6.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اینا الان دستشون به لباس زنان میرسه، اینجوری میکنند، دستشون به خود زنان برسه، کاری میکنند که داعش در سوریه کرد!
❌ شبهه
آیا خداوند زمان و ساعت گناه بندگان را می داند ؟ اگر می داند پس آن فرد گناهکار نیست و اگر نمی داند پس علم خدا ناقص است؟
✅ پاسخ
🔹 این حرف مغالطه ای بیش نیست زیرا در این سؤال و اشکال یکی از اجزاء علت که همان اختیار بندگان است نادیده گرفته شده است.
برای روشن شدن مطلب در قالب چند نکته، به ارتباط «علم خدا» با «اختیار یا اجبار بندگان» می پردازیم.
1. علم خداوند به سرنوشت و چگونگی تعاملات و رفتارهای موجودات، موجب جبر آنها بر خطاکاری نمی شود. مثلا: اگر شما با استفاده از موقعیتی همانند ساختمان یا مکانی مرتفع، شاهد رانندگی دوستتان باشید و ببینید که با این طرز رانندگی، حتما سقوط می کند و نسبت به عاقبت ناخوشایند رفتار خارج از ضابطه و عقلانیت او، علم و آگاهی کامل داشته باشید، و پس از دقایقی هم وی به اثر طبیعی کار خود برسد، آیا شما مقصرید؟ آیا شما باعث سقوطش به دره شده اید؟ آیا علم شما به سرنوشت «انتخاب نادرست وی در شیوه رانندگی» او را مجبور به سقوط کرده؟ آیا دولت ها و مهندسین راه و سازندگان اتومبیل که یقیناً می دانند، بسیاری از تصادفات به خاطر سوارکاری، اتومبیل رانی و استفاده نادرست و نابجا از اتومبیل و جاده است، عامل جبری سوانح جاده ای اند؟
2. در حقیقت نقش علم خداوند این است که می داند چه کسی از اسباب و زمینه های هدایت بهره گرفته و چه کسی به آن پشت پا می زند! و آن عذاب، بازتاب کردار اختیاری مردم در استفاده نکردن از اسباب هدایت است. همانند معلمی ورزیده که روز آغاز درس، عوامل موفقیت تحصیلی را می گوید و نیک می داند که چه کسانی، حرف گوش می کنند و چه کسانی سر به هوا هستند. طبیعتاً نمره ها و جوایز خوب برای اهلش است و نمرات منفی و دردسرهای آن برای کسی است که با کردار خود، همین عاقبت را طلب می کرده است! پس همان گونه که آگاهی معلم، از کردار دانش آموزان پرده برمی دارد و به هیچ وجه موجب اجبار آنها بر تنبلی نمی شود، علم خداوند نیز موجب اجبار بندگان بر گناه نمی شود. در حقیقت"خدا به طاعت و معصیت بندگان علم دارد و این علم کاشف و تابع آن کردار بندگان است".
3. خداى بزرگ که خالق و مالک همه موجودات است اراده کرده است که انسان در کارهاى اختیاریش با اراده خود منشاء اثر باشد؛ یعنى اگر براى تحقق یک حادثه مثلاً پنج شرط و علت نیازمند باشد، یکى از آن علتها اختیار و اراده انسان است، بر فرض براى روشن شدن یک چراغ باید تمام وسایل لازم، سالم و مهیا باشد از جمله: کلید، سیم، لامپ، کنتور برق، اتصال سیم به کارخانه و منبع تولید برق و جریان برق در سیمها. حال یکى از علتهاى روشن شدن چراغ، فشار دادن کلید برق است که در این مثال در کارهاى اختیارى ما وقتى همه شروط مهیا است، زدن کلید همان اختیار ماست و خداوند خواسته است که انسان با اختیار خودش کلید برق حادثهاى را نزند. ولی خداوند می داند که اراده این انسان به چه چیز تعلق می گیرد انجام یا عدم انجام را؟ اما این علم هیچ منافاتی با اختیار بندگان ندارد.
علاوه بر اینکه خدا برای هدایت انسان پیامبر درونی (عقل سالم و فطری) و پیامبر بیرونی (انبیاء و ائمه (ع) و کتاب و علمای ربانی) را تدارک دیده است. با این حال مقصر کیست؟ آنکه صدها چراغ دارد و بیراهه می رود؟ یا آنکه از عاقبت کار چنین افرادی آگاه است؟
بنا بر این زندگی در این دنیا زندگی در مدرسه اراده است و سعادت و شقاوت هر کس بدست خود اوست. و اوست که باید حرکت کند و از خدا طلب هدایت و توفیق بیشتر نماید. و از این جهت مسؤولیت گناه انسان متوجه خود اوست و باید پاسخ گو باشد.
❌ شبهه
عبدالعلی بازرگان: بنده در قرآن به غير از زكات چيزي بنام خمس نمی بینم . اين امر مربوط به تاريخ شيعه و نوعي ماليات و بودجه براي حفظ اقليت تحت ستم و سخت گيري بوده است . امروز كه حكومت به تمامه در اختيار آقايان قرارگرفته است بايد پرسيد اين بودجه چه مصرف منطقي دارد ؟ آیا مردم باید هم مالیات بدهند ، هم زکات و هم خمس!؟ زکات در زمان پیامبر همان مالیات امروزی بوده
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 اولاً در قرآن با صراحت و در آیه ۴۱ سوره انفال به بحث خمس اشاره شده است:
اعْلَمُوا أَنَّما غَنِمْتُمْ مِنْ شَیْء فَأَنَّ لِلّهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِی الْقُرْبى وَ الْیَتامى وَ الْمَساکینِ وَ ابْنِ السَّبیلِ....
برخلاف نظر اهل سنت که اعتقاد دارند به غنائم جنگی اختصاص دارد، هم از نظر روایات و هم از نظر معنای ظاهری آیه شامل تمام درآمدهای انسان میشود. زیرا عبارت «غنمتم» به معنای «کسب سود» است. (در عربی به گوسفند غنم گفته میشود زیرا سراسر سود است)
🔹 ثانیاً مصرف و فلسفه خمس، زکات و مالیات با یکدیگر کاملا متفاوت است:
مالیات هزینه ای است که افراد به دولت پرداخت میکنند تا برای آنها جاده، فضای سبز و... ایجاد کند. در حقیقت مالیات برای خود مالیات دهنده هزینه میشود. به تعبیر دیگر انسان برخی هزینهها را خود مدیریت میکند مثلاً خودرو و منزل و لباس میخرد، برخی خدمات اجتماعی را به دولت واگذار میکند و با مالیات هزینه آن را پرداخت میکند.
اما زکات هزینهای است جهت کمبودهای اجتماعی که ممکن است به طور مادی و مستقیم از آن نفعی هم عاید ما نشود مانند فقرا و مستمندان.
اما خمس هزینهای است که جهت حفظ و تبلیغ و ترویج دین، عقاید و ارزشها پرداخت میشود. یعنی با تأسیس اماکن دینی مانند حوزههای علمیه به تقویت دین خود و جامعه کمک میکنیم.
بنابراین گوینده شبهه فوق نه تنها از فلسفه این سه مسئولیت مالی اطلاع ندارد، بلکه از منشأ قرآنی آن نیز بیخبر است ولی متاسفانه با این حال در فضای مجازی و ماهواره به تفسیر قرآن مشغول است!
🔹 پینوشت
۱. ایشان قبلاً هم ادعا کرده بود در قرآن تنها برای دو جرم، مجازات ذکر شده؛ قتل و «زنای علنی»! در حالیکه نه تنها قید «علنی» در قرآن نیست بلکه برخی مجازاتهای دیگر مانند «سرقت» و «قذف» را هم در قرآن ندیده است.
۲. ایراد قبلی ما به این دوستان مدعی تفسیر این بود که تفسیر قرآن بدون توجه به سنت و روایات اهلبیت علیهمالسلام، سنت غلطی است که خلیفه دوم بنا کرد ( حسبنا کتاب الله!!)، اما آنچه اکنون مشاهده و معلوم میشود این است که ظاهراً حتی یک دور خود قرآن هم توسط آقایان مطالعه نشده است!!
#سوال_کاربران
لطف کنید به طور خلاصه بگید که چطور به شبههی پیامبری کوروش کبیر و دین گفتار نیک پندار نیک رفتار نیک پاسخ بدهیم؟
✅ پاسخ
کوروش بر فرض اینکه پیامبر بوده، با آمدن دین جدید و کاملتر، منسوخ میشود.
همینطور در مورد دین زرتشت. کسانی که از دین زرتشتی دم می زنند، اگر از آموزههای آن اطلاع داشتند هرگز آن را حتی به عنوان دین الهی نمیپذیرفتند. مطالب خلاف عقل و خشن و مخصوصاً ضد زن که در کتب آنها موجود است،
اما آموزه گفتار نیک... یک آموزهی بسیار کلی است، یعنی همه میدانند که باید گفتار نیک و... داشته باشند حتی ترامپ هم این ادعا را دارد، اما اینکه گفتار نیک چیست؟ کردار نیک چیست؟ و.... نیاز به تبیین دارد که در دین خاتم، تبیین شده است.
نکتهی مهمی که نباید فراموش کرد اینکه دین (همچون علم و هنر) در حصار جغرافیا و نژاد نیست. یعنی در انتخاب دین که سرنوشت ابدی انسان به آن پیوند خورده، نباید ملاکهای نابخردانهای چون نژاد و منطقه را دخالت داد، بلکه باید دنبال دین حق و کاملتر بود.
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
🛑 جملات سمی!
حرفهایی که نباید به کودکان بزنید
۱.چند بار باید بهت بگم؟
🔹این جمله خیلی متداوله. با این کار شما فقط نیاز به غر زدن خودتون رو برآورده کردید که مسلما نتیجه مثبتی هم نداره.
۲.گریه نکن، خوب میشی
🔹وقتی به فرزندتون میگید گریه نکن باعث میشه اونا فکر کنن کار بدیه که احساساتشون رو نشون بدن.
۳.بچه بازی در نیار
🔹این یکی از بدترین جملههایی که میشه به بچهایی که ناراحته بگید. این جمله احساسات اونا رو بیارزش میکنه و باعث میشه دیگه اونا رو با شما در میون نگذارند.
۴.کارت خوب بود، اما...!
🔹از هر انتقادی که با «اما» همراه باشه اجتناب کنید. به جاش موفقیتهای کوچک رو جشن بگیرید.
💎 جواب کامل شبهه
2️⃣8️⃣ من دوست دارم موهام تا حدی بیرون باشه، خب آقایون نگاه نکنند، اصلا من حجاب رو قبول ندارم ؟؟
🔶 اول: توصیه اسلام اول به مردان است که نگاهشان را کنترل کنند خداوند در قرآن کریم قبل از آن که زنان را به حجاب امر کند، به مردان دستور میدهد که نگاه خود را کنترل کنند.
🔻 ابتدا در آیه 30 سوره نور به مردان میفرماید که نگاههای خود را کنترل کنند: «قُل لِّلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِکَ أَزْکَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا یَصْنَعُونَ»؛ (ای رسول ما) مردان مؤمن را بگو تا چشمها (از نگاه ناروا) بپوشند و فروج و اندامشان را (از کار زشت با زنان) محفوظ دارند که این بر پاکیزگی (جسم و جان) آنان اصلح است، و البته خدا به هر چه کنید کاملا آگاه است.
🔻 سپس در آیه 31 سوره نور به زنان هم توصیه میکند که نگاه خود را کنترل کنند و حجاب را رعایت کنند: «وقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ؛ و زنان مؤمن را بگو تا چشمها (از نگاه ناروا) بپوشند و فروج و اندامشان را (از عمل زشت) محفوظ دارند و زینت و آرایش خود جز آنچه قهرا ظاهر میشود (بر بیگانه) آشکار نسازند، و باید سینه و بر و دوش خود را به مقنعه بپوشانند.
