دختران عزیز ترند
به مناسبت روز بزرگداشت حضرت معصومه(س) و روز دختر
[منبر ۲۰ دقیقه ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ رَسُولِ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ فاطِمَهَ وَخَدِیجَهَ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ الْحَسَنِ وَالْحُسَیْنِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ وَلِیِّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا أُخْتَ وَلِیِّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا عَمَّهَ وَلِیِّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَرَحْمَهُ اللّٰهِ وَبَرَکاتُهُ؛یَا فاطِمَهُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّهِ فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللّٰهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ.
🌙بیان احکام
➖دختران با تمام شدن نُه سال قمرى بالغ مى شوند، ولى چنانچه قادر بر انجام برخى از تکالیف مثل روزه نباشند، انجام آن براى آنها واجب نیست. و اگر تا ماه رمضان سال بعد قادر بر قضاى آن هم نباشند، قضا نیز ندارد، ولى براى هر روز باید فقیرى را سیر کنند. و در مورد ازدواج احتیاج به رشد جسمانى دارند. و در مورد تصرّف در اموال، رشد کافى اقتصادى نیز لازم است.(۱)
➖دیدن خون حیض براى دختران، از نشانه هاى بلوغ شمرده مى شود.
🌺شعر
آيتي از خداست معصومه
لطف بي انتهاست، معصومه
جلوهاي از جمال قرآني
چهرهاي حق نماست، معصومه
عطر باغ محمدي دارد
زاده مصطفي است، معصومه
پرتوي از تلألوء زهرا (س)
گوهري پر بهاست، معصومه
ماه عفت نقاب آل کسرا
دختر مرتضاست، معصومه
اختري در مدار شمس شموس
يعني اخت الرضاست، معصومه
زائران، يك در بهشت اينجاست
تربتش با صفاست، معصومه
در توسل به عترت و قرآن
باب حاجات ماست، معصومه
از مدينه، به قصد خطه طوس
رهروي خسته پاست، معصومه
تا زيارت كند برادر خويش
فكر و ذكرش دعاست، معصومه
روز و شب، عاشقي بيابانگرد
خواهري با وفاست، معصومه
يا مگر اوست، زينب دگري
كز برادر جداست، معصومه
تا بداني كه نيمه ره جان داد
بنگر اكنون كجاست، معصومه
از وطن دور و از برادر دور
حسرتش غم فزاست، معصومه
داغ زهرا و داغ اجدادش
وارث كربلاست، معصـــومه
🟢در مقام و منزلت دختر آفتاب
➖حضرت معصومه (ع) پرورش یافته دامان عصمت و طهارت است. او از همان اوان کودکی، تحت تعلیم و تربیت امام موسی کاظم(ع) و امام رضا(ع)قرار گرفت و از جهت شخصیت فردی و کمالات روحی، به آنجا رسید که شیخ عباس قمی درباره اش می گوید: «برحسب آنچه به ما رسیده، افضل دختران موسی بن جعفر(ع)، سیده جلیله معظمه، فاطمه بنت موسی (ع)، معروف به حضرت معصومه(س) است»
➖در زیارت نامه حضرت معصومه(ع)، حضرت به عنوان دختر رسول خدا(ص) دختر فاطمه (ع)، دختر خدیجه(س) و … معرفی شده است.
این تعبیرات تنها شرافت خانوادگی آن حضرت را بیان نمی کند؛ بلکه بیانگر آن است که از نظر مقامات عالی معنوی و ملکوتی، آن حضرت فرزند روح و جسم پیامبر ، علی ، زهرا ، خدیجه امامان معصوم علیهم السلام است.
🌺شعر
به جان پاک تو ای دختر امام سلام
به هر زمان و مکان و به هر مقام سلام
تویی که شاه خراسان بود برادر تو
بر آن مقام رفیع و بر این مقام سلام
➖متاسفانه تاریخ در معرفی شیوه زندگی و مقامات و مراحلی که این بانوی باعظمت با عبادت و علم و عرفان طی کرده گزارشات دقیقی به دست نمی دهد اما احادیثی که در شأن و منزلت آن حضرت از زبان مقدس امامان بیان شده نشان از این حقیقت میدهد که ایشان در علم و عبادت و زهد و تقوی و اهانت واعمال صالح درجات عالیه ای تحصیل فرموده است چند حدیث را ذکر میکنیم؛
➕حضرت صادق(ع) فرمود: إِنَّ لِلَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَکةُ وَ لِرَسُولِهِ حَرَماً وَ هوَ الْمدِینَةُ وَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ حَرَماً وَ هُوَ الْکوفَةُ وَ لَنَا حَرَماً وَ هُوَ قُمُّ وَ سَتُدْفَنُ فِیهِ امْرَأَةٌ منْ وُلْدِی تسَمَّی فاطِمَةَ مَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ. قَالَ الرَّاوِی وَ کانَ هَذَا الْکلَامُ مِنْهُ قَبْلَ أَنْ یولَدَ الْکاظِمُ(ع)»
برای خداوند حرمی است که مکه باشد و برای رسول خدا(ص) حرمی است که آن مدینه باشد و برای امیرمؤمنان حرمی است که آن کوفه باشد و برای ما اهل بیت حرمی است که قم باشد. به زودی فرزندم به نام فاطمه در آن دفن می شود. کسی او را زیارت کند، بهشت بر او واجب می شود. راوی گفت: این سخن را حضرت صادق(ع) وقتی فرمود که هنوز فرزند (امام) کاظم(ع) به دنیا نیامده بود.»(۲)
🔻 ادامه دارد 👇👇
➕ امام رضا(ع) فرمود: یا سَعْدُ عِنْدَکمْ لَنَا قَبْرٌ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاک قَبْرُ فاطِمَةَ بنْتِ موسَی(ع) قَالَ نَعَمْ مَنْ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَهُ الْجَنَّةُ»
ای سعد! ما را قبری نزد شما هست؟ عرض کردم: فدایت گردم، منظورتان حضرت فاطمه دختر موسی بن جعفر( است؟ فرمود: بله، هر کسی او را در حالی که به حقش آشناست، زیارت کند، بهشت بر او واجب می شود. »(۳)
➖امام محمد تقی(ع) فرمودند: «مَنْ زَارَ عَمَّتِی بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّةُ». هر کس عمه ام فاطمه(ع) را در قم زیارت کند، برای او بهشت خواهد بود.»(۴)
👈در اقدامی زیبا روز اولا در تقویم اسلامی روز اول ذوالقعده به عنوان بزرگداشت حضرت معصومه انتخاب شده و ثانیا این روز را به یاد آن دختر بهشتی به عنوان روز دختر تعیین کرده اند به همین مناسبت نکاتی تقدیم می شود:
🟢دختران در احادیث
➖باید توجه داشته باشیم که در طول تاریخ بشریت، زنان و دختران در فرهنگ ملل مختلف مورد بی توجهی و بی احترامی قرار گرفته است و متأسفانه همین رویه غلط هنوز هم در بین مسلمانان هم کم و بیش دیده می شود و فرزند دختر آن طور که باید گرامی داشته نمی شود و همین رفتار غلط، بسیاری از مشکلات اخلاقی در جامعه را دامن میزند، در یک تحقیق علمی که در یکی از دانشگاهها از جامعه دختران صورت گرفت عامل اصلی بسیاری ناهنجاری های رفتاری دختران به نارضایتی از جنسیت بر میگردد که این نارضایتی هم برآمد رفتار و نگرش غلط خانواده ها و جامعه نسبت به جنس مونث می باشد.
اما در احادیث درست برعکس فرهنگ ملل مختلف دختران گرامی ترند که این مطلب را با احادیث تبیین خواهیم کرد؛
➕پیامبر میفرماید:
«نِعمَ الْوَلَدُ الْبَناتُ؛ مُلطِفاتٌ، مُجَهِّزاتٌ، مُؤنِساتٌ، مُبارَكاتٌ، مُفَلِّياتٌ.
دختران، خوب فرزندانياند؛ داراي عاطفه، مهياكننده، همدم، داراي بركت، و پاكيزه كنندهاند.(۵)
➕پیامبر در حدیثی دیگر می فرماید:
«نِعمَ الوَلَدُ البَناتُ المُخَدَّراتُ، مَن كانَت عِندَهُ واحِدَةٌ جَعَلَهَا اللّه ُ سِترا لَهُ مِنَ النّارِ، وَ مَن كانَت عِندَهُ اثنَتانِ أَدخَلَهُ اللّه ُ بِهِمَا الجَنَّةَ ، وَ إِن كُنَّ ثَلاثا أو مِثلَهُنَّ مِنَ الأخَواتِ ، وَضَعَ عَنهُ الجِهادَ وَ الصَّدَقَةَ».
دخترانِ پوشيده ، خوبْ فرزندانى هستند . هر كس يكى داشته باشد ، خداوند ، آن را براى وى پوششى از آتش [دوزخ ]قرار مى دهد و هر كس دو تا داشته باشد ، خداوند ، به خاطر آنان ، او را وارد بهشت سازد و اگر سه دختر يا مانند آن خواهر داشته باشد ، جهاد و صدقه [ى استحبابى ]را از او برمى دارد .(۶)
➕امام رضا(ع) می فرماید:
«قال رسول اللّه(ص): انَّ اللّهَ - تبارک و تعالى - على الاناثِ اَرَقُّ منه على الذکور و ما من رجُلٍ یُدخِل فَرحَةً على امرأةٍ بَینه و بَینها حُرمَةُ الاّ فَرَّحهُ اللّهُ یومَ القیامةِ».
پیامبر(ص) فرمود: خداوند متعال نسبت به زنان مهربانتر از مردان است و هر کس زنى از خویشاوندان خود راشادمان کند، بى گمان خداوند در روز رستاخیز او را شاد سازد.(۷)
👈در آموزههاى اسلامى مهرورزى بیشتر نسبت به دختران مورد تأکید بیشترى قرار گرفته است. از این رو مى نگریم با این که اصل «مساوات» و برابرى از دستورات تردیدناپذیر اسلامى است، و در میان همه افراد رعایت آن لازم است، لیکن در مورد دختران رعایت این اصل لازم شمرده نشده، بلکه فرق گذاشتن میان دختر و پسر بهتر دانسته شده است.
شاید یک علت آن عاطفه بیشتر در زنان و لطافت و شکنندگى آنان است.
➕پیامبر(ص) می فرماید:
مَن دَخَل السُّوقَ فاشترى تُحفةً فَحَملَها الى عیالِه... و لیَبدَأ بالاناثِ».
آنکه بازار برود و ارمغانى بخرد و به خانه ببرد در تقسیم از دختران آغاز کند...(۸)
🔻 ادامه دارد 👇👇
🟩توصیه های اسلام به دختران
اسلام در كنار دستور شركت بانوان در اجتماع و یا تجویز آن، علاوه بر دستور به حجاب اسلامی و پوشش کامل ،دستورات و تذكراتی دارد كه رعایت این امور در راستای امنیت آفرینی برای حضور زنان در جامعه و محفوظ ماندن شان از نگاه ها و رفتارهای مردان و پسران هرزه و غیراخلاقی است که برخی از این توصیه ها را ذکر می کنیم ؛
🟢اجتناب از لباس بدن نما
در روایات زیادی از لباس نازك بدننما نهی شده است، از جمله پیامبر(ص) فرمود: «در آخر الزمان امت من، زنانی خواهند بود كه پوشیده و عریان هستند [چون لباسهای نازك آنها را نمیپوشاند] و روی سر آنان همانند كوهان شتر قرار دارد [اشاره به جمع كردن موها و اقسام آرایش این گونه] . آنها را لعنت كنید؛ زیرا آنان از رحمت الهی دورند و به بهشت وارد نمیشوند و حتی بوی بهشت را كه از مسیر طولانی درك میشود، درك نخواهند كرد.» (۹)
🟢دوری از لباس شهرت
لباسهایی كه پارچه یا رنگ یا دوخت آن برای شخصی كه میخواهد آن را بپوشد، متعارف نیست و سبب جلب توجه دیگران میشود، لباس شهرت است.
امام صادق علیه السلام فرمود: «إنَّ اللهَ یبغِضُ شُهرَهَ اللِّباسِ؛ خداوند شهرت در لباس را دشمن میدارد.»(۱۰)
🟢تشبه به كفار
استاد مطهری میگوید: «اسلام گفته است شخصیت باختن حرام است، مرعوب دیگران شدن حرام است، طفیلیگری حرام است، هضم شدن و محو شدن در دیگران حرام است.
امام صادق(ع)فرمود: أوحَى اللّه ُ إلى نَبِيٍّ مِنَ الأنبياءِ أن قُلْ لِقَومِكَ : لا تَلبَسُوا لِباسَ أعدائي و لا تَطعموا مَطاعِمَ أعدائي ، و لا تُشاكِلُوا بما شاكَلَ أعدائي ، فَتَكُونوا أعدائي كما هُم أعدائي «خداوند به یكی از پیامبرانش وحی كرد كه به قومت بگو: لباس دشمنان مرا نپوشند، غذای مخصوص آنان را نخورند، و همانند و همشكل آنان نشوند! وگرنه اینان نیز جزء دشمنان من خواهند بود؛ همان گونه كه آنان دشمن من میباشند.»(۱۱)
🟢اجتناب از تشبیه زن به مرد
امام صادق (ع) می فرماید: «كانَ رَسُولُ اللهِ(ص) یزجُرُ أَن یتَشَبَّهَ بِالنِّساءِ وَ ینهَی المَرأَهَ أَن تَتَشَبَّهَ بِالرِّجالِ فی لِباسِها» همیشه مردان را از شبیه شدن به زنان منع میفرمود و زنان را از شباهت داشتن به مردان در لباس نهی میكرد.»(۱۲)
🟢اجتناب از آرایش و تعطر برای نامحرمان
امام صادق (ع) به نقل از پیامبر(ص) میفرماید: «اََی امرَأَهٍ تَطَیبَت ثُمَّ خَرَجَت مِن بَیتِها فَهِی تُلعَنُ حَتِّی تَرجِعَ إِلی بَیتِها مَتَی ما رَجَعَت» هر زنی كه خود را خوشبو نماید و از خانهاش خارج شود، لعنت میشود تا آن هنگام كه به خانه برگردد.»(۱۳)
🟢 تحریك با گفتار و نوشتار
در قرآن كریم میخوانیم: «با صدای نرم و نازك [با مردان] سخن مگویید! [مبادا] آن كه دلش بیمار است، به طمع افتد، و به نحو شایسته سخن گویید و در خانه هایتان قرار گیرید و از ظاهر كردن آرایش خود به گونه جاهلیت نخستین خودداری كنید!»(۱۴)
اسلام برای جلوگیری از تحریك به حرام، با سرودن شعر و یا نوشتن مقالات و داستانها و پخش و نشر عكسهایی كه موجب فساد و گناه باشد نیز برخورد كرده است و به عنوان كتب ضلال و گمراه كننده جلوی انتشار آن را گرفته است. و همین طور ارتباط عشقی با نامحرم از طریق صحبت كردن، تماس تلفنی یا نامهای، از دیدگاه مراجع و شرع حرام میباشد.
🟢اجتناب از شوخی با نامحرم
ابوبصیر می گوید:در کوفه بودم، به یکی از بانوان درس قرائت قرآن می آموختم. روزی در یک موردی با او شوخی کردم!مدت ها گذشت تا اینکه در مدینه به حضور امام باقر(ع) رسیدم. آن حضرت مرا مورد سرزنش قرار داد و فرمود:- کسی که در حال خلوت گناه کند، خداوند نظر لطفش را از او برمی گرداند، این چه سخنی بود که به آن زن گفتی؟از شدت شرم، سرم را پایین انداخته و توبه نمودم. امام باقر علیه السلام فرمود:- مراقب باش که تکرار نکنی.(۱۵)
🟢 اجتناب از تماس جسمی با نامحرم
تماسهای جسمی بین مرد و زن نامحرم، هر چند اندك باشد، از نظر اسلام حرام شده است؛ حتی اگر فقط دست دادن با نامحرم و بدون هیچگونه قصد سوئی باشد.
امام صادق (ع) فرمود: «مَنِ التَزَمَ امرَأَهً حَرَاماً قُرِنَ فی سِلسِلَهٍ مِن نارٍ مَعَ شَیطانٍ فَیقذَفانِ فی النّارِ»
آن كس كه به زن نامحرمی بچسبد، همراه با شیطانی در زنجیری آتشین بسته میشود و به درون دوزخ پرتاب خواهند شد.»(۱۶)
🔻 ادامه دارد 👇👇
🟢خوابیدن در یك مكان
پیامبر اكرم (ص) فرمود: «مَن كانَ یؤمِنُ بِاللهِ وَ الیومِ الآخِرِ فَلا یبِت فی مَوضِعٍ یسمَعُ نَفَسَ امرَأَهِ لَیسَت بِمَحرَمٍ» آن كس كه به خدا و روز قیامت ایمان آورده است، در مكانی كه صدای نفس كشیدن زن نامحرم را میشنود، شب را به صبح نیاورد.»(۱۷)
🟢 خلوت و تنها بودن بانامحرم
برای پیشگیری از وسوسههای شیطانی، اسلام دستور میدهد كه زن و مرد نامحرم هیچگاه در محیط خلوت قرار نگیرند.
امام صادق (ع) فرمود: از مواردی كه رسول اكرم(ص)در پیمان با زنان، با آنها شرط كرد این بود كه: «اَن... لا یقعُدنَّ مَعَ الرِّجالِ فی الخَلَاء؛» با مردان در جای خلوت ننشینند.»(۱۸)
و حضرت علی(ع)فرمود: «لا یخلُو بِامرأَهِ رَجُلٌ فَما مِن رَجُلٍ خَلا بِمرَأَهٍِ إِلَّا كانَ الشَّیطانُ ثالِثَهُما.»
