┄┅┅┄❁﷽❁┄┅┅┄
استاد قرائتی حفظه الله
سوره حج
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ارْكَعُوا وَ اسْجُدُوا وَ اعْبُدُوا رَبَّكُمْ وَ افْعَلُوا الْخَيْرَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ «77»
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! ركوع كنيد و سجده نماييد و پروردگارتان را عبادت كنيد و كار نيك انجام دهيد، باشد كه رستگار شويد.
وَ جاهِدُوا فِي اللَّهِ حَقَّ جِهادِهِ هُوَ اجْتَباكُمْ وَ ما جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَجٍ مِلَّةَ أَبِيكُمْ إِبْراهِيمَ هُوَ سَمَّاكُمُ الْمُسْلِمِينَ مِنْ قَبْلُ وَ فِي هذا لِيَكُونَ الرَّسُولُ شَهِيداً عَلَيْكُمْ وَ تَكُونُوا شُهَداءَ عَلَى النَّاسِ فَأَقِيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ وَ اعْتَصِمُوا بِاللَّهِ هُوَ مَوْلاكُمْ فَنِعْمَ الْمَوْلى وَ نِعْمَ النَّصِيرُ «78»
و در راه خدا جهاد كنيد چنان كه شايسته جهاد (در راه) اوست، او شمارا (بر همهى امّتها) برگزيد و در دين (اسلام) هيچ گونه دشوارى بر شما قرار نداد، آيين پدرتان ابراهيم (را پيروى كنيد)، او كه شما را از قبل مسلمان ناميد و در اين (كتاب نيز مطلب چنين است) تا اين پيامبر بر شما گواه باشد و شما بر مردم گواه باشيد، پس نماز بر پا داريد و زكات بپردازيد و به خدا تمسّك جوييد، كه او مولا و سرپرست شماست، پس چه خوب سرپرستى است و چه خوب ياورى.
┄┅❁📖 نکته ها :
با اينكه ركوع و سجود از مصاديق عبادت هستند ولى در اين آيه نام آن دو در كنار «وَ اعْبُدُوا» آمده كه نشانهى اهميّت نماز و اين دو ركن نماز است.
براى سعادت انسان دو برنامه مطرح شده و رستگارى او در انجام هر دو نوع عمل است:
الف: برنامههاى ثابت مانند ركوع وسجود و عبادتهاى ديگر.
ب: برنامههاى متغيّر و تابع زمان ومكان كه در هر زمان كار خير مصداق خاصّى دارد. آمَنُوا ارْكَعُوا ... وَ افْعَلُوا الْخَيْرَ
نفى «حَرَجٍ» به معناى سخت نبودن احكام الهى نيست، زيرا در همين آيه كه مىفرمايد:
جهاد كنيد آن گونه كه حقّ جهاد است. و ناگفته پيداست كه جهاد كار بس سختى است. پس مراد از نبودن حرج در دين آن است كه اسلام بنبست ندارد. مثلًا در فرمان جهاد افراد بيمار، لنگ، نابينا، سالمند و زنان و كودكان و ناتوانان معافند، ولى دفاع با همهى سختى آن وظيفه است.
┄┅❁📖پیام ها :
1- كار خير (و ابتكارات و اختراعات و خدمات،) زمانى مؤثّر است كه در سايهى ايمان و بندگى خدا باشد. آمَنُوا ارْكَعُوا ... وَ افْعَلُوا الْخَيْرَ
2- حتّى با ركوع و سجود و تعبد و كار خير، رستگارى خود را قطعى ندانيد، زيرا آفت غرور و حبط عمل در كار است. «لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»
3- فلاح و رستگارى، آخرين مرحلهى تكامل است كه بعد از انجام عبادات و كارهاى خير بايد اميد آن را داشت. «لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»
4- ارزش كارها، به انگيزه و شيوه ومقدار آن بستگى دارد. (جهادى ارزش دارد كه با تمام توان در راه خدا باشد) «فِي اللَّهِ حَقَّ جِهادِهِ»
5- هم به مردم شخصيت دهيد، «اجْتَباكُمْ- أَبِيكُمْ- تَكُونُوا شُهَداءَ عَلَى النَّاسِ» و هم سختگيرى نكنيد. «ما جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَجٍ»
6- در وضع قانون، مراعات توان مردم را بكنيم. «ما جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَجٍ»
7- اسلام، دين آسان واحكام آن انعطاف پذير است. در زمانها و مكانهاى مختلف، شايستگى اجرا شدن را دارد. «ما جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَجٍ»
8- اسلام آئين ابراهيمى و سابقه بس درخشان دارد. «هُوَ سَمَّاكُمُ الْمُسْلِمِينَ»
9- پيامبران، پدران امّتها هستند. «أَبِيكُمْ»
10- «مسلمان» نام مباركى است كه از قبل براى ما انتخاب شده است. «مِنْ قَبْلُ»
11- پيامبراكرم صلى الله عليه و آله بر اعمال ما گواه است. «لِيَكُونَ الرَّسُولُ شَهِيداً»
12- نماز و زكات، تشكّر از خداوند است. (بايد به شكرانهى برگزيدگى و سابقه و لياقت و گواه بودن امّت اسلام، نماز به پا داشت. فَأَقِيمُوا الصَّلاةَ ...
13- تنها به برگزيده بودن و نام اسلام و مسلمانى تكيه نكنيم، با نماز و زكات و تمسّك به خدا، اين افتخارات را پاسدارى كنيم. «فَأَقِيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ»
14- مشروعيّت ولايتها و حكومتهاى بشرى در گرو منتهى شدن به ولايت الهى است. «هُوَ مَوْلاكُمْ»
«الحمدللّه ربّ العالمين»
┄┅┅┅┅┄❁📖❁❅┄┅┅┅┅┄❅❁┄┅┅┅┅┄
┄┅┅┄❅ ﷽ ❅┄┅┅┄
السلام علیک یا رحمة للعالمین
┄┄┄┅═✧❁❁❁✧═┅┄┄┄
شهید حاج قاسم سلیمانی:
این را دقت کنید؛ غرور، تکبر، نخوت؛ آفت هرگونه اثر تربیتی و اخلاقی و هرگونه مسئولیتی است.
❁❅┄┅┅┅┅┄❅❁
امام خامنه ای مد ظله العالی :
همهی این دردهای بزرگ، بیماریهای مهلك و خطرناك، یعنی منیتها، كبرها، حسدها، تعدیها، خیانتها، لاابالیگریها... در ماه رمضان فرصت علاج پیدا میکنند، قابل درمان میشوند.
۱۳۸۸/۰۶/۲۹
❁❁❅┄┅┅┅┅┄❅❁❁
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
إنَّ الأرضَ الّتي يَسجُد عليها المُؤمِنُ ، يُضيء نورُها إلى السَّماءِ .
زمينى كه مؤمن بر آن سجده مى كند ، نورش تا آسمان مى رود .
مستدرك الوسائل : ۴/۴۸۵/۵۲۳۰
❅❁📖❁❅
سلام ما به حضرت محمـد مصطفـی
روز شنبه است متعلق به رسول خدا
مزین کنیم روز را با حدیث از ایشان
بخواهیم توفیق بیشتر از پیامبرمان
زمینی که سجده میکند مؤمن بر آن
نــور از آن مـکان مـی رود تـا آسمــان
چقدر نورانی می شود درون خود او
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ارْكَعُوا وَ اسْجُدُوا
قدر بدانیم این شبهای را تا آخر ماه
سرعت و سبقت لازم است در این راه
جا نمانی ، خواب نمانی ، مؤمن خدا
از دست ندهی زمان و این فرصت را
همه ما داریم نقص و ایراد و اشتباه
یک یا علی بگو بیا بیرون از این چاه
ان شاء الله
خادم الرضا "ع"
#پیام_رسان_ولایت
*┄┄┅═✧❁📖❁✧═┅┄┄*
اَللّهمَ صَلِّ عَلیَ مُحَمّدٍ وَ الِ مُحَمّدٍ
وَ عَجِّل فَرَجَهُم
┄┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄┄┄
6.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #استوری
⚠️ همه مایحتاج بشر در قرآن
➕هر هفته یک #نکته_اخلاقی از امام خمینی(ره) به اشتراک بگذارید.
🌸 نسیم معنوی رمضان، از انسان «عبد صالح» میسازد
✏️ رهبر انقلاب: اُنس با خدا در ماه رمضان نصیب بندهای میشود که دچار غفلت نباشد. نسیم معنوی رمضان چیست؟ «روزه» است. روزه یکی از نسیمهای رمضان است؛ لیلةالقدر است، مناجاتهای شب و سحر و روز ماه رمضان است، دعای ابوحمزه است؛ اینها همه نسیمهای معنوی است که بر جان انسانِ باعزمواراده میوَزد، به او رشد میدهد، به او طراوت میدهد، او را شکوفا میکند؛ شوق معرفت و شوق عمل را در انسان افزایش میدهد؛ انسان را از حالت کسالت معنوی، بیتفاوتی معنوی خارج میکند؛ از انسان، عبد صالح میسازد.
