منبرک فاطمی جهت میلاد امام حسین علیه السلام تقدیم میکند.pdf
596.5K
♦️امام هدایت حضرت سیدالشهدا علیه السلام
♦️انواع امامت در قرآن کریم
♦️هدایت گری امام حسین علیه السلام
♦️ابزار هدایت بخشی امام حسین علیه السلام
1- امر به معروف و نهى از منکر
2-محبت متقابل امام حسین در طول تاریخ
3-مواجهه و دعوت خصوصی
♦️چند داستان هدایت بخشی امام حسین علیه السلام
♦️راه رسیدن به هدایت الهی چیست؟
🟩سایر مباحث
https://eitaa.com/planAmin
🌸🍃﷽🍃🌸
ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه
📌امام هدایت
♦️امام به معنای رهبر است. هر کسی که جلودار و زمامدار امتی است او را امام مینامند. و از وی پیروی و به وی اقتدا شود چه انسان باشد یا کتاب یا غیر آن، چه حق باشد و چه باطل و جمع آن ائمه است.
♦️واژه «هدایت» بمعنی راهنمائی است هدایت، رشد و راهنمائی است.
👈در زیارت جامعه کبیره که اقیانوسی مواج از معارف الهی و مضامین عالی مشتمل بر معرفی مقام ائمه علیهمالسّلام است؛ از امام علی النقی علیهالسّلام به ما رسیده است و به تعبیر علامه مجلسی رحمه الله علیه از نظر سند و روایت از صحیحترین و قویترین زیارات ائمه علیهمالسّلام است آمده است «السلام علی ائمه الهدی» را که باید چنین معنا کرد : «سلام بر امامان هدایت». در این فراز از زیارت جامعه، ما امامان را امامان هدایت میخوانیم، ایشان مردم را بسوی خدا هدایت کرده و آنها را بسمت نور و سعادت رهنمون میشوند.
❌انواع امام در قرآن
✍️قرآن سخن از دو نوع امام دارد : ۱. یکی امامان هدایت که رهبران آسمانی انبیاء و امامان معصوماند ۲. دوم امامان ضلالت
عبارت «ائمه یهدون» دو بار در قرآن کریم آمده است :
۱. یکبار در سوره سجده آیه بیست و چهار، خداوند متعال در این آیه به امامانی اشاره میکند، که مردم را بسوی خداوند متعال هدایت میکنند «و جعلنا منهم ائمه یهدون بامرنا لما صبروا و کانوا بآیاتنا یوقنون»و از آنان «بنی اسرائیل» امامان و پیشوایانی برگزیدیم که به فرمان ما هدایت میکردند بخاطر آنکه شکیبائی کرده و به آیات ما یقین داشتند.
امام صادق علیهالسّلام در تفسیر آیه فرمود: «لا بامر الناس یقدمون امر الله قبل امرهم و حکم الله قبل حکمهم» هدایت به امر الهی میکنند نه به امر مردم امر خدا را بر امر مردم مقدم میدارند. و حکم خدا را پیش از حکم مردم میدانند. بی تردید پیامبران و امامان در زمره اینگونه رادمردان الهی اند.
۲. یکبار هم در سوره انبیاء آیه هفتاد و سوم، قرآن در مورد گروهی از انبیاء چنین میفرماید: «و جعلنا هم ائمه یهدون بامرنا و اوصینا الیهم فعل الخیرات و اقام الصلوه و ایتاء الزکوه و کانوا لنا عابدین»
و آنها را پیشوایانی قرار دادیم که مردم را به فرمان ما هدایت میکردند و انجام کارهای نیک و برپا داشتن نماز و ادای زکوه را به آنها وحی کردیم و آنها تنها مرا پرستش میکردند.
