eitaa logo
پندار
329 دنبال‌کننده
174 عکس
1.2هزار ویدیو
329 فایل
فعال در زمینه آشنایی، بررسی و نقد فرق، ادیان و مذاهب ویژه طلاب، مبلغان و فعالان فرهنگی ارتباط با ادمین: @yasin_62
مشاهده در ایتا
دانلود
💠 فعالیت‌‌های مخفیانه فرقه « اکنکار» در ایران (3) ♦️ اکیست‏‌های ایران هر چند تلاش کرده‌‏اند تا با این رویکرد از کمند عرق دینی مسلمانان رهایی یابند، هنگامی که عرصۀ استدلال بر آن‏‌ها تنگ شده، به وضوح به نبرد با اسلام همت گمارده‏‌اند. 🔷 از آن‌‏جا که رهبران اکنکار دربارۀ تعالیم ادیان دیگر تهمت پراکنی‌‏های فراوانی داشته‌‏اند و ادیان را با چوب جمود و جهالت و ضلالت رانده‏‌اند، اکیست‏‌های ایران نیز ناچار به پیروی از آن‌‏ها گردیده‌‏اند. یکی از اکیست‌‏ها که در گردونۀ وب‏‌نگاری و مناظرات مجازی گرفتار آمده می‌‏نویسد: 🔶 «فکر می‏‌کنم اگر اک برای اثبات خود ادلۀ بیشتری از اسلام برای اثبات خود نداشته باشد کمتر هم ندارد.» اکیست‏‌های ایران برنامه‏‌های تمرین و مراقبۀ خود را با استفاده از دیسکورس‏‌ها و سفارش‌‏های اینترنتی به انجام می‏‌رسانند. 🔷 فعالیت اکیست‏‌ها در ایران به‏‌صورت پنهانی و محدود به فضای مجازی صورت می‌‏گیرد؛ چه این‌‏که اثبات دین بودن اکنکار باعث شده است که گروندگان به این شبه آیین با حکم ارتداد روبه‌‏رو شوند. 🔶 از سوی دیگر گردانندگان سایت مرکزی اک در آمریکا برای حفظ امنیت کتب و دیسکورس‌‏های اک در ایران، صلاح می‏‌بیند فعلاً اکیست‏‌ها در ایران فعالیت نکنند؛ زیرا سابقۀ رعایت قانون کپی رایت در ایران خوب نیست و رعایت این مهم در قوانین اک به صراحت بیان شده است. 🔷 بنابراین مسئولان این نهاد در امریکا از فعالیت اک در ایران احساس خطر می‏‌کنند و ترجیح می‌‏دهند اعضا با راه‏‌اندازی کتابخانۀ سایبر در سایت انجمن صرفا اطلاعات خود را افزایش دهند و فعالیت تبلیغی دیگری چه در اینترنت یا خارج از آن نداشته باشند. البته اکیست‌‏های زیادی هستند که این قانون را زیر پا می‏‌گذارند. 🔶 برخی از اکیست‏‌ها در اثر القائات به انرژی درمانی پرداخته و یا با تعبیر خواب‌‏های خود ادعاهایی می‏‌کنند که نمونۀ بارز آن در سال 1386 به وقوع پیوست. در این واقعه سردم‌دار گروه چند نفره‌‏ای که از ارومیه به تهران آمده بودند مدعی بود روح امام زمان در کالبدش حلول کرده و او امام زمان است.[2] 🔷 از دیگر مباحث انحرافی که در اکنکار به‌‏وجود آمده تشکیل حلقه تی اس ام است. با بررسی اجمالی آموزه‏‌هایی که طرفداران این حلقه بدان باور دارند می‌‏توان نتیجه گرفت بین اکنکار و تی اس ام تفاوت‌‏های فراوانی وجود دارد. ♦️ طرف‌داران تی اس ام برای اثبات هویت تاریخی خود به اکنکار دست یازیده‌‏اند تا از این گردونه، پشتوانۀ ایدئولوژیک خود را تقویت نمایند.[2] 🔻پی‌نوشت: [1]. رنجبران، داوود (1388)، نقد و بررسی عرفان‏های وارداتی اکنکار، تهران، ساحل اندیشه، ص 109-111. [2]. همان. [3]. سودای دین داری، عبدالحسین سبزواری، نشر صهبای یقین، قم، ص 61.