🔹️بخشی از سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب در جمع اقشار مختلف مردم. ۱۴۰۳/۱/۱
21.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨ 🎙#پادکست: « استمرار حیات نبوت»
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
✨این از مِنَن خدا بر ما است که ما با عبارات معصومین علیهمالسلام مثل عبارات خود حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله معامله میکنیم؛ می گوییم: آن کسی که الآن هم تشریف دارد (امام عصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف)، به منزلهی این است که عمر حضرت رسول(ص) تا به حال طولانی است. و [وجود ائمهی اطهار علیهمالسلام یکی پس از دیگری] مثل همان (حضرت رسول(ص)) است.
🔸آیا این هم از کرامت های شیعه حساب نمی شود؟ از مفاخر شیعه نیست که ما می گوییم حضرت رسول(ص) زنده است. [وصایت ائمهی اطهار علیهمالسلام و امام عصر(عج)] بقای حضرت رسول(ص) است.
📚بیانات در درس خارج فقه، کتاب صلاة، ١٢ اسفند ١٣٧٧
تشخیص وظیفه با «چراغ عقل» و «صراط وحی»
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«عقل دربرابر وحی نيست؛ بلكه چراغی است كه انسان به وسيله آن وحی را می شناسد.عقل برهانی، چراغ قوی است و وحی، راه مستقيم است. انسان هرگز نمی تواند تنها با عقل به مقصد برسد، زيرا چراغ تنها راه را نشان می دهد. اگر راهی نباشد، چراغ هرچه را نشان دهد، بيراهه خواهد بود. چراغ برای تشخيص راه از بيراهه است. آنچه انبيا آورده اند، راه است و عقل، چراغ خوبی است تا انسان در پرتو آن، صراط مستقيم را از ديگر مسيرها تشخيص دهد.»
سیره پیامبران در قرآن ج۶ ص۸۶
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
19.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کدام سوره پیامبر را پیر کرد؟
⁉️ دم سگ با ارزشه یا ریش سلمان؟!
♨️ واکنش عجیب خواجه نصیرالدین طوسی به یک نامه!
❌ گناهی که با وساطت پیامبر خدا هم بخشیده نمیشود!
___________________
🔸 #یک_آیه_از_جزء
🔸 سحر دوازدهم
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی در پخش زنده ماه مبارک رمضانِ سال گذشته، که امسال در برنامه سرسحر از شبکه خراسان پخش میشود
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
┄┅┄❅﷽❅┄┅┄
صفحه : ۴١٢
#جزء_بیستم_یکم
#سوره_لقمان
❁ قرآن بخوانیم، قبل از اینکه برای ما قرآن بخوانند
📖❁❅┄┅┅┅┅┄❅❁┄┅┅┅┅┄
┄┅┄❁❅﷽❅❁┄┅┄
📖ترجمه صفحه ۴١٢ قرآن کریم
12 - و البته لقمان را حکمت دادیم که: خدا را سپاس دار و هر که سپاس دارد، تنها به سود خود سپاس میدارد، و هر کس کفران کند، البته خدا بینیاز ستوده است
13 - و هنگامی که لقمان به پسر خود در حالی که او را پند میداد، گفت: ای پسرک من! به خدا شرک مورز که به راستی شرک، ظلم بزرگی است
14 - و ما به انسان در حق پدر و مادرش سفارش کردیم مادرش او را با ضعف روزافزون حمل کرد، و دوران شیرخوارگی او در دو سال است [سفارش کردیم] که شکرگزار من و پدر و مادرت باش که سر انجام [همه] به سوی من است
15 - و اگر آن دو سعی کنند که تو چیزی را که بدان علم نداری شریک من انگاری، فرمان ایشان مبر، و در دنیا با آنها به نیکی معاشرت کن و راه کسی را پیروی کن که به من روی میآورد و [سر انجام]، بازگشت شما به سوی من است، پس شما را بدانچه میکردید آگاه میسازم
16 - ای پسرک من! اگر [عمل تو] هموزن دانه خردلی و در درون صخرهای یا در آسمانها یا در زمین باشد، خدا آن را میآورد همانا خدا بس دقیق و آگاه است
