نویسنده محترم در معرفی این کتاب آورده است:
✍️✍️✍️ وجودشناسی مسئلهای در فرااخلاق است که در آن از امکان و نحوۀ وجودی اوصاف اخلاقی از قبیل خوبی و بدی سخن گفته می¬شود و نگرش¬های معطوف به آن یعنی واقع¬گرایی و ناواقعگرایی اخلاقی بررسی می گردد. این پژوهش در پی بررسی برخی مناقشات مهم در مورد وجود یا نحوه وجودی اوصاف اخلاقی بین واقع¬گرا و ناواقع گرا است تا بستری برای پژوهشهای دقیقتر فراهم آید. در اینجا مشاهده می¬کنیم که هر یک از واقعگرایان و ناواقع¬گرایان اخلاقی برخی پدیده¬های اخلاقی از قبیل دلیل اخلاقی، اختلاف اخلاقی و انگیزش اخلاقی را به نفع خود مصادره کردهاند. واقع¬گرای اخلاقی برای موفقشدن باید بتواند استدلال¬های ناواقع¬گرا با کمک چنین پدیده¬هایی را پاسخ دهد و افزون بر آن، استدلال¬هایی ایجابی ارائه کند.
✅✅✅ به همت پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی منتشر شد.
❎❎❎ کتاب علم دینی در کشاکش قرائتها (مجموعه مصاحبههای همایش نظریه علم اسلامی و کاربستهای آن در نظام آموزش و پرورش) با تحقیق حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی مبینی و تدوین سیدجابر نیکو منتشر شد. این کتاب در شمارگان 350 نسخه و در 243 صفحه و به قیمت 850000 ریال از سوی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی روانۀ بازار کتاب شده است.
نویسنده در معرفی کتاب آورده است:
✍️✍️ نظريۀ علم ديني آيت الله جوادي آملي يكي از جديدترين نظريات در موضوع علم ديني است كه مورد بحث و بررسيهاي فراواني قرار گرفته است. تنوع و پراكندگي مباحث ايشان دربارۀ علم ديني و بهرهگيري از عبارتپردازيهاي گوناگون موجب برخي ابهامها و برداشتهاي متفاوت از اين نظريه شده است.
✍️✍️✍️✍️ در اين مجموعه تلاش ميشود از راه تشخيص مسئلۀ بنيادين در نظريهپردازي آيت الله جوادي آملي، به فهمي روشن از نظريۀ مذكور نائل شويم.
✅ به همت پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی منتشر شد.
✅✅ کتاب مناسبات عقل و نقل و علم اجتماعي با تکيه بر آراء آیتالله جوادي آملی به قلم سید روحالله سیدی آقاملکی منتشر شد. این کتاب در شمارگان 350 نسخه و در 287 صفحه و به قیمت 600000 ریال از سوی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی روانۀ بازار کتاب شده است.
نویسنده در معرفی کتاب آورده است:
✍️✍️✍️✍️ دانش اجتماعی عقلی، نقلی و تلفیقی (عقلی- نقلی) از پیامدهای عقل و نقل در سطح علم هستند که موضوع آنها کنش اجتماعی انسانها و مسائل مختلفی است که ذیل حکمت عملی بدان پرداخته میشود. در سطح نظریه نیز انواع نظریه مبتنی بر سطح و هدف، صورتهای مختلفی دارد. به لحاظ سطح، نظریههای عقلی (تجریدی، نیمهتجریدی، تجربی، شهودی)، نقلی و تلفیقی (عقلی- نقلی) و به لحاظ هدف، نظریههای توصیفی، تبیینی، تفسیری، انتقادی و هنجاری از دلالتهای عقل و نقل در تولید انواع نظریهاند.
کتاب جابر بن یزید جعفی به قلم مصطفی حقانی فضل، از سری کتابهای متکلمان شیعه منتشر شد.
✅✅✅ نویسنده در معرفی کتاب آورده است:
✍️✍️
ابومحمد جابر بن یزید جعفی كوفی (حدود 50-128ق) از اصحاب بنام امام باقر و امام صادق علیهماالسلام و از راويان پرحديث بوده است. نقل روایات اعتقادی توسط جابر، مخصوصاً در حوزه¬های معرفت خداوند، ضرورت وجود نبی و امام و مسائل مرتبط به معاد نشان می¬دهد که او دغدغه مسائل کلامی را نیز داشته است. اثر حاضر روزنه¬ای است به میراث روایات اعتقادی و آرای کلامی او که در حوزه کلام امامیه از خود به یادگار گذاشته است.
❎❎❎ این کتاب در شمارگان 300 نسخه و در 187 صفحه وزیری و به قیمت 45000 تومان در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
✅✅ به همت گروه کلام پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی منتشر شد.
✅✅ کتاب شیخ حرّ عاملی به قلم محسن گلشاهی، از سری کتابهای متکلمان شیعه منتشر شد.
نویسنده در معرفی کتاب آورده است:
✍️✍️✍️ شیخ حرّ عاملی فقیه اخباری سده دوازده قمری است که اثر بزرگ او وسائلالشیعه از هنگام تألیف تاکنون، محور تلاشهای فقهی عالمان شیعه بوده و در کنار فعالیتهای دیگر در رجال و درایه و اصول، صحنه روشنی از شخصیت بارز وی در علم فقه در اذهان اهل علم بهوجود آورده است.
✍️ اما در پس این پرده، فعالیت علمی گستردهای همراه با تألیف دهها جلد کتاب و رساله در حوزه علم کلام از وی بهجا مانده که کم از ابعاد فقهی آثار او نیست و اجازه چشمپوشی از مطالعه شخصیت کلامی او را نمیدهد.
اثر حاضر دریچهای است به میراث بزرگی از نگاشتهها و نظریات اعتقادی، که شیخ حرّ عاملی در حوزه کلام اسلامی از خود به یادگار گذاشته است.
این کتاب در شمارگان 300 نسخه و در 279 صفحه وزیری و به قیمت 65000 تومان در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⬅️ چهاردهمین پیش نشست کنفرانس بین المللی الهیّات عملی
📒«کلام کاربردی و مسئله رنج»
⏰زمان: شنبه 23 بهمن 1400، از ساعت 18:30 الی 20:30
📒ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا برنجکار (استاد گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه تهران)
⬅️لینک ورورد به جلسه (به عنوان میهمان و با وارد کردن نام و نام خانوادگی).
🌐 https://vc.isu.ac.ir/ch/isu-practicaltheology
✍️✍️ گزارش سیزدهمین پیشنشست همایش بینالمللی الهیات عملی
✅ سیزدهمین پیشنشست همایش بینالمللی الهیات عملی با عنوان «الهیات عملی در مسیحیت و نسبت آن با الهیات معنوی» با ارائه دکتر احمد شاکرنژاد، رئیس پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت و سرکار خانم انسیه قنادزاده، دکتری فلسفه تطبیقی در تالار شهید سلیمانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به تاریخ پنجشنبه 21/11/1400 رأس ساعت 10-12 برگزار شد.
❎ در این نشست علمی ابتدا خانم دکتر قنادزاده در معرفی الهیات عملی، در یک تبیین تاریخی، تاریخچهای از الهیات در کلیسا را مطرح کردند و گفتند الهیات عملی کاملاً به حوزۀ مسیحیت تعلق دارد و به دلیل مشکلاتی که در تقابل با سکولاریسم داشتند، به رویکردهای عملی روی آوردند و این امر دو عامل درونی و بیرونی داشت: عامل درونی شکاف میان ساحت نظر و عمل بود و عامل بیرونی هم تهاجم مدرنیته به کیان کلیسا بود. و لذا کلیسای کاتولیک در استمرار الهیات شبانی، برای حفظ خود به الهیات عملی روی آورد که نوعی از الهیات معاشرت با مردم است نه نظرورزی حکیمانه.
در ادامه دکتر شاکرنژاد به نسبت میان الهیات معنوی و الهیات عملی پرداختند و گفتند این دو شاخۀ علمی در دوران مدرن برای بازگرداندن عمل و معنویت به الهیات ایجاد شدهاند؛ اما عدم توجه به تمایزات الهیات معنوی با معنویت گرایی مدرن و عدم آگاهی از نسبت این دو چالشهایی را برای محققان ایجاد کرده است.
الهیات معنوی به معنای خاص خود شاخهای از الهیات مسیحی است که به دنبال مطالعه منسجم تجربه زیستۀ ایمان در بافت مسیحی و در تجربه با روح القدس است؛ به این معنا، «الهیات معنوی» دانشی است که به چگونگی ایجاد ارتباط زنده با متعلق ایمان مسیحی می پردازد. در قرم شانزدهم نسخه عملی از الهیات دیانوسیوسی تشکیل شد که متأثر ار الهیات سلبی او بود و به عمل در مقابل نظر بها میداد.
به باور وی درواقع الهیات عملی در کنار الهیات سیستماتیک دو منبع تغزیه الهیات معنوی هستند که با بهرهگیری از آنها، الهیات معنوی میتواند خودش را در مسیر سنت الهیات مسیحی. البته الهیات معنوی از میان تعالیم الهیات عملی بیش از همه به مباحث زیست معنوی، کمال، تعمیق ایمان و خودسازی توجه دارد تا مباحثی درباره اداره کلیسا و جماعت مومنان، مناسک و شعائر دینی، هدایت معنوی، خدمات کلیسایی، امور شبانی. در یک نگاه مقایسهای حجم و دامنه موضوعات عملی در الهیات عملی بسیار فراگیر است و حتی شامل اعمال ظاهری و فرمالیستی نیز می شود. هر دو دغدغۀ مشترک دارند؛ هرچند الهیات عملی تقدم دارد.البته حجم اطلاعات از الهیات عملی بیشتر از الهیات معنوی است؛ این دو کاملاً با هم مرتبطاند؛ هرچند در موضوع متفاوت هستند.الهیات عملی چارچوب مؤمنانه دارد تا الهیات معنوی از الهیات رها نشود و به سکولارشدن نینجامد. و در مقابل الهیات معنوی میتواند خطر فرمالیسم و ظاهرگرایی را از الهیات عملی دور کند. الهیات عملی میتواند نخبهگرایی الهیات معنوی را کاهش دهد؛ و این دو در کنار هم است که میتوانند در عرصه نظر و عمل چارچوبهای بحث را از انفسیگرایی دور کنند.
نتیجه اینکه الهیات معنوی به الهیات عملی نیاز دارد تا در چارچوب عمل مومنانه و سنت مسیحی اعمال معنوی را سامان دهی کند و در دام باطن گرایی نیافتند. الهیات عملی نیز به الهیات معنوی احتیاج دارد تا در ورطه فرمالیسم دینی و ظاهرگرایی گرفتار نشود. پس الهیات معنوی و الهیات عملی را می توان دو جریان الهیاتی مدرن دانست که با هم تعاضد دارند و به همدیگر کمک میرسانند.
در پایان این جلسه دکتر رضا اکبری و دبیر جلسه آقای ناصری پرسشهایی را ناظر به مباحث مطرح در نشست علمی طرح کردند که ارائهکنندگان محترم به سؤالات آنها پاسخ دادند.
هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺تیزر کنگره بین المللی حضرت آیت الله علامه سیدمحمد حسین طباطبایی
🌐 http://hekmateislami.com/
@hekmateislami
هدایت شده از پژوهشکده فلسفه و کلام
to bcc: me
مدرسۀ زمستانی
انجمنعلمی فلسفۀ دین ایران، مدرسهای زمستانه را با عنوان «فلسفۀ دین جهانی» و بهصورت مجازی تدارک دیده است.
محورها و مدرسان این مدرسه به شرح زیرند:
الهیات جهانی – رسول رسولیپور (دانشگاه خوارزمی)
انسان کامل – قاسم کاکایی (دانشگاه شیراز)
بداء – محمد سعیدیمهر (دانشگاه تربیت مدرس)
تثلیث – احمدرضا مفتاح (دانشگاه ادیان و مذاهب)
زندگی پس از مرگ – رضااکبری (دانشگاه امام صادق (ع))
شر و رنج – نعیمه پورمحمدی (دانشگاه ادیان و مذاهب)
کارما و سمسره – ابوالفضل محمودی (دانشگاه آزاد اسلامی)
نظریۀ امر الهی – محسن جوادی (دانشگاه قم)
وجود خداوند – محمدصالح زارعپور (دانشگاه منچستر)
وحی و الهام – مهراب صادقنیا (دانشگاه ادیان و مذاهب)
هبوط – لیلا هوشنگی (دانشگاه الزهراء (س))
این مدرسه به مدت ۲۴ ساعت از سوم تا پنجم اسفند ماه (هر روز به مدت ۸ ساعت) برگزار خواهد شد.
حداقل شرایط متقاضیان ثبتنام
فارغالتحصیل کارشناسی رشتۀ فلسفه و رشتههای مرتبط (مثل مطالعات ادیان، عرفان و …)
طلاب فارغالتحصیل سطح دو حوزههای علمیه
دانشجویان رشتههای دیگر: در صورت داشتن مقالهای در حیطۀ مباحث فلسفه دین
گواهی مدرسۀ زمستانی
به عزیزانی که در پایان دوره یک مقاله کوتاه در حد ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کلمه در یک بازه ۴۵ روزه ارائه کنند به گونهای که مورد تأیید داوران قرار گیرد گواهی شرکت در دوره اعطا میشود.
هزینۀ ثبتنام: ۲۰۰ هزار تومان (این هزینه صرف پیشبرد امور انجمن خواهد شد و استادان این دوره هزینهای بابت برگزاری مدرسه دریافت نمیکنند)
مهلت ثبتنام: پایان روز ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
کارگروه «امداد فرهنگی» در پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی، اولین پیش نشست مجازی همایش «الهیات خدمت» (سال ۱۴۰۲) را برگزار میکند.
روز دهم اسفند ماه
ساعت ۱۸.۳۰ تا ۲۲.۳۰
لینک حضور
dte.bz/scscenter
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
به همت گروه کلام پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی منتشر شد.
کتاب شیخ حرّ عاملی به قلم محسن گلشاهی، از سری کتابهای متکلمان شیعه منتشر شد.
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
به همت گروه کلام پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی منتشر شد.
کتاب جابر بن یزید جعفی به قلم مصطفی حقانی فضل، از سری کتابهای متکلمان شیعه منتشر شد.
هدایت شده از ابوالفضل ساجدی
🔴 نقش انقلاب در احيای جهانی راه اهل بیت (ع)
🔻 جامعة المصطفی (ص) يكي از مراكز آموزشي پژوهشي اسلامي است كه بعد از انقلاب تاسيس شده است.
توسط این مرکز تا كنون در سطح جهان حدود 50 میلیون نفر شیعه شده اند و در برخي کشورها که از گذشته شیعه بوده و بسیار ناامید شده بودند، روح اميد دميده شده است.
🔻اين مركز هم اکنون 80000 فارغ التحصیل و محصل دارد که 40000 نفر در حال تحصیل و 40000 فارغالتحصیل از 130 كشو جهان هستند.
🔻دامنه تشکیلات جامعة المصطفی از منچستر و نیویورک تا مادگاسکار و کاستاریکا امتداد یافته است.
براي اطلاعات بيشتر رجوع كنيد به..👇
🌐 mehrnews.com/news/4045417/
Eitaa.com/Sajedi_ir/
فهرست مطالب كانال:
Eitaa.com/sajedi_ir/672
هدایت شده از ابوالفضل ساجدی
سیر مطالعاتی عقاید يا كلام قديم- تفصيلي.pdf
376.1K
✍️ ابوالفضل ساجدی
📕#سیر_مطالعاتی عقايد و کلام اسلامی
اين سير، تفصيلي و متمركز بر كلام قديم است.
در پي درخواست برخي از كاربران محترم براي سير مطالعاتي كلام يا عقايد اسلامي، اين فايل قبلا بارگزاري شده بود ولي به دليل باز نشدن آن و درخواست مجدد، دوباره ارائه مي شود.
این سیر، حاصل زحمات اساتيد متعدد متخصص در اين رشته است و براي طلاب حوزه هاي علميه تهيه شده است كه به تدريج در طول دوران تحصيل، طي كنند. در عین حال، ساير علاقه مندان، دانشجويان و اساتيد نيز مي توانند آن را به صورت فردي يا گروهي مورد استفاده قرار دهند. اين سير به صورت آسان به مشکل در سه مرحله تنظیم شده و هر مرحله در سه سال (به عنوان آموزشهاي جنبي در كنار ساير دروس حوزوي) گذرانده می شود:
مرحله اول: دوره عمومی با رویکرد باورسازی و تحکیم عقیدتی
مرحله دوم: دوره پیشرفته با رویکرد باورسازی و تحکیم عقیدتی
مرحله سوم: دوره پاسخ به شبهات عقیدتی
كسانيكه مطالعات متمركز روي اين سير داشته باشند مي توانند در زمان كوتاهتري آن را به پايان برسانند.
براي سير مطالعاتي مباحث فلسفه دين و كلام جديد،به لينك زير مراجعه فرماييد:
eitaa.com/sajedi_ir/1736
Eitaa.com/Sajedi_ir/
فهرست مطالب كانال:
Eitaa.com/sajedi_ir/672