم» را یدک میکشد، گویی نشاندهنده گرد هم آمدن ادیان توحیدی جهان باشد، اما اینطور نیست. این نشست شانس دستیابی به صلح یا کاهش تنش در بخشهای مختلف خاورمیانه را کاهش داد. یکی از این بخشها خلیجفارس است. بهبود روابط این کشورها منعکسکننده یک اتحاد نظامی ضد ایران است که درگیریها را در سراسر منطقه تشدید میکند. مورد دیگر، درگیری اسرائیل با فلسطینیها است که بنا به تعریف باید مستقیماً در حلوفصل این مناقشه دخالت داشته باشند. درصورتیکه «پیمان ابراهیم» تماماً در مورد حذف و کنار گذاشتن فلسطینیان است. دولتهای متمادی اسرائیل درحالیکه همچنان فلسطین را اشغال کرده و به شهرکسازی ادامه میدهند، از روابط گسترده با کشورهای عربی لذت بردهاند. این امر هر انگیزهای را که ممکن است از سوی اسرائیل برای حل مناقشه با فلسطینیها وجود داشته باشد، کاهش داده است». این نشریه با اشاره به سیاستهای خصمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی در ترویج ایران هراسی در منطقه، اضافه میکند: «منافع ایالاتمتحده از طریق ترویج واقعی صلح و کاهش تنش در خاورمیانه تأمین میشود. کاهش تنشها در خلیجفارس مستلزم تنشزدایی بین بازیگران رقابتهای منطقهای است که مهمترین آنها عربستان سعودی و ایران هستند. بهبود روابط کشورهای خلیجفارس با اسرائیل هیچ کمکی به تنشزدایی نمیکند، حتی ممکن است اثر معکوس داشته باشد».
🔰تجارت 101 میلیارد دلاری بدون FATF
🗞روزنامه ایران نوشت: «ورود به سال 1401 و گزارشهای آماری و عملکردی از نیمه دوم سال گذشته باعث شد دروغهای دولت گذشته بیشازپیش نمایان شود. رئیسجمهور وقت (حسن روحانی)، وزرا، کارشناسان همراه و اعضای اتاق بازرگانی یکصدا اعلام میکردند که اگر FATF تصویب نشود، تجارت و همکاریهای اقتصادی با تمام کشورها متوقف میشود و ایران بهصورت کامل منزوی خواهد شد. در این روزها که آمار تجارت خارجی و وضعیت ذخایر ارزی کشور رسانهای شده است و همچنین خبرهای خوش از حذف برخی از ممنوعیتهای واردات شنیده میشود، گواه آن است که اقتصاد ایران وابسته به FATF نیست. او (حسن روحانی) گفته بود: «تحریم باشد و نباشد، لوایح FATF لازم است. تحریم نباشیم، لازمتر است. برجام باشد یا نباشد، این لوایح لازم است. این لوایح ربطی به برجام ندارد. اگر به FATF ملحق نشویم، ارتباطات بانکی ما قطع میشود و این یعنی ما به قرن پیش برمیگردیم. FATF با زندگی و جیب تکتک مردم ارتباط دارد و اگر اجرا نشود باید به مردم توضیح داده شود». محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت روحانی هم از آن دست افرادی بود که تنها آب خوردن را منوط به FATF ندانست. او هرگونه دیپلماسی را وابسته به FATF میدانست و بارها تأکید کرد پیوستن ایران به موافقتنامهها و همکاری 25 ساله با چین تنها با پیوستن به FATF ممکن است. صحبتهای دولت قبل مبنی بر اینکه عدم پیوستن ایران به FATF، باعث خواهد شد که هیچ کشوری با ایران تجارت نکند، تنها یک ادعا بود و دولت سیزدهم ثابت کرد که بدون پیوستن به FATF میتوان ضمن افزایش صادرات، مواد اولیه مورد نیاز کشور را بدون هیچ مشکلی تأمین کند».