💠 پیامبران ادیان دیگر از دیدگاه فرقه اکنکار (1) ♦️ پال توئیچل پیامبر فرقه اکنکار به‌رغم این‌که در بسیاری از مواقع ناچار می‌شود به حقّانیت بعضی از پیامبران الهی اذعان کند، در برهه‌های دیگری از آن‌ها با عناوینی چون «استادان ادعایی»، «مدّعیان کاذب»، «اجبار کنندگان پیروان» و... یاد می‌کند. 🔻 در کتاب مقدس ادعایی اکنکار آمده است: 🔷 «این پیامبران کاذب و استادان دروغین که ادّعای استادیِ حقّ را دارند و یا در هر مسلک دیگری به‌عنوان استادان معنوی مشغول به تدریس هستند، هم‌پیمانان کل نیرانجان می‌باشند. آنان فقط در مناطق روانی اقامت دارند و نمی‌توانند روح را آزادی حقیقی ببخشند. [1] ♦️ در گفتاری دیگر پال ادعا می‌کند که پیامبران، رهبران اجتماعی، قدّیسان و ناجیان بشر، ابزاری برای راهزنی نوع بشر هستند. [2] ♦️ در کتاب مقدّس فرقه اکنکار ادعایی می شود، فقط پیامبران راستین را استادان اکنکار دانسته، می‌گوید: «هیچ‌کس جز استادِ حقِّ در قید حیات که به جهان‌های زیرین نزول کرده تا به روح‌ها فرصت بازگشت به بهشت را ارزانی دارد، شایستگی ارائهٔ این فرصت را ندارد. 🔷 دیگر مدعیان، پیامبران دروغین‌اند و اعتنایی به آن‌ها نخواهد شد.» [3] در همین زمینه، کتاب مقدّس ادعایی به آسیب‌شناسی ادیان نیز پرداخته است. 🔶 طبق این نظر، مشکل ادیان در این است که یک فرد به منزلهٔ جلوه و تجلّی کاملی از خدا به ظهور می‌رسد، شخصیت این فرد به جای خدا مورد نیایش قرار می‌گیرد. 🔷 در این دیدگاه، این شخصیت‌ها ساختهٔ بشرند و قدرت کل آن‌ها را تأسیس می‌کند تا برای اذهان مردم خوراکی موقتی فراهم آورند. به نظر کتاب مقدس ادعایی اکنکار، این شیوهٔ کار همهٔ ادیان اصولی است. [4] ...
💠 پیامبران ادیان دیگر از دیدگاه فرقه اکنکار (2) 🔶 اما باز هم تناقض‌گویی‌های پیامبر اکنکار ادامه دارد. وی در این کلمات به نفی همهٔ پیامبران ادیان پرداخته است. در جملهٔ پیشین وی فقط استادِ حق را پیامبر راستین شمرد و دیگر پیامبران را با مهر دروغین، نشان‌دار کرد. در جملهٔ اخیر نیز پیامبرپرستی و فریب ذهنی را شیوهٔ کار تمام ادیان اصولی برشمرد. 🔷 برای ردّ این سخنان، هیچ دلیل و مدرکی نیاز نیست و فقط نگرشی کوتاه بر ادیان آسمانی آن‌ها را نقض می‌کند، اما وی خود نیز به وجود این تناقض پرداخته است و در کتاب نی‌نوای الهی می‌نویسد: 🔶 «با مروری بر کتاب‌های مقدس ادیان جهان، ریسمانی زرّین از بشارت‌های پیامبران و رسولان را می‌یابیم که هر یک نور رهنمای عصر خود بوده‌اند.»[5] 🔷 درجایی دیگر در تأیید پیامبران می‌خوانیم: «پیامبران بزرگ و آن چهره‌های قدرتمند مانند راما، کریشنا، هرمس، موسی، اورفیوس، افلاطون و مسیح، چلاهایی بودند در مدارس مختلف سری چون اسن، که همه شاخه‌هایی از نظام باستانی استادان اکنکار بوده‌اند. [6] 🔶 اشکال دیگری نیز به اکنکار وارد است که به‌گونه‌ای خلاصه‌وار باید گفت: اکنکار هرچه از شأن و منزلت پیامبران و رهبران دینی می‌کاهد بالاترینِ آن‌را برای استادان حقِّ اکنکار در نظر می‌گیرد: «قدّیسان ادیان مختلف هرگز در ردیف مشابه ماهانتا قرار نگرفته‌اند؛ بنابراین، هرگز نباید در مرتبتی معادل جایگاه ممتاز استادِ حقِّ در قید حیات قلمداد شوند. [7] 🔷 حتی در همین نکتهٔ کوتاه نیز تناقض آشکار است؛ چه این‌که در این جمله حقیقت و حقّانیت را فقط برای ماهانتا می‌داند؛ ولی در جمله بعدی حقیقت را این‌گونه بیان می‌کند: «حقیقت نه امتیاز ویژهٔ هیچ موجودی است و نه نقطه دوام انحصاری هیچ مذهب خاصی. 