eitaa logo
پژوهشکده فلسفه و کلام
1.2هزار دنبال‌کننده
1.3هزار عکس
82 ویدیو
156 فایل
پایکاه اینترنتی: http://phil.theo.isca.ac.ir صفحه اختصاصی آپارات: http://www.aparat.com/phil.theo ارتباط با مدیر کانال: @Znsadr
مشاهده در ایتا
دانلود
✅ به همت پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی منتشر شد. ✅✅ کتاب مناسبات عقل و نقل و علم اجتماعي با تکيه بر آراء آیت‌الله جوادي آملی به قلم سید روح‌الله سیدی آقاملکی منتشر شد. این کتاب در شمارگان 350 نسخه و در 287 صفحه و به قیمت 600000 ریال از سوی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی روانۀ بازار کتاب شده است. نویسنده در معرفی کتاب آورده است: ✍️✍️✍️✍️ دانش اجتماعی عقلی، نقلی و تلفیقی (عقلی- نقلی) از پیامدهای عقل و نقل در سطح علم هستند که موضوع‌ آن‌ها کنش اجتماعی انسان‌ها و مسائل مختلفی است که ذیل حکمت عملی بدان پرداخته می‌شود. در سطح نظریه نیز انواع نظریه مبتنی بر سطح و هدف، صورت‌های مختلفی دارد. به لحاظ سطح، نظریه‌های عقلی (تجریدی، نیمه‌تجریدی، تجربی، شهودی)، نقلی و تلفیقی (عقلی‌- نقلی) و به لحاظ هدف، نظریه‌های توصیفی، تبیینی، تفسیری، انتقادی و هنجاری از دلالت‌های عقل و نقل در تولید انواع نظریه‌اند.
به همت گروه کلام پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی منتشر شد.
کتاب جابر بن یزید جعفی به قلم مصطفی حقانی فضل، از سری کتاب‌های متکلمان شیعه منتشر شد.
✅✅✅ نویسنده در معرفی کتاب آورده است: ✍️✍️ ابومحمد جابر بن‌ یزید جعفی كوفی (حدود 50-128ق) از اصحاب بنام امام باقر و امام صادق علیهماالسلام و از راويان پرحديث بوده است. نقل روایات اعتقادی توسط جابر، مخصوصاً در حوزه¬های معرفت خداوند، ضرورت وجود نبی و امام و مسائل مرتبط به معاد نشان می¬دهد که او دغدغه مسائل کلامی را نیز داشته است. اثر حاضر روزنه¬ای است به میراث روایات اعتقادی و آرای کلامی او که در حوزه کلام امامیه از خود به یادگار گذاشته است. ❎❎❎ این کتاب در شمارگان 300 نسخه و در 187 صفحه وزیری و به قیمت 45000 تومان در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.
✅✅ به همت گروه کلام پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی منتشر شد. ✅✅ کتاب شیخ حرّ عاملی به قلم محسن گلشاهی، از سری کتاب‌های متکلمان شیعه منتشر شد.
نویسنده در معرفی کتاب آورده است: ✍️✍️✍️ شیخ حرّ عاملی فقیه اخباری سده دوازده قمری است که اثر بزرگ او وسائل‌الشیعه از هنگام تألیف تاکنون، محور تلاش‌های فقهی عالمان شیعه بوده و در کنار فعالیت‌های دیگر در رجال و درایه و اصول، صحنه روشنی از شخصیت بارز وی در علم فقه در اذهان اهل علم به‌وجود آورده است. ✍️ اما در پس این پرده، فعالیت علمی گسترده‌ای همراه با تألیف ده‌ها جلد کتاب و رساله در حوزه علم کلام از وی به‌جا مانده که کم از ابعاد فقهی آثار او نیست و اجازه چشم‌پوشی از مطالعه شخصیت کلامی او را نمی‌دهد. اثر حاضر دریچه‌ای است به میراث بزرگی از نگاشته‌ها و نظریات اعتقادی، که شیخ حرّ عاملی در حوزه کلام اسلامی از خود به یادگار گذاشته است.
این کتاب در شمارگان 300 نسخه و در 279 صفحه وزیری و به قیمت 65000 تومان در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.
⬅️ چهاردهمین پیش نشست کنفرانس بین المللی الهیّات عملی 📒«کلام کاربردی و مسئله رنج» ⏰زمان: شنبه 23 بهمن 1400، از ساعت 18:30 الی 20:30 📒ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا برنجکار (استاد گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه تهران) ⬅️لینک ورورد به جلسه (به عنوان میهمان و با وارد کردن نام و نام خانوادگی). 🌐 https://vc.isu.ac.ir/ch/isu-practicaltheology
✍️✍️ گزارش سیزدهمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی الهیات عملی ✅ سیزدهمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی الهیات عملی با عنوان «الهیات عملی در مسیحیت و نسبت آن با الهیات معنوی» با ارائه دکتر احمد شاکرنژاد، رئیس پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت و سرکار خانم انسیه قنادزاده، دکتری فلسفه تطبیقی در تالار شهید سلیمانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به تاریخ پنجشنبه 21/11/1400 رأس ساعت 10-12 برگزار شد. ❎ در این نشست علمی ابتدا خانم دکتر قنادزاده در معرفی الهیات عملی، در یک تبیین تاریخی، تاریخچه‌ای از الهیات در کلیسا را مطرح کردند و گفتند الهیات عملی کاملاً به حوزۀ مسیحیت تعلق دارد و به دلیل مشکلاتی که در تقابل با سکولاریسم داشتند، به رویکردهای عملی روی آوردند و این امر دو عامل درونی و بیرونی داشت: عامل درونی شکاف میان ساحت نظر و عمل بود و عامل بیرونی هم تهاجم مدرنیته به کیان کلیسا بود. و لذا کلیسای کاتولیک در استمرار الهیات شبانی، برای حفظ خود به الهیات عملی روی آورد که نوعی از الهیات معاشرت با مردم است نه نظرورزی حکیمانه. در ادامه دکتر شاکرنژاد به نسبت میان الهیات معنوی و الهیات عملی پرداختند و گفتند این دو شاخۀ علمی در دوران مدرن برای بازگرداندن عمل و معنویت به الهیات ایجاد شده‌اند؛ اما عدم توجه به تمایزات الهیات معنوی با معنویت گرایی مدرن و عدم آگاهی از نسبت این دو چالش‌هایی را برای محققان ایجاد کرده است.