۲- امامان ضلالت
خداوند متعال در مورد دیگر در آنجا که سخن از فرعون و جنود فرعون است میفرماید: «و جعلنا هم ائمه یدعون الی النار و یوم القیامه لا ینصرون» قصص 44 و ما آنها را پیشوایانی قرار دادیم که به آتش دعوت میکنند و روز قیامت یاری نخواهند داشت. امام صادق علیهالسّلام میفرماید:
ویژگی این نوع رهبران آن است که «یقدمون امرهم قبل امر الله و حکمهم قبل حکم الله و یاخذون باموالهم خلاف ما فی کتاب الله عز و جل» یعنی اینان «امامان نار» امر مردم را بر امر خداوند مقدم میدارند و حکم مردم را پیش از حکم خدا میدانند و بر خلاف آنچه در کتاب خدای عزّوجلّ است طبق هوس خویش رفتار میکنند.
https://eitaa.com/planAmin
📭تعریف امامت
مسئله امامت در تفکر اسلامی جایگاه بسیار بالایی دارد. قرآن کریم امامت را برتر از نبوت دانسته است، زیرا درباره ابراهیم خلیل، یادآور شده است که او پس از آن که دارای مقام نبوت بود، مورد آزمونهای ویژهای قرار گرفت و آن گاه مقام امامت به او اعطا گردید.
در روایات اهل بیت علیهمالسّلام بر این مطلب تصریح و تاکید شده است.
از اساسیترین و کلیدیترین مباحث در باب امامت تعریف آن است. «تعریف امامت» گویای بینش هرکس در باب امامت است. پیروان مکتب اهل بیت «علیهم السلام» امامت را امتداد رسالت دانسته جز آنکه پیامبر پایه گذار شریعت و طرف پیک آسمانی است و امام مبین شریعت و حافظ و نگهبان اوست. در این نگاه امامت یک نوع ولایت الهی است که از جانب خداوند به امام واگذار میشود.
وَإِذِ ابْتَلَىٰ إِبْرَاهِیمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَؤَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِنْ ذُ رِّیَّتِي قَالَ لَا یَنَالُ عَهْدِالظَّالِمِینَ ]بقره 424
در روایات اهل بیت علیهم السّلام بر این مطلب تصریح و تاکید شده است.] اصول کافی، ج ۱، ص ۱۷۱ . [از اساسی ترین و کلیدی ترین
علیهم « گویای بینش هرکس در باب امامت است.
پیروان مکتب اهل بیت » تعریف امامت « . مباحث در باب امامت تعریف آن است
امامت را امتداد رسالت دانسته جز آنکه پیامبر پایه گذار شریعت و طرف پیک آسمانی است و امام مبین شریعت و حافظ و » السلام
نگهبان اوست. در این نگاه امامت یک نوع ولایت الهی است که از جانب خداوند به امام واگذار می شود.
https://eitaa.com/planAmin
📬ائمه معصومین علیهم السلام به عنوان هادی و راهنما معرفی شده اند، گفت: امام حسین علیه السلام به عنوان تجلی هدایتگری شناخته می شوند و پیامبر صلوات الله علیه و آله فرمودند مقامی که حسین در نزد خدا دارد بیشتر از مقامی است که در روی زمین دارد.
📬قیام امام حسین علیه السلام برای نجات از جهل و گمراهی نه فقط برای شیعیان و مسلمانان بلکه برای تمام بشریت است. که در
زیارت اربعین میخوانیم
وَبَذَلَ مُهْجَتَهُ فیک لِیسْتَنْقِذَ عِبادَک مِنَ الْجَهالَةِ وَحَیرَةِ الضَّلالَةِ
📬امام حسین علیه السلام در روز عاشورا تمام تلاششان را انجام دادند تا از کسانی که در مقابلشان ایستاده بودند هم دستگیری و هدایتگری کنند و با معرفی خود که فرزند رسول خدا هستند به قران استدلال می کردند که در قرآن مودت ذی القربی مزد رسالت بیان شده است و لشکر مقابل را به تفکر دعوت می کردند
📬امام حسین علیه السلام در روز عاشورا تمام تلاششان را انجام دادند تا از کسانی که در مقابلشان ایستاده بودند هم دستگیری و هدایتگری کنند و با معرفی خود که فرزند رسول خدا هستند به قران استدلال می کردند که در قرآن مودت ذی القربی مزد رسالت بیان شده است و لشکر مقابل را به تفکر دعوت می کردند.
