⚜️ صبحتان به زیبایی دریا ✨️💙
⚜️ آمد ز نای دولت بار دگر نوایی
ای جان بزن تو دستی وی دل بکوب پایی
⚜️ تابان شده کانی خندان شده جهانی
آراستهست خوانی در میرسد صلایی
✍🏻 #مدیریت
💢 @PersianMilitarism
⚜️ استارلینک ایرانی در راه است؟!؛ شرکت "امیدفضا" در پی اینترنت ماهوارهای ایرانی! 🇮🇷
⚜️ دوشنبه (۲ بهمن ماه ۱۴۰۳) مقام معظم رهبری از نمایشگاه دستاوردهای بخش خصوصی کشور بازدید داشتند که در آن نمایشگاه شرکت فناوری فضایی و ارتباطی خصوصی "امیدفضا" نیر حاضر بود؛ نکتهای که توجهها را به خود جلب کرد توضیحات یکی از مهندسان حاضر در غرفه این شرکت بود (ویدیو فوق) که خبر از نوعی اینترنت ماهوارهای ایرانی همچون Starlink میداد!
⚜️ در حال حاضر شرکت آمریکایی SpaceX تنها ارائه دهنده خدمات اینترنت ماهوارهای در سراسر جهان است که با استفاده از هزاران ماهواره Starlink (به شکلی که در تصویر سوم مشاهده میکنید) و گیرندههای زمینی اقدام به ارائه خدمت میکند، حال اما شرکت ایرانی امیدفضا به عنوان یک شرکت فناور خصوصی ایرانی به صورت غیررسمی ادعا میکند که با ماهواره کوچک مقیاس خود به نام "هدهد" قصد انجام چنین کاری را در محیط فضایی دارد.
⚜️ پیش از این ماهوارههای "کوثر ۱" و "هدهد" شرکت امیدفضا توسط ماهوارهبر Soyuz روسی در آبان ماه ۱۴۰۳ از پایگاه وستوچنی روسیه پرتاب شده بودند که موفقیت آمیز بود، به نظر میرسد این شرکت آزمایشهای مربوط به ارائه اینترنت توسط هدهد را با موفقیت پشت سر گذاشته و به دنبال پرتاب ماهوارههای بیشتر از این سری است، همچنین گفته شده کوثر ۱.۵ و کوثر ۲ را نیز در دست طراحی و تولید شرکت قرار دارد.
✍️🏻 پینوشت: تصویر دوم ماهواره کوچک مقیاس هدهد شرکت امیدفضا است که حامل مودم انتقال پیام و اینترنت اشیا در فضا میباشد.
✍🏻 #Amir
💢 @PersianMilitarism
Persian Militarism
⚜️ استارلینک ایرانی در راه است؟!؛ شرکت "امیدفضا" در پی اینترنت ماهوارهای ایرانی! 🇮🇷 ⚜️ دوشنبه (۲ ب
⚜️ اما فارغ از تولید و توسعه این چنین ماهوارههایی جهت ایجاد اینترنت یکپارچه ماهوارهای؛ تولید پرتابگرهای تخصصی سنگین هم ضروری است، به طور مثال شرکت SpaceX پرتابگر Falcon-9 را برای امر ایجاد Starlink توسعه داد که ماهوارهبری قدرتمند بوده و از ۹ موتور سوخت مایع Merlin-1D در مرحله نخست بهتره میبرد که توان ارسال ۶۰ ماهواره اینترنتی را به فضا دارد، این شرکت پرتابهای خود را از سال ۲۰۱۸ میلادی شروع کرده و اکنون دارای هزاران ماهواره در مدار زمین با پوشش وسیع است.
⚜️ اما در ایرانِ کنونی، ما دارای چنین فناوری نیستیم؛ اما اگر دولت چهاردهم به بحث فضایی اهتمام بورزد (و حداقل رئیس جمهور منت بر سرمان گذاشته و جلسه شورای عالی فضایی کشور را بدون ترس از غربیها و غربزدهها برگزار کنند!) ما قادر خواهیم بود در افق سال ۱۴۱۰ پرتابگرهای سنگین سریر و سروش در وزارت دفاع و انواع قائم در سپاه پاسداران را برای امر فوق در اختیار داشته باشیم که بسیار راهبردی است!
⚜️ البته میتوان از پرتابگرهای خارجی همچون Soyuz روسی و یا انواع پرتابگر چینی هم بهره برد (که البته بعید میدانم کمکی به ایجاد اینترنت ماهوارهای توسط ایران داشته باشند)؛ اما به هر روی توسعه بومی فناوری ضامن آینده کشور در این حوزه بسیار راهبردی فناوری فضایی است.
✍🏻 #Amir
💢 @PersianMilitarism
Persian Militarism
⚜️ اما فارغ از تولید و توسعه این چنین ماهوارههایی جهت ایجاد اینترنت یکپارچه ماهوارهای؛ تولید پرتاب
⚜️ اما چرا اینترنت ماهوارهای و دستیابی به زیرساختهای بومی آن در این اندازه مهم و حیاتی است؟! برای پاسخ به این سوال باید برگردیم به دهه ۱۹۶۰ میلادی، زمانی که وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) برای نخستین بار در پی ایجاد "شبکه به هم پیوسته اندرهم بسته" (interconnected network) رفت تا شبکهای گسترده و یکپارچه از اطلاعات و دادهها را در سطح زمین ایجاد کند تا با ناوگان دریایی گسترده ارتش و همچنین قوای هوایی و زمینی خود هر لحظه در هر کجای زمین ارتباط باشد؛ امروزه ما این پدیده رو اینترنت (Internet) میخوانیم که به شکل تجاری در آمده است.
⚜️ قضیه ارتباطات ماهوارهای از زمان جنگ سرد آغاز شد و با وجود فروپاشی شوروی تا کنون ادامه پیدا کرد و امروزه شاهد فناوریهایی همچون Starlink هستیم (که یقینا توسعه آن فقط معطوف به سرمایه گذاری شخص ایلان ماسک نبوده، بلکه حمایت دولتی همواره همراه SpaceX بوده است)، اما اکنون که نیروی دریایی ما قصد حضور اقیانوسی بلند مدت در دریا را دارد، سرمایهگذاری در این حوزه برای دولت، نیروهای مسلح و در کل حاکمیت واجب میباشد.
⚜️ در عصر ارتباطات و علم سایبر، هر طرفی که اطلاعات بروز، دقیق و درستی در اختیار داشته باشد برنده میادین نبرد است، از این جهت اگر به فحاوریهای این چنینی اهتمام نورزیم، نه تنها در حال حاضر، بلکه قرنها عقب خواهیم ماند.
✍🏻 #Amir
💢 @PersianMilitarism
⚜ طبق تصاویر جدیدی که از پهپاد ابابیل ۵ در رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا منتشر شده است، به این مسئله پی بردیم که موتور مورد استفاده در این پهپاد، موتور چهار زمانه Rotax-915 با قدرت ۱۴۱ اسب بخار یا نسخه ای بومی از آن است، این موتور قدرت بیشتری نسبت به موتور Rotax-912 که در پهپاد مهاجر ۶ و همچنین پهپاد Bayraktar TB-2 🇹🇷 به کار رفته دارد و همچنین این موتور حتی از موتور Rotax-914 پهپاد شاهد ۱۲۹ نیز قویتر است.
✍🏻 #Artemis
💢 @PersianMilitarism
⚜ سرانجام ورود به خدمت اولین ناوچه Type-054B نیروی دریایی ارتش چین 🇨🇳
⚜ دیروز، به تاریخ ۲۲ ژانویه، اولین ناوچه از کلاس Type-054B با نام Luohe (545) وارد خدمت ناوگان شمالی نیروی دریایی ارتش چین شد، این ناو که بر پایه کلاس Type-054A توسعه یافته، دارای وزن بیش از ۵۵۰۰ تا ۶۰۰۰ تن، طول ۱۴۷ متر و ۱۸ متر عرض است، این در حالی است که نسخه پیشین دارای وزن ۴۰۰۰ تن، ۱۳۴متر طول و ۱۶ متر عرض بود؛ ناو Luohe در صنایع کشتی سازی Hudong-Zhonghua ساخته شده است؛ نکته جالب اینجاست که ساخت این ناو در اواخر سال ۲۰۲۱ آغاز شد و در سال ۲۰۲۳ ناو به آب انداخته شد و سرانجام دیروز وارد خدمت نیروی دریایی ارتش ج.خ.چین شد.
⚜ ناوچه Type-054B نسبت به نسخه قبلی تجهیزات الکترونیکی مختلفی از جمله یک رادار آریه فازی فعال چرخان جدید دریافت کرده است. تسلیحات ناو گرچه چندان تغییری نکردند، ناو همانند نسخه پیشین کماکان از ۸ پرتابگر مایل موشک ضد کشتی کروز YJ-83 بهره میبرد و همانند Type-054A همان ۳۲ پرتابگر عمودی (VLS) را برای استفاده از موشک های پدافندی HHQ-16 اختصاص داده، ناو همانند نسخه پیشین از موشک ضد زیردریایی U-8 نیز استفاده میکند، همچنین این ناو از یک سامانه دفاع نقطهای Type-1130 در جلو و یک سامانه دفاع نقطهای FL-3000 با موشک های HHQ-10 بر روی آشیانه بالگرد استفاده میکند؛ توپ سینه این ناو نیز توپ ۱۰۰ میلی متری H/PJ-87 میباشد.
✍🏻 پینوشت: برای آشنایی با موشک پدافندی HQ-16 اینجا و اینجا، را مشاهده بفرمایید.
✍🏻 #Artemis
💢 @PersianMilitarism