─═┅═༅🍃🌼🍃༅══┅─
○◁(20)..#گزیده_تفسیری_جزء_بیستم_قرآن_کریم
۞ فَإِن لَّمْ یَسْتَجِیبُواْ لَکَ فَاعْلَمْ أَنَّمَا یَتَّبِعُونَ أَهْوَاءَهُمْ وَ مَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَوَاهُ بِغَیرِْ هُدًى مِّنَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَا یهَْدِى الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ.. قصص 50
❍ پس اگر پاسخ تو را ندادند بدان که آن ها فقط تابع تمایلات نفسانى خویشند و هیچ کس گمراه تر از آن نیست که پیرو هواى خویش است و از رشد و هدایت الهى محروم است. بی شک، خدا مردم ستمکار را هدایت نمى کند.
❖◁(1)..در این آیه رابطه گمراهی و هواپرستی با صراحت بیان شده و حتى گمراه ترین مردم گروهى معرفى شده اند که رهبر خود را هواى نفس خویش قرار داده اند که این عده هرگز از هدایت الهى بهره نخواهند برد. علت این است که هوای نفس چون پرده ضخیمی مانع دید عقل می شود و قدرت درک حقایق را از او می گیرد. در روایات، آیه فوق به کسانى تفسیر شده است که امام و رهبر الهى را نپذیرفته اند و تنها به آراى خویش تکیه مى کنند.
❖◁(2)..این روایات که از امام باقر و امام صادق و بعضى دیگر از ائمه هدى علیهم السلام نقل شده در حقیقت بیان مصداق روشن این آیه است.
❖◁(3)..به تعبیر دیگر، انسان نیازمند به هدایت الهى است؛ این هدایت گاهى در کتاب آسمانى منعکس مى شود و گاه در وجود پیامبر و سنت او و گاه در اوصیاى معصومش و گاه در منطق عقل و خرد. مهم آن ست که انسان در خط هدایت الهى باشد و نه هواى نفس، تا بتواند از این انوار هدایت بهره مند گردد.
─═┅═༅𖣔5⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃🌼🍃༅══┅─
۞ أَحَسِبَ النَّاسُ أَن یُترَْکُواْ أَن یَقُولُواْ ءَامَنَّا وَ هُمْ لَا یُفْتَنُونَ..عنکبوت 2
❍آیا مردم گمان کرده اند، همین که بگویند: ایمان آوردیم، رها مى شوند و آنان ° به وسیله جان، مال، اولاد و حوادث° مورد آزمایش قرار نمى گیرند؟؟
۞ وَ لَقَدْ فَتَنَّا الَّذِینَ مِن قَبْلِهِمْ فَلَیَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِینَ صَدَقُواْ وَ لَیَعْلَمَنَّ الْکَاذِبِینَ..عنکبوت 3
❍ در حالى که یقیناً کسانى را که پیش از آنان بودند، آزمایش کرده ایم ° پس اینان هم بى تردید آزمایش مى شوند°، و بى تردید خدا کسانى را که • در ادعاى ایمان• راست گفته اند مى شناسد، و قطعاً دروغگویان را نیز مى شناسد.
❖◁(4).. آیه هشدار به کسانی است که گمان می کنند به صرف گفتن شهادتین و ادعای ایمان از امتحان الهی و سختی های آن رسته اند و بی زحمت بهشت در انتظار آن هاست.
❖◁(5).. این آیه خط بطلان بر چنین تصور غلطی کشیده و می فرماید: آیا مردم گمان کرده اند به صرف اینکه بگویند ایمان آوردیم دیگر با بلاها و مصیبت ها آزمایش نمى شوند؟
❖◁(6).. آزمایشى که با آن آنچه در نهان دارند از صدق و کذب آشکار شود؟
❖◁(7).. این نوشته را با جمله ای معروف از شهید چمران که متناسب با این بحث است به پایان می بریم...وقتی شیپور جنگ نواخته می شود مرد از نامرد شناخته می شود.