✅ با توجه به این دو آیه میبینیم که ابتدا خداوند به مردان برای پاکی چشمشان و سپس به زنان برای حجاب امر کرده. نکته دیگر که از این دو آیه برداشت میشود توصیه به پاکی نگاه و حجاب هم برای زن و هم برای مرد هست. اما مسلما نوع حجاب مردان و زنان با هم متفاوت هست.
🔷 دوم: منتقدان بحث حجاب میگویند در موضوع حجاب از مردان سلب مسئولیت و همه مسئولیت بر گردن زنان گذاشته شده و از آنان خواسته شده تا حجاب خود را رعایت کنند و به این وسیله مانع از بروز انحراف در جامعه و در مردان شوند و در عمل خطای مردان را هم گردن زنان میاندازد.
🔻 در حالی که همانگونه که زنان برای پوشش تکلیف دارند شرع مقدس اسلام برای مردان هم عفاف و کنترل نگاه را تکلیف کرده است.
🔶 سوم: اساساً طرح این شبهه منطقی نیست. مسئله واجب بودن حجاب بر زنان و مسئله حرام بودن نگاه به نامحرم برای مردان دو حکم جداگانه است که رعایت نکردن یکی واجب بودن دیگری را ازبین نمیبرد.
🔷 چهارم: "خب مردها تحریک نشوند" این حرف درستی نیست. مردان طبق طبیعت و غریزهای که دارند با دیدن زیباییهای زنان تحریک میشوند.
🔻 ضمن اینکه مردان که نمیتوانند چشمانشان را ببندند و به مشقت بیفتند چون عدهای دلشان میخواهند هر طور که دوست دارند در جامعه حاضر شوند.
🔶 پنجم: نکته دیگر اینکه تحریک نشدن مردان تنها حکمت حجاب نیست و حکمتهای دیگری نیز برای آن وجود دارد: حجاب باعث امنیت اجتماعی است؛ حجاب با کاهش زمینههای تنوع طلبی جنسی مردان، کمک به تحکیم خانواده و حجاب موجب حفظ کرامت و شخصیت زن میگردد.
🔻 باید توجه داشت که اگر فضاي جامعه آلوده به جلوههای جنسی زنان و مردان باشد در اين بين آن کسي که بيش از همه ضرر خواهد کرد، زن است. موجودی که از روحی لطيف و حساس برخوردار است.
🔻 اگر نگاه اسلامی داشته باشیم اول باید آقایان نگاهشان را کنترل کنند، اما مردانی یافت میشوند که دچار بیماریهایی جنسی هستند و زنان برای امنیت خود باید حجاب را رعایت کنند.
🔻 به عنوان مثال گاهی اوقات ویروسی میآید یا فردی بیمار است آیا باید بگوییم که همه بیماران را ببندید یا میگوییم افرادی که میخواهند در جامعه تردد کنند برای سلامتی خودشان ماسک بزنند.
🔻 از این به بعد، درب خونه هاتون رو قفل نکنید، روی ماشینها هم دزدگیر نذارید به جاش به دزدها بگید دزدی نکنند و دزدی کار بدیه!
✅ جملات به ظاهر زیبا گاهی احمقانه ترین
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
✍️ شبهات دانش آموزی
4️⃣8️⃣ چرا دو تا دختر یا دو تا پسر نمیتوانند باهم ازدواج کنند؟
🔷 اول: چون خدا حکیم ما رو اینگونه نیافریده است. این سوال مثل این است که بگویید چرا درون یخچال نمیشود لباس شست. خوب هر انسان عاقلی میداند که یخچال برای این طراحی شده که از مواد غذایی نگه داری کند.
🔻 بنابراین خداوند ما را طوری آفریده که زن و مرد باید با هم ازدواج کنند و غیر از این اشتباه است.
🔶 دوم: ازدواج یک زن و مرد برای تشکیل خانواده است و با حضور پدر و مادر و بچه خانواده تشکیل میشود اما اگر دو مرد یا دو زن با هم ازدواج کنند خانوادهای شکل نمیگیرد و ظلم به یک بچه است اگر او را از داشتن پدر یا مادر محروم کنیم.
🔷 سوم: اگر ازدواج به صورت طبیعی شکل نگیرد نسل بشر به خطر میافتد و به مرور زمان انسانها از بین میروند.
🔶 چهارم: در کل عالم طبیعت هیچ دو همجنسی با هم ازدواج نمیکنند از درختان و حشرات بگیرید تا حیوانات و این نشان دهنده این است که ازدواج درحال طبیعی پیوند یک موجود نر و ماده است.
🔷 پنجم: این کار علاوه بر اینکه خلاف فطرت هست، گناه نابخشودنی میباشد که خداوند افرادی را که مرتکب این کار شوند مجازات سختی خواهد کرد مثل قوم لوط که داستانش در قرآن آمده است.
🔶 ششم: از طرف دیگر طبق نظر متخصصین، ازدواج با همجنس علاوه بر آثار روحی و جسمی منفیایی که برای فرد و جامعه دارد، باعث بیماریهای مختلفی ،مثل هپاتیت B، انگل، تومور روده و ایدز میشود.
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #خانواده
📎 #ازدواج
📎 #همجنس_گرایی
💎 جواب کامل شبهه
3️⃣8️⃣ شراب را اگر خدا حرام و نجس کرده پس چرا برای درمان بعضی بیماریها خوب هست و تجویز میشود؟ مگر نمیگوید هر چیزی را که خدا حرام کرده برای انسان ضرر داشته است؟
❌ توجه شود مسئله شرب خمر مستقلا و در جایی که مبتلی به نیست مطرح نگردد.
🔷 اول: ابتدا باید گفت همین درمان بیماریها با شراب طبق تحقیقات علمی ثابت نشده بر فرض که قبول کنیم در درمان برخی بیماریها خوب است یعنی اگر کسی مریض شد و دکتر تشخیص داد تنها راه درمان خوردن شراب است.
🔻ولی آیا این سود شراب دلیل میشود که همه مردم از آن استفاده کنند؟ به عنوان مثال فرض کنید شما سرما خوردهاید و دکتر برای شما دارو تجویز میکند حالا میتوانید بگوید که به خاطر این سود دارو همه مردم پنسلین مصرف کنند.
🔻 خداوند در قرآن مجید سوره بقره آیه 219 به هنگام نهى و سرزنش از شراب خوارى و قمار، به منافع آن اشاره کرده و مىفرماید: «گناه آنها از نفعشان بیشتر است؛ وَ إِثْمُهُما أَکْبَرُ مِنْ نَفْعِهِما».
🔻 علت ذکر فایده شراب در قرآن این است که در عصر جاهلیت معامله شراب و قمار رواج بسیار داشت و متاسفانه اگر به آن اشاره نمیشد بعضى کوتاه فکران تصور مىکردند مسأله به صورت یک جانبه بررسى شده.
🔻 به علاوه افکار انسان همیشه سود و زیان را در نظر میگیرد، براى نجات او باید از همین منطق استفاده کرد.
🔶 دوم: خمر، به معناى پوشاندن. شراب را هم خَمر مىگويند، چون عقل را مىپوشاند.
🔻 به همین دلیل شراب برای سلامت جامعه نیز مضر است و تباه کننده جامعه به شمار میآید؛ به آمار زير كه در يكى از نشريات معتبر منعكس شده، توجّه كنيد:
◀️ 60% قتلهاى عمد، 75% نزاعهاى خونين منتهى به ضرب و جرح، 30% جرائم ضدّ اخلاقى (از جمله زناى با محارم) و 20% سرقتها، نتيجه استفاده از مشروبات الكلى است حال اين قتلها، نزاعها، سرقتها، تجاوزات ناموسى و مانند آن، چه پيامدهايى از جمله شكايت، دادگاه، زندان، مجازات و مانند آن دارد، بحث مفصّلى مى طلبد، كه جاى آن اينجا نيست.
🔻ضمن اینکه صدر آيه شريفه 90 سوره مائده، به همين قسمت از مضرّات شراب اشاره داشت.