17 - ای پسرک من! نماز را برپا دار و به معروف وادار و از منکر بازدار، و بر آسیبی که [در این راه] به تو رسد صبر کن بیتردید این [صبوری] از کارهای استوار است [که ارادهی قوی میخواهد]
18 - و از مردمان [به نخوت] رخ بر متاب، و در زمین به تکبر راه مرو، که خدا هیچ خود پسند مغروری را دوست نمیدارد
19 - و در راه رفتن خود میانهرو باش، و از صدای خود بکاه، که بدترین بانگها بانگ خران است
📖❁❅┄┅┅┅┅┄❅┄❁┅┅┅┅┄
┄┅┄❅﷽❅┄┅┄
❁زیارت امیرالمومنین علی علیه السلام در روز یکشنبه
السَّلامُ عَلَى الشَّجَرَةِ النَّبَوِيَّةِ، وَالدَّوْحَةِ الْهَاشِمِيَّةِ، الْمُضِيئَةِ الْمُثْمِرَةِ بِالنُّبُوَّةِ الْمُونِقَةِ بِالْإِمَامَةِ، وَعَلىٰ ضَجِيعَيْكَ آدَمَ وَنُوحٍ عَلَيْهِمَا السَّلامُ . السَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ أَهْلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَى الْمَلائِكَةِ الْمُحْدِقِينَ بِكَ وَالْحَافِّينَ بِقَبْرِكَ، يَا مَوْلاىَ يَا أَمِيرَالْمُؤْمِنِينَ، هَذاَ يَوْمُ الْأَحَدِ وَهُوَ يَوْمُكَ وَبِاسْمِكَ، وَأَنَا ضَيْفُكَ فِيهِ وَجارُكَ، فَأَضِفْنِى يَا مَوْلاىَ وَأَجِرْنِى، فَإِنَّكَ كَرِيمٌ تُحِبُّ الضِّيافَةَ، وَمَأْمُورٌ بِالْإِجارَةِ، فَافْعَلْ مَا رَغِبْتُ إِلَيْكَ فِيهِ، وَرَجَوْتُهُ مِنْكَ، بِمَنْزِلَتِكَ وَآلِ بَيْتِكَ عِنْدَاللّٰهِ، وَمَنْزِلَتِهِ عِنْدَكُمْ، وَبِحَقِّ ابْنِ عَمِّكَ رَسُولِاللّٰهِ صَلَّىاللّٰهُعَلَيْهِوَآلِهِ وَسَلَّمَ وَعَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ.
❁ زیارت حضرت زهرا سلامالله علیها در روز یکشنبه
السَّلامُ عَلَيْكِ يَا مُمْتَحَنَةُ، امْتَحَنَكِ الَّذِى خَلَقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً، أَنَا لَكِ مُصَدِّقٌ صَابِرٌ عَلَىٰ مَا أَتىٰ بِهِ أَبُوكِ وَوَصِيُّهُ صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْهِما، وَأَنَا أَسْأَلُكِ إِنْ كُنْتُ صَدَّقْتُكِ إِلّا أَلْحَقْتِنِى بِتَصْدِيقِى لَهُمَا، لِتُسَرَّ نَفْسِى، فَاشْهَدِى أَنِّى ظاهِرٌ بِوَلَايَتِكِ وَوَِلايَةِ آلِ بَيْتِكِ صَلَوَاتُ اللّٰهِ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ.
❅❁📖❁❅
اَللّهُمَ صَلِ عَلیَ مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمّدٍ
وَ عَجِّل فَرَجَهُم
📖❁┄┅┅┅┅┄❁┄┅┅┅┅┄
┄┅┄❅﷽❅┄┅┄
❁دعای حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در روز یکشنبه :
بسم الله الرحمن الرحیم
اللّهُمَّ اجعَل أوَّلَ یومی هذا فَلاحاً، وآخِرَهُ نَجاحاً، وأوسَطَهُ صَلاحاً. اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ، وَاجعَلنا مِمَّن أنابَ إلَیک فَقَبِلتَهُ، وتَوَکلَ عَلَیک فَکفَیتَهُ، وتَضَرَّعَ إلَیک فَرَحِمتَهُ.
خداوندا! آغاز این روزم را رستگاری و پایانش را پیروزی و میانش را خوبی و شایستگی قرار ده. خداوندا! بر محمّد و آل محمّد درود فرست، و ما را از کسانی قرار ده که به سوی تو باز می گردند و تو آنها را می پذیری، و بر تو توکل می کنند و تو برایشان بسنده هستی و به سوی تو تضرع می کنند و تو به آنها رحم می کنی.
بحار الأنوار: ج ۹۰ ص ۳۳۸ ح ۴۸
❅❁📖❁❅
اَللّهُمَ صَلِ عَلیَ مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمّدٍ
وَ عَجِّل فَرَجَهُم
📖❁┄┅┅┅┅┄❁┄┅┅┅┅┄