🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | تبدیل اعتراض به آشوب؛ پروژهای ناموفق در ایران
🍃🌹🍃
🔻 تغییر الگوی اعتراض به "آشوب گرم" بخشی از برنامه تولید زخم علیه ایران است. دشمنان ایران هیچ علاقهای به همراهی با اعتراضات مردم ایران، تلاش برای کاهش آن یا حتی تلاش برای "نمایندگی" آن ندارند. اساساً اعتراض برای آنها چندان دلچسب نیست. آنچه برای آنها موضوعیت دارد، فقط آشوب است.
🔹 در سالهای گذشته، زیرساختی که امریکا، سعودی و امارات با محوریت رژیم صهیونیستی سعی در ایجاد آن درون ایران داشتهاند، هیچ نشانی از تلاش برای حمایت از اعتراضات ندارد. این زیرساخت کاملاً برای "خشونت پرشدت علیه مردم" با محوریت اوباش، با هدف تولید حداکثر خسارت، مناسبسازی شده است.
🔸 این پروژه آشکارا تمایلی به حمایت از جامعه ندارد؛ مگر اینکه تصمیم به خشونت علیه خود و "خودزنی" گرفته باشد. فشار تحریمی بر طبقه متوسط برای احساس فقر و فشار بر طبقه فقیر برای احساس فلاکت، تلاشی برای براندن جامعه است نه قویتر کردن آن. برای امریکا در ایران جامعه قوی خطرناک است.
🔺 جامعه ایرانی در مقابل پروژه تبدیل اعتراض به آشوب تا حد قابلتوجهی واکسینه شده است. علت اصلی این است که درک میکند هدف بانیان آشوب بدتر شدن وضعیت تا آستانه "ویرانی" است. این جمعبندی جامعه ایرانی که "هر مشکلی داریم باید درون خودمان حل کنیم"، اکنون جزو ارکان امنیت ملی ایران است.
✍مهدی محمدی
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🆔 eitaa.com/meyarpb
بسم الله
♨️نود و ششمین جلسه گروه بصیرتی اهل البصر:
موضوع :پدافند اقتصادی دولت و تحول اقتصادی به نفع مردم
🌏سخنران این جلسه :استاد گرامی جناب آقای علیرضا نوری منش
کارشناس پدافند غیرعامل کشور
و مدرس جنگ شناختی و ترکیبی
زمان: سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ساعت ۲۲:۰۰
#روشنگری | #ثامن
@tahlil_samen
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل( ۲۰۳)
🔻خبر: تغییر در نظام پرداخت یارانهها مسئلهای است که این روزها بیش از هر چیز دیگری، افکار عمومی جامعه را تحت تأثیر قرار داده است؛ امری که نشاندهنده گردش در رویکرد قوه مجریه از تمرکز بر «ساختوساز» به سمت اصلاح «سازوکار» است.
🍃🌹🍃
🔸گزارههای تحلیلی:
1⃣ دولت سیزدهم میتوانست بهجای اتخاذ مدل پرمخاطره «سازوکار»، بر الگوی «ساختوساز» تمرکز نماید؛ موضوعی که همواره برای دولتها از جذابیت زیادی برخوردار است؛ خاصه اینکه ذائقه مردم عادت کرده است تا میزان موفقیت دولتها را بر اساس عدد اجرای پروژهها ارزیابی نمایند. علاوه بر این، پیروی از متد ساختوساز میتوانست رضایت زنجیرهای از پیمانکاران و شرکتهای بزرگ دولتی، نمایندگان مجلس که دنبال اجرای پروژههای عمرانی در حوزه خود هستند، بروکراتها، تولیدکنندگان، واردکنندگان و ... را به دنبال داشته باشد.
2⃣ سالها است که مسئولین دولتی در حال کلنگ زنی پروژههای زیرساختی و عمرانی در کشور هستند؛ اما نتیجه قابلتوجهی از آن به دست نیامده است. علیرغم ساخت تعداد زیادی سد، ما بیش از گذشته با بحران آب مواجه هستیم، بهواقع با اینکه حجم پروژههای توسعه، صعودی بوده؛ اما در بسیاری از آنها بهرهوری در سطح نازلی است و برخی دیگر نیز معطل و فاقد قابلیت بهرهبرداری هستند؛ چراکه سازوکارها دچار ایراد اساسی است.
3⃣ اصلاح سازوکارها شهامت میخواهد؛ چراکه برخلاف تمرکز بر ساختوساز که رضایت خیلیها را در پی دارد، دست زدن به اصلاح سازوکارها، مستلزم درگیر شدن با کانونهای فساد قدرتمندی است که از سازوکارهای معیوب فعلی منتفع میشوند. علاوه بر این برخلاف ساخت بزرگراه و سد، پل و ... که ریسک پایینی دارد، اصلاح سازوکارها یعنی قدم گذاشتن در مسیری با تجربه کم و قبول ریسک انجام فعالیتهایی که هیچ تناسبی با نمایشهای پوپولیستی ندارد و حتی ممکن است در کوتاهمدت محبوبیت دولت را بهشدت کاهش دهد.
🔺 نکته پایانی: باید توجه داشت مشکل عمده دولتها، نه در سیاستگذاری، بلکه در سازوکارها و مکانیزمهای اجرای سیاستها است و تا زمانی که این مکانیزمها اصلاح و ترمیم نگردند، ایجاد زیرساختها نتیجهای در پی نخواهد داشت. موضوعی که به نظر میرسد دولت سیزدهم با همه پیچیدگیها و دردسرهایی که به همراه دارد، بر اجرای آن مصمم است.
✍ حسین حسینی نژاد
#روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
🇮🇷
🎥 #عکس_نوشت | ارز ترجیحی به نام مردم، به کام رانتخواران
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
🇮🇷
🎥 #عکس_نوشت | #ارز_ترجیحی به نام مردم، به کام رانتخواران(۲)
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb