7.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑🎥 مکاشفه بزرگ ملاصدرا در حرم حضرت معصومه (علیهاالسلام)
🔹روایتی از عنایت ویژه بانوی کرامت به حکیم فرزانه ملاصدرا، از بزرگان فلسفه اسلامی و از بزرگترین دانشمندان جهان
🗓 به مناسبت ۱ خردادماه، سالروز بزرگداشت ملاصدرا [صدرالمتألهین]
http://eitaa.com/joinchat/3298492416Cc8880c401c
🆔قمآنلاین اولین و بزرگترین کانال استان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥نقد داوکینز (مبلغ آتئیسم : بی خدایی)
🎤استاد حمیدرضا شاکرین
داوکینز حِسگراست بخاطر همین به فرا حسی بودن برخی حقایق عالم که فقط با عقل درک میشوند مانند وجود و حقیقت خداوند متعال توجه ندارد...
📺مشاهده و دانلود فیلم جلسات برنامه چــــراغ(استاد شاکرین ، استاد غفاری ، استاد جعفری ، استاد ساجدی) در شبکه جهانی ولایت👇
https://www.aparat.com/playlist/1464271
#پاسخ_به_شبهات_ملحدین
#اثبات_وجود_خدا
#نقد_ملحدین
#خداشناسی
@Tollabe_pasokhgoo
✨🌸🌼🌷🌿🌹✨
🔰ملاصدرا از منظر دانشگاه استنفورد
❇️ صدرالدین محمد بن ابراهیم قوام شیرازی (حدود 1571–1636) مسلماً مهمترین فیلسوف اسلامی پس از ابن سینا است. او که بیشتر به عنوان ملاصدرا شناخته می شود، بعداً به دلیل رویکردش به فلسفه که ترکیبی از علاقه به الهیات بود و از بینش هایی از شهود عرفانی بهره می برد، لقب صدر المتألهین را به خود اختصاص داد.
🔹او متفکری تیزبین بود که آثاری در فلسفه، کلام، عرفان و تفسیر قرآن نوشت.
🔹روش او برای فهم واقعیت آمیزه ای از استدلال منطقی، الهامات معنوی و تأمل عمیق در منابع کلیدی قرآن و سنت شیعی دوازده امامی بود.
🔹از اوایل قرن نوزدهم، اندیشه ملاصدرا به پارادایم فلسفی غالب در حوزه علمیه شیعی در شرق اسلامی تبدیل شد و در جنوب آسیا نیز نفوذ گسترده ای پیدا کرد.
بیان تفصیلی را ببینید در:
https://plato.stanford.edu/entries/mulla-sadra/
📌یکم خرداد، روز بزرگداشت ملاصدرا گرامی باد
🆔 @sajedi_ir
هدایت شده از ساندویچ فلسفه
🔰 کانت و اعتقاد به وجود خدا
🛑 کانت فیلسوف بزرگ قرن هجدهم آلمان راهی متفاوت با دکارت و دیگر فیلسوفان عقلگرای پیشین برای پذیرش خدا پیمود. او به جای اثبات وجود خدا از طریق نظم یا برهان علیت و یا وجوب و امکان ضرورت وجود خدا را از طریق اخلاق و وظایف اخلاقی اثبات کرد. خلاصه یکی از توضیحات او چنین است:
1⃣ انسان دارای یک وجدان اخلاقی است که او را دعوت به فضیلت و رعایت اصول اخلاقی در زندگی میکند. این وجدان اخلاقی از او میخواهد که آنچه را برای خود میپسندد برای دیگران هم بپسندد و این اصل را به عنوان یک قاعده همواره در نظر داشته باشد و در زندگی پیاده کند.
2⃣ مسئولیت پذیری و رعایت اخلاق تنها در جایی معنا دارد که انسان خود را صاحب اراده و اختیار ببیند زیرا برای موجودات بدون اختیار، وظیفه اخلاقی معنا ندارد.
3⃣ این اختیار و اراده نمیتواند ویژگی بدن باشد که مادهای مانند سایر مواد است. بلکه باید ویژگی نفسی غیر مادی باشد که فناناپذیر است و با مرگ بدن از بین نمیرود این بُعد غیر مادی انسان بهرهمند از وجدان اخلاقی است. انسان در وجدان خود فضایل اخلاقی مانند عدالت را خوب میشمارد و رذیلتهای اخلاقی مانند ظلم را بد به حساب میآورد.
4⃣ حال، این روح و نفس مجرد که سعادتش در کسب فضیلت و رعایت اصول اخلاقی است چون موجودی غیرمادی و جاودانه است، برای سعادت دائمی خود به جهانی ماورای دنیای مادی نیاز دارد و چنین جهانی نیز مشروط به وجود خدایی جاودان و نامتناهی است. بنابراین قبول خداوند پشتوانه اختیار و اراده انسان و مسئولیت پذیری او و تکیه گاه اصول اخلاقی مورد قبول وی میباشد. با پذیرش خداوند است که زندگی انسان معنای حقیقی و متعالی پیدا می کند و از پوچی و بی هدفی خارج میشود.