📬کربلا صحنه هدایت و ضلالت است افرادی که از فرصت الهی بهره بردند خودشان را در مسیر هدایت قرار دادند و افرادی که بر ضلالت اصرار کرده، خودشان را به نابودی کشاندند.
📬قرار گرفتن در مسیر هدایت الهی باید ویژگیهایی داشته باشیم،
اولین قدم در مسیر هدایت ایمان است که یک درجه بالاتر از اسلام است و مؤمن کسی است که بعد از اقرار به زبان به آنچه که می گوید عمل کند و در تمام حالات از خدا تبعیت کند و شرط مهم پذیرش ایمان پذیرش ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام است.
https://eitaa.com/planAmin
🗞جامعه در عصر امام حسین(ع) با بحران تزلزل ارزش روبرو بود و #انحراف از اصول و موازین اسلام، که از «سقیفه» شروع شده و در زمان عثمان گسترش یافته بود، به اوج خود رسیده بود و با این حال امام تمام تلاش خود را برای اصلاح جامعه انجام داد.
🗞سیرهی امام حسین(ع) در طول دوران امامتشان بر این اساس بوده است که هرگز زیربار #ذلت و خواری نروند. امام در چنین شرایطی توانست هم اسلام را از نابودی نجات بخشد و هم تمام ابعاد اسلام واقعی را در عمل برای جهانیان ترسیم نماید و به نمایش بگذارد و در واقع راه نجات و هدایت را برای انسانها تجسم نماید.
🗞امام حسین(ع) مظهر هدایت و نجات بشریت است و به عنوان یکی از هدایتگران بزرگ تاریخ شناخته شده است.
🗞امام حسین( ع) با تمام توان، و به تناسب افراد و شرایط زمان و مکان، در ترویج علم و دانش و #هدایتگری جامعه همت گماشت و در همه جا در مسیر عقل و تدبیر و شریعت پیش میرفت.
🔺امام حسین(ع) ماهیت نهضت عاشورا را امر به معروف و نهى از منکر مىداند و امر به معروف و نهى از منکر هم راه انبیاء و روش صالحان است.
🔻امام حسین (ع) با قیام عاشورا و شهادتش، الگویی برای هدایت و راهبری در مقابل ستم و ظلم شد و با قیامش نشان داد که چگونه باید در برابر نظامهای فاسد و ظالم علیه حقوق بشر و ارزشهای اسلامیایستادگی کرد واین هدایت و راهبری امام حسین (ع) عنصری از پاکیزگی اخلاقی، صداقت، شجاعت، وایمان عمیق بود.
هدایتگری امام حسین(ع) به عنوان الگویی از شجاعت، استقامت، ایمان، و عدالت، تاکنون برای انسانها و مخصوصاً برای شیعیان و دوستداران آزادی و عدالت، مورد توجه و تأمل قرار گرفته است و این هدایتگری به عنوان یک الگوی ملهم و انگیزهبخش، برای مبارزه با هرگونه ستم، سرکوب و نابرابری، همچنان به عنوان یک راهنمای مهم برای افرادی که در جستجوی عدالت و حقیقت هستند، مورد استفاده و اهمیت قرار میگیرد.
https://eitaa.com/planAmin
ابزار هدایت بخشی امام حسین علیه السلام
1 امر به معروف و نهى از منکر -
2 محبت متقابل امام حسین)علیه السلام(در طول تاریخ -
3 مواجهه و دعوت خصوصی -
4 امام حسین)ع( ماهیت نهضت عاشورا را امر به معروف و نهى از منکر مى داند و امر به معروف و نهى از منکر هم راه انبیاء و -
روش صالحان است.
امام حسین )ع( با قیام عاشورا و شهادتش، الگویی برای هدایت و راهبری در مقابل ستم و ظلم شد و با قیامش نشان داد که چگونه
باید در برابر نظام های فاسد و ظالم علیه حقوق بشر و ارزش های اسلامی ایستادگی کرد واین هدایت و راهبری امام حسین )ع(
عنصری از پاکیزگی اخلاقی، صداقت، شجاعت، و ایمان عمیق بود.
2 محبت متقابل امام حسین)علیه السلام( و خدای متعال در روز عاشورا سرمایه ی هدایت همه عوالم است. بلای سیدالشهدا در -
عاشورا کانون نورانیت و انتشار محبت خدا در همه ی عوالم است.
https://eitaa.com/planAmin
🔗به خاطر حسین علیه السلام بخشیده شد
📔چند روزى بود که براى فرار از مجازات، پنهان شده بود. گناهى کرده بود که باید تنبیه مى شد. امام حسن و امام حسین علیهماالسلام را که هنوز چندان بزرگ نشده بودند ،از دور دید. سرآسیمه به طرف آنها دوید و آنان را به دوش کشید و با شتاب نزد رسول خدا صلى الله علیه و آله آمد و گفت: «یا رسول الله صلى الله علیه و آله ! من پناه آورده ام به خدا و این دو فرزند، مرا به خاطر این دو ببخش.»
📔رسول خدا صلى الله علیه و آله تا این جریان را دید، به گونه اى خندید که دست به دهان مبارک گذاشت و فرمود: «تو را بخشیدم و به خاطر حسن و حسین علیهماالسلام از گناهت گذشتم.» آن گاه به حسن و حسین علیهماالسلام رو کرد و فرمود: «شفاعت شما را پذیرفتم
https://eitaa.com/planAmin
📗هدایت در پناه امام حسین علیه السلام
📋حر و لشکریانش راه را بر امام حسین علیه السلام، خاندان و یارانش بستند؛ آنها را در سرزمینی به نام کربلا متوقف کرده و محاصره نمودند. آنها بودند که از ورود امام به کوفه جلوگیری کردند و با متوقف کردن کاروان حسینی، این اجازه را دادند که عمر سعد با لشگر چند هزار نفره و پس از او شمر با چند هزار نظامی دیگر در مقابل امام صف آرایی کند. گناه حر کوچک نبود. او از اولین نفراتی است که با امام مخالفت کرد و در جبهه مقابل حضرت ایستاد. ولی همین فرد وقتی به اشتباهش پی می برد دست به اصلاح زده و خود را در جبهه حق جای می دهد.
📋آری حر تنها ساعتی قبل از ظهر عاشورا به امام پیوست و بلافاصله به دفاع از حضرت اباعبدالله علیه السلام و خاندان حسینی کرد و در نهایت شهید شد. اگر این چند ساعت را از زندگی حر حذف کنیم؛ او از ملعونان زیارت عاشوراست؛ ولی در همان لحظات کوتاه، حر با انتخابی درست، خود را در زمره سعادتمندان قرار داد و این شجاعت و جسارت حر در پذیرش اشتباه بود که نام حر را در زمره اصحاب حسینی ثبت و ضبط کرد؛
📋همان افرادی که ملیونها عاشق حسینی هر روز در زیارت عاشورا به آنها سلام می کنند. همان کسی که بعد از شهادت، امام حسین علیه السلام خاک را از چهره او پاک کرد و فرمود: «أَنْتَ الْحُرُّ كَمَا سَمَّتْكَ أُمُّكَ حُرّاً فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ؛ تو در دنیا و آخرت حقیقتاً آزاده هستی همچنان که مادرت تو را حر و آزاده نامیده است.
https://eitaa.com/planAmin
🕋 زهیر مظهر هدایت شدن در کربلا
🏆زهیر بن قین از طرفداران عثمان بود و از نظر فکر و عقیده در برابر اهل بیت علیهم السلام قرار داشت. زمانی که سیدالشهداء علیه السلام در مکه بود، زهیر نیز به همراه افراد قبیله اش عازم سفر حج شد
. روز عرفه امام از مکه بیرون آمد اما زهیر تا پایان مراسم حج در مکه ماند. زهیر قصد یاری اباعبدالله علیه السلام را نداشت اما از آن جایی که کنجکاو بود، دوست داشت بداند عاقبت کار امام چه می شود لذا به سرعت خود را به کاروان حسینی رساند ولی فاصله خود را با آن حضرت حفظ کرد. هر جا که امام حسین علیه السلام به همراه یارانش خیمه می زدند و استراحتمی کردند، زهیریان حرکت و هرجا که سیدالشهدا علیه السلام در حرکت بود، زهیر با افراد قبیله اش خیمه می زدند.
🏆نهایتا لطف پروردگار و کرم واسعه امام حسین علیه السلام از او دستگیری کرد. در یکی از منازل که زهیر گمان می کرد سیدالشهداء علیه السلام حرکت می کند، خیمه زد و اتفاق اً اباعبدالله علیه السلام هم در آنجا ایستاد و خیمه زد. امام حسین علیه السلام به حجاج بن مسروق فرمود: حجج برو و سلام مرا به زهیر برسان بگو سیدالشهداء علیه السلام دست یاری به سوی تو دراز کرده است، حسین علیه السلام را یاری می کنی؟، حجاج می گوید من به طرف خیام زهیریان آمدم و سلام کردم. آن ها جواب دادند و دعوت کردند داخل شوم و زهیر مرا شناخت، احوالپرسی کرد و گفت: حجاج اینجا چه می کنی گفتم: زهیر من فرستاده حسینم. عزیز زهرا سلام الله علیها تو را دعوت به یاری کرده است.
🏆زهیر گمان نمی کرد امام حسین علیه السلام آنجا مانده باشد و او را به یاری خود دعوت کند. با شنیدن این خبر غیرمنتظره خشکش زد طوری که اراده هیچ کاری را نداشت. لقمه از داخل ظرف برداشته بود اما نه می توانست تصمیم بگیرد آن را بخورد و نه قادر بود به داخل ظرف برگرداند.
🏆چند لحظه ای سکوت مرگبار خیمه را فراگرفت که ناگهان یک ندای مقدس از حلقوم یک زن با ایمان این سکوت را شکست. همسر زهیر فریاد زد: زهیر چرا ساکتی؟ چرا آرامی؟ مگر نمی شنوی می گوید من فرستاده حسینم! مگر دست یاری سیدالشهداء علیه السلام را نمی بینی؟
🏆زهیر حتی اگر قصد یاری نداری بلند شو و با عزیز فاطمه سلام الله علیها ملاقات کن. به هر ترتیبی که بود زهیر از جا بلند شد و به سوی خیمه امام رفت. اما بی میل و با اکراه می رفت.
وارد خیمه شد، السلام علیک یا اباعبدالله، جایی در تاریخ ثبت نشده است که در خیمه چه گفت وگویی بین امام حسین علیه السلام و زهیر پیش آمده است. گاهی اوقات نیز نیاز به سخن گفتن نیست و انسان با یک نگاه می تواند دنیایی حرف بزند.
🏆عشق را طی لسانی است که صد سال سخن ... دوست با دوست به یک چشم زدن می گوید و قد « خانواده و دوستان زهیر دیدند او برگشت اما برخلاف رفتنش، شاد و سرحال است. وقتی نزدیک همراهانش شد صدا زد ای دوستان و خانواده ام، من هم حسینی شدم. من عازم شهادت همراه آقایم حسین علیه السلام ،» عزمت علی صحبة الحسین علیه السلام هستم.
https://eitaa.com/planAmin
💦آزاد شده امام حسین علیه السلام
📌همه ما بارها و بارها حکایت کسانی را شنیده ایم که گاه با یک اتفاق ساده، متحول شده اند و ره صد ساله را یک شبه پیموده اند . این گونه اتفاقات بارها در تاریخ بشری رخ داده و در اینده نیز چنین کسانی وجود خواهند داشت.یکی از این افراد، «حاج رسول دادخواه خیابانی» معروف به «رسولِ ترک» است.
📌او در تبریز به دنیا آمد. پدرش مشهدی جعفر نام داشت و مادرش آسیه خانم، زنی پاکدامن بود که در مجالس روضه امام حسین علیه السلام بسیار اشک می ریخت.
رسولِ ترک ، گذشته تاریک و گناه آلود داشت. او مرد لات و لاابالی بود که به زورگویی مشهور بود که هرگاه در ایام محرم می خواست برای عزاداری وارد یکی از هیئتها شود، با اکراه او را در جمع عزاداران می پذیرفتند و معمولاً از ترس مانع حضور او در میان عزاداران نمی شدند.
با وجود همه این عیبها، رسول ترک این خصلت نیکو و عجیب را داشت که هر سال در ماه محرم ، در جلسه های سوگواری و روضه امام حسین علیه السلام شرکت می کرد. او در برابر امام حسین علیه السلام ادب خاصی داشت. گاهی که می خواست به جلسه روضه برود، دهانش را زیر شیر آب می گرفت و می شست تا به خیال خود، دیگر نجس نباشد.
📌رسول ترک آن شب نیز وارد هیئت شد. بسیاری از نگاههایی که به او می شد، محترمانه و مهربانانه نبود؛ چون همه سوابق او را می دانستند. مسئول هیئت نیز از دیدن رسول ناراحت به نظر می رسید. دقایقی از حضور او نگذشته بود که چند نفر از اعضای هیئت، دور مسئول هیئت حلقه زدند. از طرز نگاهشان معلوم بود که درباره رسول صحبت می کنند. لحظاتی بعد، جوانی از میان آنان به سوی رسول رفت و مشغول صحبت با او شد. کم کم آثار ناراحتی و غضب در چهره رسول آشکار شد؛ اما رسول ساکت بود و با ناراحتی به سخنان جوان گوش می داد. آن جوان به صراحت از رسول ترک خواسته بود تا از مجلس بیرون رود و دیگر در هیئت و جلسه آنها حضور نیابد.
📌لحظه ها با سکوت و ترس می گذشت. اگر رسول واکنش تندی نشان می داد، همه مجلس به هم می ریخت؛ اما بر خلاف انتظار، رسول بی هیچ اعتراضی آنجا را ترک کرد و یکراست به سوی خانه اش رفت. ارادت او به سیدالشهدا به اندازه ای بود که اجازه نمی داد او به عزاداران آن حضرت آسیبی برساند و کینه ای به دل گیرد.
📕چراغی در تاریکی
📌کسی نمی داند که آن شب در دل رسول ترک چه گذشت. شاید شدت علاقه اش به حسین علیه السلام و عزاداران آن حضرت چنان بود که وقتی به منزل رسید، دیگر هیچ کینه ای از کسی در دل نداشت و شاید وقتی که او سر بر بالش می گذاشت، در این فکر بود که از فردا در کدام یک روضه ها و مجالس عزاداری شرکت کند.
📌او با هر اندیشه و خیالی که داشت، خوابید؛ اما سپیده دمی سراسر نور و روشنایی در انتظارش بود که سرآغاز تحول عظیمی در او شد و با یک نظر کیمیاگرانه سالار شهیدان، مس وجود رسول ترک به طلای ناب مبدّل گردید. آن شب گذشت. کم کم تاریکی شب، جایش را به روشنایی سپیده می داد. در سکوت و خلوت کوچه ها و خیابانهای شهر، مردی به سوی منزل رسول ترک حرکت کرد. وقتی که به در خانه او رسید و رسول در را باز کرد، شگفت زده شد. آن شخص همان مسئول هیئت بود که شب پیغام داده بود رسول نباید در آن هیئت حضور یابد. وقتی که چشم مرد به رسول افتاد، به گرمی با رسول احوالپرسی کرد و او را در آغوش گرفت و از رفتار دیشب خود معذرت خواهی کرد. مرد می خواست خداحافظی کند و برود، اما رسول ترک او را نگه داشت و از او علت تغییر رفتارش را پرسید. مرد ابتدا نمی خواست چیزی بگوید . او گمان می کرد که اگر علت کار خود را بگوید، باز هم موجب ناراحتی رسول ترک شود. اما سماجت و اصرار رسول کارساز شد و او چنین تعریف کرد:
📌« دیشب در خواب دیدم که خیمه ها و یاران امام حسین علیه السلام در یک سو و لشکریان یزید در طرف دیگر قرار گرفته اند. من به سوی خیمه های امام حسین علیه السلام در حال حرکت بودم که ناگهان سگی را دیدم که سر و صورت آن، سر و کلّه تو بود. در واقع، تو در حال پاسداری از خیمه های امام حسین علیه السلام بودی ...».
📌رسول ترک، پس از شنیدن رؤیای مسئول هیئت، شروع به گریه و زاری می کند و تند تند از او می پرسد:« راست می گویی؟ ایا واقعاً من سگ نگهبان خیمه های امام بودم؟»
📌آن گاه رسول، با شور و وجدی آمیخته به اشک فریاد می زند:« از این لحظه به بعد، من سگ حسینم ... خودشان مرا به سگی قبول کرده اند ...».
📌عشق حسینی، ناگهان تمام وجود رسول ترک را فرا می گیرد. آری، کشتی چراغ هدایت، در آن شب تار بر دل او نور تابانده بود تا او در شمار رستگاران در اید. از آن لحظه به بعد، نام او در شمار یکی از شیداترین و دلسوخته ترین شیفتگان سیدالشهدا علیه السلام ثبت شد.
📌رسول ترک، دیگر از آن روز آزادشده امام حسین علیه السلام بود. او آزاد از همه آلودگیها شده و قید بندگی خداوند و پیروی از سرورش سیدالشهداء را بر گردن آویخته بود.
https://eitaa.com/planAmin
✏️روش پند دادن گناه کار و هدایت او
حدیث و یا داستانی را که شنیده اید درست است ولی طبق نقل مشهور، پنج ) 5 ( تا کار را امام حسین )علیه السلام( فرمودند نه
دوازده) 21 ( تا .اصل حدیث این است:
رُوِىَ أَنَّ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِىٍّ عَلَیْهِمَا السَّلَامُ جَآءَهُ رَجُلٌ وَ قَالَ: أَنَا رَجُلٌ عَاصٍ وَ لَا أَصْبِرُ عَنِ الْمَعْصِیَة؛ فَعِظْنِى بِمَوْعِظَة.فَقَالَ علیه «
السلام:
افْعَلْ خَمْسَه أَشْیَآءَ وَ أَذْنِبْ مَا شِئْتَفَؤَوَّلُ ذَلِکَ :
لَا تَؤْکُلْ من رِزْقِ اللهَِ وَ أَذْنِبْ مَا شِئْتَ
وَ الثَّانِى : اُخْرُجْ مِنْ وِلَایَة اللهِ وَ أَذْنِبْ مَ ا شِئْتَ
وَ الثَّالِثُ : اُطْلُبْ مَوْضِ عا لَا یَرَاکَ اللهَُ وَ أَذْنِبْ مَا شِئْتَ
وَ الرَّابِعُ : إذَا جاءَ مَلَکُ الْمَوْتِ لِیَقْبِضَ رُوحَکَ فَادْفَعْهُ عَنْ نَفْسِکَ وَ أَذْنِبْ مَا شِئْتَ
وَ الْخَامِسُ : إذَا أَدْخَلَکَ مَالِکٌ فِى النَّارِ فَلا تدْخُلْ فِى النَّارِ وَ أَذْنِبْ مَا شِئْتَ » 211 / بحار الأنوار 55
روایت شده که مردی خدمت حضرت امام حسین ) علیه السلام ( رسید و عرض کرد: من مردی گنهکارم و در مقابل معصیت
صبر ندارم. پس مرا موعظه ای فرما
حضرت به او فرمودند: پنج کار را انجام بده و هر گناهی می خواهی بکن ! اول اینکه: از روزیِ خدا نخور و هر چه می خواهی گناه کن؛
دوم: از حکومت و مملکت خدا خارج شو و هر چه می خواهی گناه کن؛
سوم: جایی را پیدا کن که خدا تو را نبیند و هر چه می خواهی گناه کن؛
چهارم: هنگامی که فرشته ی مرگ آمد تا جانت را بگیرد، او را از خود دور کن و هر چه می خواهی گناه کن؛
و پنجم اینکه: وقتی مؤمور دوزخ خواست تو را در آتش بیفکند، در آتش نرو و هر چه می خواهی گناه کن؛
https://eitaa.com/planAmin
📆راه رسیدن به هدایت الهی چیست؟ چگونه می توان از ضلالت و گمراهی بسوی هدایت و روشنایی قدم گذارد و یار راستین
صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شد؟
2 ایمان به پروردگار -
55 حج( البته خدا اهل ایمان را به راه راست هدایت خواهد (» إنّ الله لهادِ الذین آمنوا الی صراط مستقیم « قرآن کریم می فرماید
کرد.
ما یک اسلام آوردن داریم، یک ایمان آوردن، یک مسلمان داریم و یک مإمن. اسلام با ایمان، مإمن با مسلمان فرق می
کنند. ایمان مرتبه ای بالاتر از اسلام است. مسلمان کسی است که به شهادتین اقرار کند. هرکس می آمد خدمت رسول خدا صلی
الله علیه و آله و سلم عرض می کرد می خواهم مسلمان شوم پیامبر می فرمود بگو: اشهد ان لا اله الا الله و اشهد ان محمد اً رسول
الله، این اقرار زبانی او را جزو مسلمانان قرار می دهد و احکام اسلام بر او جاری می شود اما هر که مسلمان شد نمی توان گفت
که مإمن هم هست.
تفاوت اسلام با ایمان
امام باقر علیه السلام به عمران، یکی از اصحابش فرمود: اگر کسی در مسجدالحرام بود، می تواند ادعا کند که داخل کعبه هم
هست؟ عمران عرض کرد: نه فقط در مسجد است، حضرت فرمود: اما اگر داخل کعبه رفت می تواند بگوید هم در کعبه و هم
در مسجدالحرام هستم؟ عرض کرد: بله یابن رسول الله. امام باقر علیه السلام فرمود: اسلام و ایمان هم همینطورند. هر مسلمانی
مإمن نیست. اما هر که مإمن بود درجات رفیعی از اسلام را داراست. تفاوت ایمان و اسلام در عمل است، اینکه به آنچه معتقد
است و اقرار می کند، عمل هم می کند.
1 بازگشت به سوی خدا -
رعد 15 ( و هرکس را که باز گردد به سوی خودش هدایت می کند. ما ( » یهدی الیه من انابَ « : در قرآن کریم آمده است
انسان ها معصوم نیستیم و در دوران زندگی و عمر خود دچار گناه و خطا می شویم اما با تمام خطا و اشتباهی که داریم،
هرکسی که در زندگیش اهل توجه باشد وقتی گناه و نافرمانی انجام داد، توجیه نکند، نگذارد روی هم انباشته شود بلکه دست به
هوَ الذی « درگاه پروردگار باز کند و طلب عفو و بخشش و توبه کند، از راه شیطان به سوی خداوند بازگردد. قرآن می فرماید
15 شوری(اوست که توبه بندگانش را می پذیرد و از بدی ها و گناهان در می گذرد. ( » یقبل التوبهَ عن عباده و یعفو عن السیئات
3 سعی و کوشش در راه خدا -
16 عنکبوت( آنان که در راه ما تلاش و کوشش نمایند ( » الذینَ جاهدوا فینا لنهدینهم سُبُلنا « راه سوم رسیدن به هدایت الهی تلاش است. کسی که بنشیند و بدون هیچ کار و کوششی خدایا ما به راه راست هدایت فرما به نتیجه ای نمی رسد. » اهدنا الصراط المستقیم « مرتب بگوید
نابرده رنج گنج میسر نمی شود ... مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد
https://eitaa.com/planAmin