هیچگاه مردی با زنی نامحرم در جای خلوت همراه نشود؛ زیرا هنگامی كه مرد نامحرم و زن نامحرم در مكان خلوت همراه شدند، سومین آنها شیطان خواهد بود.» (۱۹)
💠داستان
در روایتی آمده است كه حضرت موسی بن جعفر علیهما السلام نزد والی مكه بودند كه با حضرت نسبت فامیلی داشت، والی دختر كوچكی داشت كه از مهمانها پذیرایی میكرد و مهمانها هم با او احوالپرسی كرده، او را در بغل میگرفتند. این دخترك هنگامی كه خدمت امام علیه السلام رسید، حضرت با دستهای خود او را گرفتند و مانع نشستن او در آغوش و زانوی خود شدند. آنگاه فرمود: «إِذا أَتَت عَلَی الجارِیه سِتَّ سِنینَ لَم یجُز أَن یقَبِّلَها رَجُلٌ لَیسَت هِی بِمَحرَمٍ لَهُ وَ لا یضُمَّها إِلَیهِ؛ هر گاه دختری به سن شش سالگی رسید، جایز نیست مرد نامحرم وی را ببوسد یا در بغل بگیرد.»(۲۰)
💠داستان
آيت الله مستنبط از كتاب «كشف اللئالي» نقلفرموده كه روزي عدهاي از شيعيان وارد مدينه شدند و پرسش هاييداشتند كه ميخواستند از محضر امام كاظم(ع) بپرسند. امام(ع) درسفر بودند، پرسش هاي خود را نوشته به دودمان امامت تقديمنمودند، چون عزم سفر كردند براي پاسخ پرسش هاي خود به منزلامام(ع) شرفياب شدند، امام كاظم(ع) مراجعت نفرموده بود و آنها امكان توقف نداشتند، از اين رو حضرت معصومه(س) پاسخ آن پرسش هارا نوشتند و به آنها تسليم نمودند، آنها با مسرت فراوان ازمدينه منوره خارج شدند، در بيرون مدينه با امام كاظم(ع) مصادفشدند و داستان خود را براي آن حضرت شرح دادند.
هنگامي كه امام(ع) پرسش هاي آنان و پاسخ هاي حضرت معصومه(س) راملاحظه كردند، سه بار فرمودند: فداها ابوها پدرش به قربانش باد.
👌باتوجه به اين كهحضرت معصومه(س) به هنگام دستگيري پدر بزرگوارش خردسال بود،اين داستان از مقام بسيار والا و دانش بسيار گسترده آن حضرتحكايت ميكند.(۲۱)
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.احکام دختران،آیت الله مکارم
۲. بحارالانوار،ج۶۰،ص۲۱۶
۳. بحارالانوار،ج۱۰۲،ص ۲۶۶.
۴. كامل الزيارات ، ص۵۳۶.
۵.بحارالانوار، ج ۱۰۱، ص ۹۸
۶.روضة الواعظين ، ص ۴۰۴
۷.وسائل الشیعه، ۲۱/۳۶۷.
۸.ثواب الأعمال،ص۲۳۹.
۹.الحجاب، ص ۵۶، به نقل از فساد سلاح تهاجم فرهنگی، ص۲۷۳.
۱۰.بحار الانوار، ج ۷۹، ص۳۱۴
۱۱.وسائل الشيعة ،ج۱۱،ص۱۱۱
۱۲.وسائل الشیعه،ج۳، ص۳۵۵.
۱۳.الكافی، ج۵، ص۵۱۸.
۱۴.احزاب/۳۱.
۱۵.بحار، ج۴۶، ص۲۴۷.
۱۶.وسائل الشیعه، ، ج۱۴، ص۱۴۲.
۱۷.وسائل الشیعه، ج۱۴، ص۱۳۴.
۱۸.مستدرك الوسائل، ج۱۴، ص ۲۶۵.
۱۹.همان، ص۱۳۳.
۲۰.وسائل الشیعه، ج۱۴، ص۱۷۰.
۲۱.محمد محمدي اشتهاردي، حضرت معصومه فاطمه دوم، ص۱۳۳.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
منبع؛ منبر طلاب
ویژه نامه حضرت معصومه
D1736919T15021414(Web)-mc.mp3
13.07M
🔹 سیمای صالحین از نگاه قرآن
در زیارت حضرت معصومه (س) آثار و برکات زیادی وجود دارد که حضرت امام رضا (ع) ما را توصیه به زیارت ایشان کرده اند. دومین زیارتنامه ای که برای یک امامزاده بیان شده است، زیارتنامه وجود مقدس علی اکبر (ع) است.
🎙 #استاد_مومنی
⏱ #سخنرانی_کامل
📺 #صوتی
┄┄┅═✧❁🎙❁✧═┅┄
دختر تمدن ساز موسی بن جعفر ع .pdf
320.7K
🌀دخترِ تمدن سازِ موسی بن جعفر(ع)
🧷مناسبت: ولادت حضرت معصومه(س)
✍️مقام معظم رهبری: «بدون تردید نقش حضرت معصومه سلاماللهعلیها در قم شدن قم و عظمت یافتن این شهر مذهبی تاریخی یک نقش ما لا کلامَ فیه است.»(بیانات در دیدار طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه قم - 1389/07/29)
🔖 فهرست:
🔻تبیین نقش تمدنی حضرت معصومه(س)
🔻و چگونگی نقش آفرینی ما در تمدن سازی
🔻با ریشه کن کردن توحش صهیونیست ها
#وعده_صادق
✔️ویژه نامه حضرت معصومه
🌹 حضرت معصومه سلام الله علیها
🍃مرغ دلم راهی قم میشود
🍃درحرم امن توگم میشود
🍃عمه سادات سلام علیک
🍃روح عبادات سلام علیک
🍃کوثر نوری به کویر قمی
🍃آب حیات دل این مردمی
🍃عمه سادات بگو کیستی؟
🍃فاطمه یازینب ثانیستی؟
🍃ازسفر کرب و بلا آمدی؟
🍃یاکه به دنبال رضاآمدی؟
🍃کاش شبی مست حضورم کنی
🍃با خبر از وقت ظهورم کنی
🍃🌹🍃
✋پایین پایین پای حضرت معصومه سلام الله علیها
💠قلب بانو را هر چه بشکافی مالامال از عشق به امام رضا علیه السلام است.
💥آنقدر عاشق و ذوب در امام زمانش بود که
که حضرت معصومهای نمانده، جلوهی امام رضا شده بود و بلکه جلوهی مادر گرامیشان حضرت زهرا سلام الله علیها.
لذا هرکه زائر حضرت معصومه باشد، زائر امام رضا و زائر حضرت زهراست.
💬 بزرگان فرمودند آنچه در قبر پنهان حضرت زهرا تقسیم میشود، در حرم آشکار حضرت معصومه (هم) تقسیم می شود.
🌱 مهر ومحبت حضرت معصومه به شیعیان، مهر مادری است. رقّت قلب و عطوفت حضرت بیانتها ست.
این عظمت ومنزلت بانوست که حضرت حجت می فرمایند: من صورت را به پایین پایین پای عمه ام، حضرت معصومه، می گذارم.
🌺میلاد سراسر نور کریمه اهل بیت، حضرت معصومه سلام الله علیها مبارک باد
#روز_دختر
✔️ویژه نامه حضرت معصومه
D1737475T12562343(Web)-mc (۱).mp3
11.9M
🔹 #حضرت_معصومه سلام الله علیها دختر نمونه عالم
دختران نمونه عالم، یکی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، یکی حضرت زینب کبری سلام الله علیها و یکی فاطمه معصومه سلام الله علیها.
دختر نمونه سه وظیفه نسبت به پدر و مادر دارد؛
🎙 #استاد_ماندگاری
⏱ #سخنرانی_کامل
📺 #صوتی
✔️ویژه نامه حضرت معصومه
🌸🍃﷽🍃🌸
✋شش ویژگی حضرت معصومه(س)
✍همواره حضرت معصومه(س)، به عنوان الگویی که ویژگیهای کاربردی دارند مطرح شده است. عالمه بودن و همراهی ایشان با امام زمان خود، از نکات ارزنده شخصیتی ایشان است که نه تنها ایشان را برای دختران جامعه الگو میسازد، بلکه مردان نیز در ولایتمداری باید از ایشان الگوبرداری کنند.
👌همه انسانها نیاز به الگو دارند تا در بزنگاههای زندگی مسیر اصلی خود را گم نکنند. ضرورت داشتن الگویی که چراغ راه ما باشد، در عصر حاضر بیشتر احساس میشود. ما شیعیان معتقدیم اهلبیت و فرزندان آنها بهترین راهنما و الگو برای هدایت هستند که میتوانند، در تهاجمات فرهنگی، پناهگاه خوبی برای حفظ ارزشهایمان باشند.
👈همواره حضرت معصومه(س)، به عنوان الگویی که ویژگیهای کاربردی دارند مطرح شده است. علما و مراجع بسیاری در مقابل ایشان زانوی ادب زده و دست به دامان کرم ایشان شدهاند. شخصیت والای ایشان سبب شده که بعد از امام رضا(ع) برترین فرزند امام کاظم(ع) شناخته شوند. عالمه بودن و همراهی ایشان با امام زمان خود، از نکات ارزنده شخصیتی ایشان است که نه تنها ایشان را برای دختران جامعه الگو میسازد، بلکه مردان نیز در ولایتمداری باید از ایشان الگوبرداری کنند.