─═┅═༅𖣔6⃣𖣔༅═┅┅─
10.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #کلیپ | #ماه_رمضان
🔸دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان
یادمان شهدای شلمچه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ سید بحر العلوم در شب قدر از خدا چه چیزی خواست ؟!
🎤علامه ذوالفنون آیت الله فقید حسن زاده آملی (ره)
🤲 در آستانه دومین شب از لیالی قدر التماس دعای ویژه برای
تعجیل فرج مولانا صاحب العصر والزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و
سلامتی و طول عمربا عزت ، نایب برحقش مقام عظمای ولایت ، حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای (حفظهالله) و
نصرت وپیروزی اسلام و مسلمین و مستضعفین جهان و
شفای همه بیماران و
رفع گرفتاری همه گرفتاران باشیم.
🔰حرف روز
📌معاویه زمانهات را بشناس
جنگشناختی همیشه بوده و هست. جنگشناختی یعنی همین که جوان غسانی در سپاه شام در جنگ صفین شمشیر به دست گرفته و دلاورانه میجنگید و علت جنگیدنش را نماز نخواندن اميرالمؤمنين علی (علیهالسلام) میدانست. جنگ شناختی یعنی همین که در بحبوحه جنگ صفین، این قدر فضای ذهنی و ادراکی بر علیه امام علی (علیهالسلام) تنگ شده بود که برخی مانند ربیع بن خثیم که جزو زُهّاد ثَمانیه یا هشت زاهد معروف قرن اول بود در حقانیت طرفین شک کرده بودند.
اینهایی که در جنگ صفین و در نزاع معاویه و امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) آمدند و گفتند: «انّا قد شککنا فی هذا القتال» ما در جنگ شک کردیم اینها انسانهای کمی نبودند، همگی قراء قرآن و از صحابی عبدالله بن مسعود بودند.
جنگ شناختی مانند آتش افتادن به جنگل است تر و خشک نمیکند؛ از ربیع بن خثیم تا آن جوانک غسانی را اسیر خود میکند. کسی که بر فرق علی (علیهالسلام) ضربه میزند علی را میشناخت، مقامش را میشناخت و حتی در برخی روایات تاریخی تنها کسی بود که سه بار دستان امام را گرفته و با ایشان بیعت کرده بود. اما یکی از عواملی که باعث میشود اشقی الاشقیاء شود فریفته شدن در همین وسوسههای شناختی و ادراکی است.
معاویه مُرد؛ اما داستان فریفتنها و فریفتهشدنها باقی است. امروز معاویهها تکثیر شدهاند یکی از آنتنهای ملکه و آلسعود بیرون میزند یکی از لابهلای توئیتر و اینستاگرام. فرق نمیکند ممکن است معمم باشد و چند روزی لُمعه دمشقیه و یا مکاسب خوانده باشد و یا مُکَلّایی از دل مکاتب فلسفی و سیاسی و یا شاید بازیکنی که به غیر از دریبل زدن چیزی در وجودش نمیتوان یافت.
امروز هم مانند هماورد صفین آنچه نیاز است اول شناخت عرصه است. اول باید شناخت که حق کجاست و باطل کیست؟ چرا که اولین توصیه حضرت امیر این بود که فرمود: «ان الحق و الباطل لا یعرفان باقدار الرجال، اعرف الحق تعرف اهله، و اعرف الباطل تعرف اهله»؛ حق با شخصیتها شناخته نمیشود؛ حق را بشناس تا اهل آن را بشناسی و باطل را بشناس تا اهل باطل را بشناسی.
◀️ گام دوم عمار شدن و جهاد تبیین است؛ آنچه شمشیر مالک را تیز میکرد زبان بُران عمار یاسر بود و شمشیرش آنگاه کُند شد که جنگ شناختی تاثیرش را گذاشت و علی (علیهالسلام) دستور به برگشت داد.