🔷 سوم: اگر فرض کنیم که شراب منافعی دارد ولی در برابر زیانهاى فوق العاده اخلاقى، اجتماعى و بهداشتى آن ، این منافع بسیار ناچیز است. بنابراین، هیچ انسان عاقلى برای آن سود کم به این همه زیان تن نمیدهد.
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #شراب
📎 #دارو_درمان
💎 جواب کامل شبهه
5️⃣8️⃣ چرا از اول خلقت ادم و حوا پوشش نداشتند؟ چرا خداوند انسان را لخت آفرید؟ خوب اگر بعد از خوردن میوه ممنوعه لخت شدند چرا خدا لخت شدن رو برای تنبیه انتخاب کرد؟ چرا باید با لخت شدن تنبیه شوند؟
🔷 اول: خداى متعال در آیه 22 سوره «اعراف» مىفرماید: «فَلَمّا ذاقَا الشَّجَرَةَ بَدَتْ لَهُما سَوْآتُهُما؛ همین که آدم و همسرش از آن درخت ممنوعه چشیدند، بلافاصله لباسهایشان از تنشان فرو ریخت و اندامشان آشکار گشت».
🔻از این آیه به خوبى استفاده مىشود که آنها قبل از ارتکاب این خلاف، برهنه نبودند بلکه پوششى داشتند که در قرآن، از چگونگى این پوشش صحبت نشده است.
🔶 دوم: از آیات میتوان چنین برداشت کرد که این لباس نشانهاى براى شخصیت آدم و حوا و احترام آنها محسوب مىشده که بعد از ارتکاب خلاف آن لباس را از دست میدهند و بدیهایشان آشکار میشود.
🔷 سوم: علامه طباطبائی در کتاب تفسیر الميزان افتادن لباس حضرت آدم و حوا را به عنوان تمثيل و مجاز میداند و میگوید: «منظور از لباس پوشش ظاهری نیست بلکه منظور لباس تقوی است که آدمى را ازبدیها و گناه باز مىدارد و با خوردن از درخت نهی شده این لباس را از دست میدهند مثل پادشاهی که تاج و لباس پادشاهی خود را در انظار عموی از دست بدهد و نزد مردم اعتبارش کاسته شود میگویم لباس عزت و احترام را از دست دادند.
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #خلقت_انسان
📎 #آدم_و_حوا
📎 #لباس
✍️ شبهات دانش آموزی
7️⃣8️⃣ خدا ما را از روح خودش آفریده یعنی روز قیامت روح خودش را میسوزاند؟
🔶 اول: وقتی ما به کعبه و مسجد میگوییم خانه خدا، یعنی واقعا آنجا خانه خداست و خدا در آن زندگی میکند؟! مسلما اینطور نیست بلکه آن مکان چون منتسب به خداست و دارای احترام و ارزش زیادی نزد خدا دارد شده خانه خدا و وقتی گفته میشود روح ما از خدا است یعنی منتسب به خدا ست و نزد خدا عزیز و با ارزش است.
🔷 دوم: عذاب الهی هم نتیجه اعمال خود ماست. مانند زمانی که پدر و مادر به ما بگویند معتاد نشوید یا بهداشت به ما هشدار دهد که مسائل بهداشتی را رعایت کنیم ولی ما گوش نکنیم و با معتاد شدن و عدم رعایت بهداشت خود را به زحمت بندازیم. در نتیجه سختی ترک اعتیاد و دردهای عمل جراحی نتیجه اعمال خود ماست نه هشدارهای پدر و مادر و بهداشت
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #روح_خدا
📎 #عذاب_الهی
نشست بصیرت افزایی.mp3
24.92M
🔰 نشست تبیینی
⭕️ متغیرهای داخلی و خارجی اغتشاشات پاییز ١۴٠١ در ایران
💬 دکتر موسی حقانی
پژوهشکده تاریخ معاصر
➕ به #انجمن_مدرسان_بیانیه_گام_دوم بپیوندید👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2843017216C4b1711eae7
🍃
🌺🍃