1⃣👈 فعالیت علمی
عالم بودن حضرت معصومه(س) یکی از ویژگیهای کاربردی ایشان میباشد. برخی اینگونه جلوه میدهند که اسلام با علمآموزی زنان موافق نیست حال آنکه زنانی در اهل بیت بودند که عالمه بوده و فعالیتهای علمی انجام میدادند. درباره علم حضرت معصومه(س) نیز نکاتی در تاریخ ثبت شده است. در زمانی که امام موسی کاظم(ع) در زندان بودند، بسیاری از علما، مراجع و دانشمندان نزد حضرت معصومه(س) آمده و سوالات خود را میپرسیدند و حضرت به مشکلات علمی مراجعان پاسخ میدادند.
زمانی که امام رضا(ع) قصد رفتن به مرو را کردند؛ علما و فرهیختگان نزد امام آمده و گفتند از این پس سوالات علمی خود را از چه کسی بپرسیم؟ امام حضرت فاطمه معصومه(س) را معرفی کرده و فرمودند در نبود من معصومه پاسخگوی سوالات شما میباشد و اینگونه بود که امام رضا(ع) ایشان را تایید کردند.
2⃣👈صبر و امیدواری و شناخت هدف
حضرت معصومه(س) تمام دوران کودکی و نوجوانی خود را در فراق پدر گذراند. در حالی که میدانست پدر در زندان است و تحت شکنجههای متعدد قرار میگیرد؛ ولی صبر و بردباری و امیدواری که در وجود ایشان بوده از شگفتیهاست چون حضرت معصومه(س) با پدر ارتباط بسیار عمیق و جانانهای داشت و تحمل و صبر ایشان ستودنی است، هرگز در زندگی امید خود را از دست ندادند. ایشان در هر شرایطی هدف و مقصد را میشناختند و در جهت رسیدن به مقصد، هر بلایی را به جان میخریدند. اگر انسان در زندگی هدف داشته باشد سختترین مسائل هم که برایش پیش بیاید مقاومت میکند بلکه مقاومتر میشود و به هدف بیشتر معتقد میشود. آنچه در زندگی حضرت معصومه(س) حرف اول را میزند هدف شناسی ایشان است. یعنی حضرت در زندگی ۲۸ ساله خود کاملاً میدانستند دنبال چی هستند و هدف معلوم و معین بود و از این شاخه به آن شاخه نمیپریدند.
اینگونه نبودند که یکبار افراط کنند و یکبار تفریط. با یک حرکتی بر مبنای شناخت مقصد و هدف با طراحی متعادل بر مبنای آموزههای امام معصوم(ع)، مراحل مختلف مبارزه و رسیدن به مقصد را گذراندند.
3⃣👈 فعالیت سیاسی و اجتماعی
ویژگی بارز دیگر این بانوی بزرگوار، فعالیتهای سیاسی ایشان بوده است. پس از اینکه امام رضا(ع) به مرو آمدند، حضرت معصومه(س) ۹ ماه بیشتر در مدینه نماندند و به همراهی برادران و برادرزادههای خود به سمت مرو رهسپار شدند. در این هنگام ایشان هدف از هجرت را یاری رساندن به امامِ زمان خود مطرح کردند.
ایشان در این مسیر مجاهدت فراوانی داشتند که در تاریخ ثبت شده است. از جمله این که در مسیر دچار درگیری جدی با نظامیان عباسیان شده و در این درگیری 5 برادر خود و تعدادی از برادرزادههای خود را از دست دادند. حضرت در هجرت ترویجی و تبلیغی خود، در تثبیت امامت حضرت رضا(ع) در مقابل واقفیه نیز نقش بسزایی ایفا کردند.
برخی علت ازدواج نکردن حضرت را نبود کفو برای انتخاب همسر دانستهاند اما بنده خیلی این نظریه را قبول ندارم چرا که با سنت پیامبر و اهل بیت(ع) تناسب ندارد. به نظر من چون حضرت معصومه(س) دائم در مبارزات و مجاهدت با دستگاه ظلم بنیعباس بودند؛ و از طرفی عمر حضرت در 28 سالگی به اتمام میرسد، فرصتی برای ازدواج نیافتند.
👇👇
4⃣👈پایبندی به خانواده
ویژگی دیگر حضرت معصومه(س) پایبندی به خانواده بود که در جامعه امروز خود بسیار به آن نیازمندیم. حضرت از کودکی با وجود عدم حضور پدر، و با وجود سختیهای بسیار در خانواده، همواره در کنارشان بوده و در بزرگسالی به جهت یاری رساندن به برادر خود امام رضا(ع) و دلتنگی برای ایشان، به ایران مهاجرت کرده و هرگز خانواده را تنها نگذاشتند.