✍️ #یعقوب_ربیعی
﷽
🔻 یکی از دوستان میگفت ما اشتباه کردیم باید صدا و سیما را میبوسیدم میذاشتیم کنار، نبوسیدیم هر دو اذیت شدیم. در اوج اغتشاشات هم پول تهیه کنندگی از سازمان میگرفتن هم در دانشگاه شریف بنزین روی آتش اغتشاش میریختن. فحش بچه های انقلابی بخورن، پول و آنتن اینا بگیرن. تهش هم بگن ما عزادار بودیم! واقعا جالبه!...
🔻 تهیه کننده فوتبال ۱۲۰ عادل فردوسی پور است که هر پنجشنبه از ۱۷ شهریور تا الان پخش شده است. من بیش از این منافق دورو از صدا و سیما دلخورم و حقیقتا اینجوری پیش بره باید ببوسیم بذاریم کنار. مگه میشه این مقدار نفهمی در یکجا جمع بشه؟...
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
🔰صفحات مجازی شیخ فرهاد فتحی🔻
ایتا | روبیکا | توییتر | اینستا | ویراستی
1_4164318361.mp3
7.25M
💯 احتمالا صفر تا صد سوالات این روزهای شما درباره ناآرامی های اخیر در سرزمینهای اشغالی و علت حملات اسرائیل به لبنان و فلسطین در چند روز گذشته با گوش دادن به این فایل صوتی پاسخ داده میشود.
ریشه ناآرامی ها در اسرائیل چیست؟
آیا ایران پاسخی به شرارتهای اخیر صهیونیستها داده است؟
فروپاشی اسرائیل دقیقا به چه شکل خواهد بود؟
ارتباط ناآرامی های اسرائیل با تغییر نظم جهانی چیست؟
پیش بینی بن گوریون درباره آینده اسرائیل که این روزها در حال محقق شدن است چه بود؟
و...
صوت کامل سخنان استاد سعدالله زارعی در برنامه جهان آرا، ۲۰ فروردین ۱۴۰۲
https://eitaa.com/mojekhabar1400
#برگی_از_تاریخ
💯 ✍ پزشک احمدی
🔹 وی اصالتا اهل تبریز بود ، به تهران که آمد پرستار بیمارستان سپه شد. درس پرستاری نخوانده بود ، اما تاحدودی داروسازی میدانست، بعدتر به مشهد رفت و شهرتی دست و پا کرد و شد پزشک احمدی! سواد پزشکی نداشت اما همیشه سعی میکرد مانند یک پزشک رفتار کند.
🔸 شهرت پزشک احمدی به آمپولش بود ، آمپول انژکسیون ، آمپول داغ ، آمپول هوا ، کسانی که مورد سوظن رضاخانی بودند ، در شدت سختی زندان ، آرزو داشتند پزشک احمدی به سراغشان بیاید.
🔹افرادی چون جعفر قلی خان بختیاری (سردار اسعد) ، خان باباخان اسعد (برادر سردار اسعد) و دکتر تقی ارانی (رهبر گروه کمونیستی 53 نفر)
و معروفترین آنها تیمورتاش ، کسی که تاج را برای رضاخان در مراسم تاجگذاری پیش آورد با آمپول او کشته شدند.
👈احمد احمدی پس از سقوط رضا شاه در شهریور ۱۳۲۰ از ایران فرار کرد ولی در ۲۰ فروردین ۱۳۲۱ در عراق شناسائی و دستگیر شد. وی، پس از محاکمه ، در سال ۱۳۲۳ اعدام شد.
📎 غلامحسین بقیعی از روز اعدام او چنین می گوید:
👈 پس از نماز روی چهارپایه زیر چوبهی دار ایستاد و فریاد زد : ای مردم من قاتل نیستم ! یگانه گناهم اینه که دستور مافوقم را اجرا کردم و حالا چون از همه ضعیفترم ، همهچیز گردن من افتاده ! قاتل اصلی سرتیپ مختاری و خودِ رضاشاهه!
https://eitaa.com/mojekhabar1400
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💯 روایتی از فاجعه بخشش اروند رود ایران به عراق توسط رضاشاه
https://eitaa.com/mojekhabar1400