🔰گزارش روز
📌پشت پرده بنبست سیاسی در عراق
تشکیل دولت عراق همچنان در هالهای از ابهام قرار گرفته است. کشمکشهای سیاسی و اختلافات موجود بین گروههای مختلف داخلی بر سر گزینههای ریاست جمهوری، تشکیل دولت در عراق را با بنبست مواجه کرده است.
💠گزارههای خبری:
1️⃣ طبق قانون اساسی عراق، حداکثر طی دو ماه پس از تأیید نتایج انتخابات عمومی، فرایند تشکیل دولت عراق باید از طریق معرفی رئیسجمهور، نخستوزیر و کابینه توسط پارلمان تکمیل گردد. این در شرایطی است که بهرغم گذشت شش ماه از انتخابات پارلمانی، تشکیل دولت به محل مناقشه میان گروهها و جریانهای سیاسی تبدیل شده است.
2️⃣ در خصوص جدیدترین تحولات مربوط به تشکیل دولت عراق، نشست 26 مارس (6 فروردین) پارلمان عراق که با دستور کار انتخاب رئیسجمهور برگزار شد، به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان در جلسه نتوانست کاری از پیش ببرد. برای انتخاب رئیسجمهور، رأی حداقل دوسوم از 329 نماینده پارلمان عراق نیاز است، اما در رأیگیری نشست 26 مارس تنها 202 نماینده در پارلمان حضور داشتند. چهارچوب هماهنگی شیعیان که درمجموع 133 کرسی پارلمان را در اختیار دارد، به دلیل مخالفت با ریاست جمهوری «ریبر احمد» نامزد مورد حمایت جریان صدر، بارزانی و السیاده، در نشست اخیر پارلمان شرکت نکردند.
3️⃣«وعد قدو»، از رهبران چارچوب هماهنگی در مصاحبه با بغداد الیوم اظهار داشت: «ریبر احمد یک شخصیت جداییطلب و مزدور موساد است که مواضع وی شناخته شده است و ما علیه تعیین وی در پارلمان خواهیم ایستاد». در این زمینه «احمد عبد الحسین» عضو ائتلاف فتح (از مهمترین گروههای چارچوب هماهنگی) هم تأکید کرده است که نامزدی ریبر احمد برای ریاست جمهوری توسط ائتلاف سهگانه (صدر – بارزانی – السیاده) بخشی از تلاشها برای عادیسازی روابط عراق با رژیم صهیونیستی است. وی تأکید کرده است «پروندهها و شواهدی درباره ریبر احمد وجود دارد که ارتباط او با رژیم صهیونیستی و آمریکا را تأیید میکند».
💠گزاره تحلیلی: در محافل رسانهای و سیاسی منطقه تلاش میشود عدم تشکیل دولت عراق ناشی از اختلافات شیعی – شیعی معرفی گردد. اگرچه این موضوع از یک نظر با توجه به رفتارهای انحصارگرایانهای که مقتدی صدر در پیش گرفته، تا حدی درست تلقی میشود، اما نباید بهعنوان مانع اصلی تشکیل دولت معرفی شود. عدم تشکیل دولتی در عراق که مورد اجماع تمام گروههای سیاسی و شیعی باشد و نتیجه آن «بلاتکلیفی سیاسی» در این کشور است، موضوعی است که بیش از همه آمریکاییها از آن سود میبرند. این مسئله باعث شده که عناصر فعال امنیتی و اطلاعاتی آمریکا در عراق از طریق دامن زدن به اختلافات داخلی بهخصوص در درون بیت شیعه، تا آنجا که ممکن است عراق را در وضعیت «بیدولتی» نگه دارند. چراکه وجود چنین وضعیتی یک فرصت مغتنم برای بهرهبرداریهای سیاسی، امنیتی و نظامی آمریکا در عراق است.
البته در اینجا یک نکته مهم وجود دارد؛ قرائن موجود نشان میدهد آمریکا در پی تشکیل دولتی برخلاف منافع و مصالح ملی عراق بوده و در همین راستا دنبال گزینههایی هستند که با حضور آنها در رأس دولت عراق، منافع آمریکا و متحدان منطقهای آن تضمین و تثبیت شود. اینکه محافل رسانهای و سیاسی خاصی در منطقه بر روی ریاست جمهوری ریبر احمد تأکید دارند، در این راستا ارزیابی میشود. ✍ #حمید_خوشآیند
♦️آمریکا پیشنهاد ایران که انریکه مورا به واشنگتن برد را رد کرده / اکنون کاخ سفید قرار است ایده جدیدی به تهران ارائه کند
🔹️پیشنهاد ایران، از طریق مورا، به دنبال عدم پذیرش ایده ایالات متحده توسط تهران بود. براساس طرح آمریکا، قرار بود در ازای حذف سپاه از لیست سازمان های تروریستی، دو طرف توافق کنند که مقامات یکدیگر را هدف قرار ندهند.
🔹️لارا روزن در خبرنامه «دیپلماتیک» نوشت: منابع دیپلماتیک به من میگویند که انتظار میرفت ایالات متحده در روزهای اخیر پیشنهادی جدید به ایران ارسال کند، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است./انتخاب
🔴هاشم الحیدری؛ دبیرکل عهدالله عراق در مراسم افطاری جبهه جهانی شباب المقاومة که با حضور جوانان سی ملیت جهان برگزار شد، مطرح کرد:
🔷امروز دشمن به جای موشک با هشتک و کمپین به جنگ عقاید جوانان ما می آید. تنها راه مقابله جهاد تبیین است که امام خامنه ای برای ما ترسیم کرده اند
🔶دولتهای غربی به رهبری آمریکا و مزدوری کشورهای منطقه مانند عربستان و امارات و رژیم صهیونیستی در تمام ابعاد نظامی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به جنگ اسلام آمده است.
🔶رسانههای بزرگ امروز تماما در خدمت این جنگ هستند و تنها راه نجات خطی است که امام خامنهای برای ما ترسیم کرده است. خطی با نام جهاد تبیین.
🔶دشمن با ایجاد تردید درصدد است تا جوانان محور مقاومت را از جمهوری اسلامی که ستون خیمه مقاومت است جدا کنند تا با کنار رفت این ستون، تمام محور مقاومت فرو بریزد. امروز دشمن نیاز به موشکپراکنی ندارد، او با هشتک و کمپین به جنگ عقاید ما و جوانان ما میآید.
🔴نبض تند قیمت کالاهای اساسی/ علت افزایش نامتعارف قیمت ها چیست؟
خراسان نوشت:
بازار کالاهای اساسی همزمان با آغاز ماه رمضان شاهد رشد قیمت در برخی کالاهاست. بررسیها از تهران نشان میدهد هم اینک گوشت گوسفند به رغم ادعای تولیدکنندگان مبنی بر وجود دام مازاد، نسبت به ابتدای سال با رشد قیمت بیش از 10 هزار تومان روبه رو شده و قیمت ران گوسفند به بالای 220 هزار تومان رسیده است.
برنج نیم دانه هم بعد از افزایش قیمت برنج در اسفند سال گذشته رکورد شکسته و افزایش 240 درصدی را تجربه میکند!،در بازار صیفی جات، اعتراض فعالان شبکه حمل و نقل به بالا رفتن تعرفه کامیون داران، موجب جهش قیمت شده و نرخ تا 25 هزار تومان برای گوجه فرنگی و 17 هزار تومان برای سیب زمینی را رقم زده است.
البته ناگفته نماند سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز اعلام کرد قیمت جهانی مواد غذایی در فوریه(اسفند گذشته ) به رکورد بالایی رسیده و ۱/ ۲۴درصد رشد سال به سال را به ثبت رسانده بود.