5⃣👈 ولایتپذیری
حضرت تسلیم ولایت امامِ زمان خود بود و از فدا شدن در راه ولایت باکی نداشت. چه در زمان موسی بن جعفر(ع) و چه در زمان امامت حضرت رضا(ع) که در تثبیت امامت امام رضا(ع) در مقابل واقفیه نقش بسزایی ایفا کرد.
چرا که فرقه واقفیه هفت امامی بودند و معتقد بودند با شهادت امام موسی کاظم(ع) امامت خاتمه یافته است. ولی حضرت معصومه(س) برای تثبیت امامت حضرت رضا(ع) تلاش بسیاری کردند که نشات گرفته از ولایتپذیری ایشان بوده است.
حضرت معصومه(علیهاالسلام) خود را فدای حقیقت ولایت کرده بودند و در رابطه با دو امام عصر خود، یعنی پدر و برادر، تمکین کرده و تسلیم مطلق بودند. و از ایشان الگوبرداری میکردند.
در این عصر هم امام زمان(عج) هستند که ما میتوانیم منویات امام زمان(عج) را کسب کرده و اهداف آقا را بشناسیم.
6⃣👈 عفت و نجابت
نام حضرت، "فاطمه" بود، اما به دلیل عفت و نجابت و پاکی "معصومه" لقب گرفتهاند. این صفت در بین زنان مسلمان زمان ما، کمی رنگ باخته است و برخی سیر قهقرایی داشته و در رعایت احکام حجاب و ارتباط با نامحرم، دچار شک و تردید شدهاند که البته نشانگر عدم ثبات و نداشتن هدف است. به عنوان مثال متاسفانه دیده میشود در فضای مجازی برخی از زنان از اهداف و چارچوب خارج و مرتکب گناه شده، با نامحرم راحت گفتگوهای نابجا دارند. در همین جا از بانوان مسلمان تقاضا میکنم عفت و نجابت حضرت معصومه(س) را الگوی خود قرار داده و مرتکب گناه نشوند. بعد از حضرت زهرا(س) از جهت مقام علمی و عصمت و حضرت زینب(س) در مقام مجاهدت، بزرگان و اهل تحقیق حضرت فاطمه معصومه(س) را بانوی تراز عالم اسلام و دنیای شیعه میشناسند. ایشان چنان زندگی هدفمند و شکوهمند و با نورانیتی داشتند که میتواند برای خانوادهها، مورد توجه قرار گرفته و از زندگی این بزرگوار نور بگیرند.
#روز_دختر
#منبرک_فاطمی
#میلاد_حضرت_معصومه
امام_صادق_علیه_السلام :
إنَّ لَنا حَرَماً و هُوَ بَلَدَةُ قُمَّ و سَتُدفَنُ فيهَا امْرَأةٌ مِن أولادِي تُسَمّي فاطِمَةَ ، فَمَن زارَها وَجَبَت لَهُ الجَنَّةُ ؛
ما را حرمي است و آن "قم" است ، و به زودي بانويي از فرزندان من به نام فاطمه در آن دفن خواهد شد . هر كس او را زيارت كند ، بهشت بر او واجب شود .
منبع:بحار الأنوار ، ج ۶۰ ، ص ۲۱۶
امام_صادق_علیه_السلام :
و تَدخُلُ بِشَفاعَتِها شِيعَتي الجَنَّةَ بِأجمَعِهِم ؛
همه شيعيان من با شفاعت او (فاطمه معصومه عليها السلام) وارد بهشت خواهند شد .
منبع:بحار الأنوار ، ج ۶۰ ، ص ۲۲۸
امام_رضا_علیه_السلام :
مَن زارَها بِقُمَّ كَمَن زارَني ؛
هر كس (حضرت معصومه عليها السلام) را در قم زيارت كند ، چنان است كه مرا زيارت كرده است .
منبع:كامل الزيارات ، ص ۵۳۶
امام_رضا_علیه_السلام :
مَن زارَها عارِفاً بِحَقِّها فَلَهُ الجَنَّةُ ؛
هر كس او را با شناخت زيارت كند ، بهشت پاداش او خواهد بود .
منبع:بحار الأنوار ، ج ۱۰۲ ، ص ۲۶۶
امام_جواد_علیه_السلام :
مَن زارَ قَبرَ عَمَّتي بِقُمَّ ، فَلَهُ الجَنَّةُ ؛
هر كس قبر عمّهام (حضرت معصومه عليها السلام) را در قم زيارت كند ، بهشت پاداش او است .
منبع:كامل الزيارات ، ص ۵۳۶
#روز_دختر
#منبرک_فاطمی
#میلاد_حضرت_معصومه