📙 #اشتفان_کورنر، فلسفه کانت، ص ۳۲۰
#کاپلستون، تاریخ فلسفه، ج ۶، ص ۳۱۷ تا ۳۵۳
#ژان_وال، مابعد الطبیعه، ص ۸۵۲
📚 #فلسفه_غرب | #تخصصی
📮 ایتا | تلگرام | اینستاگرام | آپارات
📍زاویه بررسی میکند:
🔺امکانات فلسفه ملاصدرا برای پیشرفت ایران
🔺با حضور: سید محمد تقی چاووشی
🔺چهارشنبه 3 خرداد
ماه، ساعت 22:30 به صورت زنده
#زاویه : محملی برای گفتگوی اهالی علوم انسانی
هدایت شده از محمد جنتي
#تازه_وارد
🌱 #مبانی_جهانشناختی_علوم_انسانی_اسلامی
✨ از منظر قرآن
🔹 برخورداری جهان از مراتب و وجود رابطه طولی و ناگسستنی بین جهان غیب و جهان شهادت، علوم انسانی مدرن را که بر اساس طبیعتگرایی هستیشناختی، یا طبیعتگرایی روششناختی شکل گرفته است با چالش مواجه میسازد.
🔹انکار جهان غیب که در طبیعتگرایی هستیشناختی بروزیافته و یا انکار نقشجهان غیب در پدیدههای مادی و انسانی که در طبیعتگرایی روششناختی ظهور یافته، معرفت ناقصی را در علومانسانی موجب شده است.
🔹بررسی صِرف عالم ماده با حفظ کلیت آن در علوم طبیعی اگرچه نواقص و نارساییهایی را به دنبال دارد، اما از صرفاً مادی دیدن انسان - و رفتارها و بروزات و حالات درونی او - در علومانسانی و اجتماعی قابلقبولتر است و اگر با تسامح و تساهل بتوان طبیعتگرایی روششناختی و عدم توجه به نقش و تأثیر علل غیرمادی در علوم طبیعی را پذیرفت، پذیرش این رویکرد در علومانسانی بههیچروی قابلچشمپوشی نخواهد بود.
📝 #قاسم_ترخان
🖨 #سازمان_انتشارات_پژوهشگاه_فرهنگ_و_اندیشه_اسلامی
📇این کتاب در 336 صفحه به قیمت 168000 تومان در اسفند 1401 به چاپ رسیده است.
📌 @Poiictnews
دسترسی به سخنرانی های برگزیده بیست و هفتمین همایش بزرگداشت ملاصدرا؛ «فلسفه، جامعه، آزادی» در لینک زیر:
https://www.aparat.com/mullasadra.siprin
هدایت شده از محمد جنتي
#تازه_وارد
🌱 #نظام_معرفت_شناسی_فارابی
🔹 فارابي در آثار مختلفش، مجموعة آراي معرفتشناختي خود را به ويژه بر مبناي عامل «عقل» - و با التفات به برخي آموزههاي مرتبطِ اسلامي- پايهريزي ميكند؛ هرچند رگههايي از رويكرد شهودي نيز در رسالة فصوصالحكم كه به وي منسوب است، ديده ميشوند. وي از اين رهگذر ميكوشد تا يافتههاي فلاسفۀ پيشين به ويژه ارسطو و شارحانش را تكميل كند، تبييني فلسفي از برخي حقايق اسلامي ارائه دهد و مجموعاً يك نظام معرفتشناختي منسجم و دقيق را پايهريزي كند. فارابي در بسياري از مباحث معرفتشناختي خويش، نقش «مؤسس» داشته و از اين جهت، بر فلاسفة قرون وسطاي مسيحي و نيز بر فلاسفة اسلاميِ بعدي به ويژه ابنسينا تأثير چشمگير گذاشته و راهگشاي آنان در بسط اين مباحث بوده است.
📝 #مهدی_عباسزاده
🖨 #سازمان_انتشارات_پژوهشگاه_فرهنگ_و_اندیشه_اسلامی
📇این کتاب در 538 صفحه به قیمت 240000 تومان در بهار 1402 به چاپ رسیده است.
📌 @Poiictnews
💢🔰
#نشست_علمی
💢 #هوش_مصنوعی در علوم انسانی-اسلامی: فرصتها و تهدیدها
سخنرانان:
🔸دکتر محمدحسین بهرامی؛
🔸دکتر مجید کافی؛
🔸مهندس احمد ربیعی زاده،
🔸دکتر محمدرضا قاسمی؛
دبیر نشست:
دکتر مهدی نصیری؛
🗓چهارشنبه 10 خرداد 1402 از ساعت 10 الی 12
📍قم، پردیسان، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛
◀️ورود به جلسه مجازی:
https://vc.rihu.ac.ir/ch/meeting2
---------------
🔻پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ایتا:
https://eitaa.com/rihu_ac_ir
به همت پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی منتشر شد.
کتاب مبناگرایی بونجور و ملاصدرا به قلم عیسی موسی زاده و مهدی عباس زاده و از سوی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر گردید: