🌺 به مناسبت میلاد امام زین العابدین، حضرت سجاد علیه السلام:
🌺بنا شد اگر سائلی نان بگیرد
چه خوب است که از کریمان بگیرد
🌺بنا شد اگر شاه، همدم بگیرد
چه بهتر که از نسل سلمان بگیرد
🌺علی خواست تا که برای حسینش
زنی در بلندای ایمان بگیرد
🌺تمام زمین و زمان را که می گشت
بنا شد عروسی از ایران بگیرد
🌺اسیری شه بانوی ما می ارزد
که این خاک بوی حسین جان بگیرد
🌺تو آقا ترینی و سجاد مایی
تو شاهی و فرزند داماد مایی
🌺خدا باز تصویر مولا کشیده
برای حسینش، علی آفریده
🌺تو از بس که غرق حضور خدایی
برای عبادت تو را برگزیده
🌺هر آن کس که دیده تو را صبح یا شب
سر سفره های مناجات دیده
🌺ترحم کن ای آسمان محبت
به این قطره های چکیده چکیده
🌺چه می خواهم از تو که داده نباشی
به اندازه کافی از تو رسیده
🌺همین که گدای تو هستیم کافیست
ابو حمزه های تو هستیم کافیست
🌺بخوان تا ابوحمزه ایمان بگیرد
بخوان آدمی بوی انسان بگیرد
🌺بخوان: ابکی؛ ابکی؛ لنفسی؛ لقبری...
دل مرده ی ما کمی جان بگیرد
🌺لباس مناجات را باید، هرکس
شب پنجم ماه شعبان بگیرد
🌺تو هستی دلیل مسلمانی ما
نجات پر و بال زندانی ما
🌺به جز عالم سائلی عالمی نیست
به غیر از کریمی تو حاتمی نیست
🌺بر این خشک ها تا که باران ببارد
به غیر از غلام تو صاحب دمی نیست
🌺خدا از سرم سایه ات را نگیرد
جز این؛ هر چه را هم بگیرد غمی نیست
🌺علی اکبر لطیفیان
🌹شاگرد مغازهی کتاب فروشی بودم. حاج آقا گفت: "میخوایم بریم سفر. تو شب بیا خونهمون بخواب." بد زمستونی بود. سرد بود. زود خوابیدم.
♦️ساعت حدود دو بود که در زدن. فکر کردم خیالاتی شدم. در رو که باز کردم، دیدم آقا مهدی و چند تا از دوستانش از جبهه اومدن. آنقدر خسته بودن که نرسیده خوابشون برد.
🌹هوا هنوز تاریک بود که باز صدایی شنیدم. انگار کسی ناله میکرد. از پنجره که نگاه کردم، دیدم آقا مهدی توی اون سرمای دمِ صبح، سجاده انداخته توی ایوان و رفته به سجده...
#شهید_مهدی_زینالدین
🔴 در حدیث وصایای رسول خدا صلی الله عليه و آله و سلم به امیرالمؤمنين علیه السلام آمده است :
♦️ يا عَلِيُّ أَعْجَبُ النَّاسِ إِيمَاناً وَ أَعْظَمُهُمْ يَقِيناً قَوْمٌ يَكُونُونَ فِي آخِرِ الزَّمَانِ لَمْ يَلْحَقُوا النَّبِيَّ وَ حُجِبَ عَنْهُمُ الْحُجَّةُ فَآمَنُوا بِسَوَادٍ عَلَي بَيَاض
♦️علی جان شگفت انگیزترین ایمان و والاترین یقین از آن گروهی است که در آخر الزمان می آیند و با آن که پیامبر را درک نکرده اند و حجت خدا نیز از آنان مستور است، به آنچه با مرکب سیاه بر کاغذ سفید نگاشته شده ایمان آورده اند.
📚 کتاب منتخب الأثر فی الإمام الثانی عشر ؛ ج ۵، ص ۲۲۲
🍃🌹🍃
D1736936T13141362(Web)-mc.mp3
17.2M
🔹 احترام به مقدسات
یکی از خصوصیات مؤمن و از لوازم ایمان، احترام به مقدّسات است. انسان بایستی نسبت به مقدسات حریم داشته باشد؛ مقدساتی که خداوند متعال در قرآن ادبش را به ما تعلیم داده است.
🎙 #استاد_عالی
⏱ #سخنرانی_کامل
📺 #صوتی
┄┄┅═✧❁🎙❁✧═┅┄
🔺فاصله گرفتن از علما ربانی
در روایات معصومین بر حضور در مجالس علما تأکید زیادی شده است.
➖امام سجاد(ع) می فرماید:«أَوْ لَعَلَّكَ فَقَدْتَنِی مِنْ مَجَالِسِ الْعُلَمَاءِ فَخَذَلْتَنِی»: شاید مرا در مجالس عالمان نیافتهای که خوارم نمودهای.
➖رسول اعظم(ص) میفرماید: «لا تَجْلِسوا إلاّ عندَ كُلِّ عالِمٍ یدْعوكُم مِن خَمْسٍ إلى خَمسٍ: مِن الشَّكِّ إلى الیقینِ، و مِن الرِّیاءِ إلى الإخْلاصِ، و مِن الرَّغْبَةِ إلى الرَّهبَةِ، و مِن الكِبْرِ إلى التّواضُعِ، و مِن الغِشِّ إلى النّصیحَةِ»: تنها در محضر دانشمندانى بنشینید كه شما را از پنج چیز به پنج چیز فرا مىخوانند: از دودلى به یقین، از ریا به اخلاص، از دنیاخواهى به دنیاگریزى، از تكبّر به فروتنى و از ناخالصى به خلوص.(۲)
➖ امام علی(ع) میفرمایند: «جالِسِ العلماءَ یَزْدَدْ علمُكَ و یَحْسُنْ أدبُكَ وَ تَزكُ نَفْسُكَ»: با علما همنشین باش تا علمت زیاد و ادبت نیکو و جانت پاک گردد. بنابراین کمتوجهی به علما و استفادهنکردن از محضر نورانی آنها منجر به سلب توفیق میشود.(۳)
🔺ناسپاسی
امام سجاد(ع) در ضمن دعای ابوحمزه فرمود:
«أَوْ لَعَلَّكَ رَأَیتَنِی غَیرَ شَاكِرٍ لِنَعْمَائِكَ فَحَرَمْتَنِی»: شاید مرا ناسپاس در مقابل نعمتهایت یافتهای که محرومم داشتهای.
➖در آیات «وَاللَّهُ لَا یحِبُّ كُلَّ كَفَّارٍ أَثِیمٍ» و «إِنَّ اللَّهَ لَا یحِبُّ كُلَّ خَوَّانٍ كَفُورٍ» بهصراحت بیان شده است خداوند ناسپاسها را دوست نمیدارد. محرومیت از محبت الهی به معنای ورود به دایرۀ کسانی است که دوزخ آنها را در بر گرفته است؛ چراکه تنها اهل امنیت و آرامش دنیوی و اخروی محبوب خدایاند و کسانی که خداوند بر آنان خشم گرفته و محبوب خدا نیستند، در دوزخ فراق در دنیا و دوزخ آتش در قیامت خواهند سوخت؛ ازاینرو در روایات به سپاسگزاری از خداوند تأکید شده است.
➖ امام سجاد(ع) به فرزندانش توصیه مینمود: «یا بُنَیَّ اُشْكُرِ اَللَّهَ فَمَنْ أَنْعَمَ عَلَیكَ وَ أَنْعِمْ عَلَى مَنْ شَكَرَكَ فَإِنَّهُ لاَ زَوَالَ لِلنِّعْمَةِ إِذَا شُكِرَتْ وَ لاَ بَقَاءَ لَهَا إِذَا كُفِرَتْ»: اى فرزندم، در برابر كسى كه در حق تو احسان نموده، شكر خداوند را بهجاى آور و در قبال كسى كه از تو تشكر میكند، احسان كن كه اگر سپاس نعمت انجام شود، ادامه یافته و از دست نمیرود و اگر كفران نعمت شد، بقا و دوام نخواهد یافت. (۴)
➖امام باقر(ع) در حدیثی مىفرمایند: رسول خدا(ص) شبى نزد عایشه بودند [و پیوسته مشغول عبادت بود]. عایشه گفت: چرا اینقدر خود را به زحمت مىافكنى؛ درحالىكه خداوند گذشته و آینده تو را بخشوده است. پیامبر(ص) فرمود: اى عایشه، «اَلاّ اَكُونَ عَبْداً شَكوُراً»: آیا من بنده شكرگزار خدا نباشم. (۵)
🔺دروغ
➖ امام سجاد(ع) :«أَوْ لَعَلَّكَ وَجَدْتَنِی فِی مَقَامِ الْكَاذِبِینَ فَرَفَضْتَنِی»: شاید دیدهای که در جایگاه دروغگویانم که از چشمات مرا انداختهای.
دروغگو از نظر قرآن کریم از هدایت خداوند دور است: «إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی مَنْ هُوَ مُسْرِفٌ کَذَّابٌ»: خداوند اسرافکار و دروغگو را هدایت نمیکند.یکی از مصادیق دروغ، دروغگویی در اظهار بندگی است. علمای اخلاق گفتهاند: «کسى که [هنگام نماز یا هر زمان دیگری] مىگوید: "وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ" [: روى خود را به سوى کسى کردم که آسمانها و زمین را پدید آورده است] و در دلش غیر این است یا مىگوید: "ایّاک نعبد و ایاک نستعین" [: فقط تو را مىپرستیم و تنها از تو مدد میجوییم]؛ درحالیکه با دلبستگى به دنیا آن را مىپرستد، چنین شخصى دروغگوست». این دروغگویی سبب سلب توفیق میشود.
🟢عوامل لذت بردن از عبادت
عواملي كه ميتواند عبادت را براي انسان لذت بخش كند چند چيز است:
➖ قبل از عبادت انسان خود را مستعد و مهيا سازد؛ يعني، قدري به خود تلقين كند من در صدد نيايش و نماز هستم و سعي كند افكار متفرق را از ذهنش دور كند.
➖حتي الامكان در بهترين وقت عبادت كند؛ مثلاً، با كسالت - خستگي و خواب آلودگي - وارد نماز نشود. "لاتقربوا الصلوة و انتم كسالي".
➖ در محيط پر سر و صدا و آشوب به مناجات نايستد، بلكه محيط آرام و با فراغتي را انتخاب كند.
➖ در حين عبادت مصمّم بر مراقبت باشد و اگر احياناً افكار ديگري به او هجوم آورد، همين كه متوجه شد، سعي كند خود را از دام آن افكار برهاند.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.عنکبوت/۶۵.
۲.[بحار الأنوار ،ج۷۴،ص۱۸۸
۳.غرر الحكم ، ح ۴۷۸۶
۴.تفسير نور الثقلين،ج۲ ،ص۵۲۹
۵.الكافی،ج۲،ص۹۵
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی
.
🔹 امام سـجـاد علیهالسلام
القَولُ الحَسَنُ يُثرِي المالَ، و يُنمي الرِّزقَ، و يُنسِئُ في الأجَلِ، و يُحَبِّبُ إلَى الأهلِ، و يُدخِلُ الجَنَّةَ.
💎 گفتار نيك:
١. دارايى را زياد مىكند،
٢. روزى را افزايش مىدهد،
٣. اجل را به تأخير مىاندازد،
۴. انسان را نزد خانواده محبوب مىگرداند،
۵. (شخص را) به بهشت مىبرد.
🦋
📚 أمالي صدوق، ص۴٩
💎 امام سجّاد عليهالسلام
لِمَريضٍ قَد بَرَأَ: يَهنِئُكَ الطَّهورُ مِنَ الذُّنوبِ، إنَّ اللّهَ قَد ذَكَرَكَ فَاذكُرهُ، و أقالَكَ فَاشكُرهُ.
خطاب به بيمارى كه بهبود يافته بود: پاك شدن از گناهان، بر تو مبارك باد!
خداوند، تو را ياد كرده است. او را ياد كن، و از تو درگذشته است. او را سپاس گوى.
🦋
📚 تحف العقول، ص٢٨٠
🌿
يكى از كنيزان امام سجاد علیهالسلام
براى آن حضرت آب مىريخت (تا دستانش را بشويد) آفتابه از دستش افتاد و صورت ايشان را زخمى كرد.
حضرت سرش را به طرف او بلند كرد؛
كنيز گفت: خداوند تعالى مىفرمايد(١):
«وَ الكاظِمينَ الغَيظَ» (و فرو خورندگان خشم).
حضرت فرمود: خشمم را فرو خوردم.
كنيز گفت: «وَ العافينَ عَنِ النّاسَ» (و گذشت كنندگان از مردم).
حضرت فرمود: از تو گذشتم.
كنيز گفت: «وَ اللّهُ يُحِبُّ الُمحسِنينَ» (و خداوند نيكوكاران را دوست دارد).
حضرت فرمود: برو، تو را در راه خدا آزاد كردم.
🌷
------------------------
(١): سوره آل عمران، آیه ١٣۴
📚 إعلام الورى، ص٢۵۶
﷽
🔰 محبت امام به شیعیان، گوهری گرانبها
✍🏻 در روایت آمده است «فردی خدمت امام سجاد (علیه السلام) رسید و از ایشان به سبب عیالواری و بدهکاری درخواست مساعدت کرد.
اما ناگهان حضرت به خاطر شنیدن مشکلات او گریه میکنند و میفرمایند: مصیبتی است که شیعه ما اینگونه گرفتار باشد.
فرد، امام را دلداری داد و از ایشان خواست که غصه او را نخورد.
✍🏻 حضرت فرمودند: من فقط این دو نان خشک را دارم، که برای افطاری و سحری گذاشتهام برای تو باشد.
مرد، نانها را گرفت و در دل گفت: این به چه درد من میخورد.
در راه ماهی فروشی را دید، که ماهیهای او در حال خراب شدن بودند، یک ماهی را با یک نان معاوضه کرد و یک نان را هم با مقداری نمک معاوضه کرد.
در خانه برای تهیه ناهار شکم ماهی را شکافت و یک تکه جواهر گرانبها در آن یافت.
✍🏻 بعد مدتی، ماهی فروش و نمک فروش نانها را پس آوردند و گفتند: نان، آنقدر خشک است، که ما نتوانستیم آن را بخوریم برای خودت باشد.
و بعد هم فرستاده امام سجاد (علیه السلام) به در خانه او مراجعه کرد و گفت: حضرت فرمودند به فلانی بگو آن نان را جز من روی کره زمین کسی نمیتواند بخورد نان را برگردان،
و غرض این بود که دست گردانی شود و آن جواهر پربرکت را بفروش و بدهی خود را بده.» [1]
⬅️ برکت از #امام، حتی اگر نان خشک هم برسد، غنیمت است، برکت و رحمت است.
✨ محبت امام، برای شیعه این گونه است.✨
[1] أمالي صدوق: ص۴۵۳.
🌸🍃﷽🍃🌸
✋شهادت_امام_سجاد_علیه_السلام
✍️ حضرت سجاد علیه السلام در روایتی پیوسته می فرمودند: کسی که چهار خصلت و خصوصیت در او جمع شود ایمان او کامل است و انسان را از گناه پاک می کند و هنگامی که خدا را ملاقات کرد خدا از او راضی است و آن چهار صفت عبارت است:
👌کانَ أَبى عَلىُّ بْنُ الْحُسَیْنِ علیهماالسلام یَقُولُ: اَرْبَعٌ مَنْ کُنَّ فیهِ کَمُلَ اِیمانُهُ، و مُحِّصَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ، وَ لَقِىَ رَبَّهُ وَ هُوَ عَنْهُ راضٍ: مَنْ وَفى لِلّهِ بِما جَعَلَ عَلى نَفْسِهِ لِلنّاسِ، وَ صَدَقَ لِسانُهُ مَعَ النّاسِ، وَاسْتَحْیى مِنْ کُلِّ قَبیحٍ عِنْدَاللّهِ وَ عِنْدَ النّاسِ، وَ حَسُنَ خُلْقُهُ مَعَ أَهْلِهِ.
1. مَن وَفَی لله بِما جَعَل علی نفسِه للناس. آن كه براى خدا، به تعهّد خود در قبال مردم عمل كند. مثلا اگر مسولی یا مدیری در برابر مردم تعهد دارد که آموزش یا معیشتی را اصلاح کند، به این تعهد عمل کند. اگر یک معلمی که تعهد دارد که ارشاد و راهنمایی کند، به تعهدش عمل کند.
2. و صَدَق لسانُه مع الناس، به مردم، راست بگوید، دروغ نگوید! ممکن است یک حرفهایی باشد که انسان نخواهد با مردم در میان بگذارد، اشکالی ندارد. بعضی از حرفها نباید گفته بشود، اما آنچه میگوید، مطابق با واقع باشد، دروغ نگوید! من و شما اگر مسئولیتی داریم، شغلی داریم، دولتی یا غیردولتی، با مردم که حرف میزنیم، راست بگوییم، خلافِ واقع به مردم نگوییم.
3. و استَحیَی مِن کلِّ قبیحٍ عند الله و عند الناس، از کارهای زشت حیا کند، هم در مقابل خدا حیا کند، هم در مقابل مردم. بعضی نه در مقابل خدای متعال حیا نمیکنند و نه در مقابل مردم! کار زشت را انجام میدهند در حالی که میدانند خدای متعال شاهد و ناظر است.
4. و حَسُنَ خُلقُه مع اهلِه، با خانوادهاش خوشاخلاق باشد. بعضی از مردم آدمهای خیلی خوبیاند امّا رفتارشان با زن و بچهشان بسیار بد است! رفتار با خانواده، بخصوص با همسر، خیلی مهم است.