🔶 آری از نظر اکنکار، استادِ حقِّ در قید حیات فقط کسی است که می‌تواند دست به اعمال خارق‌العاده و پیش‌گویانه بزند. باقی همه استادان کاذبند؛ همه پیامبران دروغین‌اند و در ایثار خود نیز خطا می‌کنند چون نه چیزی و نه راهی دارند که با آن ایثار کنند. هیچ کس جز استادِ حقِّ در قید حیات، مجرای الهی هدایای خدا نیست. [8] 🔻 نویسندهٔ کتاب مقدس ادعایی که خود متوجه این تناقضات بی‌شمار بوده است به گونه‌ای متناقض به رفع این تناقضات پرداخته است. وی می‌نویسد: 🔷 «در وادی مذهب، ماهانتا معمایی ضدّ و نقیض می‌نماید. او صاحب هیچ فرضیه‌ای در الهیات نیست؛ هیچ نوعی از آن را هم آموزش نمی‌دهد درحالی‌که بزرگ‌ترین رهبر مذهبی در عالم خاکی به شمار می‌رود. جهان‌بینی اک که نظام آموزشی اوست، مذهب نیست اما به کامل‌ترین و روشن‌ترین تجربیات مذهبی منجر می‌شود.»[9] 🔻پی‌نوشت: [1]. شریعت کی سوگماد، توئیچل، ترجمه هوشنگ اهرپور، بی‌جا، ج 2، ص 285. [2]. دندان ببر، توئیچل، ترجمه هوشنگ اهرپور، چ پنجم، تهران، نگارستان کتاب و زرین، ص 151. [3]. شریعت کی سوگماد، توئیچل، ترجمه هوشنگ اهرپور، بی‌جا، ج 1، ص 82-83. [4]. همو، ص 164. [5]. نی نوای الهی، توئیچل، ترجمه مهیار جلالیانی، تهران، امیر قلم، ص 75. [6]. دفترچه معنوی، توئیچل، ترجمه هوشنگ اهرپور، چ چهارم، تهران، نگارستان کتاب، ص 8. [7]. شریعت کی سوگماد، توئیچل، ترجمه هوشنگ اهرپور، بی‌جا، ج 1، ص 158. [8]. همان، ص 214-215. [9]. همان، ص 145.
💠 نسخه اکنکار برای پیروان: بی دینی مطلق 🔸در مکتب اکنکار، تساهل و تسامح رفتاریِ خاصی وجود دارد. به تعبیر خودشان، در اکنکار، قوانین یا محدودیت هایی از قبیل توصیه پوششی خاص برای مردان یا زنان یا رژیم غذایی خاص و حلال و حرام دانستن برخی خوردنی ها وجود ندارد. 🔸 سقط جنین، همجنس بازی و طلاق و امثال آن، تصمیماتی شخصی دانسته می شود و تصریح می کنند که اکنکار هیچ حکمی در این زمینه ندارد. 🔸 «ربازار تارز» در تعلیمات خود به «توئیچل»، همه قوانین و مقررات ادیان موجود -به ویژه یهودیت، مسیحیت و اسلام- را ساخته دست بشر می داند و می گوید: بشر به گونه ای است که فطرتاً به داشتن یک مقام متعال پدری و یک مادر محتاج است و در درون خود چنین نیازی را احساس می کند. روحانیان ادیان از همان نخستین روزهای تاریخ زندگی بشر این نیاز را به خوبی کشف کردند و برای بهره برداری های سیاسی و اقتصادی به گونه های مختلفی سعی کرده اند ارضای آن نیاز را تحت کنترل خود درآورند؛ به همین دلیل با جعل مقررات و قوانین خشک و خشن، این ذهنیت را القا کرده اند که اگر کسی به این مقررات عمل کند، رضایت پدر آسمانی و خدا را جلب کرده و بهشتی شده است و اگر کسی از آن ها سرپیچی نماید، گرفتار جهنم ابدی خواهد شد. 🔸 ربازار تارز بعد از بیان این سخنان می گوید: اگر این را درک کنی، خواهی دانست که به سختی می توان ادعا کرد دین و مذهب، پدیده ای ساخته بشر نباشد. کشیش ها و مقامات روحانی یقیناً از طرف کسی جزخودشان مأموریت نیافته اند. 🔸در اکنکار، آموزه هایی همچون نماز -که در اسلام، معراج مؤمنان و وسیله تقرب به خدای متعال معرفی شده است- عملی بی فایده و حرکتی ربات وار و بدون روح تلقی می شود. 🔸رهبران اکنکار به جای نماز، تمرینات بشر ساخته خود؛ مانند تکرار فراوان لفظ بی محتوا ی «هیو» و امثال آن را توصیه می‌کنند.
جزوه کمک تبلیغی ویژه ایام محرم و صفر.pdf
4.42M
📖 جزوه کمک تبلیغی ایام محرم و صفر ویژه مبلغان
erfanvareh halgheh takmili.pdf
8.9M
💠 دوره تکمیلی آشنایی و نقد عرفان حلقه 📖 دروس استاد امین شمشیری .
💠 توحید در عرفان حلقه 📖 دروس استاد امین شمشیری 📺 16 فایل تصویری 👇👇👇👇👇👇